Dodaj do ulubionych

Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był ktos?

24.06.07, 13:30
Jak w tytule - planujemy jechać do Hiszpanii własnym autem dwie dorosłe osoby,
bierzemy namiot. Na razie jest plan na całkowity spontan-co nam się spodoba po
drodze to zobaczymy. Czas nas straszliwie nie goni (na wszystko będziemy mieć
od 3do 4 tyg.), ale głównym celem jest Hiszpania. Zobaczyć Barcelonę i co
jeszcze się da i co warto na południu Hiszpanii, a potem zostać w gdzieś nad
morzem w jakimś fajnym miłym miejscu na jakiś tydzień do dwóch. Niestety
jedziemy w sierpniu - wiem,że to najgorszy okres bo szczyt sezonu i najdrożej.
Moje pytanie - czy ktoś z was jechał podobnie? Jaką trasą, gdzie nocowaliście,
za ile może pamiętacie? Co warto na pewno koniecznie zobaczyć po drodze do
Hiszpanii- jedziemy przez Francję i chodzi mi o Lazurowe Wybrzeże. Jeśli ktoś
jechał w ten sposób to czy były duże problemy ze znalezieniem miejsca na
nocleg na campingu? Co polecacie - gdzie ulokować sie docelowo w Hiszpanii na
ten stacjonarny pobyt - taki już typowy odpoczynek - żeby było nad morzem,
fajne miłe miejsce nie tragicznie zaludniony kurort, jeśli jest to możliwe to
jakieś nie bardzo drogie pole namiotowe z możliwością normalnego umycia się i
poboru prądu. A może warto spróbować zarezerwować jakieś noclegi na te około 2
tyg.pobytu stacjonarnego w Hiszpanii zamiast spać na polu namiotowym? Może
ceny noclegów i pola namiotowego są podobne?
Acha - jeszcze pytanie na temat LPG - jechał ktoś z was autem na gaz? Jak w
Hiszpanii i po drodze jest z gazem - są problemy bo mało stacji ma LPG? Są to
osobne stacje i trzeba się za nimi specjalnie rozglądać i ich szukać -zjeżdżać
gdzieś specjalnie żeby zatankować gaz? Może pamiętacie ceny?
Szczerze mówiąc bardoz chcę jechać - marzymy o takim wyjeździe już niemal
13lat. A z drugiej strony trochę się obawiam o noclegi zarówno te po drodze
jak i potem ten na pobyt stacjonarny taki typowo wypoczynkowo-zalegający. 2
lata temu byliśmy na Chorwacji -też w sierpniu. Też taki całkowity spontan i
jazda w ciemno-trochę mieliśmy czasem problemów ze znalezieniem wolnego
miejsca na campingu albo były kosmicznie drogie. Na pobyt stacjonarny
znaleźliśmy bardzo fajne miejsce (w końcu był to nie do końca urządzony
apartament-ale było wszystko co niezbędne)ale fakt faktem mieliśmy po prostu
farta-trochę na zasadzie głupi ma szczęście. Teraz wybieramy się w dużo
odleglejsze miejsca i trochę się denerwuję i martwię tym gdzie będziemy spać i
w jakich warunkach. Nie chciałabym abysmy się tym podróżowaniem koszmarnie
umęczyli i mieli dość bo nie będzie jak i gdzie się przespać ani umyć. No i
wolałabym abyśmy nie musieli za często spać w aucie-to już ostateczność.
Jeśli odbyliście podobną podróż to będę wdzięczna za podzielenie się ze mną
waszymi doświadczeniami.
Obserwuj wątek
    • mugino Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k 24.06.07, 14:21
      no mysmy byli podobnie jak wy chcecie autem i w polowie spontaniczne tzn
      mielismy rezerwacje na tydzien...w hiszpani.szkoda tylko ze nie zdecydowaliscie
      sie jechac w czerwcu to najlepsza pora na taka jazde,taniej,mniej
      ludzi,bardziej zielono no i dni dluzsze...co do mieszkania na campingach..nie
      wiem bo nie mieszkalem ale jak widzialem ten scisk ktory tam panowal,przyczepe
      na przyczepie,campera na camperze i to jescze sie nagrzewa w sloncu to az mi
      sie slabo robilo...ale podobnie jest w kazdym kraju wiec to tylko kwesti
      apreferencji co kto lubi...na lazurowym juz w czerwcu scisk na tyle duzy ze
      jadac nacionalkami od st tropez do genowy,praktycznie stalo sie caly czas w
      korku.a w sezonie mysle ze napewno lepiej nie bedzie...no i te francuskie
      ceny...szok...a hiszpania calkiem przyzwoicie,zwlaszca rejony za valencia..duzo
      mniej ludzi i czysto spokojnie ladniej itd...jesli chodzi o spanie to napewno
      lepije bedziecie wspominac hiszpanie spiąc w czystym apartamencie i hotelu niz
      w zatloczonym przyczepowisku,a to przeciez chodzi o wspomnienia,ceny czerwcowe
      napewno roznia sie od sierpniowych,przedewszytskim te za noclegi i plazowe
      sklepiki i atrakcje..supermarkety i jedzenie raczej nie bedzie roznicy...co do
      lpg wtedy jescze nie mielismy gazu w aucie,ale stacje napewno sa tylko nie wie
      czy takie same koncowki wlewu jak u nas tu mozesz sprawdzic gdzie sa stacje lpg
      w europie i hiszpanii www.gas-tankstellen.info/menu.php?language=en_US
      ogolie moje zdanie jest takie ze warto realizowac marzenia i jechac mozna
      smialo tylko ze w sezonie poprostu drozej i wiecej ludzi ale nie ma co sie
      zastanawiac tylko jechac...jesli masz jakies szcegolowe pytanie ,to pisz
      robilsimy trase krakow -alicante i calpe[costa blanca]
      • penelopa1 Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k 24.06.07, 16:50
        Hej mugino. Dzięki za odpowiedź i linka do stacji z gazem. Wiem,że w czerwcu
        lepiej pod każdym względem i że sierpień to najgorszy czas, ale nie zawsze się
        ma to co by się chciało. Niestety czerwiec jest dla nas niemożliwy i możemy
        tylko w sierpniu - trudno takie życie i należy się cieszyć tym,że wogóle możemy
        tak jechać i sobie pozwolić na realizację marzeń. A że w szczycie sezonu -
        trudno. Trzeba się przygotować po prostu na więcej ludzi. Trochę mnie
        przeraziłeś korkami na nacjonalkach, ale nie ma się co zrażać.
        A w którym roku byłeś w Hiszpanii? Gdzie mieliście tą rezerwację na tydzień i
        ile to kosztowało?
        • mugino Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k 25.06.07, 00:13
          www.ferienhausmiete.de/ferienhaus_details.php?obj_nr=7691
          to link do miejsca w ktorym mieszkalismy,wprawdzie my rezerwowalismy go przez
          krakowaka tui,ale to byl ostatni rok kiedy tui mialo to w ofrecie...mozna tez
          probowac przez www.ecomar.es/Default.asp?lan=gb to firma ktor awydawala
          nam klucze do tego apartamentu i opiekowala sie nim,oni tez maja inne oferty
          mozna bezposrednio do nich dzwonic...a mowa o miejscowosci calpe na costa
          blanca...kosztowalo nas to ok 300euro za tydzien teraz widze ze podniesli ceny
          a sierpien to juz duza roznica do czerwca...ale wszytsko inne napewno tak samo
          drozsze w sezonie....
          a ze zrazac sie nie ma co to napewno...to cywilizowany kraj wiec nie zginiecie
          wg mnie mozna smialo w ciemno jechac,wazne aby miec 2 karty ,bo czasem jedna
          nie jest honorowana tam gdzie inna honoruja zamiast tej 1szej...oczywiscie
          troche kaski na nich albo lepij line kredytowa..wrazie niezaplanowanych
          wydatkow..i wsztsko,przydaje tez sie klima w aucie,bo stajac w korku i w sloncu
          czlowiek sie szybko meczy,a ze sa korki na lazurowym i nie tylko to nie ma co
          sie dziwic w koncu to kurort ktory kazdy chce zobaczyc..:)my jechalismy i
          miejsc wszsdzie byly,jedyny problem byl w barcelonie ,tzn miejsca byly ale od
          90euro wzwyz za noc...bo zaczelismy pytac za pozno okolo 23tej w nocy dlatego w
          sezonie musicie pewnie miejsc noclegowych szukac odpowiednio wczesniej aby cos
          znalesc...a co do korkow to i u nas w kazdym miescie one sa wiec nie ma co sie
          zrazac:)
      • yesemi Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k 25.07.07, 14:58
        dołączam się do prośby o przesłanie planu..jadę za tydzień przez Hiszpanię do
        Portugalii i z powrotem.Proszę na adres yesemi@wp.pl. dzieki z góry!!!
    • aseretka Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k 25.06.07, 16:22
      Sierpień to niezbyt dobry czas bez rezerwacji campingu. Doświadczyłam tego 13
      lat temu, gdy jechaliśmy ponad tydzień przez Niemcy, Szwajcarię i Francję do
      Hiszpanii, gdzie mieliśmy wynajęty apartament na 14 noclegów. A że po drodze
      tyle do zobaczeniawyjechaliśmy 9 dni wcześniej, żeby trochę popatrzeć na
      Europę. Zwiedziliśmy wtedy Drezno, rejon Jeziora Bodeńskiego, wodospad na Renie
      w Szafuzie, Bazyleę, Berno, Lozannę, Genewę, Niceę, Monako, Cannes,
      Carcassonne, Andorę. W Niemczech, Szwajcarii i środkowej Francji z noclegami
      nie było problemów, ale na Lazurowym Wybrzeżu tragedia! Trzy noce spacaliśmy w
      samochodzie. A dobrzy , bywali w świecie wcześniej ode mnie ludzie, radzili mi,
      żeby nie jechać w sierpniu ciemno. Jakoś jednak tę podróż przezyliśmy i mimo
      niedogodności mile ja wspominamy. Jednak od tej pory wolę mieć w opcji
      sierpniowej zarezezerwowane noclegi.
      Kolejna podróż przez Francję i Hiszpanię do Portugalii też trwała 9 dni, ale
      noclegi rezerwowaliśmy wcześniej. Podobnie było z ostanim pobytem w 2004 r. na
      Costa Brava. 3 noclegi rezerwowaliśmy wtedy w Chabeuil zwiedzając prześliczny
      Masyw Vercors, kolejne 4 w Marseilian Plage, zwiedzając po drodze Pont du Gard,
      Nimes i Aigues Mortes, 10 dni spędziliśmy na Costa Brava też się nie leniąc i
      robiąc liczne wycieczki po okolicy, 4 noclegi w drodze powrotnej na Lazurowym
      i ostatni we Francji Środkowej.

Na bazę stacjonarną na Costa Brava wybrałabym chyba niewielką miejscowość El
      Port de la Selva położoną naduroczą zatoką. nie wiem, czy jest tam camping,
      ale można wynająć za niezbyt wygórowane ceny kwatery.

Jeśli chodzi o tankowanie LPG to we Francji większych problemów nie ma. W
      niemczech stacji nie jest dużo, ale korzystając z podanej strony:
      www.gas-tankstellen.info/
      łatwo jest zaplanować podróż tak, by dało się zatankować. Problemy na
      mniejszych stacjach są czasem z końcówkami do tankowania, ale w zastaw
      paszportu lub 50-100 euro można je wypożuczyć.
      W Hiszpanii natomiast nie ma zbyt dużych szans na tankowanie gazu (chyba, że
      przez 3 lata się coś zmieniło. Trafiliśmy co prawda nawet na staję z LPG w
      Barcelonie, ale niestety nie chciano nam gazu sprzedać, bo mogły go tankować
      tylko taksówki i samochody dostawcze.
      Aktualne ceny LPG w wybranych krajach znajdziesz na stronie:
      www.pzmtravel.com.pl/index.php?id_strony=1350
      Jeżeli chcesz mogę przesłać Ci mój plan przejazdu i pobytu w Hiszpanii, jaki
      zrealizowałam 3 lata temu.

Pozdrawiam.
      Aseretka.
      • a_va Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k 25.06.07, 17:01
        Aseretka, jakbyś mogła mi także przesłać swój plan wyjazdu, to będę Ci ogromnie
        wdzięczna :)
        Też się wybieram do Hiszpanii samochodem, tyle że w lipcu. Najbardziej
        interesują mnie campingi we Francji i później jakieś noclegi w Hiszpanii.
        Planujemy dojechać do Barcelony i potem tylko trochę dalej na południe wzdłuż
        wybrzeża, bo niestety czasu za dużo nie mamy. Ktoś polecał zatrzymanie się w El
        Port de la Selva... Warto? Może ktoś ma namiary na w miarę tanią kwaterę?
        A! no i jaki przewodnik polecacie? Bo na razie jeszcze nie posiadam żadnego, a
        chyba trzeba będzie kupić... :]
        z góry dzięki za odpowiedzi :)
        • aseretka Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k 26.06.07, 17:09
          Zaraz postaram się przesłać. Daj znać, czy dostałaś, bo plik jest duży i zdaża
          się, że nie przechodzi.
          • a_va Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k 26.06.07, 19:42
            Doszło, dziękuję pięknie :D
            • aseretka Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k 27.06.07, 06:45
              Ucieszy mnie jeśli plan na coś się przyda:) Gdybyś miała jakieś pytania to w
              miarę możliwości odpowiem.
              • Gość: andrzej Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k IP: *.elb.vectranet.pl 28.06.07, 21:24
                czy również mógłbym poprosić o przesłanie planu na andrzejel@gmail.com
                z góry dziękuję.
                • penelopa1 Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k 30.06.07, 13:27
                  Aseretka wielkie dzięki za odpowiedź i opisy. Miło jest dostać odpowiedź od
                  kogoś kto umie czytać ze zrozumieniem i podaje też propozycję gdzie ulokować się
                  na odpoczynek w Hiszpanii - naprawdę bardzo dziękuję i cieszę się, że chciałaś
                  poświęcić swój czas na tak szczegółową odpowiedź na wszystkie moje pytania.
                  Bardzo chętnie przeczytam twój plan podróży, więc poproszę o przesłanie na mój
                  adres gazetowy.
                  Kurczę wiedziałam,że sierpień to nie jest dobry czas na takie podróże w ciemno
                  bo może być problem z miejscami na nocleg. Ale chciałabym się dopytać czy były
                  też problemy z miejscami na campingu? Niestety tak jak pisalam możemy jechać
                  tylko w sierpniu - nie mamy innej możliwości.
                  Jeśli mogę i masz możliwość to proszę podaj namiary jak znaleźliście sobie
                  nocleg w proponowanej przez was miejscowości. Bo w takim razie posłucham twojej
                  rady i zarezerwuję nam jakieś noclegi.
                  Dzięki i pozdrawiam
                  p.
                  • aseretka Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k 30.06.07, 16:08
                    Podczas pierwszego wyjazdu i wyjazdu do Portugalii nocowaliśmy po drodze w
                    hotelach Formuły 1
                    www.hotelformule1.com/formule1/index.html
                    przy czym 13 lat temu bez rezerwacji, a przy wyjezdzie do Portugali ze
                    wczesniejszą rezerwacją. Jadąc jednak 13 lat temu do Hiszpanii mieliśmy też ze
                    sobą namioty licząc na możliwość noclegów na campingach. Jak pisałam wcześniej
                    w drugiej połowie sierpnia nawet na campingach nie znaleźliśmy wolnych miejsc.
                    Noclegi stacjonarne rezerwowane były w apartametach przez Interhome i
                    Neckermana.
                    Ostatni wyjazd do Hiszpanii zaplanowany był wcześniej i rezerwowaliśmy noclegi
                    przez Eurocamp.
                    www.eurocamp.pl/main.xml
                    Wyjazd za pośrednictwem tego biura (jak i innych jemu podobnycj np. Selectcamp,
                    Vacansoil)jest o tyle wygodny, ze nie trzeba ciągnąć ze sobą całego sprzętu
                    campingowego, typu: śpiwory, materace, gary, zastawa stołowa.
                    Plan ostatniej podróżu zaraz prześlę na maila Tobie i Andrzejowi.
                    Dajcie znać, czy doszedł.
                    Pozdrawiam
                    Aseretka
                    • penelopa1 Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k 01.07.07, 11:14
                      Jeszcze raz dzięki za odpowiedź i wszelkie namiary. Plan doszedł - bardzo dziękuję.
                      • aseretka Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k 01.07.07, 12:50
                        To się cieszę:)
                        • Gość: kasia Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k IP: *.chello.pl 18.07.07, 17:22
                          czy mogłabym także dostać ten plan ? divalo@o2.pl
                          • Gość: Piotrek Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 00:05
                            Ja również proszę o plan:) honeey@poczta.fm
                            • aseretka Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k 20.07.07, 07:07
                              Za chwilę spróbuję przesłąć. dajcie znać, czy doszło.
                              • Gość: GosiaiBart Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k IP: *.demon.nl 23.07.07, 14:28
                                Droga Aseretko. Widze, ze bardzo sie dzis napracowalas ciaglym wysylaniem planu
                                podrozy. Ja jednak bede chciala sie do prosby dolaczyc, bo za tydzien jedziemy
                                ze znajomymi na slepo... Mam wrazenie, ze twoja mapa moze byc nam bardzo
                                przydatna. Z gory dziekuje

Gosia
                                • Gość: Gosia iBArt Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k IP: *.demon.nl 23.07.07, 14:29
                                  oto moj adres margotibartus@interia.pl
                    • Gość: DD Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 20:49
                      Aseratko ja też proszę o plan podróży na adres dormad@onet.eu
                    • Gość: jerro Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.07.07, 11:38
                      Witam i widze że wielu ludziom mocno pomagasz.

Czy ja także mógłbym usyskać od Ciebie ten plan?

pozdrawiam
                      jkpost@o2.pl
                      • Gość: jerro Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k IP: *.chello.pl 02.08.07, 00:53
                        Aseraatko ja niestety nic nie otrzymałem od Ciebie :(
                        pozdrawiam
              • Gość: Marikus Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 23:51
                hej, hej, jak tez wybieram sie za 2 tyg. prosilbym o trase przejazdu i jkaies
                namiary na noclegi. Z gory dzieki.
              • Gość: marikus Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 23:52
                podsdaje adres: mgorski@autograf.pl. :-)
      • Gość: ulka2007 Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k IP: *.pse.pl 02.08.07, 12:35
        czesc Aseretko: mam prosbe czy moglabys przesłać mi rowniez twoj plan wyjzadu
        na adres. ulka-s@wp.pl
        planujemy wybrac sie we wrzesniu samochodem do Hiszpani.Na razie jestesmy na
        etapie planowania trasy i orientacyjnie kosztów. Wyruszamy z Poznania.
        Chcielibysmy zalatwic sobie nocleg w Formule 1 we Francji albo Niemczech a
        nastepny to juz w Hiszpani (wybrzeze Costa Brava). Zastanawiamy sie czy nie
        bedzie to za bardzo meczaca trasa i czy w rozlozeniu na dwa dni bedziemy w
        stanie to zrealizować.

Jedziemy na 2 tyg. i chcielibysmy zjechac na południe do Malagi.Jak myslisz czy
        bedziemy w stanie? Ile zrobilscie kilometrów łącznie i skad wyjezdzaliscie.
        Wszystkie wazne uwagi i informacje sa dla nas bardzo cenne.

Dwa lata temu bylismy sam. w Chorwacji zupełnie w ciemno i był to najlepszy
        wyjazd- pełen spontan.

Pozdrawiam serdecznie z Poznania.

ulka2007
    • Gość: megg Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 17:00
      Aseratko ja też dołączam się do prośby o plan podróży.Proszę o przesłanie go na
      adres makper@poczta.onet.pl.
      • Gość: Gość Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 21:20
        Witam, także bardzo byłbym wdzięczny, gdyby ktoś przesłał mi ten plan :)
        Z góry dziękuje. plawgor@wp.pl
        • aseretka Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k 23.07.07, 06:51
          Za chwilę wysyłam.
      • aseretka Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k 23.07.07, 07:37
        Niestety do megg i DD przesyłka nie dotarła. Może trzeba wyczyścić skrzynki.
        Plik jest duży.
    • Gość: megg Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 09:08
      Aseratko istotnie przesyłka nie dotarła, ale już czyszczę skrzynkę.Pozdrawiam
    • elaania2 Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k 24.07.07, 09:46
      Również prosze o przesłanie planu podróży elaania2@gazeta.pl DZIĘKUJĘ
    • Gość: cukiereczek Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k IP: *.elb.vectranet.pl 24.07.07, 16:16
      Witam Właśnie wczoraj wróciłam z takiej wyprawy.Cudowna przygoda godna
      polecenia.POZDRAWIAM
    • Gość: megg Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 08:10
      Przesyłka dotarła,jest imponująca.Bardzo dziękuję, napewno skorzystam.
      • Gość: roso Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k IP: 212.244.81.* 30.07.07, 15:18
        Aseretki już nie śmiem prosić :-) ale gdyby ktoś wysłał byłbym wdzięczny : roso<>post.pl
        Pzdr
        • aseretka Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k 30.07.07, 16:53
          Postaram się zaraz Ci wysłać.
          • Gość: Ika Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k IP: *.236.spine.pl 01.08.07, 22:42
            Aseratka,jeśli jeszcze masz siłę prześlij proszę i do mnie taki plan w wolnej
            chwili - wielkie dzięki za pomoc i uznanie w moich oczach ;-)

Pozdrawiam
            ika.k@interia.eu
            • aseretka Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k 02.08.07, 07:22
              No problem. Zaraz wysyłam.
              • staltur Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k 02.08.07, 13:51
                ASERETKA plisss wyslij i mi plan podrozy :) z gory wielkie dzieki
          • Gość: Darek Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k IP: 85.219.169.* 02.08.07, 08:24
            Czy mogę prosić o plan wyprawy. Z góry bardzo dziękuje. argus@net2u.pl
            • aseretka Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k 03.08.07, 06:54
              Chyba zacznę przekazywać plan po wpływie drobnej kwoty na moje konto bankowe:)
              • Gość: Ika Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k IP: 129.35.231.* 03.08.07, 09:22
                A ja mam inną propozycję, jeśli byś się zgodziła - to może ktoś z nas kto już
                dostał Twój plan będzie go na życzenie wysyłał innym ;-)
                No chyba, że jakieś prawa autorskie :>

P.S.
                jeszcze nie sprawdzałam czy doszło, bowiem z pracy nie mogę się zalogować - ale
                z góry dziękuję :-)
                • aseretka Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k 03.08.07, 11:28
                  Wysłałam wczoraj. Zwrotu nie mam, więc przesyłka choć duża powinna do Ciebie
                  dotrzeć. W razie braku pisz.
                  Co do praw autorskich, to i owszem, poczuwam się do nich i nie chciałabym, aby
                  coś co stworzyłam ktoś firmował pod swoim nazwiskiem. Nie mam jednak nic
                  przeciwko wysyłaniu go wzajenie do siebie przez użytkowników forum.
    • a_va Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k 30.07.07, 15:35
      To ja mam radę dla tych, którzy wybierają się swoim samochodem do Hiszpanii czy
      w ogóle gdziekolwiek za granicę. UWAŻAJCIE NA ZŁODZIEI!
      Popularna akcja na ulicach Barcelony: koleś na skuterku podczas postoju na
      światłach dziurawi oponę nożem, potem za Wami jedzie i gdy z opony zostanie już
      flak-puka w szybę i pokazuje co się stało. Myśmy w tym wypadku zjechali z drogi,
      wysiedli i zajęliśmy zmianą koła. A złodziej skorzystał z okazji: zabrał moją
      torebkę z wnętrza samochodu. Dlatego jeśli coś takiego Wam się przydarzy: albo
      zabierajcie dokumenty i pieniądze ze sobą, albo zamykajcie samochód. I uważajcie
      na "skuterzystów"... Nawet tych sympatycznie wyglądających. Bo po czymś takim
      odechciewa się zwiedzania czegokolwiek :/
      Pozdrawiam i podróży bez przykrych niespodzianek życzę!
      A.
    • elaania2 Re: Do Hiszpanii autem zwiedzając po drodze-był k 02.08.07, 07:43
      ASERATKA bardzo prosze o przesłanie Twojego planu podroży elaania2@gazeta.pl

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka