coooler1 06.01.05, 11:50 Odwiedzili was znajomi spoza regionu?? Jakie mają wrażenia z pobytu w Gminie? pozdr. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kandydatck Re: Wrażenia z pobytu gości ..... 07.01.05, 21:07 zawsze takie same: Ależżżż tu pięęęęknie :D Odpowiedz Link
m-classic Re: Wrażenia z pobytu gości ..... 09.01.05, 21:12 > Ależżżż tu pięęęęknie Przyjadę tu w maju po prawie 19 latach. Mam nadzieje, że też tak powiem. Odpowiedz Link
seatle Re: Wrażenia z pobytu gości ..... 10.01.05, 22:05 m-classic napisała: > > Ależżżż tu pięęęęknie > Przyjadę tu w maju po prawie 19 latach. Mam nadzieje, że też tak powiem. Gdzie mieszkales w Osielsku? 19 lat koopa czasu! Odpowiedz Link
m-classic Re: Wrażenia z pobytu gości ..... 10.01.05, 22:43 Swojego czasu studiowałam w Bydgoszczy. Nie mieszkałam w Osielsku, ale bywałam przejazdem i nie tylko. Odpowiedz Link
seatle Re: Wrażenia z pobytu gości ..... 16.01.05, 08:03 Kiedys w Osielsku znajdowal sie Wydzial Mechaniczny Bydgoskiej ATR, wiec brac studencka gremialnie odwiedzala ta miejscowosc. Specjalnie pod studentow uruchomiono wowczas miejska linie autobusowa (starosc - zapomnialem numeru lini!!!). Na przelomie lat 80 i 90, gdy burza strajkow przetaczala sie przez kraj, kierowca tej lini (zawsze ten sam) nie zmienial dziurek w kasownikach przez kilka miesiecy!!! Na jednym bilecie moznabylo jezdzic ile sie dalo. Dla mnie- studenta to byla niezwykla oszczednosc! Teraz nie ma lini, przystanek zlikwidowany a Wydzial Mechaniczny przestal istniec. Odpowiedz Link
m-classic Re: Wrażenia z pobytu gości ..... 16.01.05, 11:23 Numery z biletami znam doskonale, chociaż nie korzystałam z komunikacji miejskiej w tym kierunkiu, a ATR to też nie była moja bajka. Gdyby wydziały, które są obecnie istniały za mojej kadencji to zapewne zainteresowana byłabym tą uczelnią. Natomiast sposobów na bilety było kilka, niektóre może pracochłonne ale bardzo skuteczne. Odpowiedz Link
seatle Re: Wrażenia z pobytu gości ..... 24.01.05, 07:26 mnie czesto goscie z bydgoszczy odwiedzaja i sa zauroczeni spacerami po lasach, zasniezonymi polami, cisza i zapachem dzisiaj wlasnie zasypalo mi sniegiem dom kilkanascie centymetrow puchu, jest 7:25 i juz mi odsniezyli droge przed domem zaraz ide po cieple bulki, wypije kawe sielanka Odpowiedz Link
m-classic Re: Wrażenia z pobytu gości ..... 24.01.05, 20:05 Mnie też zasypało ale Ty miałeś szczęście, że Cię odśnieżyli w miarę szybko, ja musiałam trochę poczekać. Dobrze Ci z tą poranną kawą, ja nigdy nie mam czasu, a przed ósmą to jestem zwykle w drodze do pracy. Odpowiedz Link
lesz14 Re: Wrażenia z pobytu gości ..... 24.01.05, 22:50 nie narzekajcie na odśnieżanie. Dobrze że odśnieżyli.Nie wszędzie mają taki luksusik .Jak tak dalej pośnieży,to chyba zacznę saniami po bułeczki dojeżdżac. Ale to jest urok takiego mieszkania ,,na wsi " .I nie oddałbym tych uroków za żadne skarby. Pozdrawiam Odpowiedz Link
seatle Re: Wrażenia z pobytu gości ..... 27.01.05, 14:34 ja nie narzekam lubie walczyc ze sniegiem dla mnie moglby padac codziennie i codziennie bym odsniezal Odpowiedz Link
seatle Re: Wrażenia z pobytu gości ..... 27.01.05, 14:32 ja rowniez o tej godzinie pracuje na szczescie ostatnio czesciej, mam cos w rodzaju home office pracuje zdalnie i rozkoszuje sie domem m-classic napisała: > Mnie też zasypało ale Ty miałeś szczęście, że Cię odśnieżyli w miarę szybko, ja > > musiałam trochę poczekać. Dobrze Ci z tą poranną kawą, ja nigdy nie mam czasu, > a przed ósmą to jestem zwykle w drodze do pracy. Odpowiedz Link
m-classic Re: Wrażenia z pobytu gości ..... 27.01.05, 19:54 Niektórym to jest dooobrze, a mnie dzisiaj znów zasypało. Odpowiedz Link
m-classic Re: Wrażenia z pobytu gości ..... 02.02.05, 16:38 seatle napisał: > Kiedys w Osielsku znajdowal sie Wydzial Mechaniczny Bydgoskiej ATR, wiec brac > studencka gremialnie odwiedzala ta miejscowosc. >...Dla mnie- studenta itd... Skończyłeś Wydział Mechaniczny, a słuchasz II PR, gdzie jest przede wszystkim muzyka klasyczna?- podziwiam. Odpowiedz Link
coooler1 Re: Wrażenia z pobytu gości ..... 01.02.05, 22:46 Osielsko da sie lubić:) Raczej każdemu sie podoba! :) Odpowiedz Link
vanilia01 Re: Wrażenia z pobytu gości ..... 27.01.05, 10:53 przewaznie nie spiesza sie z wyjazdem. pobyt czesto sie przedluza Odpowiedz Link
coooler1 Re: Wrażenia z pobytu gości ..... 07.02.05, 10:50 Gmina Osielsko należy do najszybciej rozwijających sie w województwie Kujawsko Pomorskim. Coraz więcej ludzi osiedla się właśnie tutaj...I to nie tylko z Bydgoszczy i Kuj.Pom. ale także z innych regionów...Gmina Osielsko ma COŚ w sobie...ma swój urok.Bezrobocie tutaj nie jest wysokie...Jest tu dużo lasów i terenów rekreacyjnych. pozdro... Odpowiedz Link
mamamuminka01 Re: Wrażenia z pobytu gości ..... 06.12.05, 13:21 moim znajomym, kiedy nas odwiedzaja, zawsze tak sie podoba, ze bardzo intensywnie przeszlo rok czasu szukali tutaj ziemi zeby sie pobudowac. niestety, gmina nie oglazala przetargu, nikt tez nie mial nic, co spelnialoby okreslone warunki.znajomi byli niepocieszeni. w koncu kupili nieruchomosc w niemczu i ok. marca sie wprowadzaja.(!) Odpowiedz Link