misiuzdzisiu 14.03.13, 19:16 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiuzdzisiu [...] 14.03.13, 19:17 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
zniemcza Re: who's who? w gminie osielsko 15.03.13, 05:16 Gdzie ja mieszkam? Przeciez takie powiazania nie daja mozliwosci rozwoju gminy! To powinno byc skierowane do prokuratury. Naduzycia i sprzeniewierzenie majatku. W glowie sie nie miesci, ze to tak funkcjonuje od tylu lat. Cebula z TVN Uwaga mialby sie czym zajac. Odpowiedz Link
osielsko Re: who's who? w gminie osielsko 15.03.13, 07:32 Chciałbym zauważyć, iż ze względu na niezwykły charkter części podanych przez Pana/Panią informacji mogą one stanowić doniesienie/złoszenie do prokuratury popełnienia nadużycia lub przestępstwa. Dlatego wnioskuję, iż posiada Pan/Pani dowody na zawarte w poście argumenty. Jeśli nie to proszę o wstrzemieźliwość w ocenach jeżeli, któreś z informacji są niesprawdzone. Odpowiedz Link
lesz1411 Re: who's who? w gminie osielsko 15.03.13, 10:35 Witam. Myśle ze administrator powinien ten wątek skasować. Pozdrawiam. L.K Odpowiedz Link
fazer5 Re: who's who? w gminie osielsko 15.03.13, 10:50 , a z jakiego powodu taki wniosek o skasowanie? Odpowiedz Link
niemcz44 Re: who's who? w gminie osielsko 15.03.13, 14:07 Ja tutaj nie zauważam żadnych rewelacyjnych wieści. Dla tych co się trochę interesują naszą gminą /patrz np wątek "radni" i inne wątki na tym forum/ większość tych faktów została już opisana i jest powszechnie znana. Niestety ludzie są z natury konserwatywni i z obawy przed zmianami wolą tolerować to co jest. To raczej publicystyka niż jakieś doniesiania, albo oskarżenia. Proszę przejrzeć, na przyklad, /BIP - protokóły z sesji RG/ w części zapytania i interpelacje z ostatnich, powiedzmy 6-8 lat i zobaczyć kto je składał i jaki, w zdecydowanej większości, był ich los. Proszę zapoznać się z uchylonymi uchwałami /wiele ich nie było/ i wyciągnąć stosowne wnioski. Proszę spojrzeć na rzeczywistą opozycję w RG, czy taka w ogóle istnieje? Proszę popatrzeć na aktywność radnych? I tak dalej. Wiadomo - najlepiej skasować wątek i po kłopocie, ale czy naprawdę? Odpowiedz Link
misiuzdzisiu sprostowanie 17.03.13, 18:30 Szanowni państwo...chce wyjaśnić że wiele z tych informacji , które tu napisałem w pierwszym i drugim poście pozyskałem od osób postronnych i wczoraj dowiedziałem się że okazały się one zlepkiem różnych półprawd i przekłamań a też i informacji nie mających potwierdzenia w rzeczywistości czyli nie odpowiadające prawdzie. Chciałbym w tym miejscu przeprosić osoby opisane w tych wątkach za naruszenie ich dobrego imienia . Jednocześnie proszę opiekuna forum ,,osielsko" o usunięcie tego wątku jako szkodliwego i nie mającego wiele wspólnego z rzeczywistością . M.Z Odpowiedz Link
osielsko Re: sprostowanie 17.03.13, 19:25 Na wyraźną prośbę założyciela wątku wypowiedzi zostały usunięte. Odpowiedz Link
semeon Re: sprostowanie 18.03.13, 00:08 Ciekawe, ciekawe. Prawdziwa gminna demokracja. Odpowiedz Link
semeon Re: sprostowanie 18.03.13, 00:38 A może jeszcze cytując klasyka, warto napisać: "Prawda to ostatnia rzecz, której potrzebujemy". Odpowiedz Link
sx3 Re: sprostowanie 18.03.13, 18:47 Faktycznie żadne to rewelacje nie były. Zgadzam się że zbyt otwartym tekstem redagowane. Cóż władza demoralizuje. KADENCYJNOŚĆ to jedyny lek na te wynaturzenia.Radni- cóż jeśli trafisz między wrony to kraczesz jak i one...kwestia czasu. Można to nazwać "układem" a ja uważam, że przy biernej postawie elektoratu co widać po udziale w zebraniach i żenujących dyskusjach na nich, wybrańcy /radni/ czują się pewni i niezagrożeni bo kto zapyta ich co robią- z reguły nic. Z historii powszechnej a i najnowszej Polski widać, że kolejne ekipy wchodzą w buty poprzedników i biorą łupy bo mają tylko 4 lata czasu i trzeba otoczyć się swoimi to może uda się dłużej. Gmina Nasza /jak wiele innych/ jest Polską w miniaturze. Bliżej wyborów ciekawostek będzie więcej. Usuwanie wątków niewiele pomoże. Tylko nie tak "z grubej rury". Czekam na ciąg dalszy. Odpowiedz Link
ludziska321 Re: sprostowanie 18.03.13, 21:04 no cóż nawet nasz trybun p. Leszek nie sprecyzował dlaczego chce aby temat zamknąć i nie precyzuje co w poście było nieprawdziwego. Odpowiedz Link
lesz1411 Re: sprostowanie 18.03.13, 22:01 Witam. Uważam ze znalazło sie tam kilka krzywdzacych opini oraz nieprawdziwe informacje. Mam na myśli opinie dotyczące p. Lucyna Balbuzy oraz p. Alicji Araszkiewicz. Rownież uwagi dotyczące mojej działalności w sprawie masztu czy zwolnienia pracownika mijają sie z prawdą. Ale zgadzam sie z tą uwagą ze stan dróg powiatowych jest niezadawalający. i prosze mi wierzyc...wielokrotnie interweniuje w tej sprawie w starostwie. Mam nadzieje ze z coraz lepszym skutkiem. Co do pozostałych treści to nie zabieram głosu ponieważ nie mam wiedzy aby dyskutować na temat poruszonych tam wątków. Dlatego wyrazilem opinie o skasowaniu tego tematu. Ale to tylko moje zdanie. A forum ma tę zaletę ze można je tu wyrazić Odpowiedz Link
strusz Re: sprostowanie 18.03.13, 23:34 Część osób przeczytała, skopiowała i wysłała dalej. Tłumaczenia autora są traktowane z przymrużeniem oka. Czytam jak lesz1411 tłumaczy się teraz i byłby wiarygodny gdyby te argumenty przytoczył za pierwszym razem. Teraz to tylko obłuda i zakłamanie jaki i większość działań w gminie. Obserwuję pracowników basenu których czasami jest więcej niż pływających. Czy tyle potrzeba? Zgłaszanie problemów w gminie kończy się przesuwaniem w czasie ich realizacji aż do zapomnienia. Obraz opisany przez autora jest jak najbardziej prawdopodobny. Odpowiedz Link
niemcz44 Re: sprostowanie 19.03.13, 02:06 Od publicznych oskarżeń nie ma odwołań. I żadne kasowanie wątków tego nie zmieni. Dużo lepiej odpowiedzieć merytorycznie lub podjąć kroki prawne. Już tutaj taki jeden straszył sądem, ale jakoś przestał, a ostatnio to nawet składał życzenia. Odpowiedz Link
niemczxyz Re: sprostowanie 19.03.13, 10:25 Jeżeli wszystko odwołał z tego co napisał bo to kłamstwa , to do czego ktoś ma się odnosić merytoryczne? Jeżeli to co napisał są to rzeczywiscie kłamstwa to dobrze że usunął te bzdury i przeprosił opisane tam osoby. A na przyszłość więcej powściągliwości i rzetelności w przekazywaniu faktów. Odpowiedz Link
abcniemcz Re: sprostowanie 19.03.13, 12:56 Rzetelność nietrudno znależć w oficjalnym i nie podlegającym cenzurze w Polsce(nie wiem,jak w gminie Osielsko?) KRS-e.Wystarczy tylko zajrzeć ,a pewne powiązania,o których pisze autor usuniętego postu znajdą potwierdzenie. Odpowiedz Link
neodym-pl Re: sprostowanie 19.03.13, 20:22 ..."Facet z Goloneczki to stary buc. Zaproponowałem mu przesunięcie części obsługi gastronomicznej na czas występów artystycznych bliżej sceny. Nie zgodził się. W ogóle wszyscy jedli obiad. Mi nawet nie zaproponowali. Czułem się jak intruz. A przecież robię im dwa dni festynu." Odpowiedz Link
felyetonista Re: sprostowanie 20.03.13, 08:14 semeon napisał: > A może jeszcze cytując klasyka, warto napisać: "Prawda to ostatnia rzecz, któr > ej potrzebujemy". Prawda to pierwsza rzecz jakiej oczekujemy. Jeśli ktoś pomawia bezpodstawinie powinien się liczyć z konsekwencjami. Jeśli zawarte oskarżenia autor dementuje należy je usunąć z debaty publicznej. W mediach mainstreemowych takie wrzutki żyją swoim życiem, kreując rzeczywistość, której nie ma. Przykładów jest wiele, jak chociażby pijany Blasik czy jego kłótnia przed wejściem do samolotu. Nic takiego nie było, ale w świat poszło, że polski pijany generał był w kokpicie i do tego nawalony w trzy dupy. Zresztą Gazeta Wybiórcza do tej pory z tego faktu robi szoł łoł. Bardzo dobrze, ze jeśli ktoś minąl się z prawdą (PO PROSTU BESZCZELNIE SKŁAMAŁ), przyznał sie do swojego kłamstwa to raz jeszcze: bardzo dobrze, że takie wypowiedzi lądują w stercie śmieci, bo tyle sa warte. Odpowiedz Link
krysp16 Re: sprostowanie 20.03.13, 12:57 Pan osielska pokrzywka sprytnie podjął próbę odwrócenia uwagi:-) z marnym skutkiem, bo ani to klasy nie miało ani rzeczowe nie było . Czasami myślę warto przemyśleć i przeanalizować opinie mieszkańców w końcu to my jesteśmy społecznością dla której powinno się "dziać".... zamiast ryć i kopać we własnym otoczeniu... niczym kret "po omacku" nieudolnie.. no cóż ale to już trzeba być "niemałym" człowiekiem...... Odpowiedz Link