Dodaj do ulubionych

Egipska padaczka.

IP: *.tktelekom.pl 27.01.11, 07:24
15 z 25 największych polskich biur podróży może klęknąć. Wg TVN- taka część biur żyje właśnie z tych destynacji. No to do roboty "tajni przedstawiciele" biur na forum, przekonajcie nas, że waszym firmom nic nie grozi!
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Egipska padaczka. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.11, 09:11
      pozostaje tylko opcja last minute :)
      • Gość: ania Re: Egipska padaczka. IP: *.mofnet.gov.pl 27.01.11, 10:39
        W artykule jest też, że firmy mające głównie Europę, w tym Grecję, mogą nawet zyskać. Sprzedaż Hiszpanii zwiekszyła się znacznie. Czyli do Grecji czy Hiszpanii np. wylotów z lotnisk lokalnych nie odwołają, będzie może trudniej z lastami dobrymi na południową Europę.
        • Gość: gosia59 Re: Egipska padaczka. IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.11, 11:18
          Pozostaja specjaliści. Ci co nie oferowali Egiptu i Tunezji np Grecos
          • Gość: marek Re: Egipska padaczka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 13:59
            a jak w tym temacie ma się ecco holidey?
      • Gość: Ewcia Re: Egipska padaczka. IP: *.125.c82.petrotel.pl 27.01.11, 21:00
        A jaka masz pewnosc ze na "laście" bedzie ok?. Patrz Orbis...
    • okolei Re: Egipska padaczka. 27.01.11, 14:08
      A 7Island? Tez ma Grecje i Egipt rowniez.
    • niemarudzaca Re: Egipska padaczka. 27.01.11, 16:20
      Zależy od ludzi. Odważniejsi będą jeździć z tymi biurami, bo na pewno spadną im ceny. Zgadzam się z opinią, że sytuacja biur typu Grecos może się poprawić, bo nie ma co patrzeć na wielkość biura - bardzo znane przecież poupadały.
      • Gość: xxxx Re: Egipska padaczka. IP: *.wroclaw.vectranet.pl 27.01.11, 17:29
        Ecco, Rainbow, Itaka, Neckermann, TUI - oni mają na lato bardziej południową Europę + Turcja (z kolei kraje arabskie to z 15-20 proc.klientów). I nawet moga faktycznie wyjść dobrze na tym, że ludzie trochę doloza i przerzucą się na Grecję, Hiszpanię. Ale takie Eximy czy Alfa Stary mogą mieć ciężko.
        • bazyli01 Re: Egipska padaczka. 28.01.11, 08:14
          W sumie ciężko wyczuć co będzie i co robić.
          Myślę że oferty z Grecji, Hiszpani, Turcji będą bardziej poszukiwane i wcześniej rezerwowane.
          W tych kierunkach będzie ciężko o lasty, dlatego też już się zdecydowałem zamówic oferte na Kos. Co do Tunezji i Egiptu nie wiadomo jak się potoczy sytuacja, można poczekać na ciekawe lasty w tych kierunkach. Ale czy z wylotu dwutygodniowego czy tygodniowego, nie zrobi się trzydniowy nikt nam nie zapewni . Z drugiej strony wylot do tych krajów bez możliwości zwiedzania też nie jest atrakcyjny . Czy biura będą upadać i jakie trudno powiedzieć, mam nadzieje że moje dotrwa przynajmniej do połowy lipca :)
          • Gość: gosia59 Re: Egipska padaczka. IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.11, 10:03
            Można sprawdzić czy biuro nie figuruje w Krajowym Rejestrze długów np. Itaka i Grecos na stronie internetowej mają odsyłacz do KRS.
          • very_famous Re: Egipska padaczka. 31.01.11, 11:36
            Tyle że oferty do Grecji i Hiszpanii są o wiele droższe niż Egipt więc nie każdy będzie zainteresowany taką zamianą.
    • simon_r Re: Egipska padaczka. 31.01.11, 11:51
      Moje biuro podróży czyli DIY (Do It Yourself) trzyma się dobrze :)
      Jak chce gdzieś jechać to kupuję bilet lub wsiadam w samochód i jadę... BP i wycieczki fakultatywne????.... po co mi to?
    • szczepanek.0 Re: Egipska padaczka. 31.01.11, 14:19
      A ja zarezerwowałam z Grecos na Kretę i mam przeczucie, że dobrze. Może i do Grecji jest trochę drożej, ale przynajmniej jestem w miarę spokojna.
      • Gość: gosia59 Re: Egipska padaczka. IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.11, 17:20
        I zemsta faraona nie sięga tam. Ja byłam raz w egipcie i juz nigdy w życiu, wole drożej i spokojniej
        • dodekanezowiec Re: Egipska padaczka. 01.02.11, 09:01
          Nie wiem czy Grecja taka droga - ja by,m powiedział że ceny wyjazdów duuużo bliższe Turcji niż Hiszpanii czy Portugalii.
          Weźmy Kos - hotel ***HB w szczycie sezonu ok. 2.600.
          To jest cena nawet podobna do cen hoteli tunezyjskich czy egipskich.
          Wycieczki - Kalymnos-Pserimos z lunchem 15 euro, Nissyros - 20-25 euro,
          Bodrum 13 euro.
          Te 3 wycieczki to 2 razy mniej niż tunezyjska 2-dniowa Sahara (ok. 100 euro).
          Teraz weźmy Costa del Sol jakieś z ceną hotelu 3.700 (choć zgodzę się że Hiszpania ma wyższy standard) i z biur lokalnych Maroko 70 euro, Granada 60 euro, wypożyczenie auta ze 2 razy droższe itd.

To może dobić też biura podróży:
          wyborcza.pl/1,75478,9033546,Euro_2012__krotsze_wakacje_2011.html
    • potwor_z_piccadilly Re: Egipska padaczka. 01.02.11, 22:26
      No i z czego się cieszysz ?
      Z tego że wschodni turyści przeniosą na inne kierunki swoje zwyczaje fajdolenia do basenów.
      • Gość: xxxx Re: Egipska padaczka. IP: *.wroclaw.vectranet.pl 03.02.11, 09:45
        Argument jak "ruska trumna". A wszechobecna młodzież brytyjska czy niemiecka to co wyprawia w ogóle?
        • potwor_z_piccadilly Re: Egipska padaczka. 03.02.11, 16:54
          Gość portalu: xxxx napisał(a):

> A wszechobecna młodzież brytyjska czy niemiecka to
          > co wyprawia w ogóle?

To wiadomo, lecz racz wziąć pod uwagę że nie piszę o zjawiskach, piszę o procentach.
          • Gość: xxxx Re: Egipska padaczka. IP: *.wroclaw.vectranet.pl 03.02.11, 20:41
            Ale Rosjanie tego raczej nie czytają :).
            Tylko miłosnicy Grecji na forum się wypowiadają, że Grecja nie jest jakoś szczególnie drozsza niż kraje arabskie, tańsza niż Hiszpania (a tam też Al-Kaida, ETA trochę nabroiły, teraz juz mniejsze zagrożenie).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka