Dodaj do ulubionych

lefkada nidri opinie

IP: *.swic.dialup.inetia.pl 05.03.14, 20:42
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: lefkada nidri opinie IP: *.jjs.pl 06.03.14, 11:49
      www.youtube.com/watch?v=w250kngWS-g
    • Gość: doblo Re: lefkada nidri opinie IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.14, 18:42
      a cos z z wlasnej opini
      • Gość: gosc forum nieco śnięte IP: *.jjs.pl 06.03.14, 19:24
        ...więc i wielu forumowiczy tu nie ma o tej porze, a w związku z tym szanse są małe, że ktoś kto był w Nidri podzieli się z tobą swoimi opiniami. Pozostaje przejrzeć sieć, a skoro tam jest niewiele, to tu tym bardziej tu się nie pojawią. Zwykła statystyka.

Nidri lub Nydri, było naszą bazą wypadową i najbardziej turystycznie rozwiniętą miejscowością na wyspie. Cała promenada wzdłuż morza usłana restauracjami jedna przy drugiej. Równolegle do 'promenady' restauracyjnej, ciągnęła się przez całą miejscowość ulica z hotelami i sklepikami. Mnóstwo sklepików z pamiątkami :) Jest tam duży port dla małych jachtów, niewielka plaża i wspaniałe widoki na otaczające prywatne wysepki, między innymi Skorpios, Madouri, Skorpidi, Sparti, Meganissi, widać także wysokie szczyty na Grecji kontynentalnej. Zachody słońca były przewspaniałe, nie dlatego że widać było zachodzące słońce, ale jak to słońce zachodząc wszystko oswietlało. Na drugą stronę Zatoki Vlichos, którą widziało się z Nidri można było dojechać autem w 10 minut lub dojść dobie w 20. Do Agia Kiriaki dzie się skrajem lasku, tuż przy wodzie i dochodzi do małej kapliczki, mijając po drodze wśród drzew grób niemieckiego archeologa Wilhelma Dorpfelda, który tu mieszkał i pracował i mieszkańcy bardzo go lubili. Natrafił on na cmentarzysko z czasów mykeńskich i na podstawie tego wysnuł teorię, że homerowska Itaka, ojczyzna Odyseusza, była tutaj a nie na wyspie Itace.
        Niedaleko Nidri (akurat na to miejsce był dobry drogowskaz) jest mała mieścina Rachi, gdzie można przejść się na przesympatyczny spacer i zobaczyc piękne wodospady. Pierwszy nie tak ogromny, za to drugi fantastyczny i całkiem pionowy :) Patrząc dłużej na spływającą z niego wodę, odnosi się wrażenie, że płynie ona w górę, nie w dół :)))
        kolumber.pl/g/145101-Lefkada%20-%20górzysta%20kraina%20:)
        Mieliśmy szczęście i trafiliśmy na regaty żeglarskie. Było na co popatrzeć, ( czas wyjazdu to był koniec września ). Plaże żwirkowe, czyste. Z gastronomii polecam albo włoskie restauracje albo jedną rybną zapomniałam nazwy w tym momencie. Nie polecam tego miejsca latem, byli tutaj znajomi i mówili że jest strasznie dużo, tłum i ściska a także gwar na plażach
        www.easygo.pl/opinie/grecja/lefkada/nidri.html
        Większość turystów przyjeżdżających na wyspę Lefkada w grupach zorganizowanych zatrzymuje się w Nidri, największej miejscowości wypoczynkowej na wybrzeżu. Można stąd popłynąć promem do Meganissi lub na rejs wokół pobliskich wysepek. Nidri to najładniejsza miejscowość w tym rejonie wybrzeża. Jej atuty to dobre żwirowe plaże i położenie. Centrum natomiast nie jest szczególnie atrakcyjne, a w dodatku panuje tam duży ruch. W okolicy znajduje się wodospad odległy o 45 min marszu w głąb wyspy. Miasto skupione jest wokół przystani Akti Aristoteli Onassi. Nidri leży u wrót niewielkiej, głębokiej zatoczki, ciągnącej się aż do następnej wsi - sennego Vlichos. Jest tu kilka niezłych tawern i przystań jachtowa. Za półwyspem Géni, po drugiej stronie zatoczki, rozciąga się rozległa zatoka Dessimi.
        Źródło: wydawnictwo Pascal

Nidri posiada połączenia promowe z Wyspą Kefalonią i Wyspą Itaką. Nidri to miejscowość wypoczynkowa - stąd niewiele tutaj do zwiedzania, jednak znakomita lokalizacja i dobre połączenia czynią z niej wspaniałą bazę wypadową dla zwiedzania pozostałych części wyspy.
        www.grecja.com.pl/nidri.xml
        Barbelek wypływał z Nidri na rejs, więc możesz do niej napisać na pocztę gazetową
        forum.gazeta.pl/forum/w,37196,126760295,127720264,Re_tak_Kalanitko_z_Nidri.html
        • bachula_gr Re: forum nieco śnięte 06.03.14, 21:09
          OT: Panie Barbelku, jest Pani potrzebna w temacie Nidri. ;)))
          • Gość: gosc Re: forum nieco śnięte IP: *.jjs.pl 07.03.14, 09:32
            Użytkownik Berbelek jest zarejestrowany jako mężczyzna wystarczy wejść na jego profil. Może nie być zadowolony, że zwracasz się do niego per Pani:)
            ludzie.gazeta.pl/barbelek/0,0.html
        • kkra81 Re: forum nieco śnięte 17.10.15, 09:24
          witam, niewiem czy ktoś jeszcze tu zagląda...
          czy ktoś był na Lefkadzie w 2015r?
          czy wybieraliście się na kontynent? warto?gdzie?
          jak jest aktualnie z lotami na Lefkadę?
          • Gość: evulevu Re: forum nieco śnięte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.15, 10:54
            Forum zasnęło, bo ciekawość dotycząca ilości naczyń w pokojach została zaspokojona :)
            Moje pytania z zeszłego roku jak widzisz pozostały bez odpowiedzi, ale jestem dużą dziewczynką, więc dałam sobie radę :) I Lefkadę ogarnęłam w całości, poza tym zrealizowałam swój plan dotarcia do Pargi, więc jakby coś służę pomocą :)
    • bachula_gr Re: lefkada nidri opinie 06.03.14, 21:10
      Do autora/rki watku: a co konkretnie Cie interesuje? Moze zawezisz temat?
      • Gość: gosc Re: lefkada nidri opinie IP: *.jjs.pl 07.03.14, 09:36
        Trudno stwierdzić,raźniej autor/autorka chciał dowiedzieć się czegoś, czego ogólne w przewodniki nie podają.:)
        • Gość: doblo Re: lefkada nidri opinie IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.14, 00:23
          KTOS, SIE WYBIERA 10 LIPCA
          • Gość: Agata Re: lefkada nidri opinie IP: *.is.net.pl 30.03.14, 19:06
            Witam!
            My z mężem lecimy do Nidrii 10 lipca.
            • Gość: doblo Re: lefkada nidri opinie IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.14, 09:41
              my lecimy do apart hotel panos z katowic
              • Gość: Agata Re: lefkada nidri opinie IP: *.is.net.pl 04.04.14, 14:55
                My też lecimy z Katowic do Panosa!
                • Gość: doblo Re: lefkada nidri opinie IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.14, 20:35
                  na ile dni jedziecie my na 2 tyg
                  • Gość: Agata Re: lefkada nidri opinie IP: *.is.net.pl 06.04.14, 11:27
                    My też! Z Grekosa. Planujecie wybrać się na wycieczki na miejscu?
                    • Gość: DOBLO Re: lefkada nidri opinie IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.14, 11:41
                      mamy ambitne plany a co na miejscu to sie zobaczy jedziemy z dziecmi fajnie ze ktos jedzie do tego samego hotelu bedzie razniej my para 40 latkow z wroclawia
                      • Gość: Agata Re: lefkada nidri opinie IP: *.is.net.pl 06.04.14, 11:52
                        Pewnie że raźniej. My jesteśmy z Tarnowa, po 40_tce, a nasza córka spędza już wakacje bez nas.
                        • Gość: DOBLO Re: lefkada nidri opinie IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.14, 12:03
                          wiadomo cos o godzinach wylotu
                          • Gość: Agata Re: lefkada nidri opinie IP: *.is.net.pl 06.04.14, 20:45
                            Nie, jeszcze za wcześnie.
                            • Gość: Ania Re: lefkada nidri opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.14, 13:06
                              Orientuje się ktoś ile trwa przewóz autokarem na Kefaloni.
                              • Gość: Sagia Re: lefkada nidri opinie IP: *.home.otenet.gr 11.06.14, 14:58
                                Tak, orientuję się, gdyż właśnie z mężem jesteśmy na Lefkadzie i tutaj spędzamy urlop:)
                                A wiec tak - przylecieliśmy na Kefalonię, potem autokarem przez całą Kefalonię (ok.2 godz.) do portu Fiscardo i rejs po Morzu Jońskim na Lefkadę (również ok. 2 godz.)
                                Ogólnie cały transfer Kefalonia - hotel na Lefkadzie zamknął się w 5 godzinach. Trochę długo, ale po drodze można podziwiać zakątki greckiej ziemi z lądu i z morza:)
                                Milego urlopu:)
                                • Gość: doblo Re: lefkada nidri opinie IP: *.centertel.pl 12.06.14, 03:49
                                  A komary sa
                                  • Gość: Sagia Re: lefkada nidri opinie IP: *.home.otenet.gr 13.06.14, 22:23
                                    Są, my wzięliśmy z Polski jakiś brise elektric i w pokoju mieliśmy spokój.
                                    Tutaj też można niemal w każdym sklepie kupić różne "odstraszacze" komarów. Warto mieć coś takiego, bo wieczorami komary tną.
                                  • Gość: doblo Re: lefkada nidri opinie IP: *.centertel.pl 14.06.14, 15:38
                                    A w jakiej jestescie miejscowosci dzieki za info o komarach
                                    • Gość: Sagia Re: lefkada nidri opinie IP: *.home.otenet.gr 14.06.14, 18:13
                                      Jesteśmy w Nidri.
                                      • Gość: doblo Re: lefkada nidri opinie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 14.06.14, 20:06
                                        W panosie ? Fajna miescinka jest co robic
                                        • Gość: Sagia Re: lefkada nidri opinie IP: *.home.otenet.gr 15.06.14, 10:23
                                          Nie, ale w Panosie są nasi znajomi - są zadowoleni, jedyne na co narzekają - to brak papieru toaletowego (ręczniki, pościel, sprzątanie pokoju ok)
                                          Nidri to mała, portowa miejscowość, ale pełno tu tawern, knajpek, sklepików itp.
                                          My wypożyczyliśmy auto i w taki sposób zwiedziliśmy niemal całą Lefkadę.
                                          Pogodę mamy cały czas przepiękną i póki co jest super.
                                          • Gość: doblo Re: lefkada nidri opinie IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.14, 11:07
                                            czy daleko z panosa do plazy czy jakies garnki taleze itp
                                            • Gość: Sagia Re: lefkada nidri opinie IP: *.home.otenet.gr 15.06.14, 11:29
                                              Do plaży jest bliziutko z Panosa, może jakieś 200, 300m.
                                              Z tego co wiem, w pokoju hotelowym wszystko jest, tzn. całe niezbędne wyposażenie - nasi znajomi normalnie tam funkcjonują - przygotowują śniadania, obiady i kolacje.
                                          • dani.el76 Re: lefkada nidri opinie 15.06.14, 12:30
                                            Gdzie wypożyczyliście samochód i jaki jest koszt ?
                                            • Gość: Sagia Re: lefkada nidri opinie IP: *.home.otenet.gr 15.06.14, 20:03
                                              Bralismy z Avis, nowy nissan micra za 90 euro za 2,5 dnia. Sa gdzies dostepne tansze opcje ale tutaj samochody sa w róznym stanie, wiec trzeba sie liczyc z mozliwymi niespodziańkami na trasie. Wazne, na zachodniej stronie wyspy wlasciwie nie ma stacji benzynowych;)
                                              • Gość: reni04 Re: lefkada nidri opinie IP: *.cdma.centertel.pl 16.06.14, 09:19
                                                Witam. Wszystkie informacje są niezwykle przydatne i jakże dla nas cenne. Nie możemy się już doczekać. Pozdrawiamy i dziękujemy. Hejka. :) :D
                                                • ghosta Re: lefkada nidri opinie 16.06.14, 11:12
                                                  Domyślam się, że jeżeli nigdzie nie jest to wyraźnie napisane to w hotelu Panos nie ma bezpłatnego WIFI, a czy jest płatne? Jak inaczej rozwiązujecie (tanio :-) ) problem z internetem? Czy możecie polecić w okolicy hotelu fajne knajpki z dobrym greckim jedzeniem. Aktualnie robię rozeznanie cenowe w paru wypożyczalniach aut w Nidri, jak już zbiorę całość do kupy mogę dać znać jak to wychodzi, jeżeli byłby ktoś zainteresowany.
                                                  • Gość: turysta Re: lefkada nidri opinie IP: 77.242.202.* 18.06.14, 03:12
                                                    Ja bym poprosił o ceny wypożyczenia auta na miejscu.
                                                  • ghosta Re: lefkada nidri opinie 18.06.14, 08:00
                                                    Rozmawiałam/dostałam maile z trzech wypożyczalni z Nidri. Ceny na ta chwilę, bo nie wiem jak to będzie wyglądała w szczycie sezonu wahają się od 25 do 30 Eu za dobę za najmniejsze/ najtańsze autko typu fiat panda. Za Toyotę Vitarę to 35 Eu.
                                                  • Gość: JACEK Re: lefkada nidri opinie IP: *.siedlce.vectranet.pl 08.07.14, 12:51
                                                    Jadę w sierpniu,zainteresowany jestem tymi knajpkami ,jakbyś miał rozeznanie podziel się
                                                  • Gość: Sagia Re: lefkada nidri opinie IP: *.252.61.67.internetia.net.pl 08.07.14, 16:46
                                                    My najczęściej jadaliśmy w tawernie Obelix - prowadzonej przez przemiłe małżeństwo, Polkę I Greka. Zarówno Iza, jak i jej mąż są bardzo sympatycznymi ludźmi, ale przede wszystkim serwują smaczne potrawy.
                                                  • Gość: anka Re: lefkada nidri opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.14, 15:57
                                                    Witaj.

I jak bylo na Lefkadzie. Bylo bardoz goraco ? Ja hce poelciec teraz pod koneic sierpnia ale boje isu palow. zle znosze upaly i sama nie wiem co robic :(

Prosze o pomoc. Bedzie 37 , 39 stopni ?Jak od 32 to dam rade.

W nydri jak moze byc ???
                                • Gość: reni04 Re: lefkada nidri opinie IP: 79.162.232.* 15.06.14, 08:49
                                  Czy byliście z Grecosa? Proszę o jakieś szczegóły podroży, bo my 3 lipca mamy taki wyjazd z 2 małych dzieci. No nie wiem, jak one to przeżyją. Proszę o info reni04@onet.eu
                                • Gość: reni04 Re: lefkada nidri opinie IP: 79.162.232.* 15.06.14, 09:02
                                  Czy byliście z Grecosa? Proszę o jakieś szczegóły podroży, bo my 3 lipca mamy taki wyjazd z 2 małych dzieci. No nie wiem, jak one to przeżyją. Proszę o info. My będziemy w tajemniczym hotelu Vaggelis, o który nigdzie nie ma opinii, nawet nie ma na czeskich forach. Szukałam wszędzie. Może ktoś pomoże?
                                  • Gość: Sagia Re: lefkada nidri opinie IP: *.home.otenet.gr 15.06.14, 10:44
                                    Dla małych dzieci podróż może okazać się trochę męcząca - zależy, w jakim wieku macie dzieciaczki. Z nami jechała para z 6 l. dziewczynką, która akurat w autokarze zasnęła i przespała tak 2 godz. a rejs statkiem był dla niej dodatkową atrakcją.
                                    Hotelik Vagelis - nie ma się czego obawiać - codziennie sprzątany przez przemiłą panią, zmiana pościeli i ręczników 2x w tygodniu, w pokoju jest lodówka, talerze, sztućce, szklaneczki itp. Myślę, ze jak czegoś zabraknie, to śmiało można to zgłaszać właścicielowi (Vagelisowi), który codziennie jest tu na miejscu i na pewno pomoże.
                                    Basen zadbany, codziennie czyszczony, ale jego głębokość to 90cm-2,40cm - dla całkiem małych dzieci to na pewno za głęboko, a brodzika tu nie ma.
                                    Ogólnie jest w porządku, wszystko tak, jak na tych pięciu fotkach, które można znaleźć na necie;)
                                    Jechaliśmy z Grecosa.
                                    • Gość: reni04 Re: lefkada nidri opinie IP: *.cdma.centertel.pl 15.06.14, 18:27
                                      Hej Sagia. Jestem wdzięczna za info w sprawie podróży z Grecosa na Lefkadę do hotelu Vagelis. Nie ukrywam, że mi ulżyło, bo za taką niską cenę spodziewałam się najgorszego i jeszcze ten brak opinii wprawił mnie niemalże w histerię. Dzieci nie takie małe - 9 i 10 la t- no i zaprawione już w podróże. Taka wyprawa samolot-autokar-statek to dodatkowa frajda. Planujemy też wynająć samochód i zwiedzać ile się da. My lecimy z W-awy 3 lipca na dwa tyg. ale lot na Lefkadę - 4h, a z powrotem tylko 2h. Dziwne. A jak tam plaża przy tym hotelu, czy konieczne są buty do pływania? Czy można rozłożyć się z karimatą, czy trzeba wypożyczać leżaki? Pozdrawiam i baaaaaaaaaaardzo dziękuję.
                                      • Gość: Sagia Re: lefkada nidri opinie IP: *.home.otenet.gr 15.06.14, 19:58
                                        Hej Reni. Plaża znajduje się niemal po przeciwnej stronie ulicy i nie należy do najładniejszych, ale można się tam rozłożyć ze swoimi ręcznikami, czy karimatami, bez konieczności płacenia za leżaki. Plaża jest kamienista/żwirkowa, buty do wody byłyby wskazane (my mieliśmy), ale na tej plaży byliśmy tylko raz. Jak wypożyczycie samochód i będziecie zwiedzać tutejsze plaże, to zabierajcie zawsze ze sobą stroje i ręczniki - będzie okazja do korzystania z różnych, przepięknych plaż.
                                        My lecieliśmy z Katowic na Kefalonię ok. 2 godz. a potem przejeżdżaliśmy autokarem do portu Fiscardo i stąd rejs po Morzu Jońskim na Lefkadę. Też obawialiśmy się trochę, bo niczego konkretnego na temat Hotelu Vagelis nie znaleźliśmy, ale okazał się spoko.
                                        Życzymy Wam miłego urlopu.
                                    • Gość: izqa Re: lefkada nidri opinie IP: *.smtvsat.pl 26.06.14, 22:53
                                      Bardzo proszę o informacje czy w Aparthotel Vaggelis są sejfy i czajnik elektryczny. Dziękuje
                                      • Gość: Sagia Re: lefkada nidri opinie IP: *.252.61.67.internetia.net.pl 27.06.14, 07:02
                                        Witam,
                                        W Vagelis nie ma czajnika elektrycznego, natomiast jest kuchenka elektryczna-jednak nie ma zwykłego czajnika, my gotowaliśmy wodę w rondelku;)
                                        Jest sejf, płatny bodajże 1€/dzień - wszystkie formalności związane z wynajęciem sejfu można załatwić bez problemu z właścicielem hotelu - Vagelisem.
                                        Pozdrawiam.
                                        • Gość: izqa Re: lefkada nidri opinie IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.14, 08:27
                                          Bardzo dziekuje za odpowiedz i prosze o informacje czy w Nidri można płącić kartą (w sklepach, restauracjach)?
                                          • Gość: Sagia Re: lefkada nidri opinie IP: *.252.61.67.internetia.net.pl 27.06.14, 19:23
                                            W większych sklepach (typu SUPER MARKET, np. Proton) płaciliśmy kartą, w mniejszych płaciliśmy gotówką. W jednej z aptek w centrum Nidri, w której akurat robiliśmy zakupy, nie przyjmowali kart - jak jest w pozostałych aptekach - nie wiem.
                                            W Nidri jest mnóstwo tawern, restauracyjek, kafejek i nie wiem, czy można w nich płacić kartą - my niemal zawsze płaciliśmy gotówką, ale warto od razu zapytać kelnera, czy przyjmują karty - i po problemie;)
                                            Jeżeli będziesz chciała jeszcze o coś zapytać, to pisz - chętnie pomogę.
                                            Pozdrawiam.
                                            • dani.el76 Re: lefkada nidri opinie 28.06.14, 14:24
                                              Chciałem zapytać o wycieczki fakultatywne co oferuje biuro i jaki jest koszt takiej wycieczki?
                                              Pytanko mam jeszcze czy w morzu są jeżowce i czy konieczne są do kąpieli buty ?
                                              • Gość: Sagia Re: lefkada nidri opinie IP: *.252.61.67.internetia.net.pl 28.06.14, 18:32
                                                Nie jesteśmy zwolennikami wycieczek fakultatywnych; posiłkując się wiedzą internetową, mapami i przewodnikiem - sami zwiedzaliśmy urocze zakątki wyspy, podróżując wynajętym samochodem. Jednak biuro oferuje kilka wycieczek, których cena zaczyna się od 40€/osoba ( autokar, statek) Rezydent na pierwszym spotkaniu szczegółowo poinformuje Państwa o dostępnych wycieczkach, ich przebiegu i cenie.
                                                Jeżeli chodzi o jeżowce, to ja osobiście na nie się nie natknęłam, ale mój mąż twierdzi, że widział je podczas kąpieli w morzu. Trzeba mu wierzyć na słowo;)
                                                Zawsze kąpaliśmy się w specjalnym obuwiu, gdyż plaże tu są kamienisto-żwirkowe, a buty ułatwiały nam poruszanie się po rozgrzanych kamyczkach.
                                                • dani.el76 Re: lefkada nidri opinie 28.06.14, 21:25
                                                  dzięki za odpowiedź, mam jeszcze pytanko o większe zakupy czy są w Nidri jakieś większe supermarkety w których można zrobić niedrogo zaopatrzenie i które plaże na wyspie najbardziej przypadły wam do gustu
                                                  • Gość: Sagia Re: lefkada nidri opinie IP: *.252.61.67.internetia.net.pl 28.06.14, 22:28
                                                    W Nidri jest sporo supermarketów, ale także i mniejszych sklepików, w których można kupić artykuły spożywcze. W jednym z nich duży chleb tostowy kosztował 1,99€, a w następnym 2,99€, pomidory 1,30€, masło ok.3€. Niekiedy kupowaliśmy chleb w piekarni 0,90€. Wracając z wycieczki, wstąpiliśmy do Lidla - tu ceny były niższe niż w centrum Nidri, a także duży wybór warzyw, owoców, wędlin.
                                                    Polecamy wycieczkę na wodospady w Nidri oraz plaże: Porto Katsiki, Egremni, Agios Nikitas.
                                                  • Gość: izqa Re: lefkada nidri opinie IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.14, 07:54
                                                    Bardzo dziękuje za wszytskie odpowiedzi i proszę o informacje jakie jest wyposażenie aneksu kuchennego w Aparthotel Vaggelis i czy w pokojach oraz na terenie obiektu jest wi-fi.
                                                  • Gość: Sagia Re: lefkada nidri opinie IP: *.252.61.67.internetia.net.pl 30.06.14, 18:28
                                                    Aneks kuchenny wyposażony jest w kuchenkę elektryczną dwupalnikową, lodówkę, zlewozmywak. Poza tym jest zestaw sztućców, talerze (obiadowe, deserowe), filiżanki ze spodkami oraz małe szklaneczki. Była też duża szklana misa oraz durszlak i dwa garnki z pokrywkami - duży oraz rondelek. Była też deska do krojenia. Sugerowałabym zabranie małej ilości płynu do naczyń, gąbki i ściereczki kuchennej - nie trzeba wówczas kupować w Grecji;)
                                                    W pokojach hotelowych oraz przy basenie - dostępne było wi-fi i po wpisaniu odpowiedniego hasła - można było bez problemu korzystać z internetu.
                                                  • Gość: izqa Re: lefkada nidri opinie IP: *.smtvsat.pl 02.07.14, 22:12
                                                    Bardzo dziękuję za wszystkie informacje i proszę o kolejne. Tym razem na temat na temat transferu z lotniska. Czy wszytsko jest sprawnie zorganizowane. I jak wyglada bezbiletowa odprawa na lotnisku?
                                                  • Gość: Sagia Re: lefkada nidri opinie IP: *.252.61.67.internetia.net.pl 03.07.14, 18:58
                                                    Witaj ponownie.
                                                    Trasfer z lotniska był bardzo sprawnie zorganizowany. Jechaliśmy przez Kefalonię nowoczesnym, klimatyzowanym busem, po drodze można było podziwiać malownicze krajobrazy.
                                                    Odprawa paszportowa - przebiegła szybko, potrzebny był tylko dowód lub paszport.
                                                  • Gość: Ania Re: lefkada nidri opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.14, 09:02
                                                    Witam. Też będziemy w Vaggelis i mamy zamiar wypożyczyć samochód. Mam pytanie odnośnie wycieczek na których byliście. Czy wybieraliście się może poza wyspę tzn do grecji centralnej- jeśli tak to prosiłabym o krótki opis.
                                                  • Gość: Sagia Re: lefkada nidri opinie IP: *.252.61.67.internetia.net.pl 04.07.14, 18:07
                                                    Witaj,
                                                    Zwiedzaliśmy tylko wyspę, lecz na kontynentalną część Grecji można łatwo dostać się z miasta położonego niedaleko Nidri - z Lefkady (most).
                                                  • Gość: izqa Re: lefkada nidri opinie IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.14, 12:22
                                                    Witam ponownie. czy w Vaggelis są suszarki na pranie? albo miejsce gdzie można rozwiesić pranie? Bo suszarek do włosów to chyba nie ma? pozdrawiam
                                                  • Gość: Sagia Re: lefkada nidri opinie IP: *.252.61.67.internetia.net.pl 08.07.14, 16:57
                                                    Witaj,
                                                    W Vagelis nie ma suszarek na pranie, ale można rozwiesić swój sznurek na balkonie - i suszarka gotowa;) Zabierzcie kilka żabek (klamerek), na pewno się przydadzą.
                                                    Suszarki do włosów też nie było, ja miałam swoją, ale zepsuła mi się, więc musiałam obejść się bez.
                                                    A, zapomniałabym - deska do krojenia w aneksie kuchennym nie była w najlepszym stanie (zniszczona), Tak więc jeżeli Wam zależy, to zabierzcie swoją, chociaż jakąś małą, plastikową.
              • dani.el76 Re: lefkada nidri opinie 09.04.14, 21:40
                My również wybieramy się 10 lipca do hotelu Panos ( 2 rodziny 4 i 3 osobowe ) z W-wy
                • Gość: doblo Re: lefkada nidri opinie IP: *.centertel.pl 10.04.14, 09:17
                  Widze ze nas coraz wiecej
                  • Gość: justyna Re: lefkada nidri opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.14, 09:53
                    I my również, tylko że 17 lipca na 2 tygodnie, to na pewno się jeszcze spotkamy z tymi co 10-go na 2 tygodnie, w zeszłym roku jak byliśmy na Kefalonii to obiecaliśmy sobie że w 2014 będzie Lefkada.
                    • Gość: izqa Re: lefkada nidri opinie IP: *.smtvsat.pl 26.06.14, 23:00
                      A czy ktos orientuje sie jak wyglądają wieczorne loty i nocny transfer z Poznania do Nidri?
    • bah77 Re: lefkada nidri opinie... 29.05.14, 10:54
      Warto wybrać się na wycieczkę w okolice Nidri:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,97614212,100598930.html

Na pobyt polecam raczej malownicze wybrzeże zachodnie.

bah77
      • Gość: justyna Re: lefkada nidri opinie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.14, 11:16
        wiem, ale na zachodzie nie było ofert z Grecosa, wypożyczymy samochód jak zawsze na każdej wyspie i pozwiedzamy całą- również zachód:)
        • Gość: justyna Re: lefkada nidri opinie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.14, 11:23
          Jeśli ktoś wróci z hotelu Panos z Nidri przed 17.07.2014 to proszę o opinie
          • Gość: Jacek Re: lefkada nidri opinie... IP: *.static.akk.net.pl 07.06.14, 12:10
            Halo, a dlaczego przed 17 lipca, moze razem tam lecimy;)? Pozdrawiam
            • Gość: justyna Re: lefkada nidri opinie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.14, 09:23
              A więc, do zobaczenia na Lefkadzie:)
              • Gość: jacek Re: lefkada nidri opinie... IP: *.static.akk.net.pl 09.06.14, 23:06
                zapewne najpierw zobaczymy się w samolocie z katowic 17.07.14 , wylot zmieniono na 12 w południe, nas lecą trzy rodziny ( 9 osób ), no to do zobaczenia :)
          • ghosta Re: lefkada nidri opinie... 07.07.14, 19:33
            Witam, aktualnie jesteśmy w Panosie. Bardzo ładny apathotel. Duży, czysty basen z fantastycznym widokiem na morze. Trochę może przerazić strome podejście do niego. Szczególnie nad ranem z ciężkimi walizami po trudach podróży. Pytajcie o konkrety, pozdrawiamy (straszne tu upały)
            • Gość: doblo Re: lefkada nidri opinie... IP: *.centertel.pl 07.07.14, 20:13
              Czy jest patelnia i inny sprzet do kuchni
              ,lodowka jest z zamrazarka ,sa komary
            • Gość: doblo Re: lefkada nidri opinie... IP: *.centertel.pl 07.07.14, 20:40
              Mam pytanie czy kazdy pokoj z pierwszego i drugiego pietra ma widok na morze i czy z pokoju na pierwszym pietrze jest bezposrednie wyjscie na basen
              • ghosta Re: lefkada nidri opinie... 07.07.14, 23:52
                Jest patelnia, jeden duży garnek i jeden malutki, durszlak, tależe, szklanki, kubki, sztućce. Radzę zabrać swój noż do krojenia, deskę, ściereczki, płyn do zmywania i zmywak. Lodówka podblatowa z małym zamrażalnikiem. Są komary i to masa :-) Nie wszystkie pokoje mają widok na morze. Niektóre tylko boczny widok. Najgorzej jest trafić do pokojów nr 3 (parter) i bezpośrednio nad nim (na piętrze). Widoki na ścianę i pralnię - nieciekawe. Nie ma bezpośredniego wyjścia na basen ani z parteru ani z piętra. Trzeba pokonać parę schodków w góre. Basen jest umieszczony tak jakby nad Panosem - z basenu widać tylko dach hotelu.
                • Gość: doblo Re: lefkada nidri opinie... IP: *.centertel.pl 08.07.14, 03:23
                  Dzieki za info na jakie wycieczki oplaca sie jechac z portu jest duza roznica cenowa miedzy biurem podrozy a miejcowymi
                • dani.el76 Re: lefkada nidri opinie... 08.07.14, 15:36
                  Witam , lecimy 10 lipca , mamy zarez. studio 4 osobowe czy to jeden pokój czy dwa przedzielone?
            • Gość: izqa Re: lefkada nidri opinie... IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.14, 07:36
              Witam!
              Mam pytanie apropo samej podróży. Lecieliście z Poznania? O której byliście w hotelu? ile godzin trwała podróż?
              • ghosta Re: lefkada nidri opinie... 08.07.14, 22:21
                1. Ciężko porównać wycieczkę morska z Grecosa a wycieczki proponowane w porcie. Z Grecosa jest to inny rodzaj jachtu, bardziej kameralny oraz proponują zupełnie inną trasę zwiedzania. W porcie można zakupić wycieczkę na jednym z trzech statków - molochów (Nidri Star I, Makedonia Palace, Eptanisos) za 20 Eu na cały dzień z lunchem. Jutro się wybieram jednym z nich, więc szczegóły później, ale mam świadomość komercyjności tej wycieczki.
                2. Kilka pokoi innych widziałam w Panosie, ale nie spotkałam się ze studiem dla 4 os. Byli w zeszłym tygodniu ludzie z dwójką dzieci, wsadzili ich do pokoju dwuosobowego z dwoma dostawkami. Oprócz tego, że nie dało się przejść - pokoje są dość małe, to dla 4-latka przygotowali łóżeczko niemowlęce ;-)
                3. Lecieliśmy z W-wy, samolot opóźniony ponad 2 h, także na miejscu byliśmy o 3.30, ale za to grupa tydzień po nas była o 4.30. Nasza podróż trwała od 14.00 (trzeba było być na lotnisku na 2 h przed wylotem) do 3.30, więc 13 i pół godziny. Ale na statku płynącym z Kefaloni spotkaliśmy grupę z Katowic, którzy czekali na wypłynięcie ponoć 8 godzin. Być może to były wyjątki, bo wszytskie samoloty (z Katowic, Poznania i W-wy) były tego dnia opóźnione...
                • Gość: doblo Re: lefkada nidri opinie... IP: *.centertel.pl 08.07.14, 22:53
                  Czy sa jakies zasady wedlug ktorego rozdaja klucze do pokoju , czy kto pierwszy ten lepszy dziekuje za wszystkie info
                • Gość: doblo Re: lefkada nidri opinie... IP: *.centertel.pl 08.07.14, 23:11
                  Czy jest internet w panosie albo miejski darmowy w centrum
                  • ghosta Re: lefkada nidri opinie... 08.07.14, 23:37
                    Proponuję pisać na początku pytania - do Sagii w sprawie Vangellisa do ghosty w sprawie Panosa. Bo czasem trudno sie domyślić o który hotel chodzi... W Panosie jest bezpłatne wi-fi, działa w kratkę, czasem cieżko się połączyć. W mieście nie ma darmowego wi-fi, większość knajp ma wi-fi, ale trzeba coś zamówić, wtedy udostępnią hasło. Czasem udało nam się skorzystać z darmowego wi-fi na Nidri Star I, jak stoi w porcie. Dlatego, że Nidri Star I jest statkiem wynajmowanym przez Grecosa do transferu z Kefalonii na Lefkadę i już wcześniej nim płyneliśmy i mieliśmy hasło. Jeżeli chodzi o przydzielanie pokoi w Panosie, to jest tutaj przemiła Pani sprzątająca (tak samo przemiła co nieskuteczna) i ona wg swojego klucza umieszcza na drzwich karteczki z nazwiskami. także po wyścigu pod prawie pionową górę z walizkami, czeka Was jeszcze wyścig po odszukanie swojego pokoju.
                    • Gość: doblo Re: lefkada nidri opinie... IP: *.centertel.pl 09.07.14, 20:34
                      Jest sejf w panosie jakie wrazenia po rejsie dziekuje za wszystkie wyczerpujace odp.
                      • ghosta Re: lefkada nidri opinie... 09.07.14, 23:04
                        Nie ma sejfu, a jeżeli chodzi oo wycieczkę, to najlepiej wydane w ostatnim czasie 20 Eu, mimo, że bujało i trochę było mało czasu na zwiedzanie poszczególnych miasteczek,
                        • ghosta Re: lefkada nidri opinie... 12.07.14, 13:28
                          Widziałam przed wyjazdem w Panosie studio 4-os. Bardzo ładne, na piętrze, dwie sypialnie, jedna z łóżkiem podwójnym, jedna z dwoma pojedynczymi. Dość obszerny korytarz z aneksem kuchennym i dużą lodówką.
                          • Gość: AGnieszka Re: lefkada nidri opinie... IP: *.play-internet.pl 25.05.16, 15:46
                            Zapraszam do lektury mojej opinii na temat Nidrii cale-zycie-w-podrozy.blogspot.com/2015/06/czy-warto-wybrac-nidrii-jako-baze.html oraz kompendium wiedzy o samej wyspie cale-zycie-w-podrozy.blogspot.com/2016/04/czy-warto-pojechac-na-lefkade.html
                            • Gość: tea Re: lefkada nidri opinie... IP: *.braniewo.vectranet.pl 25.05.16, 21:56
                              czytałam :) super relacja , dziękuję, utwierdziłam się w przekonaniu ,że Nidri jest dobrym wyborem .Dziękuję :)
                            • meltibi Re: lefkada nidri opinie... 27.05.16, 08:12
                              Dziękuję za informacje zawarte w blogu -w przewodnikach tak mało na temat tej wyspy :(. My w tym roku też na Lefkadę do Nidri. Byliśmy już na Zante i Keffalonii - w tym roku kolejna z wysp jońskich :)
    • ghosta Hotel Panos Nidri 10.06.14, 07:52
      Witam,
      Czy ktoś może wybiera się do hotelu Panos w terminie 26.06 do 10.07 wylot z Warszawy?
      Para 40-latków z 6-letnia córą :-)
    • Gość: Tomcio Re: lefkada nidri opinie IP: *.home.otenet.gr 12.07.14, 14:49
      Jest bardzo fajnie ale są przeciwieństwa tych dobrych w hotelu panos naprzykład: nie można odworzyć do końca prawej strony szafy oraz lewej strony szafy jak się ma pokój 2 osobowy a przyjechały cztery osoby to jest ciasno i jest bardzo mało miejsca. Ale ogólnie jest bardzo fajnie i przyjemnie. Pozdrawiam :)
      • orze.ch38 Re: lefkada nidri opinie 12.07.14, 22:14
        Jadę z dwóją dzieci 4 i 7 lat. Nie ma w Panosie czwórek? A jakieś sensowne sklepy spożywcze w okolicy? A czysto?
        • Gość: evulevu Re: lefkada nidri opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.15, 10:19
          Mam nadzieję, że ktoś z tych, którzy byli na Lefkadzie testowali podróż autem do Pargi. I moje pytania natury praktycznej:
          - ile mniej więcej trwa przejazd
          - jak wygląda "przeprawa" z Lefkady na ląd i kolejna "przeprawa" z Prevezy do Pargi, czy sa jakieś opłaty za korzystanie z mostów i ewentualnie jakiejś autostrady ( jeśli taka jest) i czy ruch jest ciągły, czy trzeba czekać, bo np. wpuszczają co godzinę?
          - jakiej jakości jest droga- nawierzchnia, zakrętasy itp.
          - dokąd ewentualnie można jeszcze pojechać- co polecacie na kontynencie, w miarę blisko od Lefkady.
          dzięki za ewentualne odpowiedzi :)
    • piano77 Re: lefkada nidri opinie 19.05.16, 06:23
      Czy ktoś leci do Panosa w czerwcu?
      • Gość: tea Re: lefkada nidri opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.16, 13:01
        17 czerwca z W-wy do Panosa :)
        • piano77 Re: lefkada nidri opinie 19.05.16, 16:03
          O fajnie:) Proszę jak wrócisz napisz coś w tym wątku,bo ja mam zamiar za rok w maju lecieć:)
          We dwoje wyjazd,czy z rodzinką?
          • Gość: tea Re: lefkada nidri opinie IP: *.braniewo.vectranet.pl 19.05.16, 22:16
            Tym razem we dwoje ( nareszcie :) ) na pewno napiszę ,zaglądam na forum często i czerpię z porad innych więc tym razem z chęcią podzielę się swoimi wrażeniami jeśli tylko będą chętni do czytania :)
            • piano77 Re: lefkada nidri opinie 22.05.16, 17:48
              Super,we dwoje też mi się marzy:) Pobyt tygodniowy?
              Właśnie zastanawiam się,czy na tydzień opłaca się jechać do hotelu bez wyżywienia z dwójką wygłodniałych nastolatków?;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka