Dodaj do ulubionych

Karygodne zachowanie uczniów z Żołędowa

19.12.06, 13:20
Dnia 19.12.2006 . będąc w szkole w Żołedowie miało miejsce pewne
niekulturalne zdarzenie. W tym dniu odbywały się gminne zawody w piłkę
siatkową, podczas których przeżyłam bardzo niemiłe zaskoczenie. Słyszałam z
daleka, jak uczniowe z Żołędowa wyzywali zawodniczków i zawodniczki z
Osielska. Dały się słyszeć między innymi zdania takie jak 'I co kurwy?'.
Uważam, iż podczas takich zawodów należałoby zachować trochę kultuty. Może
czas pożądniej zabrać się za wychowanie tych dzieci?
Obserwuj wątek
    • dziadekas Re: Karygodne zachowanie uczniów z Żołędowa 19.12.06, 20:26
      Droga Mario jeżeli słyszałaś takie słowa dlaczego nie zwróciłaś się z tym do
      organizatorów albo do swoich nauczycieli. Próbujesz sztucznie wywołać konflikt
      między szkołami i ich uczniami. Moim zdaniem atmosfera była ok i niczym nie
      różniła się od meczy organizowanych w Osielsku.
      Podsumowując to czekają nas kolejne zawody pomiędzy gimnazjami i jestem
      pewien że twoje internetowe prowokacje nie wpłyną na pogorszenie dobrych
      stosunków pomiędzy szkołami. Zawody organizowane są przede wszystkim dla
      uczniów ale jeżeli przeżywasz takie stresy z tym związane to nikt ci nie karze
      w nich uczestniczyć.
    • kuba11011 Re: Karygodne zachowanie uczniów z Żołędowa 19.12.06, 22:06
      ty sie maria nie martw. W lutym oni przyjada pograc w kosza do osielska to im
      zrobimy takie pieklo...... juz postanowilismy rzucac butelkami w nich:D:)....
    • jaszkol Re: Karygodne zachowanie uczniów z Żołędowa 20.12.06, 08:04
      Może nie przenośmy I-ligowych zachowań z boisk do szkół. A tak swoją drogą
      wychowaniem uczniów powinni zająć się też rodzice, a nie zwlajmy wszystkiego na
      szkoły! I jeszcze coś. Jeżeli takie zdarzenie miało miejsce to zgadzam się, że
      od rozwiązywania takich sytuacji są organizatorzy, opiekunowie i dyrekcja, a nie
      forum.
    • mamamuminka01 Re: Karygodne zachowanie uczniów z Żołędowa 20.12.06, 08:30
      uwazam ze forum jest dla kazdego i po to by moc sie wypowiadac na kazdy
      temat.nie rozumiem wiec slow krytyki pod adresem marii.bedac rodzicem, sama
      sledze zachowania dzieci w szkole, poziom nauki etc.i ciesze sie niezmiernie,
      ze nie wybuchaja (jak dotychczas) zadne glosniejsze afery.nie bylam na
      wspomnianym meczu siatkowki, ale skoro ani dyrekcja, ani opiekunowie(!!!) nic
      nie zauwazyli - czy tez nie chcieli widziec, to moze wlasnie apel poprzez forum
      np. do rodzicow jest 'strzalem w dziesiatke'?
    • osielsko_skinhead Re: Karygodne zachowanie uczniów z Żołędowa 20.12.06, 10:14
      Odkąd siegam pamięcią... to "wojny" między uczniami różnych szkół w gminie
      były... i z pewnością będą. Wcześniej dochodziło też i do bójek... których
      ówczesny Pan Gierych nie widział...
      Rodzice oczywiście tego nie widzieli i nie widzą... życie trwa dalej, a zmienia
      się z wiekiem.
    • m-a-r-i-a Re: Karygodne zachowanie uczniów z Żołędowa 20.12.06, 23:01
      Z całą pewnością zarówno mieszkańcy Osielska jak i Żołędowa będą
      bronić 'swoich'. Ludzie!!! Trochę samokrytycyzmu. Spójrzcie na tą sprawę
      obiektywnie. Jestem matką ucznia z Żołedowa i zaczynam poważnie się zastanaiwać
      nad zmianą szkoły. Wielokrotnie dochodziły do mnie niepokojące sygnały, o
      których informowano odpowiednie osoby. Na owym meczu uczniowie tejże szkoły
      tylko potwierdzilil moje zdanie. Pozdrawiam. Maria
      • mamamuminka01 Re: Karygodne zachowanie uczniów z Żołędowa 21.12.06, 09:48
        teraz to juz samam sobie przeczysz, mario i zaczynam sie powaznie zastanawiac
        czy nie probujesz manipulowac.Piszesz w 1 poscie:
        "Słyszałam z daleka, jak uczniowe z Żołędowa wyzywali zawodniczków i
        zawodniczki z Osielska. Dały się słyszeć między innymi zdania takie jak 'I co
        kurwy?'.
        Uważam, iż podczas takich zawodów należałoby zachować trochę kultuty."
        a w 2 dodajesz:
        "Z całą pewnością zarówno mieszkańcy Osielska jak i Żołędowa będą
        bronić 'swoich'(...)Jestem matką ucznia z Żołedowa i zaczynam poważnie się
        zastanaiwać nad zmianą szkoły."
        czyzby w takim razie to wlasnie twoje dziecko bylo zle wychowane i wyzywalo
        dzieci z osielska? w takim razie sama sie, prosze, dostosuj do swojej
        rady: "Może czas pożądniej zabrać się za wychowanie tych dzieci?"

pozdrawiam
    • doherty1 Re: Karygodne zachowanie uczniów z Żołędowa 21.12.06, 15:20
      No i maria pokazała swoje oblicze. W pierwszym swoim poście napisała że
      słyszała jak uczniowie z Żołędowa zachowali się karygodnie i z opisu wynika że
      była tego świadkiem. Teraz podaje ze jest rodzicem dziecka z Żołędowa. Na 100%
      mogę stwierdzić że żadnego rodzica nie było w szkole w momencie rozgrywania
      zawodów. Do tego jeszcze już wiadomo (sprawdzone) że pod nickiem maria kryje
      się osoba z Osielska. Aż dziwne, że ktoś może być tak prymitywny żeby rozsyłać
      takie prowokacje. Nie wiem co chce przez to osiągnąć? Jeżeli chciała z siebie
      zrobić kretyna to gratuluje sukcesu!!!!!
      • jaszkol Re: Karygodne zachowanie uczniów z Żołędowa 21.12.06, 16:18
        Może skończmy już to kto jest z Osielska a kto z Żołędowa. Taka dyskusja do
        niczego nie prowadzi. Wzajemne obwinianie się i krytykowanie!? A problem naszej
        młodzieży dalej pozostaje. Zastanówmy się lepiej jak mamy poradzić sobie z
        wulgaryzmami, agresją itd. To powinno być naszym wspólnym celem – celem
        społeczności nie tylko Żołędowa i Osielska ale wszystkich.
        • z_niemcza Re: Karygodne zachowanie uczniów z Żołędowa 21.12.06, 16:45

Nareszcie mądre słowa BRAWO !!! jaszkol

Jeżeli my rodzice nie potrafimy się porozumieć
          w tak oczywistych sprawach,to czego oczekujemy
          od naszych dzieci i młodzeży,która też "to"
          czyta i uczy się od nas agresji i wzajemnej
          niechęci do drugiego człowieka???

Nadchodzą Święta Bożego Narodzenia.........
          może troszke więcej tolerancji i miłości :-),
          a mniej wulgaryzmów :-)

Pozdrawiam :))))))))
          • mariszka2577 Re: Karygodne zachowanie uczniów z Żołędowa 21.12.06, 19:50
            Szanowni mieszkancy Naszej gminy nie od dzis wiadomo ,że uczniowie gimnazjum w
            Żołędowie są nie tylko wulgarni, ale również agresywni!!!!Z całą pewnościa
            zgadzam sie z tym stwierdzeniem->"kategoryczne zachowanie uczniow z
            Zołędowa".Mam propozycje ,może zamiast zastanawiac sie nad zachowaniem Mari
            zwrócilibysmy uwage na temat naszej dyskusji?Zastanówmy się jakie są przyczyny
            brzydko mówiąc takiego hamskiego zachowania wsród młodzieży z nie tylko naszej
            gminy.
            • mariszka2577 Re: Karygodne zachowanie uczniów z Żołędowa 21.12.06, 20:14
              ...pomyłka *karygodne!!!!!.....pozdrawiam;]
              • dave34 Re: Karygodne zachowanie uczniów z Żołędowa 22.12.06, 01:00
                mariszka2577 napisała:

> ...pomyłka *karygodne!!!!!.....pozdrawiam;]
                Tylko jedna "pomyłka" ?
                Czy studiowałś w Osielsku i jadąc do szkoły z Bydgoszczy miałaś ciężki odcinek
                drogi do pokonania w Myślęcinku ?
                • mariszka2577 Re: Karygodne zachowanie uczniów z Żołędowa 22.12.06, 01:05
                  moze tak........ ale nie uwazasz ze to nie jest temat owej dyskusji????nie
                  odbiegajmy od tematu! Od gadania o niczym sa inne srodki masowego przekazu
                  (litosci)...
                • z_niemcza Re: Karygodne zachowanie uczniów z Żołędowa 22.12.06, 01:11

mariszka2577 ma dzisiaj dostęp do "szerokiego świata"
                  i wypowiada się na wszelkie możliwe tematy

( a z tą przysłowiową"górką" to dave34 masz chyba rację !)

Pozdrawiam :)
                  • jaszkol Re: Karygodne zachowanie uczniów z Żołędowa 22.12.06, 08:27
                    Racja. Tak prześledziłem sobie wypowiedzi mariszki. Zdecydowanie 21.12.2006r.
                    nastąpił dla niej szczęśliwy dzień. Podłączyli jej neostradę. :-) I jak sobie
                    poczytamy te jej wypowiedzi do dopiero możemy stwierdzić, że jest to
                    prowokacja. Chyba znacznie większa od prowokacji "rodzica" który rozpoczął ten
                    wątek! Pozdrawiam.
    • osielsko_skinhead Re: Karygodne zachowanie uczniów z Żołędowa 22.12.06, 12:28
      Ooops... ale słodko od przemocy... :-)
      Wesołych Świąt tak przy okazji...
      • mariszka2577 Re: Karygodne zachowanie uczniów z Żołędowa 22.12.06, 14:05
        hmm.. (jaszkol) przykro mi jezeli moje wypowiedzi,opinie na rozne tematy
        traktujesz jako prowokacje .Chcialabym z gory powiedziec , ze ani przez chwile
        nie milam na celu tego avby ktokolwiek z odwiedzajacych forum moje wypowiedzi
        odczytal jako prowokacje;/. Moze to wlasnie ty takimi sugestiuami prubujesz
        mnie sprowokowac do ostrych komentarzy.Jednak ja mam na celu komentowanie
        roznych tematow podanych na naszym forum, a nie czyjes wypowiedzi , chybaze w
        zupelnosci sie z nimi nie zgadzam a w twoim przypadku tak wlasnie jest...W
        Twojej wypowiedzi zgadzam sie z jednym stwierdzeniem (2 dni temu zalozono mi
        neostrade) Brawo za domyslnosc . Szacuneczek Pozdrawiam sarkastycznych sasiadow
        z forum (jesli tak Was mozna nazwac moi mili)...
        • jaszkol Re: Karygodne zachowanie uczniów z Żołędowa 25.12.06, 11:35
          Wybacz mariszka,że piszę o tym w Święta ale może będzie to dla Ciebie czas
          refleksji!? Ale jak rozumieć wyciąganie przez Ciebie wszystkich tematów
          dotyczących szkoły z Osielska - nawet tych z kwietnia w jeden wieczór? Wesołych
          Świat Bożego Narodzenia Mariszka!
          • mariszka2577 Re: Karygodne zachowanie uczniów z Żołędowa 26.12.06, 18:26
            Nawzajem (jaszkol)...Chyba bardzo dokladnie sledisz moje wpisy skoro wiesz na
            jakie tematy sie wypowiadam;p.Wpisuje sie na tematy , ktore mnie interesuja ,a
            temat szkoly w Osielsku to ciekawa sprawa.Pewnie gdyby dla Cierbie te tematy
            byly nudne tez bys ich nie czytal!!!A gdybys czytal uwaznie moje wpisy wiedzial
            bys czemu wszystkie sa z jednego dnia...Mam nadzieje,ze ten swiateczny okres to
            rowniez dla Ciebie czas na przemyslenia(chociaz nie widze tu zwiazku z naszym
            forum).Jestem absolwentka tej szkoly wiec to chyba nie jest dziwna rzecz,ze
            interesuja mnie jej losy i wszystko co sie o niej mowi;/;/.Pozdrawiam Mariszka:]
    • supciohej Re: Karygodne zachowanie uczniów z Żołędowa 27.12.06, 12:21
      Całkowicie się zgadzam. Warto jednak trochę podszkolić gramatykę (patrz
      pierwsze zdanie: karygodny błąd z użyciem imiesłowowego równoważnika zdania -
      brak jednego podmiotu).

Pozdrawiam, życząc sukcesów w nauce
      • tymtyrymtym Re: Karygodne zachowanie uczniów z Żołędowa 07.02.07, 14:41
        hmmm tak sobie czytam te wypowiedzi i stwierdzam, że na prawdę jeśli chodzi o
        ten temat ludzie nie posiadają umiejętności dyskusji... chcą tylko sobie
        nawzajem dogadać... chyba ktoś was krzywdził w dzieciństwie i nie mieliście
        jeszcze kiedy tego odreagować :/ i teraz pod płaszczem internetowej anonimowości
        nadrabiacie te braki. a ja się zgadzam, że uczniowie z Żołędowa zawsze byli są i
        pewnie niestety będ a bardziej agresywni od tych z osielska
        • mamamuminka01 Re: Karygodne zachowanie uczniów z Żołędowa 08.02.07, 11:24
          ... a to nam wszystkim dalas popalic, droga tymtyrymtym...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka