lejdi111 29.12.08, 20:33 czy warto tam się wybrać z dzieckiem? Proszę o opinie osoby, które wybrały się tam z dzieckiem na turnus rehabilitacyjny. Jakie panują tam warunki? Jaka opieka lekarska??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doizy Re: centrum alergologii i pulmonologii w karpaczu 01.01.09, 14:25 byłam w szpitalu, mieszkałam z dzieciem na oddziale pulmonologii dziecięcej jestem zadowolona pielęgniarki miłe lekarze też - w sumie masz z nimi do czynienia tylko rano przy codziennych badaniach przede wszystkim dużo czasu wolnego, ja z dzieciem 80% dnia spędzałam na dworze, pogoda nam dopissała - śnieg po kolana). Do szpitala zschodzilysmy tylko na posiłki, zabiegi, badania lekarskie. Odpowiedz Link
radzik88 Re: centrum alergologii i pulmonologii w karpaczu 02.01.09, 00:33 Pierwszy raz do CPiA w karpaczu trafiłem w 2004 roku miałem 16 lat bardzo miło wspominam tam pobyt, ogulnie jeździłem tam jeszcze 3 razy odczułem znaczna poprawe i mniejsze ataki astmy po pobycie tam gdzie zmienili mi leczenie po wszytkich badaniach, chetnie bym tam jeszcze sobie pojechał ale do 18 lat tam maja... pozdrawiam Odpowiedz Link
doizy Re: centrum alergologii i pulmonologii w karpaczu 02.01.09, 14:38 nie tylko do 18 lat jest też oddzial pulmonologiczny dla dorosłych, więc mozesz próbować się dostać. Co do klimatu w karpaczu, zgadza się - jest rewelacyjny. Do szpitala zajechałam z dzieckiem mającym mega zaostrzenie, w ciagu 24 godzin wszytkie objawy minęły!. W sumie w karpaczu byliśmy dwa razy - raz latem, na prywatnej kwaterze, raz zimą. Pobyt latem też wspominam rewelacyjne, dziecku doskierały trawy a tam żadnych objawów. A maż ktory po wejściu na drugie piętro musiał zażyć rozszerzajacy, bez żadnych leków i dusznosci zdobył śnieżkę na nogach :). Odpowiedz Link
w_isienka Re: centrum alergologii i pulmonologii w karpaczu 22.01.09, 16:53 odświeżam wątek - czy do tego centrum jezdzi sie na własny koszt czy tez potrzebne jest skierowanie tak jak do sanatorium? Odpowiedz Link
doizy Re: centrum alergologii i pulmonologii w karpaczu 23.01.09, 16:48 ja miałam skierowanie Odpowiedz Link
w_isienka Re: centrum alergologii i pulmonologii w karpaczu 30.01.09, 11:59 ale wtedy tez sie placi 100 zl dziennie za pobyt z dzieckiem czy NFZ refunduje? Odpowiedz Link
doizy Re: centrum alergologii i pulmonologii w karpaczu 31.01.09, 20:54 dziecko za darmo matka odpłatnie, cena obejmuje nocleg i wyżywienie mieszkałam w szpitalu w jednym pokoju z dzieckiem płaciłam 60zł/doba pobyt w koniczynce był tańszy. Odpowiedz Link
puszek96 Re: centrum alergologii i pulmonologii w karpaczu 01.03.09, 11:55 jestem mama trójki dzieci chorych na astmę oskrzelową jeden synek ma 5 miesięcy 2 ma 12lat a córka ma 4 lata . do jakiego sanatorium mogla bym wyjechać wraz mężem jako opiekunowie dla dzieci refundowanego przez NFZ . warunki bardzo dobre lub dobre . proszę o odpisanie. Odpowiedz Link
majasylwia Re: centrum alergologii i pulmonologii w karpaczu 14.04.09, 11:46 Polecam pobyt, skierowanie powinno być do szpitala, bo to jest szpital a nie sanatorium, pobyty ok. 10 dniowe. Sympatyczny odpoczynek, miła atmosfera, fachowe badania. sama jeżdziłam właśnie z trójką dzieci alergicznych. Całe szczęscie ostatni pobyt skończył się stwierdeniem lekatrza, że dzieci są już za zdrowe!! medycyna naturalna górą!! Odpowiedz Link