Dodaj do ulubionych

Hiszpania na własną rękę

16.06.06, 19:48
Czy ktoś z was zorganizował sobie sam wylot na wakacje do Hiszpani na własną
rękę? Jak do tego się zabrać. Chciałbym polecieć tanimi liniami i wynająć
gdzieś na wybrzeżu Bad & Breakfest na 2 tygodnie dla rodziny 2+1 czy jest
wogóle szansa na coś takiego ?
Odwiedziłem dzisiaj kilka biur i dowiedziałem się że muszę na taką imprezę
przeznaczyć 6-8 tyś. co mnie przerasta :(

Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi !
Obserwuj wątek
    • manarada Re: Hiszpania na własną rękę 17.06.06, 21:27
      czesc,polecam w taki sposob spedzenie wakacji w hiszpanii!!
      ja i moj chlopak rok temu bylismy samochodem w Valencji, troche dluga podroz ,
      dlatego w tym roku zarezerwowalismy samolot tanie linie- norwegian z warszawy
      do alicante- rezerwacja byla 2 miesiace temu i kosztowaly nas 2 bilety
      ok.800zl,potem wypozyczenie samochodu na 10dni z lotniska.co do noclegow to my
      spimy na campingach i nie ma z tym problemu koszty sa rozne 40-60 euro za
      noc /namiot, samochod, 2osoby/.campingi sa na swietnym poziomie, polozone
      blisko morza, czesto z wlasnymi plazami.
      pozdrawiam
      i zycze milych wakacji
      manarada
      • Gość: andy1976 Re: Hiszpania na własną rękę IP: *.chello.pl 18.06.06, 21:17
        Też lecimy "na własną rękę" do Alicante. Widzę, że jesteście zorientowani jeśli
        chodzi o wypożyczalnie samochodów. Możesz powiedzieć coś więcej; jaka
        wypożyczalnia, za ile, czy wcześniej robicie rezerwację auta tak żeby już
        czekało na Was gotowe etc.
        Z góry dzięki za info.
        pozdr.
        • mariken Re: Hiszpania na własną rękę 21.07.06, 09:36
          polecam Ci www.carjet.co.uk/common/directory/index.php?co=ES&rf=
          w zeszłym roku braliśmy stamtąd samochód (z lotniska w Walencji, tam też
          oddawaliśmy), zapłaciliśmy za dwa tygodnie jakieś 200 eur, z ubezpieczeniem i
          pełnym bakiem. rezerwację robiliśmy przez net (za free), płatność na miejscu,
          może być kartą kredytową. jeśli będziesz brać auto z walencji to powiem ci jak
          to zrobić - dla nas to była niespodzianka. jeśli lecisz do alicante, załatwisz
          wszystko na lotnisku na poziomie -1. generalnie byliśmy zachwyceni - auta są
          nowe, max 6 miesięcy, mają klimę :o)). my jeździliśmy nowym seatem ibiza.

joaśka
          • Gość: Grzegorz Re: Hiszpania na własną rękę IP: *.tvtom.pl 25.07.06, 01:27
            Czy płaci się jakąś kaucję.
    • bukowski27 włąsnie wrociłem zhiszpani 18.06.06, 17:51
      moge ci polecic fajnie miejsce. tygodniowy koszt wynajecia 2 pokojowego
      mieszkania, w pełni wyposazonego to ok. 1000-1500 pln (w zaleznosci od sezonu).
      mieszkanie przez interhome. przelot kraków-londyn-kraków ok. 400-500 zł /os. z
      sewilli łatwo na miejsce dostac sie autobusem (ok. 10 eur/os). jezeli jestes
      zaintersowany szczegółami to daj znac. miejscówka jest 15 km na południowy
      zachód od huelvy - ok. 50 km od granicy hiszpańsko-portugalskiej
      • Gość: ewa Re: włąsnie wrociłem zhiszpani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 17:57
        prosz podaj szczegoly! ja potrzebuje cos wynajac na dwa miesiace. gdzies w
        andaluzji, ale nad oceanem.
        bede bardzo wdzieczna!
        pozdrawiam
    • kk_2 Tani rent-a-car 03.07.06, 09:53
      Polecam tanią wypożyczalnię aut:
      rentacar.biz.pl
      • Gość: axelia tani samolot IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 13:38
        a ja polecam tani przelot np. do barcelony za 73 eyro powrót 33 euro z
        norvegiana,ale rezerwacja tylko przez internet!!
    • Gość: jola Re: Hiszpania na własną rękę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 15:05
      w ubiegłym roku ze sky europe polecieliśmy z Krakowa do Barcelony bilety
      kupowaliśmy w kwietniu 200 zł od osoby w obie strony z interhomu wynajęliśmy
      śliczny apartament w Palamos urokliwym rybackim miasteczku 100 km od Barcelony
      łatwy dojazd z lotniska 800 zł za tydzień kilka dni spędziliśmy w Barcelonie
      akademik na starówce warunki takie sobie ale była to najtańsza oferta 25 od
      osoby w dwójce z łazienką samochód wypożyczyliśmy na 3 dni 20 euro za dzień
      Matiz z klimatyzacją wyjazd był bardzo udany Jola
    • adams123 Re: Hiszpania na własną rękę 04.07.06, 20:29
      tylko samemu ;))))

teraz www.norwegian.no
      bardzo tanio malaga lub alicante lub girona
      w wyszukiwarce znajdujesz hotel 2 lub 3 gwiazdki co na hiszpanię jest całkiem
      przyzwoicie i jest wszystko OK ;)
      tylko tak podrózuje ;))))
      • Gość: Milena Re: Hiszpania na własną rękę IP: *.onocable.ono.com 04.07.06, 22:01
        dokladnie, Hiszpanie swietnie sie zwiedza bez posrednikow, pod tym wzgledem
        Hiszpania jest swietnie zorganizowana.
        Hotele 3* maja bardzo przyzwoity standard (zdecydowanie lepszy niz np w Grecji
        lub we Wloszech), jest tez duzo niezlych i niedrogich hosteli.
        co do samochodu to polecam www.economycarrentals.com a hoteli np www.hrs.de
        w kazdym miescie sa biura informacji turystycznej - daja mapy, polecaja co
        obejrzec.
    • Gość: antyk Re: Hiszpania na własną rękę IP: *.saint-gobain.com 06.07.06, 19:40
      Jedziemy do Hiszpanii na własną rękę 8 sierpnia na 11 dni do Malagi.
      Bilety jakimiś norweskimi tanimi liniami 700 zł za osobę w obydwie strony,
      nocleg w akademiku (pokój 2 osoby) w Maladze 18 euro za osobę za noc. Reszta to
      wydatki na pociagi autobusy i obiady i kolacje bo śniadania są w cenie.
      Ostatnio widzielismy przez biuro podróży: MAlaga na 7 dni - 3 tys za osobę, w
      tym samym terminie, ręce nam opadły.
      Wszystko załatwione przez net, raz dzwonilismy w sprawie noclegów. Ot i wsio.
      • Gość: loka Re: Hiszpania na własną rękę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 17:28
        hej ja ze znajomymi takze sie wybieramy do Hiszpani do MALagi :),
        takze na własna reke :)
        Bilety lotnicze takze zamawiamy w norwegianw 2 strony (koszt podobny) ,
        tylko ze my jeszcze nie mamy noclegu, zastanawialismy sie nad
        hostalem,campingiem.. ale nie wpadlismy na pokoje w akademiku ...chociaz sami
        jeszcze studiujemy :)
        CZY mógłbys mi podac stronke na ktorej znalezliscie taki tani nocleg??? Dzieki
        wielkie :)
        i milego pobytu
        • Gość: get Re: Hiszpania na własną rękę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 17:36
          i ja jestem zainteresowany
      • Gość: gosc Re: Hiszpania na własną rękę IP: *.torun.mm.pl 09.07.06, 21:05
        Hi,

Mozecie podac namiar na ten akadamik w Maladze.Zamierzam tam posiedziec od 5,az do 19 sierpnia.Jade samemu wiec jak ktos chce sie zrzucic na pokoj 2 osobowy to dajcie znac.

Dzieki
        lukasz
        • Gość: lena Re: Hiszpania na własną rękę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 00:06
          hej
          ja plus 2 osoby, takze wybieramy sie na Malage w tym czasie..
          poszukujemy tanich noclegów
          wiec moze cos razem???...
          • Gość: gosc Re: Hiszpania na własną rękę IP: *.torun.mm.pl 10.07.06, 20:45
            Pewnie,tyle ze nadal szukam czegos taniego.Dajcie znac jak cos znajdziecie.

Pozdrawiam
            Lukasz
            • Gość: lena Re: Hiszpania na własną rękę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 17:21
              hej
              i czy juz cos macie konkretnego ??
              pozdrawiam
              • Gość: gosc Re: Hiszpania na własną rękę IP: *.torun.mm.pl 11.07.06, 18:58
                Hi,

Udalo mi sie skontaktowac z akademikem w Maladze.Jesli ktos wybiera sie w okolicach 5-18 sierpnia.To niech poda mi swoje namiary.

Lukasz
                • tanger_soto Re: Malaga noclegi 21.07.06, 09:32
                  moze komus sie przyda:
                  hostel Madrid w samym centrum Malagi przy cichej uliczce - pokoj cena 15 E/os
                  (warunki przyzwoite, prysznic i umywalka w pokoju, toaleta wspolna), w
                  pozostalych hostelach cena za pokoj 2 os wynosila 40-45 E.
                  • Gość: rollo111 Re: Malaga noclegi IP: 192.11.185.* 25.07.06, 15:05
                    Hi,

Mozesz pilnie podac jakies namiary??
                    Bardzo prosze,rollo111@NOSPAMgazeta.pl

Z gory dziekuje
                    • tanger_soto Re: Malaga noclegi 26.07.06, 10:00
                      niestety namiarow nie moge podac, bo znalazlam ten hostel z ulicy i nie znam ani
                      adresu ani telefonu. niestety nie pamietam w tej chwili zadnej nazwy ulicy w
                      centrum Malagi, wiec moge to wytlumaczyc tylko tak: z glownej ulicy w centrum
                      skrecasz w deptak (duzo sklepow, knajp itp), hostel jest w bocznej uliczce po
                      lewej stronie (jakas 4-5 uliczka z kolei). niestety zadnych innych cech
                      charakterystycznych nie moge podac. do Katedry ok. 5 min. na piechote
                  • molonela Re: Malaga noclegi 30.08.06, 09:52
                    Jak ten świat mały - tez nocowałam w tym hostelu i też znalezlismy go przez
                    przypadek.

Dodam jeszcze, ze jest bardzo (!) charakterystyczny punkt, po którym można
                    znalezc ten hostel, a mianowicie znajduje się on mniej wiecej naprzeciw sklepu
                    ZARA ;-)
                    2 lata temu zaplacilismy 20 euro za pokój 2-osobowy (czyli 10 od osoby).
                • tomon123 Re: Hiszpania na własną rękę 26.07.06, 10:33
                  Napisz, czym lecisz i jaka cena tego akademika. Też myślę o podobnym terminie.
                  Tomek
                  gg 1893996
                  tomon123@gazeta.pl
                • Gość: ello Re: Hiszpania na własną rękę IP: *.pl 30.08.06, 13:58
                  czesc,jesli moglbus mi podac namiary na akademik a maladze ,byloby super:)bede
                  podrozowac ze znajomumi po andaluzji we wrzesnuiu i zamierzamy spedzic tam 2
                  noce.moj mail: kjozogm@gmail.com
                  bede bardzo wdzieczna:)
                  pozdrawiam kaska
      • Gość: Nina Re: Hiszpania na własną rękę IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 27.07.06, 01:45
        czy moglbys podac namiary na ten hostel w Maladze? bede wdzieczna. Pozdrawiam
        • Gość: Nina Re: Hiszpania na własną rękę IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 27.07.06, 01:51
          i akademik?
      • kasiuniawalkowiak1 Re: Hiszpania na własną rękę 13.09.06, 19:24
        Hej ja planuję z chłopakiem poleciec w październiku do miejscowości Torrevieja,
        czy ktoś tam może był? Jeśli tak to poproszę o krótką charakterystykę, chodzi
        nam o okolice co jest6 ciekawego do zwiedzania, jaki koszt wyzywienia
        (oczywiscie orintacyjnie), i jaki koszt wypozyczenia auta w Alicante?
        Dzięki.
    • malinoweciacho Re: Hiszpania na własną rękę 11.07.06, 14:52
      Pewnie, za 7 tygodni lecimy na dwa tygodnie na Majorke, przelot w obie strony
      easy jetem po 900 zl na osobe, hotel 3 gwiazdki HB nie pamietam dokladnie ile,
      ale chyba ok. 1200 na osobe, rezerwowane poltora miesiaca temu na www.hrs.de
      • Gość: Ola Re: Hiszpania na własną rękę IP: *.crowley.pl 20.07.06, 14:57
        Też zastanawiamy sie nad wyjazdem na własna rękę :) Z jakich stron poza
        interhome i hrs korzystacie przy szukaniu noclegów?
      • ewcia2121 Re: Hiszpania na własną rękę 27.07.06, 09:49
        noclegow najlepiej szukac na miejscu .Wszedzie wisza ogloszenia na balkonach i
        oknach ... w hiszpanskim Vende Pozdrawiam
        • Gość: af-bcn se Vende = SprzedaZ IP: *.pool80-102-177.dynamic.uni2.es 30.08.06, 12:34
          :-)

Do wynajecia byLoby
          SE ALQUILA
    • Gość: yok Re: Hiszpania na własną rękę IP: *.udt.gov.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 15:10
      Witam, także wybierm sie do Hiszpani na własna rękę w październiku,
      mysle o przelocie do Malagi z Berlina i podróży na południe.Mam tylko problem
      z noclegami chciałabym nocować w miejscowości COLIN, albo Tarifie
      znajcie jakies tanie mieszkania albo pokoje dla 3 osób?
      • kasiuniawalkowiak1 Re: Hiszpania na własną rękę 13.09.06, 19:28
        Hej ja planuję z chłopakiem poleciec w październiku do miejscowości Torrevieja,
        czy ktoś tam może był? Jeśli tak to poproszę o krótką charakterystykę, chodzi
        nam o okolice co jest6 ciekawego do zwiedzania, jaki koszt wyzywienia
        (oczywiscie orintacyjnie), i jaki koszt wypozyczenia auta w Alicante? Co
        polecacie??
        Dzięki.
      • a.partyka30 Re: Hiszpania na własną rękę 21.09.06, 13:18
        Cześć,

Mam pytanie, bo też sie wybieram do Cinil, znalazłaś jakies tani i godny
        polecenia nocleg.

pozdro
        Ann

Gość portalu: yok napisał(a):

> Witam, także wybierm sie do Hiszpani na własna rękę w październiku,
        > mysle o przelocie do Malagi z Berlina i podróży na południe.Mam tylko problem
        > z noclegami chciałabym nocować w miejscowości COLIN, albo Tarifie
        > znajcie jakies tanie mieszkania albo pokoje dla 3 osób?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka