Dodaj do ulubionych

fuertaventura lub lanzarote

31.01.05, 12:51
Czy polecacie te wyspy w marcu - druga połowa? Jeśli tak, to może wiecie
jakie biura mają je w swoich ofertach? Dzięki za podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Grażka Re: fuertaventura lub lanzarote IP: *.mech.pg.gda.pl 31.01.05, 13:27
      Szeroką ofertę ma TUI i NEC, ale z wylotami z Niemiec. Ja byłam w grudniu na
      Lanzarote z TUI. Moją relację znajdziesz poniżej.
      Z Wylotami z Warszawy te wyspy ma biuro Ecco. Ale wybór hoteli bardzo słabiutki.
      • grzes811 Re: fuertaventura lub lanzarote 31.01.05, 15:18
        Dzięki, z racji mojego zamieszkania wylatuję najczęściej z Drezna. Tylko jest
        jedno ale, czy znajdę tam wycieczki nie w języku niemieckim, bo go nie znam,
        czy raczej mam się nastawić na wynajęcie samochodu? Chodzi mi o lanzarote.
        Pozdrawiam.
        • Gość: Grażka Re: fuertaventura lub lanzarote IP: *.mech.pg.gda.pl 01.02.05, 18:29
          > Dzięki, z racji mojego zamieszkania wylatuję najczęściej z Drezna.
          To jestes w komfortowej sytuacji. Z Drezna znajdziesz mnóstwo ofert na
          Lanzarote i Fuerte i do tego w bardzo rozsądnych cenach.
          >Tylko jest jedno ale, czy znajdę tam wycieczki nie w języku niemieckim, bo go
          >nie znam, czy raczej mam się nastawić na wynajęcie samochodu? Chodzi mi o
          >lanzarote.
          Oczywiście, że tylko samochód. Drogi dobre, jeździ się super, zatrzymujesz się
          gdzie chcesz i na ile chcesz, a jest gdzie sie zatrzymywać, oj jest.
          Pozdrawiam
      • grzes811 Re: fuertaventura lub lanzarote 31.01.05, 15:24
        Teraz przeczytałem Twój opis - jest super!!!
        • yooreck Re: fuertaventura lub lanzarote 01.02.05, 21:29
          my lecimy 12.02. na lanzarote z lipska z neckermannem, mozesz sprawdzic z TUI,
          Neckermannem albo 1-2fly - mozesz kupoic w scanholiday bo sa przedstawicilelem
          tego biura
          strony internetowe:
          www.1-2fly.de
          www.neckermann-reisen.de
          wszystko zalezy ile kasy chcesz wydac?
    • Gość: bah7 Re: Fuerteventura lub Lanzarote... IP: *.portgdansk.pl 02.02.05, 09:11
      > Czy polecacie te wyspy w marcu...

Tak, najbardziej polecam Kanary właśnie w zimie.

Mnie Lanzarote podobała się bardzo.

Ponieważ każda z Wysp Kanaryjskich jest inna, fajną atrakcją było
      zorganizowanie sobie wycieczki i zwiedzanie kawałka Fuerteventury.
      Podczas rejsu z Puerto del Carmen do Corralejo: piękne widoki, opalanie się,
      podziwianie delfinów, ryb latających itd.

Więcej o atrakcjach na Lanzarote napisałem na wątku niżej.

Pzdr.

bah7
      • Gość: jaszczur Re: Fuerteventura lub Lanzarote... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.02.05, 20:16
        Popatrz na ofertę Fischera . Wyloty z Pragi. Na Lanzarote i Fuerteventurę o 8
        rano. Sami się nad tym zastanawialiśmy ale w końcu wypadło na Teneryfę. A język
        czeski całkiem jak nasz. My rozumieliśmy się z rezydentką bez problemów.
        Fischer wycofał się z Polski ale różne biura maja podpisane umowy. Przynajmniej
        tak jest we Wrocławiu. Nie zaglądałam na ich stronę od jakiegoś czasu więc nie
        wiem czy już jest podany nowy telefon na infolinię. Zmienił się z początkiem
        tego roku. A Praga piękna i piwo .... :)
        Na Teneryfę lecimy z Berlina a rezerwowaliśmy przez turoperatora. Wpłatę mamy
        zrobić na lotnisku. Już dostaliśmy wszystkie papiery. Mają oferty różnych biur
        niemieckich. Rezerwuje się on-line. Miałam pewne obawy ale po 10 minutach ktoś
        zadzwonił do mnie. Jak się okazało, że ja za słabo znać język to polecieli po
        kogoś mówiącego po Polsku. Na razie jest ok.
        to ta stronka
        www.biuro-podrozy.pl/index.html
        Jak będzie coś nie tak to po powrocie w marcu napiszę.
        • grzes811 Re: Fuerteventura lub Lanzarote... 03.02.05, 08:15
          Dzięki wszystkim za uwagi. Mi sie spodobały oferty Neckermanna z wylotem z
          Drezna, wylot jest jakoś parę minut po 8.00, no i lot bez międzylądowań.
          • Gość: Grażka Re: Fuerteventura lub Lanzarote... IP: *.mech.pg.gda.pl 03.02.05, 08:25
            Ja leciałam z Berlina. Samolot czarterowany przez TUI i NEC. Lot bardzo
            przyjemny, krótki w porównaniu z większością lotów z Polski, oczywiście bez
            międzylądowań. Wylot nie tak wcześnie, jak Twój ale też w godzinach
            przedpołudniowych, ludzkich. Jeszcze tego samego dnia zdążyliśmy spokojnie
            rozejrzeć się po okolicy. Opisz po powrocie swoje wrażenia. Miłego urlopu.
            Pozdrawiam
          • Gość: bah7 Re: Fuerteventura lub Lanzarote... IP: *.portgdansk.pl 04.02.05, 07:31
            > czy znajdę tam wycieczki nie w języku niemieckim...

Na Lanzarote jest jedna polska przewodniczka.
            Poproś o kontakt z nią (prywatny!) w miłym B.P.:
            leotour.gdynia@onet.pl

Ja lubię zwiedzać samemu - udało mi się zobaczyć chyba wszystkie piękne miejsca
            na LZ i północy FV (tym razem poznałem rozkłady promów i 'guaguas' na tych
            wyspach na pamięć)... ;-)

Pzdr.

bah7
            • Gość: bah7 Re: Fuerteventura lub Lanzarote... IP: *.portgdansk.pl 04.02.05, 08:25
              > w miłym B.P. ...

Albo bezpośrednio do p. Joanny w tym biurze (powołaj się na mnie):

jr@leotour.pl

tel.: (058)-661-81-28...

bah7

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka