GoĹÄ: AGATA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.07, 16:41 gdzie w CHORWACJI MOżNA SIę OPALAC BEZ UBRANKA, czy są jakieś przepisy ,czy ogolnie wszedzie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Sokrates Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 16:46 Ja się opalałem w Podgorze na wybrzeżu dalmatyńskim. Chorwacja to raj dla naturystów. Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: gdzie można sie opalać nago? 01.01.07, 17:09 Zajrzyj tu: www.naturyzm.info.pl/index.php?menu=beach&country=croatia&id=1 bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Re: gdzie można sie opalać nago? 01.01.07, 17:16 W kazdej szanującej się miejscowości na jej obrzeżach jest dzika plaża dla golasów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: KB Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 11:58 www.naturyzm.info.pl/index.php?menu=beach&country=croatia&id=1 - jestem autorem tego przewodnika. Uprzedzam, że opracowanie powstało chyba w 2000 czy 2001 roku i cześć informacji może nie być aktualna. Na pewno Monsena w Rovinju nie jest już ośrodkiem FKK, zmieniła też nazwę. Naturystom polecam plażę Sahara na Rabie (prawdziwy piasek, liczne zatoczki) czy też Piekielne Wyspy na Hvarze. Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: gdzie można sie opalać nago? 03.01.07, 23:39 Sądząc po milczeniu, nie wiem, czy Agatę interesują jakiekolwiek odpowiedzi, ale pytanie było raczej ogólne - chyba chodziło w nim o zasady plażowania naturystycznego w HR, a nie o konkretne plaże. A właśnie stosunek Chorwacji do naturystów został opisany we wstępie na Twojej stronce, dlatego pozwoliłem sobie na jej przytoczenie... :) bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: XXL Re: gdzie można sie opalać nago? IP: 212.2.100.* 01.01.07, 17:59 > czy są jakieś przepisy ,czy > ogolnie wszedzie??? Ogólnie wszędzie, na uboczu. Tylko po co ? To szalenie niepraktyczne ..... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sokrates Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 18:13 Wszędzie nie. Jak już była mowa - na obrzeżach kazdej mieściny spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cro-expert Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.dsl.iskon.hr 01.01.07, 20:00 u mnie w ogrodze!! mam pozwolenie Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Re: gdzie można sie opalać nago? 01.01.07, 20:02 Jak ten ogród jest na Hawajach to ja się piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Re: gdzie można sie opalać nago? 02.01.07, 11:53 Gość portalu: cro-expert napisał(a): > u mnie w ogrodze!! > mam pozwolenie I tylko panie poniżej 30 lat .... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lipski Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 09:46 W zasadzie to wszedzie tam widac jak ludzie sie opalaja na golasa . Niestety mowiac oglednie walory estetyczne dla osob obok sa dosyc mierne . No i zazwyczaj (niestety) nie robia tego mlode osobniki . Ja przynajmniej mam takiego pecha ze zawsze spotykam jakies podstarzale babsztyle dla ktorych wywalenie cyca na pol metra plazy jest jedyna szansa zeby ktos na nie zwrocil uwage . Odpowiedz Link Zgłoś
bonasforza Re: gdzie można sie opalać nago? 05.01.07, 10:58 i to chodzi, idioto, ze na plazach naturystycznych nikt gał nie wlepia, tym sie takie plaze roznia od tekstylnych. jak masz problemy z podgladactwem, nie wybieraj sie na plaze naturystyczna. tam chodza kulturalni ludzie, ktorzy poprostu sie opalaja, a nie ma takich obslinionych swintuchow-podgladaczy z mała uzmarkana fujarka jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: XXL Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.01.07, 19:26 bonasforza napisała: > i to chodzi,idioto, ze na plazach naturystycznych nikt gał nie wlepia, tym sie > takie plaze roznia od tekstylnych. jak masz problemy z podgladactwem, nie > wybieraj sie na plaze naturystyczna. tam chodza kulturalni ludzie, ktorzy > poprostu sie opalaja, a nie ma takich obslinionych swintuchow-podgladaczy z > mała uzmarkana fujarka jak ty :-)))))) Ooooooo ależ kulturalny się odezwał, pewnie bywalec plaż naturystycznych. Bo ogólnie wiadomo, że naturyści majtki zakładają na głowę by nic nie widzieć i gał nie wlepiać .... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lipski Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 10:02 A gdzies ty to znalazel wzmianke ze ja pisalem o plazach naturystow ?? Pisalem o publicznych miejscach Odpowiedz Link Zgłoś
skaut221 Re: gdzie można sie opalać nago? 02.01.07, 10:05 polecam "piekielne wysepki" na które mozna sie dostać łodzią z miasteczka Hvar (wyspa o tej samej nazwie) pozdrawiam, ps, dysponuje kilkoma fotkami z tej wysepki..:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lipski Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 10:38 > dysponuje kilkoma fotkami z tej wysepki..:) wielkie mi co wystarczy wejsc na www,ovo,pl i tam jest pelno fotek m. in. z chorwacji tak jak pisalem wczesniej walory estetyczne mierne Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Re: gdzie można sie opalać nago? 02.01.07, 12:00 Jaka jest przyjemność z siadania gołą pupą na rozpalonych i ostrych kamieniach ? Dla zdrowia to lepiej też nie tylko majtki a i koszulkę założyć. Promieniowanie słoneczne jest bardzo szkodliwe dla skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: goska Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 13:57 jest taka plaża w supetarze na brac. Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Re: gdzie można sie opalać nago? 02.01.07, 18:38 Citisus, a kto Ci każe siadać gołymi jajami na rozgrzanych i kostropatych kamieniach? Trza rozłożyć karimaciki pod dupkę obok pięknej pani i rozkoszować się chwilą. Potem pływanko, spacerek, potem znów opalanko. Wszystko w normie i z kulturką. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Casablanca Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.imz.pl 03.01.07, 07:25 Słoneczko jest dobre m. in. na reumatykę, więc nie warto przesadzać z tymi szmatami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pidżi Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 15:26 Jeżeli z kulturką to pewnie chodziło o jajeczka? Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Re: gdzie można sie opalać nago? 03.01.07, 15:47 turhotel napisała: > Citisus, a kto Ci każe siadać gołymi jajami na rozgrzanych i kostropatych > kamieniach? > Trza rozłożyć karimaciki pod dupkę obok pięknej pani i rozkoszować się chwilą. > Potem pływanko, spacerek, potem znów opalanko. Wszystko w normie i z kulturką. A nie prościej zamiast karimatę targać gatki na siebie nałożyć ?? I dla owych jaj będzie zdrowiej. Acha, z gatkami to już bez "kulturki" i rozkoszować się nie można ?? Hmmm, w tym miejscu przyznam Lipskiemu rację, co do pięknych pań na plaży N.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gucio Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.imz.pl 04.01.07, 10:17 Przecież podściółkę trza mieć choćby się występowało w barchanowych majciętach :-) POza tym ona wazy tyle co skowronek. Bez gaciów można się rozkoszować, naprawdę i to jak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Re: gdzie można sie opalać nago? 04.01.07, 12:15 Gość portalu: Gucio napisał(a): >Przecież podściółkę trza mieć choćby się występowało w barchanowych majciętach > :-) Hmmmm, aktywnie spędzam czas - kąpiel, łódź, piłeczka, piwko w barku - Naprawdę wygodniej jest gdy nic luźnego nie lata :-)) I usiąść można bez obawy. > Bez gaciów można się rozkoszować, naprawdę i to jak!!! I tu się zgodzę, ale nie na plaży - znam lepsze miejsca :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kabriolet Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 16:35 Citisus, powiedziałeś A to powiedz i B. Jakie to są miejsca, zdradź nam swoje tajemnice? Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Re: gdzie można sie opalać nago? 08.01.07, 11:27 Gość portalu: Kabriolet napisał(a): > Citisus, powiedziałeś A to powiedz i B. > Jakie to są miejsca, zdradź nam swoje tajemnice? Ciepła kąpiel w wannie :-P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kabriolet Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 18:24 Wymiękłeś czy co? Wal śmiało, nie boj nic to i młodzież chętnie posłucha. Niech się uczy!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sava Re: gdzie można sie opalać nago? IP: 156.17.79.* 03.01.07, 12:26 Korczula hotel Adria jest tez plaza dla nudystow. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sAS Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.net81.citysat.com.pl 03.01.07, 12:42 Fajne plaze nudystów znajdują sie na wyspie Rab/ piaseczek, cieplutkie płyciutkie morze/. Jedynie z tą estetyką / o ktorej pisze Lipski/ bywa róznie . Zazwyczaj to podstarzałe panie w towarzystwie rownie wiekowych towarzyszy.Ale jak juz to Rab. Sas Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lipski Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.07, 09:50 Wlasnie kiedys plynalem kolo Rabu i mijalismy statek pelen niemieckich naturystow emerytow . Ogolnie porazka :-) Jakby ktos pytal skad wiem ze to niemcy to slyszalem pozdrowienia z tamtego statku Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: colo Re: gdzie można sie opalać nago? IP: 62.148.81.* 04.01.07, 11:57 TO NIEBYŁY POZDROWIENIA TYLKO - ZAPROSZENIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Re: gdzie można sie opalać nago? 04.01.07, 12:22 Kiedyś na plaży dzieciaki przyleciały z okrzykiem : - tata mors jest na plaży - mors w Adriatyku ? Niemożliwe. No faktycznie był tam jakiś osobnik z 250 kg żywej wagi. Mimo stroju obowiązującego na plaży N płci nie udało się określić .... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gucio Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.imz.pl 04.01.07, 12:59 Nikt sobie urody nie wybiera. A waga 250 kg to już patologia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cro-expert Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.dsl.iskon.hr 04.01.07, 13:50 przeciez, niemieckich naturystow watwo poznać!! maja tyłek z dwoch połowek? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sas Re: do Lipski IP: *.net81.citysat.com.pl 04.01.07, 14:53 Rozumiem ,że piszesz o Niemcach a nie plażach . Dobrze ,ze Rozpoznales niemców po powitalnych okrzykach a nie daj boze powitalnych GESTACH . Sas Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lipski Re: do Lipski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.07, 15:26 Tak , pisze o Niemcach a nie o plazach Lubisz ten Rab :-)))))) > niemców po powitalnych okrzykach a nie daj boze powitalnych GESTACH he he he cwiczen prawej reki nie widzialem Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Re: do Lipski 04.01.07, 20:51 Gość portalu: Lipski napisał(a): > > niemców po powitalnych okrzykach a nie daj boze powitalnych GESTACH > > he he he cwiczen prawej reki nie widzialem Pewnie piwo zamawiali ... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wuzet Re: do Lipski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 13:04 W Chorwacji to jest fajnie. Sami swoi: Polacy, Ruscy, Czesi, Węgrzy i żadnych Szwabów. Mnie się tam podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lipski Re: do Lipski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 10:04 >żadnych > Szwabów. Mnie się tam podoba. Piszemy o tej samej Chorwacji ?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Miroslaw Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 14:42 Tutaj olczyk.com/mirek/chorwacja/cro_2006_grudzien/2006.12.27- 28/imagepages/image117.html napewno można :))) Obok tego osobnika :))) olczyk.com/mirek/chorwacja/cro_2006/imagepages/image159.html też można :))) Powodzenia i równej opalenizny życzę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Miroslaw Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 14:47 Podzieliło linka :((( olczyk.com/mirek/chorwacja/cro_2006_grudzien/2006.12.27-28/imagepages/image117.html ale nie moja wina :) A może tak bedzie lepiej :))) tinyurl.com/txa94 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fuj Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.07, 19:30 Ten kto opala się nago jest świadomym lub nieświadomym ekshibicjonistą !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pajacyk Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.imz.pl 08.01.07, 09:48 A jakie to ma znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Miroslaw Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 15:52 Gość portalu: Fuj napisał(a): > Ten kto opala się nago jest świadomym lub nieświadomym ekshibicjonistą !!! jaka to różnica ?????? i w czym to (świadomy/nieświadomy) komuś może przeszkadzać ???? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Krokodylek Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 18:22 Dewotom oczywiście może to przeszkadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Miroslaw Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 20:20 Gość portalu: Krokodylek napisał(a): > Dewotom oczywiście może to przeszkadzać. :)))) Dewoty siedzą w domu w mocherowych berecikach :) W CRo jest za ciepło :)) dla mocherów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Malinka Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 17:01 A ja jakieś 10 lat temu chodziłam w berecikach moherowych jak nastała ta moda i to wcale nie przeszkadzało opalać się na niejednej plazy dla golasów. Może dlatego, że to były bereciki meherowe a nie "mocherowe". Więc spokojonie z tymi moherami bo się można wywalić. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sas Re: do Malinka IP: *.net81.citysat.com.pl 11.01.07, 10:15 Jakoś nie mogę sobie wyobrazić nudystki w moherowym bereciku na główce . No ale... Sas Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fuj Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 09:36 Przeszkadza TO normalnym ludziom, podobnie jak każde zboczenie. Na szczęście jest to zboczenie niesmaczne, ale nie niebezpieczne, podobnie jak np.załatwianie się w publicznym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pedro Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.imz.pl 11.01.07, 12:35 że też chce się Wam takie pierdoły pisać w godzinach służbowych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lipski Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 12:43 Widac zaden z nas nie zap..la na tasmie i ma chwile zeby pomyslec o czyms innym niz praca . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pedro Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.imz.pl 11.01.07, 13:08 Chwilę panie kochany to się ma pracę a na forum ma się nieograniczony czas. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lipski Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 16:03 widac niektorzy glowa pracuja wiecej niz miesniami Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bajka Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 16:18 Raczej się opieprzają. Ale cóż, jaki Prezydent takie społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Re: gdzie można sie opalać nago? 12.01.07, 00:36 Gość portalu: Bajka napisał(a): > Raczej się opieprzają. Ale cóż, jaki Prezydent takie społeczeństwo. A ty to pewnie z innej bajki ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lipski Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 12:39 podwojna moralnosc tutaj to standard Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pedro Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.imz.pl 17.01.07, 11:51 Każden sądzi wg siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ania Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.szuwarowa.krakow.pl 11.01.07, 22:20 hej sa super plaze specjalnie dla nudystow na Hvarze w miejscowosci Vrboska. mozesz tam pojechac z krakowskim biurem Test Tour co roku maja tam swoja oferte Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lipski Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 12:40 Ciekawe czy maja foldery :-))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sas Re: do Lipski IP: *.net81.citysat.com.pl 12.01.07, 12:43 A co Chciałbyś się załapac na pierwsza stronę? Sas Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lipski Re: do Lipski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 16:18 czy ja wiem ? chyba nie bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sas Re: do Lipski IP: *.net81.citysat.com.pl 12.01.07, 17:09 Nie pękaj - najwyżej pokażesz sie tylko Z PRZODU. sAS Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GK Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.icm.edu.pl 17.01.07, 08:59 www.valalta.hr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kolega Re: gdzie można sie opalać nago? IP: *.imz.pl 19.01.07, 09:11 U mnie na dachu 15 piętrowego wysokościowca. Odpowiedz Link Zgłoś