najlepszywero 15.05.10, 17:53 Poszukuję osób (sztab wyborczy?) Jarosława Kaczyńskiego w Osielsku. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bylemwanglii Re: Jarosław Kaczyński 17.05.10, 14:46 blue_marianna napisała: > Bóg Cię opuścił? Może chce im po prostu wp... znaczy się wytłumaczyć :) Odpowiedz Link
wojtek2000 Re: Jarosław Kaczyński 21.05.10, 13:24 szukajcie a znajdziecie :) , daj może ogłoszenia w Toruniu lub stań na poczcie i wyrywaj berety jak przelewają na jedyną słuszną rozgłośnie :) Odpowiedz Link
najlepszywero Re: Jarosław Kaczyński 28.05.10, 22:01 Wojtku2000 może nie jesteś tego świadomy, ale gdyby m.in. nie te berety to do tej pory miałbyś tylko wybór między PZPR a PZPR (no chyba, że Ci to nie przeszkadza;-)) Odpowiedz Link
najlepszywero Re: Jarosław Kaczyński 28.05.10, 21:56 Po zamieszczonych odpowiedziach widzę, że tolerancja nie jest najmocniejszą stroną osób odpowiadajacych.... ale nic to Baśka (jak mówił Mały Rycerz ;-))... Jestem zwolennikiem Pana Jarosława Kaczyńskiego - poszukuję ludzi z Osielska mających podobne poglądy. Zróbmy wszystko, aby nasz kandydat (jako ten najlepszy) uzyskał jak najwięcej głosów.... Odpowiedz Link
osielsko Re: Jarosław Kaczyński 29.05.10, 07:34 najlepszywero napisał: > Po zamieszczonych odpowiedziach widzę, że tolerancja nie jest > najmocniejszą stroną osób odpowiadajacych.... ale nic to Baśka (jak > mówił Mały Rycerz ;-))... > Jestem zwolennikiem Pana Jarosława Kaczyńskiego - poszukuję ludzi z > Osielska mających podobne poglądy. Zróbmy wszystko, aby nasz > kandydat (jako ten najlepszy) uzyskał jak najwięcej głosów.... Jest tak, iz Ci co glosuja na Kaczynskiego sa tymi GORSZYMI, kojarzonymi ze wstecznictwem, buractwem, sredniowieczem itd. Taki obraz wyborcow Jaroslawa Kaczynskiego i PiS ksztaltuja media. Dlatego czasami trudno przyznac sie do tego, iz glos Twoj oddajesz partii, ktora jest oparta na patrzeniu w przyszlosc z poszanowaniem tradycji i wartosci rodzinnych. PO jak tort z cukierni: ma doskonaly wyglad, swietnie sie prezentuje, doskonale dobrane szczegoly i kolorystyka. Smak jednak daleki jest jednak od idealu. PiS odwrotnie, warstwa prezentacji fatalna, nie potrafia sie pokazac z dobrej strony, nastomiast wartosci i merytoryka nie przebija sie w obecnych czasach poprzez media, bo ludzie wola wybrac to co ladnie wyglada. Przykladem moze byc to, co dzialo sie po tragedii smolenskiej, gdy w koncu dowiedzielismy sie, ze sp. Prezedent RP byl wyjatkwo inteligentnym i dobrym czlowiekiem, zwyczajnym, cieplym i serdecznym. Jesli mam wybor miedzy niezdefiniowanymi pogladami PO, wzglednymi wartosciami prezentowanymi przez PO w zaleznosci od biezacej sytuacji i wskaznikow popularnosci a prawdziwa wartoscia, reprezentowana przez PiS - wybor wydaje sie natuaralny. Odpowiedz Link
gandalf.czarny Re: Jarosław Kaczyński 29.05.10, 15:07 Człowieku, albo żyjemy w różnych krajach, albo oglądamy różne programy telewizyjne, albo po prostu odmiennie je interpretujemy. Jeżeli chcemy żyć w kraju śledztw, inwigilacji, nielegalnych podsłuchów i prowokacji to faktycznie głosujmy na PIS. Jeżeli chcemy niekończącego się maratonu teczek, rozliczania przeszłości, grzebania w różnych brudach - głosujmy na PIS. Twierdzenie, że to dzięki PIS mamy inny wybór niż PZPR nawet nie nadaje się do skomentowania, bo albo jesteś niedouczony albo zaślepiony. Zresztą akurat odwołanie do PZPR jest bardzo ciekawe, bo akurat PIS bardzo przypomina mi PZPR - te same metody działania i znacznie lepsza propaganda. Nawet socjalistyczny program podobny. Ja chcę żyć w normalnym kraju bez żadnych oszołomów i bez kłótni. Jarek w wywoływaniu tych ostatnich jest absolutnym specjalistą - przypominam, ze zaczynał już na początku lat 90-tych rozwalając bardzo skutecznie obóz solidarnościowy skupiony wokół Lecha Wałęsy. A zatem gratuluję :-( wyboru. I zachęcam do myślenia. Odpowiedz Link
osielsko Re: Jarosław Kaczyński 29.05.10, 15:48 > Twierdzenie, że to dzięki PIS mamy inny wybór niż PZPR nawet nie nadaje się do skomentowania, bo albo jesteś niedouczony albo zaślepiony. Pokaz mi, gdzie to stwierdzilem. W przeciwnym wypadku udowodnisz sam sobie, iz Twoje, powyzsze slowa, to zwykle klamstwo. Odpowiedz Link
gandalf.czarny Re: Jarosław Kaczyński 29.05.10, 19:38 W moim wpisie odnosiłem się do wypowiedzi zarówno Twojej jak i forumowicza "najlepszywero". Napisałem to w jednym poście, aby nie rozwlekać wątku. Odpowiedz Link
najlepszywero Re: Jarosław Kaczyński 29.05.10, 20:24 Szanowny Gandalfie! 1. nie uważam, żeby telewizja miała decydujący wpływ na kształtowanie moich poglądów ( dawno temu mówiono:telewizja kłamie, dziś mozna powiedzieć: zazwyczaj ogłupia i manipuluje); 2. to co napisałem odnośnie PZPR było w odniesieniu do tzw. beretów, a nie PiSu (no chyba, że to wg Ciebie to samo); 3. ja też chcę żyć w NORMALNYM kraju bez afer i aferzystów (ktoś kiedyś powiedział, że pierwszy milion trzeba ukraść) bez Mirów, Rychów, Zbychów - uczciwi raczej nie powinni się obawiać. Jeśli dobrze kojarzę, to sąd (chyba lubelski) oddalił oskarżenia w sprawie nielegalności akcji CBA; 4. obóz solidarnosciowy rozpadł się po 1989r (reaktywacja AWS), a to Pan L. Wałęsa w swoim czasie skócił środowisko - "zbij Pan termometr, to nie bedziesz miał gorączki" (jeśli wierzyć to on doprowadził do załamania strajku w 1980r. podpisując jedynie porozumienia płacowe). Pozdrawiam Gandalfie. p.s. ja też myślę, a że moje poglądy są odmienne..... Odpowiedz Link
najlepszywero Re: Jarosław Kaczyński 29.05.10, 20:30 Przy okazji wszystkich, którzy chcą się wypowiedzieć w powyższym temacie proszę o kulturę wypowiedzi a nie ubliżanie innym - to do niczego nie prowadzi (no chyba, że mamy być na wzór niektórych polityków). Odpowiedz Link
gandalf.czarny Re: Jarosław Kaczyński 30.05.10, 18:24 najlepszywero napisał: > Szanowny Gandalfie! > 1. nie uważam, żeby telewizja miała decydujący wpływ na > kształtowanie moich poglądów Akurat telewizja (szczególnie publiczna), prasa (np. "Wprost", "Rzeczpospolita") itp. - to tuby propagandowe PIS-u. Więc wielu ludzi w oparciu o te informacje siłą rzeczy kształtuje swoje poglądy. Może w Twoim przypadku jest inaczej - nie krytykuję, szanuję inne poglądy. > 2. to co napisałem odnośnie PZPR było w odniesieniu do tzw. beretów, a nie PiSu (no chyba, że to wg Ciebie to samo); Tym razem uszanuj mój pogląd - tak, dla mnie PIS i berety to prawie to samo. Jarek wielokrotnie w końcu zabiegał o poparcie Rydzyka. Mało tego - PIS i PZPR to prawie też to samo jeżeli chodzi o stosunek do ekonomii i gospodarki (w sprawach społecznych zgadzam się, że te dwie formacje różnią się radykalnie). > 3. ja też chcę żyć w NORMALNYM kraju bez afer i aferzystów (ktoś > kiedyś powiedział, że pierwszy milion trzeba ukraść) bez Mirów, > Rychów, Zbychów - uczciwi raczej nie powinni się obawiać. Jeśli > dobrze kojarzę, to sąd (chyba lubelski) oddalił oskarżenia w sprawie nielegalności akcji CBA; Jak ktoś popełnia przestępstwa, powinien zostać ukarany. Ale nie zgadzam się na metody PISu: - kreowanie afer czy przestępstw, - pomówienia ( a ja coś wiem, ale nie powiem), Co do Rychów i Zdzichów... Od tego są policjanci, prokuratorzy, sądy, w końcu komisje sejmowe aby sprawę wyjaśnić, winnych ukarać. Ale nie można zapominać o najważniejszych zasadach: - prawo działa na zasadzie domniemania niewinności, - dopóki nie udowodniło się winy, nie można przesądzać o winie. Ty znasz już całą prawdę i wiesz kto jest winny? Bo ja czekam na praworządne rozstrzygnięcia właściwych instytucji. I jeszcze jedno - Twój tekst dotyczący kradzieży pierwszego miliona to wielkie uogólnienie i po prostu pomówienie. > 4. obóz solidarnosciowy rozpadł się po 1989r (reaktywacja AWS), a to Pan L. Wałęsa w swoim czasie skócił środowisko - "zbij Pan > termometr, to nie bedziesz miał gorączki" (jeśli wierzyć to on > doprowadził do załamania strajku w 1980r. podpisując jedynie > porozumienia płacowe). I znowu jakieś insynuacje. Lech Wałęsa - choć można mieć do niego wiele zastrzeżeń, to symbol zmian w naszym kraju. A Jarek, choćby nawet urósł jeszcze z 5 cm to takim symbolem nigdy nie będzie. I chyba facet nie może tego przeboleć. Co do rozpadu obozu solidarnościowego - pamiętam dokładnie jak wielką rolę odegrał Jarek w jego rozwaleniu, więc nie gniewaj się, ale dalej nie będę tego wątku kontynuował. Odpowiedz Link
najlepszywero Re: Jarosław Kaczyński 30.05.10, 20:46 Szanowny Gandalfie! W odpowiedzi do Twojej odpowiedzi ;-) chciałbym wyjaśnić, że z ten "milion" był skierowany wobec tych, którzy w sposób nieuczciwy doszli do pierwszego miliona i do słabości państwa w ściganiu takich osób, co do tych Zbychów, Rychów, Mirów (moznaby dodać i np. bohaterów "afery mostowej" w Warszawie) miałem z kolei na myśli najprościej rzecz ujmując "kombinacje" polityków i (znów) słabość państwa wobec takich zdarzeń (w skrajnych przypadkach - wobec korupcji). Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link
najlepszywero Re: Jarosław Kaczyński 30.05.10, 21:07 cyt. "I jeszcze jedno - Twój tekst dotyczący kradzieży pierwszego miliona to wielkie uogólnienie i po prostu pomówienie" tak powiedział Jan Krzysztof Bielecki w latach dziewięćdziesiątych o formie narodzin polskiego kapitalizmu. Myślę, że miał wiedzę na ten temat, a dotyczyła ona "biznesmenów" którzy w ten sposób dorabiałi się majątków (mam wrażenie, że obecnie też takie sytuacje mają miejsce... no chyba żebym się mylił....) Odpowiedz Link
najlepszywero Re: Jarosław Kaczyński 30.05.10, 21:31 "Tym razem uszanuj mój pogląd - tak, dla mnie PIS i berety to prawie to samo. Jarek wielokrotnie w końcu zabiegał o poparcie Rydzyka" każdy ma jakiś swój elektorat, gdyby była choć iskierka szansy, to jestem przekonany, że PO też szukałaby poparcia u Rydzyka - lecz z przyczyn programowych, to takie poparcie raczej nie jest możliwe. PO może za to liczyć na poparcie lewej strony sceny politycznej... Odpowiedz Link
osielsko Re: Jarosław Kaczyński 29.05.10, 20:40 > I zachęcam do myślenia. A mowi sie, ze jezyk wyborcow PiS jest jezykiem nienawisci. Nie mam zamiaru przerzucac sie inwektywami, bo kazdy ma prawo glosowac na tego, na kogo uwaza zgodnie z wlasnym sumieniem i przekonaniem. Przedstawilem argumentacje, dlaczego PiS a nie PO. Dostalem odpowiedz w postaci strzalu personalnego, niemerytorycznego i pozawatkowego. Malo przekonywujace. Jeszcze mniej eleganckie. Odpowiedz Link
gandalf.czarny Re: Jarosław Kaczyński 30.05.10, 18:03 osielsko napisał: > A mowi sie, ze jezyk wyborcow PiS jest jezykiem nienawisci. Skoro tak się mówi to być może coś w tym jest. Odpowiedz Link
najlepszywero Re: Jarosław Kaczyński 30.05.10, 21:17 wydaje mi się, że nienawiść nie jest obca wyborcom, też innych ugrupowań... Odpowiedz Link
blue_marianna Re: Jarosław Kaczyński 31.05.10, 14:32 ooo przepraszam.. po tragedii smolenskiej dowiedzielismy sie, ze Lech Kaczyński byl :"wyjatkwo inteligentnym i dobrym czlowiekiem, zwyczajnym, cieplym i serdecznym.", poniewaz o zmarlych mowi sie tylko dobrze, albo wcale.. jeszcze jedno zdanie a propos ostatniego watku, o wyborze miedzy niezdefiniowanym PO, a zdefiniowanym PIS.. jakie poglady w tej chwili przedstawia Prezes Kaczynski? bo mi sie wydaje, ze zblizone do tych PO. IV RP chwilowo, na poczet wyborow umarla, nasuwa sie pytanie:dlaczego? bo jest kwintesencja tego co zle.. szykanowania, hakow, podsluchow, itepe.. super to PIS.. sam przed soba musi uciekac.. pzdr.. Odpowiedz Link
najlepszywero Re: Jarosław Kaczyński 31.05.10, 23:25 a dlaczegóżby nie mógł być Pan Kaczyński za życia wyjątkowo inteligentnym, dobrym itd. człowiekiem, któremu nieraz zdarzało się popełniać różne gafy???? Dlatego, że z PiSu;-))) - media dokonały "cudu" i przed i po tragedii - tylko teraz pytam, który Lech Kaczyński był prawdziwy???? Dzisiaj np. dowiedziałem się od Pana Tuska, który gościł u Pana Lisa, że kandydatowi PO zdarza się coś powiedzieć nie tak (tyle lat w polityce, a jeszcze nie oswoił się z madiami;-)), ale w środku to prawdziwy diament..... Dobrze, że to z tym diamentem usłyszeliśmy za życia kandydata a nie dopiero po jego śmierci..... Odpowiedz Link
blue_marianna Re: Jarosław Kaczyński 01.06.10, 09:25 najlepszywero napisał: > a dlaczegóżby nie mógł być Pan Kaczyński za życia wyjątkowo > inteligentnym, dobrym itd. człowiekiem, któremu nieraz zdarzało się popełniać różne gafy???? ok, ja mu tego nie ujmuje.. byl inteligentny i mily (dla wybranych).. ale to co widzielismy w tv po 10 kwietnia to tylko jedna strona medalu, gdyz powtorze: o zmarlych mowi sie tylko dobrze lub wcale. Jesli ktos uczciwie zrobi przeglad wszystkich dokonan i zagrywek L.Kaczynskiego to mysle, ze obrazek ten zmienilby nieco swoje barwy. Odlecial stad jako nie lubiany przez wiekszosc polakow i kiepski prezydent, tragedia spowodowala, ze wrocil jako bohater (dla niektorych). Po prostu tego typu wydarzenia powoduja takie, a nie inne schematy, ktore nie sa absolutnie obiektywne..a nie sa obiektywne, bo wypada przemilczec.. p.s. zas to co wyprawia w tej chwili Pan J. Kaczyński to przechodzi ludzkie pojecie..ja nie zamierzam zapominac o IV RP. KTOS nam kilka lat zmarnowal, ktorych nikt nam juz nie odda. pzdr m. Odpowiedz Link
najlepszywero Re: Jarosław Kaczyński 01.06.10, 14:45 > Odlecial stad jako nie lubiany przez wiekszosc polakow i kiepski > prezydent, tragedia spowodowala, ze wrocil jako bohater (dla > niektorych). i znów wracamy do roli mediów w kreowaniu rzeczywistości - wtedy nie lubiany przez większość, wyszydzany, osmieszany a po śmierci okazało się, że był to Prezydent z ludzką twarzą. Dla niektórych mężem stanu, bohaterem jest człowiek, który w Charkowie zataczał się na nogach, później miał chorobę filipińską. > Po prostu tego typu wydarzenia powoduja takie, a nie inne schematy, > ktore nie sa absolutnie obiektywne..a nie sa obiektywne, bo wypada > przemilczec.. Takie a nie inne schematy wywołują media, a ludzie bardzo łatwo dają się wkręcać..... > > > p.s. zas to co wyprawia w tej chwili Pan J. Kaczyński to przechodzi > ludzkie pojecie.. a cóż takiego wyprawia Pan Kaczyński??? Czy chodzi Ci o to, że tak długo milczał, czy to, że obecnie nie daje sie sprowokować i nie ma go jak "ugryźć" (stąd może ataki na zwierzęta fyterkowe itp.) ja nie zamierzam zapominac o IV RP. > KTOS nam kilka lat zmarnowal, ktorych nikt nam juz nie odda. Czyżby w wyniku przegranych wyborów jakieś stanowisko umknęło???;-) (przepraszam taki żart nie na miejscu). A tak na serio: pare lat życia to kilku pokoleniom zmarnowała w Polsce komuna, a obecnie powodzie i utrata niejednokrotnie całego dorobku życiowego.... > > pzdr > m. A gdzie ta słynna tolerancja i otwartość cechująca ludzi cywilizowanych, prawdziwych europejczyków (w domyśle zwolennicy PO). Przecież Pan Kaczyński deklaruje zmianę, odejście od wizji IV RP - czy tak samo Marianno nieufnie podchodzisz do SLD ??? Przecież jest to partia spadkobierczyni ideologii (...i majątku), która zmarnowała życie naszym dziadkom, rodzicom i części naszego pokolenia (tak wiem, że to już kolejna nazwa, a władza w ręku młodych wilków.....) Odpowiedz Link
blue_marianna Re: Jarosław Kaczyński 01.06.10, 15:06 zgadzam sie, ze media manipuluja, ale wszystkiego zmanipulowac sie nie da. Zdaje sobie sprawe, ze L.K. ma swoich zwolennikow, ale zarowno on jak i jego brat stracili poparcie jakim sie niegdys cieszyli i nie byla to rola jaka przypisalabym jedynie mediom, ale przede wszystkim ich poczynaniom, przez wiekszosc ocenianym jako negatywne. Lud nie okazal sie, az tak ciemny. Pan J.K. - temat rzeka, nie wierze, ze sie choc troche zmienil. Tragedia osobista moze odcisnela na nim pietno, ale bez przesady! Swietny PR widze przede wszystkim, nic wiecej. Twierdzi, ze po 10 kwietnia sie zmienil, ale po tym dniu mial kilka mocnych przemow ala stary Jaroslaw (patrz: podczas ceremonii pogrzebowych).Poza tym dlaczego Pan Kaczynski tak ucieka od IV RP, czyzby byla wedlug niego czyms zlym? hm... Tolerancja-tak, ale to nie oznacza, ze mozna wszystko tolerowac. teraz wroce to poprzedniego stwierdzenia, ani ja nie przekonam Ciebie, ani Ty mnie, to cale pisanie nie ma wiekszego sensu, mozna by tak w nieskonczonosc.. to juz lepiej skosic trawnik ;) pzdr m. Odpowiedz Link
najlepszywero Re: Jarosław Kaczyński 31.05.10, 23:54 Natomiast co do poglądów Pana Jarosława Kaczyńskiego odsyłam na stronę www.jaroslawkaczynski.info - m.in. przemówienie w Zakopanem. Odpowiedz Link
najlepszywero Re: Jarosław Kaczyński 01.06.10, 00:12 a tak odbiegając od polityki z "górnej półki", to może w Osielsku możnaby było spróbować z takim nazwijmy to "ponadpartyjnym klubem dyskusyjnym"? Co Wy na to? no chyba, że uznajecie, że forum jest wystarczającym miejscem "spotkań".... Odpowiedz Link
strusz Re: Jarosław Kaczyński 01.06.10, 00:13 O co wy się spieracie. Zgodnie z naukami PISu większość mieszkańców naszej gminy to kombinatorzy i złodzieje, bo żaden zwykły przeciętny i uczciwy polak nie jest w stanie wybudować sobie domu. Słucham zwolenników PISu i swą niezaradność przypisują oszustwom innych. Dlatego PIS jest nielubiany, ponieważ nie motywuje ludzi do działanie tylko wiecznie szuka powodów dla których ludziom się nie udaje. Kaczyńskiemu nawet przeszkadza, że ludzie mają wykształcenie, marzenia i je realizują. I powtórzę za jedną z wypowiedzi z forum: "Nie chcę aby pierwszą damą był kot!". Odpowiedz Link
najlepszywero Re: Jarosław Kaczyński 01.06.10, 08:34 wow, to właśnie się dowiedziałem, że PiS ma jakieś nauki odnośnie gminy Osielsko:-))))). Nikt na tym forum nie oskarżał mieszkańców naszej gminy, że nieuczciwie dorobili się...- to bardzo cieszy, jeśli ludzie dorabiają sie uczciwą pracą. W Polsce jest wiele bogatych gmin, co wcale nie oznacza, że ich wszyscy mieszkańcy są złodziejami czy kombinatorami (takich też niestety nie brakuje). Przeciętny Polak, jeśli nie weźmie kredytu nie jest w stanie obecnie kupić sobie kawalerki a co dopiero wybudować sobie domu (nawet gdyby posiadałby już działkę budowlaną). Co do reszty to proponuje zapoznać się z programem PiSu. I tak na koniec drogi struszu proponuję nie dyskryminować osób samotnych (singli) - a gdyby tak PO zapraponowało na prezydenta Polski żonatego (lub żyjącego w związku partnerskim) geja też byłbyś przeciw???? Odpowiedz Link
blue_marianna Re: Jarosław Kaczyński 01.06.10, 09:10 Zwolennicy PO (choć myślę, że w realu są to ludzie, którzy popierają także inne opcje polityczne, którzy po prostu nie chca by PIS wrócił do władzy a J.K. został prezydentem) nigdy nie przekonaja do siebie zwolenników PISU, zreszta z wzajemnością.. Dyskusja jest bezcelowa. To jak rzucanie grochem o ścianę. pzdr m. Odpowiedz Link
najlepszywero Re: Jarosław Kaczyński 01.06.10, 14:11 zgadzam się Marianno - u podstaw tkwią zupełnie inne wartości. No z resztą tak już wczesniej bywało - np. obóz Romana Dmowskiego i obóz Józefa Piłsudskiego - dwie wizje (tylko wtedy dotyczyły wspólnej Polski).... Tak sobie pomyślałem, że biedne byłoby PO w swojej kampanii, gdyby nie było PiSu - możliwe, że mogłoby się okazać, że król jest nagi.....Przeglądam różne serwisy i wiadomości dotyczące wyborów - prawie wszystkie kręcą się wokół Pana Kaczyńskiego, a to przecież kandydat PO jest liderem.... Mimo wszystko jednak uważam, że bardzo niebezpiecznym jest oodawanie pełni władzy w ręce PO!! Odpowiedz Link
blue_marianna Re: Jarosław Kaczyński 01.06.10, 14:46 najlepszywero napisał: > Mimo wszystko jednak uważam, > że bardzo niebezpiecznym jest oodawanie pełni władzy w ręce PO!! no jesli mialaby wladza PO wygladac tak jak ta, ktora kilka lat temu posiadal PIS ze swoim prezydentem, to faktycznie, byloby niebezpiecznie, ale szczerze watpie w taki scenariusz. oczywiscie najzdrowsza jest rownowaga.. tylko prosze o jakas inna opcje, ktora zrownowazy to i owo :) bo ta jest przez wiekszosc absolutnie nie do przyjecia. pzdr. m. Odpowiedz Link
najlepszywero Re: Jarosław Kaczyński 01.06.10, 14:59 > oczywiscie najzdrowsza jest rownowaga.. > tylko prosze o jakas inna opcje, ktora zrownowazy to i owo :) bo ta > jest przez wiekszosc absolutnie nie do przyjecia. > > pzdr. > m. Niestety obecnie nie ma na polskiej scenie politycznej innej oprócz PiS partii, która równoważyłaby siły - bo przecież nie SLD czy PSL.... i to niestety jest niepokojące ( co do Twoich wcześniejszych wypowiedzi odnośnie IV RP to przypominam, że wszystkie sprawy dotyczące nielegalności działań Ziobry czy Kamińskiego przez sądy są oddalane lub nie wszczynane)... A tak na marginesie - nie zawsze większość ma rację..... Odpowiedz Link
najlepszywero Re: Jarosław Kaczyński 01.06.10, 22:37 A to Pan Kaczyński mówił dzisiaj o IV RP podczas debaty z Panią prof. Jadwiga Staniszkis - może warto przeczytać, przemyśleć i zrozumieć: "Prezes PiS Jarosław Kaczyński powiedział, że Polsce potrzebne są zmiany, które przewidywał projekt IV RP, ale potrzebny jest też inny język, by nie wrócił sposób dyskusji, który - jak podkreślił - doprowadził do tragedii. Kaczyński mówił o tym podczas debaty z prof. Jadwigą Staniszkis. Socjolog wytknęła kandydatowi, że ten "wyrzuca do kosza IV RP". Jak mówiła, ona by tego nie robiła. Po tym stwierdzeniu wypełniona po brzegi sala w Hotelu Europejskim zareagowała oklaskami. - Jeżeli przez IV RP rozumieć to, o czym choćby przed chwilą mówiłem, odpowiadając pani profesor w sprawie rozwoju, to przecież to jest takie czynne państwo, państwo, które jest w stanie widzieć, planować i budować przyszłość narodu. Jeżeli chodzi o inne elementy odnoszące się do korupcji, do polityki historycznej itd., to ja się z tego nie wycofuję. Ja tylko nie chcę używać języka, który daje pretekst do tego, żeby później powrócił sposób dyskutowania, który - w moim przekonaniu - był w Polsce czymś niesłychanie niszczącym i który w efekcie przyniósł tragedię - powiedział szef PiS. Przekonywał, że w czasie tej kampanii chce spróbować wykorzystać to, co stało się po katastrofie smoleńskiej. Zdefiniował to jako eksplozję dobrych uczuć Polaków, pokazania się prawdziwej Polski. W związku z tym - deklarował - chce uczynić wszystko, by uniknąć powrotu do dawnego dyskursu. Jak ocenił, IV RP została obciążona znaczeniami zupełnie nie związanymi ani z jej teorią, ani z praktyką." Odpowiedz Link