Dodaj do ulubionych

Naczyniak - gdzie się udać?

26.05.10, 07:58
Witam,
Jestem mamą 3-miesięcznych bliźniaczek. Jedna z nich urodziła się z
naczyniakiem na prawym ramieniu i prawym pośladku. O ile ten na
pośladku jest płaski i prawie zanikł to ten na ramieniu uwypuklił
się, powiększył i ma karminowo-czerwony kolor. Niepokoi mnie to.
Pokazałam to pediatrze, ale on zbagatelizował sprawę.
Proszę o radę, gdzie się udać z naczyniakiem, czy jest w ogóle taka
potrzeba, do lekarza jakiej specjalności (dermatolog, chirurg
naczyniowy, onkolog??). Jestem z Warszawy - może ktoś podpowie, poda
jakieś namiary.
pozdrawiam serdecznie!
Obserwuj wątek
    • edyta-26 Re: Naczyniak - gdzie się udać? 20.06.10, 17:55
      Kasiu, ja jestem mamą 16mies. Tomka z naczyniakiem jamistym na główce.Każdy
      lekarz powie Ci to samo- czekać i obserwować. Ale oczywiście polecam dla
      czystego sumienia abyś skonsultowała się z lekarzem chirurgiem dziecięcym- oni
      są od tego. Nawet w jakiejś przychodni i wówczas pokazujesz się kontrolnie co
      jakieś 2 mies. Bynajmniej ja tak miałam. Nasz naczyniak jest dość duży widoczny
      i narażony na urazy dlatego też końcem lipca mamy operację- usuwamy go.
      Zyczę powodzenia i cierpliwości
      Aha dodam żebyś natłuszczała tego naczyniaka np oliwką czy wazeliną bo one lubią
      wysychać a wówczas pęka i jest problem bo robią się owrzodzenia. tak poradziła
      mi dobra lekarka.
    • wioletahyr Re: Naczyniak - gdzie się udać? 29.01.11, 08:06
      Proszę skierowac się do Krakowa do Prokocimia tam wyleczą te naczyniaki ,najlepiej w środy do P.doktor Kantorowicz lub Pana dok.Honkisza,i prosze więcej nie słuchac od lekarzy ,że tego sie nie leczy i samo sie wchłonie,moje dziecko jest dowodem na to ,że sie nie wchłonie tylko wyleczy.wioletahyr
    • anetka0412 Re: Naczyniak - gdzie się udać? 02.02.16, 15:56
      hej ja miałam naczyniaka na plecach od urodzenia, teraz mam 26 lat i powoli usuwam go w bytomskiej klinice Amaryllis laserowo, miałam juz 4 zabiegi i naczyniak jest duzo bledszy, pani dokto mówi ze jeszcze klika razy i powinien być praktycznie nie widoczny, polecam spróbować
      • adamwojcieszyk Re: Naczyniak - gdzie się udać? 08.02.16, 11:24
        Witam. Moja żona ma znamię naczyniowe płaskie na całej ręce i chce je usunąć ale ktoś jej powiedział że to będzie trwało latami ze względu na powierzchnię. Czy to prawa? I jaki jest koszt tych zabiegów. Pozdrawiam
      • sheraton35 Re: Naczyniak - gdzie się udać? 11.10.16, 00:40
        Nie dawno znalazłem niezłego specjalistę, co prawda usuwałem tłuszczaka na barku, nic specjalnego ale przy okazji widziałem, że ludzie o tym chirurgu całkiem przyzwoicie mówią www.doktora.pl/lekarze/chirurg-naczyniowy/adam-zielinski/ tu piszą jak się przygotować do przyszłęgo zabiegu, myślę że warto przynajmniej spytać, od razu widać jak ktoś ma doświadczenie
      • anulka8676 Re: Naczyniak - gdzie się udać? 14.11.16, 16:34
        ja też mam 26lat i mam naczyniaka od urodzenia na nosie,nie jest on bardzo ciemny ale kiedy np jest zimno robi sie az siny,chciałabym sie go pozbyc kiedyc i moc sie nie malować ale czy to mozliwe:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka