gabi04 09.06.09, 15:58 Witam, Wybieram się w czerwcu do hotelu Ariel jak w tytule, będę wdzięczna za wszystkie sugestie i opinie na temat hotelu i okolicy, dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: puszka Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 18:28 Jadę do tej samej miejscowości, ale innego hotelu. Też się chętnie dowiem czegoś o samej miejscowości, o hotelu poczytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi IP: *.pioneer.com.pl 23.06.09, 15:51 Ja również byłabym zainteresowana opinią nt.hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi IP: *.chello.pl 13.07.09, 15:17 Podbijam watek. Pewnie juz wrocilyscie i mozecie cos o tym hotelu powiedziec :) Bede wdzieczna Odpowiedz Link Zgłoś
gabi04 Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi 27.07.09, 12:11 Witam, podbijam wątek ja lecę 08.08 więc może ktoś już wrócił to niech sie podzieli opiniami na temat hotelu, których jest bardzo mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi IP: 212.244.1.* 27.07.09, 12:20 hotel ma więcej plusów ale co konkretnie chcesz wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
gabi04 Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi 27.07.09, 18:22 Interesuje mnie czystość w hotelu i na basenach hotelowych, jak wyżywienie, jadę z 5 letnim dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi IP: 212.244.1.* 28.07.09, 10:59 Pokoje z łazienką czyste, codziennie sprzątane.Używają tam dosyć dużo chloru ale to typowe dla Majorki. Basenów do dyspozycji jest kilka,my korzystaliśmy z największego,woda była super(odsolona woda morska z lekkim smakiem soli ,czysta.Moje dziecko się nie raz "napiło"porządnie i nic się nie działo.Aby zarezerwować leżaki i parasol wystarczy iść ok.8.30, później już wszystko przez Niemców zajęte jest.Największą zaletą hotelu są posiłki i napoje.Dobre wina i piwo ,oryginalne pepsi, 7 up itd.Wszystko bardzo smaczne ,urozmaicone.Oprócz mięs typu wieprzowina,wołowina lub kurczak codziennie ryba i codziennie inna z duszonym łososiem włącznie.Były też kalmary smażone na blasze,krewetki gotowane i małże.Na deser ciasta, lody i owoce( arbuzy i melony)i chyba mandarynki ale puszkowe.Nawet śniadania niezłe,bardzo dobre pomidory i oliwki. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi04 Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi 29.07.09, 12:01 Bardzo dziekuję za tę opinię, jeszcze się zapytam jaka jest odległość z hotelu do plaży i czy korzystaliście z wynajętego samochodu i czy możecie coś polecić gdzie wynająć i za ile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek2050 Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 21:33 Witam. Dzięki za opinię. Lecę tam 1 sierpnia z żoną i maluchem 3 latka z Warszawy. Leci ktoś jeszcze z Exim Toursem ???? Mam nadzieję, że będzie fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi04 Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi 30.07.09, 08:10 Ja lecę 8.08 (na tydzień)też Eximem, i też mam nadzieję, że będzie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: one-karolina Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 10:22 Witam, Lecimy z mężem również z Eximem 01.08 tylko, że z Katowic i też mamy nadzieję, że będzie fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi IP: 212.244.1.* 30.07.09, 10:59 do plaży jest blisko i jest to cala gran jedna z większych w cala d'or.niestety ludzi w całej miejscowości jest o 3/4 za dużo a zatoczki malutkie.na szczęście są samochody.najtańsza wypożyczalnia jest w hotelu .wzięliśmy auto na 3 dni, potem chcieliśmy jeszcze na dwa ale auto już czekało na kogoś innego.kolega obszedł całą miejscowość i ledwo znalazł coś o 10 euro drożej.rezydent też ma dość tanio samochody więc najlepiej wziąć u niego albo po prostu w hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasial Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi IP: *.chello.pl 30.07.09, 11:54 Ja rowniez lece w sobote do tego hotelu. Napisz prosze ile dokladnie kosztuje wypożyczenie auta? Czy mozna wykupic jakies wycieczki w miejscowych biurach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek2050 Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 23:16 A z jakiego miasta lecisz??? Zastanawiam się czy mój maluch (3 lata) będzie miał jakiegoś kolegę lub jakąś koleżankę na wyjeździe??? A swoją drogą coś ta nasza Majorka jakaś wybuchowa - hihihiii. Znalazłem ciekawe określenie dla tej wysepki - MAJORKA - miejsce gdzie spełniają się marzenia. Ładnie no nie???? A co myślicie o Aurela Airlines ??? Co to ma lecieć z Warszawy 737 czy 757 wie ktoś???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi IP: 212.244.1.* 31.07.09, 09:48 najmniejsze i zarazem najtańsze auta kosztują ok.50 euro za dzień.oczywiście im więcej dni się weźmie tym trochę taniej.na majorkę z warszawy lecieliśmy 737 ,należy się spodziewać ok godzinnego opóźnienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.09, 23:43 Oooo super Gabi :-) Może się poznamy :-) bo ja tez lecę do Hotelu Ariel 08.08.09 z Wrocławia Pozdrawiam Cię serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
gabi04 Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi 01.08.09, 10:57 OK, My wylatujemy z Warszawy ale pewnie się spotkamy, mamy po trzydzieści pare:) lat i 5 letniego syna. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia100 Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.08.09, 17:07 ja lecę 15.08 z wroclawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia100 Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.08.09, 22:13 lecieć czy nie lecieć ??? juz 3 bomby :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.08.09, 10:19 ja tez 15.08 z warszawy moze sie spotkamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia100 Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.08.09, 21:39 Więc do zobaczenia :) my juz spakowani czkemay jak na szpilkach ... jesteśmy z 5 letnim synkiem :) będzie pewnie tak dokazywał, że nie problem będzie mas zauważyć na basenie z wielki pomarańczowym krabem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiosso Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi IP: *.Red-80-58-205.staticIP.rima-tde.net 10.08.09, 00:00 szkoda ze zobaczylam twoje pytanie tak pozno. w poprzednim roku pracowalam w tym hotelu. wiec wiem o nim praktycznie wszytsko. jesli chodzi o jedzenie to bardzo srednie, sprzatanie pokoi- w zaleznosci w jakiej czesci hotelu bedziesz mieszkac, bardzo ladne baseny, zadbane ogrody, hotel w "centrum" miasta, 5 min. od 2 plaz : cala gran i cala d or, w recepcji mowia po hiszp,ang i niem; jesli ktos ma jakies pytania odnosnie okolicy cala d or lub hotelu piszcie na kasiosso@op.pl w tym roku jestem na majorce do 20 wrzesnia wiec jesli ma ktos ochote na wycieczke prosze pisac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi IP: *.aster.pl 23.08.09, 19:02 czy może wybiera się tam ktoś na początku września? samochodu nie wynajmę, ale może ktoś podpowie czy wycieczki od rezydenta czy samemu sobie jakoś organizować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonia100 Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.08.09, 22:07 Hotel jest ok :) ale jesli ktoś może to lepiej samemu tam zadzwonic i zarezerwować sobie pokój. Pokoje są w cenie 27 Euro za dobe , apartament 2 pokojowy z kuchnią 50 euro i jest to najdroższa opcja ... klienci eximtour oczywiście mają najtańsze pokoje bez lodówki (ja na taki trafiłam i na szczeście nie z widokiem na kuchnie tylko na mały basen) All i. na dzień od osoby dorosłej to 22 Euro. Wynajęcie samochodu w holtelu od 67 (ford K) do 80 euro .... za rogiem są wypożyczalnie gdzie można dostac auto za 30-40 euro. Wycieczka do Palmy i delfinaroum - 2 osoby i 1 dziecko 111 euro. Wszystkie wycieczki w podobnej cenie od osoby 40-45 euro. Na zakupy w Palmie raczej proszę się nie nastawiać ceny są masakrycznie i po 3 godzinach szwendania sie po Palmie ...do delfinarium frajda dla dzieci , ale bez fajerwerków ... pokaz 30 min. 2 oczka wodne jedno z rybkami , drugie z pingwinami. Co jeszcze o saym cala d'or - leżaki na plazy 2 szt. + parasol - 12 euro - puszka coli na plazy 2 euro :) ... także można się wykąpać posiedzieć na ręczniku i wrócić na hotelowy basen i drinka :) polecam zielony likier i gin z tonikiem ... drinki z automatu są bezalkoholowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: box Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 10:30 Witam też tam lece za kilka dni mam pytanie o wynajem np. skuterów wodnych czy jest szansa i w jakiej cenie. No i czy np. są jakies miejsca nie daleko cala dor gdzie mozna się wybrac pieszo w jakies piękne widoki czy atrakcje bez wynajmowania auta? No i czego się spodziwac na co uwazac. Dzięki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia100 Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.09, 21:31 o skuter się nie pytałam , ale mozna popłynąć łodzia za jakies 30 -25 euro za 30 min. jeżdzi do cala d'or wesoła ciuchcia za 3,5 euro od osoby dorosłej i chyba 2 euro dzieci ..przez godzinę wozi po całej miejscowości warto się wybrać cuchcia jedzie z hotelu na skrzyzowaniu jest przystanek. Bez auta można przespacerować się do portu i to cała atrakcja w tej miejscowości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi IP: *.piaseczno.robbo.pl 10.09.09, 11:42 to ja skorzystam i zapytam jaka jest pogoda po 19 wrzesnia czy bardzo tam wieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia Skołożyńsk Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi IP: *.warszawa.mm.pl 06.09.09, 19:54 hotel ariel na stronie intenretowej exim tours nie wygladal najlepiej. spodziewałam się czegoś dużo gorszego. 3 gwiazdki to idealna ocena hotelu. pyszne drinki w pakiecie all incl., naprawde dobre jedzenie i bardzo zroznicowane, wszytsko w roznych smakach, byly miedzy innymi brytyjskie sniadania, lunch z roznych stron swiata, desery typowo francuskie. 4 baseny, bardzo blisko plazy (200m-5minut na piechotę), pozotsale plaze są w odleglosci okolo500/700 metrow. Jest bardzo blisko centrum, kliniki, apteki, sklepów. wszytsko jak trzeba jak na 3 gwaizdkowy hotel to jest naprawdę ZNAKOMITY. polecam serdecznie (byłam w arielu na początku wrzesnia 2009) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi IP: *.238.64.25.ip.abpl.pl 06.09.09, 21:25 Wróciłam z pobytu w hotelu Ariel na Majorce 3 tygodnie temu. Hotel jest przeznaczony dla nie wymagających wielkich luksusów osób. Ogólnie jest czysto i spokojnie. Bardzo dobre jedzenie! Zawsze mogłam się najeść do woli. Podają również dobre ciasteczka i owoce. Hotel Ariel jest jednym w 4 hoteli firmy, więc można przechodzić na większy basen do innego hotelu /przez drogę/. Plaża - w zatoczce, piaszczysta, morze czyste i słone, że mam teraz skórę niemowlaka ;) Polecam wycieczkę na zachodnią część wyspy - super widoki i emocje ;) pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi IP: *.icpnet.pl 07.01.10, 00:20 czy w tej okolicy są jakieś atrakcje? Czy są dyskoteki,puby,życie nocne??? z góry dziękuję a może can picafort albo Nova?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateush Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 13:51 miejscowość jest bardzo fajna, jest w sumie jedno miejsce rozrywki, takie wieksze, jest nim Squere, jest to połączone pare clubikow a na srodku ogrodek piwny. jesli chodzi o imprezy to polecam jednak Palme, arenal, i magaluf ( BCM ), oczywiscie w okolicy. dobre do poimprezowania jest Cala Ratjada jakies 80km i tak jak pisalas capicafor troszke wiecej. w samym cala d'or jest jeszcze pare pubów ciekawych i knajpek ze swietnymi drinkami. co do hotelu, jest ok, znam go od kuchni, pracowalem tam jako kelner. jak na 3*** jest naprawde ok. samochody polecam jednak z miasta, niedaleko plazy cala gran na przeciwko SPARa marketu, za fajne pieniądze są promocje dnia. pamietam mialem tam BMW Z4 Carbio za 34 Euro. fajna babeczka, zawsze tam wypozyczalem. ale sa inne z tez ciekawymi cenami, szukajcie promocji na dany dzien. dla mnie wazne bylo tylko zeby nie były to jakis zlomy. pozdrowcie ode mnie wszystkich tam pracujacych. mam nadzieje ze nie zeszli z poziomu jaki reprezentowalismy w sezonie 08 :) udanych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUS Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi IP: *.171.95.114.static.crowley.pl 16.03.10, 14:42 jeśli ktoś się tam wybiera to polecam. byłam w zeszłym roku we wrześnu. miejscowość bardzo sympatyczna. od hotelu nie miałam dużych wymagań bo wiele w nim nie spędzałam czasu, ale uważam że jest naprawdę ok. mały minus - wszędzie niemcy i wszystkie animacje po niemiecku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witka24 Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.10, 14:32 Witam, mam kilka pytań odnośnie hotelu Ariel, może ktoś będzie zorientowany:) 1. W jakiej części hotelu zakwaterowywani są klienci biura Eximtours i w jakiej części najlepiej byłoby mieszkać ze względu na pokoje, dostęp do basenu, baru czy też plaży - znalazłam mapkę na internecie i wiem już że są Apart. Ariel, Ariel Chico, Pins D'Or, Arenas i Hotel Ap. Ariel i czy warto np. przy zameldowaniu dać do paszportu napiwek i poprosić o fajny pokój z widokiem np na basen w dobrej lokalizacji i jeżeli tak to w jakiej wysokości i z kim ewentualnie w tej sprawie rozmawiać? 2. Czy ręczniki są w hotelu czy raczej zabrać swoje? 3. Z jakiej plaży najlepiej korzystać? 4. Które wycieczki są godne uwagi? 5. I oczywiście auto-gdzie najlepiej wypożyczyć? Z góry dziękuję za odpowiedzi i wszelkie informacje. Jeszcze raz pozdrawiam Aleksandra Pytlińska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwira Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi IP: 217.113.130.* 20.07.10, 15:38 Byłam z mężem w lipcu na wczasach w hotelu Ariel z Exima. Mieszkaliśmy w budynku na przeciwko recepcji koło baru i dużego basenu. Wszystko było zgodne z opisem z Exima. meldunki sa zrobione z góry więc zostawia sie dowód czy paszport w recepcji, dostaje klucz od pokoju a oni sami wypełniaja pepierki meldunkowe. Pokoje są z góry przydzielone, nie ma opcji przedłużenia doby hotelowej itp. bo jest ciagła rotacja turystów. Ręczniki są, ale nie wymieniaja póki się nie rzuci na ziemie, albo zostawi na lóżku. Najbliższa plaża od Ariela to Cala gran 200m zaledwie. Ale pozostałe dwie też sa blisko, zreszta tam wszędzie jest blisko:) Wycieczki przedstawia rezydent i są wypisane na stronie Exima także. Auto wypozyczali Polacy z recepcji. Hotel fajny, jedzenie rewelacyjne, dużo, rozmaite i smaczne. basen duży tez super i bar all inclusive tez niczego sobie. Spora baza drinków, lody koło 16 i ciepłe przekąski cały dzień. Ogólnie wrażenia fajne, Majorka piękna i rośliność niesamowita, ale... niestety tam widać, kto jest dla nich najważniejszy. W hotelu goście dzielili się tylko na Niemców i Polaków, a wszelkie animacje hotelowe przeprowadzali Niemcy, wiec języka hiszpańskiego na terenie hotelu się nie uświadczy, wszelkie imprezy dla dzieci, śpiewy i wieczorki dla dorosłych po niemiecku i nasi Polacy napisali oficjalna reklamacje w hotelu, że lekko przegięli z tym. Reszta godna polecenia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witka24 Re: Majorka Hotel Ariel Cala d'Or - Prośba o opi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.10, 14:35 I czy ktoś wybiera się może 4 sierpnia z biurem Exim? Z mężem wylatujemy z Wrocławia. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś