Dodaj do ulubionych

Czarnogóra pierwszy raz- co zwiedzić

19.04.22, 12:05
W drodze do Albanii, w sierpniu, zamierzam odwiedzic Czarnogórę na 2-3 dni i proszę o podpowiedź, co zobaczyć, gdzie ew się zatrzymać i czy 2-3 dni to wystarczająco dużo czasu :-)
Obserwuj wątek
    • niemaznaczenia Re: Czarnogóra pierwszy raz- co zwiedzić 20.04.22, 11:30
      Kotor (fiord), Budva. Poza tym za mało czasu na góry. W sierpniu nad morze dzikie tłumy.

Swoją drogą Albania to też porażka..
      • ewr Re: Czarnogóra pierwszy raz- co zwiedzić 20.04.22, 12:06
        Bardzo prosze rozwiń wypowiedz w kwestii Albanii, bo ja nie mam za bardzo ochotę w tamte rejony, ale towarzystwo ciągnie....
        • niemaznaczenia Re: Czarnogóra pierwszy raz- co zwiedzić 21.04.22, 09:23
          Albania na zwiedzanie gór i interioru wiosną albo latem to ciekawy kierunek. natomiast niej jako letni cel na wakacje nad morzem. Nad morzem masz albo letnie kurorty z tłumem, rozkopanymi budowami i plażami za które musisz płacić, kiedy "przypadkiem" obok niej stoi hotel, który rości sobie prawa do całego terenu (plaże w Albanii są publiczne, ale jaki to ma znaczenie, business is business :D ).
          Są też dzikie plaże w ustronnych miejscach, ale trzeba tam dojechać po kiepskich drogach, a na miejscu zwykle brak jakiejkolwiek infrastruktury, czyli sr...sz za kamieniem, a wszstko musisz przytargać ze sobą.
          Poza tym brak mi hotelików/apartamentów przy samym morzu, zatoczek i wysp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka