aga1258 09.06.07, 09:51 Czy był ktos w tym hotelu?, byłabm wdzięczna za wszelkie opinie. Sprzedaje go Scan. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: aka Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 12:34 dołaczam się do pytania, jadę tam niebawem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magma Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 09:24 Nikt nie był? Lęcę tam jutro rano.Jak wrócę, postaram się odpowiedzieć na Wasze pytania, bo i mnie nie udało się zdobyć żadnej informacji na temat tego hotelu... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: meg Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 08:53 Już chyba wróciliście. Opowiadajcie jak było?!!!!! Ja jade z rodziną w sierpniu. Już myślałam, że ten hotel jest wirtualny. A może jest? Proszę opowiedzcie o okolicy i o hotelu. Które pokoje są najatrakcyjniejsze? Mam zarezerwowane z widokiem na morze, ale jest widok i widok. Może ktoś zna maila do tego hotelu? Proszę o obiektywne oceny. Dziękuje za wszelkie informacje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mucha Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 20:09 Właśnie wróciliśmy było super. Myślę że jeszcze tam pojedziemy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magma Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 08:37 Byłam.Świetny wybór. Sporo osób już w tym roku zadeklarowało chęć powrotu do tego hotelu w przyszłe wakacje... Świetne animacje, pyszne żarcie, obsługa bez zastrzeżeń.Hotel w pełni zasłużył na swoje 4*. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sen_o_warszawie Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.c151.petrotel.pl 03.07.07, 09:28 dzięki za pozytywne informacje uff - a już się zaczynałam bać, bo nie można było znaleźć żadnych informacji o tym hotelu (jedyne co znalazłam to na zagranicznym forum - pisali, że jeśli nie jesteś turystą szukającym dziury w całym to będziesz bardzo zadowolony) a może napisz coś więcej - np. co warto odwiedzić w okolicy - i czy robić to samodzielnie czy lepiej wykupić wycieczkę pozdrawiam Nika Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magma Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 12:12 W hotelu było niewielu Polaków.Większość gości to rodziny z Anglii, Niemiec, Belgii i Holandii. Niewielu Rosjan (widziałam jedną rodzinę).Animatorzy głównie z Belgii. Myślę, że tylko malkontenci byli niezadowoleni. Jestem osobą wymagającą i nie miałam zastrzeżeń. Co do wycieczek- blisko jest do miasta Rodos (można dojechać autobusem za 1,8 E lub taxi za 9 E). Wynajęcie samochodu na 3 dni kosztowało 90 E (nowy nissan micra). Pytajcie,bo nie wiem co jeszcze Was interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aka Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 11:48 Ja już byłam i róciłam zadowolona, jakby co to pytajcie Odpowiedz Link Zgłoś
jolavo1 Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? 09.07.07, 13:59 Czy jest basen + plac zabaw dla malych dzieci? Czy jest mini -club (w jakim jezyku?). Czy mozna sie wyspac, czy tez do poznych godzin dobiega muzyka z baru? bede wdzieczna za odpowiedz. No i jeszcze - przez jakie biuro podrozy panie rezerwowalyscie? + jak dlugo sie leci i potem jak dlugo jedzie sie autokarem? Jola Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aka Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.komin-ec1.ronus.pl 10.07.07, 18:34 witam postaram się odpowiedzieć na pytania. byłam z biurem scan holiday, leci się niecałe 3 godz., transfer z lotniska do hotelu krótki ok. 15min. baseny są, w tym brodziki dla małych dzici, dla najmłodszych jest blisko klubu dziecięcego placyk zabaw, mini club jest super, są tam również polscy animatorzy - Leszek i Agnieszka muzyka gra zykle przy barze z basenem do 24, ale przy zamkniętym oknie (jest klima) nie przeszkadza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sen_o_warszawie Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 09:10 cześć a czy są pokoje "gorsze" i "lepsze"? i czy są w pokojach jakieś inne żywe stworzenia poza gośćmi :) ? (czy jest w pokoju suszarka - czasem może się przydać a szkoda na nia miejsca w bagażu) pozdrawiam Nika Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bez Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.aster.pl 14.07.07, 12:33 w hotelach czterogwiazdkowych zawsze jest suszarka w łazience. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sen_o_warszawie Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 20:19 ok dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Julka Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.futuro.pl 14.07.07, 22:31 A jaki jest koszt wycieczki do tego hotelu od os na tydz. ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sen_o_warszawie Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.c151.petrotel.pl 16.07.07, 09:28 wejdź na stronę ww. scanholiday.pl (czy jakoś tak) i tam są takie przeliczniki - wg ilości osób i terminu itp. (na tych samych przeliczeniach bazują biura, mogą jedynie np. dodać lepsze ubezpieczenie itp i wtedy cena będzie się różnić - ale o szczegółach dowiesz się już w biurze) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kasia Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 12:31 W katalogu Scan Holiday ceny są w Euro? Daleko jest z tego hotelu do morza? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xman Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.ipt.aol.com 16.08.07, 00:47 witam! prosze powiedziec czy jest tam nieopodal jakies zycie nocne? chodzi mi zarowno o knajpki jak i dyskoteki. dziekuje za odpowiedz p.s. juz nie moge sie doczekac, uwielbiam grecja, ale tam jeszcze nie bylem, mmm greckie jedzonko! mniam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: depechemode Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.07, 10:02 Ja też się tam wybieram w tym samym terminie, do zobaczenia, odezwij się depechemode2@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bella vita Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 20:33 W takim razie życzę udanego urlopu i chętnie przeczytam wrażenia pobytu w tym hotelu! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bella vita Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 18:38 My lecimy z biurem Scan Holiday (drugi raz) i mamy nadzieję, że będzie o.k. ponieważ w zeszłym roku mieliśmy problemy z pokojami. Przyjechaliśmy do hotelu o 00.30(bez rezydenta z samym tureckim kierowcą) i niestety nie było pokoi dla całej polskiej grupy. Część grupy musiała czekać do rana (6-7) w holu lub zastępczych pokojach. Powiedzmy, że jakoś załatwiliśmy sobie ten pokój, ale przecież nie chodzi o to aby go "załatwiać" tylko o to żeby po prostu był.Na drugi dzień była awantura z rezydentką o cały ten incydent ale nikt nic nie wskórał. Na Rodos lecimy z tym biurem tylko dlatego, że lecą z niego nasi znajomi. Zobaczymy, może tym razem biuro nie odwali gorszego numeru... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Michał Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: *.chello.pl 08.06.08, 10:17 Ale leciałaś do Turcji nie do Grecji ja po moich 2 wycieczkach do T..już się tam nie wybieram .My do s.v.club jedziemy 10 sierpnia więc proszę o opinie o hotelu mam nadzieję że jak tui przejęła scana będzie wszystko ok życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andre Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: 87.204.6.* 10.06.08, 14:39 My też (z żoną i synkiem) prawdopodobnie w tym terminie z Warszawy. Byliśmy w zeszłym roku ze Scanem na Krecie i było bardzo przyzwoicie, bez ekscesów i na dobrym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bella vita Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 16:07 Fajnie wiedzieć, że będzie trochę Polaków w tym terminie! Do Michała: Faktycznie w Turcji byłam -raz ale też już się tam nie wybiorę. Co do połączenia S.H i TUI, to gdy wylądowaliśmy na lotnisku w Turcji była tam tylko przedstawicielka z TUI, dobrze, że parę godzin wcześniej lecieli znajomi i powiadomili nas o tym fakcie bo pewnie byłoby dodatkowe zamieszanie. Teraz na Rodos lecimy z Krakowa niestety z międzylądowaniem w Poznaniu przez co podróż wydłuży się o godzinę.Podobno to wina lini lotniczych, a nie biura. Jak rezerwowaliśmy to nie było mowy o Poznaniu.Proponowali, że można było zamienic na wylot z Katowic bez międzylądowania, ale w innym terminie, co dla nas jest niemożliwe. Mimo to jestem nastawiona pozytywnie i mam nadzieję, że zobaczę to co chcę i trochę wypocznę. Chętnie podzielę się wrażeniami po powrocie. Z tego forum w tej chwili chyba jest tam Ania, która też ma coś napisać jak wróci. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abe Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 20:32 Właśnie wróciliśmy z tego hotelu.Co do Scana to było wszystko ok więc myślę,że nie macie czego się obawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Michał Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: *.chello.pl 16.06.08, 07:53 A może nam napiszesz jakie pokoje jak tam z tym all ,jedzenie itp Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abe Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 12:50 My trafiliśmy na całkien fajny pokój-duży,czysty z widokiem na korty tenisowe.Radzę zabrać suszarkę do włosów-u nas była popsuta. Jedzenie przepyszne i bardzo urozmaicone.Można też zarezerwować podczas pobytu kolację orientalną(mniam mniam)lub grecką(bee).Napoje i drinki-ful. A teraz minusy 1-wszyscy rezerwują rano leżaki(o godz 11 nie ma już szansy na leżak i parasol) 2-miejsc w restauracji brakuje-trzeba poczekać aż coś się zwolni Mimo to było super. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: paulina Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 13:38 Ja też się tam wybieram za niecały miesiąc i mam kilka pytań w związku z tym. 1. Jak baseny? Duże, czyste? 2. Co z rozrywką w hotelu? Czy animatorzy dobrze zabawiają gości, czy jest dyskoteka? Co dzieje się wieczorami? 3. Co ciekawego można robić w pobliżu hotelu? Ładna jest ta miejscowość? 4. Jakiej narodowości turystów jest najwięcej? z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abe Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 14:31 Baseny są duże i czyste-przy jednym z nich prowadzone są animacje.Codziennie wieczorem są czyszczone. Co do rozrywki to o 20 30 jest dyskoteka dla dzieci-bardzo fajna.A potem animacje dla doroslych-nam nie przypadły do gustu.Była też muzyka na żywo. W dzień dzieje się dużo-aquarobik,siatkówka,nauka tańca itp.Dzieci również mają zapewniony czas. W pobliżu hotelu jest dużo sklepików,tawern.Miejscowość jest ładna- można przejechać się po niej ciuchcią. Hotel jest duży-na 1200 miejsc.Było w nim bardzo,bardzo dużo Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: paulina Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 15:32 A co z rozrywką dla młodzieży? Czy dyskoteka jest tylko dla dzieci?Co warto zobaczyć na wyspie? I jeszcze może kilka słów na temat plaży? Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abe Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 17:39 Byliśmy z dzieckiem więc nie mogę nic powiedzieć na temat rozrywki dla dorosłych-na terenie hotelu nie ma dyskoteki. Warto wybrać się do aquaparku i wieczorem do Faliraki. Plaża przy hotelu żwirowato-kamienista(warto kupić buty do wody),łagodne zejście.Wieje przyjemny wiatr-dzięki czemu można się super opalić. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ~~jacek Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: *.pub.sarocom.net 16.06.08, 17:23 Też lecę w tym terminie. Z córkami 11 i 5 lat. Spotkamy się zatem na pewno na animacjach dla dzieciaków. Hotel polecił mi (jak co rok) znajomy który jest właścicielem biura podróży. Zawsze trafia w dziesiątkę z radami! Jedyna obawa co do hotelu to duuuża ilość ludzi (Polaków) i obyczaje typu wojna o miejsca przy basenie... Ale poza Egiptem o tej porze to roku nieuniknione... Odpowiedz Link Zgłoś
doktorus Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 17.06.08, 09:33 A co ze strojami do kolacji? Pani w biurze powiedziała, że mężczyżni muszą być w marynarce??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abe Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 10:11 Mój mąż chodził w klapkach i krótkich spodenkach.Nie widzieliśmy nikogo w marynarce. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ~~jacek Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: 62.148.94.* 17.06.08, 13:19 ROTFL!!! To byłby numer... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: A. Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: *.r-212.178.201.atwork.nl 17.06.08, 13:39 Potwierdzam, ze w marynarce nikogo nie bylo :-) Nawet dlugie spodnie nie byly obowiazkowe na kolacji. Tez wlasnie wrocilismy z tego hotelu. Polecam z czystym sumieniem, szczegolnie dla rodzin z dziecmi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: G Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 10:23 My lecimy 6.07 z dwuletnią córką. Czy dla maluchów też znajdą się atrakcje? Czy sprawdzili się polscy animatorzy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: A. Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: 212.178.201.* 18.06.08, 11:08 Polscy animatorzy sa dopiero od 15 czerwca, wiec sie nie zalapalismy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: txt Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 03:11 to i ja się dołączę... - pytanie odnośnie samolotów - czy jest faktycznie głośno, często i czy w ogóle to mocno przeszkadza w odpoczynku, szczególnie wieczorami? - czy nosimy opaski "allinc" na ręku? - czy hotel faktycznie zasługuje na 4 gwiazdki - już tak naszym polskim okiem :) I jeszcze jedno pytanie - jest w ofercie scanholiday lub jakiegoś innego może lokalnego biura, wycieczka do Turcji? Dziękować za wszelkie odpowiedzi :) Pozdrawiam txt wylot 01.09.2008 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BD Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: *.chello.pl 22.06.08, 21:37 Samoloty trochę słychac ale można się przyzwyczaić, na **** gwiadki moim prywatnym zdaniem nie zasługuje ze względu na stan łazienek, ale reszta ok klub dla dzieci bardzo fajny codzienne mini disco o 20:30 i co najważniejsze Panie zajmujące się klubikiem na prawdę pilnują dzieciaków, opasek na ręke nie ma ze scana jest wycieczka do Marmaris w Turcji ale również lokalne biura podróży organizują tam wycieczki czas rejsu około 50 minut i radzę się uzbroić w cierpliwość przy powrocie lotnisko na rodos nie nadaje się do obsługi tak dużej ilości pasażerów, informację są świeże dziś niestety z tamtąd wróciłem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: A. Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: 213.199.198.* 22.06.08, 21:49 Potwierdzam wszystko. Samoloty słyszałam tylko pierwszej nocy, potem już mi nie przeszkadzały. Opasek All Inclusive się nie nosi, wszyscy goście w hotelu mają opcję All Inclusive. Hotel zasługuje na 4 gwiazdki, ale stan łazienek rzeczywiście trochę odbiega od reszty. Jest wycieczka do Turcji ze Scan Holiday. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: G Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 06:49 Mam pytanko, czy klimatyzacja jest centralna? Sprawnie działa? Czy w okolicy hotelu jest wypożyczalnia samochodów? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: A. Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: *.r-212.178.201.atwork.nl 23.06.08, 08:39 Co do klimatyzacji to nie wiem, bo byłam na początku czerwca i jeszcze nie działała w pokojach. W hotelu jest wypozyczalnia samochodów, za Nissana Micrę płaciłam 30E za dzień. W miasteczku jest tez sporo innych wypożyczalni ale jakie są tam ceny to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: michal Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: *.chello.pl 23.06.08, 14:10 co do łazienek to one nawet w katalogu nie wygladaja reprezentacyjnie;)) tez mnie troszke zrazily patrzac na foldery ale biorac pod uwage opinie tych ktorzy wrocili to jest tyle innych zalet,ze na lazienke mozna przymknac oko:))) powiecei mi ile was kosztowal wyjazd??? my za 2 os dorosle i 4 letnie dziecko -pokoj z widokiem na moze i ubezpiecznie placimy 13 tys ze scana... wy podobnie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: A. Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: *.r-212.178.201.atwork.nl 23.06.08, 14:42 Kupowalam wycieczke w styczniu, wyjazd 1 czerwca. Za 2 os dorosłe + 3 letnie dziecko, pokój bez widoku na morze i dodatkowe ubezpieczenie dalismy niewiele ponad 7 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marek Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: 62.87.177.* 23.06.08, 15:13 Lecimy z Wrocławia 08.09.2008 za dwie osoby dorosłe i dziecko 3 lata zapłacilismy niecałe 7 tysięcy zł/za tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
4269m Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 23.06.08, 20:47 Wróciliśmy- bardzo zadowoleni:) Polecam ten hotel jako miejsce wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomek Bytom Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.08, 23:31 Jak znosiliście obecna temperature i jaka ona była? My lecimy 14 lipca z Katowic na 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: A. Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: 213.199.198.* 23.06.08, 21:09 Gość portalu: A. napisał(a): > Kupowalam wycieczke w styczniu, wyjazd 1 czerwca. Za 2 os dorosłe + > 3 letnie dziecko, pokój bez widoku na morze i dodatkowe > ubezpieczenie dalismy niewiele ponad 7 tys. Pisałam o 2 tygodniach. Niezła różnica w cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: txt Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: 80.50.243.* 23.06.08, 22:28 ...no to pięknie się zapowiada :))) nie mam póki co więcej pytań... byle do września zatem... dzięki za wszystkie informacje. aa i jeszcze jedno, jak macie możliwość zapodać jakieś foty to oczywiście również BIG THX! - gg: 3002532 - podam maila :) pozdr, txt Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Magda Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 11:19 lecimy 17.08, 2 dorosłych i 8-letnia dziewczynka. bardzo ciekawi mnie klub dla dzieci (fun skan, czy jakoś tak), córka nie może się doczekać. gdyby ktoś mógł napisać parę słów, byłabym wdzięczna :-) jak z dojazdem do Rodos? najlepiej autobusem czy taksówką? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: A. Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: 212.178.201.* 25.06.08, 12:01 Jesli chodzi o Klub Fun Scan to niestety nie pomogę, bylismy przed 15 czerwca zanim zaczął dzialac. Do Rodos najwygodniej dojechac taksowka. Koszt to 9 Euro. Mozna zamowic przez recepcje lub dojsc kawalek do postoju taxi. Autobusem to tez mozna dojechac ale przystanek autobusowy jest dosc daleko od hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
4269m Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 25.06.08, 14:25 Klub działa w godzinach od 10 do 12 i potem od 15. Wieczorem o 20.30 jest dyskoteka dla dzieci z udziałem maskotek słonia i małpki. Pogoda słoneczna, temperatury dochodziły do 40 stopni, plusem wielkim był wiatr:))) i cały czas bezchmurne niebo. Polecam jeszcze wizytę w Cavo Tango cafe w centrum miejscowości. Śliczne miejsce w typowo greckim stylu. Do Rodos najlepiej dostać się taksówkę ( 9 euro). Przy teatrze jest przystanek kolejki, która obwozi po najważniejszych miejscach w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
latka2503 Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 25.06.08, 17:58 witajcie, lecę do tego hotelu 24/08 na 7 dni. Będą nas 3 rodziny, każda z jednym dzieckiem w wieku 5-6 lat. Jestem pracownikiem biura podróży, które sprzedaje ofertę Scana i sama nie moge sie doczekać tego wyjazdu. Od osoby która najprawdopodobniej kontraktowała ten hotel wiem, że najlepiej rezerwować pokoje z widokiem na morze. Ciekawa jestem tych łazienek. Dajcie znać jesli ktoś w tym czasie będzie w tym hotelu, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: michal Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: *.chello.pl 25.06.08, 18:50 co do ceny..a wiec tak my kupilismy wycieczke w styczniu-niby ze znizka... 2 tyg ,pokoj z widokiem na morze oraz ful ubezpieczenie i teraz doszla ta dopllata do paliwa i tak jakos wyszlo 13tys..spora roznica ale to niestety tak jest w sezonie... Pani ktora sprzedawala wycieczke byla tam na wizytacji i podobno super miejsce-szukalismy czegos extra by córa miala frajde-i podobno ma byc extra;))) oby-wszystko sie okaze za miesiac;))) lecimy 10.08 z wawy Scana przejelo TUI i wyfaje mi sie,ze zachowaja poziom -takie biuro raczej obciachu nie chce sobie narobic;) pozdrawiam wszystkich a..mam jeszcze pytanie..gdziees w poblizu aqapark i wesole miasteczko mialo byc..__jest???? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: A. Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: 213.199.198.* 25.06.08, 19:21 Gość portalu: michal napisał(a): > a..mam jeszcze pytanie..gdziees w poblizu aqapark i wesole miasteczko mialo > byc..__jest???? Aquapark i Lunapark jest w miejscowości Faliraki. Jeśli chodzi o pokoje z widokiem na morze to część z nich jest przy samym basenie, a tym samym jest tam bardzo głośno w ciągu dnia. Jest tam głośna muzyka. Część balkonów jest przy samych głośnikach. Ja nie miałam widoku na morze i jestem zadowolona. Wolałam ciszę, dziecko mogło spokojnie pospać w dzień na drzemce. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Magda Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 22:08 uch, no właśnie obawiam się trochę tego "pokoju z widokiem na morze" (za który zresztą trzeba było dopłacić). widziałam w sieci zdjęcia - nie z katalogów, tylko robione przez gości hotelu - właśnie z takiego pokoju z widokiem, na parterze, i faktycznie basen wydawał się oddalony zaledwie o kilka kroków.. prosiłam w biurze o pokój na wyższej kondygnacji, lecz pani stwierdziła, iż oczywiście może przekazać to hotelarzowi, ale jest to życzenie "niezobowiązujące". balkon mamy gwarantowany - i łudzę się nadzieją, iż jest to równoznaczne z pokojem położonym ponad poziomem basenu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: michal Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: *.chello.pl 25.06.08, 22:25 kurcze troszke sie przestraszylam tym pokojem...nasze dziecko pomimo tego iz ma prawie 4 lata jeszcze spi w ciagu dnia i obawiam sie,ze znjac nasze szczescie trafimy na pokoj przy glosnikach;0)PPP Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomek Bytom Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.08, 22:44 Czy mozecie polecić gdzie wypozyczyc samochód (gdzie najlepiej). Jakie wycieczki proponuje Skan i jakie warto kupic??? Ile kosztuje wejśćie do Aquapark i Lunapark (jak długo sie tam jedzie). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: A. Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: 213.199.198.* 28.06.08, 13:06 Ja wypożyczałam samochód w wypożyczalni z hotelu. Nie bardzo chciało mi się sprawdzać czy na mieście jest taniej. Płaciłam 150E za 5 dni. Z wycieczek oferowanych przez Scan nie korzystałam. Dużo bardziej opłaca się pojechać samemu samochodem. Można było wykupić wycieczki do Rodos i Lindos, rejs na wyspę Simi, rejs do Turcji, do doliny motyli i chyba do Kamiros. Więcej nie pamiętam. Część wycieczek było po polsku, część po angielsku/niemiecku (ale to był czerwiec, jeszcze nie szczyt sezonu). Do Faliraki gdzie jest Lunapark i Aquapark jedzie się jakieś 20 min samochodem. W Aquaparku ceny można sprawdzić sobie tu: www.water-park.gr/price_list.html W Lunaparku kupuje się bilety na poszczególne atrakcje, kosztowało około 3-5 Euro na jedną atrakcję. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Michał Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: *.chello.pl 29.06.08, 11:07 Mam takie pytanie my lecimy liniami centralwings pewnie jak każdy co kupił tą wycieczkę .Pytanie czy mieliście jakieś problemy z tymi liniami podczas wycieczki tzn jakieś opóżnienia awarie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 15:09 Ja chciałam zapytać o komary i szczegóły wycieczki na Marmaris. Może ktoś był?? Jaki jest program wycieczki?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: A. Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 IP: 213.199.198.* 29.06.08, 18:05 Jeśli chodzi o lot z Centralwings to było opóźnienie 1h w obie strony. My odlatywalismy o 16.20 z Warszawy. Przed nami był lot 15,25 też z Centralwings i oni odlecieli dopiero koło 23. Komary były, trzeba coś zabrać na odstraszanie i jakąś maść po ugryzieniu albo kupić na miejscu. Na wycieczce do Marmaris nie byłam ale z tego co się orientuję to jest tylko rejs statkiem i na miejscu czas wolny. Ale na 100% nie jestem pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
latka2503 Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto leci w 2008 29.06.08, 19:04 Jaki jest koszt wycieczki na Marmaris? Jeśli na miejscu jest czas wolny to super, byłam tam kiedyś i warto się wybrać chociażby na udane zakupy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.08, 11:39 Hotel naprawdę godny polecenia. Miła obsługa, codziennie sprzątane pokoje, wymieniane ręczniki. Pościel zmieniana co 2-gi dzień. Jedyny mankament według mnie to monotonne śniadania, codziennie to samo, czyli jajka pod kazdą postacią, bekon kiełbaski(hmm niejadalne), coś w rodzaju parówek, które ewentualnie mozna zjeść... itp i td, codziennie to samo, natomiast reszta posiłków smaczna, dobrze przyżądzona, zawsze się cos wybierze. poza tym, jeśli chodzi o leżaki na basenie, to radzę wstać o 6 rano i zarezerwować sobie kladąc ręczniki, potem może być krucho. Ogólne wrażenie bardzo dobre. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Linka Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.08, 08:17 Właśnie wróciliśmy z 2 tygodniowego pobytu w Sunshine Vacation Clubs. Na pewno będziemy bardzo miło wspominac ten pobyt. Byliśmy z dwójką dzieci 9 i 11 lat. Mieliśmy pokój rodzinny z widokiem na morze. Na początku dostalismy pokój w którym nie działała klimatyzacja, był dziwny zapach od kanalizacji i natrafilimy na wielkie robaki. W recepcji powiedziano nam że robaki to typowa sprawa w Grecji. Ze względu na konieczność naprawy klimatyzacji zmieniono nam pokój. Było w nim czysto, żadnego robaka do końca pobytu i przyjemny zapach. Pokoje były codziennie sprzątane i wymieniano ręczniki. Ponoć czesto się zdaża, że Polakom dają najgorsze pokoje, więc w razie jakiś problemów reklamujcie na recepcji. Animacja była bardzo fajna. Zarówno ta dla dzieci jak i dla dorosłych. W Mini Klubie dobra opieka, ciekawe gry i zabawy. Dzieci z Polski (duża grupa) czuły się tam jak w domu, bo dwie bardzo sympatyczne panie animatorki były Polkami. Dorośli tez mogą się świetnie bawić bo oferta animacyjna jest urozmaicona - w jednym czasie odbywa się kilka zajęć równocześnie. Dla nas były to super wakacje. Mieliśmy problem z 6 godzinnym opóźnieniem samolotu do Polski - ale biuro stanęło na wysokości zadania. Na te kilka godzin załatwili nam pokoje i kolację w hotelu Hilton (fajnie było poznac nowe miejsce :)). Jeśli macie jakies pytania odnośnie pobytu to chętnie się z Wami podzielę moimi doświadczeniami. Jestem jeszcze pod wrażeniem tych wakacji i jak widać mogłabym pisać i pisać :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Linka Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.08, 08:43 Tu można obejrzeć jak wygląda hotel - www.sunshinevacationclubs.com Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosia Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.sta.asta-net.com.pl 09.07.08, 08:48 My wyjeżdzamy za kilka dni z 7 i 2 latkiem jak jest z napojami dla dzieci i jak z jedzeniem? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: A. Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: 212.178.201.* 09.07.08, 09:36 A Twój dwulatek je już w miarę normalnie? Jeśli tak to nie ma problemu. Jeśli będziesz potrzebowała podgrzac mleko czy sloiczek to w restauracji jest mikrofala i podgrzewacz do butelek. Napoje sa dostepne non stop w restauracji i przy basenach : woda, soki, coca cola, lemoniada. Soki sa bardzo słodkie, ja rozcieńczałam pół na pół z woda. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosia Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.sta.asta-net.com.pl 09.07.08, 10:38 A jakieś uwagi co najbardziej się przydało a co buło nie potrzebne a jak z prysznicem moja mała nie jest za bardzo przyzwyczajona, zawsze kąpie sie w wannie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: A. Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: 212.178.201.* 09.07.08, 10:45 Bylam w pierwszej polowie czerwca i niepotrzebne byly wszelkie ciuchy z dlugim rękawe, bluzy itp. Teraz tym bardziej, pewnie jest duzo cieplej. Nie zapomnijcie czegos na komary - jakiegos Rajdu do kontaktu, czegos dla dzieci do smarowania / psikania i czegos łagodzącego po ukąszeniu. My mielismy w lazience wanne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosia Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.sta.asta-net.com.pl 09.07.08, 10:49 A jak z opiekunka na wieczór, chciałabym chociasz jeden wieczur spędzić z mężem sami, i jak amimatorzy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: A. Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: 212.178.201.* 09.07.08, 11:28 Co do opiekunki to nie wiem bo nie miałam potrzeby korzystac. Animatorzy dla dzieci sa od 15 czerwca a my bylismy wczesniej, wiec też nie pomoge. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gopsia Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.sta.asta-net.com.pl 09.07.08, 11:30 Jeszcze raz spędzilibyście tam wakacje Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: A. Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.r-212.178.201.atwork.nl 09.07.08, 11:47 Nie ale tylko ze względu na to, że wolę odwiedzic teraz inne kraje ale hotel polecam z czystym sumieniem. Jestem bardzo zadowolona z wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Linka Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.08, 13:10 Grupa animatorów liczy 15 osób. W klubie dla dzieci na stałe są dwie bardzo sympatyczne panie z Polski. Dzieci w animacjach biorą bardzo chętnie udział. Są dwie grupy wiekowe 4-8 i 9-12. Każda z grup ma oddzielny program zajęć w godzinach od 10-12.30 i od 15-17. Od lipca jest też grupa dla nastolatków prowadzona przez animatora z Belgii. Animacja dla dorosłych jest bardzo urozmaicona (na stronie hotelu, jest tygodniowy program animacji dla dorosłych). W przeciwieństwie do dużej ilości polskich dzieci dorośli Polacy bardzo rzadko brali udział w animacjach. A zabawa jest naprawdę fajna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Linka Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.08, 13:13 W pokojach rodzinnych jest prysznic dwuosobowy. Ma on wysoki brodzik z możliwością zamknięcia odpływu i napuszczenia do niego wody jak w wannie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: txt Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 13:27 coś mi się tu jakieś robaki przewinęły :) co to za stwory??? aaa i jeszcze pytanko - jak jest z ręcznikami kąpielowymi? Gdzieś mi się obiło o uszy, że możemy sobie pobrać świeże co dzień? (coś w stylu jakaś karta za ręcznik itp? Jeżeli faktycznie tak jest to czy korzystaliście z tych ręczników i polecacie takie rozwiązanie? Zawsze to kilo mniej w bagażu :) i na koniec jeszcze pytanie dotyczące sklepów wolnocłowych na lotnisku na Rodos - jest tam coś takiego? pozdr... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Michał Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.chello.pl 12.07.08, 17:15 Mam takie pytanko a jak tam ceny w tawernach i na mieście bo nie wiem czy mam się udać po kredyt wakacyjny -) oczywiście żartuję wybieramy się 10.08 z córką 4 letnią i chciałbym sie dobrze przygotować Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: A. Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: 213.199.198.* 12.07.08, 21:22 Ręczniki można sobie wymieniać na nowe dowolnie, nawet 5 razy dziennie. Przy zameldowaniu dostaję się kartę na ręczniki i przy basenie można ją potem wymienić na ręcznik. Jeśli chodzi o jedzenie w tawernach to korzystać nie trzeba bo jest bardzo dużo jedzenia w hotelu. My byliśmy z 3 letnim synkiem kilka razy w czasie objazdów po wyspie. Płaciliśmy za naszą trójkę coś około 25-30 E Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: g Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 23:48 Odzwiedziliśmy tawernę blisko hotelu i za naprawdę wystawną kolację (ośmiornice, krewetki, małże itd) na 4 dorosłe osoby i dwójkę dzieci zapłaciliśmy 100euro. Wynajęliśmy 7-osobowy samochód na 1 dzień- 60euro (w wypożyczalni obok hotelu, w hotelu chcieli 80). Pokoje w hotelu bardzo przyzwoite, łazienki troszkę mniej ale ok. Walka o leżaki była od 6 rano ale w czasie naszego pobytu (6-13 lipiec) dostalismy informację pisemną z hotelu że rezerwacja leżków dopiero od godz 8, a ręczniki położone na leżakach przed w/w godzina będą zabierane. Nie wiem czy teraz jeszcze to funkcjonuje. Animacje bardzo fajne i dla dzieci i dla dorosłych. Odpowiedz Link Zgłoś
bronia1 Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? 22.07.08, 20:05 Czy ktoś z Was, wybrał się na zorganizowaną wycieczkę na Mamaris. My wylatujemy niedługo do tego hotelu i chciałabym wiedzieć, czy warto planować ten rejs. Jeśli moglibyście zaproponować co jeszcze warto zobaczyć, to proszę napiszcie. My jedziemy na 2 tyg. planujemy wypożyczyć auto i trochę zwiedzić. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: A. Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.r-212.178.201.atwork.nl 23.07.08, 08:36 Do Marmaris nie pojechalismy bo to całodniowa wycieczka a bylismy z 3 latkiem. Zwiedzalismy wyspę z dzieckiem, więc było to troszkę inne (mniej intensywne) zwiedzanie. 3 dni poświęciliśmy na miasto Rodos (dokeżdżalismy taksówką - 9EUR w jedną stronę). Jednego dnia Nowe Miasto, drugiego - Stare Miasto, trzeciego - Park Rodini. Potem wynajęliśmy samochód na 5 dni: - 1 dzien: Plaża Tsampika i monastyr Tsampika - 2 dzień: Filerimos i dolina Epta Piges - 3 dzień: plażowanie w Zatoce Antony'ego Quinna i zatoce Ladiko - 4 dzień: Lindos, Prasonissi, zamek Monolithos i miasteczko słynące z miodów (chyba Siena? ) - 5 dzień: Kamiros, dolina Motyli i miasteczko słynące z win: Ebonas. Wszystkie miejsca godne polecenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gabi Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.acn.waw.pl 02.08.08, 20:54 Czy w tym hotelu jest internet Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: A. Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: 212.178.201.* 04.08.08, 09:41 Jest Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: angela Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 20:47 wróciłam 20 lipca z Rodos właśnie z tego hotelu.jest super,polecam każdemu.warunki świetne,jedzenie przepyszne,czysto i przytulnie,cztery baseny,plaża pod nosem.ekstra.zabawa i wypoczynek rewelacyjny Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iwa Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.acn.waw.pl 14.08.08, 17:21 Wróciliśmy z Rodos, z tego właśnie hotelu. Było naprawdę wspaniale. Rezydentka p.Renata miła i życzliwa osoba.Szczególnie polecamy wycieczkę po Zatokach-fantastyczna zabawa.Mniej polecamy wyprawę na Symi, bardzo męcząca.Nie polecamy jej z dziećmi. Zachęcamy do wypożyczenia samochodu (na mieście-taniej niż w hotelu)i pojechania do Lindos ok. 1h drogi i do aqua parku- super.Do miasta Rodos polecamy jechać taxi, szczególnie wieczorem- jest cudownie. Jeśli chodzi o pokoje to my mieszkaliśmy w szóstym budynku, były to dwa pokoje(studio) naprawdę bardzo ładne i wygodne. Bardzo miła obsługa. Cudowne wakacje. Gorąco polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grzesek Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 19:30 Czy możesz napisać czy można się kąpać w morzu - czy mocno wieje, czy fale są wysokie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iwa Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.acn.waw.pl 17.08.08, 18:38 Woda w morzu jest bardzo słona (wiadomo) i to może byc mało przyjemne.Proponuję zaopatrzyć się w specjalne obuwie do kąpieli (można je kupić w mijscowych sklepikach). Jeśli chodzi o fale to, kiedy ja byłam nie byo ich wcale, wiaterek jest super przyjemny, kolor wody jest imponujący. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grzesiek Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 08:33 Dziękuje za informacje - dzisiaj wylatuję więc sprawdze osobiście Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomek Bytom Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.08, 17:49 Własnie wróciłem z Rodos po 2 tygodniowym pobycie. Jeźeli macie pytania toz miła chęcia odpowiem . Jeźeli ktoś pyta o pożar to ie dotyczy on tej czści wyspy. Warto było przeżyś trzensienie ziemi (ale juz drugi raz nie polecam). Pogoda wiedomo super (na szczęście z tej strony wyspy jest wiatr i on ratuje całą sytuacje. Klub dla dzieci i animacje dla dosrołych (inne hotele mogły by sie duzo jeszcze nauczyc od tego mimo ze ten nie ma 5*) . Pytac na gg 2701984 albo forum Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: crun-chy Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: 160.83.57.* 13.08.08, 09:43 kto jest w tym roku rezydentem w Sunshine ze Scan Holidays?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: txt Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 22:18 ...ja zadam trochę głupie pytanie z innej beczki - spotkał się ktoś może z free WiFi gdzieś tam w Ialyssos? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: turystka Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: 83.238.76.* 22.08.08, 11:25 Ja bym chciała dowiedzieć się coś więcej na temat przelotu liniami Centralwings do hotelu, czy odbył się bez problemów? Czy ktoś leciał z Krakowa do Poznania a potem na wyspę ?? Lecimy z mężem 31.08 naczytałam się dużo złego o tych liniach i bardzo obawiam się tego lotu :( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: miki77 Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.08.08, 14:47 Moj rodzinka, czyli ja z męzem i 2-letnim synkiem lecimy tez z Krakowa do tego hotelu 31.08.2008r. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GosiaM Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: 217.149.249.* 22.08.08, 15:18 Ja też lece z mężem i 3 letnim synkiem. Di miłego zobabzenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Michał Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: *.chello.pl 24.08.08, 18:20 Ja właśnie wróciłem co do centralwings bardzo sie rozczarowałem ale pozytywnie 20 minut opóżnienia ale to tylko dla tego ,że lotnisko na rodos odprawia 10 samolotów na godzinę .Hotel Ok jak macie jakies pytania piszcie chetnię udzielę info Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GosiaM Re: Sunshine Vacation Club- Rodos kto był? IP: 217.149.249.* 25.08.08, 09:44 Witam, czy faktycznie tak dużo komarów ? Mój mąż jest wegetarianinem, nie będzie chodził głodny ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jakub Sunshine Vacation Club - Rodos - 31.08.2008 !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 10:49 Witam, a też lecę z dziewczyną 31.08, lecimy z Poznania (przynajmniej się dowiedziałem że to samolot z Krakowa ;) generalnie naczytałem się dużo o tym hotelu, walka o leżaki z samego rana, mocny wiatr, nikt nie pisze czy pływał w morzu wszyscy tylko w basenie ? to przez te kamyki na plaży ? naprawdę jest aż tak źle ? ;) poza tym kilka negatywnych wypowiedzi na temat położenia hotelu i przeszkadzających samolotach, mam nadzieję że pomimo tych wypowiedzi będzie ok, pozdrawiam i do zobaczenia na Rodos ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: A. Re: Sunshine Vacation Club - Rodos - 31.08.2008 ! IP: *.r-212.178.201.atwork.nl 25.08.08, 11:30 Mąż wegetarianin na pewno nie będzie głodny. W czerwcu komarów było sporo ale raczej tylko wieczorem/ w nocy. Nie dało się spac przy otwartym oknie. W morzu jak najbardziej da się kąpac. Samoloty przeszkadzały może z 1-2 dni, potem specjalnie nie zwraca się na nie uwagi. Wiatr był ale nie jakiś szczególnie mocy a juz na pewno przyjemnie chłodził. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Turystka Re: Sunshine Vacation Club - Rodos - 31.08.2008 ! IP: 83.238.76.* 25.08.08, 12:45 A jak jest z tymi kamykami w morzu?? rzeczywiście trzeba mieć specjalne obuwie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GosiaM Re: Sunshine Vacation Club - Rodos - 31.08.2008 ! IP: 217.149.249.* 25.08.08, 13:10 Dzięki :-) Ja już zaczynam odliczać ... Pozdrownionka ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: miki77 Re: Sunshine Vacation Club - Rodos - 31.08.2008 ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.08.08, 14:04 no wlaśnie, potrzebne bedzie "cos" na komary, jakis rajd do pokoju, lece z dzieckiem i nie chcialabym, zeby go zagryzły ? Prosze tez o odpowiedz w kwestii obuwia, przyda sie tzw. "specjalne" do wody, czy zwykle sandały do wody beda ok ? Chodzi o ochrone przed kamieniami, czy, zeby jakies "zyjątko" nie ugryzlo w wodzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: miki77 Re: Sunshine Vacation Club - Rodos - 31.08.2008 ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.08.08, 14:10 GosiaM - mam do ciebie pytanko, lecicie sami, znaczy tylko wasza 3- ka, czy w grupie ze znajomymi, pytam, bo my sami tylko, jakos znajomi wybierali inne terminy wakacji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: A. Re: Sunshine Vacation Club - Rodos - 31.08.2008 ! IP: 212.178.201.* 25.08.08, 14:48 Specjalne buty do wody będą bardzo przydatne (ze względu na kamienie, zyjatek nie widziałam). Fajne buty można kupic na miejscu, podobnie z preparatami na komary. Ceny przystepne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GosiaM Re: Sunshine Vacation Club - Rodos - 31.08.2008 ! IP: 217.149.249.* 25.08.08, 15:19 No lecimy też sami. Ale to fajnie ... możemy sie jakos zgadać.. zawsze fajnie mieć "znajomą dusze" :-) A lecicie też z dzieckiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sabina Re: Sunshine Vacation Club - Rodos - 31.08.2008 ! IP: *.tsi.tychy.pl 25.08.08, 19:32 A ile kosztują te specjalne buty na miejscu :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: miki Re: Sunshine Vacation Club - Rodos - 31.08.2008 ! IP: 88.156.81.* 25.08.08, 20:49 GosiaM - tak, wlasnie tez lecimy sami, znaczy cala nasza 3-ka, nas dwoje i nasz 2-letni synek. To super, moze nasi mali chlopcy znajda wspolną frajde w zabawach, a my tematy do rozmow ;). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: miki77 Re: Sunshine Vacation Club - Rodos - 31.08.2008 ! IP: 88.156.81.* 25.08.08, 21:02 A propos butow do wody, to, ze mozna kupic je na miejscu, to znaczy, ze sa w sklepie hotelowym, czy trzeba gdzies poza w okolicy szukac, i okreslenie, ze sa fajne, znaczy jakie ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: miki77 Re: Sunshine Vacation Club - Rodos - 31.08.2008 ! IP: 88.156.81.* 25.08.08, 21:33 GosiaM - przepraszam, ale nie doczytałam, wy tez lecicie z Krakowa ? Tak ? To jakos sie na pewno znajdziemy, jak nie my, to zapewne nasze dzieciaczki beda widoczne i slyszalne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GosiaM Re: Sunshine Vacation Club - Rodos - 31.08.2008 ! IP: 217.149.249.* 26.08.08, 08:13 Tak, też lecimy z Krakowa, i troszke mnie przeraża to między lodowanie w związku z dzieciaczkiem. Ale jak bedzie miał kolege to pół biedy :-) W takim razie do miłego zobaczenia :-)a jak to nie tajemnica to mam jedno pytanko, Miki to skrót od jakiegio imienia ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: A. Re: Sunshine Vacation Club - Rodos - 31.08.2008 ! IP: 212.178.201.* 26.08.08, 09:20 Buty mozna kupic zarówno w sklepie hotelowym jak i poza hotelem (nie trzeba daleko iśc). Mi wpadły w oko takie w tym stylu, zapinane na suwak. Nie pamiętam ile kosztowały, kilka Euro www.allegro.pl/item421594255_hiszpanskie_buty_do_wody.html Były też zwykłe piankowe sandałki albo w stylu crocksów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: miki77 Re: Sunshine Vacation Club - Rodos - 31.08.2008 ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.08, 10:23 GosiaM - nie, moj nick na forum, nie jest bezpośrednio związany z moim imienie, ale to nie tajemnica mam na imię Joanna :) Mysle,ze dzieciaczki dadza rade, mam nadzieje, ze nasz bedzie tak zafascynowany samolotem, ze na nic innego nie bedzie mial czasu ;) Ale przyznam sie, tez mam pewne obawy, ale raczej mysle pozytywnie ;) Ok, to do milego zobaczenia, na pewno sie rozpoznamy, nasze, chyba, ze jakis "symboliczny" znak rozpoznawczy bedziesz mieć ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GosiaM Re: Sunshine Vacation Club - Rodos - 31.08.2008 ! IP: 217.149.249.* 26.08.08, 14:43 Bede mieć znak rozpoznawczy :-) mojego męża dwumetrowca .. :-)nie sposób go nie zauważyć... ! Napewno się jakoś poznamy... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: miki77 Re: Sunshine Vacation Club - Rodos - 31.08.2008 ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.08, 15:53 Aha ... to na pewno was wyhaczymy, my raczej tez zaliczamy się do osob wysokich, ale twojego meza nie przebijemy, no chyba ze łącznym wzrostem ja+mąz :-). Do zobaczenia, bedziemy was wypatrywac ;) Miłego pakowania ... bo mnie juz głowa boli od tego myslenia, co mam dziecku zabrac ?;) Odpowiedz Link Zgłoś
karpio1980 Re: Sunshine Vacation Club - Rodos - 31.08.2008 ! 06.10.08, 23:15 zernij na strone gdzie ludzie dodaja opinie o hotelach znalazlam jednawww.trivago.pl/rodos-miasto-31273/hotele/sunshine- vacation-club-696761 ta jest po niemiecku ale procentowo sa tez opisane warunki Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iwa Re: Sunshine Vacation Club - Rodos - 31.08.2008 ! IP: *.acn.waw.pl 26.08.08, 12:24 Jeśli chodzi o kąpiel w morzu to bez przesady, da się wytrzymać. Wystarczy wziąć sobie lub też kupić buciki do pływania. Hotel położony jest w bardzo ładnym miejscu, a samoloty ... naprawdę można się przyzwyczaić. Gorszy jest widok niektórych osób, którzy przychodzą ubrani na kolację jak na sylwestra. Naprawdę pobyt w hotelu i na wyspie to super fajny wypoczynek. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kasia Re: Sunshine Vacation Club - Rodos - 31.08.2008 ! IP: *.chello.pl 27.08.08, 22:45 my wrocilismy w niedziele z 4 letnim dzieckiem wrazenia super-pieknie polozony hotel -mili ludzie..czysto ale koniecznie zaopatrzyc sie w cos na komary sa przeokropne ja wypsikalam na miejscu 2 OFF i na noc wlaczalam raid do kontaktu po pierwszych 2 nocach mialam z 15 ugryzien MASAKRA animacje super-walka o lezaki o 7.30 trzeba zleciec i zarzucic reczniki na lerzak Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Milka Re: Sunshine Vacation Club - Rodos - 31.08.2008 ! IP: 83.238.76.* 29.08.08, 10:59 Czy łazienki rzeczywiscie są takie beznadziejne jak niektórzy piszą? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iwa Re: Sunshine Vacation Club - Rodos - 31.08.2008 ! IP: *.acn.waw.pl 29.08.08, 23:56 Nie jest to Marriot, ale lepsze niż w 5 gwiazdek w Turcji. Dość duże i czyste. My mieszkaliśmy w szóstym budynku i było OK, a znajomi mieszkali w pierwszym budynku i łazienkę mieli nie gorszą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iwa Re: Sunshine Vacation Club - Rodos - 31.08.2008 ! IP: *.acn.waw.pl 29.08.08, 23:51 Dziwne, bo ani ja , ani nikt z mojego towarzystwa nie widział komara, a byłam w sierpniu, od 4. 08. Odpowiedz Link Zgłoś
latka2503 Re: Sunshine Vacation Club - Rodos - 31.08.2008 ! 03.09.08, 12:45 Witam, własnie wróciliśmy w niedzielę z sunshine Vacation. Hotel bardzo fajny, położenie spoko - nam samoloty nie przeszkadzały, wręcz przeciwnie dla naszych dzieci 5-6 lat to była atrakcja. Z tego co obserwowaliśmy i co mówiła rezydentka najgorzej jest w niedziele i środy, wtedy przylatuje ich najwięcej. Jedzenie urozmaicone. animacje zarówno dla dzieci jak i dorosłych fajne. dzieci mają: poniedziałki budowanie zamków na piasku-jest taki jeden fragmient na plazy, w środy dzień piracki-malowanie chust i buziek na pirata, piątki dzień indiański, soboty malowanie koszulek, niedziele aqua mini disco. atrakcją są pluszowy słonik skanbo i małpka Funny, które uczestniczą z dziecmi w wieczornym mini disco. za 10 EUR można kupić płytę z piosenkami z mini. Przed hotelem jest fajny plac zabaw dla miejscowych, ale warto na niego chodzić. Ja cały czas kąpałam się zarówno w morzu jak i w basenie, woda 28 stopni, przy zejściu potrzebne byłyby, albo raczej najwygodniejsze buty kąpielowe, potem jest długa płycizna, tzn.ok 100-130 cm, nie zauważyłam żadnych meduz itp. w basenie najcieplejsza jest woda w basenie przy drink barze - jest przy nim też brodzik dla dzieci. Jeżeli chodzi o walkę o leżaki to 08.30 było sporo wolnych. Dookola sklepy, tawerny, wypożyczalnie aut i skuterów. Polecam wynająć auto w lokalnej wypożyczalni różnica jest 50% - 9- os. Fiat Scudo 75-90 EUR (u rezydentki 9-os Nissan 170 EUR), motorek 125 w automacie 30 EUR, polecam wycieczkę do Marmaris na zakupy: ciuchy, złoto, skóry (56 EUR+15 EUR opłaty portowe, wizy nie ma). Super jest objechać wyspę dookoła - 220 km. W razie jakichkolwiek pytań jestem do dyspozycji Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anka Re: Sunshine Vacation Club - Rodos IP: 195.20.110.* 15.09.08, 15:57 Witam, wróciłam właśnie z tego hotelu i muszę powiedzieć, że hotel jest bardzo fajny. Samoloty w ogóle nie przeszkadzają - w ciągu tygodnia nie lata ich zbyt wiele, trochę więcej w weekend-ale tez nie jest źle. Pokoje są bardzo ładne i czyste, codziennie sprzątane. Jedzenie bardzo dobre-choć po tygodniu trochę się nudzi. Z leżakami nie było żadnego problemu (ale może dlatego że to wrzesień). Woda w morzu suuuper-bardzo ciepła, mocno słona a kolor-bajka (kamienie nie są straszne). Można tam wypocząć. Pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grzegorz0000 Re: Sunshine Vacation Club - Rodos IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.08, 18:26 Witam, wybieram sie do tego hotelu z dzieckiem 5 letnim i proszę o kilka rad. 1.Czy pokoje dla rodzin (2+1) są w miarę duże czy małe? 2. Ile trwa rejs do turcji( czas rejsu i ile godzin jest pobyt w Turcji) i czy taka wyprawa z małymi dziecmi ma sens. 3.Jaki jest czas przejazdu na Marmaris i czy można tam jechac wypożyczonym samochodem(czy prawdą jest ze opłaca sie tam robić zakupy np. skór) Odpowiedz Link Zgłoś