Gość: kasik IP: *.doplaty.gov.pl 30.05.11, 17:50 proszę o opinie o hotelu Eden-Galini w miejscowości Agia Marina Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marta Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.play-internet.pl 31.05.11, 11:53 Witam, jutro wylatuje na krete do hotelu galini beach and eden, z tego co zdążylam sie zorientować to hotelik jest całkiem przyjemny, zaraz przy plazy, jest to kompleks 3 hoteli w tym jeden hotel 5 *, z udogodnień którego moga korzystac wszyscy wczasowicze z pozostałych dwóch hoteli więc brzmi obiecująco i miejmy nadzieje że sie nie rozczaruje, dam znać po powrocie co i jak. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.doplaty.gov.pl 31.05.11, 18:09 w takim razie czekam niecierpliwie na relacje :) a z jakim biurem podróży jedziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
ewmir3 Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini 02.06.11, 21:34 Również wybieram się do tego hotelu i będę wdzięczna za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.play-internet.pl 09.06.11, 14:11 Witam, wczoraj wróciłam z cudownego pobytu na krecie w agia marina w hotelu galini beach and eden, było na prawde cudownie, wszystko tak jak w katalogu oraz na stronie, zadnych niemiłych niespodzianek a wręcz przeciwnie, hotel czysciutki, codziennie sprzatane, jedzenie w miare dobre, kazdy znajdzie cos dla siebie bo jest duzy wybór, pogoda piekna, plaża ładna, piaszczysta, morze cieplutkie, z czystym sumieniem polecam, polecam takze wycieczke na wyspe gramvousa i zatoke balos, koszt 55 euro i na prawde warto, tam jest raj na ziemi i nie sposob tego poisac, widoki zapieraja dech w piersiach, jesli są jeszcze jakies pytania to chetnie odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.play-internet.pl 09.06.11, 14:12 zapomnialam napisac że byłam z biurem ecco holiday :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ewmir3 Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini 09.06.11, 22:31 Witam! Mam pytanko... czy leżaki na plaży trzeba zajmować z samego rana i czy po wejściu do morza od razu jest głęboko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.play-internet.pl 10.06.11, 10:24 Leżaków jest na tyle, że nikomu nigdy nie brakowało, no chyba, że ktoś chce miec leżak w konkretnym miejscu np. tak jak my chcieliśmy miec blisko do baru dlatego zawsze rano przed pojsciem na sniadanie rzucalismy recznik na leżaki i nie bylo problemu. Jesli chodzi o morze to dlugo jest bardzo plytko, po wejsciu do morza jakies 20 metrow od brzegu było mi dopiero do pasa a zeby nie było to mam 163 cm wzrostu :-) pozdrawiam i w razie czego sluze dalszą pomocą Odpowiedz Link Zgłoś
ewmir3 Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini 12.06.11, 20:09 Mam jeszcze pytanie czy baseny są czyste i który z hoteli jest fajniejszy - Eden czy Galini? Czy z internetu można korzystać za darmo?... bo w necie znalazłam sprzeczne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.play-internet.pl 20.06.11, 09:23 Witam! Trudno stwierdzić, który z hoteli jest fajniejszy bo oba są ok aczkolwiek ze względu na bezpośrednie polozenie przy plaży uważam, że hotel galini Beach jest fajniejszy. Jeśli chodzi o internet to można korzystać za darmo, natomiast basen w galini beach to raczej brodzik dla dzieci, jest czysto, duży basen jest w hotelu sea view, z ktorego rowniez mozna korzystac i rowniez jest czysty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.12, 13:31 najlepiej przed sniadaniem zajac, poptrzez polozenie recznika. coraz wiecej turystow wiec czasami jest problem z pustym lezakiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.fucio.net 23.07.12, 15:49 Hotel nie jest 5*-pomimo takiego opisu. Brakuje tam miejsca przy basenie, wybranych napojów a nawet alkoholi. Parasole na plaży tylko dla tych, którzy wcześnie wstają, jeśli chodzi o basen to o leżaki też należy zadbać wczesnym rankiem. Animacje nijakie, jedzenie nienajgorsze, ale monotonne. Wyspa zas warta zwiedzenia, najlepiej wypożyczyć samochód i zobaczyć najciekawsze jej zakątki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.11, 13:09 na wyspe gramvousa i zatoke > balos, koszt 55 euro i na prawde warto jestem pełna podziwu dla Ecco. 55 EUR? To chyba największe zdzierstwo ze wszystkich biur podróży! ja byłam z Itaką i Grecosem (połączono nas w jedną wycieczkę) i płaciłam 45 EUR. A w biurze w Chanii, miejscowym, wycieczka ta kosztowała 27 EUR (pierwszy tydzień czerwca 11)! Akuret termin mi nie pasował, bo pokrywał się z inną wycieczką. A na Balos na prawdę nie trzeba polskiego przewodnika, bo i tak nic nie mówią. Dwa, dosłownie komunikaty na statku. W Kissamos -Kastelli można samemu sobie kupić bilet na ten statek, a dojechać do tego miasta autobusem, z Chanii (staje we wszystkich kurortach po drodze). Odpowiedz Link Zgłoś
killgrill Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini 10.06.11, 14:58 Nie mowiac, ze za 55E mozna wynajac samochod i wpakowac 4 osoby spedzajac na Balos tyle czasu ile sie chce i to poza okresem desantu ze statkow :) Fakt, ze nie "zaliczy" sie Gramvousy, ale widok na lagune ze strony dojscia z parkingu jest wart tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.11, 23:07 życze powodzenia w wybieraniu się wypozyczonym samochodem na Balos, żadna wypożyczalnia na Krecie nie obejmuje ubezpieczeniem samochodu, ktory porusza się poza drogami publicznymi a droga na balos do takiej nie nalezy a wrecz przeciwnie, istny hardcore więc polecam samobojcom. Co do ceny wycieczki z biurem ecco to w cene był wliczony obiad na statku wiec suma sumarum jadąc na wlasna ręke i płacąc za posiłki wychodzi na to samo a może i wiecej , zalezy od apetytu :-P poza tym w Grecji autobusy jezdżą w cały swiat , cytuje "przyjedzie to bedzie" więc jechać i pomachac odpływającemu statkowi to chyba do przyjemnych nie nalezy a my pojechalismy na wakacje żeby milo i przyjemnie spędzic czas, o nic sie nie martwiąc i niczym sie nie przejmować i to wlaśnie zapewniała nam wycieczka z biura Ecco Holidays, dla którego wielkie dzieki. Aczkolwiek wybór nalezy do Was. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
killgrill Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini 11.06.11, 08:14 Owszem ubezpieczenie obejmuje nie tyle drogi publiczne, ale "asphalt road" :) Nawet samochodow terenowych. Jednak bez przesady- droga nie rozni sie zbytnio od dojzadowek czy samych parkingow na np. Elafonisi czy Falasarnie. Sam dojazd i zawartosc parkingu wskazuje, ze jezdzi sie tam wszytkimi klasami samochodow. Robia to i tubulcy, jak i turysci. Wystarczy odrobina rozsadku i wyobrazni- zreszta sa bardziej niebezpieczne, a utwardzone drogi. Na necie jest zreszta sporo relacji i zdjec niedoszlych samobojcow ;D Polecam to jako opcje do wyboru, a nie jedyne wyjscie :) Wszytko zalezy od osobistych preferencji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roska Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.internetia.net.pl 16.06.11, 21:41 Witaj Marta Dziękuje, że chciałaś się z nami podzielić swoimi spostrzeżeniami na temat wakacji na Krecie itp. szkoda, że niektórzy tego nie doceniają :-( my wybieramy się do Galini Beach & Eden już w lipcu i jeśli będziesz tak uprzejma proszę o informacje w której części Galini byłaś - Eden czy Beach i jaki numer pokoju polecasz by mieć najlepszy widok:-) na necie właśnie przeczytałam, że najgorszy pokój w Eden to 328 - koszmarny widok:-( i wszystkim go odradzają:-) Z góry będę niezmiernie wdzięczna i serdecznie Cię pozdrawiam i wszystkich wczasowiczów:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.play-internet.pl 18.06.11, 10:04 Witaj, ja byłam w części Beach mimo, iż na umowie miałam zaznaczona częśc Eden więc tak na prawde nie mam pojęcia czym się kierowano przy zakwaterowywaniu bo na pewno nie tym co było w umowie z biura ale nie dochodziłam tego poniewaz dla nas było na reke byc w części Beach bo był to hotel na samej plaży i praktycznie ze wszystkich pokoi na 2 pietrze był widok na morze, ja miałam pokój nr 301 i było ok, chociaz dla mnie widok z pokoju nie mial wielkiego znaczenia bo tam tylko spałam i sie przebierałam więc z tego widoku prawie nic nie miałam, wolalam wyjść na taras lub plaże a stamtąd widoki gwarantowane, aczkolwiek jesli zalezy Wam na widoku z pokoju to bardziej polecam pokoj nr 304-305. Jesli chodzi o czesc Eden to jest to budynek po drugiej stronie ulicy (ulica dość ruchliwa) i z tego co się orientowalam to w tym budynku znajdują sie tylko pokoje i nic poza tym, nie byłam tam osobiscie ale znajomi, których poznalismy na miejscu mowili, że pokoje sa wieksze i przestronniejsze niż w częsci Beach i podobno są przeznaczone dla rodzin czyli min 3 osoby + ale odzwierciedlenia w rzeczywistosci to raczej nie mialo bo para która poznalismy na miejscu byla wlasnie w czesci Eden natomiast rodziny z dziecmi były rowniez w naszej cvzęsci czyli Beach. Podsumowujac gdziekolwiek nie będziecie zakwaterowani to mysle, że zle nie jest, no chyba, że ktoś nastawia się na wypoczynek w pokoju to odradzam i od razu polecam hotel galini sea view 5* , który razem z czescia Beach i Eden tworzy kompleks 3 hoteli i który adekwatnie do liczby gwiazdek więcej kosztuje. Ja osobiscie nie lubie przeplacac , zwlaszcza kiedy moge zaplacic mniej a korzystac ze wszelkich udogodnien hotelu 5* to nie widze sensu dodatkowego wydatku. pozdrawiam i zycze udanego urlopu a w razie jakis pytan dalej chetnie sluze pomoca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.play-internet.pl 18.06.11, 11:41 Roska, Jesli masz ochote to podaj meila a wysle Ci fotki widoku jaki my mielismy z pokoju jak i widok z tarasu oraz z galini sea view. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewmir3 Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini 18.06.11, 21:03 Jeśli można, to poproszę o zdjęcia na maila ewmir3@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.multimo.pl 18.06.11, 22:48 Marta , czy ta ulica bardzo przeszkadza,to ze ruchliwa jest to juz wiem ,ale czy w cześci eden nie jest z tego powodu za głosno . I jeszcze jedno dochodzenie na posiłki do sea dla małych dzieci nie bedzie bardzo uciążliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.play-internet.pl 20.06.11, 09:30 Witaj, ciężko ocenic czy przeszkadza, może powiem tak, jeśli ktoś ma zamiar spędzac wakacje w pokoju to pewnie będzie mu ten szum z ulicy przeszkadzał. Nam nic nie przeszkadzalo bo calymi dniami i tak przebywalismy poza hotelem a w nocy po calym dniu atrakcji zasypialismy jak dzieci tak więc rzecz gustu. Jeśli chodzi o dochodzenie na posilki to mysle , że dzieci nie będą mialy problemu bo do pokonania jest tylko jedna niewiele pod gorke ulica, a pozniej wsiada sie juz do windy, która zawozi nas pod hotel i tam jest do pokonania troche schodów, ale spokojnie, ruch wskazany więc prosze sie nie martwić, z resztą jesli ktoś nie ma ochoty wchodzic po schodach można sie przesiąść do kolejnej windy i wjechac na samą góre (tak robili starsi ludzie) więc rozwiązań jest wiele, mało tego co pól godziny kursowal busi ktory chetnych dowozil pod hotel więc jak widac rozwiazan jest wiele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roska Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.tktelekom.pl.130.160.82.in-addr.arpa 20.06.11, 09:07 Cześć Marta, bardzooo CI dziękuje za odpowiedź :) zgadzam się z Tobą nie ma co przepłacać.... ale wiesz piękny widok o poranku też jest bardzo miłym dodatkowym atutem, zdecydowanie nie tak ważnym jak cała reszta ale przyjemnym, stąd moje pytanko:-), ale masz rację zdecydowanie, że to tylko miejsce do spania i przebierania. Oczywiście, że chciałabym zobaczyć zdjęcia deyotka@wp.pl Raz jeszcze bardzo dziękuje i pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.play-internet.pl 20.06.11, 09:52 Witaj Zdjęcia właśnie się wysyłają, dodatkowo załączam też filmik i życzę miłego oglądania. Zazdroszcze Wam, że wylot dopiero przed Wami :-) W razie pytań służę dalszą pomocą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roska Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.tktelekom.pl.130.160.82.in-addr.arpa 20.06.11, 11:52 WOW, super już się nie mogę doczekać kiedy sobie wszystko pooglądam :-) Jesteś niezwykle miła - bardzo dziękuje, w razie czego na pewno się odezwę. Pozdrawiam Cię serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.telpol.net.pl 20.06.11, 12:12 A czy ja moge prosic o zdjęcia na moni250@op.pl , zastanawiam sie czy nie leciec z dzieckiem do tego hotelu a jak tam jest z plażą? jest gdzie wybrac sie na spacer wieczorem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.play-internet.pl 20.06.11, 12:27 na moim turnusie było sporo rodzin z dziecmi i wszyscy dobrze się bawili, w hotelu sea view są animacje dla dzieci więc nikomu sie nie nudziło, plaża przy hotelu jest ładna i piaszczysta, na spacer jak najbardziej tez można się wybrać, polecam pobliską miejscowosc Platanias, tam jest duzo więcej sklepików, kramów z pamiątkami i duzy wybor wszystkiego. Zdjęcia oczywiscie wysle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.telpol.net.pl 20.06.11, 16:47 dzieki a powiedz mi ile trwał transfer z lotniska do hotelu, i z jakiego b.p byłaś bo my plaujemy z rainbow tours Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.play-internet.pl 20.06.11, 17:41 transfer z lotniska do hotelu trwał około 30 minut. Ja byłam z biura podróży Ecco Holiday Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gzola Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.sileman.net.pl 20.06.11, 18:25 Witam! Ja też wybieram się z ekipą do tego hotelu, czy mogę też prosić o te zdjęcia i ten filmik. gzola@poczta.onet.pl Dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gzola Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.sileman.net.pl 20.06.11, 22:17 Kochani chciałbym jeszcze spytać czy jest sens zabrać ze sobą płetwy i rurkę, czy jest tam jakaś rafa, czy raczej płetwy zostawić w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.play-internet.pl 21.06.11, 09:06 My zabraliśmy płetwy, maske i rurke aczkolwiek za wiele do oglądania nie było, zalezy czego się oczekuje, my po wizycie w Egipcie szukalismy namiastki tamtego świata podwodnego i fakt cos tam znalezlismy ale niewiele, idąc 5 minut plażą na lewo od hotelu jest skalisty brzeg i tam można cos pooglądac, pojedyncze rybki i roślinność, można znalesc ciekawe muszle, kraby ale raf na pewno nie ma, ciekawsze widoki oglądalismy na wycieczce na wyspie Gramvousa i lagunie Balos, tam widzielisy zólwia morskiego i duzo wiecej kolorowych rybek więc maski i płetw nie zaszkodzi wziąść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.telpol.net.pl 21.06.11, 09:53 Marta dzieki za fotki, a powiedz czy na tej wycieczce co piszesz były tez dzieci bo nie wiem czy sie pisac na taką wyprawe bo nie wiem jak małą mi to wytrzyma czy jest duzo do chodzenia czy tylko dojazd do statku i tam juz tylko na plazy sie przebywa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.play-internet.pl 21.06.11, 11:15 Nie ma za co :-) Pewnie, że były dzieci, od maleńkich do wiekszych, program wycieczki wygląda tak, że jedzie sie spod hotelu autokarem do portu w Kisamoss ok pół godzinki, stamtąd przesiada się na statek i ok 1,5 h płynie sie na wyspe Gramvousa, na wyspie jest 2,5 h czasu wolnego więc mozna się plażować albo wejść na tamtejszą fortece i podziwiac przepiękne widoki, my wchodziliśmy i na prawde polecam bo widoki z góry są niesamowite, co prawda idzie sie pod góre kamienistym szlakiem w zalezności od kondycji jakies 20-30 minut i droga jest dość męcząca ale dzieci tez dawały rade, polecam zabrać stabilne obuwie typu adidasy bo ja wchodziłam w japonkach i bywało ciężko i o skręcenie nogi łatwo więc trzeba było uważac ale na prawde warto. Kolejnym punktem programu był rejs na lagunę Balos gdzie płynelo się jakies 15-20 minut, na miejscu było 1,5 h czasu wolnego na plazowanie, pływanie, podziwianie widoków i robienie zdjęć oczywiscie, potem statkiem płynelo sie juz bezposrednio do portu w Kissamos gdzie czekał na nas autokar i odwoził do hotelu. Tak więc wycieczka czysto przyjemna i nie męcząca, głównie relax. Na statku był tez zapewniony obiad a rano przed wyjazdem dostawaliśmy tzw. lunch box z jedzonkiem i piciem na droge więc głodny nikt nie chodził :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daradr Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.11, 09:24 Witam, Czytam i podziwiam zę są tak mili ludzie. proszę odpowiedz jak jest z wyjazdem. mam samolot powrotny do W-wy ok.3 w nocy .czy trzeba opuszczać pokój zgodnie z umową, czy można coś przedłużyć, gdzie się człowiek tuła jeśli opuści pokój. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.11, 16:22 Co do opuszczenia pokoju to my akurat mielismy wylot o 12.30 i pokoje opuszczalismy o 9 i od razu jechalismy na lotnisko więc nie bylo problemu z tułaniem się. Jeśli macie wylot o 3 w nocy to przypuszczam, że tez nie będzie problemu, no chyba, że jest to 3 w nocy ostatniego dnia pobytu, wtedy pokoje trzeba będzie opuscic zgodnie z umową bo personel hotelowy będzie przygotowywał je na przyjęcie nowego turnusu, aczkolwiek bagaże na pewno będziecie mogli zlozyc w jakims bezpiecznym miejscu i z barów oraz restauracji dalej korzystac Odpowiedz Link Zgłoś
monika_p4 Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini 03.07.11, 11:21 witam Leciny do tego hotelu 27 lipca mogę prosić jakieś fotki z pobtu i jakies cenne wskazówki. Mam pytanie bo chcielibyśmy się zakwaterować w części Galini przy plaży jest jakaś mozliwość załatwienia sobie tego ? Rozumiem ze z hoteli 5* możemy swobodnie kozystac ( basen , leżaki , drinki ) i nikt na nas nie będzie krzywo patrzył z obsługi ? a jak z animacjami i jakimś disco ? jeżeli można poproszę na mieila m_pieczkowska@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.play-internet.pl 03.07.11, 12:34 Witam, nie ma możliwości załatwienia sobie , w której częsci hotelu nas zakwaterują, tak na prawdę hotel eden od galini dzieli tylko ulica więc to nie jest jakaś wielka roznica. Pokoje w hotelach przydzielane są losowo tak więc raczej wplywu na to nie mamy, w ktorej czesci nas zakwaterują. Z hotelu 5 * można w pelni korzystać, sauna, silownia, laznia parowa, basen kryty, basen normalny - to wszystko jest bezplatne i nikt na nikogo krzywo nie patrzy, z reszta w hotelu 5 * są serwowane posiłki więc automatycznie już się z niego korzysta. Jesli chodzi o animacje to jakies tam są ale tylko w hotelu galini sea view czyli tym 5 * Zdjęcia zaraz wysle na meila Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monika_p4 Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini 03.07.11, 20:41 Dziękuje pięknie za zdjęcia nic tylko się pakować i czekać na wakacje . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moni Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.11, 10:35 Witam. Czy na posiłki w Hotelu Galini Sea View Panowie muszę zakładać długie spodnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.play-internet.pl 07.07.11, 11:04 Nie, nie muszą zakladac dlugich spodni, nie ma takich wymogów, każdy chodził ubrany jak mu wygodnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
azyli Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini 21.07.11, 17:24 Ja również poroszę o zdjęcia. Wstepnie zarezerwowalismy pobyt tam od 10.08. I jeszcze jedno pytanie, jak długo jedzie sie do Chanii? Odpowiedz Link Zgłoś
azyli Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini 21.07.11, 17:25 adres: zywa(@)wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JacekG Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.11, 11:39 Witam! Ja też piszę z prośbą o zdjęcia i filmik na adres atraxt@wp.pl i mam pytanie o odległość między tymi hotelami: jak daleko jest w praktyce do tego hotelu, w którym się stołujemy (500m? 1km?) i jak długo się tam idzie? Wiem, że pewnie trudno odpowiedzieć na to pytanie, bo jak przeczytałem, można iść schodami, jechać windą czy też dojechać busem? Ile w praktyce trzeba poświęcić czasu na dostanie się do Galini Sea View? I pytanie drugie: do której godziny jest czynny bar przy plaży i czy jest to ten sam co przy basenie (chodzi mi o hotel Galini Beach), bo trochę się pogubiłem czytając informacje na różnych stronach. Pozdrawiam - Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.play-internet.pl 07.07.11, 12:54 Jesli chodzi o drogę i czas poswięcony na dojscie do hotelu sea view to w zalezności od tępa roznie wychodzi ale idąc spacerkiem jest to 5 góra 10 minut więc rzut beretem jak to się mówi :-) Natomiast jesli chodzi o bar przy plaży to jest to ten sam co przy basenie i jest czynny w zasadzie do północy aczkolwiek jesli sa klienci to bywało i dłużej. Zdjęcia wysyłam na meila. Pozdrawiam serdecznie i w razie jakichkolwiek pytań służę pomocą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.pl 09.07.11, 19:44 A czy w tym hotelu jest darmowy internet albo może WiFi free? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.play-internet.pl 10.07.11, 13:53 Tak jest darmowy internet, z którego wszyscy moga korzystac :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lasposa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: 193.138.110.* 20.07.11, 11:59 Pani Marto, bardzo proszę o przesłanie zdjęć na lasposa@o2.pl Jedziemy z rocznym dzieckiem czy podróże pomiędzy hotelem - restauracją oraz plażą nie będą dla nas uciążliwe? Internet jest wi-fi dostępny wszędzie czy tylko w holu któregoś z hoteli? Czy w pobliżu można zrobić jakieś zakupy typu pieluchy, obiadki dla dzieci... bo nie wiem czy córa będzie mogła jeść to co oferuje hotel... Odpowiedz Link Zgłoś
monika_p4 Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini 03.07.11, 11:22 witam a kiedy lecicie ? My bedziemy 27 lipca na 2 tyg i tez wylatujemy z wawy o 3 w nocy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daradr02 Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.lublin.mm.pl 03.07.11, 21:58 Ktoś może leci 13.07 z Wawy? Lecę z żoną i 9-latkiem. Myślę że poznamy fajnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiul Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 13:40 a ja mam pytanie o przykładowe ceny w knajpkach i sklepikach w okolicy Chanii (soczek, piwko, winko, obiadek, przekąski) i co polecacie kupić ciekawego, miejscowego do kraju :) z góry dziękuję, a jakby co to lecimy 31 sierpnia w siedem osób z Katowic :) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Grzesiul - tu ceny 20.07.11, 14:24 www.knossos.pl/ceny.htm aktualne z lipca. Roznice moga byc np kilkucentowe tam gdzie tlum turystyczny....wyzsze, dalej troche nizsze. Jak traficie na fajan taverne i poznacie wlascicieli, albo na maly fajny sklep i poznacie wlascicieli, to warto czasem zapytac o wlasna - tzn ich:-) oliwe i raki. Sprobujecie, jak bedzie Wam smakowac, to warto kupic "na wynos":-) Ja zasmakuje Wam kawa frappe - czyli mrozona kawa, to wtedy musicie kupic tamże Nesce Frappe, bo jest inaczej robiona do takiego rodzaju picia kawy. Oliwki, pasta oliwkowa czarna lub zielona, miod tymiankowy, dzemy morelowe - niby wszystko jest w Polsce w sklepach, ale jakbyscie chcieli takie "wlasne" przywiezc, to i na lotnisku w normalnych cenach wystepuja:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiul Re: Grzesiul - tu ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 09:21 dzięki wielkie i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.itvmedia.pl 27.08.11, 20:41 witam, ja do galini beach &eden lecę we wrzesniu, powiedzcie mi, czu to prawda, że w tym hotelu są karaluchy? widziałam filmik na youtube;/ strasznie się boję, że wpakowałam sie na minę;/ i jak to jest z tymi hotelami beach czy eden? samemu sie wybiera pokój??? bardzo proszę o opowiedź, będę bardzo wdzięczna, pozdrawiam PS. leci ktoś do tego hotelu 21 września???? Odpowiedz Link Zgłoś
popo4683 Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini 02.05.12, 19:06 Witam byłem autorem tego filmiku na youtube o Eden Galini Beach my mieszkaliśmy w hotelu Eden czy potwierdza pani jakie kolwiek zarzuty brak mięsa brudna zastawa kilka razy była, bar na plaży tylko otwarty do 23 budowa naprzeciw z hałasem z drugiej strony jakieś złomowisko opuszczona budowa no i filmik na yotube.Bardzo proszę o odpowiedz mój e-mail popo4683@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kriti Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.11, 10:10 Witajcie, sami korzystamy często z opinii na forach i dlatego postanowiłem dodać kilka zdań po niedawnym powrocie z Hotelu Galini Eden w Agia Marina. Okolica i plaża są ładne, leżaki na plaży najlepiej rezerwować przez założenie ręczników. Wstawałem o 5:45 ( 4:45 naszego czasu ) i był duży wybór, przy okazji można zobaczyć wschód słońca. Później leżaki są pozajmowane i widziałem osoby które odchodziły z plaży do baru z powodu braku miejsca do wygodnego plażowania. Teraz o hotelu Eden, nieciekawy widok z okna na rozpoczętą budowę pomalowaną graffiti. Pokój czysty, sprzątany codziennie poza niedzielą. Do hotelu gdzie są wydawane obiady ( Galini Sea View ) można dojść idąc w lewo za marketem Giorgos i pod górę. Później wjazd windą na 1 piętro i spacer schodami do restauracji. W ofercie był opis, że posiłki są wydawane w głównej restauracji. Tak niestety nie jest, główna restauracja, pod dachem z pięknym widokiem na morze jest tylko dla osób z hotelu Galini Sea View. Beach i Eden stołuje się w restauracji Donizos, bez widoku i bez dobrze działającej klimatyzacji. Proszę być na to przygotowanym, nasze biuro podróży nie poinformowało nas o tym. Jedzenie było bardzo dobre, różne są wymagania kulinarne, nam ogólnie smakowało podczas tygodniowego pobytu. Nasz wypoczynek uważamy za udany, miło spędziliśmy czas korzystając z oferty all inclusive, drinki, owoce i ciasto podawane były w beach barze przez bardzo sympatycznego Greka. Zachęcamy też do wycieczek, okoliczna Chania bardzo klimatyczna. Kreta jest piękną wyspą, dlatego warto tam pojechać kilka razy i zwiedzać jej liczne atrakcje. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_26 Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini 21.07.11, 20:44 Witam wszystkich forumowiczów. Zapoznałam się z waszymi opiniami, są naprawdę wyczerpujące. Ja wylatuje do galini beach&eden 17.08.011, czy może ktoś też tego dnia ma zarezerwowany pobyt?-proszę o info,a jeszcze lepiej jeśli ktoś z dzieckiem jedzie, to nasza 7-latka miałaby towarzytwo:) Mam jeszcze pytania, czy ktoś ma wiedzę jak wyglądają nimacje dla dzieci? Czy wieczorem są jakieś zabawy-dotychczas bowiem miałam okazję korzystać a raczej dziecko z animacji typu mini-disco, karaoke, naprawdę sympatyczna sprawa i emocje dla dzieci. pozdrawiam wszystkich i dziękuje za wiadomości od Was. Odpowiedz Link Zgłoś
azyli Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini 22.07.11, 21:43 Ja sie nadal zastanawiam nad wyborem tej oferty, w sumie opinie sa nie najgorsze, chcoc troche obawiam sie o jakość/możliwość korzystania z basenu, czy chcocby niewielkiej plaży. Własciwie bylismy juz zdecydowani, ale po obejrzeniu tego filmiku, znow mam mase watpliwosci. Hotel 5 gwiazdkowy z tego kompleksu Bardzo prosze o podzielenie si aktualnymi zdjęciami z tego hotelu. (zywa@wp.pl) - Pozdrawiam Azyli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daradr02 Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.lublin.mm.pl 22.07.11, 22:42 Nie wiem kim jest Marta, która "tak słodzi" o tym hotelu. Wróciliśmy z Agia 21.07 i myślę że wszystko jest trochę dużo przereklamowane. Jedyne co jest prawdą to piękne morze i plaża. Poza tym każdy temat jest do ruszenia. Narazie tyle. Nie odradzam ale proponuję za dwa dni prześledzić info o tych hotelach. mogą być trochę odmienne od przeważających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roska Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.internetia.net.pl 23.07.11, 09:25 Kochani Forumowicze:-) Wróciłam z Galini Beach 13.07 i nie mam naprawdę powodów by czepić się czegokolwiek, noo może autobusy, które miały jeździć co chwilkę troszkę zawodziły i czasem nie przyjechały, a czasem się nie zatrzymywały, bo były troszkę przeludnione i to jak stwierdził któryś z poprzedników, że turyści z Galini Beach & Eden nie jedzą razem z wczasowiczami z Galini Sea View - to by było na tyle uwag. Poza tym uspokajam wszystkich - byłam, widziałam i napawdę szczerze mogę polecić tam wakacje. Opis Marty, który daradr02 nazywa "tak słodkim" jest po prostu szczerą prawdą. Sama zanim pojechała skorzystałam z wyjaśnień Marty i wszytsko było tak jak o tym pisałam. Faktem jest, że wszytsko zależy od nas drodzy wczasowicze na co się nastawimy, ale mi się bardzo podobało:-) A teraz NAJWAZNIEJSZE również oglądałam filmik, który jest przesłany parę linijek wyżej i zanim wyjechałam na wczasy 6.07 byłam przerażona, noo pięknie myślę,wczasy opłacone, a tam takie dno... i byłam zła na siebie, że nie znalazłam wcześniej tego filmiku zanim wykupiłam wakacje. Ale tak było tylko na początku!!! Filmik był z 2009,a teraz mamy 2011 i wszystko diametralnie się zmieniło :-) oczywiście na naszą - turystów korzyść (nowe leżaki, woda w basenie czyściutka, miło i przyjemnie), dlatego po to są te fora by się wymienić spostrzeżeniami, niż snuć domysły, że ktoś jest podejrzany bo słodzi - po prostu Marta miała takie spostrzeżenia i jak się pod nimi podpisuje - ale rozumiem, że ktoś mógł mieć odmienne zdanie, bo miał inne oczekiwania. ALe mogę zapewnić, że filmik z 2009 nie oddaje rzeczywistości z lipca 2011 r. Co do animacji dla dzieci - jest salka dla dzieci z Galini Sea VIew z animatorką MIĄ 19 lat z Rumunii, która bawi się z dziećmi, gra, rysuje itp. mniej więcej od 10.00 do 13.00, a potem od 15.00 do 17.30 (dzieci powyżej 4 lat można zostawiać pod jej opieką w czasie zabaw) Codziennie o 21.00 po kolacji jest Mini - Disco, podczas którego tańczy Mia z dziećmi wg wspólnego układu( nie wiem czy jest karaoke mhm byłam tylko raz z moim 4-latkiem, bo bardzo się wstydził :-), wiem , ze jest też taka dyskoteka dla troszkę starszych dziećmi z wyborem MIss i Mistera wakacji :-) Aa chciałam jeszcze dodać, że jeśli macie możliwość wybory Beach czy Eden to zdecydowanie moim subiektywnym zdaniem lepszy Beach przy samej plaży i widoki z okna przyjemniejsze. Tak sobie myślę, że może te gorsze opinie o tym hotelu wynikają, że ktoś był w Eden i był niezadowolony bo fakt - widoki z tego hotelu są zdecydowanie mniej przyjemne ( po drugiej stronie ulicy - naprzeciwko Beach, a w koło budynki), chociaż były z nami osoby na turnusie tam zakwaterowane i były zadowolone( uważały, że pokoje są duże, ze tam było tylko miejsce do spania i że i tak cały czas spędzały poza hotelem, więc widok nie grał roli :-) Nie mniej jednak zapewniam, że plaża piękna (z ciemnym piaskiem , ale piaszczysta), a jeśli będziecie zakwaterowani w Beach to już w ogóle super :-) ja jednak wolę ładny widok z pokoju. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia w wybieraniu ofert wakacyjnej - ja Galini polecam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.play-internet.pl 23.07.11, 12:34 Do daradr : Otóż juz odpowiadam na Twoje pytanie 'kim jest Marta która tak słodzi o tym hotelu" Jest osobą, jedna z wielu, która spedziła cudowne wakacje w cudownym miejscu, i która po powrocie postanowiła podzielić sie swoimi opiniami i spostrzezeniami z pobytu i to wszystko w tym temacie. Jesli Ty masz jakies zastrzezenia to o nich napisz, kazdy ma inne oczekiwania i wlasne spostrzeżenia i po to sa te fora żeby je wymieniać. Ja zastrzezen nie mialam więc na siłe nic wymyslac nie będę ale rozumiem, że sa i tacy, ktorzy lubią doszukiwac sie wszędzie drugiego dna i chocby nie wiem jak ladny był hotel to zawsze bedą na cos narzekać. P.S. Tak jak pisała Rośka filmik z pewnoscia nie aktualny, przez 2 lata duzo sie zmieniło :-) Pozdrawiam wszystkich i w dalszym ciągu polecam Galini Beach na udane i niedrogie wakacje, osoby oczekujace marmurów i pozłacanych ścian w pokojach zapraszam do Turcji do hotelu 5 * Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.11, 14:20 dokładnie, kto ma kasę i nastawia się na luksusu, to niech szuka ofert w 5* za wiele tysięcy złotych i to niekoniecznie w Grecji ;), hotele 3* w tym kraju nie są nastawione na wymagających klientów, mogę stwierdzić, że są one o wiele gorsze od tych 3* w Polsce, więc jeśli ktoś szuka marmurów i złotych klamek, a na posiłek krewetek i dom pérignon, to niech nie jedzie do Agia Marina, to jak spędzimy nasz urlop zależy od tego, jakie nastawienie mamy w swoich głowach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CEzary Krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.11, 23:12 Sam hotel biorąc pod uwagę że małogwiazdkowy ujdzie chociaż ręczniki wymieniono nam w nim dwa razy w ciagu tygodnia, prysznice nie mają ani zabudowy ani kotary więc cała łazienka pływa. Po powrocie z plaży nawet zalana błotem bo siłą rzeczy piach się nosi. Telewizor nie działał ale miałem książkę. Wyżywienie w rzekomo pięciogwiazdkowym hoteli Galini Sea View OHYDNE. Śmierdzące mięso o ile wogóle mięso bo najczesciej kości na zmianę z makaronem, ziemniakami i cebulą. Sam Hotel Sea View bez dostępu do morza, trzeba podejść do Galini Beach. Od biedy choć ogólnie dostępna łazienka wiecznie zasyfiona. Jeżeli wybiera się Pani na Kretę z biurem Ecco Travel to ZDECYDOWANIE odradzam. Mnie jako ich klienta oraz klientów paru innych biur Ecco Travel omało nie zabiło rozklekotanym samolotem linii Air Explore choc obiecywało linie Enter. I nie przesadzam, samolot w drodze powrotnej z Krety z trudem zdołał zawrócic na lotnisko w Chani O ile forum mi pozwoli załaczam kilka pomocnych linków na temat hotelu i linii www.keeptalkinggreece.com/2010/09/04/kospanic-for-137-passengers-in-a-charter-flight/ www.youtube.com/watch?v=0rNrQv_Yf58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CEzary Krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.11, 23:13 tu jescze link do dtrony tych ktorzy omalo nie zgineli, zalozylem wczoraj chyba wiec jescze wielkiego ruchu nie ma ale chamom nie popuszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CEzary Krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.11, 23:14 tu jescze link do strony tych ktorzy omalo nie zgineli, zalozylem wczoraj chyba wiec jescze wielkiego ruchu nie ma ale chamom nie popuszcze www.facebook.com/pages/Chania-lot-1252/177226895676862 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CEzary Krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.11, 23:18 po awaryjnym lądowaniu w chani 13 godzin koszmaru na lotnisku. Zadnego rezydenta do pomocy. W upale, z dziecmi, bez jedzenia. Błagalismy zeby ktos sie czyms zajal. Najpierw slyszelismy ze nikt sie nie zajmie, potem ze przyjada po nas autobusy i rozwioza do hoteli, potem ze moze przyleci smaolot a potem kolejne infomracje o tym ze juz juz zaraz bedzie. A w midzyczasie zalatwiono nam "posilek". 180 osob pognalo do wskazanej restauracji bo mialo glodne dzieci. Z restauracji wygnała nas jakas rozhisteryzowana wlascicielka. I tak cały dzien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.11, 00:48 witam, albo Pan przesadza albo miał pan wyjątkowego pecha albo my mielismy wyjątkowe szczęscie hmm.. bylismy na pierwszym turnusie od 1-8 czerwca i nie mielismy żadnych zastrzeżeń, reczniki mielismy wymieniane codziennie prócz niedzieli, fakt prysznic to sam brodzik w postaci murku bez kotar ale kratka sciekowa byla więc nawet przy zalaniu łazienka nam nie pływała w wodzie, a nawet gdyby to codziennie bylo sprzątane więc problemu nie widzielismy, z resztą mielismy na wyposazeniu pokoju dodatkowy ręcznik do podlogi, którą po prysznicu zawsze mozna bylo zetrzec i po sprawie. Przy wyjściu z plazy były prysznice więc wystarczyło nóżki oplukać i błota w łazience tez by nie było, proste. Telewizor na wczasach hmm, no tak niezbedna rzecz bo przecież na wczasy jedziemy ogladac telewizję, pan wybaczy ale śmiac się chce, ciekawe czy zglaszał pan to, że tv nie dziala? z pewnoscia nie bo gdyby pan zglosil to by naprawili lub wymienili na inny, a moze po prostu baterii w pilocie nie było? my zglaszalismy brak zarówki w lampce oraz slabo dzialająca klime i od razu wszystko zostalo naprawione. Wyżywienia wybór mielismy bardzo duzy, zadnego smierdzacego miesa nie było!! tymbartdziej kosci! Było mnostwo potraw miesnych, poza tym salatki, makarony, ryże serwowane na rozne sposoby, pyszne ciasta, desery, zimne piwo, niesposob wszystkiego wymienic, kazdy znalazl cos dla siebie i nikt nie narzekał. W ofercie wyraznie bylo napisane ze hotel galin beach jest przy plazy a hotel sea view na wzgorzu więc skad ta uwaga? Łazienka ogolnodostepna wiecznie zasyfiona? no teraz to sie nie dziwie bo skoro w pokoju mial pan bloto to czego sie spodziewac po toalecie, z ktorej korzystalo setki innych ludzi nie potrafiących oplukac stóp po wyjsciu z plazy.. Jesli chodzi o tą "przygodę" z samolotem to na prawde przykra sprawa i wspolczuję i tutaj sie panu reakcji nie dziwie ale co do zastrzezen do samego pobytu ciezko przyznac panu rację. A link z filmikiem na prawde juz nie aktualny, bylo juz o tym wspomniane, że przez dwa lata duzo zmienilo sie na lepsze i nie sa to tylko naprawione schodki na plazy tak więc nie przesadzajmy i oceniajmy pobyt rozsądnie zamiast przekreslic wszystko ze wzgledu na pechowy samolot. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_26 Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini 24.07.11, 03:18 Marto, zgadzam się z Tobą, w zależności kto na co się nastwaia. Ja celowo wybralam ten hotel ze wzgledu na przystępną cenę, bo w hotelu zamierzam jedynie nocować, a resztę czasu zwiedzając wyspę wypożyczonym samochodem. Są owszem dużo lepsze hotele, ale i cena do jakości porównywana.Nie nastawiam się na luksusy-nastawiam się na humor i relaks, mam nadzieję że mnie ominą sytuacje opisywane powyżej. Obiecuje po powrocie się odezwać i napisać kilka słow. Naprawdę wspólczuję feralnego lotu, to się nie powinno zdarzyć Panu Krzysztofowi jak i innym turystom. Dodatkowo jeśli są dzieci wsrod podróżujących-ja podobną sytuacje wiele lat temu miałam z Alfa Star, ale pisma oficjalne i skargi nic nie pomogły. Marto, mam pytanie, czy ty również miałaś wylot o 3 nad ranem z Chani do Polski? Jeśli Ty nie to może któryś z forumowiczów bo intersuje mnie kwestia wymeldowania, jak to przebiega i czy trzeba dopłacić do pobyty w godzinach nocnych=w biurze powiedzieli mi że tak. Kiedyś już byłam z Ecco i tam wówczas wylot był również nad ranem, ale pozwolono nam zostać do pólnocy w pokojach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CEzary Krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.11, 10:12 Jeżeli ktoś jest w stanie relaksować się nad makaronem z kośćmi którym trzeba nakarmić dziecko to cozywiście jego prawo, w humor jednak trudno mi uwierzyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_26 Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini 24.07.11, 13:12 Proszę Pana, mi nic innego nie pozostaje jak w wierzyć w dobry humor-wycieczka zapłacona i cóż mogę zrobić, liczyć że szczęsliwie dolece i spokojnie przezyję urlop. Nie mam żadnego odwrotu już teraz.A relaksować zamierzam się plaża, słońcem a nie makaronem. Jak będzie niesmaczne, musze jakos sobie poradzić. Obawiam sie bardzo wszystkich tych sytuacji ktore Pan opisał, ale jak wyżej -nie mam dowrotu.Zyczę tylko Państwu sukcesu w tej sprawie, ja się dołączę do sporu jeśli będę miała podobne nieszczęśliwe sytuacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CEzary Krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.11, 20:58 Życzę wobec tego więcej szczęścia!:) Proszę się bawić jak najlepiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CEzary Krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.11, 10:10 Moje zdanie na ten temat moze potwierdzic 180 innych osób więc nie przesadza. Jest dokłądnie tak jak to opisuje i co widac na załaczonych linkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.11, 23:30 Mika: jesli chodzi o wylot z Krety my mielismy go o 12.30 więc z wykwaterowaniem nie bylo problemu ale z tego co sie orientuje jesli chodzi o wyloty nocne to wykwaterowanie jest zgodnie z koncem doby hotelowej czyli w tym wypadku do 10 rano, natomiast przez caly czas mozna korzystac ze wszystkich udogodnien hotelu wiec nie jest tak zle. Panie krzysztofie, moje zdanie rowniez moze potwierdzić nie 180 ale znacznie wiecej osób więc nie ma sie co licytowac, panstwa spotkał feralny lot i przez pryzmat tego oceniacie caly pobyt jako nieudny i tym samym obrzydzacie wypoczynek dopiero wylatujacym wczasowiczom. Mika na prawde nie masz sie czego obawiać, jak juz pisane bylo wiele razy filmik z linku jest dawno nie aktualny, jesli racjonalnie podchodzisz do tego wyjazdu adekwatnego do ceny- a widze, że tak jest - to uwierz , ze nie bedziesz zalować a wrecz przeciwnie spedzisz niezapomniane wakacje w niezapomnianym miejscu czego szczerze Ci życze a osobom typu Pan Krzysztof polecam zlozyc skarge na temat lotu tam gdzie trzeba a nie odstraszac i obrzydzać wylot innym osobom. Pozdrawiam serdecznie i zycze udanego wypoczynku bo z pewnoscia taki będzie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 11:10 Na imię mam Cezary. A wycieczki zorganizowne przez Ecco Travel oraz przeloty liniami Air Explore i Enter zdecydowanie odradzam i dla spokoju sumienia odradzał będę przy każdej możliwej okazji. Nie dajcie się ludzie nabijać w butelkę ani mamić głaskaniem rezydentek w wolnych chwilach słodzacych na tym i wielu innych forach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 12:44 dobre Panie Cezary , jesli mysli pan, że jestem rezydentką no to gratuluje, widze, że już całkiem Pan zeshizował. a tak dla ścislosci to ja byłam na wczasach z Ecco Holiday a nie z Ecco travel i nie jestem zadna rezydentką co moga potwierdzić inne osoby na tym forum więc niech pan wyluzuje. Przez takich jak pan co roku mam problem z wyborem hotelu dlatego w tym roku postanowilam sie wypowiedzieć i polecić pobyt w hotelu Galini Beach, niezaleznie od organizatora, bo czy to Ecco czy to Rainbow wszyscy wypoczywający byli zadowoleni, a pan szuka dziury w całym i robi ludziom wode z mózgu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 12:53 Nie napisałem ze jest Pani rezydentka tylko ze rezydentki maja zwyczaj slodzic na takich forach:) Ma Pani przeze mnie problem?:) No to strasznie mi przykro:) Ludzie, strzeżcie się Ecco Holiday, linni Air Explore i Enter! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roska Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.tktelekom.pl.130.160.82.in-addr.arpa 25.07.11, 13:00 Potwierdzam... niech Pan już wyluzuje i składa zażalenia tam gdzie należy, ale nie na tym forum - bo sam Pan próbuje nas zagłaskać swoimi żalami - jacy to oni straszni byli. Współczuję - miał Pan pecha i skończmy te wywody nad Pana sprawą - aczkolwiek przykrą sprawą. My tu dzielimy się spostrzeżeniami n/t hotelu Eden- Galini i okolicy i tego się trzymajmy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 13:08 A dlaczego miałbym nie opisać sprawy na forum? Uważam za swój obowiązek poinformowanie innych o swoich przygodach dzięki czemu być może unikną podobnych. Oczywiście złożę również odpowiednią reklamację. Zdając sobie sprawę z tego, ze Panią zmartwię zapewniam jednak, że zamierzam poinformować o tym co się stało maksymalnie dużą liczbę osób. I na pewno nie skończę na Pani sygnał. Skończę wtedy kiedy uznam, ze wszystkich już poinformowałem i każdy kto miałby zamiar skorzystać z usług Ecco Holiday, Enter lub Air Explore będzie dysponował wystarczającą do podjęcia decyzji informacją. Pozdrawiam serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 13:33 Dziwne, że nikt prócz pana tutaj nie narzeka tak jak pan i wątpie, że ktokolwiek kto ma zamiar skorzystac z usług ecco holiday po przeczytaniu tych pana zali zmieni zdanie tak więc chyba traci pan tu czas i tak jak napisała Roska TO JEST FORUM NA TEMAT HOTELU GALINI BEACH! a nie na temat jaki ja to biedny jestem bo trafiłem na feralny lot. Takie rzeczy sie zdarzają, i nie panu pierwszemu i nie ostatniemu wiec daj pan spokoj, skladaj sprawe tam gdzie trzeba a nie truj ludzi opowiesciami pod tytulem "katastrofy lotnicze". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 13:45 No dziwne:) Ale zapewniam Panią, że sumienie nie pozwoli mi przestać informować o tym co wiem na temat Ecco Holiday, Enter i Air Explore oraz wyrazac swojego zdania na temat ich działalnosci chocbym miał byc ostatnim który tak czyni. A odnośnie Hotelu Galini Sea View, bo ten mi zaszedł za skóre znacznie bardziej niż Galini Beach to chciałbym pogratulować ich kucharzowi tego, ze potrafi przyrządzić kości na tyle sposobów, cudo!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roska Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.tktelekom.pl.130.160.82.in-addr.arpa 25.07.11, 14:13 Ma Pan prawo opisać sprawę na forum - ale dlaczego na tym? gdzie tematem dyskusji jest hotel Eden-Galini, a nie "jak bardzo jesteśmy niezadowoleni z usług Ecco Holiday, Enter lub Air Explore". Proszę informować maksymalnie dużą ilość osób, ale zakladając swój nowy wątek po prostu, a wtedy osoby tym zainteresowane będą z Panem dyskutować. Równie serdecznie Pana pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 14:25 A ja chcę na tym:) I jeszcze raz napiszę: jestem niezadowolony a nawet w niektórych przypadkach pzrerażony usługami biura podróży Ecco Holiday, linii lotniczych Air Explore i Enter oraz hotelu Galini Sea View, który współdziała z hotelami Eden i Galini Beach sądzac z nazw posiadając tych samych włascicieli. pozdrawiam jeszcze serdeczniej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 15:15 Te pana wypowiedzi robia sie coraz bardziej męczące, na tysiąc wczasowiczów zawsze znajdzie się jeden najbardziej niezadowolony i czepiający sie wszystkiego. Tak było, jest i bedzie dlatego ludzie nie zniechęcajcie się i nie sluchajcie żalów tego Pana bo nie ma to nic wspolnego z tematem forum i z rzeczywistym wypoczynkiem w Galini beach & Eden. Panu panie Cezary już dziekujemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 15:57 A skąd ma Pani takie statystyczne dane na temat wczasowiczów?:) I skąd w Pani potrzeba dyskusji ze mną?:) Ja na ten przykład piszę z potrzeby sumienia. Po to żeby inni wiedzieli na co mają uważać. Niech sami ocenią czy powinni. A wg. mnie powinni uwazać na biuro Ecco Travel, linie Air Explore i Enter oraz hotele rodziny Galini:) Odnośnie Pani podziękowania to bardzo proszę, cała przyjemność po mojej stronie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 16:23 A kto powiedział że mam potrzebe dyskusji z panem? obalam tylko pana bezsensowne pretensje wyrazane w miejscu nieadekwatnym do tematu forum. Powtarza się pan do znudzenia i to na takich jak pan powinno sie uważać, mam jednak nadzieje, że jedna maruda nie jest w stanie popsuć wakacji normalnym wczasowiczom jadącym wypocząć i się zrelaksować a nie szukać dziury w całym. Żegnam pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 16:31 No na tym polega dyskusja proszę Pani, na stawianiu tez i podawaniu argumentów na ich poparcie, na stawianiu kontrtez i podawaniu kontrargumentów. No ale bardzo proszę, stosując Pani terminologię - skąd w Pani potrzeba pracowitego obalania moich bezsensownych pretensji dotyczących biura podróży Ecco Holiday, linii lotniczych Enter i Air Explore oraz hoteli rodziny Galini, dzięki którym ja (oraz mam wrażenie wielu innych) ani wypocząłem ani się zrelaksowałem?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daradr Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.lublin.mm.pl 25.07.11, 16:56 Ja przyłączam sie do opinia Cezarego. Galini Beach to stary zawilgotniały w miarę schludny hotel. Jeden plus nie przechodzę przez ruchliwą ulicę. Do morza blisko. I tyle w temacie in plus hotel beach. A co do 5 gwiazdek to totalna wtopa. Wiecznie nie czynna winda która miała nam przyspieszyć drogę. Jak czynna to sie w niej ludzie zacinali, a recepcja mówiła ze tam jest przycisk i ktoś pomoże. Jedzenie w jadalni dla beach & eden oprócz deserów masakra. Jeśli chciałem jeść w dużej Sea Vive to musiałem zapłacić 5 EUR od głowy za dzień i dopiero poczuć sie jak człowiek. All w barze przy basenie dla beach tylko do 18 godz. natomiast oni czyli Sea do 23 w "naszym barze przy morzu". Co do rezydentki z Ecco tylko była. Dawała sygnał jeśli miała odpowiedzieć na jakiś problem by oddzwonić do niej. Na lotnisku nie obecna bo przyjmowała nowych gości i sprzedawała im wycieczki z których ma kasę. My, koczujący na lotnisku już "po za jej zainteresowaniem", choć jeszcze na greckiej ziemi. Mam porównanie bo byłem już 3 razy na krecie. Opis i słodzenie pewnych ludzi tu najbardziej mylne. W środę wraca ekipa 2-tygodniowa i tygodniowa która nas zmieniła. Obawiam się że nie będziemy z panem Cezarym odosobnieni w negatywnych opiniach na temat hotelu a i biura. Jeśli się neguje trzeba zachować dystans ale przy pozytywnych opiniach jeszcze bardziej trzeba mieć się na baczności bo te lepsze są "bardziej wiarygodne". Nie była to wycieczka za 1 tys od osoby więc jakieś wymagania miałem. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 17:03 Dzięki dar za poparcie:) Trzeba tresować chamów skoro inaczej się nie da:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mazur Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.olsztyn.mm.pl 25.07.11, 17:48 Jak dobrze, że p. Czarek już wrócił.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CEzary Krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.11, 18:50 P. Czarek nigdzie nie wychodził:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 20:15 Widać miałam więcej szcześcia bo byłam na pierwszym turnusie i jeszcze nic nie zdażylo sie popsuc, all tez mielismy do 23 a winda ani razu sie nie zaciela, natomiast jedzenie mielismy identyczne jak w restauracji głównej czyli zawsze smaczne i roznorodne bez żadnych kosci!, rezydentka była na każde wezwanie i rozwiazywała każdy najmniejszy problem bo dużych nawet nikt nie miał tak więc ja zastrzezen nie mam. I dlatego o tym pisze bo na wiekszosci forach wypowiadaja sie tylko ludzie niezadowoleni, którzy pragna dac upust swoim emocjom. Ci zadowoleni rzadko sie wypowiadaja dlatego postanowiłam to zmienic panie Cezary. Pan nie wypoczał bo widac nie chciał pan wypoczać, jesli ktos jedzie po to żeby wyszukiwać najdrobniejsze niedogodnosci zamiast cieszyc sie wspanialą pogodą, cieplym morzem i pieknymi widokami to z pewnością nie wypocznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.11, 20:30 Cóż, pozostaje mi tylko powtórzyć. Biuro podróży Ecco Holiday zrobiło nas konia organizując nam wycieczkę na której karmiono nas w hotelu Galini Sea View czymś co nawet nie stało obok jedzenia a jak rozumiem wynajęte przez to biuro linie lotnicze Entar i Air Explore o mało nas nie zabiły przy pomocy zepsutego samolotu, który widać zmęczony zbyt długą eksploatacją bardzo chciał wpaść do morza. Podczas 13 godzin spędzonych po awaryjnym lądowaniu na lotniksu w Chani nie widzieliśmy rezydentki na oczy a ilość sprzecznych i mylących informacji jakie nam podano była doprawdy równie irytująca co obraźliwa. Dlatego Każdego kto chce skorzystać z usług biura Ecco Holiday, linii Enter i Air Explore oraz hotelu Galini Sea View będę otrzegał. Ja już musiałem się zastanwiać czy mam budzić synka w oczekiwaniu na najgorsze i nikomu podobnego doświadczenia nie życzę. Zalaczm link z informacja o innym wydarzeniu zwiazanym z liniami Air Explore oraz link do filmiku o hotelu Galini www.keeptalkinggreece.com/2010/09/04/kospanic-for-137-passengers-in-a-charter-flight/ www.youtube.com/watch?v=0rNrQv_Yf58 a tu jest miejsce na FB gdzie zaczynaja sie zbierac ludzie zszokowani wycieczką na Kretę o której piszę www.facebook.com/pages/Chania-lot-1252/177226895676862 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.11, 20:32 Filmik dotyczacy hotelu jest rzeczywiście miejscami juz nieaktualny ale tylko miejscami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosław Komża Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.net010-g1.isko.net.pl 26.07.11, 10:04 My byliśmy w hotelu Futura z biurem Ecco 13-21.07.2011 (na marginesie: ten sam feralny lot, o którym napisał p. Cezary, ale o tym w innym wątku). Agent sprzedający nam tę wycieczkę powiedział, że mimo, iż doba w hotelu kończy się przed południem o godz. 11, a zbiórkę do autobusu na lotnisko mieliśmy po północy, to cytuję "świadczenia hotelowe obowiązują". Na miejscu w dniu przylotu na lotnisku w Chani dostaliśmy od naszej rezydentki biura Ecco (tej samej p. Agnieszki, która nie pojawiła się na lotnisku w sytuacji kryzysowej w dniu odlotu, by reprezentować biuro) pakiecik, w którym było napisane, że... możemy przedłuzyc dobe - koszt 40 euro i 10 euro za przedłużenie pakietu żywieniowego all inclusive (czyli dwa posiłki: obiad kolacja oraz napoje). Gdybyśmy byli z zoną sami może nie dałbym im zarobić, ale ze względu na dzieci podjęlismy decyzję i pozbylisy się 70 "zbędnych" euro na przedłużenie hotelu (40 poko = 2x10 zywenie dorośli + 2x5 żywienie dzieci). ZATE UWAGA NA TO CO KUPUJECIE I OD KOGO, PYTAĆ, PYTAĆ, PYTAĆ ... choć jak widać, i to nie gwarantuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 10:08 Dziekuję P. Jarosławie! Ktoś chce jeszcze posłodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 10:10 Drogie Panie Domniemane i Rzeczywiste Rezydentki, macie dla nas tylko garść nic nie wartych banałów o dobrym samopoczuciu i pięknej pogodzie. W rzeczywistości zrobiliście nas w trąbę i zostawiliście samym sobie kiedy pojawiły się problemy. BEZ-NA-DZIE-JA. I tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marlena Spyra Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.play-internet.pl 26.07.11, 10:23 a posłodź se pan herbate a nie czepiaj się osób, które sa zadowolone z pobytu, czy to źle, że niektórym udało sie uniknać problemów i wrócili wypoczęci i zadowoleni??? Az tak to pana boli, że innym sie udało a panu nie ? załosne te komentarze i atak na osoby, które nie mają pretensji i zazalen do biura i hotelu ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 11:33 :) cała przyjemność po mojej stronie:) Powtarzam: proszę uważać na biuro podróży Ecco Holiday, linie Enter i Air Explore oraz hotele rodziny Galini. O tym w jaki sposób nas potraktowano można poczytac w poprzednich komentarzach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marlena Spyra Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.play-internet.pl 26.07.11, 11:44 Panie nie powtarzaj sie pan juz tak bo ci co mieli to juz dawno to przeczytali i czekaja na nowe opinie a nie biadolenie w kolko o jednym i tym samym bo to nudne juz jest i wyjatkowo irytujace :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 11:48 Strasznie mi przykro ale sumienie nie pozwala mi inaczej:) Biuro Ecco Holiday, biura wymienione przez Pana Jarosława oraz linie Enter, Air Explore i hotele rodziny Galini zrobili w bambuko 180 osób. Proszę wziąć do pod uwagę przed wyborem sprzedawcy wycieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosław Komża Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.net010-g1.isko.net.pl 26.07.11, 11:06 Potwierdzam informacje p. Cezarego dot. feralnego lotu. Cztery biura (Ecco Holiday, Grecos Holiday, Rainbow Tours, Easy Travel) zleciły przelot łącznie 180 swoich klientów - polskiej prywatnej firmie Enter Air www.enterair.pl/, która według katalogu ma 8 samolotów. Ale chyba na nasz lot maszyn im zabrakło, bo podzlecili tę usługę słowackiej firmie AirExplore www.airexplore.sk/, która ma... jeden jedyny samolot B 307 400, latający od jak sami piszą 29.05. bieżącego roku. I ta właśnie maszyna popsuła się, gdy bylismy już nad Chanią i musieliśmy z powrotem lądować. Mamy do czynienia z kilkoma wątkami w jednej sprawie. Pierwszy, to sama awaria. Drugi, to procedury postępowania w takich kryzysowych sytuacjach przez załogę samolotu, Trzeci, to jakość postępowania biur podróży w takich sytuacjach. Ad (1) Cóż, firma Enter powstała w ub. roku (no ale to nie grzech, chwali, że "przeleciała" 500 tys. klientów); samolot od miesiąca w kursie, wysłużona maszyna kupiona przez Słowaków od Niemców, którzy pozybyli się złomu... Co tu komentować... Ale gdy w nocy wisi się w powietrzu pół godziny, a w dole światła miasta, które juz dawno powinny zniknąć, coś w samolocie walnęło, czuć smród, jedno ze skrzydeł ma wystawioną ciągle lotkę pl.wikipedia.org/wiki/Lotki_(lotnictwo) , samolot zaczyna nagle dziwnie przyspieszać i zwalniać... trudno tłumaczyć żonie dzieciom, że wszystko w porządku... obracając się w fotelu i spoglądając na mężczyznę z tyłu, który to samo serwuje swojej małżonce i córce... Ad (2) Dlatego gdybym zaraz po wylądawaniu dorwał tego pulchnego młodziutkiego słowackiego stewarda, to nie wiem co bym zrobil... Bo w trakcie tego kołowania nad miastem obie stewardesy i steward po prostu nagle znikli... Nikt nie mówił co się dzieje... Nie biorąc pod uwagę głosu pilota, który coś nagle powiedział, ale nie można było tego zrozumieć, bo głośniki charczały, a on mówil po angielsku niewyraźnie. Dopiero gdy już siadaliśmy usłyszeliśmy, że problem i że jego sprawdzenie potrwa 1-1,5 godz. Poprzednio - ta sama maszyna i załoga zabierała nas z Warszawy - kręcili sie po pokładzie non stop i rozdawali usmiechy za darmo. Ale w kryzysie, gdy zaczęło się coś dziać - nagle kompletna cisza, pochowali nie wiadomo gdzie (moze w kabinie pilota). A przecież NAJGORSZY JEST BRAK ŚWIADOMOŚCI CO SIĘ DZIEJE. Dlatego chciałbym poznać standardy i procedury obowiązujące załogę w takim momencie. Czy: (a) mieliśmy do czynienia z brakiem profesjonalizmu stewardes i stewarda, którzy z braku doświadczenie lub wyszkolenia nie wiedzieli co robić albo (b) to schowanie się i niemówienie pasażerom niczego jest wypracowanym najlepszym sposobem, by nie wybuchła panika. Ad (2) Zachowanie biur podróży na lotnisku po wylądowaniu. Na cztery biura podróży z których korzystało tych 180 pasażerów samolotu na lotnisku był... animator jednego z biur... mlody KRYSTIAN KRUSZYŃSKI www.facebook.com/update_security_info.php?wizard=1#!/profile.php?id=1557038091 , jako jedyny z wypiekami na twarzy, w stresie sam jeden biegał i próbował coś załatwić świecąc oczami za całą resztę SERDECZNE GRATULACJE KRYSTIAN, ŻE WYTRZYMAŁEŚ I ZA TO JAK SIE STARAŁES, SZEFÓW PROSZĘ O NAGRODĘ DLA NIEGO!!! Rezydenci, do których dzwonilismy... wygłaszali "tak, tak, jesteście Państwo pod stałą opieką" - to o 6 rano, a potem ok. 14 okazało się... że są na spotaknaich z nowymi i wcikają im po prostu wycieczki fakultatywne. Biuro Ecco poinformowało członka rodziny jednego z pasażerów, ze... wylądowaliśmy 7.35 w W-wie, podczzas gdy wszyscy do 16 koczowaliśmy w Chanii... Ok. 15 zadzwoniłem do centrali łódzikiej biura i zapytałem "czy Pani wiec c się tu dzieje". Pani "ale o co panu chodzi...?". ja opisałm sytuację i zapytałem gdzie jest przedstawiciel biura, ona że na spotkaniu z innymi gośćmi i że jesteśmy w rękach przewoźnika, ja że nie podpisywałem umowy z przewoźniekiem tylko z Ecco Holiday. zażądałem połączenia z prezesem zarządu firmy. Pani, że to niemożliwe. Ja, że w takim razie z wiceprezesem lub prokurentem. Ona, że zobaczy co da się zrobić i że do mnie zadzwoni. Ja, że sam zadzwonie. Czego już nie zrobiłem, bo w końcu wylecieliśmy... Zatem pytam przedstawicieli biur podróży obecnych na tym fprum jawnie lub skrycie: wiem, ze Wy raz tu raz tam, z tym pracodawcą, który da więcej (z p. Agnieszką rezydentką w zeszłym roku spotkaliśmy się na Rodos - wtedy reprezentowała Rainbow), że macie pewnie założone działalności gospodarcze i wystawiacie faktury, a nie jesteście na etacie, więc macie w ... nosie. Ale powiedzcie, czy tak wygląda profesjonalizm w Waszym wydaniu? A do zarządzająych birami podróży: Rozumiem, ze macie jakąś tam grupkę 200 klientów niezadowodoloych w nosie, bo w tym roku cen nie obniżyliście, a podwyższyliście, zamkniecie rok dużymi zyskami, będą premie, dywidendy. A nasz krzyk niezadowolonej grupku klientów zniknie w tłumie chętnych na wakacje... "nie pierwsi my niezadowoleni, nie ostatni, ryzyko zawodowe". Ale powiedzcie tak na luzie poważnie, czy tak w waszym wydaniu wygląda profesjonalne zarządzanie kryzysowe...? Ja uważam, ze biuro Ecco Holiday, którego byłem na tej wycieczce klientem, nie szanowało mnie swojego klienta, miało mnie i resztę w nosie, zachowało się nieprofesjonalnie, nie sprawdziło się, zawiodło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 11:35 Bardzo dziekuję za rozwiniecie P. Jarosławie. Właśnie nie mogłem sobie przypomnieć nazw pozostałych biur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roska Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.tktelekom.pl.130.160.82.in-addr.arpa 26.07.11, 13:20 Ja to wszystko czytam - to współczuję... rzeczywiście przeżyli Państwo chwilę grozy, ale dlaczego wyrzucacie żale tutaj na forum "Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini". Tak już pisałam byłam tam w okresie 6-13lipiec z Rainbow Tour i nie mogę na nic narzekać - po prostu mi się podobalo i jestem zadowolona z tego pobytu, a czy to źle? bo widzę w mniemaniu Państwa i wszelkich spekulacji, że jesteśmy (np.ja) jakimiś zakamuflowanymi rezydentami itp. Po prostu weszłam na forum "Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini" zanim wybrałam się tam na wakacje - poczytałam opinie i pojechałam, a jak wróciłam postanowiłam się tym podzielić - polecam Galini, polecam naszą Rezydentkę P. Magdę, o Ecco się nie wypowiadam bo to nie odpowiednie miejsce i nie korzystalam z ich usług - więc zdania nie mam. Ale najgorsze jest Panie Cezary, że Pan zwyczajnie swoimi wypowiedziami chce nam Pan dopiec, że tak nam się podobało (w Pana mniemaniu to niemożliwe i udajemy - słodzimy, że tak było) ja zwyczajnie napisałam swoje zdanie - odnośnie tylko i wyłącznie wątku, który w tytule jest na tym wątku i tyle - a w Pana wypowiedzeniach tyle jadu i złości, ale wydaje mi się, że to nie jest odpowiednie miejsce do tego. Mam teraz wrażenie, takie przykre, że nie wiem czy warto pisać, że było się zadowolonym, bo zaraz ktoś będzie sugerował, że coś w tym podejrzanego. Z mojej strony mi się bardzo podobało w Agia Marina - hotel Eden- Galini i polecam. Panu Cezaremu współczuję co go spotkało, może gdybym była w tych 180 osobach lecących tym lotem byłabym bardziej sceptyczna, ale o tym pisałabym w osobnym wątku nie zaśmiecając obecnego. Z mojej strony to na tyle i pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 13:29 Ponieważ nasze opinie negatywne mają się takie samo prawo pojawiać na tym forum jak Pani pozytywne. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_p4 Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini 08.08.11, 09:25 12 dzień pobytu w Galini BEACH i rzygać mi się chce !!! Jedzenie okropne !!! co dzień to samo czyli nic ! ( śniadanie super ) ale kto cały dzień wytrzyma na jednym posiłku . Animacje masakra jestesmy tu w 4 osoby i tylko my się bawimy !!!!! Pokoje nie sprzątane ! obsługa fatalna te dziewczyny nic nie robią maja gdzieś klientów hotelu. Alkohol w opcji ALL na wydział czyli jak ktoś chce się troszkę wyluzować na wczasach zapraszam do sklepu na przeciwko hotelu . Na MIni Disco dzieci nie dostaja napojów co jest nieporozumieniem . Kto może niech dopłaci do hotelu SEE WIU ale te 5* tro też lekka przesada . nie polece napewno nikomu a nie jesteśmy wybredni . My zaprzyjaźniliśmy się z włascicielem i menagerem więc mamy luz ale reszcie współczuje ! Kto jeszcze nie wykupił nich nie kupuje ! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marlena Spyra Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.play-internet.pl 26.07.11, 13:47 Brawo dla pani Roska :-) Masz racje, panowie badzcie tak mili i nie zasmiecajcie dłuzej tego wątku , juz wszyscy i tak wiedzą co was spotkalo, wspolczujemy ale nic więcej nie mozemy zrobic , dajcie wypocząć innym skoro wam sie nie udało, a swoich roszczeń dochodzcie gdzie trzeba bo tutaj i tak nic nie wskuracie, chyba, że zlosc i zazenowanie u zadowolonych wczasowiczów :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 13:55 niestety nie możemy, sumienie nie pozwala:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 13:58 zresztą absolutnie nie rozumiem dlaczego banały o słoneczku i ciepełku miałby mieć tu prawo się pojawiać a uwagi odnośnie działalności konkretnych firm miałyby być kwalifikowane jako zaśmiecanie:) Nie mogę się z taką kwalifikacją zgodzić i sam muszę ją zakwalifikować jako tzw. "moralność kalego";) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beach Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 17:19 hmm ciekawe jak polecę tam 30 sierpnia, to czy chociaż kości mi dadzą zjeść ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marlena Spyra Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.play-internet.pl 26.07.11, 17:42 No wiesz, jak twierdzi szanowny pan Cezary - kucharz hotelu Galini sea view jest specjalistą w przyrzadzaniu kości na rózne sposoby - więc myslę , że powinieneś (aś) załapać się na te kości. Ja niestety tego szcześcia nie miałam, widać ten kucharz był na urlopie, a ten, który go zastępował serwował nam samo mięso ale również na różne sposoby , z tym , że niestety przeoczył kości i nie miałam tego zaszczytu ich skosztować , a potem opisac na forum, może Ty będziesz miał(a) więcej szczęścia ;-) czego Ci z całego serca szczerze NIE zyczę :-) Pozdrawiam i zyczę udanego wypoczynku i super towarzystwa, ciesz się, że pan Cezary już wrócił :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezarykrysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.11, 19:55 hahaha:) powinni dać, jak odlatywaliśmy było jeszcze sporo;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.11, 21:40 Moim celem nie jest danie upustu emocjom tylko informowanie o nierzetelności firm min,. Ecco Holiday. I będę to robił dopóki się nie zmęczę a do tego jeszcze daleka droga:) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_26 Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini 28.07.11, 22:43 Proszę Pana, Pomógł by zarówno Pan mi jak i innym osobom, które juz opłaciły pobyt aolbo się zastanawiają, jeśli złożyłby Pan oficjalną pisemną reklamację. Jesli jest Pan tak zajętym człowiekim, to co pan robi non stop na forum? Jesli Pan tak świetnie i z argumentami to opisuje, to wystarczyłoby zróbić kopiuj wklej i wysłac pisemnie, za pośrednictwem jakiegoś operatora logistycznego typu poczta, zażalenie do Ecco holiday. Powtarzam się może, ale ja tak zrobiłam, to jest napisałam dosłownie kilka zdań, za pomoca których opisałam swoje niezadowolenie z nierztelengo wywiązania sie z oferty pobytu zaadresowanej do mnie. Poprosiłam o stanowisko prawnika obsługującego to biuro i opłacało się . Dostałam oficjalne przeprosiny i rekompensate pieniężną poniesionych frustracji dotyczących organizacji przez to biuro własnie powrotu. Moge oficjalnie pisac, bo nie byłam jedyna osobą-tak godnie zachowało się biuro Alfa Sta, kilka lat temu. I dlatgo też nie dziwię się informacjom otrzymanym przeze mnie z infolinii ECcco Holiday-skąd mają wiedzieć, o złym poziomoe uslug świadcoznych przez dany hotel, jak nie od klientów. Oni mają w ofercie klikadzisiąt hoteli. Gdyby takie reklamcje wpływały od Pana i innych to może wycofaliby ten hotel ze swojej oferty i ja teraz nie musiałabym się stresowac gdziez to jadę. Krzyczy Pan-ma Pan rację, ale od SŁOW DO CZYNÓW. Niech Pan nie powiela schematu Polaka-MARUDZI A NIE DZIAŁA. Osiągnie Pan pewnie cel pośrednio-odstraszy wielu klientów jesli zajrzą na forum, ale nie wszyscy zaglądają. A tak może wycofali by ten hotel ze swojej oferety, gdyby ktoś oficjalnie/formalnie wytoczyłby spór o złe świadczenie usług. Pan sobie mógłby pomóc i nam, ale widze że Panu na tym nie zalezy, bo inaczej już by Pan z nimi korespondował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.11, 22:44 Proszę Pani. Zrobię to co uznam za słuszne. Mój wysiłek na tym forum jest tego elementem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lasposa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.38.103.187.internetia.net.pl 26.07.11, 21:13 Roska - czy możemy na temat hotelu porozmawiać mailowo, męczy mnie już czytanie tego forum. Wybieram się tam we wrześniu i mam kilka pytań, mój mail lasposa@o2.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezarykrysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.11, 21:14 Oczywiście że możemy, chętnie Panu prześlę niezbędne informacje;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lasposa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: 193.138.110.* 27.07.11, 09:39 Nie wiem skąd u Pana wiedza na temat mojej płci? Poza tym z reguły mam w zwyczaju skrajne opinie odrzucać więc tego co ma Pan do powiedzenia w ogóle nie biorę pod uwagę. Pozdrawiam i nie oczekuję odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 11:50 to z powodu nicka ale proszę wybaczyć jesli się myliłem, lubię mieć ostatnie słowo dlatego pozowliłem sobie odpowiedzieć:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roska Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.internetia.net.pl 27.07.11, 01:01 Oczywiście, że możemy. Z tego forum rezygnuję - Pan Cezary chce być tu gwiazdorem (nawet już odpisuje na prośby do mnie konkretnie skierowane) a ja nie chcę być tego świadkiem, strasznie to męczące... po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beach Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 09:46 poczekajcie jak ja wrócę i opowiem o moich kostkach obiadowych ;) też chce być gwiazdą forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 11:50 :))) sam chętnie posłucham i ustąpię palmy pierwszeństwa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.play-internet.pl 27.07.11, 11:53 Beach: musisz cos innego wymysleć, kostki już były więc żeby być gwiazdą forum musisz nam opowiedzieć o czyms bardziej spektakularnym, no wiesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 11:54 Skoro kucharz potrafi kości na tyle sposobów przyrządzić to i opowiadać o tym mozna bez końca;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.play-internet.pl 27.07.11, 12:33 no pan z pewnościa może bez końca i niestety do znudzenia opowiadać jedno i to samo, może przypomni sobie pan cos jeszcze do czego by sie tu przyczepić i opisze pan cos poza feralnym lotem, liniami, biurem, koscmi i brakiem działajacego telewizora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 12:37 Rzeczywiście. Powodowany sumieniem oraz potrzebą karania winnych mogę bez końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 11:42 Więcej poczucia humoru życzę:) Dla niepewnych: żartowałem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neutralny Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.plock.mm.pl 27.07.11, 18:57 odlotowe to forum. :)) Dosłownie i w przenośni. Dlatego zaznaczyłem jego subskrypcję. Czekam na więcej smaczków. To odnośnie kości vs mięso. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezarykrysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.11, 19:22 Proszę bardzo:) Właśnie dowiedziałem się że zrobił się dym i rezydentka Ecco z Chani jest zwolniona. Nastepny turnus nawet bez doswiadczenia katastrofy lotniczej złozyl skarge, wezwali kogos do zepsutego miesa, nagrali film o karaluchach a dyrektor hotelu musiał zjeść sporo swego żarcia zeby udowodnic ze nadaje sie do jedzenia:) Poproszę adwersarzy o lawendę i wodę różaną, bo to już naprawdę śmierdzi;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 20:51 a ja sie dowiedziałam, że ania się dowiedziala, że jej mąż sie dowiedział, że jego siostra powiedziała, że jej kuzynka twierdzi, iż .... etc. Panie cezary lawenda i woda rózna też śmierdzi , ale skoro panu nie to juz wiem skad te pana komentarze na temat "żarcia kości"... smacznego wszystkim życze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 20:52 "różana " oczywiście :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezarykrysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.11, 20:57 Proszę Pani, ja jestem architektem:) Jestem zbudowany ze stali i żelbetu:) Plunięciem nie da się stali zarysowac;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 21:57 tak cos mi sie wydawalo, że pan jest "inny" no i teraz mnie pan utwierdził w moich przypuszczeniach, stal i żelbet zamiast skory i kości toż to pan nie musiał się obawiać żadnej katastrofy lotniczej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 10:19 Obawiałem się o rodzinę i w sumie wcale nie wydawało mi się i nadal nie wydaje mi się to zabawne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezarykrysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.11, 20:58 nawet jeżeli plunie Pani wodą różaną:) Ecco Holiday oberwie za swoje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 21:52 ooo widze, że wątek się rozszerza o tematy zawodowe, no to proszę państwa pochwalcie sie kto jest kim z wykształcenia, zrobimy sobie przegląd grup zawodowych, które uczestniczyły w wypoczynku w Galini Beach. i Tak wątek jest juz zaśmiecony wypowiedziamy spoza tematu więc co komu szkodzi. Pan Cezary już raczył nam powiedziec, że jest architektem, a reszta? A może Pan Cezary z racji zawodu zaprojektowałby swoj hotel marzeń, do którego trafialiby sami zadowoleni wczasowicze ;) Może jest na forum ktos kto prowadzi firme budowlaną i inni fachowcy moze tez się znajda, wtedy pan cezary na pewno nie bedzie odstraszal nikogo zepsutym telewizorem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 10:15 Nic z tego P. Marto:) Właściwym tematem jest to "dlaczego biura podórzy z taką łatwością oszukują nas przy sprzedaży wycieczek?". Doskonałym obiektem badania jest również forum na którym mamy przyjemność dyskutować. Przyczyn dla których oszustwa biur podróży przychodzą im tak łatwo jest wiele ale te, które jak na dłoni widać równiez na tym forum to: 1. Planując wycieczkę potencjalny klient nie chce słuchać o mozliwych problemach tylko o słońcu, szczęściu i miłości na plaży. To naturalna ludzka potrzeba. Niestety ułatwiająca biurom mydlenie oczu. Wystarczy umiejętnie operować kilkoma banałami. 2. Pracownicy biur podróży prowadzą akcję dezinformujacą na różnych forach dzięki którym mopzna by się dowiedzieć nie tylko czegoś na temat miłosci na tropikalnej plazy w promieniach zachodzacego slonca ale rowniez na temat karmienia gosci koscmi lub probach zabicia ich niesprawnym samolotem. Ja jednak jestem dosc upartym cżłowkiem (zona mowi ze jak bawół choc nie wiem czy to dobry przykład:)) i mam zamiar zrobić wszystko żeby maksymalną ilosc potencjalnych klientow biur podrozy rozpatrzyło sprawe rowniez pod katem potencjalnych zagrozen i porazek. Robie to przy pomocy wielu narzedzi i nie tylko na tym forum. Na wszystkich zwracam szczególną uwagę na cwaniactwo Ecco Holiday, linii Enter i Air Explore oraz hoteli rodziny Galini pozdrawiam Cezary Krysztopa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: 91.208.72.* 28.07.11, 10:58 Czytam z ciekawości ten wątek, nie rozumięjaki wybór mamy jako klienci biur podróży, tzn mamy sami organizowac wyjazdy? Moge sobie wyobrazic co przeżyliście bo rok temu wracając z Rodos natrafiliśmy na burze w katowicach i awaryjnie lądowaliśmy w Krakowie siedzieliśmy praktycznie bez informacji 4 godziny i czekaliśmy na przelot do katowic . nie moglismy wyjsć z samolotu bo to były linie greckie i byliśmy pod ich opieką jakby na terenie Grecji.Wezwano policje , pogotowie, straz granicznąi inne cyrki. Po 4 godzinach ajk juz byliśmy zatankowani i mogliśmy przeleciec do katowic jakiś pasażer dowiedział sie ze moze zażądać wyjści i wyciągniecia bagażui zaczęła sie jazda od nowa bo zeby 1 wydac bagaz trzeba rozpakowac wszystkim w zwiazku z tym większość wysiadła. Dodam ze na ten samolot czekali ludzie w katowicach miał ich zawieźć na wczay, tam tez nei było informacji. Osobiscie uwazam ze takie wypadki sie zdażająto są wypadki losowe . Nie oskarżam biura za burze któa nam sie zdażyła. W przypadku pana Cezarego moze miec pretensje do biura ze wynajmują samoloty niesprawdzone i neich walczy zeby tego nei robili. Skorzystająna tym wszyscy. W opisywanym hotelu nei byłam ale powiem ze chciałbym tam pojechac w przyszłym roku. Generalnie chciałm spędzic przyszłe wakacje w okolicach Chani i czegos szukam. Teraz jestem zdezorientowana bo nei wim jak tam faktycznie jest. Nie chce na forum czytac tylko samych ochó i achó jakt to super , chciałąbym rzeczywiste oceny. Wiem ze neiktórzy majawysokie wymagania typu ze kelnerzy za wolno sie ruszają ze mało słone potrawy... Ale to czytając mozna dla siebie wyciągnąc to co kogoś interesuje. Ja nei należe do szczególnei wymagających osób i jak jaede na wakacje to szukam plusów i nimi sie dzielę. Na tegorocznych wakacjach tez spotkałąm niezadowolonych ludzi i byłam zdziwiona bo ja sie nie miałąm do czego przyczepić. Kończąc uważa że kazdy powinien pisac co przeżył jkako ostrzeżenie dla innych a co kto zrobi z tainformacją to juz jego sprawa. Natomiast nei rozumie ostrzegania przed niurami podróży. Nie wiem co pan sugeruje . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 11:09 Witam. Absolutnie nie chciałem sprawić wrażenia że wszystkie biura są złe i nie nalezy korzystać z ich usług. Być może tak jest ale ja tego nie wiem ponieważ skorzystałem z ich usług tylko raz i usługi biura z którego skorzystałem (Ecco Holiday) muszą spotkać się z mojej strony z absolutną krytyką. Nie mam wielkich wymagań ale podawanie mi do jedzienia kości i śmierdzacego mięsa uwazam za cokolwiek obraźliwe. Z esemsów wspoltowarzyszy niedoli z nastepnego po nas turnusu wiem narobili juz takiego rabanu ze zwolniona została rezydentka Ecco. Poza tym okolice Chani sa piekne a ludzie gościnni:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1974dar Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.79.77.131.atman.pl 28.07.11, 11:31 Witam właśnie wróciliśmy z 2 tygodniowego pobytu z Krety, niestety byliśmy tymi szczęśliwcami, którzy zostali zakwaterowani w Hotelu Eden, gorzej wpaść już chyba nie mogliśmy. Jedzenie dokładnie tak jak opisuje Pan Cezary dodatkowo afera ze śmierdzącym kurczakiem, afera bardzo poważna poruszona obsługa, dyrektor hotelu aż na plaży wrzało, nikomu nie polecam zepsutego jedzenia w ustach swojego dziecka na wakacjach. Sąsiedzi hotelu Eden właśnie robią remont dość poważny wyburzają młotami pneumatycznymi 1 poziom. Można pospać tylko do 8:00. Strona tarasu, lepiej nie mówić złomowisko w chwastach i rudery pomalowane sprayem, lepiej zasłonę zasunąć i nie wychodzić. Lot samolotem w naszym przypadku bez problemów. Cała reszta tak jak Pan cezary opisuje. Jesteśmy zawiedzeni My pojechaliśmy z biura Rainbow Tours Winda to śmiech na sali 1 piętro szybciej i bezpiecznej przejść na piechtę. PO kilku aferach z turystami zatrzaśniętymi w 40' upale została całkowicie zamknięta. A teraz dobre strony: Elafonisi piękne, Knossos warto bo to klasyka Krety ale można o cen cud kultury zadbać lepiej. Południe i zachód Krety to jakby czas stanął w miejscu. W tawernach jedzenie pyszne, bo przecież pomimo opcji All Inclisive, którą wykupiliśmy coś dobrego trzeba zjeść. To moja opinia. Już na Krecie napisaliśmy zażalenie u Rezydentki na warunki panujące w Hotelu. Mają 30 dni na odpowiedź. Pewnie pojawią się inne wpisy bo wielu znajomych powiedziało, że nie odpuści skoro nam się wakacje nie udały niech chociaż inni mają szansę wybrać coś innego. Jeśli ktoś z państwa ma możliwość zrezygnowanie lub zmiany wycieczki zachęcam, lub chociaż gwarancji zakwaterowania w hotelu Galini Betch będzie do plaży bliżej i nie słychać remontu. Pozdrawiam Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezary krysztopa Re: Kreta - Agia Marina - hotel Eden-Galini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 11:33 Dziekuję bardzo. Witam pośród oszołomów nie rozumiejących wyższości miłości w świetle zachodzacego słońca nad śmierdzacym żarciem;) Odpowiedz Link Zgłoś