grzes811 31.01.05, 12:51 Czy polecacie te wyspy w marcu - druga połowa? Jeśli tak, to może wiecie jakie biura mają je w swoich ofertach? Dzięki za podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Grażka Re: fuertaventura lub lanzarote IP: *.mech.pg.gda.pl 31.01.05, 13:27 Szeroką ofertę ma TUI i NEC, ale z wylotami z Niemiec. Ja byłam w grudniu na Lanzarote z TUI. Moją relację znajdziesz poniżej. Z Wylotami z Warszawy te wyspy ma biuro Ecco. Ale wybór hoteli bardzo słabiutki. Odpowiedz Link Zgłoś
grzes811 Re: fuertaventura lub lanzarote 31.01.05, 15:18 Dzięki, z racji mojego zamieszkania wylatuję najczęściej z Drezna. Tylko jest jedno ale, czy znajdę tam wycieczki nie w języku niemieckim, bo go nie znam, czy raczej mam się nastawić na wynajęcie samochodu? Chodzi mi o lanzarote. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażka Re: fuertaventura lub lanzarote IP: *.mech.pg.gda.pl 01.02.05, 18:29 > Dzięki, z racji mojego zamieszkania wylatuję najczęściej z Drezna. To jestes w komfortowej sytuacji. Z Drezna znajdziesz mnóstwo ofert na Lanzarote i Fuerte i do tego w bardzo rozsądnych cenach. >Tylko jest jedno ale, czy znajdę tam wycieczki nie w języku niemieckim, bo go >nie znam, czy raczej mam się nastawić na wynajęcie samochodu? Chodzi mi o >lanzarote. Oczywiście, że tylko samochód. Drogi dobre, jeździ się super, zatrzymujesz się gdzie chcesz i na ile chcesz, a jest gdzie sie zatrzymywać, oj jest. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grzes811 Re: fuertaventura lub lanzarote 31.01.05, 15:24 Teraz przeczytałem Twój opis - jest super!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yooreck Re: fuertaventura lub lanzarote 01.02.05, 21:29 my lecimy 12.02. na lanzarote z lipska z neckermannem, mozesz sprawdzic z TUI, Neckermannem albo 1-2fly - mozesz kupoic w scanholiday bo sa przedstawicilelem tego biura strony internetowe: www.1-2fly.de www.neckermann-reisen.de wszystko zalezy ile kasy chcesz wydac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bah7 Re: Fuerteventura lub Lanzarote... IP: *.portgdansk.pl 02.02.05, 09:11 > Czy polecacie te wyspy w marcu... Tak, najbardziej polecam Kanary właśnie w zimie. Mnie Lanzarote podobała się bardzo. Ponieważ każda z Wysp Kanaryjskich jest inna, fajną atrakcją było zorganizowanie sobie wycieczki i zwiedzanie kawałka Fuerteventury. Podczas rejsu z Puerto del Carmen do Corralejo: piękne widoki, opalanie się, podziwianie delfinów, ryb latających itd. Więcej o atrakcjach na Lanzarote napisałem na wątku niżej. Pzdr. bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaszczur Re: Fuerteventura lub Lanzarote... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.02.05, 20:16 Popatrz na ofertę Fischera . Wyloty z Pragi. Na Lanzarote i Fuerteventurę o 8 rano. Sami się nad tym zastanawialiśmy ale w końcu wypadło na Teneryfę. A język czeski całkiem jak nasz. My rozumieliśmy się z rezydentką bez problemów. Fischer wycofał się z Polski ale różne biura maja podpisane umowy. Przynajmniej tak jest we Wrocławiu. Nie zaglądałam na ich stronę od jakiegoś czasu więc nie wiem czy już jest podany nowy telefon na infolinię. Zmienił się z początkiem tego roku. A Praga piękna i piwo .... :) Na Teneryfę lecimy z Berlina a rezerwowaliśmy przez turoperatora. Wpłatę mamy zrobić na lotnisku. Już dostaliśmy wszystkie papiery. Mają oferty różnych biur niemieckich. Rezerwuje się on-line. Miałam pewne obawy ale po 10 minutach ktoś zadzwonił do mnie. Jak się okazało, że ja za słabo znać język to polecieli po kogoś mówiącego po Polsku. Na razie jest ok. to ta stronka www.biuro-podrozy.pl/index.html Jak będzie coś nie tak to po powrocie w marcu napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
grzes811 Re: Fuerteventura lub Lanzarote... 03.02.05, 08:15 Dzięki wszystkim za uwagi. Mi sie spodobały oferty Neckermanna z wylotem z Drezna, wylot jest jakoś parę minut po 8.00, no i lot bez międzylądowań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażka Re: Fuerteventura lub Lanzarote... IP: *.mech.pg.gda.pl 03.02.05, 08:25 Ja leciałam z Berlina. Samolot czarterowany przez TUI i NEC. Lot bardzo przyjemny, krótki w porównaniu z większością lotów z Polski, oczywiście bez międzylądowań. Wylot nie tak wcześnie, jak Twój ale też w godzinach przedpołudniowych, ludzkich. Jeszcze tego samego dnia zdążyliśmy spokojnie rozejrzeć się po okolicy. Opisz po powrocie swoje wrażenia. Miłego urlopu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bah7 Re: Fuerteventura lub Lanzarote... IP: *.portgdansk.pl 04.02.05, 07:31 > czy znajdę tam wycieczki nie w języku niemieckim... Na Lanzarote jest jedna polska przewodniczka. Poproś o kontakt z nią (prywatny!) w miłym B.P.: leotour.gdynia@onet.pl Ja lubię zwiedzać samemu - udało mi się zobaczyć chyba wszystkie piękne miejsca na LZ i północy FV (tym razem poznałem rozkłady promów i 'guaguas' na tych wyspach na pamięć)... ;-) Pzdr. bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bah7 Re: Fuerteventura lub Lanzarote... IP: *.portgdansk.pl 04.02.05, 08:25 > w miłym B.P. ... Albo bezpośrednio do p. Joanny w tym biurze (powołaj się na mnie): jr@leotour.pl tel.: (058)-661-81-28... bah7 Odpowiedz Link Zgłoś