Dodaj do ulubionych

Jaka drogą do Plitvickich jezior?

01.08.05, 22:23
Planuję nocleg na Słowenii (okolice Mariboru. Wcześnie rano pobudka i wyjazd
do Plitwickich jezior. I tu sie pojawia problem - czy to dobr pomysł? Moim
celem jest Orebic, więc troche drogi bedzie przede mną, a wiadomo, że na
obejrzenie jezior musze przeznaczyc około 6 godzin. Przyjazd wieczorem do
Orebicia bez zarezerwowanego noclegu to chyba nienajlepszy pomysł, prawda?
Doradzcie mi proszę. jak zaplanowac podróz? Dodam, że wyruszam z Warszawy.
Bedę wdzięczna za wszelkie wskazówki.
Obserwuj wątek
    • Gość: zbynek Re: Jaka drogą do Plitvickich jezior? IP: *.c151.petrotel.pl 01.08.05, 23:00
      radziłbym Plitwickie zwiedzić w powrotnej drodze.Choć gdy wyjedziesz ok.godz 3
      w nocy to w Orebicu powinnaś być dośc wcześnie.Przed wiazdem do Orebica jest
      informacja turystyczna a druga jest w centrum Orebica przy hotelu.Apartament
      najłatwiej będzie ci znależc zaraz powieżdzie do Orebica za sklepem Dyskont,
      po prawej stronie.
      • tiberina Re: Jaka drogą do Plitvickich jezior? 02.08.05, 08:36
        Dzięki za informacje. Chyba skorzystam z Twojej rady i zwiedze Plitwice w
        drodze powrotnej. Mozesz mi doradzić gdzie w drodze do Chorwacji moge
        zanocować? Pozdrawiam
        • Gość: zbynek Re: Jaka drogą do Plitvickich jezior? IP: *.c151.petrotel.pl 02.08.05, 13:12
          ja przykładowo nocowałem właśnie ok.30 km przed Plitwickimi, nocowałem też w
          innych miejscach w czasie podróży.W okolicach Mariboru ,przy wyjeżdzie
          z Zagrzebia,Karlowacza oraz wzdłuż całej trasy widziałem dużo napisów apartamani
          sobe ,zimmer,rooms,camere - tak że z tym noclegem kłopotów być nie powinno.
          Do Orebica/tz.Trpanj a pózniej jeszcze kilkanaście kilometrów/możesz popłynąć
          promem z Ploce lub jechać półwyspem jedno i drugie polecam.Jadąc do popłynąłem
          promem a z powrotem półwyspem i dobrze zrobiłem bo w drodze powrotnej godziny
          odpłynięcia promu nie pasowały nam.
          • tiberina Re: Jaka drogą do Plitvickich jezior? 03.08.05, 08:24
            Dziękuje za odp. Teraz moge spokojnie jechac do mojej ukochanej Chorwacji.
            Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka