zigi_76 17.08.06, 21:34 Czy ktoś to widział,słyszał? Ja jestem w ciężkim szoku po tym co dziś zobaczyłem.............. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m-kow Re: willa Józefina-ul.Ogrodowa 22/24(jwconsructio 18.08.06, 00:43 W takim razie dostałbyś udaru gdybyś to zobaczył w zeszłym roku, kiedy było w stanie jeszcze bardziej "surowym"... Ale się sprzeda :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20162&w=45982987&a=45982987 Odpowiedz Link
szymon.11 Re: willa Józefina-ul.Ogrodowa 22/24(jwconsructio 18.08.06, 11:38 Przekomiczne jest to, że zupełnie nie daleko budują się inne śliczne osiedla (np. Łoziska), które są tańsze :) Odpowiedz Link
chrisu_gd Re: willa Józefina-ul.Ogrodowa 22/24(jwconsructio 18.08.06, 14:21 A co zobaczyłeś? Odpowiedz Link
ewa1373 Re: willa Józefina-ul.Ogrodowa 22/24(jwconsructio 18.08.06, 15:03 Ha… Kilka miesięcy temu kupiliśmy 140 m2 (187 m2 pow. Użytkowej) apartament na nowobudowanym osiedlu Winorośli (inwestycja SEDNO, przy ul. Wilanowskiej) Całość prezentuje się naprawdę ładnie i póki co (odpukać) jesteśmy z żoną bardzo zadowoleni. Z ciekawości zadzwoniłem dziś do JW. Construktion odnośnie Willi Józefiny. Oto czego się dowiedziałem: - wszystkie domki SA takie same czyli 153 m2 powierzchni - różnią się działkami – od 150 do 1000 m2 - technologia; cytuję „z drewna,+ podwójna wata mineralna żeby było cieplej w zimę” - wykończenie: 4 rodzaje gresu, glazury, deski barlineckiej z tym, że już wszystko zrobione więc wybór żaden - i najlepsze czyli cena: od 750 tysięcy do 990 czyli milion za drewniany barak!!! Dla porównania powiem, że ja z wykończeniem swojego apartamentu (nie robię pałacu) – zamknę się w kwocie poniżej najtańszego domku oferowanego przez JW. Zamiast drewnianych ścian mam murowane, 400 m2 ogród, dwumiejscowy garaż oraz naprawdę ładny design budynku. Zastanawiam się czy rzeczywiście ktoś im to kupi. Podejrzewam, że za jakiś czas cena mocno spadnie. Wszystko ma swoje granice. Głupota także. Jurek (z konta żony) Odpowiedz Link
zigi_76 Re: willa Józefina-ul.Ogrodowa 22/24(jwconsructio 18.08.06, 15:09 Masz rację, osiedle winorośli prezentuje się bardzo okazale, ładny projekt,wysoki standard itd. Uważam to osiedle oraz inwestycję naprzeciw (os.Lawendowe) za najpiękniejsze w okolicy. inwestycje takie jak "józefina" bardzo psują krajobraz i przypomominają czworaki,baraki,obóz i inne takie skojarzenia. Odpowiedz Link
ewa1373 Re: willa Józefina-ul.Ogrodowa 22/24(jwconsructio 18.08.06, 15:26 Absolutnie się zgadzam. Popsuto krajobraz ta inwestycją. Szkoda Odpowiedz Link
kasia.1979 Re: willa Józefina-ul.Ogrodowa 22/24(jwconsructio 18.08.06, 15:16 Czy mógłbyś podać cennik ( za ile 1m2 ). Ma rację mój przedmówca oś. Winorośli jest bardzo atrakcyjne. Odpowiedz Link
ewa1373 Re: willa Józefina-ul.Ogrodowa 22/24(jwconsructio 18.08.06, 15:24 Rozumiem, że pytanie było do mnie. Odnośnie ceny m2 na winorośli powiem tak: - licząc samą powierzchnie użytkową wychodzi niecałe 4300 za metr - wliczając użytkową wychodzi 3300 za m2 Dodatkowo dwa kaskadowe tarasy (13 i 18 m2) oraz 400 m2 ogródka. Jak dla mnie cena ok. Warto wiedzieć, że bardzo ciekawie rozwiązano połączenie powierzchni użytkowej z mieszkalną. Każdy lokator ma oddzielne wejście do domku (nie ma wspólnych klatek schodowych jak np. w Naszej Willi) a garaż (50m2 w moim przypadku) jest połączony z mieszkaniem. W garażu mam 3 pomieszczenia gospodarcze (w jednym robimy spiżarnię) Naprawdę jesteśmy bardzo zadowoleni. Sedno buduje teraz nowe osiedle Cynamonowe (przy ogrodowej) Nie będzie już tak kameralnie ale projekty są także bardzo ładne J. Odpowiedz Link
kasia.1979 Re: willa Józefina-ul.Ogrodowa 22/24(jwconsructio 18.08.06, 17:31 Jurek,dziękuję za wyczerpujące informacje. Bardzo chciałam któregoś dnia zobaczyć tę inwestycję od środka (rozkład pomieszczeń) itd. Niestety nie wpuszczono mnie na teren osiedla, Obejrzę jeszcze stronę www. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link
ewa1373 Re: willa Józefina-ul.Ogrodowa 22/24(jwconsructio 18.08.06, 21:11 to akurat da sie załatwić. jestesmy z żoną tam bardzo czesto. Tyle tylko, ze tam juz wszystko sprzedane Odpowiedz Link
renapra Re: willa Józefina-ul.Ogrodowa 22/24(jwconsructio 11.04.07, 15:13 Taką małą prośbę wysłałam Wam na priva. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
ewa1373 Re: willa Józefina-ul.Ogrodowa 22/24(jwconsructio 21.08.06, 10:40 No więc przejechałem się tam z szanowną małżonką co by podnieść się na duchu jaki to dobry interes zrobiliśmy na tych Winoroślach ;-) Oto co zobaczyłem: - Na zewnątrz każdy kto mieszka obok wie jak to wygląda. Dla mnie po prostu komuna ale być może komuś się podoba - W środku.: 5 pokoi, wszystko wykończone i tu tak naprawdę aż tak źle nie jest. Oczywiście wszystko pomalowane więc jak komuś żółty kolor ścian nie pasi to może sobie przemalować. Generalnie wykończenie (przynajmniej w pokazówkach) nie jest aż tak tragiczne jak sądziłem. Mimo to wszystko dudni bo ściany cieniutki. Beee…. Ja bym za to 750 tysi (w najtańszej opcji) nie dał. 400 to może jeszcze. Ogródki te najmniejsze to porażka J. Odpowiedz Link
o_k_o Co to jest design? 21.08.06, 13:00 Nie mogę wytrzymać, gdy czytam o ”naprawdę ładnym designie” Osiedla Winorośli. Czy nie uważacie, że te budynki mocno wpadają w kicz? Te okienka trójkontne na przykład... Żeby nie było, że tylko narzekam. Uważam, że najlepszym osiedlem w okolicy jest Przy Lesie i Zakątek II. Pomijając oczywiście patlogiczne grodzenie... Oczywiście Willa Józefina jest poza wszelką krytyką Odpowiedz Link
ewa1373 Re: Co to jest design? 27.08.06, 15:53 hmm.... a dla mnie kiczem jest co innego ;-) np jednakowe segmenciki gdzie zawsze wiadomo że w środku są jednakowe pokoiki i nic nie może zaskoczyć a my mamy w środku rozwiązania niestandardowe np: pięknie doświetloną klatkę schodową z 4 metrową ścianą, piękny 17m tartas no i 360m ogród a nie jakiś tam "ogródeczek" dla dzieci. Nie, żebym reklamowała ale uważam nadal że tak ciekawych rozwiązań nie ma w Józefosławiu :-) Odpowiedz Link
madeleine7 Re: Co to jest design? 31.08.06, 20:22 Martwi mnie coraz bardziej to jak nowe inwestycje nie szanują tego co sie dzieje dookoła i stawiaja takie kloce z płaskimi dachami. Za chwilę bedzie to sciana betonu jak w całej W-wie. jesli chodzi o Winorośli to budynki z zewnatrz sa estetyczne ale upychanie jak najwiekszej liczby domów na małej działce kończy się tragicznie. No i wspólczucie dla mieszkańców parterów - Winorośli leży dokładnie w niecce gdzie spływa cała woda z Józefosławia. Odpowiedz Link
adams1111 Re: Co to jest design? 31.08.06, 20:42 a ja mam wrażenie, że zazdrościsz przyszłym i potecjalnym nabywcom aprtamentów na Osiedlu Winorośli!! Nieprawdaż??? Odpowiedz Link
adams1111 Re: Co to jest design? 31.08.06, 20:50 a i jeszcze jedno, bo zapomniałem - czy ogródek o powierzchni prawie 400m2 nazwać można malutkim? I już zupełnie na koniec uprzedzając odpowiedź- nie jestem ani szczęśliwym nabywcą ani też potecjalnym kupcem apartamentu na Winorośli.Mieszkam sobie w Józefosławiu od 2 lat i uważam, że to osiedle Winorośli - projekt, rozkład wnętrz,standard wykończenia czynią tę inwestycję jedną z ciekawszych w Józefosławiu. Odpowiedz Link
madeleine7 Re: Co to jest design? 31.08.06, 22:32 adams1111 napisał: > a ja mam wrażenie, że zazdrościsz przyszłym i potecjalnym nabywcom aprtamentów > na Osiedlu Winorośli!! Nieprawdaż??? Typowy argument na poziomie przedszkolaka - jak sie nie podoba to musi zazdrościć. Rusz głową zanim taki bzdet napiszesz. Głowa to taka bania metr nad dupą. Odpowiedz Link
pluski4 Re: Co to jest design? 01.09.06, 08:36 Tej osobie (madeleine7) już dziękujemy! Nadmiar chamstwa,agresji, frustracji,jadu można pozbyc się na przykład na siłowni. Odpowiedz Link
madeleine7 Re: Co to jest design? 01.09.06, 10:10 pluski4 napisał: > Tej osobie (madeleine7) już dziękujemy! Nadmiar chamstwa,agresji, > frustracji,jadu można pozbyc się na przykład na siłowni. ojej na siłowni to się Ty dorobiłeś infantylizmu Odpowiedz Link
kasia.1979 Re: Co to jest design? 01.09.06, 14:21 również jestem za tym, by takie osoby jak ty ""madeleine7"" nie upuszczały swojego jadu i rozgoryczenia na tego typu forach. Autorowi tego tematu napewno nie chodziło o to, by brały w nim udział osoby obrzucające inwektywami innych. jeżeli stopień twojej frustracji jest aż tak wysoki to udaj się do specjalisty!!!!!!!!!!!!!!!! Wszyscy będziemy wdzięczni jeżli nie będziesz już więcej odwiedzać naszego forum. Odpowiedz Link
madeleine7 Re: Co to jest design? 01.09.06, 16:47 kasia.1979 napisała: > również jestem za tym, by takie osoby jak ty ""madeleine7"" nie upuszczały > swojego jadu i rozgoryczenia na tego typu forach. Autorowi tego tematu napewno > nie chodziło o to, by brały w nim udział osoby obrzucające inwektywami innych. > jeżeli stopień twojej frustracji jest aż tak wysoki to udaj się do > specjalisty!!!!!!!!!!!!!!!! Wszyscy będziemy wdzięczni jeżli nie będziesz już > więcej odwiedzać naszego forum. Tak się przestraszyłam, że ide w kąt popłakać a może nawet poskarżę się mamie. "Naszego forum" ? Pozwól że się uśmieję. Pisałam na tym forum od momentu jego powstania - zanim Ty w ogóle odkryłaś istnienie Józefosławia. I przestanę jak sama o tym zdecyduję. Nie pozdrawiam. Odpowiedz Link
mazurka34 Re: Co to jest design? 01.09.06, 18:32 Drodzy przedmówcy, nie zważajcie proszę na chamstwo, agresję tej sfrustrowanej panny. Zlekceważcie ją -to działa. Ja równiez piszę juz jakiegoś czasu na forum Józefosławia i nigdy z taką głupotą jaką prezentuje ta madaleine się nie spotkałam. Pozdrawiam wszystkich mieszkańców Józefosławia i Julianowa. Odpowiedz Link
ewa1373 Re: Co to jest design? 02.09.06, 00:18 Czy to już były wyżyny Pani dowcipu? Dorobić to się można majątku droga Pani. Polecam czytanie – to naprawdę rozwijające zajęcie. Czegokolwiek i gdziekolwiek. Zdaje się, że nawet „Świat seriali” czytany w toalecie w czasie porannego wypróżnienia wzbogaci Pani wiedzę. Odpowiedz Link
madeleine7 Re: Co to jest design? 02.09.06, 09:28 ewa1373 napisała: > Czy to już były wyżyny Pani dowcipu? Dorobić to się można majątku droga Pani. > Polecam czytanie – to naprawdę rozwijające zajęcie. Czegokolwiek i > gdziekolwiek. Zdaje się, że nawet „Świat seriali” czytany w toaleci > e w czasie > porannego wypróżnienia wzbogaci Pani wiedzę. Jak widać ten Pani (zapewne używany) patent na wzbogacenie wiedzy nie działa: — dorabiać się 1. pot. «zdobyć majątek» 2. pot. «dojść do czegoś dzięki odpowiedniemu postępowaniu, zasłużyć sobie na coś» 3. pot. «rozchorować się na skutek lekkomyślnego postępowania» Źródło: Słownik języka polskiego PWN. Odpowiedz Link
ewa1373 Re: Co to jest design? 03.09.06, 11:20 > 3. pot. «rozchorować się na skutek lekkomyślnego postępowania» > > Źródło: Słownik języka polskiego PWN. Polemizował bym. Słownik poprawnej polsczyzny PWN nie podaje już tej 3 definicji... Nie to jest jednak najważniejsze. Chodzi o to, żeby nie obrażać całego świata z powodu własnych frustracji. Dyskusja droga Pani to sztuka, w której decyduje siła wymienianych argumentów a nie argumenty siły. Mam wrazenie, że niestety zapomniała Pani o tym. Z najlepszymi pozdrowieniami J> Odpowiedz Link
zenon510 Re: willa Józefina-ul.Ogrodowa 22/24(jwconsructio 20.08.06, 11:33 witam, a czy wiadomo Wam cos o nowym developerze ktory buduje druga inwestycje w Jozefoslawiu - nazywa sie TRIO-DEVELOPMENT, czy jest solidny, czy cena jest stala itd ? Znalazlem ich strone www.trio-development.pl i projekt wyglada bardzo ladnie.... Odpowiedz Link
joannarakoczy7 Re: willa Józefina-ul.Ogrodowa 22/24(jwconsructio 20.08.06, 21:03 w internecie to wygląda to super, ale te ogródki to takie na dwa metry, a firma kiepska Odpowiedz Link
trenerowski Re: willa Józefina-ul.Ogrodowa 22/24(jwconsructio 31.08.06, 17:55 A widzieliscie nowopowstałe osiedle Kuropatwy? Budynki wyglądają super. Część elewacji jest w drewnie więc wygląda nowocześnie. Odpowiedz Link
mazurka34 Re: willa Józefina-ul.Ogrodowa 22/24(jwconsructio 01.09.06, 18:34 a gdzie dokładnie mieści się osiedle Kuropatwy? Odpowiedz Link
wustyle Re: willa Józefina-ul.Ogrodowa 22/24(jwconsructio 11.04.07, 21:34 ja jestem w ciezkim szoku po tym jak zobaczylem wczoraj lanosa z takimi odbojnikami wielkim na zderzaku z tylu... no i kto mnie przebije? Odpowiedz Link
massmix Re: willa Józefina-ul.Ogrodowa 22/24(jwconsructio 11.04.07, 21:38 to musialo byc wstrzasajace przezycie!! Ale to u nas w Józefosławiu widziałeś?? Brrrrrrr.... straszne Ja to jak widze takie rzeczy to sobie wspominam taki rowerek na trzech kolkach co mi rodzice kupili w dzieciństwie... :) pomaga Odpowiedz Link
wustyle Re: willa Józefina-ul.Ogrodowa 22/24(jwconsructio 11.04.07, 21:41 mi sie kiedys kierownica od takiego rowerka w brzuch wbila ale sie darlem te opowiesci o stanie surowym willa jozefina to male miki przy moim wypadku poza tym nie wiem co jest zlego w drewnianym domku z wata zamiast scian i trojkatnymi oknami mi sie podoba '-) wiiiiidoooooszszszsznieeeee paaaaaan aaaaaaaaaarchiiiiiiiteeeeeekt miiiaaaaal taaaakaaaa wiiiiiijeeeeeee aaa nie inna jjjaneeek wiiisnieeewksiii paaaaadl Odpowiedz Link
chrisu_gd Re: willa Józefina-ul.Ogrodowa 22/24(jwconsructio 12.04.07, 12:26 W głupocie nikt zapewne Cię nie przebije trolu forumowy. Idź śmiecić gdzie indziej. Odpowiedz Link
wustyle Re: willa Józefina-ul.Ogrodowa 22/24(jwconsructio 12.04.07, 12:28 juz mu mowilem (temu trollu) ale nie chce isc gdzie indziej chyba musimy sie pogodzic z tym ze tu jest... damy rade krzychu! Odpowiedz Link
massmix Re: willa Józefina-ul.Ogrodowa 22/24(jwconsructio 12.04.07, 12:31 Więc podajmy sobie dłonie i uczuciem się obdarzmy, idźmy poprzez jasne błonie, więcej się nie oskarżajmy. Więc podajmy sobie dłonie, w siebie nawzajem uwierzmy, idźmy razem, a na drogę jasne myśli z sobą weźmy. Więc podajmy sobie dłonie, więcej się nie obrażajmy i nie mówmy, że to koniec, zmierzch naszej szczerej przyjaźni. Więc podajmy sobie dłonie, szczerze patrzmy w swoje twarze, wtedy my tu na tym świecie pokój utworzymy razem... Odpowiedz Link
wustyle Re: willa Józefina-ul.Ogrodowa 22/24(jwconsructio 12.04.07, 12:32 nawet z trollem krzychu nawet z trollem... Odpowiedz Link
tora83 Re: willa Józefina-ul.Ogrodowa 22/24(jwconsructio 12.04.07, 15:50 Pamietajcie, ze z sasiadami trzeba miec dobre stosunki ;o) Odpowiedz Link
wustyle Re: willa Józefina-ul.Ogrodowa 22/24(jwconsructio 12.04.07, 16:50 zwlaszcza dobre stosunki! Odpowiedz Link
chrisu_gd Re: willa Józefina-ul.Ogrodowa 22/24(jwconsructio 12.04.07, 16:57 Załóżcie sobie bloga dla myślących inaczej i nie róbcie tu z siebie pośmiewiska. Większość Waszych komentarzy nic nie wnosi, a tylko potwierdza Waszą głupotę i zaśmieca forum. Odpowiedz Link
wustyle Re: willa Józefina-ul.Ogrodowa 22/24(jwconsructio 12.04.07, 17:51 a o porzadek trzeba dbac! takze na forum! chronmy lasy i fora! Odpowiedz Link