wetdaniel77 11.02.09, 20:39 witam mieszkam od niedawna w jozefoslawiu i coz......sypialnia warszawki i tyle.nic tu sie nie dzieje i nic nie ma. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lets_do_it Re: Jozefoslaw niezla dziura 11.02.09, 20:56 a po nocy nastaje dzień a po burzy spokój... no za bardzo odkrywcze to to nie było. mam tylko nadzieję, że wiedziałeś o tym przed przeprowadzką. Pozdro Odpowiedz Link
wetdaniel77 Re: Jozefoslaw niezla dziura 11.02.09, 21:50 wiedzialem ale nie sadzilem ze az tak Odpowiedz Link
matyszek Re: Jozefoslaw niezla dziura 11.02.09, 22:23 No to wracaj z tamta z kat przyjechales. Jak nie pasuje... proste ;/ Odpowiedz Link
wetdaniel77 Re: Jozefoslaw niezla dziura 12.02.09, 10:45 wyluuuuuuuuuuzuj,ja tylko stwierdzam fakt a ty juz odrazu.A tak to wogole mieszkales gdzies indziej? Odpowiedz Link
agnieszkas-b Re: Jozefoslaw niezla dziura 12.02.09, 07:47 ale chyba to dobrze ze spokoj ,komu nudno proponuje zamiane mieszkania na Pradze warszawskiej tam.........to sie dzieje, Odpowiedz Link
agik1313 Re: Jozefoslaw niezla dziura 12.02.09, 08:40 Agnieszkas-b, podpinam się do Twojej odpowiedzi. Odpowiedz Link
lulibek Re: Jozefoslaw niezla dziura 12.02.09, 10:22 Proponuje zintegrować sie z sąsiadami to troche pomaga Odpowiedz Link
jerzy_z Re: Jozefoslaw niezla dziura 16.02.09, 14:20 Integracja pomaga pod warunkiem, że sąsiad nie przedstawia się w sposób "Jan Kowalski - dyrektor" czy stare powiedzenie "mój mąż z zawodu jest dyrwktorem" Niestety znam takich, a nosy noszą wużej niżmają głowy Odpowiedz Link
owrank Re: Jozefoslaw niezla dziura 24.02.09, 10:51 a ja mieszkam w NI i mam kilku sąsiadów dyrektorów i bardzo, bardzo fajni ludzie... Odpowiedz Link
wetdaniel77 Re: Jozefoslaw niezla dziura 12.02.09, 10:40 w krakowie mieszkalem i we wroclawiu i wszystko jasne.spokol jest to fakt Odpowiedz Link
kacha88.0 Re: Jozefoslaw niezla dziura 13.02.09, 00:54 Józefosław to wieś ! Chciałbyś tu mieć życie jak w Warszawie? Przecież wszyscy przeprowadziliśmy się tutaj w poszukiwaniu spokoju! A jeśli chcesz wiedzieć więcej o tej okolicy - to istnieje takie stowarzyszenie Nasz Józefosław i Julianów, które tu działa. Spotykają się w szkole w pierwszy wtorek miesiąca, a na tym forum to ogłaszają. Może tam znajdziesz coś ciekawego do zrobienia :-)) Odpowiedz Link
wetdaniel77 Re: Jozefoslaw niezla dziura 14.02.09, 13:52 dzieki za podpowiedz,masz w sumie racje ze to wies ,ja akurat nie z warszawy sie przenioslem ale tez z duzego miasta,pare rzeczy by sie jednak tu przydalo Odpowiedz Link
kamilltee Re: Jozefoslaw niezla dziura 14.02.09, 17:36 zacznij działać pierwszy wtorek marca godzina 20.00 www.jozefoslaw.com.pl Odpowiedz Link
master765 Re: Jozefoslaw niezla dziura 14.02.09, 18:16 wetdaniel77, przypominam tobie (świadomie z małej litery) i innym nieświadomym "przyjaciołom" Józefosławia i okolic: To miasto za lasem to Warszawa, to po pierwsze. Po drugie, tzw. warszawka to po prostu ty, właśnie ty, czyli ktoś kto nienawidzi Warszawy (i okolic), ale jednocześnie tu mieszka, żyje, pracuje i czerpie z tego pewne profity. Najlepiej wróć do swoich korzeni. Niepozdrawiam Odpowiedz Link
zawsze-zlota-brama Re: Jozefoslaw niezla dziura 15.02.09, 21:32 Podpinam sie pod mastera 765. Atrakcji szukają Ci, którzy całe życie ich nie mieli. Ktoś kto jest ze wsi będzie marzył o mieszkaniu przy tramwaju itd. Jestem za tym aby wszyscy powrócili do korzeni, do miejsc gdzie się urodzili i skąd pochodzą. A jeśli już awans społeczny ich dosięgł to przynajmniej niech nie narzekają na swoją nową rzeczywistość. Odpowiedz Link
jozefoslaw2008 Re: Jozefoslaw niezla dziura 16.02.09, 09:50 master765 napisał: > wetdaniel77, przypominam tobie (świadomie z małej litery) i innym nieświadomym > "przyjaciołom" Józefosławia i okolic: To miasto za lasem to Warszawa, to po > pierwsze. > Po drugie, tzw. warszawka to po prostu ty, właśnie ty, czyli ktoś kto nienawidz > i > Warszawy (i okolic), ale jednocześnie tu mieszka, żyje, pracuje i czerpie z teg > o > pewne profity. > > Najlepiej wróć do swoich korzeni. > Niepozdrawiam i tak oto zaczął się rasizm na forum !!! smutne :( Odpowiedz Link
wetdaniel77 Re: Jozefoslaw niezla dziura 20.02.09, 22:01 z geografi to mi nie musisz robic wykladu ,a w warszawce to naszczescie nigdy nie mieszkalem i nie rozumiem co w tym miescie takiego fajnego chyba nigdzie nie byles bo jakbys byl i pomieszkal to moze bys zmienil zdanie tez nie pozdrawiam Odpowiedz Link
master765 Re: Jozefoslaw niezla dziura 22.02.09, 19:13 Naucz się czytać ze zrozumieniem. Jeszcze raz podkreślam: Rzeczywiście w warszawce nigdy nie mieszałeś, bo sam jesteś warszawką, trudno mieszkać w sobie, a w Warszawie? Kto cię wie, może i zamieszkasz, czego ci życzę. Nie mam zamiaru się sprzeczać. Być może Warszawa nie jest żadnym szczególnym miejscem na Ziemi, ale ja się tu urodziłem i kocham to miasto, a ty spróbuj mnie nie obrażać. Fakt, że mieszkam pod Warszawą niczego nie zmienia. My Warszawianie naprawdę cenimy wszystkich ludzi, którzy przyjechali tu pracować z innych miejscowości w Polsce. Nikt nie żąda, aby oni zapałali nagłą i szaloną miłością do obcego w końcu miasta i społeczności. Wystarczy tylko odrobina szacunku i poszanowania dla miejsca i ludzi gdzie żyje się teraz, a być może będzie się żyć już na zawsze. W końcu nikt nie kala swojego gniazda. Wiesz co, ja z racji wykonywanego zawodu podróżuję m.in. po całym kraju i trochę Go poznałem. Mieszkałem w wielu miastach, dłużej lub krócej i muszę cię zmartwić: Zdania nie zmienię. P.S. Deklarujesz, że jesteś geniuszem z geografii. Popracuj teraz nad ortografią. Odpowiedz Link
laryska Re: Jozefoslaw niezla dziura 16.02.09, 20:30 ha ha, ano niezla dziura tu jest to fakt :) Nie ma co sie obrażać za to stwierdzenie. Mnie sie tutaj podoba. I jakie czyste powietrze :D Odpowiedz Link
wetdaniel77 Re: Jozefoslaw niezla dziura 25.02.09, 21:11 Tez nie zamierzam sie sprzeczacz i obrazac.Za geniusza z geografi sie nieuwazam ,ty tak twierdzisz a nazwanie Warszawy "Warszawka" to chyba nie jest obrazliwe Odpowiedz Link
owrank Re: Jozefoslaw niezla dziura 18.02.09, 17:38 rozumiem, że porównujesz z tętniąca życiem Białołęką, imprezowym Ursynowem, rozrywkowym Pruszkowem, pełnym knajp Legionowem czy dającym poczucie życia Ursusem ??? "Józek" tak jak i cała okolica trzyma polski standard i tyle, w jednym miejscu jest cos więcej w innym mniej ale nie wydaje mi się, żebynasza okolica odstawała od tego co masz na innych podwarszawskich kierunkach czy przy innych dużych miastach w Polsce... Odpowiedz Link
dracula_80 Re: Jozefoslaw niezla dziura 19.02.09, 12:33 A czy można widzieć wetdaniel77 w której okolicy Józka mniej więcej mieszkasz? Odpowiedz Link
m20074 Re: Jozefoslaw niezla dziura 21.02.09, 13:11 Faktycznie, jest spokojnie , ale też prawda, że nic tu nie ma - fatalne drogi, brak usług, sympatycznej kawiarenki, czy knajpki pod ręką, brak komunikacji. Bałagan architektoniczny - hurtownie i składy przemieszane z osiedlami. Miejscami jest ładnie, miejscami okropnie. Można bez trudu sobie wyobrazić znacznie lepsze otoczenie. I wcale mnie nie pociesza, że to jakaś polska, czy podwarszawska średnia. Warto o tym mówić i starać się coś robić, nawet coś drobnego - można chociażby nie wysadzać psa na chodniku, ostrożniej jeździć, być życzliwym dla sąsiadów, etc. pozdr. Odpowiedz Link
wetdaniel77 Re: Jozefoslaw niezla dziura 22.02.09, 14:06 brawo!uderzyles w sedno sprawy dokladnie tak to wyglada tutaj a mogloby duzo lepiej,niestety jak sie poruszy ten temat to odrazu obelgi leca na czlowieka ze to pod warszawa itp i td,pozdrawiam Odpowiedz Link
kamilltee Re: Jozefoslaw niezla dziura 22.02.09, 21:37 Tylko po co Danielu poryszasz ten temat skoro nie zamierzasz nic z tym zrobić ? Aby ponarzekać ? Jeśli tak to nie dziw się reakcją ludzi. Odpowiedz Link
owrank Re: Jozefoslaw niezla dziura 24.02.09, 10:57 >>> mogłoby być duzo lepiej to się nazywa "bycie malkontenetem" a zawsze jest lepiej gdzie nas nie ma. Przyjmij, że jest dobrze i życie będzie prostsze a i słońce jaśniej Ci zaświeci :) Odpowiedz Link
owrank pokaż mi miejsce w Polsce gdzie: 24.02.09, 10:56 Pokaz mi miejsce KONKRETNIE w Polsce gdzie są dobre drogi, dużo usług, sympatyczne kawiarenki czy knajpki pod ręką, dobra komunikacja. Gdzie nie ma bałaganu architektonicznego gdzie nie ma hurtowni i składów przemieszanych z osiedlami. >> Można bez trudu sobie wyobrazić wyobrazić sobie mozna również dom na Malediwach i konto z milionem dolarów. Ja pytam konkretnie jest miejsce w Polsce gdzie z budżetem wystarczającym na zakup segmentu czy domu i z możliwościami zawodowymi porównywalnymi jakie Ci daje mieszkanie przy Warszawie możesz się przeprowadzić i mieć tak super jak opisałes w pierwszym akapicie ??????? poprosze konkretnie gdzie ??? Odpowiedz Link
wetdaniel77 Re: pokaż mi miejsce w Polsce gdzie: 24.02.09, 12:26 szanowni piszacy na forum odnosze wrazenie ze pojecie piekna ,estetyki i dobrego gustu ,to jakas zbrodnia , szarosc ,dziurwe drogi brak infrastruktury ,knjpki chociaz jednej ,ogolno dostepnego boiska itp to wedlug wiekszosci norma i tak ma byc i tak jest dobrze bo chociaz powietrze swieze jest w jozku ok.byc moze zarzuty o nic nie robieniniu i malkontenctwie i jeszcze innych tam z poprzednich moich wypowiedzi moga sie same narzucac ale....mioeszkam tu od niedawna i stwierdzam jak to widze okiem nowego mieszkanca jozefoslawia .nikogo obrazac nie chcialem choc wiele nieprzujemnych wypowiedzi po zamieszczeniu tematu jozefoslaw niezla.... polecialo w moim kierunku.do zobaczenia z ludzmi bardziej zyczliwymi pierwszy wtorek miesiaca Odpowiedz Link
kamilltee Re: pokaż mi miejsce w Polsce gdzie: 24.02.09, 15:50 i tak trzymaj Tu wszystkie te normalne "wygody" (jak np. chodnik ) niestety trzeba samemu wywalczyć, a szary świat trzeba samemu pokolorować (np. organizując piknik) Odpowiedz Link
kacha88.0 Re: pokaż mi miejsce w Polsce gdzie: 24.02.09, 22:08 Nie przejmuj się, Kolego. Tu naprawdę nie wszyscy napadają na wszystkich za wypowiedzi na tym forum, jednak są i tacy. Ale jak wszędzie - są tu także ludzie życzliwi, uśmiechnięci i optymistyczni mimo przeciwności. Sąsiadów się sobie nie wybiera, ale jak ich się lepiej pozna, można przeprowadzić selekcję (tfu, brzydkie słowo, jednak nie przychodzi mi do głowy inne) i utrzymywać kontakty tylko z tymi, którzy nam odpowiadają. Odpowiedz Link