GoĹÄ: krolik IP: 217.153.224.* 19.07.07, 16:25 witam,czy ktos byl w hotelu Hotel Europa, Malgrat de Mar- czytam opienie niemieckie i nie wyglada to najlepiej. Moze ktoś ma inne opinie. Zastanawiam sie czy nie jechac tam z Triadą Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: podróżniczek Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: *.mofnet.gov.pl 24.07.07, 14:35 Byłem w tym hotelu w 2004 roku z biurem ZAWADZKIE. Hotel ma dwie gwiazdeczki i ogólnie nie sprawia zbyt dobrego wrażenia, aczkolwiek tragicznie nie jest. Większość pokoi ma okna wychodzące "od zaplecza" Ja byłem szczęściarzem, gdyż trafił mi się pokój z widokiem na morze i główną promenadę miejscowości. O klimatyzacji trzeba zapomnieć. Sprzątanie też pozostawia wiele do życzenia, pod łóżkiem znalazłem zużyte plastry opatrunkowe po poprzednim turnusie (jak długo tam leżały - nie wiem) Jedzenie w formie szwedzkiego stołu dosyć smaczne, jadnak obowiązkową zasadą jest: Co nie zjedzone, trafia na drugi dzień pod zmieniona postacią. Zgodnie z tą zasadą, dzisiejsze smażone kalmary trafią sie jutro w potrawce lub sałatce. Bardzo przestrzegane są godziny posiłków oraz zakaz posiadania na stołówce własnych napojów. Goście posiadający pokoje od strony morza, muszą się przyzwyczaić do ryku skuterów pozbawionych tłumików, który słychać mniej więcej do 3 w nocy, oraz do odgłosów śmieciarki, która przejeżdza w godz. 5.00 - 6.00. Malgrat de Mar jest mianowicie tak skonstruowane, że śmietniki hotelowe umieszczone są z przodu, przy głównej promenadzie. Zaletą tego hotelu jest natomiast kameralny i zaciszny basen, który mieści się z tyłu hotelu. Jest to rozwiązanie wyjątkowe, gdyż nawet w droższych hotelach baseny umiejscowione są z przodu hoteli, przez co ich użytkownicy narażeni są na gapiostwo spacerowiczów. Poza tym, miejscowość jest całkiem fajna, jest kilka niezłych dyskotek, ciekawa starówka i dogodne połączenie z Barceloną. Plaża z drobnym żwirkiem dość szeroka, przy czym osobom wybierającym się z małymi dziećmi zalecam znaczną uwagę. Tamtejsze morze to nie Bałtyk - zejście do morza strome a fale przybojowe dosyć silne. Życzę miłego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: doris Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 20:28 właśnie wróciłam z tego hotelu i podpisuje się pod poprzednim postem. w tej chwili jest polska ,męska i przemiła obsługa. Mozna na nich liczyc w razie kłopotów. Przestrzegam przed Madame, która trzęsie hotelem i średnio rozgarniętym recepcjonistą w okularach. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: uczestnik wczasów Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 13:23 nie jechać, tragiczna kuchnia i obsługa Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ** Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: *.Red-81-39-5.dynamicIP.rima-tde.net 10.08.07, 13:32 taki lepszy hostel Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krolik911 Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: 217.153.224.* 16.08.07, 08:16 w sobote jade, zobaczymy, nastawiam sie na hotel negatywnie-moze mnie jednak cos mile zaskoczy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Amadeusz Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: *.zeblach.com.pl 16.08.07, 22:36 Wlaśnie wróciłem z Malgrad de Mar.Zapraszam z pytaniami na GG 1461351. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: yield20 Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: *.tktelekom.pl 05.06.08, 08:53 A mi się podobał hotel. Może dlatego, że jestem mało wymagającą turystką i świadomą ceny jaką zapłaciłam właśnie za ten hotel w porównaniu z innymi ofertami. Jedzenie przepyszne, obsługa też miła. Tez na szczęście trafił mi się pokój z widokiem na morze. Hałas ulicy jednak ograniczał mój sen do minimum, a przy tym nie dało się zamknąć drzwi od balkonu :) Ale to może i lepiej, bo nie mając klimatyzacji otwarte drzwi balkonu to obowiązek. Ja jednak pobyt w tym hotelu wspominam bardzo pozytywnie i polecam go oczywiście tylko mało wymagającym turystom.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iza Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: 80.51.166.* 14.07.08, 19:43 wlasnie wrocilam z tamtad. mysle ze hotel jest dosc w porzadku, jest bardzo mla obsluga. balkony z ladnym widokiem. tylko jak bylam to codziennie mi sufit w lazience cieknął, takze lazienka byla zalana. ale ogolnie wporzadku. nie jest zle Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bywalczyni Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.08, 17:11 czy to był pokój 515 ? ten z cieknącym sufitem w łazience? ;p Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jha Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 14:05 Niedawno wrociłam z hiszpanii ... a hotel to dno ... zarcie jest okropne bez smaku obsluga taka sobie zalezy na kogo sie trafi ... jest starsza pani ktora gania swoich pracownikow zeby nie rozmawiali z klientami zal poprostu .. pokoje ciasne .. nie mialam gdzie nawet walizki postawic no a lazienki sa calkiem okej ... basen jest super ale mozna wlezc w szklo wiec uwazajcie nie chodzcie bez klapek :/ ale ogolnie Malgrat de Mar jest super wiele sklepikow czynncyh do 24 i mase dyskotek ... okolica typowo dla imprezowiczow ;] tam ludzie zaczyna zyc dopiero po 24 ;] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Natalia Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: *.elpos.net 19.07.08, 14:51 Ja naprawdę polecam , basen estetyczny, okolica cała w sklepach , a na dodatek najmilsza obsługa jaką kiedykolwiek spotkałam , w tym osoby rozmawiające po polsku ,dostęp do internetu, a jedzenie również godne pozazdroszczenia ;)) Jeśli pojedziesz napisz jak Ci się podobało. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jaga Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 09:25 hej! ja właśnie wróciłam z Malgrat de Mar i mieszkałam w Hotelu Europa. Nie jest on najlepszy ale też nie najgorszy...pokoje są zadbane, jedzenie jest też niczego sobie (jeśli ktoś lubi frytki to polecam-są codziennie, obsługa bardzo miła. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bywalczyni Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.08, 17:00 tydzień temu wróciłam z owego hotelu. nie narzekam. pokoje z łazienkami, fakt nie są duże, ale pomieścić się idzie ; ) miła obsługa (pomijając taka starsza Panią) w recepcji jest nawet jeden Polak orwa Hiszpan, który mówi po Polsku. Jedzenie dobre, jedynie troche mało soli - lecz po dwóch dniach można się do tego przyzwyczaić. Lokalizacja znakomita, przy promenadzie i blisko morza. Basen przy hotelu równiez bardzo udany. Komputery z internetem dostępne (20 minut = 1 euro) widok z okna (zalezy na jaki pokoj sie trafi) na morze srodziemne. Ogólnie hotel oceniam na 7/10. pozdrawiam ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sanaa xD Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 11:13 byłam w tym rokuu właśniee w tym hoteluu xD obsługaa miłaa xD jedzenie nie jestt najgorszee xD codziennie frytki i spaghetti xPP polecamm siee tam wybrać .. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: annn Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.09, 22:44 BYłam w tym hotelu rok temu jest spoko polecam nie jest 5 gwiazdkowy ale naprawde było fajnie i nawet chyba byłma na tej samej wycieczce na którą chcesz jechać Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ala Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.09, 12:05 Polecam! Jest bardzo przyjemnie! obsługa, jedzonko, pokoiki. Za dobrą, rozsądną cenę!!!!! a miejsce- samo centrum, idealnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
outsider2k7 Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar 31.07.09, 08:22 Witam ja własnie wrocilem z tego hotelu. Musze powiedziec ze bylo super, hotel jest fajny, basenik ok, barek przy basenie, mila obsluga ktora mowi prawie we wszystkich najblizszych nam jezykach, pokoje sprzatane codziennie, Polacy maja pokoje z widokiem na morze ;}, jedzenie w stołowce wspaniale no ja sam osobiscie jadlem na obiad ze 3 talerze, zawsze spagetti, frytki, ryba, kalmarki, suróweczki, owoce i czasami lody ;] jedzonko tak pyszne ze czlowiek zastanawial sie z rana co bedzie na obiad ;] a co do samej miejscowosci to hotel polozony przy glownym deptaku, jest dosc głosno, jezdza auta, mlodziez w nocy po dyskotekach i jeszcze pociag przy ulicy, starszym osobom moze to przeszkadzac ale nie mlodym ;] co 100m dyskoteki, 2 potezne pod ziemia, a tak ogolem to naliczeylem chyba z 5 takich lepszych, duzo sklepikow, wszedzie blisko, na plaze wystarczy przejsc przez ulice, ceny podobne jak w Polsce, czego zasluga jest bliskosc carrefoura i lidla ;] plaza piasek z kamyczkami, fala na morzu czasami tak potezna ze zostaje jedynie basen w hotelu. Osobiscie polecam to ludziom mlodym, z checia sam bym tam pojechal jeszcze raz ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ania Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: 195.117.119.* 03.08.09, 16:18 hotel Europa może nie należy do dosc wykwintnych, ale wszystko zalezy od tego jakie ma sie wymagania. Dla mnie w zupełnosci wystarczyło, było czysto, fajna obsługa.Miałam pokój z widokiem na morze i to juz był niezły bajer:)Aaa zapomniałabym nadmienic, że jedzenie w hotelu jest rewelacyjne(zwłaszcza obiado-kolacje) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: robert Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: *.chello.pl 26.08.09, 12:21 Hotel posiada dwie gwiazdki i stosownie do tego powinny być postawione wymagania. Licząc na wielkie luksusy można się przeliczyć, ale posiada wszystko a może i trochę więcej zważywszy na cenę jaka trzeba było zapłacić za pobyt. Podchodząc do tematu racjonalnie należy przyznać, że było stosunkowo wygodne spanie w pokoju z łazienką, o połowę tańszy bar w porównaniu z cenami w innych hotelach, a co najważniejsze zawsze smaczne i świeże posiłki. Hotel bardzo dobrze zlokalizowany, w samym turystycznym centrum Malgrat, bliziutko do plaży. 15 minut do dworca. My w hotelu spędzaliśmy w ciągu doby średnio 8 godzin (w tym spanie i czas na posilenie się). Był dla nas miejscem wypadowym do zwiedzenia wielu okolicznych atrakcji turystycznych i Barcelony. Wczasy były wykupione w Agencji turystycznej Zawadzkie, która zasłużyła sobie w naszej opinii na najwyższą ocenę za perfekcyjną organizację przejazdu, oraz opiekę rezydenta na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aga Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.09, 12:41 ja również niedawno miałam przyjemność mieszkać w tym hotelu i również wcześniej naczytałam się mase opini o nim. przede wszystkim przepyszne jedzenie...naprawde!oczy by jadły dalej ale brzuch juz nie ma miejsca.pokoje tez ok, ladna lazienka, pokoj czysty na biezaco sprzatany, obsluga bardzo mila, wszedzie blisko, okolica piekna...NIC TYLKO JECHAC! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zbnial Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 12:03 Byłem tam niedawno. Początek września idealny czas na pobyt tam. Noc ciepła-ok 21stopni, w dzien 27-30 i słoneczko czasem za chmurki sie chowa ale na chwilę. woda super. duuże fale szczególnie popołudniu. Piasek na plaży na początku nie przyjemny bo nie taki sypki jak nasz-bardziej kamyki ale później jest fajnie. Masa dyskotek w Malgrat, barów restauracji, mozna wynająć kładą skuter rower rikszę samochód. Do Barcelony kolej - uwaga ostatni powrotny ok 23! bilety 6 euro w obie strony. Ceny w mieście taki jak u nas. Warto pojechac do Lloret de Mar do Waterworld za 28 za cały dzien. Autobus spod hotelu. Miasteczko urocze. Warto pochodzic po nim szczególnie wieczorami. Przechodząc do hotelu- łazienka spoko. Pokoje łóżka jak w akademiku zresztą wyposażenie też. Co do sprzątania to opinia zależy od tego jak kto sam sprząta. Okna brudne ale zasłonięte w tym miejscu zasłonką. pod łóżkami nie sprzątają. Codziennie wychlorowane ręczniki. Jak ktoś jest wrażliwy w połączeniu ze słońcem może dostac wysypki. Pościeli nie wymieniają. Ale jak ktoś w hotelu tylko spi jak my to nie przeszkadza. Polacy często mają pokoje od strony moża z ładnym balkonem. W nocy jeśli chcecie spać to zamknijcie drzwi od balkonu "jeśli eis uda;p" Basen spoko od tyłu hotelu. otwarty od 10 do 19;/ jedzenie mi bardzo smakowało. Mojej dziewczynie mniej. śniadania super. do wyboru warzywa, ser, warzywa, pieczywo (chleb świeży, bułki nie koniecznie), rogaliki(pycha), soczek, kawa, mleko, paróweczki deserowe. kolacja- warzywa, owoce, makarony rózne w sosie pomidorwym, spaghetti, kurczak, wieprzowina, frytki, chipsy, jaja, zupy, kalmary, małże, sałatki, pudding. Na kolacje jak sie chce pic to trzeba kupic u nich ale nie jest drogo. Nie nakładajcie sobie za dużo bo to głupie. Mozna sobie dokładac jak sie ma ochote. Obsługa może być, poza panią sprzątającą-nierób! po polsku się z nimi dogadacie. Po angielsku mówią z hiszpanskim akcentem i ciężko zrozumieć. na dole dwa stoły do bilarda-po euro za partyjke, komputery z internetem też za 1euro. hotel troche tkwi w początku lat 90 ale jest TANIIII:) do plaży idzie sie 2 minuty. do marketu jest 100metrów-ceny jak u nas:) Do carrefoura jakies 20 min. jak cos kupujecie u marokanczyków to sie targujcie. Na plazy wiekszość kobiet TOPLESssss:) AAA i jedzcie do bracelony naprawde warto!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zenek Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: 195.26.74.* 20.09.09, 13:28 Jakie biura maja ten hotel w swojej ofercie, i w jakiej cenie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szczera Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: *.centertel.pl 30.07.10, 17:28 np.zawadzkie www.zawadzkie.com.pl Powiem tak Hiszpania jest boska i można tam wracać milion razy!! Bo jest uroczo,Hotel Europa jeśli mam być szczera nie należy do idealnych i nie moża się spodziewać rewelacji,jest zwyczajny,nic specjalnego.Jedzenie porownujac do innych hoteli jest niedobre,jak dla mnie bez smaku. Moijemu facetowi smakowało,kwestia gustu,ale po trzech dniach masz go dość i warto iść wtedy do meksykańskiej knajpy,wspaniały klimat ,najlepsze mojito!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hala Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: *.dhcp-docsis.net.tomkow.pl 05.08.10, 16:56 Własnie wróciłam z tygodniowego pobytu w tym hotelu. Wyjazd zorganizowany był prze AT Zawadzkie. Pierwszy raz korzystałam z usług tego biura i moim zdaniem jest bez zarzutu. Dobrze zorganizowany przejazd, miła obsługa. Jeżeli chodzi o hotel Europa, to zgodnie z opiniami na forum, każdy wyniesie własne odczucia. Ale,czegóż można sie specjalnego spodziewać po dwóch **.Oczywiście mogłoby być lepiej: ręczniki fatalne, szaro-bure zamiast bieli choć zdarza sie dostac biały (można wziąć swoje); cerata w jadalni chyba nigdy nie jest ścierana, lepi się; o pościel trzeba się upomnieć, bo do przykrycia służy tzw. kapa wielokrotnego użytku (brrr); czystości w pokojach nie zauważyłam. Pokojowa codziennie wynosi śmieci, zmienia ręczniki, ale podłogi pozostawiają wiele do życzenia. Choć też słyszałam opinie, że w niektórych pokojach pani sprzątajaca się nie pojawiała. Ponoć brak chętnych do pracy. O spokojnym spaniu do godz. 1 w nocy trzeba zapomnieć. Mielismy pokój, na nasze życzenie, od podwórza, ale tam akurat umieściło się wesołe miasteczko i szum karuzeli, szczelnicy i bilarda do późna zapewniony. Co do posiłków to powiem tak: obiadokolacje BARDZO DOBRE! Nie tylko frytki codziennie, ale też ćwiartki pieczonych ziemniaków, sałata ( można sobie doprawić oliwą, octem balsamicznym, solą, pieprzem), pomidory, ogórki i zawsze coś oprócz porcji mięsa czy ryby dodatkowo na ciepło - ala risotto, zapiekanki, ryż z warzywami, makaron Można jeść do woli. Na deser zawsze owoce np.: arbuz i jabłka; melon i sliwki; brzoskwinie i melon itd. Nie mozna narzekać. Ale śniadania FETALNE!Codziennie podła mielonka lub coś ala szynka (raz tylko był żółty ser),bułeczki świeże (ja ich nie lubię, takie dmuchane), rogaliki francuskie, margaryna, dżem, kawa, herbata, czekolada, napoje barwione(bo sokami to one nie są). My kupowaliśmy sobie dodatkowo jakieś serki, pomidory, bułkę paryską, a wciągu dnia jedliśmy pyszne owoce i do kolacji (ok. 19 ) można śmiało wytrzymać.Podsumowując: jest to raczej hostel dla młodzieży (my do nich się już nie zaliczamy). Obsługa przyjazna, miła. Starsza seniorita czuwa przy drzwiach żeby nie wnieść na jadalnię torebki. Mimo tych mankamentów wspomnienia wspaniałe, choć szkoda, że morze Śródziemne w tym miejscu to nie Bałtyk. Trzeba bardzo uważać bo brzeg jest stromy, dno głębokie i grząskie, fale bardzo mocne, tak że nie pospaceruje się brzegiem, jak to nad Bałtykiem bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Debian Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.10, 15:39 Słuchajcie własnie wybieram się tam za dwa dni, ponieważ będzie to moja piewsza wizyta w Hiszpani, bardzo prosze podajcie mi ceny produktów spożywczych, alkoholi, jak sie kształtują ceny w lokalach, restauracjach. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Hekate Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: *.opole.hypnet.pl 30.07.11, 01:42 Witam . Właśnie wróciłłam z tego hotelu :-) totalna masakra mimo że jadąc na wczasy hotel ma dla mnie najmniejsze znaczenie , bo spędzam w nim 6 h na dobe :-) ale to najgorszy hotel w jakim byłam i odradzam szczerze . W razie pytań prosze pisać na login.13@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: maxiooo Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.11, 07:52 az tak źle? dokładnie z jakiego powodu odradzasz ten hotel? wybieram się tam we wrześniu i zastanowiła mnie Twoja wypowiedz bo oglądając na forum hotel nie był wcale zły, nie zapominajmy o tym, że to tylko 2 * Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dorota Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.11, 10:56 Bardzo źle. Też wróciłam w tamtym tygodniu z tego hotelu. Miałam nadzieję, że złe opinie na temat tego hotelu, które przeczytałam przed wyjazdem są nieprawdziwe bądź ,,naciągane,,. Niestety…sprawdziła się każda zła opinia na jego temat. Pierwszym rozczarowaniem był brudny pokój.Był po prostu koszmarny.Niestety nie tylko ja miałam taki problem.Nie zdążyliśmy się rozpakować a już zaczęły napływać skargi do rezydentki.W naszym pokoju było brudno i mieliśmy urwaną rurę od umywalki (usterka została naprawiona dopiero po 3 dniach!).Najwięcej skarg było właśnie na brudne pokoje. Jedna rodzina miała o jedno łóżko w pokoju za dużo.Poprosili o wyniesienie jednak się nie doczekali.Wynieśli na korytarz sami i dopiero wtedy ktoś je zabrał.Innej Pani przeciekał sufit, woda kapała na łóżko. Drugiego dnia pobytu okazało się,że nie ma ciepłej wody!! Przez 3 dni musieliśmy się kąpać w lodowatej wodzie.To było po prostu koszmarne!!!Musieliśmy pożyczać czajnik,żeby nagrzać wodę i wykąpać dzieci. Innym ,,hitem,, wyjazdu była znaleziona guma do żucia w jedzeniu... Znalazła ją jedna z dziewczyn.Niestety znalazła ją za późno bo razem z jedzeniem wzięła ją do buzi.Po tym incydencie mieliśmy wszyscy serdecznie dość Generalnie wg. mnie ten hotel nie zasługuje nawet na pół gwiazdki.Jest po prostu jednym wielkim nieporozumieniem.Cześć osób z wyjazdu dowiedziała się,że hotel tak naprawdę ma jedną a nie 2 gwiazdki. Podobno jedna została im odebrana. Kiedy poprosiły właściciela o udostępnienie dokumentów potwierdzających ilość gwiazdek ten powiedział, że nic nie musi im udowadniać. Do Hiszpanii jechaliśmy z biurem turystycznym ,,Zawadzkie,,. Do samego autokaru nie mam żadnych zastrzeżeń.Kierowcy byli bardzo mili a Pani Karolina (pilot wycieczki) była przesympatyczna.Naprawdę pełen profesjonalizm.Jednak ta firma wiele traci współpracując z hotelem Europa... Była jedna stołówka i bar (który był ciągle zamknięty) Jedzenie było monotonne.Po kilku dniach miałam już dość. Na śniadanie były zawsze bułki, do tego 2 rodzaje wędlin i rogaliki a do nich dżem.Jak mieliśmy szczęście to zamiast jednej wędliny dawali ser żółty. Obiady były ciężkie,praktycznie wszystko smażone w głębokim tłuszczu.Nawet parówki obtaczali w cieście i smażyli.Codziennie frytki Do czystości w restauracji i przy stole nie mam zastrzeżeń. Za sprawą matki właściciela atmosfera na stołówce była koszmarna.Ta kobieta siedziała na krześle pod oknem i sprawdzała czy przypadkiem nie wynosimy czegoś ze stołówki :-/. Czułam się tam jak intruz i nawet wtedy kiedy byłam bardzo głodna to widząc ją traciłam apetyt.Kobiety nie mogły wnosić na salę torebek, żeby przypadkiem nie wynieść frytki lub bułki ze śniadania...to było naprawdę żenujące. Wierzcie mi, ciężko jest spotkać tak antypatyczną osobę jak ona.Widac było, że cały personel bał się jej jak ognia Pokój był naszym największym koszmarem.Kiedy do niego weszłam myślałam,że zacznę płakać.W małym pomieszczeniu wstawili nam 4 łóżka,szafkę i krzesło.Przestrzeni było tak mało, że 2 osoby nie mogły przejść obok siebie.Pokój był brudny,pod łóżkami nikt nie sprzątał chyba od kilku lat.Widać było kłęby brudu,kurzu i odpadków.Panie sprzątające nawet nie zamiotły po poprzednich gościach.Balkon był zaniedbany i też brudny. Łazienka również pozostawiała wiele do życzenia.W wannie były brzydkie zacieki i znajdowały się czyjeś włosy.Pobiegłam do pobliskiego supermarketu,kupiłam środek czyszczący i sama wyszorowałam łazienkę. Kolejna niespodzianką był urwany odpływ od umywalki. Dowiedziałam się o tym kiedy ochlapałam sobie nogi odkręcając kran. Od razu zgłosiłam rezydentce usterkę.Niestety została ona naprawiona dopiero po 3 dniach... maxiooo szczerze odradzam ten hotel.Jest naprawdę koszmarny.Jesli masz jeszcze możliwość to wybierz inny.Każdy inny tylko nie ten Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mysza Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.11, 18:58 Hotel "Europa" to jedna wielka pomyłka -przeżyłam to co napisała Dorotka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mysza Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.11, 19:01 Ludzie nie dajcie się nabrać i wybierzcie inny hotel dla waszego dobra !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mesio Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.11, 08:27 Hotel Europa w katalogu na pierwszy rzut oka sprawia wrażenie zachęcające. Ale po przyjeździe na miejsce, jest to totalna porażka. W ogóle nie ma baru, ani sali telewizyjnej , które figurują w folderze. Na jadali na stołach są położone ceraty do których można się przykleić z brudu. Jak i w pokojach. Pokój jednoosobowy jest tak mały, szary i ponury ,ze wygląda jak składzik na narzędzia. Nie polecam nikomu tego hotelu, jedno wielkie nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marzena Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: *.broker.com.pl 23.08.11, 09:23 WITAM Byłam niedawno w tym hotelu.Organizator at Zawadzkie jest rzetelny-super pilotka,kierowcy,rezydentka.Sam hotel mały,srednio czysty.Miałam pokoj 508 na 5pietrze,nie narzekam na czystosc.Jedzenie monotonne ale glodni nie bedziecie.Ogolnie-najgorzej nie bylo,pamietajac ze to tylko 2 gwiazdki.Polecam rejs do TOSSA DE MAR 28EURO I MARINELAND-PARK WODNY ORAZ MINI ZOO ZA 24.5EURO,MOZNA ZROBIC TAM SWOJE FOTO Z PAPUGA ZA7EURO LUB DELFINKIEM -20EURO,ALE WARTO.Polecam tym,ktorzy nastawiaja sie na zwiedzanie,nie calodzienny pobyt w pokoju:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dorota Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 17:34 > Polecam tym,ktorzy n > astawiaja sie na zwiedzanie,nie calodzienny pobyt w pokoju:) a ja uważam,że lepiej wybrać inny hotel bo jednak spędza się w nim noce :-/ chyba każdy z nas jadąc na wakacje nie ma zamiaru siedzieć w hotelu przez cały czas,prawda? Wychodziliśmy rano a wracaliśmy późno w nocy ale i tak trzeba było wykąpać się i położyć do łóżka więc jakiś czas musieliśmy spędzić w pokoju. Warunki były straszne i odradzam ten hotel każdemu. ty miałas czysto na 5 piętrze ale ci na dole mieli brudno. Wtedy kiedy ja byłam właśnie ci którzy mieli pokoje u góry mieli sprzątane a naszego pokoju nikt nie sprzątał przez cały pobyt.Mieliśmy pokój od strony morza bezpośrednio nad deptakiem.Zastaliśmy pokój w strasznym stanie.Balkon był brudny a na podłodze w pokoju widać było kłęby kurzu.Zerknęłam pod łóżka i od razu tego pożałowałam.TAKIEGO SYFU W ŻYCIU NIE WIDZIAŁAM!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tato Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: *.swidnica.mm.pl 26.08.11, 10:18 Ludzie nie wybierajcie tego hotelu. Właśnie wróciły dwie moje córki z wyjazdu do tego hotelu i potwierdzają tylko te opinie, nędza,brud,syf. Przestrzegam wszystkich chętnych. MAm porównanie ponieważ byłem tam z rodziną w 2010r i było fajnie, natomiast TEN ROK TO, JAK POWIEDZIALY MOJE CÓRKI, DWA WIEKI WSTECZ. Rezydentka, właściwie jej nie było, nie można na nią liczyć, żadnych informacji. Z biurem Zawadzkie jeżdżę od 2007 roku i zawsze byłem zadowolony, natomiast zauważyłem u nich kurs w dół, wydaje mi się że trzeba poszukać innego biura bo Zawadzkie nastawiło się na autobusowe liniowe przewozy a nie na turystów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zadowolona Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: 109.207.101.* 26.08.11, 15:09 powiem tylko tyle, niektórzy polacy to banda kretynów i to mega mega głupich!!!!!! Ja również spędziłam tegoroczne wakacje w tym hotelu i to jeszcze 2 tygodnie i było super!! Na początku jak wyjeżdzałam czytałam opinie na tym forum i się trochę przeraziłam, prawie wszyscy pisali, że hotel to jedna wielka pomyłka, brud, syf, nie ma co jeść itd. Po przyjeżdzie i spotkaniu "paru średniowiecznych" polaków i wtedy już wiedziałam jakie osoby wypisywały takie bzdury bo miałam kontakt z podobnymi na miejscu :) a więc tak... dostaliśmy pokój na 3 piętrze z widokiem na morze, pokój czysty, zadbany, co prawda bez luksusów bo nie zapominajmy, że to hotel 2 * a nie 4 czy 5*. W łazienka była ładnie wysprzatana, pod łókami zero syfu, pościel czysta, ręczniki również. jeśli chodzi o wyżywienie to bardzo dobre, ok śniadania monotonne ale zawsze wychodziłam syta, do wyboru bułeczki, rogaliki, dwa rodzaje szynki (konserwowa, coś ala nasza mielonka ale dobra oraz szynka coś a la salami), ser, 3 rodzaje dżemów, niekiedy parówki oraz duży wybór napoi do picia m.in hebrata, zimne mleko, ciepłe mleko, czekolada (rewelacyjna!!), kawa, kawa z mlekiem oraz sok pomarańczowy dla ochłody. Jeśli chodzi o kolacje to również bardzo dobre, jak na hotel 2* to spory wybór dań, przez 2 tygodnie 2 razy był tylko kurczak oraz karczek a tak to codziennie co innego jeśli chodzi o mięsa, oczywiście surówki, sałatki, frytki, ziemniaczki, spagetti itd. a więc my jesteśmy bardzo zadowoleni a ludzie, którzy myślą, że płacąc 1.200-1.300 zł za tydzień w Hiszpani jeszcze na kontynencie z wyżyieniem hb oraz z dojazdem autokarem dostaną się do hotelu 5* są w błędzie!!!! kochani za taki hotel musiscie zapłacić dwa albo nawet trzy razy tyle a nie 1.200 zł. Jeśli chcecie czuć się jak w zamku to musicie tyle zapłacić taka jest prawda. Traida ma oferty owszem do 3* hotelu w Santa susanna czy Malgrat ale tydzień kosztuje z hb 2600 zł albo i więcej a nie tysiączek pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tato Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: *.swidnica.mm.pl 26.08.11, 18:22 Bzdury piszesz pracowniku firmy zawadzkie, moje córki dojechały do hotelu ok10.00 do pokoju weszły dopiero ok16.00, jaki był powód tak długiego zakwaterowania?bo chyba nie sprzatanie ponieważ nie było pozamiatane ani nie byl wywalony kosz ze śmieciami. Praca rezydentki pani Ewy pozostawiała wiele do życzenia, ograniczyła się do jednego spotkania na początku i wywieszenia ulotki na tablicy ogłoszen, co do jedzenia to się zgodzę, że nie było w cale złe a sniadania były bbbbardzo monotonne ( 7 razy ta sama szynka) Jeżeli ktoś miał obiadokolację na 19.00 lub później to już dla niego zabrakło np: frytek i musiał jeść ziemniaki. Pisząć że ludzie za 1200-1300 zł wymagają zbyt wiele to jakieś nieporozumienie. Ludzie zapłacili pieniądze za normalne wyżywienie i chcą być traktowani przyzwoicie. Jeszcze raz powtórze ten hotel zchodzi na psy, byłem tam osobiście rok temu i było bardzo fajnie, dlatego zdecydowałem się wysłać tam córki w tym roku. Niestety zawiodłem się na hotelu i firmie zawadzkie. Mam jeszcze parę kwiatków ale o tym w następnym wejściu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zadowolona Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: 109.207.101.* 26.08.11, 20:16 nie jestem pracownikiem zawadzkie tylko ich klientem. owszem myśmy też przyjechali do hotelu o godz. 8 a weszliśmy o godzinie 14 do pokoju. Ale może pomyśłałbyś o tym, że do godz. 10 polacy opuszczają pokoje a póxniej trzeba je chyba posprzatać prawda?? u nas sprzatane było codzienne, w drugim tygodfniu pobytu jedynie sprzataczka nie przyszła dwa dni i to wszystko na cały pobyt. A jesli chodzi o wywalanie koszu to był codziennie wywalany, ponadto brakowało papieru to zaczepiliśmy sprzatczke i poprsoiliśmy o papier i zawsze bez problemu dała. A jeśli chodzi o kolacje to chyba nie wiesz, że około godziny 20 już samemu można było sobie wszystko nabierać chodzi oczywiście o ziemniaki, frytki, mięso oraz ryby bo nie było już osoby, która to robiła. Czekam na ciekawsze oferty do Hiszpani za 1200 zł z przejazdem i wyżywieniem bo myśle, że za te pieniądze nigdzie nie pojedziesz. Akurat się na tym znam, bo co roku jeżdze do innego kraju i wiem co mogę wymagać za odpowiednią cenę pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tato Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: *.swidnica.mm.pl 27.08.11, 09:32 te zadowolona, coś zabardzo bronisz tego hotelu. Każdy niech sobie poczyta posty i sam oceni kto ma rację, do czytających: ja was tylko ostrzegam że w tym hotelu jest dziadostwo i tyle, jak wam to pasuje to wasza brocha. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dorota Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 17:59 > Każdy niech sobie poczyta pos > ty i sam oceni kto ma rację Dokładnie tak. Ja również odradzam wizyt w tym hotelu. Jadąc na wakacje wybraliśmy autokar i w biurze podróży dostaliśmy do wybrania 3 różne hotele.Padło na Europę i to nie ze względów finansowych bo stać nas było na droższe ale dlatego,że był blisko plaży.Bardzo żałowałam tego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dorota Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 17:55 > powiem tylko tyle, niektórzy polacy to banda kretynów i to mega mega głupich!!! > !!! sama sobie świadectwo wystawiasz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Milena Re: Hotel Europa, Malgrat de Mar IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.12, 15:10 wyjazdydlastudentow.pl/oferta/4/hiszpania.html Superpromocja do 15 lipca na wyjazdy do Hiszpanii-Costa Brava!!!!!!!!!!!!! Lloret de Mar i Malgret de Mar Hotele*** 999zł za 9 noclegów w Hiszpanii, zwiedzanie Wenecji i Paryża! Studenckie klimaty! Najlepsza cena na rynku! Terminy:2.08-15.08, 11.08-24.08, 20.08-2.09, 29.08-11.09, 7.09-20.09, 16.09-29.09, 25.09-11.10 wyjazdydlastudentow.pl/oferta/4/hiszpania.html Odpowiedz Link Zgłoś