Dodaj do ulubionych

To niech hełmy dadzą do samolotów!

27.07.20, 15:50
A nie ze 30 ludzi z samolotu ma iść na kwarantanne !
Obserwuj wątek
    • ja.s.i.u Re: To niech hełmy dadzą do samolotów! 27.07.20, 16:57
      Co ty znowu brałeś, że takie rzeczy wypisujesz? Skąd ta liczba "ze 30"?
      • dodekanezowiec Re: To niech hełmy dadzą do samolotów! 27.07.20, 17:24
        6 x 5 rzędów. Rząd pozytywnego (6) + 2 x 6 z przodu + 2 x 6 z tylu.
        • h_albicilla Re: To niech hełmy dadzą do samolotów! 28.07.20, 07:32
          Wg greckiego sanepidu może być mniej gdy zakażony leci sam- dwa siedzenia w każdym kierunku. Jak leci całą rodziną/grupą - dwa siedzenia od każdego z nich bo wtedy cala rodzina/grupa uznawana jest za potencjalnie zakażoną. Dlatego wymagają listy wspołtowarzyszy podróży
          • dodekanezowiec Re: To niech hełmy dadzą do samolotów! 28.07.20, 07:40
            Ale myśle że wystarczy powołać się na jasia- powiedzieć Grekom: Jak to nie znacie jasia, z forum gazeta Grecja i Cypr? Na pewno greckie służby natychmiast odstąpia od czynności.
            • dodekanezowiec Re: To niech hełmy dadzą do samolotów! 28.07.20, 07:56
              Po prawdzie to zmniejszasz ryzyko wykupując ostatnie miejsca (na końcu samolotu) :)
              • h_albicilla Re: To niech hełmy dadzą do samolotów! 28.07.20, 09:39
                tak, pod warunkiem, że zakażeni nie wybiorą się do kibla bo wtedy wsadzą na kwarantannę pół samolotu:)
                • dodekanezowiec Re: To niech hełmy dadzą do samolotów! 28.07.20, 10:23
                  Opa opa opa opa szara morda... - lubię te piosenkę, a te przeróbke też:)
                  • dodekanezowiec Re: To niech hełmy dadzą do samolotów! 28.07.20, 10:24
                    Ale jakoś nie słychać by kogoś oprócz rodziny podróżujących na Zakynthos na kwarantanne dali.
                    • h_albicilla Re: To niech hełmy dadzą do samolotów! 28.07.20, 12:56
                      Słyszałam, że ta Polka w drugim teście okazała się negatywna i ją wypuścili. Ponoć dziecko im zachorowało ale po teście okazało się że to też nie covid.

W ogóle to trudno jest się czegoś dowiedzieć bo oficjele nabierają wody w usta a hotele kwarantannowe chyba też mają zakaz rozmowy z mediami więc tak z plotek to nie wiadomo czy to jest prawda czy ktoś sobie nazmyślał
                      • wislok1 Re: To niech hełmy dadzą do samolotów! 28.07.20, 18:08
                        No i to jest wlasnie najgorsze: mnostwo plotek, do tego niejasna postawa wladz greckich...
                        Do tego rozne artykuly w mediach: w jednych pisza, ze wirus sie swietnie rozwija w niektorach samolotach, w drugich pisza, ze w samolocie nikt sie nie zarazi, a rzad grecki wysyla na kwarantanne wedlug jakiegos klucza i nie wierzy ani pierwszym,
                        ani drugim artykulom----

Czeski(grecki) film
                        • h_albicilla Re: To niech hełmy dadzą do samolotów! 28.07.20, 18:17
                          Na pewno wiadomo, że w okresie 1-26 lipca złapali 300 pozytywnych turystów. Coś musieli z nimi zrobić bo raczej ich nie puścili luzem żeby sobie spokojnie wakacjowali
                          • wislok1 Re: To niech hełmy dadzą do samolotów! 28.07.20, 18:41
                            Zlapali 300 testujac kilka procent turystow---
                            Czyli realnie minimum z 3000 zakazonych wpuscili...

A kilkaset tysiecy ludzi skutecznie odstraszyli od podrozy do Grecji, co przynioslo konkretne straty finansowe----

To przypomina lapanie much za pomoca siekiery---
                            • wislok1 Re: To niech hełmy dadzą do samolotów! 28.07.20, 18:44
                              No, ale z drugiej strony spoleczenstwo w Grecji domagalo sie tego, zeby turystow nie wpuszczac na zywiol, a rzad musial to uwzglednic, bo gdyby ilosc zakazonych gwaltownie wzrosla latem, to by rzad oberwal od wscieklych obywateli niepracujacych w turystyce-----
                            • ja.s.i.u Re: To niech hełmy dadzą do samolotów! 28.07.20, 18:47
                              Jutro mam zamiar wsiąść do samolotu i po dwóch godzinach lotu spodziewam się, że rozpocznie się mój kolejny fajny urlop.

A wy róbcie, co chcecie.
                        • mariomario79 Re: To niech hełmy dadzą do samolotów! 28.07.20, 19:37
                          wislok1 napisał:

> No i to jest wlasnie najgorsze: mnostwo plotek, do tego niejasna postawa wladz
                          > greckich...
                          > Do tego rozne artykuly w mediach: w jednych pisza, ze wirus sie swietnie rozwij
                          > a w niektorach samolotach, w drugich pisza, ze w samolocie nikt sie nie zarazi,
                          > a rzad grecki wysyla na kwarantanne wedlug jakiegos klucza i nie wierzy ani pi
                          > erwszym,
                          > ani drugim artykulom----
                          >
                          > Czeski(grecki) film

W jaki sposób to jest najgorsze? Tobie to powinno być obojętne, bo i tak do Grecji nie latasz...

Ale swoje 3 zardzewiałe pfennigi dodać musisz..
                          • Gość: torheit Re: To niech hełmy dadzą do samolotów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.20, 20:52
                            "To przypomina lapanie much za pomoca siekiery---"

Siekiera nie łapie:) Nie ma takiego wątku do którego wisłok by się nie wcisnął ze swoja bzdurą. Co najmniej kilka razy:)
                            • ja.s.i.u Re: To niech hełmy dadzą do samolotów! 29.07.20, 23:08
                              Pozdrawiam z Costa Brava
                              • h_albicilla Re: To niech hełmy dadzą do samolotów! 30.07.20, 08:15
                                Costa Brava??? Nie z Costa del Greece?
                                • dodekanezowiec Re: To niech hełmy dadzą do samolotów! 30.07.20, 10:11
                                  Szczerze życzę fajnego wypoczynku i żeby wszystko było ok. Wrócisz do normalnego kraju, w którym w razie czego (wiem, że dotyczy to 130 krajów spoza UE, ale może rozszerzą na Hiszpanię) po powrocie zrobią Ci test na koszt państwa. W Prywisljanskim Kraju na kwarantannu może dadzą. W Prywisljanskim Kraju wiele rzeczy jest "nie nada", a nie "de nada".
                                  • Gość: torheit Re: To niech hełmy dadzą do samolotów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.20, 16:55
                                    "W Prywisljanskim Kraju na kwarantannu może dadzą. W Prywisljanskim Kraju wiele rzeczy jest "nie nada", a nie "de nada"."

Dodekanezowiec, zbliżasz się w swoich idiotycznych wpisach do wisłoka. To jest forum turystyczne i Twoje przegrane polityczne poglądy nie powinny być tutaj poruszane. Guano peruwiańskie mnie one interesują. Większość czytających mieszka w Polsce i Twoje niezabawne rusycyzmy są nie na miejscu. Masz ułomne poczucie humoru. Znajdź sobie odpowiednie forum (na przykład Kraj) i tam pluj i narzekaj.

Jasiu, napisz po powrocie czym różnił się Twój obecny pobyt w Hiszpanii od poprzednich, przedpandemicznych.
                                    • dodekanezowiec Re: To niech hełmy dadzą do samolotów! 30.07.20, 17:33
                                      A co Ty wiesz dziwny człowieku na temat Rodos czy Kos czy cokolwiek innego? Idź się lecz z tego wisloka bo masz nerwicę natręctw.
                                      • dodekanezowiec Re: To niech hełmy dadzą do samolotów! 30.07.20, 17:35
                                        Mnie ani nikogo nie interesują wpisy wisloka sprzed ilus lat na jakiś dziwny temat. Jak zamierzasz setny raz to powtarzać to mówię- to się leczy. Ani jednej rzeczy o Grecji de facto nie napisałeś.
                                        • dodekanezowiec Re: To niech hełmy dadzą do samolotów! 30.07.20, 17:37
                                          "Większość czytających" - pies z kulawą nogą na to forum nie zagląda. Tylko czadem jacyś dziwni ludzie urwa się z choinki z ambicjami że się 10 lat temu z kimś poklocili na forum o jakąś pierdulke.
                                          • dodekanezowiec Re: To niech hełmy dadzą do samolotów! 30.07.20, 17:38
                                            A jak Ci sie nie podoba to pisz na Berdyczow bo żadnego admina tu nie uswiadczysz.
                              • wislok1 Jasiu jest na Costa Brava 31.07.20, 18:13
                                ja.s.i.u napisał:

> Pozdrawiam z Costa Brava

No to ciekawe

Dzisiaj Niemcy oficjalnie oglosili, ze osoby powracajace z polnocnej Hiszpanii, w tym z Costa Brava maja sie poddac OBOWIAZKOWEMU testowi na wirusa i OBOWIAZKOWEJ kwarantannie
                                Obowiazuje od srody
                                • wislok1 Re: Jasiu jest na Costa Brava 31.07.20, 18:17
                                  Kwarantanna jest do ogloszena wyniku testu...
                                  Nie trwa to jak w PL cala wiecznosc, raczej 2 tygodnie nie groza...

Realnie kilka dni maksymalnie, chyba. ze wynik jest pozytywny, wtedy 2 tygodnie-.--

W praktyce Jasiu sam zobaczy, ile go beda trzymac
                                  • wislok1 Re: Jasiu jest na Costa Brava 31.07.20, 18:19
                                    A ja dzisiaj bylem w Kitzbühel w Austrii, tlumy Niemcow, sporo Holendrow, troche Belgow, kilak aut z Czech i Italii, ZERO absolutne turystow z PL
                                    wyglada na to, ze do Austrii pojechalo bardzo duzo tych, co nie polecieli do cieplych krajow...
                                    Ale w ALpach tez bylo cieplo, przeszlo 30 stopni----
                                    • ja.s.i.u Re: Jasiu jest na Costa Brava 31.07.20, 19:11
                                      Po pierwsze Reisewarnung jest dopiero od dzisiejszego popołudnia.

Po drugie, testy są za darmo, można już na lotnisku, albo w ciągu 72 godzin gdziekolwiek. Wynik w ciągu 24-48 godzin. Do tego czasu trzeba unikać kontaktów. Jak odmówisz testu, to kwarantanna.

Po trzecie, jasiu ma urlop! TUI przysłało SMS, że jakbym chciał, to umożliwią mi wcześniej zakończyć urlop. Nie myślę o skorzystaniu z propozycji.

Nie, nie lekceważę problemu, ale widzę, jak to tutaj wygląda. Na pewno jestem bezpieczniejszy, niż wszędzie tam, gdzie o wirusie zapomniano. Naprawdę!
                                      • dodekanezowiec Re: Jasiu jest na Costa Brava 31.07.20, 19:18
                                        No to ja pisałem że u nas to 550 PLN za zrobienie testu a w Niemczech za darmo.
                                        • wislok1 Re: Jasiu jest na Costa Brava 31.07.20, 20:26
                                          No to ja pisałem że u nas to 550 PLN za zrobienie testu a w Niemczech za darmo.

Gdyby nie bylo za darmo, to ludzie by kombinowali, zeby testow nie robic ...
                                          Nie chodzi tylko o powroty z cieplych krajow-.--

Faktycznie liczba zakazonych w PL to KILKASET tysiecy, tak twierdza zgodnie epidemiolodzy
                                          Wiekszosc sklania sie do opinii,. ze zakazonych jest minimum 400 000
                                      • wislok1 Re: Jasiu jest na Costa Brava 31.07.20, 20:20
                                        Czyli Jasiu napisalem fakty...

Do tego czasu trzeba unikać kontaktów. Jak odmówisz testu, to kwarantanna.

A to unikac kontakto to nie jest w zadnym wypadku kwarantanna, bo to jest tylko kwarantanna
                                        • ja.s.i.u Re: Jasiu jest na Costa Brava 31.07.20, 22:47
                                          No tak, czasem nawet dwudniowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka