Gość: Zdenerwowana IP: 217.96.12.* 15.07.04, 19:56 Za trzy dni wyjeżdżam do Blanes na Costa Brava !! Oferta last minute... Szukam informacji o tym hotelu i o tej miejscowości !! Z góry dziękuję !! Pozdrawiam Zdenerwowana :/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zuzka Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: 213.17.227.* 16.07.04, 08:59 to poszukaj na forum dobrze - jest własnie opisywany ten hotel i nie sądze, aby chciało się ponownie o nim pisać komukolwiek od samego początku na nowym wątku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: 217.96.12.* 16.07.04, 18:32 ok poszukam doklładnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 20:41 Wątek nazywa się : LYONS MAJESTIC w Blanes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.lodz.mm.pl 16.07.04, 21:00 Właśnie wróciłam, byłam tam z Triadą. Pilotem był Pan Romek. Jestem b. zadowolona. Hotel przyjemny, ładny basen i ogród. Pokoje skromne ale na 7 dni i za te pieniądze jest ok! Poza tym nie będziesz miała czasu na siedzenie w hotelu. Tam na prawdę jest gdzie łazić i w okolicy jest dużo do zobaczenia. Od plaży daleko ale w drodze z i na plaze można pobuszować po sklepach. Zakupy typu alkohole i perfumy zrób w Andorze, nadal sie opłaca choć już nie tak jak kiedyś. Barcelona przepiękna, w Gironie nie byłam. Zazdroszczę Ci ze jedziesz! Ja co roku wyjezdzam z Triadą i jestem zadowolona. Pewno że nie luksusy ale i cena nie luksusowa. Będziesz zadowolona. Droga powrotna super. Zobaczycie Luzurowe Wybrzeże, kolacja jest w Nicei a nocleg w Turynie ( bedziesz miło zaskoczona w jakim hotelu!!!). Mediolan piękny. Szcześliwej podróży !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 00:49 Byłaś w opcji 10 czy 12 - dniowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.lodz.mm.pl 17.07.04, 08:45 12-sto dniowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: 217.96.12.* 17.07.04, 12:07 Dzięki za informacje.. mam jeszcze jedno pytanie.. wyjeżdżam za3 godzin więc może zdąży ktoś jeszcze odpisać :) Wyjeżdżam antenką z Gdańska czy się jedzie ?? jakimś minibusem albo autokarem ?? a jak sam autokar Triady ?? Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.lodz.mm.pl 17.07.04, 12:44 busem, autokar jedzie z Warszawy i dopiero w Łodzi przesiadacie się do Autokaru. W Monachium bedziecie 8 godz. bo autokar tyle musi odstać ale w sumie czas tam szybko zleci. Trochę zwiedzicie, bądzie czas na pobuszowanie po sklepach ( są już duże obniżki) i koniecznie idźcie do muzeum Techniki !!! Udanych wakacji i pozdrówcie Blanes! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.lodz.mm.pl 17.07.04, 12:48 mówię oczywiście o imprezie 12-sto dniowej. Jaśli na tą jedziecie to program będzie ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: 217.96.12.* 17.07.04, 13:46 tak oczywiście impreza 12 dniowa !! a jak autokar triady?? nic o tym nie napisałaś :D dzięki za pozdrowienia !! Napewno pozdrowię blanes !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.lodz.mm.pl 17.07.04, 14:12 autokar nie był Triady ale wynajmowany przez nich. Z tego co nam mówił pilot przez cały sezon będą jeździły te autokary (2 jadą razem)i są piętrowe. Firmy Misand i Andatour. No nie są to autokary najwyższych lotów ale my przejechaliśmy bezawaryjnie, klima działała b.dobrze. Było wesoło! Najważniejsze jest pozytywne nastawienie. Jak ktoś jest upierdliwy to i w całym dziurę znajdzie! Jak masz jeszcze jakieś pytania to wal śmiało, czekam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 14:12 Długo byliście w Nicei? Czy była możliwość krótkiego jej zwiedzania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 14:29 AAA! I jeszcze jedno: o której godzinie przyjechaliście do Blanes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.lodz.mm.pl 17.07.04, 14:37 po 15 byliśmy w hotelu. Najpierw musieliśmy rozwieźć ludzi do hoteli w Callei. Był jeszcze czas na plażowanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 14:43 A co z Niceą - czy był czas na jej przynajmniej krótkie zwiedzanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: 217.96.12.* 17.07.04, 14:46 to super !! dzięki za informacje ja za 10 godzin wyjeżdzam !! aha powtarzam jeszcze pytanie mojej poprzedniczki i zadaje nowe : Czy utokar byłprzepełniony?? czymoże były w nim wolne miejsca ? Pozdrowiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.lodz.mm.pl 17.07.04, 15:08 Niestety, Nicee można zobaczyć tylko z okien autokaru i troche w drodze z parkingu do restauracji w której jest posiłek (raczej kiepski ale zawsze coś na ciepło). Autokar przejezdza promenadą Anglików i potem jeszcze troche kluczy po fajnych ulicach. Cannes zobaczycie z góry. Warto naszykować aparat i porobić foty przez szybę autokaru (wychodzą super). Jeszcze jedno, jeżeli jedzie z Tobą facet to polecam wejście w Barcelonie na Camp Nou (5 Euro). Można zrobić sobie fotę przy Pucharze Mistrzów. Wierz mi, że faceci zachowują sie tam jak mali chłopcy !!! Jeśli chodzi o autokar to na pewno będzie jechał komplet. Ja chciałam jechać na tą imprezę już w tamtym roku i w kwietniu nie było miejsc. Dlatego teraz jeżdżą piętrowe. Co do miejscowości- Blanes to na pewno jest najfajniejsza. Callea to typowy kurorcik z samymi hotelami a w Loret z kolei do 5 rano nie można spać ( tak przynajmniej mówili ludzie którzy tam byli) bo wszedzie dyskoteki. A w Blanes masz to wszystko: piekna promenada, dyskoteki z dala od hotelu ( kiedy chcesz to sie bawisz a kiedy chcesz odpoczywasz), mało turystów ( nie ma tłoku na plaży), piękny ogród botaniczny ( wstep 3 Euro) do którego warto iść na piechotę bo to b. blisko no i stare miasto z wąskimi uliczkami i masą sklepików. Warto wejść na skałkę, są fajne widoki i ładne zdjęcia będziecie mieli. No to chyba tyle. Zakupy najlepiej robić w Championie ( jest po drodze na plażę). Woda mineralna wcale nie jest taka droga Primavera kosztuje 1,5 litra 0,19 Euro. za to lody bajońsko drogie 1 litr w markecie kosztuje ok 5 Euro. Ale lody są na deser w hotelu ( w małych pojemniczkach) i można sobie brać ile się chce. Nie wiem co jeszcze? Pytaj ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: 217.96.12.* 17.07.04, 15:17 dzięki za wszystkie informacje !! już sporo od Ciebie wyciągnęłam, ale mam jeszcze kilka pytań : 1. (pytanie od mojego taty :)) jak drogie jest piwo i inne alkohole ?? 2. czy jedzenie ejst dobre ? 3. jakie miejsca warto zobaczyć, które nie są zawarte w wycieczkach np. Barcelona, monachium itp :) ? Dziękuję i pozdrawiam !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.lodz.mm.pl 17.07.04, 15:38 Szczerze mówiąc nie wiem ile kosztuje piwo bo piliśmy trochę mocniejsze trunki ( zakupy zrobiliśmy w Andorze- jest dużo taniej!). Wiem że hiszpańskie piwo można kupić w litrowych zakręcanych butelkach i ponoć jest niezłe i mówili ze tanie ale nie wiem ile. Co do jedzenia to jest mało urozmaicone. Na śniadanie bułki i albo same wędliny albo ser i wędliny, zawsze są dżemy, masło, mleko i różne płatki do niego, soki kawa, herbata. Na obiado-kolacje surówki i przynajmniej z 5 potraw na gorąco. Zawsze są frytki (nietłuste) b. smaczne, jakaś zupa ( nigdy nie jadłam to nie wiem jaka, chyba jarzynowa. Ja mam syna 13-sto letniego (bardzo wybredny) i jemu jedzenie pasowało. Mnie też! Co do wycieczek to w Barcelonie jest ciekawy program. My byliśmy już tam 5 lat temu i wcale nie żałuję że pojechaliśmy jeszcze raz. Zobaczycie wszystko co warto. Na koniec o 22 będziecie na pokazie tańczących w rytm muzyki fontann, no bajka !!! A co do piwa dla Twojego taty to napije się go w Monachium w najstarszej pijalce za 6 Euro kufel. Pijalka jest na ponad tysiąc miejsc i piwo jest dobre (tam piłam). Jeśli będziecie w 3 osoby w pokoju (w hotelu w Blanes) to będziecie mieli mało miejsca bo pokoiki są raczej małe. No i ręczniki są wymieniane codziennie ale kolor to mają raczej szarawy niż biały ale są czyste. Za hotelem jest cmentarz. Palecam wizytę na nim jest zupełnie inny niż nasze. Co jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: 217.96.12.* 17.07.04, 15:18 aha i jeszcze jedno: czy na przykład przy Camp Nou można kupić sobie koszulkę piłkarską oryginalną ?? jesi tak to ile kosztuje : ) ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.lodz.mm.pl 17.07.04, 15:41 Można kupić wszystko oryginalne. Jest piętrowy sklep klubowy. Koszulki kosztują ok 40-50 Euro. Najtańsze chyba 24. Są piłki, proporczyki, stroje reprezentacji, szlafroki i inne drobiazgi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: 217.96.12.* 17.07.04, 15:46 dzięki za wszytskie informacje !! już i tak Cię wykorzystałam :) miałam nadzieję, że koszulki będą trochę tańsze... chyba będzie mi szkoda pieniędzy na koszulkę piłkarską :P ale zobaczymy! My będziemy w dwóch pokojach 2 osobowych ! Moi rodzice, mój brat i ja :| !! Napisz coś na temat pogody :) Czy rzeczywiście były takie upały jak pokaują w telewizji ?? da się wytrzymać ? Czy choć raz padał deszcz ? aha i jeszcze jedno? niestety nie znam hiszpańskiego ani ja ani nikt z mojej roddziny ?? czymożna się tam dogadać po angielsku lub niemiecku ?? albo nawet po polsku ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: 217.96.12.* 17.07.04, 15:50 jeszcze coś przyszło mi do głowy: bardzo lubię nosić koraliki.. czy można gdzieś tam kupić tego typu biżuterię? jesli tak do mniejwięcej za ile ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.lodz.mm.pl 17.07.04, 16:02 Pogoda była ładna ale bez takich upałów jak pokazywali. Raz nawet od rana padał deszcz ale moment i zaraz można było plażować. My opaliliśmy się ładnie. mój syn uwielbiał pływać w basenie. Basen to ogromny plus tego hotelu. Dogadać się można "troche papą trochę łapą". Jezyk nie stanowi bariery. Sklepików jest cała masa, pochodź sobie uliczkami starego miasta to na pewno wynajdziesz coś dla siebie, ceny są różne ale i rzeczy są różne od tandetnych do naprawdę ładnych. W poniedziałki na promenadzie jest targ. Jest tam dużo tandety ale i można coś fajnego wypatrzeć. Targo jest od rana na promenadzie nadmorskiej. W Hiszpanii zaczęły się też wyprzedaże także na pewno coś sobie kupicie niedrogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: 217.96.12.* 17.07.04, 16:06 czy można się mocno opalić ?? i jaka woda w śródziemnym ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.lodz.mm.pl 17.07.04, 16:14 żeby opalić się na czekoladę będziecie mieli za mało czasu. Woda w Śródziemnym bardzo przyjemna, chłodna przy pierwszym zetknięciu a potem już się nie chce z niej wychodzić. No zdecydowanie nie jest to nasz 15-sto stopniowy Bałtyk !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: 217.96.12.* 17.07.04, 16:17 DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKIE INFORMACJE... wyjade mi sie ze juz wszytsko wiem, takze nie musze jechac. mam jjeszcze tylko jedno malutkie ostatnie pytanko: mniej więcej o której godzinie jesteśmy w Czechach?? w monachium, w nicei, w turynie i mediolanie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.lodz.mm.pl 17.07.04, 16:35 Z Łodzi ruszycie po 9. Czechy ok.21-22. Rano wyjazd do Monachium. Ok. 13 bedziecie na miejscu,8 godz. musi odstać autokar ( takie wymogi na zachodzie). Ok. 21 wyruszycie. W Blanes bedziecie ok. 15. W drogę powrotną ruszyliśmy tak ok 10. Lazurowym Wybrzeżem jedzie sie ok 16-17. I po kalacji ruszycie do Turynu na nocleg w Holiday Inn Express ( my przynajmniej tam spaliśmy). Super hotel! Śniadanie w tym hotelu ( jest wszystko co można sobie wymyśleć na śniadanie). Wyruszycie do Monachium, ok 12 będziecie na miejscu i tam ok 3 godz. trzeba zobaczyć Katedrę ( niestety jest zasłonięta bo akurat jest restaurowana)ale foty można sobie zrobić od tyłu. Koniecznie wajdźcie do Galerii Viktora Emanuela, przez nią trzeba przejść w drodze do La Scali ( nic ciekawego z zewnątrz ale zobaczyć trzeba jak sie już tam jest). W Alpy wjedziecie jeszcze za widoku, piekne krajobrazy. No to tyle. Życzę miłych wrażeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: 217.96.12.* 17.07.04, 19:25 dziękuję serdecznie.. !! jak wrócę podzielę się wrażeniami :0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maraska Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 00:12 Hej A ja sie chcialam jeszcze zapytac, czy moglabys cos wiecej napisac o hotelu? Wiem ze o tym pisano juz wczensiej, ale zbieram wrazenia kolejnych osob. bardzo sa dla mnie istotne bo chce sie wybrac z malym dzieckiem (5 miesiecy) i nie wiem czy moze byc to wlasnie hotel LM w Blanes... i samo blanes, chociaz z tego co piszesz wynika ze tak jak najbardziej. Chcialam sie zapytac czy da sie wytrzymac bez kilmy w hotelu czy jesto to duza uciazliwosc (pytam pod katem malucha:-)) bo jak dla mnie to pewnie by sie dalo:-), czy daleko z hotelu do centrum, czy nie ejst w nim zbyt halasliwie (ktos na forum wpsominal za lokuja tam obozy mlodzizowe+ halas z zewnatrz?). Po prostu czy mozna tam spoko jechac z dzidziusiem czy lepeij pokusic sie o lepszy hotel z oferty Triady. Dzieki pozdrawiam maraska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.lodz.mm.pl 18.07.04, 19:31 No wiesz, sama nie wiem co Ci napisać, co doradzić!? Chyba nie miałabym odwagi jechać z takim maluszkiem tak daleko. Ja zaczęłam wyjeżdżać z synem za granicę kiedy miał 6 lat. Sam hotel jest skromny ale nie jest zły. Pewno że są lepsze, wystarczy pospacerować promenadą żeby się napatrzeć na luksusy! Jeżeli kasa nie stanowi dla Ciebie przeszkody to może zdecyduj się na coś droższego a jednocześnie lepszego. Na pewno plusem ( i to dużym) jest ogród w którym znajdziesz z dzieciątkiem dużo spokoju, nie widziałam żeby przy innych hotelach też tak było. Raczej wszędzie jest wybetonowany taras i już! Na pewno jest to hotel bardzo spokojny, muzyka gra do 23 ale nie za głośno. Młodzieży z obozu u nas nie było, w ogóle byli tylko Polacy z Triady i może z 4-5 Niemców.Klimy nie ma ale w pokojach upałów się nie odczuwa, można poprosić o pokój w rogu gdzie nigdy nie ma słońca na balkonie. Nie chcę się mądrować ale ja uważam że dla takiego maluszka zdecydowanie lepszy będzie pobyt np. w Kołobrzegu. Nad Bałytkiem może i jest zimno ale na pewno jest dużo jodu i spacerować z wózeczkiem jest gdzie i jest co robić jak jest pogoda i jak nie ma pogody. Zastanów się jeszcze nad tym. A jak Ci dzieciątko już na tym naszym jodzie sie zdrowo wychowa to zaczniecie wyjeżdżać sobie nad ciepłe może bo wtedy dopiero będzie czerpał radość z kąpieli w możu które ma 30 stopni a nie 15 jak nasz kochany Bałtyk. Ja właśnie tak zrobiłam. No zrobisz jak zechcesz. To tyle, jeśli chcesz jeszcze o coś zapytać to proszę bardzo, może interesują Cię jakieś inne kraje? chętnie Ci pomogę, pytaj, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maraska Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 00:16 Hej dzieki za info:-) Ja iwem ze to troche daleko, ale nie zamioerzam tam jechac autobuysem, traiafda jako jedyna ma przeloty samolotem na Costa Brava i o tym myslalam. A co do kolobrzegu, to chyba umaralbym tam z nudow:-( przede wszystkim mieszkam nad morzem tyle ze w gdansku, wiec maluch jod wdycha podaczas spacerkow:-) A do tego jak patrze tutaj na obecne lato... brrr:-) pozdrawiam serdecznie:-) Maraska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maraska Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 11:07 Beatko a mam jeszcze bardzo wazne pytanko, czy przy hotelu ejst moze jakis parking? albo miejsce do parkowania? Albo gdzies obok da sie parkowac auto? bo chce wypozyczyc a nie wiem jak to jest rozwiazane. bardzo licze na twoja pomoc:- ) pozdrawiam maraska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.lodz.mm.pl 19.07.04, 16:19 Można spokojnie stawiac auto na ulicy przy hotelu albo za hotelem. Ten hotel znajduje się na uboczu więc nie będzie problemu z miejscem do postawienia autka, tam raczej jest znikomy ruch. W najbliższych domach mieszkają murzyni ale prawie w ogole ich nie widać, przyjaźnie są nastawieni. Widać tylko małe murzyniątka bawiące się na balkonach. Maluchy są śliczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 10:41 masz racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.petrus.com.pl 03.08.04, 16:36 mam pytanie do Pauliny,chyba dobrze wyczytałam ,że byłaś z rodzicami i z bratem w Hiszpanii,jeżeli tak to odpisz mi czy mieliście 2 pokoje koło siebie bo my też jedziemy w czwórkę i mamy 2 pokoje i chcielibyśmy być blisko siebie napisz mi jak Twoi rodzice to załatwili czy w biurze podróży czy w hotelu na miejscu i czy mieliście problem z załatwieniem być może nie zależało wam na tym czekam na Twoją odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.petrus.com.pl 19.07.04, 20:51 prosze niech mi ktos odpowie czy te wycieczki sa organizowane codziennie czy co drugi dzien.w jaki dzien odbyla sie pierwsza i do jakiego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.petrus.com.pl 19.07.04, 21:15 Mam jeszcze jedno pytanie do Beaty chcialabym wiedzieć jak Twój syn zniósł podróż , ponieważ jade z 10-letnim synem i troche sie boje że bedzie marudził.Jak jest z postojami na trasie.Prosze odpowiedz mi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.lodz.mm.pl 19.07.04, 21:33 Wiesz, mój syn to jest już "zaprawiony w bojach".Z uwagi na gwarantowana pogodę co roku wyjeżdżamy na południe Europy. Myślę że nie będziesz miała problemów z nim w podróży. Zawsze w autokarze jest sporo dzieci w różnym wieku. Towarzystwo na pewno zaraz sobie znajdzie. Myślę że hotel to też dobry wybór bo może i inne z oferty Triady są efektowniejsze z wyglądu ale Lyons jest dla dzieci super. Jak chłopak umie pływać to masz go z głowy ! Jak nie umie to taż sobie da radę bo basen do połowy nie jest aż tak głęboki. Poczytaj sobie wszystko co napisałam na tym forum a jak będziesz miała jeszcze jakieś pytania to służę pomocą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.petrus.com.pl 19.07.04, 22:29 Beato jeżeli możesz to napisz mi jaka jest trasa do Blanes czy autokar jedzie przez Austrie czy przez Szwajcarię.Czy jadąc przez góry trasa jest bezpieczna.Jeżeli możesz i wiesz to napisz mi jakie są ceny ciuchów, butów ze skóry jeżeli się orientujesz.Czy w Andorze oprócz perfum i alkocholu opłaca się coś kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.petrus.com.pl 19.07.04, 23:12 mam jeszcze jedno pytanie w Czechach w jakim mieście mieliście nocleg ,czy ten hotel jest ok.i czy śniadanie w miarę można się najeść czy lepiej się zabezpieczyć i zabrać ze sobą dużo jedzenia.o której trzeba wstać i októrej jest wyjazd z Czech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.lodz.mm.pl 19.07.04, 23:45 W Czechach w hotelu Amber Bavor będziecie późnym wieczorem. Kolacja była nawet niezła a śniadanie nienajlepsze (my nie tknęliśmy parówek ale inni jedli i nic im nie było). Weźcie sobie najlepiej chleb krojony jakieś pasztety czy puszki z szyneczką itp. nóz i w autokarze na kolanie zawsze można sobie porobić kanapeczki. Ja tak zawsze robię. Na postojach raczej nie ma czasu zeby coś zjeść. Na ogół trzeba odstać w kolejce do toalety. Wyjazd jest ok 9 ( spokojnie, bez pośpiechu). Nie martw sie podróżą będzie dobrze. Jedzie się przez Szwajcarię a w drodze powrotnej przez Austrię, góry są piękne, widoki zapierające dech w piersiach. Bać się nie ma co bo i tak co ma być to będzie! Ja siedziałam na górze ( w piętrowym autokarze) na pierwszych miejscach. Było super. Fajne foty można porobić przez szybę, dobrze wychodzą. Co do Andory to na pewno opłaca się kupić alkohol, perfumy też są ok 10 Euro ( na flakonie) taniej niż w Hiszpanii. My jeszcze kupiliśmy discmena ( ten model 100 zl.taniej niż u nas), tańsze są aparaty cyfrowe ale to już nie to samo co było kiedyś. Większe były różnice cenowe! Ciuchy typu Prada są nie na naszą kieszeń. Jeśli chodzi o ciuchy w Hiszpanii to jest w Blanes kilka fajnych sklepów i są już duże obniżki> Fajną bluzeczkę mozna już kupić za 7 E, spodnie od 10 E. Buty też sa fajne, tak miedzy 30-50 E. No co kto lubi! Tak jeszcze wracając do tych puszek to możecie wziąć więcej to będziecie mieli na drogę powrotna. Jak jeszcze coś to pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.lodz.mm.pl 19.07.04, 23:54 Co do hotelu w Turynie to nie mam pojecia czy zawsze tam się śpi. Nasz pilot był tam po raz pierwszy dlatego napisałam że "nam się trafił". Bądźcie dobrej myśli że i Wy tam przenocujecie. Po skromnych w sumie pokojach w Lyonie Majestic do Holliday Inn wchodzi się jak do pałacu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajka Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.magtel.net.pl 19.07.04, 23:59 Witam... Kolejna osoba z wyjeżdżajacych do Blanes (ja w sierpniu). Czy mogłabys podac orientacyjna kwote piniędzy którą trzeba miec ze soba aby spokojnie przezyć. Chodzi mi o "normalne" przeżycie, czyli bez wielkich szaleństw, ale i nie odmawiając sobie wszystkiego. Dziękuję. A! i jeszcze jedno (może głupie pytanie...) Co ile zatrzymuje się autokar (na papieroska?) POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.lodz.mm.pl 20.07.04, 00:13 Oj, z tą kasą to ciężkie pytanie. To naprawdę zależy od tego czy planujesz tam coś kupować, bawić się, itp. Można zabrać mniej kasy a płacić kartą. Z tym nie ma problemu. Wycieczki są gratis. Jedynie w Barcelonie trzeba wydać 5 E na Camp Nou i 13 E na Oceanarium. No co prawda nie trzeba tam wchodzić ale ja uważam że warto. Owoce 1-2 E, mineralna 0,19-0,34 za 1,5 L. soki mniej wiecej jak u nas. Autokar zatrzymuje sie co ok 4 godz. i jest czas na wypalenie nawet więcej niż jednego papieroska. Zanim wszyscy z autokaru ( ok 75 osób) skorzystaja z toalety wypalisz i ze 4 papieroski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajka Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.magtel.net.pl 20.07.04, 00:22 Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Wiem, że pytanie o pieniądze jest trudne, ale byłam przerażna gdy wyczytałam w necie, że chleb kosztuje od 3 do 5 euro (wiec kolejna mysl.. Co z innymi cenami? Moment przerażenia!)A teraz przybliżyłaś mi kwoty i czuję się pewniej. Pozdrawiam serdecznie Kajka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.lodz.mm.pl 20.07.04, 00:33 ja zabrałam z Polski zupki i kisielki i chleba tam w ogóle nie kupowałam. Tylko na droge powrotną kupowałam bagietki i juz nie pamietam ile dokładnie ale coś ok 2-3 E wydałam na pieczywao na całą drogę ( na 3 dni). Jest drożej niż u nas ale bez przesady przez te 7 dni na miejscu majątku nie wydasz!!! No chyba że bedziesz chciała wydać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: 213.17.227.* 21.07.04, 09:53 My w zeszłym roku na dwie osoby - niczego sobie nie odmawiajac i razem z wejsciami, Marinelandem, Tossą, małymi zakupami w Andorze i pamiatkami wydaliśmy 300 EUR - ale to była nasza podróż poslubna........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajka Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 22.07.04, 11:43 Dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: 217.96.12.* 29.07.04, 23:41 Właśnie wróciłam z Blanes. byłam w hotleu lyons majestic .. pytać. chetnie odpowiem na kazde pyutanie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alexa Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 12:48 Witam serdecznie:-) Wybieram się do Balnes do Lyons Majestic w połowie sierpnia, o hotelu i o wycieczce na czytałam się już sporo:-) Mam jednak jedno pytanie i liczę na to że może ktoś z Was będzie umiał mi na nie udzielić odpowiedzi. Chodzi mi o posiłki. Czy są może dania wegetariańskie w tym hotelu i w hotelach gdzie odbywają się noclegi tranzytowe? Dzieki. Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.petrus.com.pl 30.07.04, 12:52 interesuje mnie hotel w Turynie Holiday Inn czy miałaś szczęście w nim nocować czy może nocowaliście w innym, czy wszystko było ok odnośnie autokaru i samego pobytu w LM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.petrus.com.pl 30.07.04, 17:52 JA" piszesz ,że chętnie odpowiesz na każdy list więc czekam ,odnośnie mojego pytania powyżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: 217.96.12.* 31.07.04, 10:49 witam!! to prawda chętnie odpowiem na każde pytanie: odnośnie dań wegetariańskich.. w hotelu lm był bardzo duży wybór dań, zawsze była zupa. dania główne: frytki i różnego rodzaju mięso ryby, gulasze, spagetti, bardzo duży wybór był również w sałatkach i surówkach. W drodze do Blanes jedliśmy i spaliśmy w hotelu w Czechach tam była wydzielona porcja jedzenia. wtedy zastaliśmy kotleta schabowego i frytki i prawie niezauważalną ilość surówki. w drodze powrotnej obiadokolację jedliśmy w Nicei. tam również była wydzieloona porcja: przystawką był jakiś pasztet i do tego pieczywo, natomiast danie główne składało się z makaronu i pieczeni, która miała w środku ser i wędlinę... szczerze mkówiąc nie smakowało mi to i nie tylko mi. odnośnie drugiego pytania: moim zdaniem wszystko odnośnie autokaru i pobytu było ok. ale to zależy czy ktoś jest wybredny... było kilka takich osób, które panikowały gdy o 2 stopnie było za ciepło w autokarze (buhehe) :P W drodze powrotnej spaliśmy w hotelu w Mediolanie (nawet nie wiem jak się nazywa) Hotel 2*, lecz moim zdaniem zasługiwał przynajmniej na 3* lub 3.5* Bardzo przyjemny czysty, łóżka wygodne, łazienka super, telewizor, telefon. wszystko ok Służę dalej pomocą !! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.lodz.mm.pl 31.07.04, 11:14 przydały się moje wskazówki? ogólnie jesteś zadowolona? Którym autokarem jechałaś i jaki był pilot? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: 217.96.12.* 31.07.04, 13:02 Tak oczywiście!! jeszcze raz dziękuję za wszystkie przydatne informacje!! Jechałam autokarem formy misand, udało mi sie mieć miejsce na górze, dzięki temu mogła podziwiać przepiękne widoki... Pilotką była bardzo sympatyczna i miła pani Jola.. :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.petrus.com.pl 31.07.04, 20:00 czy autokar Twoim zdaniem nowy czy stary ,chodzi mi oto czy strach nim jechać czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: 217.96.12.* 31.07.04, 20:22 autokar na pewno nowy !! przynajmniej ja nie bałam się do niego wsiąść.. :P oczywiście był z klimą.. na dowód jej działania napiszę historyjkę Dawno, dawno temu (żatuję) pewnego dania pojechaliśmy do Andorry. byliśmy 2000 m nad poziomem morza, nie było w ogóle wiatru i były 43 stopnie. Wsiadając do autokary było nam zimno, ponieważ zastaliśmy "tylko" 22 stopnie !! Jednak klima robi swoje :D Pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aż niemożliwe Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.ino.tvknet.pl / *.ino.tvknet.pl 31.07.04, 23:04 Dlaczego nikt nie napisze jak jest naprawdę?????????Hotel Lyons Majestic to wielki brud i głodówka. Jeśli ktoś ma kompleks biednego Polaka i nie wymaga niczego - będzie się tam dobrze czuł, ale jeżeli ktoś chce odrobiny higieny,kultury i względnego jedzenia nie ma tam czego szukać. Wytłumaczeniem nie jest cena wycieczki i ilość gwiazdek. Inne hotele - dwugwiazdkowe oferują o niebo lepsze warunki - to zdanie zakwaterowanych w innych dwugwiazdkowcach. W Lyons Tragedy (tak trza nazwać hotel) jedliśmy resztki z poprzedniego dnia, menu było mało urozmaicone, obsługa arogancka, a po 15 minutach od rozpoczecia posiłku brakowało dań. O owocach południowych można pomarzyć, my przez trzy dni dostawaliśmy jabłko, choć po zadymce jaką zrobiło 20 osób okazało się, żę w Hiszpanii są również śliwki!! Fajna szefowa kuchni jeszcze w trakcie posiłku jeździ śmierdzącym wózkiem z odpadkami i zbiera ze stołów. Po prostu obora !!!!! W pokojach brud niesamowity, stare zniszczone sprzęty, podrapane ściany. Ręczniki weźcie swoje. Dostaniecie jeden na osobę - stary lub brudny. Dwie gwiazdki chyba są za basen - rewelacja. Najgorsze jest to,że TRIADA wie jakie tam panują warunki i przez pewien czas kwaterowała turystów gdzie indziej. Nasza grupa i grupa niemiecka reklamujemy usługę. Mamy też parę zdjęć samego hotelu oraz jego bezpośredniego sąsiedztwa - możemy wysłać - ku refleksji... Kto ma jeszcze czas niech zmienia hotel. Jeśli chodzi o rezydentki, to niejaka pani Marta dała popis swej niekompetencji i typowej spychologii. Nie potrafiła załatwić niczego, a gdy okazało się, że mamy rację reklamując jedzenie i warunki sanitarne - zniknęła. Na kolejnym spotkaniu poajwiła się inna rezydentka. Okolice hotelu też są świetne - plac budowy i ogólny slums jak z brazylijskich przedmieść. I na koniec superpilot - pani Ania. Absolutne mistrzostwo świata w ignoracji. Większość drogi smacznie spała, a w przerwach między swoim pochrapywaniem radosnym głosem oznajmiała kolejną toaletę na trasie. Nie wspomnę o nagminnych tekstach typu: "tego Państwo nie zobaczycie", ""5 minut temu minęliśmy Cannes", "jak przed chwilą wyczytałam w przewodniku...". Nie wiem skąd Triada wytrzansnęła to indywiduum, ale raczej trudno by ta pilotka była powodem do dumy dla tego biura podróży. Największą krzywdę pani Ania wyrządziła sobie na własne życzenie podczas wycieczki do Barcelony biorąc na swoją asystentkę panią Jolę - pilota z drugiego autokaru. Otóż pani Jola obnażyła nicość swej koleżanki będąc wręcz wzorcowo przygotowaną do pilotowania fajnej wycieczki. Mieliśmy nadzieję, że pani Ania - jako że "ja jestem z wykształcenia italistką" - w Mediolanie rozwinie skrzydła, ale ponownie okazała się być kompletną ignorantką operującą banałem na poziomie ucznia gimnazjum . WSTYD !!!! Program zorganizowany w naszym własnym zakresie był OK. I to by było na tyle...Miłej zabawy w LM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.lodz.mm.pl 31.07.04, 23:52 Droga Pani "aż niemożliwe", miałam okazję spędzić tegoroczny urlop w LM. Wybierając wakacje sugerowałam się 1. atrakcyjną ceną 2. atrakcyjną miejscowością. Wybór padł na LM. Tak jak już pisałam na forum nie jest to hotel z kategorii luksusowy czego się broń Boże nie spodziewałam za 1149 zl. Faktycznie meble (łóżka i komoda) są wiekowe ale zbytnio nie miałam czasu na przyglądanie sie im i nakręcanie siebie samej bo za dużo atrakcji w okolicy żeby mieć na to czas :))). Ręczniki pisałam że raczej szare niż białe ale moje nie śmierdziały ( poza tym zawsze mam swoje, bez względu na to ilu gwiazdkowy jest hotel). Do biednych osób nie należę ale przyznam że na codzienne kolacje w domu nie mam takiego wyboru dań jak był w LM, może Pani tak. Czy naprawdę można tam wstać od stołu głodnym? W domu po kolacji też nigdy nie zajadam jabłka czy śliwki, jeju, może jestem "biednym Polakiem" jak to Pani napisała tylko sprawy sobie z tego nie zdaję??? Byłam w LM na początku lipca i owoców nie było w ogóle za to były lody. Ale zaraz obok hotelu jest sklep z owocami i są pyszne nektaryny ( jadłam po kilka dziennie, mniam) tylko że nie dają tam za darmo niestety i może w tym był problem że Pani tak ich brakowało. Co do położenia hotelu to jest na peryferiach co z resztą sugeruje odległość od plaży 900 m. Pisałam że mieszkają obok murzyni ale zaraz slamsy? Żeby tak w Polsce wszędzie było czysto jak tam! Co do rezydentek to nie wypowiadam się bo nie miałam z nimi kontaktu, nie były mi do niczego potrzebne, wszystko umiałam załatwić sobie sama. Reasumując: wróciłam opalona, mam przed oczami cudowne miejsca które widziałam i piękne zdjęcia. Pieniądze które ewentualnie wydałabym na super hotel wydałam na inne rzeczy. A Pani sugeruję raczej nie wybierać się w przyszłości na wakacje z Triadą bo to BP dla "biednego polaka". W sumie to współczuję nieudanego urlopu ( takie nerwy z tym hotelem i w dodatku z pustym brzuchem) a ja sie cieszę swoim super urlopem mimo iż noce spędziłam w bardzo przecietnym hotelu w towarzystwie murzynów ( co mnie osobiście nie przeszkadza). Wróciłam do mojego przytulnego, czyściutkiego mieszkanka i ze wzruszeniem wspominam Hiszpanię którą miałam okazje zobaczyć juz nie po raz pierwszy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata :))) Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.lodz.mm.pl 01.08.04, 01:26 ...tak jeszcze jedna myśl nasunęła mi się: jak mogliście jeść resztki z poprzedniego dnia skoro po 15 minutach od rozpoczęcia kolacji brakowało Wam dań? I jeszcze jedno odnośnie tych innych hoteli dwugwiazdkowych i tego co to niby zakwaterowani w nich opowiadali że tak mają super. Byliście w nich? A może ci turyści po prostu mieli inne nastawienie i cieszyli sie wakacjami za marne pieniądze w kurortach Costa Brava? A, niech tam może jeszcze jedno małe pytanko? Mianowicie w czym przejawiał się ten "niesamowity brud w pokojach"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja (Paulina) Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: 217.96.12.* 01.08.04, 13:33 Nie zgadzam się z "aż niemożliwe" .. owszem pokoje są skromne, ale na pewno nie brudne !! Były codziennie sprzątane, były zmieniane ręczniki i codziennie dokładano papier toaletowy !! Obora z pokoju robi się wtedy, kiedy mieszka w nim ŚWINIA !! Tak się składa, że mieszkałam w tym samym czasie w LM kiedy "aż niemożliwe". Miała okazję obcować z tymi ludźmi - żadna przyjemność !! Czepiali się wszystkiego, odgrywali milionerów, a gdy nadażyła się okazja na stołówce kradli wodę mineralną (bo szkoda było im wydać 0,5E). Jeśli chodzi o rezydentkę i pilota (pani Jola) nie mam większych uwag. Z rezydentką właściwie nie miałam kontaktu, a pani pilot była bardzo miła i sympatyczna.. :) Cała wypowiedź "aż niemożliwe" to kompletna bzdura i kłamstwo !! Jeśli nie podoba ci się w hotelu 2* to jedż to 5 razy droższego hotelu 20 m od plaży 5* !! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.petrus.com.pl 01.08.04, 14:21 Dzięki za odpowiedz!miałaś okazję poznać "aż niemożliwe",jeżeli ci państwo zgrywali milionerów to po co się tam pchali widocznie nie umieją czytać ofert ,na zdjęciu w katalogu widać że hotel jest raczej skromny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.lodz.mm.pl 01.08.04, 15:58 Paulina, duży plus za trafne określenie kiedy to jest obora!!! pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aż niemożliwe Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.ino.tvknet.pl / *.ino.tvknet.pl 01.08.04, 16:06 KILKA SŁÓW WYJAŚNIENIA... CYTAT: "Obora z pokoju robi się wtedy, kiedy mieszka w nim ŚWINIA !! "...W ŚWIETLE TEGO, CO PISZESZ GRUPA 19 OSÓB Z POLSKI MIESZKAJĄCA W 7 POKOJACH I 13 NIEMCÓW Z KOLEJNYCH 6 POKOI, TO ŚWINIE. GRATULACJE ZA OBIEKTYWIZM I OGÓLNĄ WYDOLNOŚĆ INTELEKTUALNĄ. KOLEJNY CYTAT: "Czepiali się wszystkiego, odgrywali milionerów, a gdy nadażyła się okazja na stołówce kradli wodę mineralną (bo szkoda było im wydać 0,5E). " DROGA 14-LETNIA PANNO, NIE CZEPIALI SIĘ WSZYSTKIEGO I NIE ODGRYWALI MILIONERÓW, LECZ PO PROSTU OCZEKIWALI TAKICH WARUNKÓW, JAKIE ZAPOWIEDZIANO W BIURZE PODRÓŻY. JEŚLI CHODZI O WODĘ MINERALNĄ, TO 5 BUTELEK WODY Z BUFETU, KTÓRE OTRZYMALIŚMY OD ADMINISTRATORA HOTELU , TO WODA NALEŻNA NAM ZA TZW. PIKNIK MANIANA - TAKIE BYŁY UZGODNIENIA Z REZYDENTKĄ, WIĘC TWOJE SŁOWA, DZIECKO DROGIE, TO CONAJMNIEJ LEKKIE NADUŻYCIE. ALE TAKI SPOSÓB WIDZENIA ŚWIATA I WYDAWANIE SĄDÓW BEZ ZNAJOMOŚCI TEMATU, TO TYPOWO POLSKA SPECJANOŚĆ NA OGÓŁ WYNOSZONA Z DOMU. CYTAT: "Jeśli chodzi o rezydentkę i pilota (pani Jola) nie mam większych uwag". WYSTARCZY ŚREDNIO ROZGARNIĘTA OSOBA, BY Z TREŚCI MOJEJ WCZEŚNIEJSZEJ WYPOWIEDZI NA TEMAT PANI PILOT PODJĄĆ WŁAŚCIWE WWNIOSKI. SKORO JEDNAK TWOJE OGRANICZENIA NATURY INTELEKTUALNEJ NIE POZWOLIŁY CI PRZYJĄĆ DO WIADOMOŚCI JEDNOZNACZNEJ POCHWAŁY PANI JOLI Z NASZEJ STRONY, WIĘC NAPISZĘ CI TO WPROST: PANI JOLA JEST ZNAKOMITYM PILOTEM - W ODRÓŻNIENIU OD SWEJ KOLEŻANKI PANI ANI. WYRAŻAM NADZIEJĘ, ŻE TYM RAZEM ZROZUMIAŁAŚ. CYTAT: "Cała wypowiedź "aż niemożliwe" to kompletna bzdura i kłamstwo !! " NA KONIEC KRÓTKA DYKTERYJKA...SIEDZĄ DWA ROBACZKI W KUPIE I JEDEN PYTA DRUGIEGO: A DLACZEGO MY TU SIEDZIMY SKORO WOKÓŁ JEST PIĘKNIEJSZY I ŁADNIEJSZY ŚWIAT? DRUGI ODPOWIADA: BO TU JEST NASZA OJCZYZNA... W TŁUMACZENIU DLA CIEBIE, BYŚ ZROZUMIAŁA INTENCJĘ POWYŻSZEGO OBJAŚNIAM: JEŚLI NIE WIESZ JAK POWINNO SIĘ TRAKTOWAĆ KLIENTÓW - BEZ WZGLĘDU NA ILOŚĆ GWIAZDEK, JEŚLI OBCE SĄ CI ELEMENTARNE ZASADY HIGIENY I DOBREGO WYCHOWANIA - TO JEDŹ JESZCZE RAZ DO LM. TO DOSKONAŁE MIEJSCE DLA CIEBIE I TOBIE PODOBNYCH ŻYCIOWYCH STATYSTÓW BEZ WŁASNEGO ZDANIA. BĄDŹ PEWNA, ŻE ZA KOLEJNYM RAZEM ZAMIAST DWÓCH NIEŚWIEŻYCH RĘCZNIKÓW ZASTANIESZ TYLKO JEDEN - TAKŻE NIEKONIECZNIE CZYSTY), NA KOLACJĘ DOSTANIESZ SUCHĄ BUŁKĘ ITD...RZECZ W TYM, BY NIKT NIKOGO NIE NABIJAŁ W BUTELKĘ. KUPUJĄC TĘ WYCIECZKĘ NIE KUPOWALIŚMY NOWEGO MERCEDESA, TYLKO ZWYKŁEGO CZYSTEGO I W MIARĘ ZADBANEGO POLONEZA. POLONEZ OKAZAŁ SIĘ JEDNAK BYĆ ZDEZELOWANYM I ZŁOŚLIWYM TRABANTEM ROCZNIK 1975. I TAKI JEST SENS TEGO, O CZYM PISAŁAM WCZEŚNIEJ. ZAPOMINAJĄC O HOTELU Z CAŁĄ MOCĄ PODKREŚLAM JEDNAK PRZEUROCZY KLIMAT BLANES I WSZYSTKICH MIEJSC, KTÓRE ZWIEDZILIŚMY. DODAM TEŻ, ŻE WBREW POZOROM NIE NALEŻYMY DO OSÓB SZUKAJĄCYCH DZIURY W CAŁYM. CHODZI TYLKO O WŁAŚCIWE I UCZCIWE TRAKTOWANIE KLIENTA. ZAŁÓŻCIE SOBIE SYTAUCJĘ Z PRZYKŁADOWYM SAMOCHODEM, KTÓRĄ OPISAŁAM WCZEŚNIEJ...NIKT NIE LUBI BYĆ OSZUKIWANY - ZWŁASZCZA W TAKICH CHWILACH JAK URLOP. P.S. WYJAZD DO BLANES NIE BYŁ NASZYM PIERWSZYM WYJAZDEM ZAGRANICĘ. WSZĘDZIE BYŁO OK, TYLKO TUTAJ BYŁO JAK BYŁO. "BO TUTAJ JEST JAK JEST" - TO NIE MOŻE BYĆ WYTŁUMACZENIE DLA LEKCEWAŻENIA KLIENTA. PA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.lodz.mm.pl 01.08.04, 16:39 tak a propos tych robaczków, dlaczego wybraliście ten hotel? Każdy inteligentny, myślący człowiek domyśli się czego może się spodziewać po 2* w hotelu w Hiszpanii (skoro to nie pierwszy Wasz wyjazd to razumiem że macie doświadczenie w standartach hoteli w różnych krajach- są nieporównywalne!). A ta 14-letnia panna nie była tam chyba sama? Może jej Rodzice jako inteligentni ludzie wiedzieli za jaki luksus zapłacili małe pieniądze?! Pozdrawiam serdecznie, życzę dużo Uśmiechu i polecam w przyszłym roku może Neckermana lub TUI, chociaż może nie bo o tych biurach też można naczytać się różnych historyjek. Proponuję wczasy "pod gruszą", można zabrać butlę z gazem i samemu pichcić wykwintne kolacyjki, a i gruszki będą pod ręką. Ręczniki i pościel też nieskazitelnie czysta-bo własna. I proszę tego nie odbierać jako złośliwości z mojej strony! Takie jest po prostu życie! Miłego niedzielnego popołudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aż niemożliwe Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.ino.tvknet.pl / *.ino.tvknet.pl 01.08.04, 17:02 W HISZPANII BYLIŚMY PIERWSZY RAZ, ALE WCZEŚNIEJSZE DOŚWIADCZENIA PODPOWIADAŁY, ŻE PROBLEMU NIE POWINNO BYĆ. TYM BARDZIEJ, ŻE ZNAJOMI ZAKWATEROWANI W INNYCH HOTELACH TEGO STANDARDU W SĄSIEDNICH MIEJSCOWOŚCIACH NIE MIELI POWODÓW DO NARZEKAŃ.PRZYKŁAD? ZESTAW WYCIECZKOWY W LM: DWIE BUŁKI BEZ MASŁA Z MIKROPLASTERKIEM WĘDLINY I OBTŁUCZONE JABŁKO, HOTEL ** Z CALLELI I LLORET: DWIE MAŁE BAGIETKI ŚLICZNIE POSMAROWANE I WYPEŁNIONE APETYCZNĄ WĘDLINĄ, WODA MINERALNA, NOŻYK, POMARAŃCZA I ŚWIEŻE JABŁKO, A WSZYSTKO W FIRMOWEJ PAPIEROWEJ TOREBCE. SUBTELNA RÓŻNICA - PRZYZNASZ...CHODZI TYLKO O PEWNE ZASADY, A NIE O TO BY SIĘ CZEPIAĆ. TRUDNO...PO PROSTU NIE TRAFILIŚMY...A PISZĘ TO WSZYSTKO PO TO, BY INNI UNIKNĘLI PODOBNYCH SYTUACJI. TYM BARDZIEJ, ŻE JUŻ PO POWROCIE BIURO, W KTÓRYM DOKONALIŚMY ZAKUPU NIE BYŁO ZASKOCZONE NASZYM ROZCZAROWANIEM. HOTEL MIAŁ BYĆ REMONTOWANY W TYM ROKU, ALE NIKT NIE POINFORMOWAŁ NAS O TYM PRZED WYJAZDEM, ŻE REMONTU NIE BYŁO I PEWNIE NIE BĘDZIE. I JESZCZE O TYCH POSIŁKACH, KTÓRYCH PO 15 MINUTACH NIE BYŁO I POJAWIAŁY SIĘ NAZAJUTRZ :-) - PRZYKŁAD: DZIŚ WSZYSTKO ZJEDZONE Z WYJĄTKIEM PARÓWEK, KTÓRYCH NAPRAWDĘ NIE DAŁO SIĘ ZJEŚĆ ZE STAROŚCI. PARÓWKI POJAWIAJĄ SIĘ JUTRO W GULASZU. TO TEGO TYPU MANEWR. A NA KONIEC PEWNE UZUPEŁNIENIE...PO ZADYMCE, KTÓRĄ ZROBILIŚMY OKAZAŁO SIĘ, ŻE JEDZENIA PRZEZ OSTATNIE 3 DNI BYŁO DOŚĆ I BYŁO W MIARĘ OK.ALE ŻEBY TAK SIĘ STAŁO, TRZEBA BYŁO SIĘ WYKŁÓCAĆ NA POCZĄTKU, WIĘC MAM NADZIEJĘ, ŻE ROZUMIESZ O CO JEST CAŁA SPRAWA. NIE MOŻNA BYŁO TAK OD RAZU ZROBIĆ??PRZECIEZ NIKT Z NAS NIE POJECHAŁ TAM, BY SIĘ WKURZAĆ I PSUĆ HUMOR SOBIE LUB INNYM. CHODZI TYLKO O UCZCIWOŚĆ WE WZAJEMNYCH RELACJACH, A TEJ NIESTETY ZABRAKŁO Z WINY ORGANIZATORA. SZKODA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.lodz.mm.pl 01.08.04, 17:53 Nie mam już czesu na pisanie ( a bardzo bym chciała choć i tak już duzo napisałam na tym forum)ale napiszę jeszcze jedno! Blanes jest najatrakcyjniejszą miejscowością z oferowanych w Triadzie ( Callea to sam beton i hotele, a jadąc do Lloret trzeba nastawić się na balowanie codziennie do 5 rano bo spać i tak się nie da bo naokoło wszędzie dyskoteki i jest b.głośno). I standarty w tych miejscowościach też mogą być inne. W całym Blanes jest ok. 15 hoteli czyli w porównaniu z tamtymi miejscowościami to kropla w morzu. Jest sporo apartamentowców i pewno w sierpniu będzie więcej ludzi niż w lipcu (Hiszpanie mają w sierpniu urlopy jak i pozostałe południe Europy)ale i tak na pewno nie przebije w natłoku innych miejscowośći. Hotel LM jest jedynym oferowanym przez Triadę w Blanes, jest jeszcze hotel Mar Ski oferowany przez BP Matuszek również 2* tyle że w nim 7 noclegów kosztuje 1900 ( dokładnie tyle cały lipiec i sierpień) w tym oczywiście dojazd i wyżywienie i nic więcej. My jeszcze mieliśmy wycieczki gratis ( średnio jedna 40 Euro w kieszeni ) i po drodze zwiedzanie też było i 2 noclegi tranzytowe. I proszę się teraz zastanowić o czym tu dyskutować? Ja w styczniu za tę imprezę zapłaciłam 1149 zl od osoby. I powiem Pani jeszcze jedno: może ja miałam szczęście i trafiłam do niezłego pokoju ( na I pietrze), meble wiekowe ale wszystko sprawne i naprawdę było czysto!!!! Z jedzeniem też nie miałam problemów, zawsze się najadłam ( aż nieprzyzwoicie!).Jakbym jeszcze raz miała dokonać wyboru ( wiedząc już jak tam jest) to na pewno byłby to LM a nie droższy o 800 zł. inny hotel. No ale to już moje zdanie. Ludzie którzy wybierają się do tego hotelu wiedzą już chyba wszystko ( jak o żadnym innym) i myślę że skorzystają z naszych rad. Nastawią się pozytywnie i pamiętając o różnicach cenowych z uśmiechem przyjadą do LM ( czasem przymkną oko żeby nie denerwować się niepotrzebnie)i z całego serca życzę aby spędzili piękny urlop na przecudnym Costa Brava. Co do paczek piknikowych to u nas też były pomarańcze ( niestety bez nożyka i nie w firmowej torebeczce). Jeszcze jedno: nie jestem pracownikiem BP TRIADA ani nikt z mojej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.lodz.mm.pl 01.08.04, 18:06 tak jeszcze jedno mi się przypomniało. W Calleli piknik wyglądał gorzej niż u nas bo nawet nie było bułek a chleb ( zazdrościli nam) natomiast te firmowe torebeczki były w Xaine Park w Lloret ale i hotel też był 3*. I w Xaine obowiązkowo co noc dyżurowali do 5 rano bo było tak głośno że nie mogli spać. To taka subtelna różnica. To już chyba koniec moich wypocin, chciaż.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: 217.96.12.* 01.08.04, 18:37 szkoda mi aż niemożliwe.. pojechała na urlop i szukała samych minusów... jeśli jeździsz do lat trzeba było zdecydować się na hotel o wyższym standardzie, bo w końcu jesteś doświadczona i wiedziałaś czego można się spoziewać po 2* w Hiszpanii. Przyznam szczerze, że był to mój pierwszy wyjazd tak daleko i uważam tę podróż za jak najbardziej udaną.. :) Być może meble były wiekowe, a pokoje skromne, ale nie przeszkadzało mi to, ponieważ właściwie cały czas byłam po za miejscem, w którym właściwie tylko spałam... Aha jeszcze jedno: piknik mojej rodziny jak i mój był z tego samego hotleu, a wyglądał zupełnie inaczej: diwe lub trzy pyszne, świeżutkie bułeczki z serem i wedliną do tego butelka napoju, jabłko i pomarańcza (soczysta i smaczna!!):) Pozdrawiam i życzę udanej reszty wakacji !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: 217.96.12.* 01.08.04, 19:55 jeszcze jedno mi się przypomniało.. O poziomie inteligencji nie świadczy wiek droga CZTERDZIESTOLETNIA !! Od pierwszego dnia tylko się kłóciłaś, kłóciłaś, kłóciłaś, kłóciłaś, kłóciłaś, kłóciłaś, kłóciłaś, kłóciłaś i kłóciłaś........... Na pewno mam więcej czasu niż ty, w końcu mam wakacje !! Ale nie widzę przyjemności dalszego korespondowania z tobą "az niemozliwe" !!!! Aha mam nadzieję, że się więcej nie spotkamy, bo pewnie nie przyjedziesz juz do LM, A JA TAK !! Natomiast Z BEATĄ I INNYMI chętnie jeszcze podyskutuję !! ŻEGNAM !!! ŻEGNAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aż niemożliwe Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.ino.tvknet.pl / *.ino.tvknet.pl 01.08.04, 22:56 MASZ RACJĘ DZIECKO...RÓŻNI NAS DOKŁADNIE WSZYSTKO - OD WIEKU POCZĄWSZY POPRZEZ UMIĘJĘTNOŚĆ CZYTANIA TEKSTU ZE ZROZUMIENIEM (TEGO MOŻNA NAUCZYĆ SIĘ JUŻ W PIERWSZYCH KLASACH SZKOŁY PODSTAWOWEJ) A NA ELEMENTARNYM POCZUCIU ESTETYKI SKOŃCZYWSZY. DALSZA DYSKUSJA JEST WIĘC BEZPRZEDMIOTOWA I TO JEDYNA RZECZ, KTÓRA NAS ŁĄCZY. MAŁO W ŻYCIU WIDZIAŁAŚ I NIEWIELE WIĘCEJ ZOBACZYSZ STAWIAJĄC SOBIE POPRZECZKĘ NA WYSOKOŚCI KOSTEK U STÓP. POWODZENIA W ŻYCIU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.petrus.com.pl 01.08.04, 13:16 mam pytanie do "ja" nie podajesz swojego imienia więc nie wiem jak się do Ciebie zwracać.Czy zgadzasz się z tą panią , która pisze że ten hotel to obora! wierzyć się nie chce az niemożliwe!Ręczniki też Tobie śmierdziały?Chyba że ta pani powinna jezdzić tylko do hoteli o najwyższym standardzie ,myślę że też by coś wynalazła co by jej nie odpowiadało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: 213.17.227.* 02.08.04, 13:15 Normalnie wierzyć sie nie chce, jak sie czyta takie wypowiedzi jak "nie mozliwe". Byłam w LM w zeszłym roku we wrześniu, nie narzekałam, bo wiedziałam za ILE jade i przecież jechałam nie po to aby siedzieć w hotelu, tylko coś zobaczyć w Hiszpanii. Jedzenie - trzeba brac poprawkę na to, że w każdym kraju co innego jest rarytasem. My mieliśmy na każde śniadanie salami, niektórzy tego nie znoszą, a w Hiszpanii (również we Francji) to jest przysmak - skąd ci biedni ludzie mają wiedzieć, co polaczki lubią na śniadanko??? Czy jeżeli jedziecie do hotelu we francji to dostajecie jajecznicę na śniadanie?? Nie, bo tam się je inaczej. I to samo w Hiszpanii. Więc nie opowiadajcie mi że jedzenie niedobre - po prostu inne, coś nowego. Ja sie nauczyłam jeśc salami i teraz co jakiś czas kupuje parę plasterków i wspominam stołówkę LM za każdym razem komsumpcji. Nie potrzebowalismy z mężem nic innego dokupywac do jedzenia, bo nam wystarczało sniadanie i obiadokolacja w zupełności. No może jakies lody lub picie. Wspominam wyjazd do Blanes bardzo miło i niewykluczone, że jeszcze pojade do tego hotelu, bo nie narzekam. Cieszcie sie z tego co możecie nowego zobaczyc, spróbować - nie szukajcie dziury w całym, bo życie jest za krótkie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosik23 Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY 02.08.04, 13:20 ja równiez jestem zaskoczona reakcja niektórych ludzi... Osobiscie w lipcu była z tym biurem, ale w Calelli, w hotelu Mont Rosa (swoja droga bardzo go polecam) hotel ***, zapłaciłam troszke wiecje niz w LM w Blanes, pokoje bardzo ładne,w cenie klima,widok na morze (50m) jedzenie bardzo smaczne,troszke gorzej wygladały sniadania(mało urozmaicoe), w moim hotelu równiez były osoby bardzo wybredne....którym równiez duzo rzeczy sie nie podobało,oczywiscie do wszystkiego mozna sie przyczepić, ale pytanie po co???? Pozdrowienia dla Beaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.petrus.com.pl 03.08.04, 17:59 mam pytanie do Pauliny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.petrus.com.pl 03.08.04, 18:04 Paulina nie wiem czy dobrze wyczytałam wydaje mi się że jechałas do Hiszpanii z rodzicami i z bratem zatem mieliście 2 pokoje napisz mi czy jest problem żeby dostać pokoje koło siebie my też jedziemy we czwórkę i chcielibyśmy być blisko siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.petrus.com.pl 04.08.04, 11:26 Paulina odpisz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: 217.96.12.* 04.08.04, 13:11 To nie jest żadnen problem ! wystarczy powiedziec o tym pani pilot, a ona powinna przydzielic pokoje obok siebie. miedzy pokojem moich rodziców a naszym byl jeszcze jeden pokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.petrus.com.pl 04.08.04, 17:38 dzięki tak zrobię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 08:40 i ja mam pytanie Czy są tam standardowe gniazdka elektryczne:),bo nie wiem czy nasze wąskie wtyczki będą pasowały? czy trzeba mieć jakiś specjalny przełącznik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lyons Majestic w Blanes !! POMOCY IP: 217.96.12.* 06.08.04, 12:05 nie wiem jak było w innych pokojach, ale u mnie były takie same gniazdka jak u nas ! niepotrzebny był żaden przełącznik, ani nic w tym rodzaju ! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś