Dodaj do ulubionych

nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ???

23.03.15, 10:48
Pojawił się w ofercie Grecosa nowy hotel sieci Caretta na Zakynthos. Podobno inauguracja dopiero w maju ... ale leży 100m od plaży.
Ma ktoś może jakieś informacje na jego temat ?
Jak myślicie ? to nie strach lecieć do nowego hotelu pod koniec maja jak otwarcie prawdopodobnie nastąpi dopiero 1.05 ?
Pani z biura przekonuje, że to zaleta bo wszystko będzie nowe i pachnące ;)
Obserwuj wątek
    • ma.ggi Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? 06.04.15, 18:20
      Podbijam temat :) ale bardziej ciekawi mnie to czy ten hotel jest jeszcze dalej w odległości od głównego Caretta Beach niż S.V. oraz Star?
      • Gość: Kaja Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.15, 20:24
        Czy ktos wybiera sie do hotelu Caretta Island w najblizszym terminie?
        • sn5 Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? 07.05.15, 19:39
          Ja wykupiłam wczasy od 24.07.2015 i mam nadzieję wczesniej usłyszeć pozytywne opinie bo póki co to chyba jeszcze nikt nie wrócił.
          • Gość: ja Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.protonet.pl 10.05.15, 16:20
            Mam wykupiony termin 0d 12 06 2015 , Napiszę jak wrócę ;)
            • sn5 Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? 11.05.15, 12:09
              No to czekamy na opinię i zyczymy udanego wypoczynku
              • Gość: ja Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: 195.94.214.* 14.05.15, 13:25
                hotel będzie oddany 27-05-2015. prace są na ukończeniu. Podobno ma być wyższy standard niż w pozostałych 3 hotelach.
                • Gość: sn5 Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.static.chello.pl 16.05.15, 12:06
                  A mi sie wydawało, że można było wykupić wycieczki już z terminem początek maja?
                  • mar.sza Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? 16.05.15, 12:51
                    dzwonłam do Grecosa, 22 maja pierwsi goście zostaną zakwaterowani :) Podobno ktoś od nich był już tam, widział na żywo, wszystko jest skończone, nalewali wody do basenów. Wszystko nowe, ładne, odległość od plaży 100-150m. Takie informacje otrzymałam :)
                • Gość: Mateusz Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.toop.pl 19.05.15, 21:37
                  Dziwne bo ja lecę teraz w pt i wszystko jest już gotowe. Po powrocie napisze co i jak :D
                  • sn5 Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? 20.05.15, 10:40
                    Własnie w piątek jest 22.05. :)
                    • Gość: Asia Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.play-internet.pl 20.05.15, 15:04
                      Witam. Ja rowniez lecę do tego hotelu 5.06 wiec na pewno podzielę sie wrazeniami;). póki co rowniez czekam na opinie tych co wrócą do tego czasu;)
                      • Gość: maciek Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.static.ip.netia.com.pl 20.05.15, 15:43
                        Hej Asia. My też lecimy do Caretta Island 05.06. Pewnie będziemy mieli przyjemność się poznać. Skąd lecisz? (my z Katowic)
                        • pytajaca84 Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? 20.05.15, 15:50
                          Proszę o opinie zaraz po powrocie o hotelu, lecimy tam 5 czerwca z Kato:)
                          • Gość: marta Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.15, 17:00
                            My lecimy 29 maja z wrocławia, również czekam na opinie :)
                            • Gość: marta zdjęcia IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.15, 22:02
                              Tekst linka

Tekst linka

Tekst linka

Tekst linka
                              • Gość: zaki Re: zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.15, 09:00
                                Prosimy o więcej zdjęć :) My lecimy do tego hotelu 29 maja z Katowic czyli już w ten piątek :)
                              • pytajaca84 Re: zdjęcia 23.05.15, 13:33
                                • pytajaca84 Re: zdjęcia 23.05.15, 13:34
                                  Skąd masz fotki?:) Mam nadzieję, że to faktycznie Caretta Island:) Dałoby się jakieś zdjęcia pokoju?:)
                                  • Gość: aga Re: zdjęcia IP: *.124.109.76.rybnet.pl 05.06.15, 08:35
                                    Te zdjecia sa dostepne na fb Grecosa. Ja bym byla zainteresowana zdjęciami kogoś kto już był.
                              • sn5 Re: zdjęcia 23.05.15, 15:35
                                Dziękujemy za zdjęcia :) Cos słońca na nich brakuje :( Życzę tego słońca jak najwięcej. Widać, że nowy hotel, jeszcze palmy młodziutkie :)
                                • sn5 Re: zdjęcia 23.05.15, 15:36
                                  A ile trzeba iśc do Caretta Beach, bo tu restauracja widac, że jakas skromna
                        • Gość: Maria Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.15, 06:24
                          My też lecimy 5.06 z Katowic;-) jestem ciekawa opinii
                          • balakumba Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? 30.05.15, 21:28
                            Witam wszystkich
                            Lecimy do Caretta Island 17 lipca jeśli ma ktoś jakieś informacje lub zdjęcia proszę o opinie
                            Pozdrawiam wszystkich Sławek
                            • Gość: magda Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.204.177.225.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.06.15, 19:14
                              bylam z meezem 22 maja , hotel ok, pokoje eleganckie ale jedzenie fatalne, robak w makaronie, surowy mielony, zgnile pomidory pomieszane ze swiezymi , zgnile jajka na sniadaniu.. mijece super , typowo wypoczynkowe, obsluga tez super.
                            • Gość: Ania Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.15, 22:06
                              My tez lecimy 17 :) z Katowic hotel ten sam ;)
                        • Gość: Asia Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.play-internet.pl 23.05.15, 08:47
                          Maciek, długo zastanawialismy się czy Wro czy Kat. ale ostatecznie godziny lotów zadecydowały o Katowicach bo są korzystniejsze... Mam nadzieje ze nie zostaną zmienione;)
                          • Gość: marta zdjęcia IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.15, 10:25
                            Zdjęcia są z profilu Grecosa na facebooku a my lecimy 29 z Wrocławia :) Z kimś się spotkamy na miejscu ? :)
                            • Gość: zaki Re: zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.15, 11:58
                              My lecimy 29 maja z Katowic z małym dzieckiem :)
                              • Gość: marta Re: zdjęcia IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.15, 18:42
                                My z 4-latkiem :) na dwa tygodnie
                                • Gość: Maria Re: zdjęcia IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.15, 21:08
                                  My 5 czerwca z 15 miesięczną córką i drugim bobaskiem w brzuszku ;-)
                                  • Gość: Renata Re: zdjęcia IP: *.212.gci-net.pl 25.05.15, 21:32
                                    A czy może ktoś leci teraz w piątek 29 z Poznania?:)
                                    • Gość: pati Re: zdjęcia IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.15, 20:30
                                      my lecimy 29 maja z wrocka z 18 miesięcznym szkrabem
                                  • emimichal Re: zdjęcia 29.05.15, 21:27
                                    Witam ,my lecimy z Warszawy 5.06 na tydzień do Caretta Island :D Też jesteśmy bardzo ciekawi opinii na temat tego hotelu :)
                                    • emimichal Re: zdjęcia 29.05.15, 21:40
                                      ...i oczywiście chętnie kogoś poznamy :D
                                      • emimichal Re: zdjęcia 29.05.15, 22:48
                                        Jak ktoś jeszcze nie widział... Caretta Island ma stronę na fb, jest tam kilka fotek :)
                                        • Gość: aga Re: zdjęcia IP: *.124.109.76.rybnet.pl 05.06.15, 08:45
                                          dzięki! nareszcie przydatny komentarz:-)
                                          www.facebook.com/pages/Caretta-island/361876460684528?fref=ts
                        • Gość: ma.ggi Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.05.15, 17:44
                          My też lecimy 5.06 z Katowic, mam nadzieję że się poznamy :) i że będziemy zadowoleni z hotelu :)
                          • emimichal Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? 30.05.15, 18:34
                            O której macie wylot z Katowic? My z wawy lecimy o 2:30 :)
                            • Gość: ma.ggi Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.05.15, 19:02
                              O 4 rano wylot, także do zobaczenia na śniadaniu ;)
                              • emimichal Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? 30.05.15, 19:42
                                Ma.ggi macie może fb? :)
                          • Gość: ligia87 Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.limes.com.pl 31.05.15, 15:22
                            Opinia pani,która właśnie jest w hotelu Caretta Island :Tak hotel dysponuje plaża ale szkoda pisać jaka brud syf nie ma się ochoty na niej przebywać dalej trochę lepiej piasek czarny gość lezy w budce ano myśli sprzątać jesteśmy już 3 dzień i nic się nie zmieniło inne rzeczy tez dają dużo do życzenia bilard płatny. Itd-Szkoda,że tak jest,bo lecimy tam 2.06 a nie ma odwrotu :/
                            • Gość: Maciek Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.static.ip.netia.com.pl 31.05.15, 19:37
                              Trochę martwi wypowiedź tej Osoby. Mam nadzieję że nie jest tak źle jak pisze. Pozdrawiam
                              • emimichal Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? 31.05.15, 20:40
                                Okaże się 5.06 , mamy nadzieję że będzie ok bo bilard w Grecji nie jest najważniejszy ;)
                                • emimichal Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? 01.06.15, 16:11
                                  Są nowe fotki hotelu na fb :)
                  • balakumba Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? 30.05.15, 21:31
                    Witam
                    Jak było na Zakynthos my lecimy do tego hotelu w lipcu
                    Pozdrawiam
      • balakumba Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? 26.07.15, 14:04
        Właśnie wróciliśmy z Caretta Island i powiem szczerze, że czytając opinie jechałem z duszą na ramieniu.
        Hotel jest naprawdę świetny najlepszy z sieci Caretta pod względem: wyglądu , umiejscowienia , pokoi i każdym innym. Jeśli ktoś lub: gwar, głośną muzykę, rubasznych Anglików to polecam Beach. Jedzenie jest bardzo dobre, urozmaicone jedynie śniadania monotonne, lody i ciasta przepyszne. obsługa przemiła i zawsze uśmiechnięta. Nie ma problemu z talerzami, stolikami leżakami. Dużym atutem hotelu jest bliskość plaży co z uwagi na brak baru na plaży jest bardzo wygodne. Nie polecam wycieczek fakultatywnych z Grecosa gdyż są bardzo słabo zorganizowane i głównie polegaja na wykiwaniu turystów. Byliśmy na ,,Wielkij Greckiej" wokół wyspy i jedynie punkt widokowy na Zatokę wraku był udany natomiast winiarnia to chyba atrapa z kilkoma ( chyba 4 beczki) i wytwórnia oliwy również czuliśmy ogromny niesmak, że chyba nas ktoś naciągną, statki do błękitnych jaskiń były jak taśmociąg,, szybko i po łebkach 10 minut kąpieli i koniec. Spotkałem ludzi którzy pojechali na podobną z firmy prowadzonej przez Polaków na wyspie ,,Zante Magic" to byłem zachwycony ich opowieścią i faktycznie mają obłożenie, że trzeba sobie wcześniej zarezerwować miejsce jeśli ktoś jest zainteresowany to napiszę jak ich znależćHotel polecam z czystym sumieniem.
        • Gość: Jacek Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.play-internet.pl 26.07.15, 15:11
          Tak to jest na forum. Jak czytam to zawsze odwalam skrajne opinie. Bylem z Grecosem w Caretta Beach i moge im podziekowac za mega udane wczasy. Na wycieczki jezdzilem z Zante Magic Tours ale tylko dlatego ze mieli opcje w ktorej zatoke podczas jednego wypadu ogladalo sie z dolu i z gory. Grecos mial jesli dobrze pamietam dwie oddzielne. Winiarnie i producetna oliwy to I Zante Magic ma w ofercie wiec nie krytykowalbym Grecosa. Każdy przed wyborem niech zastanowi sie co chce zobaczyc. Rezerwowanie w ZMT faktycznie lepiej robic wczesniej. Bylismy na wycieczce VIP Mix Północ w cenie 115 eur w. 2+1 i w 12 godzin zjechalismy wyspe. Duzo postojow takze dziecko nie bylo znudzone. Ostatnią godzine ucielo juz sobie drzemke w busiku.
          Pozdrawiam.
          Co do Caretty Beach sluze pomocą.
          Jesli chodzi o angielskie rodziny z dziecmi to sa to fantastyczni ludzie. Angielska mlodzież ktora raczej wybiera hotele w Laganas to juz inny rozdzial.
    • Gość: natii Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.icpnet.pl 27.05.15, 21:17
      witam, ja lece z Poznania z rodziną 9 czerwca na 2 tygodnie, w moim biurze otrzymałam taką informację : w ubiegłym tygodniu na Zante była pracownica biura, odwiedziła całą sieć hoteli Caretta, w tym Caretta Island, została tam również zakwaterowana na 3 dni, hotel jest gotowy, bardzo chwaliła jedzenie, lepsze niż w Caretta Beach, standard pokoi również wyższy niż w pozostałych hotelach sieci, poza tym Island stara się o uznanie 4 gwiazdek, więc musi trzymać wysoki poziom aby je uzyskać, hotel jest położony w drugiej linii brzegowej, do Caretta Beach 10 min. pieszo,lub busikiem. - Ty;e się dowiedziałam, mam nadzieję, że wakacje będą udane, czego wszystkim wakacjowiczom również życzę :)
    • effunia1703 Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? 02.06.15, 21:11
      Ja lecę z Wrocławia do carreta Island 5.06-12.06. Po powrocie podzielę się wrażeniami.
    • Gość: Robert Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.home.otenet.gr 03.06.15, 22:36
      Jestesmy wlasnie w hotelu Caretta Island. Hotel jest najladniejszy w calej okolicy. Kameralny, ale nowoczesny, bardzo ladnie urzadzone pokoje. Wszystko nowiutkie, niezniszczone. Z restauracji piekne widoki- na morze i gory. Obsluga sympatyczna, dobrze mowiaca po angielsku. Goscie to obecnie wylacznie Polacy. Plaza ok 50 m., piaszczysta, czysta, lecz sa algi-warto odejsc kawalek w strone Laganas. Jedzenie - sniadania i kolacje super, obiady srednie, bardzo duzy wybor alkoholi w opcji All Inc. Nam sie bardzo podobna, na pewno sie nie zawiedziecie ;-) z minusow- brak recznikow plazowych, sprzatanie pokoi nie odbywa sie codziennie.
      • Gość: piotr Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 04.06.15, 12:49
        Robert jak znajdziesz chwile to daj znać bo wcześniej czytałem że dużo ludzi chodzi m.in. na posiłki do caretta Beach i pytanko czy jest to daleko bo ja pojade z dwójką dzieci no i czy będą to męczące wyprawy do tego drugiego hotelu bo tam jest i ten park wodny i te przedszkole ...my się tam zjawimy za cztery dni i temu pytam:)
        • Gość: Robert Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.home.otenet.gr 04.06.15, 23:04
          Bylismy raz na chwile w Caretta Beach i dla nas nie bylo to daleko ok. 1,2km. Jezdzi co godzine busik bezplatny pomiedzy tymi hotelami wiec nie ma problemu z dotarciem. Jesli chodzi o rozrywki to tam jest rewelacyjny park wodny i animacje. Natomiast od razu widac ze hotel Beach jest o wiele wiekszy i starszy od Island. Jeśli chodzi o gości w Beach to większość niskiej klasy brytoli. Hotel Caretta Star jest o połowe drugi blizej do Beach niz z Island, ale busik rozwiazuje ta sprawe.
      • edyta.strycharz Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? 05.06.15, 10:57
        Witam,
        mam pytanko- szukamy hotelu na Zakynthos odpowiedniego dla 1,5 rocznego dziecka. Czy ten hotel Caretta Island polecalibyście? chodzi mi przede wszystkim o czystość, świeże jedzenie i bliskość czystej plaży na której maluch mógłby grasować. No i oczywiście czy jest jakiś mały plac zabaw z huśtawkami? Nie oczekuję bajerów bo syn jeszcze z parku wodnego np nie skorzysta
        z góry dziękuję za informację:-)) pozdrawiam
        • Gość: Patrycja Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.15, 11:15
          Dopiero co wczoraj wróciliśmy z tego hotelu, pierwsze wrażenie wow potem widziało się niedociągnięcia, dużym minusem dla nas a byliśmy z 18miesięcznym dzieckiem, było to, że nie było podłogi w pokoju, po prostu wylewka która ciągle była brudna, dodatkowo wejście do łazienki miało próg i to też nie było zbyt dobre. Co do basenów to w ofercie napisano, że są 2 zjeżdżalnie, jest na razie jedna, miał być plac zabaw, przywieźli go w 2 dniu naszego pobytu i robią nadal, nie jest to nowy plac zabaw tylko stary który teraz starają się odnowić. Do plaży bardzo blisko, ale polecam przejść się plażą kawałek w kierunku Laganas bo plaża bliżej hotelu ma pełno wodorostów. Morze jak odjeżdżaliśmy było cieplutkie tak jak i baseny. Plusem jest to, że plażą jest piaszczysta i długo jest płytko więc idealnie dla dzieci. Co do jedzenia początkowo każdy się zachwyca jednak śniadania codziennie identyczne u nas były, zero zmian. Obiady dobre wybór średni (duży wybór w caretta beach) ale po paru dniach można nabawić się problemów żołądkowych, ziemniaki tłuste ociekające oliwą, ryż i wszytkie inne warzywa itp gotowane all dente dla mojegoo synka były za twarde. Co do caretta beach polecam się wybrać nawet z młodszym dzieckiem, bardzo fajna opcja to leniwa rzeka gdzie można poływać z dzieckiem na pontonach, a dla chodzącego bobasa są nawet niskie i małe zjeżdżalnie z którymi bez problemu radził sobie mój 18miesięczny synek. A wieczorem koło 20,10 mini disco i dziecko może poszaleć. Jeśli animacje to tylko w caretta beach w island jest spokojnie, nie licząc nieraz głośno zachowujących się wczasowiczów, na szczęście było to tylko raz.
          • edyta.strycharz Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? 06.06.15, 11:29
            Dziekuję za wyczerpującą informację:-) czyli tak naprawdę lepszym hotelem jest Caretta Beach wg Pani opinii? podłoga to dosyć ważna sprawa bo syn jeszcze ostro raczkuje a drepcze tylko przy meblach. Za 2mce może dalej tak samo być:-) A lot samolotem- jak znosiło Pani dziecko? i co z wózkiem- czyli można mieć na lotnisku przez cały czas, czy tez trzeba oddać od razu przy bagażach? i w ogóle co mozna mieć ze sobą w samolocie dla dziecka?
            • Gość: patrycja Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.15, 11:44
              Co do tego który lepszy to zależy czego się oczekuje, jeśli dziecko raczkuje to ta wylewka może być problemem bo jest na prawde ciągle brudna, hotel niedawno oddany więc jeszcze widać remont. Co do lotu mój synek nie chciał być zapięty w pasie i wtedy się denerwował ale jak tylko samolot zaczął kołować mały już spał, w tamtą stronę obudził się po ponad 1h więc męczyliśmy się z nim tylko 40minut, oglądaliśmy książeczki (polecam jakąś o samolotach żeby dziecku pokazac i tłumaczyć że tym poleci) co do wózka to można oddac dopiero przed samym wejściem do samolotu ale nam oderwali podnóżek od wózka (plastikową część) i szczerze nie wiem czy w samolocie czy w autobusie, który nas wiózł do hotelu. Mocno też go podrapali bo niestety ale rzucają nimi niesamowicie. Teraz bym wzięła jakiś najtańszy wózek , a jeśli lepszy to chyba jednak bym go ofoliowała. Co do tego co można mieć to dla dziecka woda w bidonie lub butelce, my mieliśmy wode w kubku z avent oraz wode w butelce na mleko, mieliśmy też ciesteczka i mus kubusia, jak wracaliśmy miałam też słoiczek. Polecam zabrać poduszke i kocyk cieniutki i nie ubierać dziecka grubo do samolotu bo przy wyłączonym nawiewie się ugotuje. Ah no i udać się do lekarza po nifuroksazyd koniecznie, bo biegunke może dostać, nasz dostał wczoraj rano i dobrze że miałam lek. Jeśli chciałaby pani zobaczyć zdjęcia to zapraszam na e-mail patrycja.militowska@gmail.com z chęcią wyśle ;)
              • edyta.strycharz Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? 06.06.15, 11:51
                Super, bardzo chętnie obejrzę:-) Odezwę się do Pani na maila. Nifuroksazyt rozumiem że jest dostępny w syropku? bo dla dorosłych to brałam do Egiptu zapas tego leku w tabletkach;-PP
                Z tym wózkiem to mnie Pani zmartwiła bo szkoda mi faktycznie żeby nim rzucali. Faktycznie najlepiej jakiś najtańszy kupić
                • Gość: patrycja Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.15, 12:11
                  Tak nifuroksazyd dostępny jest w syropie dla dzieci ale na receptę, warto wziąć też coś na komary my mieliśmy piankę z brosa na wypady wieczorne a do kontaktu off dla dzieci powyżej 1roku, i łagodzący na ukąszenia sio, ah no i wzięłabym też jakiś probiotyk dla dziecka na ochronę jelit nam się przydał.
              • Gość: aga Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.124.109.76.rybnet.pl 09.06.15, 15:35
                ja napewno do Pani napiszę w sprawie zdjęć ponieważ już niedługo lecimy do tego hotelu:-) dziękuję za wyczerpujące informacje, które Pani zamieściła

jeżeli chodzi o wózek to linie lotnicze lub biuro podróży muszą Pani zwrócić koszty lub naprawić wózek należy jedynie na lotnisku spisać protokół (tak jak w przypadku zniszczonego bagażu). nam w zeszłym roku złamano pałąk z wózka i linie lotnicze przysłały nowy po tym jak podaliśmy dokładną markę i model wózka

pozdrawiam
        • Gość: patrycja Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.15, 11:23
          Korzystając jeszcze z tego wątku chciałabym serdecznie "pozdrowić" państwa (pani blondynka w krótkich włosach) z małym około 5 letnim chłopcem i podziękować im za to, że na naszych oczach zabrali piłkę naszego dziecka na plaże (było zbyt daleko abyśmy mogli podbiec i zabrać) po czym wrócili z plaży bez niej, chwile później mąż znalazł ją na plaży. Było to wczoraj 5.06 i chciałabym tylko, jakbyście to przeczytali powiedzieć, że tak się nie robi jest to chamstwo i gdyby nie to, że nie wiedziałam jaki macie pokój a niestety z niego nie wychodziliście bo na basenie wa nie widziałam to powiedziałabym to wprost. Z takim chamstwem przez cały pobyt się nie spotkałam, dzieci pożyczały sobie zabawki ale lądowały one w tym samym miejscu ale widać są też chamy.
          • Gość: Jacek Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.play-internet.pl 10.06.15, 18:56
            Pytanie do tych którzy wylatuje 2.30 z Wa-wy. Jak z pokojami po przylocie na miejsce ? Tam bedzie sie o 6.00 rano.
            • emimichal Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? 10.06.15, 20:08
              Niestety trochę trzeba będzie zapewne poczekać. My pokój dostaliśmy ok godz. 10
              • Gość: Jacek Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.zambrow.net.pl 10.06.15, 20:21
                A nie wiesz jak z dostępnoscią leżaków w Caretta Beach Resort ?
                Do hotelu mogą wejsc wszyscy z sieci hoteli Caretta więc pewnie ciasnawo bedzie :)
                • Gość: pati Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.15, 20:22
                  Myśmy nie mieli problemu ze znalezieniem leżaków nawet po 14
                  • Gość: Turysta Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.opera-mini.net 11.06.15, 13:16
                    My też mamy samolot o 2.30 z Okęcia i tak jak piszą że pokój dopiero o 10 to trochę lipa tyle czasu czekać
                    • Gość: gość, który wrócił Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: 193.150.76.* 11.06.15, 21:56
                      Hotelu nie polecam, to nie są żadne 4 gwiazdki.
                      • Gość: xyz Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.play-internet.pl 11.06.15, 22:50
                        Gość portalu: gość, który wrócił napisał(a):
                        > Hotelu nie polecam, to nie są żadne 4 gwiazdki.

Ty hotelu nie polecasz a zadowolonych z hotelu 93%. Wypada Ci złożyć wyrazy współczucia ze miałeś zrypany urlop. Nie umisz widze dokonać właściwego wyboru. Jak bedzisz następnym razem wybierał wczasy to jest coś takiego jak Internet.

• Gość: grazyna Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.15, 22:56
                        Może pan bardziej sprecyzować swoją opinię.Jadę tam z rodziną i znajomymi 19.06 i zależy mi na konkretach,gdyż staram sie o zmianę hotelu.
                        Pozdrawiam
                        Grażyna
                        • Gość: grazyna Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.15, 22:58
                          Jeśli nie chce pan na forum to proszę na priv grazynastroz@wp.pl
                          Z góry dziękuję
                          Grażyna
                    • Gość: wróciłem 9 czerwie Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: 193.150.76.* 11.06.15, 22:00
                      O 10:00 na pewno nie dostaniesz pokoju. Wyprowadzić się należy do 10:30. Zgodnie z informacją na recepcji zameldowanie od godz. 14:00. Hotel ma obłożenie w 100%, nie ma wolnych pokoi. Pokój się zwalnia, jest sprzątany i dopiero jest kwaterowany ktoś następny.
                      • emimichal Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? 12.06.15, 12:56
                        Ludzie o różnych godzinach mają wyloty tak więc o różnych godzinach kwaterowani są następni turyści. Jak wcześniej wspominałem my pokój dostaliśmy ok godz. 10.
                        • Gość: Kama Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.15, 13:38
                          Dokładnie tak jest, ale pewności nie masz nigdy czy dostaniesz wcześniej pokój.
                          • Gość: Turysta Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.opera-mini.net 12.06.15, 14:26
                            a jak ogólnie wrażenia z pobytu w hotelu ? Możesz polecić jakieś atrakcje które warto zobaczyć pojechać ?
                          • balakumba Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? 13.06.15, 17:17
                            Czy ktoś wie gdzie na wyspie, w której restauracji są najlepsze owoce morza oraz jak z wypożyczalniami samochodów czy skuterów. Pozdrawiam
                      • Gość: wróciliśmy 12 czer Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.static.ip.netia.com.pl 14.06.15, 17:51
                        My też już jesteśmy po wczasach w Caretta Island. Zacznę od minusów, ponieważ rzeczywiście są niedociągnięcia, o których pisano wyżej, np. wylewka na podłodze (wygląda to średnio), codziennie identyczne śniadania (w tym nieświeże pieczywo), stare i zepsute wyposażenie placu zabaw (dla nas największy minus, bo jechaliśmy z 1,5 rocznym dzieckiem). Pod koniec naszego pobytu montowano w pokojach sejfy oraz drabinki w basenie, więc jest szansa, że z każdym tygodniem tych niedociągnięć będzie coraz mniej;) Co do jedzenia, to trochę kuleje bar przy basenie - jedzenie dowożone jest z hotelu Caretta Beach, pizza czasem jest chłodna. Ciast w barze nie było w ogóle, ale może to i dobrze, bo wszystkie były podobne do siebie, z przewagą różnokolorowych pianek. Owoce głównie z puszki!, ze świeżych jabłka, pomarańcze i banany. Kilka razy pojawił się arbuz i od dzwona melon. Dla porównania poszliśmy na obiad i kolację do Caretta Beach i tam rzeczywiście jedzenie dużo bardziej urozmaicone, świeże i smaczne. W naszym hotelu też głodni nie chodziliśmy i jedzenie ogólnie też było smaczne, ale jednak wybór dużo mniejszy:( A teraz plusy :) Przyjechaliśmy do hotelu ok, 8.30, od razu zaproszono nas na śniadanie. Tuż po nim dostaliśmy pokój (choć doba hotelowa zaczynała się o 14). Panie na recepcji uprzejme i uczynne. Wyjeżdżaliśmy wieczorem, wymeldowanie do 10.30. Mimo tego cały dzień mogliśmy korzystać z All Inclusive, a przed wylotem wykąpać się. Pokoje ładne (tylko podłoga psuła efekt), fajny widok z I piętra, gdzie byliśmy zakwaterowani - na basen, góry i morze. Podobnie w restauracji, można było zjeść na tarasie i delektować się pięknymi widokami (w Caretta Beach restauracja ogromna, zamknięta, typu stołówkowego). Hotelik kameralny, cichy i spokojny, leżaki podczas naszego pobytu zajęte góra w 20 proc. Naprawdę można fajnie wypocząć. Wi-fi bezplatne w lobby, czasem udało nam się połaczyć z netem z naszego balkonu:) Plaża w pobliżu średnia, ale już pół kilometra dalej super. Nam to nie przeszkadzało, a woda w morzu czysta, turkusowa, cieplutka :) Dziecko było zachwycone :) Korzystaliśmy też z Aqua Parku w Caretta Beach - polecamy! ale mieszkać w tamtym hotelu nie chciałabym. Stale jest głośno, mnóstwo turystów, pokoje nawet bezpośrednio nad barem lub przy basenie. Ogólnie, pomimo tylu niedociągnięć, myślę, że drugi raz i tak zdecydowalibyśmy się na ten hotel. I jeszcze jedno zdanie dla rodzin z małymi dziećmi - nie polecam wycieczki statkiem pirackim z dzieckiem - nie dlatego, że nie warto w ogóle, ale dlatego, że jest bardzo męcząca. Opłynięcie wyspy zajęło 8-9 godzin, z 3 przystankami, ale tylko jednym wyjściem na ląd, w Zatoce Wraku (godzinka). Pomimo pięknych widoków ja byłam znudzona i zmęczona, dzieci też wiele z tego nie miały:(
                        • Gość: Ewa Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: 109.95.233.* 20.06.15, 20:49
                          Jestem również po 10-cio dniowych wakacjach w tym hotelu. Niestety zgadzam się z osobami, które piszą o niedociągnięciach. Podstawowy minus to brak podłogi, - sama wylewka betonowa z jakimiś maziami. Jak coś się na nią wylało, była bardzo śliska:( Wysoki próg z łazienki i do tego w niej szklane drzwi, które się nie zamykały - niebezpieczne dla malutkich dzieci. Wszędzie pozostałości po remoncie tzn. cement w wannie, niedomyte kafle z fug, itd. Widać, że było kończone w pośpiechu i bez dbania o efekt estetyczny. Stół wykończony ostrymi kantami - tak na wysokości główki półtorarocznego dziecka... Łóżka bardzo wysokie nawet dla dorosłej osoby upadek byłby niebezpieczny na wspomniany wcześniej beton. Pokoje bardzo małe. Brak jakiegokolwiek komfortu przebywania w nim. Klimatyzator usytuowany bezpośrednio nad łóżkiem dla dziecka. Jeśli chodzi o pokojówki - to chyba największa porażka tego hotelu. Wchodzą do pokoju podczas naszej obecności i bez pytania zabierają się do "prowizorycznego" sprzątania. Dodam, że po angielsku nie ma szans się z nimi dogadać. Reszta personelu bardzo sympatyczna i chętna do pomocy. Panie z recepcji zawsze uśmiechnięte i życzliwe i mówiące po angielsku. Kelnerka również bardzo fajna, dzieci ją bardzo polubiły. Co do jedzenia to 3-go dnia człowiek nabawia się wstrętu do jedzenia...niestety, wszystko pływa w tłuszczu, wszystko codziennie takie same. Dla dziecka brak dedykowanego menu. Do wyboru ociekające tłuszczem ziemniaki lub ryż na ostro w przyprawach. Potrawy nieopisane, w sumie nie wiemy co jemy. Mało świeżych owoców. Pieczywo często twarde. Ogromnym minusem dla mnie był plac zabaw, który pewnie dla wielu rodziców był kryterium wyboru tego hotelu. Niestety nawierzchnia była nierówna, liczne dziury, wybrzuszenia - ja sama się tam co chwila potykałam, co dopiero dziecko. Były to czarne, chropowate płyty. Pięcioletnie dziecko, które w normalnych warunkach bawi się samo na placach zabaw już drugiego dnia dotkliwie zdarło sobie kolanko. Rana nie chciała się goić przez cały pobyt, leczeni kolana... Metalowe huśtawki - gorące i parzące dziecko. Ogólnie mało miejsca, na środku karuzela, tak więc przy obecności większej ilości dzieci, te co się huśtały mogły uderzyć w dzieci siedzące na karuzeli. Reasumując, widać że był robiony na szybko z części składowych innych placów. Z nowością nie miały nic wspólnego. W opinii rezydenta plac zabaw jest w trakcie budowy tylko ktoś zerwał kartkę. Baseny fajne stosunkowo duże w basenie dla dzieci dwie zjeżdzalnie, leżaki zawsze wolne w dużych ilościach. Często w basenie dla dzieci pływały muchy i osy w dość sporych ilościach. Uwaga na drzwi toalet na parterze koło baru!!! Ostrzegam wszystkich! Uważajcie na małe dzieci. Moja córka wychodząc z łazienki dostała ostrą klamką w czoło. Powodem były bardzo trudno otwierające się drzwi nawet dla dorosłej osoby. Ogólnie rzecz biorąc nie polecam dla rodzin z dziećmi, ze względu własnie na brak miejsca do bezpiecznej zabawy, brak menu dla dzieci oraz bardzo małe pokoje. Cena nie jest adekwatna do zastanej faktycznie jakości.
                          • vivianna_82 Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? 23.06.15, 17:34
                            czy ktoś ma moze zdjęcia pokoi? bardzo intereuje mnie ta podłoga...
                            chętnie zobaczyłabym też zdjęcia plaży i placu zabaw...
                            wybieramy się tam 31.07 i trochę te opinie nas niepokoją....
                            • Gość: ewa Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: 109.95.233.* 23.06.15, 21:04
                              Tak, oczywiście mamy zdjęcia. Proszę o maila to wyślę kilka.
                          • emimichal Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? 23.06.15, 22:30
                            Ja odnośnie pokoju nie mam żadnych zastrzeżeń. Jeśli chodzi o jedzenie fakt było średnie.
                            • vivianna_82 Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? 23.06.15, 23:41
                              poproszę o zdjecia na adres marta.pietru@gmail.com
                              z góry bardzo dziękuję :)
                            • Gość: K&R Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.15, 00:49
                              Caretta Island to na pewno nie hotel 4*, dużo im brakuje. W hotelu sami Polacy, którzy zachowywali się bardzo głośno wieczorami, wszystko co się działo przy barze słychać było w pokojach. Śniadania codziennie takie same, jedzenie przywożone z Caretta Beach często zimne, ale raczej smaczne. Zdarzało się, że o godzinie 21 (kolacja podawana do 21:30) nie było co zjeść, nie dokładali jedzenia. Ceny wycieczek proponowane przez Grecos bardzo zawyżone, na mieście taniej nawet o połowę i można się targować, a jakość taka sama. Rezydent poleca "zaprzyjaźnioną" wypożyczalnie samochodów, bo inne są "niebezpieczne" (mogą niby oszukać i naciągnąć) jest to nieprawna, wystarczy przeczytać umowę i wszystko jest w porządku i dużo dużo taniej. My wypożyczyliśmy samochód z Auto Traffic Rent jakieś 10-15 minut spacerkiem od hotelu, tam tylko zamówiliśmy samochód przyjechał o umówionej godzinie do hotelu, a kluczyki po wypożyczeniu zostawiliśmy w recepcji hotelu. Drabinki przy basenie nie przymocowane strach wychodzić z wody za ich pomocą wszystko się trzyma na dwóch śrubach. Nad wanną niezidentyfikowany przycisk nie wiadomo do czego służący. Brak wentylacji w łazience. Jest okno ale nie wiele to daje, wszystkie "zapachy" z łazienki wychodzą do pokoju. Plusem jest sprawnie działająca klimatyzacja. Miła obsłucha, ale jest ich za mało szczególnie na stołówce. Ogólnie polecamy jeśli trafi się dobra oferta cenowa (do 2000).
                              • Gość: Ania Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.ast.vspace.pl 08.07.15, 16:12
                                Niestety, standard hotelu na maksimum 3*, nie wart swojej ceny. Hotel nowy, ale nie wykończony. Nie wiem jak można przyjmować gości w hotelu, w którym trwa remont, "stuki puki" na porządku dziennym. Pokój urządzony w nowoczesnym stylu, ale nie ma to nic wspólnego z wysokim standardem, wszedzie widać grecką fuszerkę. W moim pokoju przeciekająca wanna, zepsuta spłuczka, brak zamka w drzwiach WC, podłoga to zwykły beton. Brak też zawieszek na drzwi, co niestety skutkuje tym, że Panie sprzątaczki wchodzą zaraz po zapukaniu, nie czekając nawet na odpowiedź. Wyżywienie zdecydowanie do poprawy, na ogół posiłki smaczne, jednak przez cały pobyt pieczywo co najmniej 2 dniowe, trafiłam nawet na spleśniałe. Ogólnie monotonne, mało zróżnicowane, bardzo często puste naczynia zamiast posiłków, mała ilość obsługi nie nadąża z uzupełnianiem, straszny bałagan w retauracji nad którym nikt nie panuje. Owoce zazwyczaj z puszki, ewentualnie melon lub arbuz. Bardzo dobre ciasta i różne słodkości. Internet fatalnej jakości, bardzo wolny, ciągłe problemy z połączeniem lub zupełnie wyłączony router. Co do basenu to rzeczywiście drabinki przymocowane na "słowo honoru". Strach z nich korzystać. Nie było problemu z leżakami, zawsze sporo wolnych. Co do gości hotelowych to Polska dzicz. Głośni, wulgarni, nie zważają nawet na małe dzieci. Imprezy do rana. Wracając do pokoju oprócz głośnych krzyków i weselnych przyśpiewek "walenie" w metalowe barierki. Wszystko słychać w pokojach, nawet tych oddalonych od baru. Hotel jeszcze wiele musi poprawić, jeśli chciałby otrzymać 4*.
                              • Gość: Gość Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.play-internet.pl 10.07.15, 17:37
                                A kto Ci tam kazał lecieć ? Chciałeś tanio to masz. Było se wziąć Caretta Beach Resort to byś nie stękał tylko żal było wydać 1000 zł więcej .
                                I pamiętaj że za te cene co kupowales, to kupowaleś Al-linclusive a nie All-exlusive :) a to duża różnica.
                                • Gość: Ania Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.ast.vspace.pl 10.07.15, 18:19
                                  Nie każdy chce "se" spędzić urlop w tłoczonym i głośnym Caretta Beach. Ale zapewne wziąłeś z lasta co było, a teraz wielki znawca. Żal...
                                  • Gość: Gość Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.play-internet.pl 11.07.15, 06:35
                                    Aniu. Wziąłem z opcji first na 8 miesiecy wcześniej z gwarancją najniższej ceny, bo najlepsze hotel sprzedaja sie jak cieple buleczki i w takich hotelach nie ma szans by opcja last była lepsza od first . To chyba proste że na gó...ane hotele ktore słabo schodzą muszą w koncowce obniżyć cene. Kupilem też w opcji 10dni gdzie ta opcja zniknela I nie byla dostepna od lutego jeśli dobrze pamietam.
                                    Powiem więcej. Jak dzis widze Carette Beach w last za 3.400 za osobe na 7 dni to szkoda że nie wiesz ile ja płaciłem w ofercie first w październiku. Decyzja była przemyślana pod każdym względem. Hotel głośny bo imprezy trwaly do północy. To lubie bo na wczasach nie chodze spać z kurami o 20.00. A jak sie chcialo kimnąć to po to wybrałem budynek F by mieć cisze jak mi sie zachce.
                                    Nie każdy lubi cisze jak pod cmentarzem . Zwiedzilem inne hotele Caretta i za żadne pieniadze nie zamieniłbym Beach na te hotele. To moje zdanie a Ty zawszwe możesz sie ze mna niezgodzić.
    • Gość: nn Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.icpnet.pl 29.06.15, 20:06
      Dlaczego hotel wykupiło tylko polskie biuro ? Dlatego, że żadne niemieckie, angielskie czy inne biuro nie wysłałoby swoich klientów do hotelu, który nie został wykończony. Na drugi dzień po przyjeździe zaobserwowaliśmy dziwną sytuację: połowa gości hotelowych biegała z zapisanymi kartkami w ręku, okazało się, że są to napisane przez nich reklamacje hotelu. Bardzo nas to zdziwiło, dopóki sami nie przekonaliśmy się o co chodzi. Hotel Caretta Island to więcej minusów niż plusów. Zacznę od tych pozytywnych elementów : dobra lokalizacja hotelu, do plaży blisko, ładne widoki szczególnie z restauracji, lobby całkiem przyjemne, pokój dość ładnie urządzony, miła obsługa, plusem dla mnie też była cisza przy basenie, bez nachalnej dudniącej muzyki.
      Negatywne spostrzeżenia : do 4 i pół gwiazdki reklamowanej przez Grecosa brakuje bardzo dużo, jak na Grecję dałabym co najwyżej 3 gwiazdki. Przede wszystkim hotel nie wykończony, w pokojach podłoga z betonowej wylewki, klamka przy otwieraniu drzwi zostaje w rękach, pozostałości farb, betonu i nie wiem czego jeszcze na meblach, cokołach, wannie ? Wyżywienie w wykupionej opcji All inclusive masakryczne. Nie jestem nie wiadomo jak wybredną osobą, ale naprawdę nic mi nie smakowało, na dodatek czymś się zatrułam i 5 dni spędziłam na suchych bułkach. Potrawy bez smaku, wciąż się powtarzające, szczególnie na śniadaniach, nieświeże pieczywo, bułki odświeżane w piekarniku. Poza tym jedzenie nie jest przygotowywane w hotelowej kuchni, tylko dowożone z Caretta Beach i odgrzewane. Absolutny brak menu dla dzieci, żadnych naleśników, czy innych tego typu potraw. Do kończącej się zupy dolewana woda, aby dla wszystkich starczyło. Owoce różnie, zarówno świeże, jak i często z puszki, czasami trzeba było prosić o np. banany i wtedy były wynoszone z kuchni. Jeśli chodzi o wybór przekąsek poza głównymi posiłkami, to też bardzo mizernie (bardzo mały wybór), tosty jak nie tosty, pizza odgrzewana, jedynie frytki w porządku. Hotel nie oferuje też lunch boxów, w przypadku spędzania całego dnia poza hotelem (co również jest bardzo dziwne). Brak jakichkolwiek animacji. Plaża blisko, aczkolwiek brudna. Byłam już w kilku 4 gwiazdkowych hotelach, ale z takimi warunkami jeszcze się nie spotkałam. Cena jaką zapłaciłam za pobyt zupełnie nie adekwatna do zastanej rzeczywistości. No i minusem dla mnie był rezydent, do którego za nic nie dało się dodzwonić, ewentualnie łaskawie, po uporczywym upominaniu odpisywał na esemesy. Jednym słowem - Zdecydowanie nie polecam !
      • Gość: Bounty Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.15, 21:36
        Pytanie mam. Czy mieszkajac w hotelu C. Island ktos korzystal z posilkow w Caretta Beach? Jak daleko są te hotele od siebie? I czy mozna i warto tam isc na lunch, kolacje lub przekąski w ciągu dnia? Czy bedąc w waterparku mozna korzystac z all w C. Beach?
        • Gość: monika Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.static.ip.netia.com.pl 01.07.15, 07:26
          My czasem korzystaliśmy, bo wybór był dużo większy. Idzie się ok. pół godziny (z dzieckiem, wózkiem), ale można też podjechać busikiem, tylko trzeba wziąć pod uwagę, że one nie jeżdżą punktualnie. Jak najbardziej można korzystać z przekąsek i napojów w Caretta Beach, podobnie w pozostałych hotelach Caretta (np. będąc na plaży można wyskoczyć po napoje do Caretta View). Na pewno warto raz skorzystać z posiłku w Beach i samemu wybrać, co bardziej pasuje.
          • Gość: Kasia Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.galatea.pl 06.07.15, 09:27
            Witam, wybieram się do tego hotelu już jutro. Tak się cieszyliśmy na ten wyjazd ale coś czarno to widzę😒.
            Mam kilka pytań do osób które już tam były bądź są.
            Czy chcąc korzystać z posiłków w Caretta Beach, trzeba rzeczywiście wcześniej zarezerwować miejsce/stolik?
            Jak działa internet w lobby (bezpłatny) i ten za opłatą?
            Czy są dostępne ręczniki plażowe?
            Z góry dziękuję za odpowiedź.
            • Gość: Pat Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.15, 09:54
              Nie ma ręczników plażowych, tak trzeba sie zapisac na posiłek do beach 24h przed inaczej tam sie nie zje.
              • Gość: Kasia Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.galatea.pl 06.07.15, 10:28
                Dziękuję za odpowiedź.
            • balakumba Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? 07.07.15, 09:11
              Wcześniej ktoś pisał, że nie trzeba zgłaszać jeśli ktoś chce żywić się w Beach. Czyżby się coś zmieniło?
              • sn5 Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? 07.07.15, 14:32
                Witam, czy ktoś wie ile kosztuje taksówka z caretta island do stolicy np do portu?
                • Gość: monika Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.static.ip.netia.com.pl 07.07.15, 15:23
                  10 euro w jedną stronę
                  • sn5 Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? 07.07.15, 15:34
                    dziekuję ;)
              • Gość: monika Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.static.ip.netia.com.pl 07.07.15, 15:22
                Przed wejściem do restauracji w caretta beach siedzi Pani i zaznacza na liście gości kto przyszedł. Nas kiedyś na liście nie bylo, pomimo tego, że zgłaszaliśmy dzień wcześniej w recepcji. Kazano nam to wyjaśnić w naszym hotelu, ale wpuszczono nas bez problemu. Może trochę przymykają na to oko?
    • Gość: Bounty Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.play-internet.pl 06.08.15, 18:50
      Witam. Wrocilismy wlasnie z Caretty Island. Czytając cały ten wątek od początku jechalismy z nastawieniem, ze hotel ma wiele wad. A tu pozytywne rozczarowanie. Hotel rewelacyjny, kameralny, cichy - jednym slowem można tu naprawdę wypocząć i polecam go serdecznie. Dodam, ze bywalismy w wielu hotelach w roznych krajach i porownanie mamy. Nigdy nie bylismy w hotelu gdzie NIE trzeba bylo walczyć o leżaki, gdzie NIE brakowało sztućców, filiżanek i gdzie NIE było kolejki do baru po drinka czy przekąski. Ale Caretta Island wlaśnie się tym wyróżnia co bardzo sobie ceniliśmy. Były momenty, że basen był cały dla nas. Regularnie czas spędzali u nas niektorzy goscie z sąsiednich hoteli tj Caretta Beach, Star i View ktorzy rowniez docenili atmosfere C. Island. Oczywiscie odwiedzilismy tez inne hotele m.in C.Beach. Aquapark sredni. Dzieci po 2 godz chcialy wracac do naszego hotelu. Co prawda wiekszy wybor potraw na stołowce ale kolejki i gwar ze odechciewa sie tam po jednym razie przebywac. Zwlaszcza ze krzesla z materialu mają plamy potu, potraw i napojow z kilku poprzednich turnusow. Polecam odwiedzic restaurację na tarasie w C. Island gdzie czysto, cicho a przede wszystkim z widokami na gory i morze. Jesli chodzi o wieczorne animacje w C. Beach to opierają sie one glownie na inwencji wlasnej animatorow Grecosa (karaoke, skecze itp) i szału nie ma. Dla osob planujących wycieczki po wyspie to dobra rada - nie kupujcie w Grecosie tylko w polskim biurze Zante Magic Tours. Wycieczki duzo atrakcyjniejsze!!
      • Gość: Michał Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.play-internet.pl 06.08.15, 22:34
        Niedawno wróciłem z Caretty Beach i jak przeczytałem bzdury które napisałeś to wydaje mi sie że chyba za długo na słońcu przebywałeś :)
        Kupa bzdur, że nawet nie będę bawiił sie w odpisywanie. Na temat innych hoteli Caretty nie mam wiedzy bo Caretta Beach jest na tyle wypasionym hotelem z tak dużą ilością rozrywek, że szkoda mi było czasu na oglądanie innych i liczenie plam na krzesłach 😄
        Na potwierdzenie tego co mówie prosze obejrzeć sobie świerzy film z Caretty Beach z youtube .
        Film mówi wszystko.
        Z niecierpliwością bede czekal na film z Caretty Islands. A może już jakiś jest.

youtu.be/2z1Rn4gcd00
      • Gość: gość Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.15, 13:36
        Witam,
        My także właśnie wróciliśmy z C Island mamy takie same wrażenia jechaliśmy z mieszanymi uczuciami po tych wpisach a tu taka miła niespodzianka cud spokój cisza brak hałaśliwych turystów przemiła obsługa ciągle uśmiechnięta i pomocna, właśnie zatrudnili kelnera ,który mówi dobrze po polsku pięknie wita gości bardzo stara się aby pobyt polskich gości był dla nich miły i komfortowy i uczy innych z obsługi co jest dla nas jako gości wyrazem szacunku. Jedzenie bez zarzutu każdy znajdzie coś dla siebie duży wybór dań ciast owoców. Zawsze miejsca przy basenie leżaki czekające wolne cały dzień, bar,recepcja bez zarzutu, wszystko nowe i w odpowiedniej ilości. Przestrzeń na terenie hotelu i poza nim piękne widoki z tarasu restauracyjnego. Odpoczynek komfortowy. Dziękuję rodakom z którymi przyszło mi spędzić urlop w miłej, spokojnej kulturalnej atmosferze inni mogliby się od nas uczyć. Cieszyło mnie to że nie spędzam urlopu w towarzystwie anglików i rosyjskich turystów, których zachowanie pozostawia wiele do życzenia. Nie wiem jak było na początku ale teraz jest bardzo dobrze. Raz wybraliśmy się do Caretta Beach na kolację i bardzo tego pożałowaliśmy dramat to istna ciasna hotelowa fabryka.... sala restauracyjna na 350 osób gwar, ruch, olbrzymi hałas kolejki do wszystkiego istny targ handlowy mnóstwo ludzi wszystkiego brak sztućców szklanek itd jeśli ktoś lubi takie klimaty to będzie z tego zadowolony. Nas to, że jest tam większy wybór dań nie przekonał wolimy mniej a w lepszym wydaniu lubimy jeść kolację i ją celebrować a nie jeść szybko i uciekać bo tego co się w C.Beach w trakcie posiłku dzieje długo wytrzymać się nie dało ten obraz długo będzie mnie prześladował.. Chyba że ktoś woli ilość niż jakość ale cóż turyści są różni a o gustach się nie dyskutuje marudy wszędzie się znajdą... W Caretta Island nikt głodny nie chodził ile w końcu można zjeść.... wybór dań wystarczający, śniadania obfite itp. jeszcze wiele innych drobiazgów niby nic a uprzyjemnia pobyt.... jak np. jednorazowe drukowane podkładki pod talerze z napisem w różnych językach smacznego zawsze uzupełniane serwetniki sprzątanie na bieżąco i jeszcze wiele by wymieniać. Hotel nowy i to się odczuwa na każdym kroku nie ma zużytych sprzętów... Polecam szczerze to mój kolejny pobyt w Grecji wiem jak można trafić... Każdy kraj ma swój klimat turystyczny i jakość usług i porównania można dokonać ale tylko w obrębie danego kraju bądz nawet wyspy jak w tym przypadku.
        Jak słyszeliśmy uwagi innych turystów pod tytułem ,, Jak byliśmy w Egipcie....." lub " W Turcji to było tak że ....." to aż śmiać nam się chciało trochę rozwagi drodzy rodacy światowcy i bywalcy.....
        Pozdrawiam chętnie służę pomocą jeśli mają Państwo jakieś pytania.
        • Gość: Gość Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.play-internet.pl 25.08.15, 22:10
          Szanowny Panie emerycie.
          Byłem w Hotelu Caretta Beach. Odpoczywałem razem z przesymatycznymi angielskimi rodzinami a tłok w jadalni to bardziej wynik wizyt niedożywionych turystów z hoteli Caretta Sea View, Star i Islands choc w lipcu przez 10 dni tego nie moge potwierdzic.
          Panie emeryt. Było se wybrać Caretta Sea View. Tam jest jeszcze bardziej kameralnie. Na stołówce chyba ze 6 stołów, a leżąc na leżaku słychać każdy najmniejszy plusk wody. Do tego bodaj sami polacy i możesz sie pan czuć jak u siebie.
          Cóż. Caretta Beach jest hotelem dużo droższym od pozostalych Carett a czemu ? Kto był to wie . Anglicy, Francuzi, dużo Szwedów, Norwgów, Duńczyków i na szczescie mało polaków. O animacjach , mini disco, aquaparku i fun parku nie bede pisał.
          Brak widelców i naczyń ????
          Było se wziąć ze swojego hotelu w kieszeni albo jeść tam gdzie sie kupiło pobyt a nie łazić i robić tłok w innym hotelu.
          Pozdrawiam
          Zadowolony Gość hotelu Caretta Beach.
          • Gość: gość Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.15, 16:36
            Drogi Panie,
            Po pierwsze nie jestem Panem ale Panią i ręczę ,że nie w wieku emerytalnym... Moja wypowiedz jest moim zdaniem i opinią z pobytu w tych hotelach byłabym wdzięczna za uszanowanie mojego zdania do którego każdy z nas ma prawo. Zwykłam wypowiadać się w kulturalny sposób a taki rodzaj konwersacji jest jak widać dla Pana obcy i daleki i nie możliwy do osiągnięcia...no cóż nie mam zwyczaju zniżać się do Pana poziomu i nie zamierzam odnosić się do Pana wypowiedzi bo jak widać i tak niczego Pan nie zrozumie bo to przerasta Pana możliwości rozumowania. Niech Pan sobie wyobrazi jeśli to jest w ogóle możliwe , ze nie wszyscy muszą zgadzać się tylko z Pana opinią i inni mają prawo do swoich osądów i obrażanie innych świadczy o niskim poziomie kultury osobistej ale to pojęcie też jest zapewne Panu obce nie mówiąc o szacunku dla innych.
            Cieszę się, że jest Pan zadowolony z pobytu w swoim hotelu ale to nie daje Panu prawa do tego aby negować opinię innych.
            Pozdrawiam
            • Gość: Szczecinianka Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.15, 21:25
              Zgadzam się z Panią. Byłam we wszystkich hotelach tej sieci i C. Beach najmniej mi sie podobała. Kazdy ma prawo do wyrazania własnych opinii. Po to jest forum o czym zapewne ten niedouczony pan nie wie. Pozdrawiam wszystkich i zdecydowanie polecam Hotel C. Island.
            • Gość: Gość Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.play-internet.pl 27.08.15, 19:04
              Forum to nie Kółko Różańcowe i musisz sie liczyć z tym że za pisanie głupot możesz dostać "wiązanke".
              Pisz prawde i z sensem a nie pierdoły i w dodatku z jednego numeru IP pod dwoma nikami. Szczecinianka to twoje drugie wcielenie widze.
              • Gość: gość Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.15, 17:11
                Jednak mamy do czynienia z niedouczonym głą............. IP w tym wypadku tego forum to dostawca internetu osoby piszącej lepiej się doucz zanim się znowu ośmieszysz...... po Twoim widać że masz internet z Playa było się uczyć w szkole ale z pustego to i Salomon nie naleje...... ale się uśmiałam ręce opadają....
                • Gość: Gość Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.play-internet.pl 29.08.15, 16:08
                  Aleś teraz błysnęła. No powiem krótko. Jak widły w gnoju hahaha.
                  Widze że nie rozróżniasz numeru IP od nazwijmy to dostawcy internetu.
                  To wyjaśniam . Numer IP to jest to co ja jestem w stanie zobaczc a co ty widzisz jako "*".
                  Sie nie chcialo na informatyce uczyc, to i teraz wychodza kwiatki.
                  • Gość: ja Re: nowy hotel ! Hotel Caretta Island Zakynthos ? IP: *.static.ip.netia.com.pl 30.08.15, 12:09
                    Ludzie, dajcie spokój. Ktoś, kto czyta te forum chce dowiedzieć się czegoś przydatnego o hotelu Caretta Island, a nie czytać jakieś słowne przepychanki na temat tego, kto jak jest wykształcony... wyluzujcie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka