Dodaj do ulubionych

Życiowa porażka p.Wójta Sypniewskiego

04.08.06, 19:14
Dzis 4 sierpnia p. Wojt W. Sypniewski zatrudnił na stanowisko dyrektora
szkoly w Osielsku Jachowskiego, osobe ktora swoja postawa i pogladami niczego
nie reprezentuje. Dziwie sie bardzo mocno całej komisji jak bardzo musicie
byc panstwo dwulicowi ze nie potrafiliscie wybrac godną osobe na stanowisko
dyrektora naszej szkoly. Jakie poglady bedzie nowy dyrektor wpajał naszym
dzieciom: ze mozna miec zone i kochanke? Widze ze ci ktorzy go wybrali
rowniez takie poglady wyrazają zal mi was a moze niezle wam za to zaplacili?
bo przeciez czlowiek kireujac sie rozumem wie co ma czynic jezeli kieruje sie
forsa - nie wie. A co do wojta ufam naszej społecznosci ze juz go wypieprza z
tego stanowiska juz dosc zla narobil. LUDZIE OTWORZCIE OCZY i nie spijcie!
dodajcie swoj komentarz i do roboty?
Obserwuj wątek
    • jaszkol Re: Życiowa porażka p.Wójta Sypniewskiego 06.08.06, 07:21
      Jeżeli posługujesz się nazwiskami to może sam byś się podpisał z imienia i
      nazwiska? W ten sposób naruszasz zasady korzystania z forum!
      • ramonka27 Re: Życiowa porażka p.Wójta Sypniewskiego 06.08.06, 11:02
        O widzę, że mamy tutaj kolejnego <<ZNAJOMKA>> pana wójta.
    • jozefa5 Re: Życiowa porażka p.Wójta Sypniewskiego 06.08.06, 16:05
      Poziom wypowiedzi siegnal dna...Co robi administrator?
      • sant.ander Re: Życiowa porażka p.Wójta Sypniewskiego 06.08.06, 19:56
        Administrator wahal sie, czy tego nie usunac, ale uznal, ze byly na tym forum
        gorsze wykroczenia przeciwko dobrym obyczajom. Zdecydowal, ze bedzie kontynuowal
        polityke kasowania jedynie spamu i postow razaco naruszajacych ogolne zasady
        wspolzycia spolecznego.
        Jesli jednak spolecznosc forum wyrazi wole usuniecia tego tematu, administrator
        przychyli sie do niej :)

Pozdrawiam
    • edi281 Re: Życiowa porażka p.Wójta Sypniewskiego 06.08.06, 21:57
      Ludzie nie mieszajcie się w politykę - tutaj wszyscy są umoczeni...
      • stalyczytelnik4 Re: Życiowa porażka p.Wójta Sypniewskiego 07.08.06, 08:45
        Czytam systematycznie to forum od ponad pół roku. Poziom wypowiedzi jego
        użytkowników jest bardzo zróżnicowany ale nie spodziewałem się wypowiedzi w
        stylu PiS-u! Kochanka, brat w więzieniu, dziadek służący w armii niemieckiej.
        Czy to nie zagrywki właśnie tego ugrupowania z ostatniej kampanii wyborczej?
        Umoczyć człowieka na samym wstępie to najważniejsza zasada! Nie uprawiam
        polityki, stwierdzam tylko fakt. Administrator „ma rację” nie usuwać wątka bo
        zachwieje on „bardzo wysokim poziomem wypowiedzi”. Podoba mi się ostatnia
        wypowiedź: „Ludzie nie mieszajcie się do polityki, tu wszyscy są umoczeni... a
        tobie administratorze pozostawiam swoją wypowiedź do przemyślenia!
    • sorid Re: Życiowa porażka p.Wójta Sypniewskiego 07.08.06, 08:53
      Uwazam, ze piszac na forum publicznym nalezy prezentowac juz jakis poziom
      wypowiedzi i proponuje zaczac od rezygnacji z wulgaryzmow. Ponadto miej
      czlowieku troszke odwagi i skoro juz krytykujesz innych oraz wymieniasz ich z
      imienia i nazwiska miej odwage sie pod tym podpisac. Ponadto zgadzam sie z
      innymi wypowiedziami, ze nie nalezy skreslac czlowieka na starcie. Dyrektor
      szkoly ma byc dyrektorem, dobrym organizatorem i zarzadca, a nie moralizatorem.
      Zreszta wybor dyrektora to decyzja kilkunastoosobowej komisji, a nie samego wojta.
    • rade25 Re: Życiowa porażka p.Wójta Sypniewskiego 07.08.06, 21:42
      Jestem zadowolony,ze ktos o tym napisal. Wspolczuje tym, ktorzy musza we
      wrzesniu poslac dzieci do szkoly. Mam nadzieje, ze za nim moje urosna sytuacja
      sie zmieni. Dyrektor, ktory nie cieszy sie autorytetem nie bedzie dobrym
      organizatorem i zarzadca.
    • geograf17 Re: Życiowa porażka p.Wójta Sypniewskiego 08.08.06, 11:16
      Aż ręce mi opadły ,poziom wypowiedzi nejmana i zawistna treść poniżej
      wszelkiego poziomu ...brak słów ! A gdzie argumenty ?? na złą działaność
      wójta !! obudź się człowieku i wróć z dalekiej podróży ! A może sam chciałeś
      stratować w konkursie ..tylko odwagi nie stało ...???
    • stalyczytelnik4 Re: Życiowa porażka p.Wójta Sypniewskiego 08.08.06, 11:34
      Byłem jednym z pierwszych, który zareagował na tą wiadomość i przyznam szczerze
      całkowicie zaskoczony jej formą. Postanowiłem więc pogrzebać trochę w Internecie
      i poszukać czegoś na temat konkursów na dyrektorów szkół. Znalazłem stronę
      www.menis.gov.pl/prawo/wszystkie/akty_pr.php (polecam wszystkim, którzy
      pragną w przyszłości wyrazić opinie na temat pracy szkoły) i przez wyszukiwarkę
      dotarłem do pewnych aktów prawnych (zajęło mi to parę ładnych godzin). O to co
      wyczytałem i czym pragnę podzielić się na tym forum. Wygrana w konkursie na
      stanowisko dyrektora nie jest równoznaczna z powierzeniem obowiązków dyrektora
      szkoły (pierwsza mylna informacja p. nej man2). Wynik konkursu musi się
      uprawomocnić a kandydata musi zatwierdzić organ sprawujący nadzór pedagogiczny.
      Konkurs był 03.08 o czym mówi ogłoszenie, czyli 04.08 wójt nie mógł powierzyć
      stanowiska (druga mylna informacja p. nej man2). W wyniku tych dwóch mylnych
      informacji pan panie nej man2 pisze nie o osobie publicznej czyli dyrektorze
      szkoły tylko o osobie całkowicie prywatnej, naruszając jej prywatność i godność,
      a jest to ścigane z mocy prawa. Narusza pan też regulamin i netykiete forum
      wypowiadając się o osobie i posługując się jej nazwiskiem. Łamie pan prawo za
      przyzwoleniem administratora, który nie widzi w wypowiedzi niczego złego,
      niszczy pan człowieka, który nie jest jeszcze dyrektorem i nie wiadomo czy
      będzie. Posługuje się pan formą, która w większości społeczeństwa powinna budzić
      odrazę. Jestem więc za usunięciem pana wypowiedzi z forum p. nej man2!
      • sant.ander Re: Życiowa porażka p.Wójta Sypniewskiego 08.08.06, 15:25
        Nie popadajmy w paranoje. Kto daje wiare glupotom anonimowo wypisywanym w
        Internecie? Heh, do niszczenia ludzi jeszcze stad daleko. I nie uwazam, zeby
        natychmiastowe kasowanie, a widzialem ten watek jeszcze zanim ktokolwiek zdazyl
        odpowiedziec, bylo lepszym wyjsciem.
        Mylisz sie, stalyczytelniku, twierdzac, ze nejman zlamal netykiete lub regulamin
        forum. Polecam lekture powyzszych. Sa bardzo lakoniczne i mozna je w latwy
        sposob zinterpretowac na korzysc nejmana.
        Jak pokazuje doswiadczenie, Pan Joachimowski, czy jak mu tam, moze probowac
        dochodzic swoich praw przed sadem i liczyc na wygrana. Wysledzenie uzytkownika
        nejman, po odpowiednim orzeczeniu sadu, bedzie dla administratorow portalu
        gazeta.pl rzecza niebywale prosta. Dlatego ostrzegam, ze anonimowsc jest tu
        bardzo wzgledna. Anonimowi jestescie Panstwo dla mnie i innych uzytkownikow, ale
        na pewno nie dla osob dbajacych o portal.
        Na koniec powiem tylko, ze robienie z igly widel w tej sprawie [stalyczytelnik],
        jest moim zdaniem albo przejawem nudy, albo osobistego zainteresowania
        zniknieciem tego watku.

Pozdrawiam
      • majty_soltysa Re: Życiowa porażka p.Wójta Sypniewskiego 08.08.06, 18:46
        Nie moze byc tak, ze watek, ktory sie nie podoba bedzie kasowany. Po to jest
        forum, aby prezentowac wlasne opinie. Dyrektor szkoly nie jest osoba prywatna,
        ale od momentu wybrania jest osoba publiczna.
        Posel Gruszka zabawiajac sie w agencji towarzyskiej pewnie nie reprezentowal
        tam Sejmu:-) ale byl jako osoba prywatna.
        Wiec skoro ktos decuduje sie piastowac stanowiska publiczne, musi miec na
        wzgledzie fakt, ze zycie prywatne bedzie baczniej obserwowane.
      • osielsko Re: Życiowa porażka p.Wójta Sypniewskiego 09.08.06, 08:52
        Administrator postapil slusznie pozostawiajac watek.
    • mamamuminka01 Re: Życiowa porażka p.Wójta Sypniewskiego 11.08.06, 08:48
      coz.... na temat kandydata na dyrektora szkoly niewiele moge powiedziec, gdyz z
      reguly nie wypowiadam sie na tematy, w ktorych niewiele sie orientuje...pewnie
      czesciej zabiore glos w tej sprawie, kiedy tego Pana osobiscie poznam lub
      zycie i fakty beda mogly nasuwac jakiekolwiek dewagacje na ten temat.
      moge tylko podkreslic, ze poziom niektorych wypowiedzi, dobor slow jest
      zenujacy. ludzie krytykuja innych, a od siebie powinni zaczac. jak mozna
      publicznie uzywac takich wulgaryzmow? przeciez wszystko co chcemy przekazac
      mozna powiedziec w miare rozwaznie i bez niepotrzebnych emocji. nawet jak juz
      koniecznie chcemy komus dopiec, to bardziej potrafi 'sciac z nog' spokojna
      riposta niz prymitywne wyzwiska. a moze ci, do ktorych to mowie nie rozumieja w
      ogole tego co do nich pisze?... pewnie ktos pomysli, ze na bezczelnosc na forum
      przyzwala mu parawan anonimowosci lecz 1. reprezentujemy wlasna, niemala
      spolecznosc. 2. sama wywnioskowalam ze w urzedzie gminy czy tez w strazy
      miejskiej pracownicy chyba sledza to forum i powaznie je traktuja, gdyz nie
      sadze zeby byl to tylko zwykly zbieg okolicznosci, ze np. kiedy poruszalismy
      watek parkowania przed przychodnia, problem bardzo szybko zostal rozwiazany na
      nasza korzysc, pojawily sie i znaki i klomby z kwiatami.(za co jestesmy
      wdzieczni :)), 3. jesli chcemy cos wspolnie zdzialac i byc powaznie traktowani,
      to tylko poprzez rozsadne argumenty i madre wypowiedzi. 4. tak jak juz ktos
      wczesniej powiedzial-ta anonimowosc jest wzgledna.
      pozwole sobie teraz zacytowac kilka 'kwiatkow', ku przemysleniom ich autorom:
      "...mam nadzieje ze juz tych parszywych ludzi coś powstrzyma i przestaną
      wyrzucać swoje prywatne odpadki na nasz parafialny cmentarz i mam nadzieje ze
      ci darmozjadzi strażnicy zabiorą sie do roboty a nie tylko dupę człowiekowi
      trują,..."
      "...SKORO TAK CI SIĘ PODOBA ZASYPWANIE DZIUR TŁUCZNIEM TO ZYCZĘ CI ŻEBYŚ DOSTAŁ
      W OKO KAMIENIEM SPOD OPONY SAMOCHODU."
      kiedy juz brakuje komus argumentow, to stara sie za wszelka cene rozmowce
      obrazic w prostackim stylu:
      "...z tego co piszesz to musisz być <<KACYKIEM>> skoro ci sięwszystko
      podoba to <<W GÓRĘ DZIADA BO DOBRZE GADA>>
      Poza tym nie musisz komentować moich postów. Ja twoich nie komentuję, bo szkoda
      mi słów na te bzdury co piszesz!!!"
      czy wreszcie:
      "...A co do wojta ufam naszej społecznosci ze juz go wypieprza z
      > tego stanowiska juz dosc zla narobil..."

pozdrawiam
    • pedagog11 Re: Życiowa porażka p.Wójta Sypniewskiego 15.08.06, 14:51
      Nie zgadzam się z opinią,że prywatne sprawy osby sprawującej funkcję dyr.
      szkoły nie są istotne.W karcie Nauczyciela w rozdz.3 art 9.1. jest
      zapis"stanowisko nauczyciela może zajmować osoba,która przestrzega podstawowych
      zasad moralnych".Jeżeli tak nie jest i przyszły pan dyr. nawet specjalnie się
      ze swją "słabością" nie kryje to nasuwa się pytanie czy powinien reprezentować
      tak ważną placókę jaką jest szkoła?Szkoła która ma nie tylko uczyć,ale i
      wychowywać.Ceikawe jakie mają na ten temat zdanie rodzice.Proszę o wypowiedzi.
      • kleoo Szkoła w Osielsku-o NIE dziękuję! 17.08.06, 18:52
        Ta szkola od dawna schodzi na psy!Ludzie zabierajcie swoje dzieci, jeśli chcecie
        by były nalezycie wykształcone i miały zakorzenione zasady moralne. Przepraszam
        kilku dobrych nauczycieli, którym przyszło uczyc w tej placówce, ale niestety
        prawda w oczy okole. Informatyki w tej szkole w ogóle sie nie uczy(chyba, ze
        gier,elementów Worda i serfowania po Necie..wielka mi informatyka!!! )

Teraz pare uwag co do naszego Wójta. Kto pamieta jak zamykał Gimazjum?! W zywe
        oczy okłamał ludzi, że po zamknieciu gimazjum w Osielsku na 100% posle syna do
        Żołędowa a tymczasem jego syn stał sie uczniem Gimnazjum przy IV LO!!!(byłem na
        tym spotkaniu!) I co to za prefidia, obłuda!!!
        Jaki wójt moi państwo taki dyrektor szkoły!
        Obydwaj kręcą a dodaktowo nie jest tajemnicą, ze nowy dyrektor szkoły nie stroni
        od alkoholu a bedąc nauczycielem uczniowe wyraźnie wyczuwali od niego zapach
        alkoholu!
        Tak więc albo ratujmy Szkołe w Osielksu, albo lepiej ją likwidujmy, bo stan na
        dzisija jest niedopuszczalny i trzeba cos zrobić!
        • jozefa5 Re: Szkoła w Osielsku-o NIE dziękuję! 17.08.06, 22:40
          kleo,dziecko drogie,zla szkola a rodzina tam naucza...szczyt obludy;reszty nie
          komentuje,chociaz mam pewne watpliwosci co do poziomu nauczania w tej szkole
          czytajac brednie jej absolwentki...
          • geograf17 Re: Szkoła w Osielsku-o NIE dziękuję! 18.08.06, 10:56
            Poziom wypowiedzi kleoo ..bez komentarza !! a ponadto każdy z nas ma prawo
            wysyłać swoje dzieci do szkół takich jak chce i nic nikomu do tego !!
            Administrator powinien faktycznie przypatrzyć się niektórym wypowiedziom !
            Przeczom dobrym obyczajom conajmniej !Pozdrawiam
            • maruda47 Re: Szkoła w Osielsku-o NIE dziękuję! 18.08.06, 15:37
              Jedno mnie tylko interesuje, czy Ci, którzy tak krytykuja wybór nowego
              dyrektora nie mają sobie nic do zarzucenia?
        • maruda47 Re: Szkoła w Osielsku-o NIE dziękuję! 18.08.06, 15:41
          Odnośnie wypowiedzi kleo......... jesteś żałosny, ta szkoła jest bardzo dobrą
          placówką, krytykować jest najłatwiej, trudniej jest coś mądrego napisać, lub
          zrobić.
    • shelbygt500 Re: Życiowa porażka p.Wójta Sypniewskiego 23.08.06, 11:58
      Chyba nie do końca rozumiesz mechanizm wyboru dyrektora szkoly. Dyrektora
      wybiera komisja (12 lub 13 osobowa, nie pamiętam) w której siedzą
      przedstawiciele związków zawodowych nauczycieli, przedstawiciele szkoly, rady
      rodziców, itd, do tego przedstawiciel gminy i wójt. Ponieważ w tym konkretnym
      przypdku nie było w kim wybierać wybrany został jedyny kandydat spełniający
      wymagania postawione przez organizatorów konkursu (była jeszcze jedna chętna na
      to miejsce, ale czegos tam nie dopełniła, nie wiem czego). Akurat wójt z tego co
      wiem był przeciwny temu wyborowi, ale to nie on decyduje tylko komisja.
      Zresztą wg. mnie nie ma znaczenia prywatne życie kandydata na dyrektora, ważne
      żeby sprawdził sie jak organizator i zarządca. A co do przekupstwa to chyba
      przeceniasz możliwości pensji dyrektorskiej (komisja była dość liczna), poza tym
      to chyba nie taki miód skoro nikt inny nie chciał kandydować, więc troche się
      pochamuj ze swoimi wyrokami.
      Co do wójta ufam naszej społeczności, że widzą jak rozwija się ta gmina i
      docenią ogrom pracy włożony w to by żyło nam się trochę przyjemniej.
      Pozdrawiam
    • osielsko Re: Życiowa porażka p.Wójta Sypniewskiego 31.08.06, 07:53
      Do informacji tych, ktorzy niezadowoleni sa z pracy administratorow:

1. Aby zglosic watek naruszajacy netykiete, nalezy napisac do:
      forum.abuse@gazeta.pl. W e-mail zawieramy wszystkie potrzebne informacje.

2. Pretensje mozna rowniez zglaszac na Forum o
      Moderacji /forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=654/.

Jezeli praca administratorow jest niezgodna z prawem, administrator wlasciciela
      Forum, czyli firmy Agora, podejmnie decyzje o wykasowaniu wypowiedzi. Moze
      rowniez odebrac prawa poszczegolnym administratorom i nawet zamknac forum.

• sorid Re: Życiowa porażka p.Wójta Sypniewskiego 31.08.06, 11:53
      Jestem absolwentem tej beznadziejnej szkoly i wyobraz sobie, ze nie narzekam.
      Smialo moge powiedziec, ze nawet nauka w jednym z lepszych liceow (pewnie
      rodzice przekupili dyrekcje, bo po takiej podstawowce to raczej niemozliwym
      byloby zdac egzamin) nie dala mi tego co ta podstawowka. Potem byly jeszcze
      studia na jednej z lepszych polskich uczelni.
      Moze jednak ta podstawowka nie jest taka zla? A moze byscie sie tak rodzice
      drodzy i mieszkancy gminy zajeli wlasnymi domami? I dziecmi? A nie spychali
      wszystko na szkole? Strach tu mieszkac, strach pracowac, strach ...? Zaczyna mi
      to bardziej przypominac donosy na sasiadow niz forum. Administratorze. Moze
      czasami pomyslisz co wpuszczasz?
      I dlaczego "porazka wojta?". Przeciez to komisja wybrala dyrektora!!!
      • mariszka2577 Re: Życiowa porażka p.Wójta Sypniewskiego 21.12.06, 20:20
        W zupełności zgadzam się z ostatnią wypowiedzia (sorid),że to nie był tylko
        wybór wójta naszej gminy!!Ludzie nnie macie pojecia o jakies rzeczy , wiec nie
        rozumiem celu waszej wypowiedzi...Forum śledze juz od jakiegos czasu,jednak
        dawno nie miałam okazji wypowiedzenia się(brak dostępu do komputera:
        ().Uznałam,że skoro mam już taką możliwośc to nalezy z niej skorzystac, wiec
        odrabiam starty...Jescze raz appeluje o to aby zanim coś napiszecie zastanowic
        się chodz przez chwilke nad sensem naszej wypowiedzi.Uważam jednak,że każdy ma
        prawo do własnej opini na różne tematy ,ale prosze o rozwage....pozdrawiam
        Mariszka:]
        • mamamuminka01 Re: Życiowa porażka p.Wójta Sypniewskiego 21.12.06, 20:26
          ciekawa jestem gdziez to jest mozliwosc biernego sledzenia forum bez dostepu do
          komputera...hmm...
          • dave34 Re: Życiowa porażka p.Wójta Sypniewskiego 22.12.06, 00:47
            mamamuminka01 napisała:

> ciekawa jestem gdziez to jest mozliwosc biernego sledzenia forum bez dostepu
            do
            >
            > komputera...hmm...
            szacunek mamuśko
            mi też coś śmierdzi
            • mariszka2577 Re: Życiowa porażka p.Wójta Sypniewskiego 22.12.06, 00:57
              z calym szcunkiem mamuniecZko czy jak sie tam zwiesz (brak dostepu do poczty)
              konkretniej ,troche wiecej wiary w ludzi i mniej krytyk z Twojej strony.....Nie
              kazdy musi krecic ale kazdy ma pprawo do wyrazania wlasnej opini na jakikolwiek
              temat!!!!!!!!!!!Pozdrawian sledzaca ostatnimi czasy dorywkowo forum(postram
              seie byc aktywniejsza,ale mnie krytykowac niz Mamamuminka);p
              • mamamuminka01 Re: Życiowa porażka p.Wójta Sypniewskiego 26.12.06, 22:24
                obiektywizm a krytyka to dwa zupelnie rozne pojecia.
                • mariszka2577 Re: Życiowa porażka p.Wójta Sypniewskiego 27.12.06, 14:24
                  Z calym szacunkiem (mamomuminka), ale uwazam, ze w Twoich wypowiedziach czeto
                  brakuje rowniez obiektywnego spojrzenia na srawe;/. Pozdrawiam.
    • anonimowyuczen Re: Życiowa porażka p.Wójta Sypniewskiego 27.08.16, 23:43
      Serdecznie nie polecam szkoły. Znęcano się nade mną i poniżano mnie i innych uczniów. Dzieci posiadające bogatych rodziców miały łatwiej. NIE ROBCIE SWOIM DZIECIOM KRZYWDY.
    • karlo1234 Re: Życiowa porażka p.Wójta Sypniewskiego 16.09.16, 12:07
      rączka ,rączkę myje .Zgadnijcie kto jest w kadrze nowego przedszkola ! W jaki sposób były ogłaszane nabory!
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka