Dodaj do ulubionych

Naczyniak jamisty dolnek powieki - pytanie do DR.W

07.12.10, 22:10
Witam,
W sierpniu tego roku urodziłam córeczkę poprzez CC. Po ok. 3 tyg pod okiem pojawiła się "opuchlizna". Udaliśmo się iż się do lekarzy okulistów, córka miała zrobone USG gałki ocznej. W badaniu tym okazało się iż, widoczna pod okiem zmiana to tylko część, że coś nawet o więkrzych rozmiarów jest wewnątrz.W tej chwili ma 3,5 m-ca naczyniak rośnie, lekarz okulista stwierdziła iż należy czekać i obserwować. Ponoć naczyniak nie zniekształca gałki ocznej i dopóki źrenica jest cała odsłonięta podczas otwierania oka, nie ma potrzeby ingerować. Ponieważ niepokoi mnie takie czekanie, chciałam się zapytać czy tego typu zmian się nie leczy? Czy można w jakiś sposób zahamować wzrost zmiany? Czy możliwa byłaby konsultacja u dr. Wyrzykowskiego lub czy może ktoś zna dobrego specjalistę w Łodzi ?
Obserwuj wątek
    • lilazw Re: Naczyniak jamisty dolnek powieki - pytanie do 14.12.10, 00:05
      Leczy sie, leczy i to im szybciej tym lepiej. Zamiesc swoje pytanie na naczyniaki.pl/ A lekarza corki wyslij w przyszly piatek do Wroclawia na konferencje o naczyniakach bo wyglada na to, ze musi sie wiele nauczyc!
      • dwyrzyk Re: Naczyniak jamisty dolnek powieki - pytanie do 17.12.10, 22:07
        Szanowna Pani; Jak najbardziej leczy się, zapewne Propranololem... Zapraszam do Gdańska, lub do Łodzi do dr P. Przewratila... Pozdrawiam Dariusz Wyrzykowski
        • malowinka3 Re: Naczyniak jamisty dolnek powieki - pytanie do 31.01.11, 21:48
          Szanowny Panie doktorze, bardzo dziękuję za oppowiedź. Za Pańską radą unówiłam się na wizytę do dr Przewratila.
          Dziękuję i pozdrawiam
          PS. Córka ma obecnie 5 m-cy i na całe szczęśie wydaje się że naczyniak już nie rośnie, więc jestem dobrej myśli.
    • dwyrzyk Re: Naczyniak jamisty dolnek powieki - pytanie do 01.02.11, 00:30
      Szanowna Pani; Leczy się. Konsultacja mozliwa w Gdańsku u mnie lub w Łodzi u dr Przewratila. Pozdrawiam Dr W.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka