Dodaj do ulubionych

nasi faworyci w wyborach 2010

17.11.10, 10:29
Podczas kampanii i ożywionej dyskusji na tym forum chyba mamy już Swoich faworytów? Proponuję zabawę w podawanie własnych typowań kandydatów w tych wyborach.

Ja po analizie,, za i przeciw” wiem , gdzie postawię x.
Może inni też się pochwalą czy już mają Swoich faworytów?
Mój okręg – Osielsko okręg nr 6

Wójt – Sypniewski Wojciech – lista Nasza Gmina Osielsko

Do Rady Gminy
X - Wróblewska Leokadia –lista PO
X – Szydłowski Zbysław – lista Nasza Gmina Osielsko
X – Czarnecki Krzysztof –lista PO

Do Rady Powiatu
X – Kuziak Leszek – lista PO

Do Sejmiku
X – Kozłowska Iwona – lista PO ( tu kompletnie nie znam nikogo więc głosuję na ładną buzię

Obserwuj wątek
    • osielsko26 Re: nasi faworyci w wyborach 2010 17.11.10, 13:44

osielsko , okręg 1

wójt
      Rzadkiewicz

do gminy
      Baumgart
      Kozłowski
      Zawodniak

do powiatu
      Kuziak

do sejmiku
      ......???
    • abcniemcz Re: nasi faworyci w wyborach 2010 17.11.10, 14:27
      Chciałbym przedstawić moich faworytów z Niemcza
      Rada Gminy
      1.Balbuza-Walkowska Lucyna
      2.Różański Andzrzej
      3.???????

Rada Powiatu
      Rutka Małgorzata-zdecydowanie!!!!!!!!!

Sejmik
      ??????
      • niemczxyz Re: nasi faworyci w wyborach 2010 17.11.10, 16:46
        ja w Niemczu będę głosować na

do gminy
        1. Balbuza-Walkowska Lucyna - zdecydowanie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        2.Różański Andrzej - zdecydowanie
        3.Polasik Beata

do powiatu
        1.Kuziak Leszek - zdecydowanie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

do sejmiku
        ????
        • sielsko1 Re: nasi faworyci w wyborach 2010 17.11.10, 23:07
          w Niemczu głosujcie :

wójt - Rzadkiewicz Ireneusz

do rady gminy - Balbuza - Walkowska Lucyna , Rózanski Andrzej , Podgórski Jerzy

do powiatu - Witowska - Araszkiewicz Alicja

• edi_osielsko Re: nasi faworyci w wyborach 2010 17.11.10, 23:16
            Super rada sołecka - powodzenia ...
            • niemcz44 Re: nasi faworyci w wyborach 2010 18.11.10, 01:27
              Każdy ma prawo do wyrażania swojego zdania, ty również, ale w niedzielę nie będziemy głosować na radę sołecką.
              Moje typy to:
              RG: Balbuza, Podgórski, Różański
              RP: Araszkiewicz
              Wójt: Rzadkiewicz
              • osielsko123 Re: nasi faworyci w wyborach 2010 18.11.10, 08:20
                oj , aspołeczna z Ciebie istota edi_osielsko............

moje typowanie

gmina - Baumgart , Kozłowski , Kobus

powiat - Kuziak

osielsko - okr 1

• glazia Re: nasi faworyci w wyborach 2010 18.11.10, 08:29
                  gmina - Baumgart , Kozłowski , Kobus
                  powiat Kuziak
                  wójt - ?
                  • osielsko123 Re: nasi faworyci w wyborach 2010 18.11.10, 08:38
                    jeżeli nie wiesz kto na wójta , to podpowiadam ,,,, Rzadkiewicz :-)
          • abcniemcz Re: nasi faworyci w wyborach 2010 18.11.10, 15:24
            Głosujcie,a oto ,co będziecie mieli.Ale zanim to zrobicie,chciałbym poruszyć pewien wątek.Odwiedził nas(mnie i moją żonę) ostatnio mój przyjaciel-mieszkaniec Koronowa i kandydat na radnego(nazwiska nie podam) i opowiedział mi ,co działo się na prezentacji kandydatów w Koronowie ,z udziałem ministra Sikorskiego.Głos zabrała TYLKO nasza p.Alicja,która w krótkich,acz dosadnych słowach,opisała nas jako wybitną elitę intelektualną,całkowicie deprecjonując innych,nie mającą sobie równych.Radni z Koronowa,wykształceni i inteligentni ludzie zamierzali wyjść na znak protestu,zostali wyłącznie ze względu na ministra.Mieliśmy już Beverly Hills,teraz mamy traktowanie innych jak półidiotów.
            Nie dosyć,że p.Alicja uważa się za wybitnego polityka(a w samorządzie to jest praca,a nie polityka)to po 4 latach nawet nie wie,czym powiat zarządza,nie współpracuje z wójtem,bo trzeba go zniszczyć,na sesjach rady gminnej bywa bardzo rzadko i to mocno spóżniona i dużo można by jeszcze mówić.
            Ale drugi ciekawy przypadek-Podgórski-zadufany w sobie zarozumialec,którego "geniuszu"jeszcze nikt nie dostrzegł,bo otaczają go sami idioci.Leń,którego nienasycone ego bardziej skłania do poszukiwania kontaktów z obojętnie kim,byle robić karierę.Jakoś pracami na rzecz sołectwa nie za bardzo lubi się hańbić.
            Chcecie takich radnych -to wybierajcie.
            • zmiany4 Re: nasi faworyci w wyborach 2010 18.11.10, 15:58
              Witam,

Pana "abcniemcz" informuje, że jutro składam pozew do Sądu o naruszenie dóbr osobistych, A Państwa zachęcam do głosowania na moją osobę. Obiecuje Państwu także, że po odszyfrowaniu nick-a Pana "abcniemcz" przez prokuratora poinformuje Państwa z kim mamy do czynienia,
              Na takie rzeczy nawet w ferworze wyborów nie wolno pozwalać.

Po tej wypowiedzi - tym bardziej jestem zmotywowany do kandydowania i liczę na Państwa głosy, gdyż jak widać w naszej małej ojczyźnie jest sporo do zrobienia i to nie tylko w zakresie inwestycji ale także KULTURY !!! ,

więcej o mnie na stronie:

www.jerzy.podgorski.dorady.org

• abcniemcz Re: nasi faworyci w wyborach 2010 18.11.10, 18:26
                Drogi Panie
                Jestem starym i doświadczonym człowiekiem i Pańskie grożby dotyczące sądów i prokuratury nie robią na mnie żadnego wrażenia,chyba że zechciałby mnie Pan przywieżć przed Sąd Ostateczny.Zanim to jednak się stanie,dobrze byłoby,gdyby zrozumiał Pan,że kandydując na radnego,stał się Pan z własnej i nieprzymuszonej woli osobą publiczną-a to bardzo zmienia postrzeganie Pańskich dóbr osobistych-tym bardziej w kampanii.Proszę może wziąć przykład z innych piszących(pod własnym nazwiskiem)kandydatów i zamiast straszyć sądami,odpowiadać merytorycznie na zadane kwestie.Zauważył Pan też chyba,że szef Pańskiej partii,D.Tusk jest setki razy oskarżany,wraz z rządem o lenistwo,arogancję,granie w piłkę,lekceważenie opozycji a nawet"krew na rękach" i wiele,wiele innych.Nie przypominam sobie jednak,aby wytaczał komuś proces o "ochronę dóbr"pewnie w tym przypadku całe życie spędziłby w sądach.
                Ale odnieśmy się do pańskiego programu-"animator kultury"-widziałem Pana na imprezach organizowanych w Niemczu ale nie słyszałem nigdy,że był Pan współorganizatorem-proszę o konkrety.
                "Komunikacja zbiorowa"?jak dobrze Pan powinien wiedzieć,tego problemu-nawet przy współfinansowaniu gminy nie da się rozwiązać od lat,a z czasem zapotrzebowanie maleje-jaki ma Pan pomysł?
                "Ład przestrzenny"-pojęcie bardzo ogólne,proszę o szczegóły i w jaki sposób o ten ład zamierza Pan zadbać-konkretnie.
                Liczę na konkretną odpowiedż.
                Pozdrawiam
              • niem-czanin Re: nasi faworyci w wyborach 2010 18.11.10, 18:28
                Proponuję pozew w trybie wyborczym, bo w przeciwnym razie możemy się nie doczekac odszyfrowania. Do głosowania mnie Pan nie zachęcił, bo ujawnił się Pan na forum dopiero gdy ktoś Panu dopiekł, chyba że przeoczyłem Pana wpisy dotyczące problemów gminy, o których rzeczowo dyskutują niektórzy z kandydatów.
            • maxlen Re: nasi faworyci w wyborach 2010 18.11.10, 16:04
              To co pisze abcniemcz miało miejsce . Zrelacjonował mi to kolega , który był na tym spotkaniu. To prawda , p.Alicja zachwalała naszą gmine w ten sposób. Powiedziała że nigdzie w powiecie nie ma tak dużo wykształconych i inteligentnych ludzi jak w Osielsku. Że jesteśmy intelektualną elitą powiatu. Na tym spotkaniu byli rolnicy, ale Ci rolnicy ukończyli wyższe uczelnie i znają języki obce. I opowiedział mi o reakcjach tych rolników po tym spotkaniu.. W skrócie...nie przyznawajmy się nad zalewem koronowskim i okolicach że jesteśmy z Osielska. Pani Alicjo, zamiast wywieszać zwietrzałe banery , niech Pani wywiesi baner z przeprosinami dla tych rolników....i to najlepiej na rynku w Koronowie
              • osielsko21 Re: nasi faworyci w wyborach 2010 18.11.10, 17:48
                wielkość człowieka poznaje się po tym, jak odnosi się do innych ludzi - nawet swoich wrogów, o mniejszej zasobności portfela, mniej wykształconych, niepełnosprawnych itp.....
                Należy sie tylko cieszyć, że nasza gmina jest intelektualną elitą powiatu - no chyba, że tylko jej część zamieszkała w Niemczu..... nie można jednak zapominać, że istnieje inny, piękniejszy świat, a województwo kujawsko-pomorskie (w tym nasza gmina, powiat) nie należą do czołówki w kraju, jeśli chodzi o wyniki w nauce.....
                • dalekoodgminy Re: nasi faworyci w wyborach 2010 18.11.10, 22:54
                  założyłem ten wątek abyśmy się pobawili w typowanie radnych . Moja prośba....o wyborach i kandydatach piszmy w wątku wyboryosielsko2010.pl
                  • lutekwiejski Re: nasi faworyci w wyborach 2010 19.11.10, 07:24
                    moje kandydatury

Gmina

Baumgart - na 100% ( dzieciaki Go uwielbiają , dużo dla nich robi)
                    Kozłowski - z taką specjalizacją na pewno przyda się w Radzie
                    Kobus - trochę w ciemno- ale dajmy szansę nowym pomysłom

Powiat

Kuziak - zmieniłem o facecie zdanie. Kolędując trafił i do mnie. Nie we wszystkim mnie przekonał , ale wrażenie pozytywne. Gościu jest ,,ok"

Wójt

Sypniewski - nie zmienia się kury która znosi złote jajka. Tak samo jest z wójtami , dobrymi gospodarzami.

• niemcz2010 Re: nasi faworyci w wyborach 2010 19.11.10, 09:07
      W Niemczu będę głosować na:

do gminy
      1. Balbuza-Walkowska Lucyna
      Wykazała się aktywnością w dotychczasowym działaniu i merytorycznym przygotowaniem, może w nowej kadencji ze skutecznością będzie lepiej?
      2.Różański Andrzej
      Komentarz j/w
      3.Polasik Beata lub Jurek Podgórski.
      Znam obie te osoby z dobrej strony, zaskoczony jetem komentarzem "abcniemcz" na temat J.P. ale nie zarzucam niczyjej złej woli - nie wiem jak było i czekam na dalszy rozwój wypadków ;-)

do powiatu
      1.Kuziak Leszek
      Widać od dawna (co go różni od wielu kandydatów którzy jakby obudzili się do działania i kampanii wczoraj) że facet się stara i zależy mu by coś dla naszej społeczności zrobić - a także, co jest ważne moim zdaniem - by nie koncentrować się tylko na Niemczu ale by budować porozumienie między sołectwami w naszej gminie i ze wszystkimi gminami w Powiecie.

wójt - Rzadkiewicz
      Zauważyliście być może, że podchodzę z rezerwą do tego Pana, tym bardziej, że to ponoć as z rękawa opisywanej tu często pani Alicji, do której fanów nie należę.
      Przekonuję się jednak po przeczytaniu rzeczowych i merytorycznych wpisów tego Pana na forum.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka