Dodaj do ulubionych

gdzie można sie opalać nago?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.07, 16:41
gdzie w CHORWACJI MOżNA SIę OPALAC BEZ UBRANKA, czy są jakieś przepisy ,czy
ogolnie wszedzie???
Obserwuj wątek
    • Gość: Sokrates Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 16:46
      Ja się opalałem w Podgorze na wybrzeżu dalmatyńskim.
      Chorwacja to raj dla naturystów.
    • bah77 Re: gdzie można sie opalać nago? 01.01.07, 17:09
      Zajrzyj tu:

www.naturyzm.info.pl/index.php?menu=beach&country=croatia&id=1

bah77
      • turhotel Re: gdzie można sie opalać nago? 01.01.07, 17:16
        W kazdej szanującej się miejscowości na jej obrzeżach jest dzika plaża dla
        golasów.
      • Gość: KB Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 11:58
        www.naturyzm.info.pl/index.php?menu=beach&country=croatia&id=1 - jestem autorem
        tego przewodnika. Uprzedzam, że opracowanie powstało chyba w 2000 czy 2001 roku
        i cześć informacji może nie być aktualna. Na pewno Monsena w Rovinju nie jest
        już ośrodkiem FKK, zmieniła też nazwę. Naturystom polecam plażę Sahara na Rabie
        (prawdziwy piasek, liczne zatoczki) czy też Piekielne Wyspy na Hvarze.
        • bah77 Re: gdzie można sie opalać nago? 03.01.07, 23:39
          Sądząc po milczeniu, nie wiem, czy Agatę interesują jakiekolwiek odpowiedzi,
          ale pytanie było raczej ogólne - chyba chodziło w nim o zasady plażowania
          naturystycznego w HR, a nie o konkretne plaże.
          A właśnie stosunek Chorwacji do naturystów został opisany we wstępie na Twojej
          stronce, dlatego pozwoliłem sobie na jej przytoczenie... :)

bah77
    • Gość: XXL Re: gdzie można sie opalać nago? IP: 212.2.100.* 01.01.07, 17:59
      > czy są jakieś przepisy ,czy
      > ogolnie wszedzie???

Ogólnie wszędzie,
      na uboczu.
      Tylko po co ?
      To szalenie niepraktyczne .....
      • Gość: Sokrates Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 18:13
        Wszędzie nie. Jak już była mowa - na obrzeżach kazdej mieściny spoko.
        • Gość: cro-expert Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.dsl.iskon.hr 01.01.07, 20:00
          u mnie w ogrodze!!
          mam pozwolenie
          • turhotel Re: gdzie można sie opalać nago? 01.01.07, 20:02
            Jak ten ogród jest na Hawajach to ja się piszę.
          • citisus Re: gdzie można sie opalać nago? 02.01.07, 11:53
            Gość portalu: cro-expert napisał(a):

> u mnie w ogrodze!!
            > mam pozwolenie

I tylko panie poniżej 30 lat ....
            :-)))
    • Gość: Lipski Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 09:46
      W zasadzie to wszedzie tam widac jak ludzie sie opalaja na golasa .
      Niestety mowiac oglednie walory estetyczne dla osob obok sa dosyc mierne . No i
      zazwyczaj (niestety) nie robia tego mlode osobniki .
      Ja przynajmniej mam takiego pecha ze zawsze spotykam jakies podstarzale
      babsztyle dla ktorych wywalenie cyca na pol metra plazy jest jedyna szansa zeby
      ktos na nie zwrocil uwage .
      • bonasforza Re: gdzie można sie opalać nago? 05.01.07, 10:58
        i to chodzi, idioto, ze na plazach naturystycznych nikt gał nie wlepia, tym sie
        takie plaze roznia od tekstylnych. jak masz problemy z podgladactwem, nie
        wybieraj sie na plaze naturystyczna. tam chodza kulturalni ludzie, ktorzy
        poprostu sie opalaja, a nie ma takich obslinionych swintuchow-podgladaczy z
        mała uzmarkana fujarka jak ty
        • Gość: XXL Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.01.07, 19:26
          bonasforza napisała:

> i to chodzi,idioto, ze na plazach naturystycznych nikt gał nie wlepia, tym sie
          > takie plaze roznia od tekstylnych. jak masz problemy z podgladactwem, nie
          > wybieraj sie na plaze naturystyczna. tam chodza kulturalni ludzie, ktorzy
          > poprostu sie opalaja, a nie ma takich obslinionych swintuchow-podgladaczy z
          > mała uzmarkana fujarka jak ty

:-))))))
          Ooooooo ależ kulturalny się odezwał, pewnie bywalec plaż naturystycznych.

Bo ogólnie wiadomo, że naturyści majtki zakładają na głowę by nic nie widzieć
          i gał nie wlepiać ....
        • Gość: Lipski Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 10:02
          A gdzies ty to znalazel wzmianke ze ja pisalem o plazach naturystow ??
          Pisalem o publicznych miejscach
    • skaut221 Re: gdzie można sie opalać nago? 02.01.07, 10:05
      polecam "piekielne wysepki" na które mozna sie dostać łodzią z miasteczka Hvar
      (wyspa o tej samej nazwie)
      pozdrawiam,

ps,
      dysponuje kilkoma fotkami z tej wysepki..:)
      • Gość: Lipski Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 10:38
        > dysponuje kilkoma fotkami z tej wysepki..:)

wielkie mi co
        wystarczy wejsc na www,ovo,pl i tam jest pelno fotek m. in. z chorwacji

tak jak pisalem wczesniej walory estetyczne mierne

• citisus Re: gdzie można sie opalać nago? 02.01.07, 12:00
      Jaka jest przyjemność z siadania gołą pupą na rozpalonych i ostrych kamieniach ?
      Dla zdrowia to lepiej też nie tylko majtki a i koszulkę założyć.
      Promieniowanie słoneczne jest bardzo szkodliwe dla skóry.
      • Gość: goska Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 13:57
        jest taka plaża w supetarze na brac.
        • turhotel Re: gdzie można sie opalać nago? 02.01.07, 18:38
          Citisus, a kto Ci każe siadać gołymi jajami na rozgrzanych i kostropatych
          kamieniach?
          Trza rozłożyć karimaciki pod dupkę obok pięknej pani i rozkoszować się chwilą.
          Potem pływanko, spacerek, potem znów opalanko. Wszystko w normie i z kulturką.
          • Gość: Casablanca Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.imz.pl 03.01.07, 07:25
            Słoneczko jest dobre m. in. na reumatykę, więc nie warto przesadzać z tymi szmatami.
          • Gość: pidżi Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 15:26
            Jeżeli z kulturką to pewnie chodziło o jajeczka?
          • citisus Re: gdzie można sie opalać nago? 03.01.07, 15:47
            turhotel napisała:

> Citisus, a kto Ci każe siadać gołymi jajami na rozgrzanych i kostropatych
            > kamieniach?
            > Trza rozłożyć karimaciki pod dupkę obok pięknej pani i rozkoszować się chwilą.
            > Potem pływanko, spacerek, potem znów opalanko. Wszystko w normie i z kulturką.

A nie prościej zamiast karimatę targać gatki na siebie nałożyć ??
            I dla owych jaj będzie zdrowiej.

Acha, z gatkami to już bez "kulturki" i rozkoszować się nie można ??
            Hmmm, w tym miejscu przyznam Lipskiemu rację, co do pięknych pań na plaży N....
            • Gość: Gucio Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.imz.pl 04.01.07, 10:17
              Przecież podściółkę trza mieć choćby się występowało w barchanowych majciętach :-)
              POza tym ona wazy tyle co skowronek.
              Bez gaciów można się rozkoszować, naprawdę i to jak!!!
              • citisus Re: gdzie można sie opalać nago? 04.01.07, 12:15
                Gość portalu: Gucio napisał(a):

>Przecież podściółkę trza mieć choćby się występowało w barchanowych majciętach
                > :-)

Hmmmm, aktywnie spędzam czas - kąpiel, łódź, piłeczka, piwko w barku -
                Naprawdę wygodniej jest gdy nic luźnego nie lata :-))
                I usiąść można bez obawy.

> Bez gaciów można się rozkoszować, naprawdę i to jak!!!

I tu się zgodzę, ale nie na plaży -
                znam lepsze miejsca :-))))
                • Gość: Kabriolet Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 16:35
                  Citisus, powiedziałeś A to powiedz i B.
                  Jakie to są miejsca, zdradź nam swoje tajemnice?
                  • citisus Re: gdzie można sie opalać nago? 08.01.07, 11:27
                    Gość portalu: Kabriolet napisał(a):

> Citisus, powiedziałeś A to powiedz i B.
                    > Jakie to są miejsca, zdradź nam swoje tajemnice?

Ciepła kąpiel w wannie :-P
                    • Gość: Kabriolet Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 18:24
                      Wymiękłeś czy co? Wal śmiało, nie boj nic to i młodzież chętnie posłucha.
                      Niech się uczy!!!!!!!
    • Gość: sava Re: gdzie można sie opalać nago? IP: 156.17.79.* 03.01.07, 12:26
      Korczula hotel Adria jest tez plaza dla nudystow.
    • Gość: sAS Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.net81.citysat.com.pl 03.01.07, 12:42
      Fajne plaze nudystów znajdują sie na wyspie Rab/ piaseczek, cieplutkie
      płyciutkie morze/. Jedynie z tą estetyką / o ktorej pisze Lipski/ bywa róznie .
      Zazwyczaj to podstarzałe panie w towarzystwie rownie wiekowych towarzyszy.Ale
      jak juz to Rab. Sas
      • Gość: Lipski Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.07, 09:50
        Wlasnie kiedys plynalem kolo Rabu i mijalismy statek pelen niemieckich
        naturystow emerytow . Ogolnie porazka :-)
        Jakby ktos pytal skad wiem ze to niemcy to slyszalem pozdrowienia z tamtego
        statku
        • Gość: colo Re: gdzie można sie opalać nago? IP: 62.148.81.* 04.01.07, 11:57
          TO NIEBYŁY POZDROWIENIA TYLKO - ZAPROSZENIE !
        • citisus Re: gdzie można sie opalać nago? 04.01.07, 12:22
          Kiedyś na plaży dzieciaki przyleciały z okrzykiem :
          - tata mors jest na plaży
          - mors w Adriatyku ? Niemożliwe.

No faktycznie był tam jakiś osobnik z 250 kg żywej wagi.
          Mimo stroju obowiązującego na plaży N płci nie udało się określić ....
          • Gość: Gucio Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.imz.pl 04.01.07, 12:59
            Nikt sobie urody nie wybiera. A waga 250 kg to już patologia.
        • Gość: cro-expert Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.dsl.iskon.hr 04.01.07, 13:50
          przeciez, niemieckich naturystow watwo poznać!!

maja tyłek z dwoch połowek?
        • Gość: Sas Re: do Lipski IP: *.net81.citysat.com.pl 04.01.07, 14:53
          Rozumiem ,że piszesz o Niemcach a nie plażach . Dobrze ,ze Rozpoznales
          niemców po powitalnych okrzykach a nie daj boze powitalnych GESTACH . Sas
          • Gość: Lipski Re: do Lipski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.07, 15:26
            Tak , pisze o Niemcach a nie o plazach
            Lubisz ten Rab :-))))))

> niemców po powitalnych okrzykach a nie daj boze powitalnych GESTACH

he he he cwiczen prawej reki nie widzialem
            • citisus Re: do Lipski 04.01.07, 20:51
              Gość portalu: Lipski napisał(a):

> > niemców po powitalnych okrzykach a nie daj boze powitalnych GESTACH
              >
              > he he he cwiczen prawej reki nie widzialem

Pewnie piwo zamawiali ...
              :-))
              • Gość: wuzet Re: do Lipski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 13:04
                W Chorwacji to jest fajnie. Sami swoi: Polacy, Ruscy, Czesi, Węgrzy i żadnych
                Szwabów. Mnie się tam podoba.
                • Gość: Lipski Re: do Lipski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 10:04
                  >żadnych
                  > Szwabów. Mnie się tam podoba.

Piszemy o tej samej Chorwacji ??
    • Gość: Miroslaw Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 14:42
      Tutaj olczyk.com/mirek/chorwacja/cro_2006_grudzien/2006.12.27-
      28/imagepages/image117.html
      napewno można :)))

Obok tego osobnika :)))
      olczyk.com/mirek/chorwacja/cro_2006/imagepages/image159.html
      też można :)))

Powodzenia i równej opalenizny życzę :)))
      • Gość: Miroslaw Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 14:47
        Podzieliło linka :(((
        olczyk.com/mirek/chorwacja/cro_2006_grudzien/2006.12.27-28/imagepages/image117.html

ale nie moja wina :)
        A może tak bedzie lepiej :)))
        tinyurl.com/txa94
    • Gość: Fuj Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.07, 19:30
      Ten kto opala się nago jest świadomym lub nieświadomym ekshibicjonistą !!!
      • Gość: Pajacyk Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.imz.pl 08.01.07, 09:48
        A jakie to ma znaczenie?
      • Gość: Miroslaw Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 15:52
        Gość portalu: Fuj napisał(a):

> Ten kto opala się nago jest świadomym lub nieświadomym ekshibicjonistą !!!

jaka to różnica ?????? i w czym to (świadomy/nieświadomy) komuś może
        przeszkadzać ????

:))))
        • Gość: Krokodylek Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 18:22
          Dewotom oczywiście może to przeszkadzać.
          • Gość: Miroslaw Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 20:20
            Gość portalu: Krokodylek napisał(a):

> Dewotom oczywiście może to przeszkadzać.

:))))
            Dewoty siedzą w domu w mocherowych berecikach :)
            W CRo jest za ciepło :)) dla mocherów.
            • Gość: Malinka Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 17:01
              A ja jakieś 10 lat temu chodziłam w berecikach moherowych jak nastała ta moda i
              to wcale nie przeszkadzało opalać się na niejednej plazy dla golasów.
              Może dlatego, że to były bereciki meherowe a nie "mocherowe".
              Więc spokojonie z tymi moherami bo się można wywalić.
              • Gość: Sas Re: do Malinka IP: *.net81.citysat.com.pl 11.01.07, 10:15
                Jakoś nie mogę sobie wyobrazić nudystki w moherowym bereciku na główce . No
                ale... Sas
          • Gość: fuj Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 09:36
            Przeszkadza TO normalnym ludziom, podobnie jak każde zboczenie. Na szczęście jest to zboczenie niesmaczne, ale nie niebezpieczne, podobnie jak np.załatwianie się w publicznym miejscu.
            • Gość: Pedro Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.imz.pl 11.01.07, 12:35
              że też chce się Wam takie pierdoły pisać w godzinach służbowych.
              • Gość: Lipski Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 12:43
                Widac zaden z nas nie zap..la na tasmie i ma chwile zeby pomyslec o czyms innym
                niz praca .
                • Gość: Pedro Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.imz.pl 11.01.07, 13:08
                  Chwilę panie kochany to się ma pracę a na forum ma się nieograniczony czas.
                  • Gość: Lipski Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 16:03
                    widac niektorzy glowa pracuja wiecej niz miesniami
                    • Gość: Bajka Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 16:18
                      Raczej się opieprzają. Ale cóż, jaki Prezydent takie społeczeństwo.
                      • citisus Re: gdzie można sie opalać nago? 12.01.07, 00:36
                        Gość portalu: Bajka napisał(a):

> Raczej się opieprzają. Ale cóż, jaki Prezydent takie społeczeństwo.

A ty to pewnie z innej bajki ...
                        • Gość: Lipski Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 12:39
                          podwojna moralnosc

tutaj to standard
                          • Gość: Pedro Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.imz.pl 17.01.07, 11:51
                            Każden sądzi wg siebie.
    • Gość: ania Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.szuwarowa.krakow.pl 11.01.07, 22:20
      hej

sa super plaze specjalnie dla nudystow na Hvarze w miejscowosci Vrboska.
      mozesz tam pojechac z krakowskim biurem Test Tour co roku maja tam swoja oferte
      • Gość: Lipski Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 12:40
        Ciekawe czy maja foldery :-)))))))))))))))))))))
        • Gość: Sas Re: do Lipski IP: *.net81.citysat.com.pl 12.01.07, 12:43
          A co Chciałbyś się załapac na pierwsza stronę? Sas
          • Gość: Lipski Re: do Lipski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 16:18
            czy ja wiem ?
            chyba nie bardzo
            • Gość: Sas Re: do Lipski IP: *.net81.citysat.com.pl 12.01.07, 17:09
              Nie pękaj - najwyżej pokażesz sie tylko Z PRZODU. sAS
              • Gość: Lipski Re: do Lipski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 11:01
                ok :-)
                • lotoss Re: do Lipski 17.01.07, 06:24
                  :)
    • Gość: GK Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.icm.edu.pl 17.01.07, 08:59
      www.valalta.hr
    • ola9664 Re: gdzie można sie opalać nago? 17.01.07, 16:20
      wszędzie
      • Gość: Kolega Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.imz.pl 19.01.07, 09:11
        U mnie na dachu 15 piętrowego wysokościowca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka