Gość: Monia IP: 213.241.45.* 01.07.03, 12:21 Pytanie - jak w temacie. Chodzi mi o nurkowanie/snurkowanie z maską i rurką, co by sobie rybki i skałki pod wodą pooglądać! Z góry dzięki za informacje :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ptasia Re: Gdzie nurkować na Krecie?? 01.07.03, 17:51 Red Beach, Matala Kommos - za Matalą Kali Limenes - na południu na północy - gdzieś za Rethimnonem, jechaliśmy wybrzeżem, zobaczyliśmy fajne skałi, wysiedliśmy tereny pom. Agios Nikolaos a Spinalongą, płynąc łódką nic ciekawego pod wodą nie widziałam w: Agia Galini, na plaży miejskiej w Matali oraz w okolicach Stawros (ale plaża była ta, b. przyjemna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Gdzie nurkować na Krecie?? IP: 213.241.45.* 02.07.03, 09:10 Dzięki wielkie, wiem już gdzie pojeżdżę po tej wyspie! Odpowiedz Link Zgłoś
ptasia Re: Gdzie nurkować na Krecie?? 02.07.03, 09:56 tylko w przypadku Matali (Red Beach) i Kommos zapomniałam dodać, że trochę trzeba odpłynąć od brzegu i najlepiej trzymać się skał (no, w miarę - nie tak, żeby Cię na nie zniosło). Przy Red Beach są też fajne małe jaskinie pod wodą, w Kali Limenes jest skała, którą można sobie opływać. Zresztą, polecam po prostu wynajem samochodu i poszukanie fajnych miejsc wybrzeżem. Wydaje mi się, że ciekawie jest też w okolicach Moni Preveli, ale dojechałam tam tylko do klasztoru, już nie nad morze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nurek Re: Gdzie nurkować na Krecie?? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.03, 14:53 Spróbuj ponurkować w morzu. Na samej Krecie jest bardzo ciężko nurkować, bo możesz sobie głowe poranić o beton. Odpowiedz Link Zgłoś