gienia371 29.06.09, 14:30 Witam, wczoraj wróciłam z urlopu na wyspie Rab, chętnie odpowiem na pytania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sunsine26 Re: wróciłam z wyspy Rab-odpowiem na pytania 29.06.09, 14:45 hej, my z synkiem 14 mies. i para znajomych jedziemy 10 lipca na tydzien. Powiedz mi jak wyglada > 1. infrastruktura sklepow, restauracyjek, plaz na wyspie.czy jest ich duzo, czy plaze sa piaszczyste tak jak sie mowi... 2 jakie sa tam orientacyjne ceny w sklepach spozywczych i restauracjach. 3. czy jest duzo turystow 4. jaka jest temperatura powietrza dzieki!! Odpowiedz Link Zgłoś
gienia371 Re: wróciłam z wyspy Rab-odpowiem na pytania 29.06.09, 14:56 Hej, plaż jest kilka ładnych, my mieszkaliśmy w Gonarze i malutką plażę mieliśmy pod nosem, odwiedziliśmy Lopar i rajską plażę bardzo piaszczystą z wodą gorącą jak zupa (ja byłam z 20 miesięczną córką, która nie wychodziła praktycznie z wody).Polecam zabranie mimo wszystko butów do wody bo zdarzają się kamienie w wodzie a na nich jeżowce. Zaopatrywaliśmy się w Rabie w markecie Diona, ceny faktycznie o ok. 30 % wyższe niż u nas. Chleb 8-10 kun, jajka(10 szt.) 13 kun , największym zaskoczeniem była cena np pepsi itp. 12 kun co wychodzi ok 7zł. Ceny w restauracjach dosyć duże np lignie czyli kalmary w cieście (uwielbianne przez nas) 65-75 kun, pizza ok 40 kun, ryby bardzo, bardzo drogie 320 kun za kilogram. Turystów było jeszcze niewielu, przynajmniej tam gdzie my byliśmy. Przez 2 tygodnie było bardzo gorąco nie licząc 4 dni deszczowo- burzowych z tem. 20 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
gienia371 Re: wróciłam z wyspy Rab-odpowiem na pytania 29.06.09, 14:57 Aha i jeszcze w pierwszy dzień Hanka się rozchorowała i wylądowaliśmy w przychodni przyszpitalnej, gdzie byliśmy miło i szybko obsłużeni (na paszport) Odpowiedz Link Zgłoś
sunsine26 Re: wróciłam z wyspy Rab-odpowiem na pytania 29.06.09, 18:34 dzieki Gienia371 za informacje! jak mi sie cos jeszcze przypomni to sie odezwe :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasia Re: wróciłam z wyspy Rab-odpowiem na pytania IP: 80.54.95.* 06.07.09, 23:31 Witam! A jak jest na Rabie z kwaterami?? Czy uda się coś znaleźć na miejscu bez wcześniejszej rezerwacji?? jakie są ceny kwater?? Odpowiedz Link Zgłoś
gienia371 Re: wróciłam z wyspy Rab-odpowiem na pytania 09.07.09, 19:58 Kwater jest sporo, z tego co widziałam, ja miałam wcześniej zaklepany. Leczyć dzieci można w Rabie, w przyszpitalnej przychodni. Miło, grzecznie i kulturalnie, wystarczy paszport. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ja_jovanka Re: wróciłam z wyspy Rab-odpowiem na pytania 10.07.09, 12:26 moje dziecko ma swój paszport, mój już się "przeterminował" - taka opcja przejdzie w szpitalu? Odpowiedz Link Zgłoś
gienia371 Re: do ja_jovanka 13.07.09, 11:09 To jak Ci się przeterminował paszport, to jak chcesz wjechać do Chorwacji?! A paszport potrzebny dziecka w przychodni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ja_jovanka Re: do ja_jovanka 14.07.09, 15:47 Ej, no co Ty? Do wjazdu paszport nie jest potrzebny... Odpowiedz Link Zgłoś
gienia371 Re: do ja_jovanka 14.07.09, 16:28 No przeca Chorawcja w Unii nie jest, są normalne granice z celnikami i okazujesz się paszportem... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: julka Re: wróciłam z wyspy Rab-odpowiem na pytania IP: *.res.pl 06.07.09, 21:22 witam, mam pytanie co do tamtejszej służby zdrowia moje córcie czesto chorują :( czy w loprze jest jakaś przychodnia lub pediatra Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.777 Re: wróciłam z wyspy Rab-odpowiem na pytania 07.07.09, 13:15 Nie wiem jak jest w Loprze, ale Loparze gdzie byłem, była apteka, stacja pogotowania ratunkowego oraz reklama lekarza pediatry. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: julka Re: wróciłam z wyspy Rab-odpowiem na pytania IP: *.res.pl 07.07.09, 16:56 dzięki za informację chodziło mi oczywiści o Lopar, zgubiłam literę ale staja pogotowania też jest ok :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kasia Re: wróciłam z wyspy Rab-odpowiem na pytania IP: *.public.t-mobile.at 13.07.09, 16:23 halo!moj synek ma 12 miesiecy a starszy 7 lat,napisz prosze czy z tym mlodszym to dobry pomysl na wyjazd do chorwacji...bardzo chcialabym wiedziec jak jest tam z plaza ,czy bardzo kamienista..i jaki hotel bys polecil ....dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
gienia371 Re: wróciłam z wyspy Rab-odpowiem na pytania 14.07.09, 14:58 Moja Hanka ma 1,5 roku, świetnie zniosła jazdę samochodem, a wyspa Rab jest bardzo fajnym miejscem dla małych dzieci ze względu na piaszczyste plaże. Ja byłam w miejscowości Gonar i bardzo sobie chwalę za ciszę i spokój i bliskość piaszczystej malutkiej plaży. Ja rezerwowałam apartament z biurem novasol. Polecam www.novasol.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś