Dodaj do ulubionych

Mali Losinj-czy jest tam bazar rybno warzywny?

IP: *.chello.pl 07.06.09, 15:48
Witam,
pytanie jak w temacie. Jadę z rodzinką pod namiot. Zabieramy też rowery. Może
coś polecicie pod tym kątem?
Z przejrzanych info na forum wiem, że na M.L jest tłoczno czy na przełomie
czerwca (ostatni tydzień i początek lipca też należy spodziewać się tłumów-
pytam, bo jedziemy bez rezerwacji).
Pozdrawiam już prawie wakacyjnie
Obserwuj wątek
    • Gość: natalii24 Re: Mali Losinj-czy jest tam bazar rybno warzywny IP: *.chello.pl 07.06.09, 15:53
      na pewno jest w samym centrum warzywny, ale to jest ścisłe centrum i z tego co
      pamiętam każdy postój samochodem tam jest płatny
      • Gość: darek.59.pl Re: Mali Losinj-czy jest tam bazar rybno warzywny IP: *.chello.pl 07.06.09, 23:54
        W samym centrum jest targ rybny przy centralnej "placy" a po drodze jest mały
        targ warzywny, piekarnie i różne butiki oraz supersam. Oczywiście cały ciąg
        restauracji, pizzerii, barów, lodziarni. Promenadą zwłaszcza wieczorem wędrują w
        jedną i drugą stroną ludzie. Byłem w zeszłym roku na przełomie czerwca i lipca:
        upał i cieplutka woda. Później byłem na Rab i było jeszcze goręcej.
        • Gość: gość Re: Mali Losinj-czy jest tam bazar rybno warzywny IP: *.chello.pl 10.06.09, 21:26
          Darku,
          dzięki za info. Może polecisz jeszcze fajne miejsca, plaże dla małych dzieci?
          Pozdrawiam
          • Gość: gość Re: Mali Losinj-do Darka IP: *.chello.pl 10.06.09, 21:31
            Darku, zapomniałam zapytać o wymianę pieniędzy kupić w Polsce kuny czy lepiej
            wziąć tam złotówki. Zakładam 3 tygodnie pobytu wyłącznie na M.L.
            Pozdrawiam.
            • Gość: natalii24 Re: Mali Losinj-do Darka IP: *.chello.pl 11.06.09, 01:31
              najlepsze plaże są przy hotelach, nam najbardziej odpowiadała ta przy hotelu
              Aurora, dodatkowo w hotelu są baseny oraz tzw solanka - można z nich korzystać
              nawet nie mieszkając w hotelu, my chyba płaciliśmy coś ok 7 EUR od osoby/dzień i
              można było siedzieć cały dzień

www.artmedias.com/en/mali-losinj-photo-gallery-list.asp?imgBeach=5
              www.artmedias.com/en/hotels-mali-losinj-cres-hotel-rooms-location.asp?mainId=35
              www.artmedias.com/en/the-island-of-losinj.asp
              druga możliwa plaża, to ta poniżej, również przy hotelu, z jednej na drugą da
              się przejść obchodząc zatoke naokoło oraz przechodząc przez lasek.
              www.artmedias.com/en/mali-losinj.asp
              www.artmedias.com/en/mali-losinj-photo-gallery-list.asp?imgBeach=4
              Znaleźliśmy jeszcze 3 inne, ale były zbyt skaliste jak dla nas
              • Gość: gość Re: Mali Losinj-do Darka IP: *.chello.pl 12.06.09, 23:05
                Dzięki Natalii. Już powoli pakuję walizki:)Jedziemy na kemping Cikat.
                Pozdrawiam
                • Gość: darek.59.pl Re: Mali Losinj-do Darka IP: *.85-237-161.tkchopin.pl 15.06.09, 14:50
                  Na Cikat jest fajne kąpielisko (spokojna zatoczka, wokół której warto wybrać się
                  na pieszą wycieczkę). Trzeba jednak pamiętać, że bywa tłoczno i inni mogą
                  "zaglądać do talerza". Ale przepiękne otoczenie, klimat, camping położony w
                  lesie i grające cykady.
            • Gość: darek.59.pl Re: Mali Losinj-do Darka IP: *.85-237-161.tkchopin.pl 15.06.09, 14:45
              Broń Boże, nie kupować kun w Polsce. Na miejscu najlepiej płacić kartą (benzyna,
              zakupy w marketach). Moim zdaniem najwygodniej zabrać Euro, bo za noclegi
              "biorą" w Euro ewentualnie w banku wymienić złotówki na kuny, ale ja zawsze mam
              Euro.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka