lesz1411
30.12.11, 22:24
Witam. Szanowni Państwo , zwracam się do wszystkich z gorącą prośbą o baczne zwracanie uwagi na osoby , które majstrują przy studzienkach kanalizacyjnych a następnie je kradną. Jest to plaga na terenie naszej gminy.Wie o tym policja oraz nasze władze , ale na razie mimo różnorakich działań nie mogą uporać się z tym procederem. Przed chwilką , idąc na spacer z psem ulicą Leśnego Runa dosłownie w ostatniej chwili zatrzymałem się przed taką niezabezpieczoną studzienką. Ta ulica jest nieoświetlona a studzienka umieszczona w ulicy . Nie trzeba dużej wyobraźni aby przewidzieć skutki wpadnięcia do takiej dziury lub wjechania w nią samochodem. Pamiętajcie Państwo że zmierzch zapada szybko , a nasze dzieci często wracają takimi drogami ze szkoły czy różnych pozaszkolnych zajęć. Pomóżmy ukrócić ten bezmyślny i bardzo niebezpieczny proceder który zagraża życiu naszych dzieci i nas samych.
ps.Tę studzienkę oczywiście prowizorycznie zabezpieczyłem i powiadomiłem władze aby rano zakryły pokrywą ....ale prawdopodobnie znowu zjawią się po nią złodzieje. Pozdrawiam. L.K