Dodaj do ulubionych

Slub cywilny Polaka z Canadolka..

IP: 80.51.255.* 08.12.04, 14:14
czesc wszystkim!!
Moze mi ktos poradzic w pewnej kwestji,a mianowicie chodzi o moja
dziewczyne.Chcemy wziasc slub cywilny w Polsce jak najszybciej,wiem ze
potrzeba do tego akt urodzenia mojej dziewczyny i jakies pismo z
sadu.Poniewaz Canada nie wydaje takich zaswiadczen,mam sie o to pismo zglosic
w moim miescie do sadu.Czy wie ktos, jak ma wygladac tresc tej prosby i o co
tu chodzi........
Z gory dziekuje i czekam na informacje.lub maila
piteros12@wp.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: sylwek Re: Slub cywilny Polaka z Canadolka.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 14:20
      Marcin mozesz isc do Sadu i tam poprosci Panie aby Ci podaly jak ma to
      wygladac ,ja zawsze tak robie i zawsze jestem dobrze poinformowany
      • vip-1 Re: Slub cywilny Polaka z Canadolka.. 08.12.04, 14:54
        Gość portalu: sylwek napisał(a):

> Marcin mozesz isc do Sadu i tam poprosci Panie aby Ci podaly jak ma to
        > wygladac ,ja zawsze tak robie i zawsze jestem dobrze poinformowany

Czy tobie , bucu, naprawde jest potrzebne jak powietrze to wpychanie nosa w
        cudze sprawy?
        A moze jestes uzalezniony od netu i nie mozeszsie oderwac od tego? Powiedz,
        pomozemy :)
        • luanaa Re: Slub cywilny Polaka z Canadolka.. 08.12.04, 22:48
          zostaw Sylwka w spokoju, bo chlopak jest O.K !!

Pozdrawiam Sylwek!

• ala84tol ........ wejdz na forum o Kanadzie ............... 11.02.05, 05:22
            Kanada i jej "Polonia" --->>>>>> forum bardzo popularne

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23005
            -------------------------
            Kanada -
            • ala84tol ........ linki do forum o Kanadzie .......... 11.02.05, 05:26
              Kanada i jej "Polonia" --->>>>>> forum bardzo popularne

-------------------------

Kanada -
              • borasca0107 Dradam! Poszczules Maxiem czy co?? ... :)) 11.02.05, 17:09
                ala84tol napisała:

> Kanada i jej "Polonia" --->>>>>> forum bardzo popularne
                >
                > -------------------------
                >
                > Kanada -
                • borasca0107 Slub cywilny Polaka z Kanadolka... 11.02.05, 17:16
                  Marcin! Ty juz pewnie dawno po slubie...
                  ale gdyby jednak jeszcze nie
                  to popatrz co Cie czeka:)))
                  www.fcmx.net/vec/v.php?i=001787
                • ala84tol ... Dradam przypomnial o Maxiu i to w sama pore . 11.02.05, 19:49
                  borasca0107 napisała:

> Alatolu (napiszesz wreszcie dlaczego wtryniles w srodek '84'???:),

Mamy przeciez umowe, ze jak zgadniesz to ci podesle w nagrode dwie przesylki
                  (bez granatow ... no chyba ze tych jadalnych) ..... :-)

> nie wierze wlasnym oczom - taka piekna
                  > metamorfoza w ciagu jednego tygodnia?
                  > Dradam - Maxiem poszczules czy co?? :)))))

Najpiekniej jest kiedy z pieskiem idziesz na spacer
                  I wtedy kiedy przybiega niewolany
                  Machajac ogonkiem radosnie ......

..... pozytywnie prosze ...... :-)

Jak sie Maxio pokazal to odrazu zrobilo sie cieplej na serduszku ... aby tylko
                  wszyscy ludzi emieli takie sprawy do rozwiazywania; byloby mniej
                  pogrzebow ... :-)

> bardziej popularne / mniej popularne...hmmmm
                  > Obydwa sa jednakowo ciekawe i popularne...

No o tym akurat to nie wiedzialem :-)

> a utarczki slowne pomiedzy zalozycielami
                  > swiadcza tylko o ich wzajemnej (chwilami
                  > huraganowej, ale coz:) sympatii - w mysl
                  > zasady 'kto sie lubi, ten sie czubi' :)))

Cos nie widac ani zalozycielki tego "mniej popularnego" ani tego co nim "sie
                  zajal" ... hmmm ... czy Ty borasco masz moze jakies wiesci co je grane???? :-)

> p.s. TolkuAla:) spiore Cie na kwasne jablko za wywlekanie
                  > staaaaaaaaaaaaaaaaaaarych watkow!! GRRRRRRR :)

A co to sie w ogole stalo ? :-)
                  Kanada jest piekna, nieprawdaz?

Pozdrawiam
                  PS. Kanada jest piekna rowniez do zakladania rodziny z Kanadalka ... albo z
                  Kanadolem ... :-)
              • krzemciopaluch Re: ........ linki do forum o Kanadzie ......... 18.02.05, 18:19
                ala84tol napisała:

> Mozesz rowniez wpisac w wyszukiwarce haslo Kanada i wyszukiwarka wyswietli

Ale to juz chyba gdzies widzialem
                • ala84tol Re: ........ linki do forum o Kanadzie ......... 24.02.05, 20:51
                  krzemciopaluch napisał:

> Ale to juz chyba gdzies widzialem

Nie mylisz sie Krzemcio.
    • Gość: sylwek .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 19:51
      vip-1 czy ja sie wtracam?ja tylko pisze jak moze to zrobic,nikogo nie zmuszam
      aby to robil,to na tyle..a co do uzaleznienia to widac i ze ty jestes tez:))
      • ala84tol ..... partner/ka obcokrajowiec jakie niespodzianki 13.02.05, 19:16
        Zaczyna sie ciekawie.

Nizej podaje odsylacz do strony z ciekawa dyskusja na temat "mieszanych"
        partnerstw.

forum.twojstyl.pl/read.php?f=48&t=28&a=2

Jakie sa plusy a jakie minusy partnerstw (malzenstw) Polki/Polaka z
        Kanadyjczykiem/Kanadyjka ???

Pozdrawiam
    • luanaa Re: Slub cywilny Polaka z Canadolka.. 08.12.04, 22:47
      tak Ci dziewczyna powiedziala, ze "Canada nie wydaje takich zaswiadczen"?!
      Bzdura.
      To zaswiadczenie jest konieczne do zawarcia slubu w Polsce i lepiej sie o nie
      postaraj!
      • Gość: Magda Re: Slub cywilny Polaka z Canadolka.. IP: *.centrum.gliwice.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 23:24
        Nie wydaja. Ani Stany ani Kanada. Tez sie mam zamiar wydac. Trzeba isc do sadu
        i zwrocic sie o zwolnienie z obowiazku przedlozenia dokumentu o zdolnosci
        prawnej do zawarcia malzenstwa. Tzn za 3-4 miesiace od tego jak tam pojdziecie,
        twoja dziwczyna bedzie przysiegac przed sadem ze nie jest juz w zwiazku
        malzenskim I tyle. potem to i jej paszport. A ty dowod i akt urodzenia i do
        Urzedu. powodzenia.Pa!
        • byt2 Re: Slub cywilny Polaka z Canadolka.. 26.01.05, 02:07
          Gość portalu: Magda napisał(a):

> Nie wydaja. Ani Stany ani Kanada. Tez sie mam zamiar wydac. Trzeba isc do
          sadu
          > i zwrocic sie o zwolnienie z obowiazku przedlozenia dokumentu o zdolnosci
          > prawnej do zawarcia malzenstwa.

-----------------------------
          • ala84tol Re: Slub cywilny ....... uwazaj na monitor byt2 24.02.05, 23:56
            byt2 napisał:

> Kanada wydaje i nazwa tego dokumentu brzmi :

byt2 nagrany ukryta kamera podczas pisania tego zdania ...... hmmm ....
            • ala84tol z drugiej kamery ....... uwazaj na monitor byt2 25.02.05, 01:12
              byt2 napisał:

byt2 nagrany druga ukryta kamera podczas pisania tego zdania ...... hmmm ....

on walczy caly czas ze sloma i bedzie tutaj ja wytykal ... hmmm ...
              • ala84tol to mialo byc z drugiej kamery ....... sorry 25.02.05, 01:25
                ala84tol napisała:

byt2 napisał:

Sorry, ale wkradl sie isttny blad w stogu siana. Tutaj wlasciwie zostal
                byt2 nagrany druga ukryta kamera podczas pisania tego zdania ...... hmmm .... tamta
                kamera nagrala go w zupelnie inny dzien ... sorry ...

• dradam1 Re: Slub cywilny Polaka z Canadolka.. 26.01.05, 01:25
      jestes zupelnie pewien, ze slub obywatelki Kanady, zawarty w Polsce, bedzie
      przez Kanade uznawany ?

Ja osobiscie mam watpliwosci, czy wystarczy on do tego, aby starac sie o wjazd
      do tego kraju. Jezeli Ci o to chodzi.

Pozdrawiam

dradam1

• Gość: irp Re: Slub cywilny Polaka z Canadolka.. IP: *.sympatico.ca 26.01.05, 03:55
        Chce Cie zapewnic, ze slob obywatelki Kanady , zawarty w Polsce, bedzie uznany
        w Kandzie, i nie tylko.Niezaleznie od tego w jakim kraju zawierasz malzenstwo,
        masz "dokument slubu" i to jest uznawane na calym swiecie. Biuro emigracyjne
        akceptuje taki dokument. Nie miej watpliwosci. Pozdrowienia.
        • dradam1 Re: Slub cywilny Polaka z Canadolka.. 27.01.05, 04:00
          Gość portalu: irp napisał(a):

> Chce Cie zapewnic, ze slob obywatelki Kanady , zawarty w Polsce, bedzie
          uznany
          > w Kandzie, i nie tylko.Niezaleznie od tego w jakim kraju zawierasz
          malzenstwo,
          > masz "dokument slubu" i to jest uznawane na calym swiecie. Biuro emigracyjne
          > akceptuje taki dokument. Nie miej watpliwosci.

Slub bedzie uznany. Nie znaczy to jednak, ze taka osoba musi dostac prawo
          wjazdu do Kanady.

Podobnie jest z wjazdem do USA. Wladze imigracyjne nie maja zadnego obowiazku
          wydania dokumentu zezwalajacego na wjazd do danego kraju.

Wiec malzonek/malzonka musi sie liczyc z tym, ze nie wjedzie do kraju
          zamieszkania malzonka/i.

Wyjatek stanowi Polska, gdzie wjazd na 3 miesiace ( kazdorazowo) dla
          obywatela/obywatelki USA/Kanady nie wymaga wizy.

Pozdrawiam

dradam1

• Gość: irp Re: Slub cywilny Polaka z Canadolka.. IP: *.qc.sympatico.ca 28.01.05, 04:09
            dradam1-Masz widze watpliwosci do mojej wypowiedzi. Jesli slub jest uznany,
            obywatel Kanady sponsoruje malzonka w ramach "laczenia rodzin", nie slyszalam o
            przypadku odmowy. Zeby rozwiac Twoje watpliwosci,i osob ktore sa zainteresowane
            tym tematem, radze skontaktowac sie z Izabela Kowalewska, Jest Konsultantem
            Imigracyjnym w Kanadzie.Mozesz pisac w J. polskim.
            e-immigration@bellnet.ca
            Natomiast nie moge wypowiedziec sie na temat USA. Pozdrowienia
            • Gość: dradam1 Re: Slub cywilny Polaka z Canadolka.. IP: *.direcpc.com 28.01.05, 04:57

> dradam1-Masz widze watpliwosci do mojej wypowiedzi. Jesli slub jest uznany,
              > obywatel Kanady sponsoruje malzonka w ramach "laczenia rodzin",
              > nie slyszalam o
              > przypadku odmowy. Zeby rozwiac Twoje watpliwosci,
              > i osob ktore sa zainteresowane
              > tym tematem, radze skontaktowac sie z Izabela Kowalewska, Jest Konsultantem
              > Imigracyjnym w Kanadzie.Mozesz pisac w J. polskim.
              > e-immigration@bellnet.ca

Nie jestem zainteresowany kontaktami z "konsultantami imigracyjnymi", ktorzy
              robia pieniadze na "zalatwianiu imigracji". To znaczy biora $$ , nierzadko
              powazne i to niezaleznie od wyniku sprawy.

Dlatego miedzy innymi rzad Kanady wprowadzil dla "konsultantow imigracyjnych"
              obowiazek posiadania licencji. Wydanej przez wladze "federalne" albo obowiazek
              wpisu na liste adwokatow okreslonej prowincji.

To co podaja oficjalnie , w zakresie sponsorowania czlonkow rodziny, w tym i
              malzonka/i , wladze kanadyjskie, w tym na WWW, w zupelnosci mi wystarcza.

Niestety wypadki odmow lub przeciagania zalatwienia spraw w nieskonczonosc sie
              zdarzaja. Wystarczy mi, ze o tym mi mowia poszczegolni mieszkancy Kanady, w
              ktorej mieszkam od ponad 20 lat. Wynika to miedzy innymi z tego, ze coraz
              wiecej mamy do czynienia z fikcyjnymi malzenstwami, nierzadko zawieranymi za
              pieniadze, ktore trwaja tylko okreslony czas, aby potem ulec "rozpadowi" ...

Yours truly

dradam1
              • Gość: irp Re: Slub cywilny Polaka z Canadolka.. IP: *.sympatico.ca 29.01.05, 03:08
                Moj drogi dradam1, zmieniles temat.Ja podzielilam sie swoimi informacjami z
                ludzmi, ktorzy tego potrzebuja w ich powaznych sprawach,jak malzenswto, a Oni
                zrobia z tym co chca.
                Podalam webside do osoby, ktora moze im udzielic informacji w J.polskim.
                Wysylajac e-mail do konsultanta,aby zasiegnac info, nie musisz wysylac czeku na
                iles dolarow, a odpowiedz dostaniesz. Zanim mnie znegujesz, sprobuj.Jesli
                chodzi o malzenstwa zawierane fikcyjne i rozpadaja sie.....byly
                fikcyjne....Wiec kogo tu winic. Rzad kanadyjski, polski, konsultanta, tego kto
                wzial pienidze...............???????? ??????
                Ty te sprawy znasz z tego co "inni" mowia Tobie przez 20 lat, a Ja te sprawy
                znam, 40 godzin na tydzien, przez 15 lat.
                dragon1 Nie dyskutuj na tematy, ktorych nie znasz. Nie zabieraj glosu w
                sprawach tyko dlatego, ze Ktos Ci cos powiedzial. Jak chcesz doradzic swoim
                rodakom i pomoc, najpierw sam doiformuj sie.
                Pozdrowienia.

• byt2 Re: Slub cywilny Polaka z Canadolka.. 29.01.05, 06:05

> Podalam webside do osoby, ktora moze im udzielic informacji w J.polskim.

• Gość: irp Re: Slub cywilny Polaka z Canadolka.. IP: *.sympatico.ca 29.01.05, 17:54
                    byt2 - Przepraszam, podalam nie webside, podalam e-mail adres do osoby ktora
                    moze odpowiedziec na pytania dot. "slub cywilny Polaka z obywatelem Kanady"
                    Pozdrawiam.
                    • dradam1 Re: Slub cywilny Polaka z Canadolka.. 31.01.05, 03:37

> byt2 - Przepraszam, podalam nie webside, podalam e-mail adres do osoby ktora
                      > moze odpowiedziec na pytania dot. "slub cywilny Polaka z obywatelem Kanady"

Ot taka forma kryptoreklamy.
                      Zreszta zabronionej na forum.gazeta.pl

Co sie nie robi , zeby pare te $$ zarobic.

Pani Kowalewska nie znajduje sie na website Quebecu jako osoba upowazniona do
                      udzielania porad. Ale moze slabo szukalem.

Pozdrawiam

dradam1

• Gość: irp Re: dragon1 IP: *.sympatico.ca 31.01.05, 04:48
                        dragan1-uczepiles sie $$$$...czy Ty uwazasz ze nikt nie pomoze drugiej osobie
                        bezinteresownie? Ty mnie obrazasz. Podalam zainteresowanym e-mail adres do
                        osoby ktora moze odpowiedziec na pytania zwazane z emigracja, i powtarzam
                        jeszcze raz,za wyslanie e-mail do kogos nie musisz wydawac Twoich $$$.
                        W czasopismie "Gazeta" (14-16 Stycznia)ostatnio ukazal sie artykul, wypowiedz
                        P. Kowalewskiej. Cytuje: Zapraszam wszystkich zainteresowanych sprawami
                        imigracyjnymi Kanady do zadawania pytan e-mail adres e-immigration@bellnet.ca
                        Pomyslalam ze osoby zainteresowane tym tematem moga kozystac z jej info.
                        Czy na forum gazeta.pl bezpodstawne osadzanie Kogos o kryptoreklamy, za
                        pieniadze nie jest zabronione? Nie reklamuje konsultanta, chce pomoc tym
                        ludziom kto potrzebuje takch informacji.Tymbardziej ze ostatnio byly zmiany
                        ustaw.
                        Pozatem zanim chcesz kogos oskarzyc, przeczytaj 5 razy list...postaraj sie go
                        zrozumiec, jak nie jestes pewny co przeczytales, popros kogos o pomoc,a pozniej
                        mozesz sie wypowiedziec.

• byt2 Re: dragon1 31.01.05, 05:26

> Podalam zainteresowanym e-mail adres do
                          > osoby ktora moze odpowiedziec na pytania zwazane z emigracja

• Gość: irp Re: dragon1 IP: *.qc.sympatico.ca 03.02.05, 03:55
                          • Gość: irp Re: dragon1 IP: *.qc.sympatico.ca 03.02.05, 05:01
                            dragon1 and byt2- to jest ta sama osoba,zlosliwa,dokuczliwa, malo - ubliza
                            bezpodstawnie i oskarza o oszustwo inne osoby. Radze nikomu nie brac powaznie
                            wypowiedzi tego polglowka. Moze pojawic sie na forum pod innym name. Wiec nie
                            zwracajmy uwagi na ludzi tego typu. Pewnie siedzi na welfer, i zazdrosci
                            ludziom, ktorym sie powiodlo w Kanadzie. Ale na wszystko trzeba sobie
                            zapracowac. Jakbys 20 lat temu, jak przyjechales do Kanady troche uzyl swojego
                            mozgu, jesli go masz, to dzisiaj moglbys pomoc, doradzic swoim rodakom. A Ty po
                            20-stu latach w Kanadzie negujesz ludzi ktorzy chca pomoc rodakam.
                            Sieeeeeroto - jest mi Ciebie zal.
                            A Maciek - bo tu zaczela sie dyskusja i dorady, pewnie ozenil sie i jest
                            szczesliwy, a Ty polglowku dalej walczysz. Ale z kim? Z sam z soba.
                            • ala84tol ................. dragon1 .. albo dradam1 03.02.05, 06:40

> dragon1 and byt2- to jest ta sama osoba,zlosliwa,dokuczliwa, malo - ubliza
                              > bezpodstawnie i oskarza o oszustwo inne osoby. Radze nikomu nie brac powaznie
                              > wypowiedzi tego polglowka. Moze pojawic sie na forum pod innym name. Wiec nie

wypowiedzi dradam1 mozna przesledzic na jego wlasnym forum pod linkiem

a takze doczytac sie wojny jaka wywolal z zalozycielka innego forum o Kanadzie
                              pod linkiem

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20479

a poza tym to mozna przesledzic czy czsem pojawil sie na liscie

www.listawildsteina.com/

ostatni zamyka drzwi
                              • Gość: irp Re:.. dragon1 .. albo dradam1-do ala48tol IP: *.sympatico.ca 03.02.05, 18:10
                                ala48tol. Dziekuje Ci za doinformaowanie mnie. Przejzalam linki ktore mi
                                podalas, i musze stwierdzic ze dragon1 i dradam1 to jest ta sama osoba. Ten sam
                                styl pisowni i plytkie myslenie. Ja jestem nowa na forum, nie mialam pojecia o
                                tym ze pozatem ze chce komus pomoc, doradzic, czy wskazac droge, musze byc
                                przygotowana na "walke". Mysle, ze gdyby (dradam1-dragon1)wypisal sobie recepte
                                na wieksza dawke Prozaku, moze by usiadl? Nie myslisz?
                                Dziekuje jeszcze raz. Pozdrowienia.
                                • ala84tol .......... w sprawie dradam1 ..................... 03.02.05, 19:24

> ala48tol. Dziekuje Ci za doinformaowanie mnie. Przejzalam linki ktore mi

Przeczytaj sobie i to ponizej. Proponuje najpierw tekst do konca a potem otworz
                                  linki.

Skad sie biora u nas Polakow takie sposoby
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20479&w=15217434&a=15217434 (na
                                  realia)
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23005&w=15217312&a=15217312 (na
                                  Polonia)
                                  jakie i ile bledow maja nasze posty na forum?
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20479&w=15210875
                                  wyrzucono cie?
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23005&w=15218091&a=15218091
                                  Re: forum any1p z Surrey zaczelo powolna smierc Autor: dradam1
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23005&w=15323076&a=15372076
                                  Warto przesledzic (jesli tylko ma sie czas) watki na obu forach.
                                  Warto przesledzic (jesli tylko ma sie czas) wyniki wyszukiwarek takich jak
                                  Google.
                                  I tak. dradam to nic innego jak dr Adam. Dradam mieszka w Edmonton, Alberta.
                                  Wpisujesz " dr Adam lekarz Edmonton" i uzyskujesz cos takiego
                                  www.google.ca/search?hl=en&q=dr+adam+lekarz+edmonton&spell=1
                                  wszyscy wiedza na forach gazeta.pl o tym i kiedy wiesz co i jak to dalej
                                  wpisujesz imie i nazwisko i wychodzi ci reszta.

Jesli masz dodatkowe pytania to pytaj. I jeszcze jedno.
                                  Aby wpisac sie na dradama forum potrzebujesz spelnic co nastepuje (instrukcja
                                  widnieje na samym poczatku)
                                  "UWAGA : Aby sie zapisac na FORUM nalezy napisac wiadomosc w tej sprawie, do
                                  zalozyciela forum ( z udostepnionego przez wlasny ISP, konta).Nie nalezy pisac
                                  z konta na gazeta.pl . Podobnie z hotmail , wp.pl, onet.pl i tak dalej. Inne
                                  sposoby zapisu (poprzez WWW ) nie dzialaja.Umieszczac posty moga jedynie osoby
                                  na forum zapisane."

Smiem twierdzic, ze w ten sposob dradam poprostu kolekcjonuje ISP numery
                                  poszczegolnych wpisowiczow, ale i nie tylko.
                                  Zauwaz, ze prawie zawsze zaprasza do pisania na priva. Dradam potrafi (ja nie
                                  wiem jak to sie robi) uzyskac z kazdego maila, ktory przychodzi do jego
                                  jakiejkolwiek skrzynki DOKLADNE DANE NADAWCY.
                                  Mysle ze istnieja specjalne programy ktore umozliwiaja uzyskanie tych
                                  informacji. Krotko mowiac, jesli napiszesz do niego na priva, na przyklad na
                                  adres dradam1@gazeta.pl to on bedzie wiedzial o tobie wszystko.

pozdrawiam
                                  • dradam1 No ktos wyraznie nie moze przezyc 03.02.05, 20:02
                                    ze na Forum "Kanada i Jej Polonia" panuja dyskusje merytoryczne, bez siegania
                                    do uwag "ad personam" . Ze jest pelne rzeczowej informacji o Kanadzie, w tym
                                    rowniez o imigracji do Kanady.

A tak przy okazji wyjasnilo sie, ze nie jestem menelem na "social".

Informacje (ogolnie rzecz biorac ) na edmontonpl.com sa niestety przestarzale o
                                    ponad 2 lata, to tak na marginesie.

Sposoby zapisu na forum "Kanada i jej Polonia" sa takie jakie sa. Jak ktos nie
                                    chce sie zapisac w ten sposob, no to mowi sie trudno. Jego sprawa...
                                    N.B.: Co tydzien zapisuje sie przecietnie 10 osob.

Ja stosuje ta metode zapisu ( miedzy innymi) w celu unikniecia zapisywania sie
                                    osob, ktore znane sa juz z forum.gazeta.pl z uzywania obrazliwego i wulgarnego
                                    slownictwa.Moze takie wypowiedzi sa tolerowane na "USA i Kanada", ale mnie to
                                    nie odpowiada... Bo i zreszta dlaczego ?

Zbieranie numerow ISP nie ma sensu, bo do czego by zreszta one mi sluzyly ?
                                    Mozna je zebrac zreszta automatycznie i to jest to co stale niektore
                                    osoby/firmy robia. Jest to tak zwany "sniffing" , przy okazji niektorzy
                                    sprawdzaja otwarte "ports". Wiadomo po co ...

Dragan1 = a napisal on kiedykolwiek cos na forum.gazeta.pl ?
                                    Radze sprawdzic co napisal byt2 na forum "Kanada i jej Polonia". I nie uwazam
                                    go za mego blizniaka, bo to po prostu nie ma sensu. Chyba, ze ktos pisze z
                                    piana na czole, bo wtedy piana spada na oczy i niewiele sie widzi.

Pozdrawiam cieplo

dradam1
                                    • ala84tol ..... kto wyraznie moze przezyc ?................. 03.02.05, 21:34
                                      dradam1 napisał:

> ze na Forum "Kanada i Jej Polonia" panuja dyskusje merytoryczne, bez siegania
                                      > do uwag "ad personam" . Ze jest pelne rzeczowej informacji o Kanadzie, w tym
                                      > rowniez o imigracji do Kanady.

Tam gdzie panuja dyskusje merytoryczne, bez siegania do uwag "ad personam" tam
                                      zawsze wiele osob uwaznie czyta. Wiele z tych osob widzi "czarno na bialym" ze
                                      nawet tam pojawiaja sie tzw. "uszczypliwe uwagi", ktore nie klasyfikuja sie
                                      jeszcze do uwag "ad personam". I o tym wiele osob z toba probuje podyskutowac.
                                      Ty jednak dradam reagujesz jakbys mial "klapki na oczach". Wiec nie dziw sie
                                      potem.

> A tak przy okazji wyjasnilo sie, ze nie jestem menelem na "social".

Oczywiscie, ze nie jestes na utrzymaniu "social". Jestes szanowanym lekarzem, z
                                      ktorego opiniami licza sie w swiecie. Twoje inicjatywy wnasza wiele dobrego. Na
                                      internecie wniosles rowniez swoja pozytywna "cegielke". Jednak, czym bardziej
                                      jestes szanowany w swiecie i czym wiecej wnosisz pozytywnych "cegielek", tym
                                      bardziej cie to zobowiazuje do okazywania szacunku, zrozumienia, tolerancji.

> Informacje (ogolnie rzecz biorac ) na edmontonpl.com sa niestety przestarzale
                                      o
                                      >
                                      > ponad 2 lata, to tak na marginesie.

Nie mniej jednak jestes tworca miedzynarodowej listy dyskusyjnej lekarzy.
                                      Jestes aktywny na bardzo wielu forach. Jestes znanym i cenionych lekarzem w
                                      Edmonton. W zyciu realnym jestes czlowiekiem dobrym, pomagles wielu ludziom w
                                      tzw. bezinteresowny sposob. Nierozumiem wiec dlaczego niektore twoje wypowiedzi
                                      na forum gazeta.pl najezone sa "negatywizmami"?

> Sposoby zapisu na forum "Kanada i jej Polonia" sa takie jakie sa. Jak ktos
                                      nie
                                      > chce sie zapisac w ten sposob, no to mowi sie trudno. Jego sprawa...

Dokladnie. To jest jego sprawa i czesc. Jak sie nie podoba to idz gdzie indziej
                                      lub zaloz sobie swoje forum. Prawda? O tym wlasnie pisze wyzej.

> N.B.: Co tydzien zapisuje sie przecietnie 10 osob.
                                      >
                                      > Ja stosuje ta metode zapisu ( miedzy innymi) w celu unikniecia zapisywania
                                      sie
                                      > osob, ktore znane sa juz z forum.gazeta.pl z uzywania obrazliwego i
                                      wulgarnego
                                      > slownictwa.Moze takie wypowiedzi sa tolerowane na "USA i Kanada", ale mnie to
                                      > nie odpowiada... Bo i zreszta dlaczego ?

Uwazam ze masz do tego prawo. Przeciez forum "Kanada i jej Polonia" jest forum
                                      prywatnym. A wiec mozesz z nim robic co ci sie zywnie podoba. Takie masz prawo.
                                      Inna sprawa czy chcesz z tego prawa korzystac? Oczywiscie, ze chcesz i
                                      korzystasz. Masz do tego prawo. Ja tego nie podwazam. Widac wyraznie
                                      wyjasnienia forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23005

> Zbieranie numerow ISP nie ma sensu, bo do czego by zreszta one mi sluzyly ?

Ty sam znasz odpowiedz na to pytanie. A czy ma sens czy nie ma tez znasz na to
                                      pytanie odpowiedz.

> Mozna je zebrac zreszta automatycznie i to jest to co stale niektore
                                      > osoby/firmy robia. Jest to tak zwany "sniffing" , przy okazji niektorzy
                                      > sprawdzaja otwarte "ports". Wiadomo po co ...

No widzisz. Doskonale wiesz po co ludzie to robia, ludzie ktorzy wiedza jak to
                                      robic.

>
                                      > Dragan1 = a napisal on kiedykolwiek cos na forum.gazeta.pl ?

Ja nie spotkalem wypowiedzi Gragan1.

> Radze sprawdzic co napisal byt2 na forum "Kanada i jej Polonia". I nie uwazam
                                      > go za mego blizniaka, bo to po prostu nie ma sensu. Chyba, ze ktos pisze z
                                      > piana na czole, bo wtedy piana spada na oczy i niewiele sie widzi.

No to trzeba sprawdzic. I ostatni zamyka drzwi

> Pozdrawiam cieplo
                                      >
                                      > dradam1
                            • byt2 Re: dragon1 03.02.05, 21:36

> dragon1 and byt2- to jest ta sama osoba,

• ala84tol Re: dragon1 04.02.05, 01:17
                                byt2 napisał:

> Gość portalu: irp napisał(a):
                                >
                                > > dragon1 and byt2- to jest ta sama osoba,

Przeciez wiadomo, ze ona sie "walnela" na literowce. Wszyscy to wiedza
                                wlaczajac ciebie. Czy sie myle? Tak jak ja pomylilem sie i zamiast dradam
                                napisalem gragam.
                            • ala84tol [...] 05.02.05, 20:53
                              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                              • Gość: irp Re: ....... jeszcze jeden link .................. IP: *.sympatico.ca 06.02.05, 04:19
                                ala84tol, jeszcze raz dziekuje Ci za doinformowanie mnie. Mialam dobra lekture,
                                Mysle ze Mr. Perfect (dradam1), to po prostu chory czlowiek ktoremu wydaje sie,
                                ze moze ludzi ponizac i ublizac - bezkarnie.Doktor, z takim zachowaniem?
                                Wspolczuje jego pacjentom, jesli ich ma...........Gdyby mial, nie wystarczyloby
                                mu czasu, aby sledzic kazdy temat na forum, i myslec jak tu komus dopiec.
                                Musze przyznac, ze troche pogubilam sie w chwili jak zostalam "atakowana",
                                przez zlosliwe jezyki. Na codzien jestem otoczona ludzmi inteligentnymi
                                (nie polakami),Ja nie musze WALCZYC, wiec nie mam w tym doswiadczenia.
                                Ale chetnie poczytam wiecej o Mr. Perfect.
                                Dziekuje. Pozdrawiam. Good Luck.

• byt2 Re: ....... jeszcze jeden link .................. 06.02.05, 06:43
                                  Z Twojego podworka polecam wymiane komentarzy na temat imigracji pomiedzy mna (
                                  byt2 ) a dradam1 :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23005&w=15217140&a=15249772

• ala84tol Re: ....... jeszcze kilka linkow ................ 06.02.05, 21:25
                                    byt2 napisał:

> Z Twojego podworka polecam wymiane komentarzy na temat imigracji pomiedzy mna
                                    (
                                    > byt2 ) a dradam1 :

byt2 pojawil sie na forum mniej wiecej w tym czasie
                                    Data: 12.07.2004 23:33
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=13957304&a=14134590
                                    szczegolnie ciekawa jest ta wypowiedz
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=17264195&a=17277218
                                    a w niej zawarta jest glebsza mysl
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=17493130&a=17533684
                                    a z tej wypowiedzi wynika ze byt2 jest kobieta, ktora wyszla za maz za Francuza
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=17647705&a=17672726
                                    dalsze przyklady kultury wypowiedzi
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=17635938&a=17754390
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=17635938&a=17754390
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=17884907&a=18128400
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=18164958&a=18289302
                                    a tutaj niniejsza wypowiedz powinno zapisac sie w slowniku wyrazen
                                    bliskoznacznych
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=18231991&a=18342812
                                    jedyny w swoim rodzaju zalozony watek
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=18450609&a=18450609
                                    sa tez przeblyski zrownowazonych wypowiedzi
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=19162514&a=19389614
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=19416154&a=19503090
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=19417504&a=19503107
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=19524216&a=19530386
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=19563072&a=19651853
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=19563072&a=19606218
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=19563072&a=19734119
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=18398475&a=20217575_______________________________

• ala84tol [...] ....... [...] co to takiego bylo ??? 14.02.05, 02:22
                                zupelne zdziwienie ..... (O'_'O) .....
                            • borasca0107 Re: dragon1 06.02.05, 21:13

> a Ty polglowku dalej walczysz. Ale z kim? Z sam z soba.

Ciekawy wątek - w dziewiątej wypowiedzi śmial wyrazić swoja opinię Dradam i tu
                              się normalna dyskusja zakończyla bo nastąpilo zalanie znierwicowanej żólci
                              okolo 30 następnych bzdurnych, obrazliwych idiotycznych pieniących wypowiedzi z
                              Twojej strony i śmiesz podsumować calość tym zdankiem które powyżej cytuję???
                              Rozbawilaś mnie zupelnie - wraz ze swoimi klakierami którzy cytowanymi wątkami
                              mającymi rzekomo ukazać ogólne chamstwo Dradama raczej w tym miejscu udowodnili
                              że nie wszystko u nich w porządku jest pod deklem i na dodatek jak
                              rozhisteryzowaną osoba jest nie Dradam a Pani Ana1p - cóż to za jakaś
                              komunistyczna moda czasów ubeckich kiedy to poklaskiwano tylko tym którzy idąc
                              slepo za komuną bili czolem z podziwu - gdy tym, którzy nie glosili tego co
                              bylo ogólnie dozwolone wieszano kamien u szyi i do jeziora... ??

Odkąd zaglądam na forum nie zdarzylo mi sie jeszcze nigdy trafić na chamskie
                              odzywki Dradama...nie ze wszystkimi jego wypowiedziami się zgadzam, ale nie
                              mogę też twierdzić, ze jest glupi, zlośliwy i zle życzy Polakom, potencjalnym
                              imigrantom itp!! Wręcz przeciwnie jego rady w niektórych sprawach sa naprawdę
                              bardzo wyczerpujące i pomocne - zawsze poda wyczerpującą odpowiedz na zadane
                              pytania - dlatego nie potrafię zrozumieć tej zidiocialej kampanii anty -
                              dradamskiej...

Zmartwię Cię, irp, ale zgadzam się z Dradamem jeśli chodzi o opinie odnośnie
                              kanadyjskich konsultantów imigracyjnych - napewno jest dużo prawdziwych
                              profesjonalistów, ale pomiędzy nimi są też kanalie żerujące na krzywdzie
                              innych.. skąd to wiem? Gdy ja po przyjeżdzie tutaj wiele lat temu zlożylam
                              papiery na pobyt staly normalną drogą, zalatwiając sobie wszystko sama
                              osobiście jeden z moich kumpli dla pewności zacząl sie starać o papiery wlaśnie
                              przez jednego z takich pseudo polskich konsultantów... ja otrzymalam 'landed
                              immigrant papers' po 6 miesiącach - calość kosztowala mnie chyba (niestety juz
                              nie pamietam dokladnie) $200, a on po wplaceniu od razu $5000, pozniej
                              doplacając kolejno po tysiacu (w sumie $8000) i oczekiwaniu na papiery przez 6
                              lat - nie zalatwiono mu papierów!, pieniedzy nie zwrócono i musial wyjechać z
                              Kanady!! Wrócil z powrotem do Polski ! Nastepny kumpel wplacil też
                              konsultantowi imigracyjnemu $6000 czekal pięć lat. po pieciu latach zalatwil
                              sobie papiery sam dopiero gdy wziąl ślub z kanadyjka.... to są przypadki które
                              sledzilam na bierząco ... więc nie bardzo rozumiem Twoje zacietrzewienie w
                              stosunku do Dradama gdy mial odwagę cokolwiek delikatnie napomknąć aby
                              bezkrytycznie nie ufać byle jakiemu konsultantowi tylko najpierw sprawdzić czy
                              takowy jest zarejestrowany rządowo - co w tym zlego? to jest ta Twoim zdaniem
                              zla wola pomocy ludziom??? Uważam, że to jest wlasnie to o czym powinnismy
                              ostrzegać ludzi - aby nie dali sie nabrać jakimś naciągaczom... poza tym nie
                              bardzo potrafie zrozumieć Twoja szalona chęć odeslania ludzi z bezplatnymi
                              pytaniami do jakiejś pani Kowalskiej, kiedy przyznajesz osobiście, ze sama sie
                              tym zajmujesz od 15-u lat?? Jeśli jesteś aż tak bardzo w temacie to skup się na
                              udzieleniu wyczerpujących informacji wlasnie tutaj na forum, bezplatnie -
                              podejrzewam, ze wiele osób zainsteresowanych tematem poczyta sobie z
                              przyjemnoscią i ciekawościa to co masz do powiedzenia - a Ty jak male
                              skrzywdzone dziecko sypiesz ciągle piaskiem w oczy dradama bo Ciebie urazil??

Zacytue Twoje wlasne zdanie - cytat z dedykacją dla Ciebie:)
                              'a Ty polglowku dalej walczysz. Ale z kim? Z sam z soba.' - pora skończyć tą
                              dziecinadę...

teraz pora na Twoją koleżankę - nie będę sobie zaprzątać glowy tym czy to Ty w
                              innym wcieleniu:) :

.......... w sprawie dradam1 .....................
                              ala84tol 03.02.2005 19:24 + odpowiedz

> Aby wpisac sie na dradama forum potrzebujesz spelnic co nastepuje (instrukcja
                              > widnieje na samym poczatku)
                              > "UWAGA : Aby sie zapisac na FORUM nalezy napisac wiadomosc w tej sprawie, do
                              > zalozyciela forum ( z udostepnionego przez wlasny ISP, konta).Nie nalezy
                              pisac
                              > z konta na gazeta.pl . Podobnie z hotmail , wp.pl, onet.pl i tak dalej. Inne
                              > sposoby zapisu (poprzez WWW ) nie dzialaja.Umieszczac posty moga jedynie
                              osoby
                              > na forum zapisane."
                              >
                              > Smiem twierdzic, ze w ten sposob dradam poprostu kolekcjonuje ISP numery
                              > poszczegolnych wpisowiczow, ale i nie tylko.
                              > Zauwaz, ze prawie zawsze zaprasza do pisania na priva. Dradam potrafi (ja nie
                              > wiem jak to sie robi) uzyskac z kazdego maila, ktory przychodzi do jego
                              > jakiejkolwiek skrzynki DOKLADNE DANE NADAWCY.
                              > Mysle ze istnieja specjalne programy ktore umozliwiaja uzyskanie tych
                              > informacji. Krotko mowiac, jesli napiszesz do niego na priva, na przyklad na
                              > adres dradam1@gazeta.pl to on bedzie wiedzial o tobie wszystko.

``````````````````````````````` ``````````````````````````````` ``````

Dradam - co Ty na to? :)))))))))))
                              To jest przerażające - coś w stylu 'oni wiedzą, że Ty wiesz//Ty wiesz, że oni
                              wiedzą' - aaaaaaaaahh!!! Czy to nie są początki schizofrenii???? Mania
                              prześladowcza, nadwrażliwość, chore interpretacje itp???
                              W ogóle jak rozchulanej wyobrazni potrzeba, aby do takich bzdur dojść i jak
                              wielkiej glupoty, aby jeszcze tymi urojeniami dzielić sie na forum -
                              najwyrazniej w ogromnym przekonaniem o swojej nieprzeciętnej inteligencji???
                              Ręce opadają ...

To tyle jeśli chodzi o mój kamyczek wrzucony do bajorka - teraz spokojnie
                              poczekam na oddzwięk typu tsunami w odpowiedzi...

Serdecznie pozdrawiam wszystkim - tych z urojeniami prześladowczymi również :)))
                              • ala84tol .... aby formalnosci stalo sie zadosc ............ 06.02.05, 21:52
                                borasca0107 napisała:

> Odkąd zaglądam na forum nie zdarzylo mi sie jeszcze nigdy trafić na chamskie
                                > odzywki Dradama...nie ze wszystkimi jego wypowiedziami się zgadzam, ale nie

poczekaj ... zanim sie wypne, niechaj sie zapne ........ beda i cytaty z
                                dradam1

> ``````````````````````````````` ``````````````````````````````` ``````
                                >
                                > Dradam - co Ty na to? :)))))))))))

..... cicho wszedzie, glucho wszedzie, co to bedzie, co to bedzie ..............

> W ogóle jak rozchulanej wyobrazni potrzeba, aby do takich bzdur dojść i jak
                                > wielkiej glupoty, aby jeszcze tymi urojeniami dzielić sie na forum -

no dobra

borasca0107 pojawila sie na forum
                                data: 2004-10-10 00:14:13.0 w watku "Przestancie przyjezdzac do USA glupie
                                polaczki"
                                Bardzo ciekawe komentarze.
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=14432976&a=16551867
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=14432976&a=16613139
                                pojawily sie tam rowniez tzw. zlote mysli
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=14432976&a=16616252
                                a tutaj "kulturalne" porady
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=15148608&a=16530679
                                a ten cytat z wypowiedzi zasluguje na szczegolna uwage:
                                Autor: borasca0107
                                Data: 15.10.2004 19:18
                                "Moja definicja glupoty jest tylko i wylacznie zarezerwowana dla tych, ktorzy
                                innych uwazaja za glupich lub naiwnych - dajac im to odczuc na kazdym kroku i w
                                kazdym slowie :)... zupelnie bez powodu."
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=14618379&a=16737626
                                a tutaj przyznaje sie do lamania regulaminu pracy w miejscu pracy
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=14618379&a=16714479
                                no i na koniec cytat - kolejna zlota mysl:
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=16543745&a=16995566
                                "nie obrazajmy w sposob 'buraczano/pszenno zlosliwy' tych
                                ktorzy sie tu wypowiadaja"

................. brak komentarzy ....................
                                • borasca0107 Re: .... aby formalnosci stalo sie zadosc ....... 06.02.05, 22:34
                                  :)))))

no i nadeszlo Tsunami

Pochlebiasz mi za bardzo - nawet mi samej nie chce sie powtórnie czytać
                                  moich 'wypocin' a Ty widzę przestudiowalas bardzo dokladnie moja 'tworczosc'
                                  odkrywajac ameryke :)) Poświecilaś swój cenny czas na przeczytanie tego co ja
                                  mialam do napisania? Podziwiam - wiekszosc ludzi to po prostu olewa... tym
                                  wieksze uklony w Twoja strone - moze jakies cenne wnioski wyciagniesz...

Naprawde nie masz innych zainteresowan w zyciu oprocz zabawy w Sherlocka
                                  Holmsa? - nie przyszlo CI do glowy, ze sie osmieszasz???

Uszanuj chociaż to, że ja w przeciwienstwie do niektorych tchorzy na forum
                                  zmieniajacymi nicki co piec minut, piszacych anonimowo - zalogowana wsadzilam
                                  swoj kij w mrowisko z pelna swiadomoscia tego, ze znajda sie tu tacy jak Ty,
                                  ktorzy zabawia sie z nudow lub po prostu ograniczenia umyslowego - w cytowanie
                                  i przytaczanie moich wypowiedzi - przerabiajac je na swoja modle... zreszta nie
                                  musisz cytowac.. dla oszczedzenia Ci Twojego cennego czasu dodam, ze przeciez
                                  powszechnie wiadomo, ze wystarczy w wyszukiwarce forumowej wrzucic nicka i
                                  wszystkie wypowiedzi danego osobnika pojawia sie jak na talerzu (tez teraz
                                  ameryki nie odkrylas) - w moim przypadku chyba okolo 300
                                  • borasca0107 Re: .... aby formalnosci stalo sie zadosc ....... 06.02.05, 22:48
                                    a ja przeciez tylko wrzucilam kamyczek do bajorka :))))))))))
                                    • ala84tol Re: .... aby formalnosci stalo sie zadosc ....... 06.02.05, 22:58
                                      borasca0107 napisała:

>"God, if you can't make me thin,
                                      >please make my friends fat" :)

Boze, jesli nie jestes w satnie uczynic mnie szczupla
                                      prosze przynajmniej abys spowodowal, ze moi przyjaciele stana sie grubi

No, ciekawy podpis masz. Tego mi zyczysz? :-)))))
                                      • borasca0107 Re: .... aby formalnosci stalo sie zadosc ....... 06.02.05, 23:13
                                        ala84tol napisała:

> borasca0107 napisała:
                                        >
                                        > >"God, if you can't make me thin,
                                        > >please make my friends fat" :)
                                        >
                                        > Boze, jesli nie jestes w satnie uczynic mnie szczupla
                                        > prosze przynajmniej abys spowodowal, ze moi przyjaciele stana sie grubi
                                        >
                                        > __________
                                        >
                                        > No, ciekawy podpis masz. Tego mi zyczysz? :-)))))

dokladnie:)))
                                        ale tam jest mowa o przyjaciolach,
                                        a Ty narazie nadajesz na falach wroga:)))

A wrogom zycze dalszego glodzenia sie:)))

;p
                                        • ala84tol .... nadawanie na falach tsunami ....... 06.02.05, 23:19
                                          borasca0107 napisała:

> dokladnie:)))
                                          > ale tam jest mowa o przyjaciolach,
                                          > a Ty narazie nadajesz na falach wroga:)))

przynajmniej sie usmiechasz jak to piszesz, wiec ytaktuje twoja wypowiedz z
                                          przymruzeniem oka ;-)

> A wrogom zycze dalszego glodzenia sie:)))

wlasnie zajadam sie truskawkowa paja ... chcesz troszeczke ??? :-)

>
                                          >
                                          > ;p
                                          >
                                          • borasca0107 Re: .... nadawanie na falach tsunami ....... 06.02.05, 23:32
                                            ala84tol napisała:

> wlasnie zajadam sie truskawkowa paja ... chcesz troszeczke ??? :-)

pewnie posypane cyjankiem albo arszenikiem? nie dziekuje :)))
                                            skorzystam z wlasnych zapasow - wcale nie gorszych od Twoich :))
                                            • ala84tol Re: .... nadawanie na falach tsunami ....... 07.02.05, 00:07
                                              borasca0107 napisała:

> pewnie posypane cyjankiem albo arszenikiem? nie dziekuje :)))

Nie znam tych przypraw. Paje posypalem tylko cukrem-pudrem. A moze jednak? Sam
                                              pieklem w/g przepisu i nawet mi sie udala.

> skorzystam z wlasnych zapasow - wcale nie gorszych od Twoich :))

U mnie zapasy stoja nie dluzej niz tydzien. Tak, ze tych ... hmmm ... zapasow
                                              nie ma sporo. :-) Ale mam jeszcze jeden sloik powidel.
                                              • borasca0107 Re: .... nadawanie na falach tsunami ....... 07.02.05, 00:40
                                                ala84tol napisała:

> borasca0107 napisała:
                                                >
                                                > > pewnie posypane cyjankiem albo arszenikiem? nie dziekuje :)))
                                                >
                                                > Nie znam tych przypraw. Paje posypalem tylko cukrem-pudrem. A moze jednak?
                                                Sam
                                                > pieklem w/g przepisu i nawet mi sie udala.
                                                >
                                                > > skorzystam z wlasnych zapasow - wcale nie gorszych od Twoich :))
                                                >
                                                > U mnie zapasy stoja nie dluzej niz tydzien. Tak, ze tych ... hmmm ... zapasow
                                                > nie ma sporo. :-) Ale mam jeszcze jeden sloik powidel.

psiakość, w igly jeża i czulki ślimaka
                                                - aleś sobie wymyślil zemste nietoperza!! :))
                                                paja? z powidlami i truskawkami bez arszeniku??
                                                na dodatek wlasnej roboty???!!!

śliniaki mi się już wściekają!! GRRRRRRR

a co to jest paja? :))))))))
                                                • ala84tol Re: .... nadawanie na falach tsunami ....... 07.02.05, 01:50
                                                  borasca0107 napisała:

> psiakość, w igly jeża i czulki ślimaka
                                                  > - aleś sobie wymyślil zemste nietoperza!! :))

slodyczy nigdy nie za wiele, jak mamy zrec (sie) tochociaz na slodko :-)

> a co to jest paja? :))))))))

To takie ciasto przekladane. Kiedy nadzienie jest truskawkowe, wtedy jest
                                                  najlepsze.
                                  • ala84tol ........ druga fala z dradamem na wierzchu ....... 06.02.05, 22:55
                                    borasca0107 napisała:

> :)))))
                                    >
                                    > no i nadeszlo Tsunami
                                    >

uwaga nadchodzi (niedziela panie, no nie?) :-)

> Teraz poczekam sobie spokojnie na druga fale tsunami ...
                                    > :))))))))))))))
                                    >
                                    >
                                    Na wstepie pragne napisac, ze jestem zawiedziony, bo nieznalazlem tego czego
                                    szukalem. No chyba, ze to co ponizej wypelni owa luke.

KANADA - nowe forum, dla przyszlych imigrantow ?
                                    Autor: dradam1
                                    Data: 28.05.2004 03:59
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=12998228&a=12998228

rzeczowe uzasadnienia
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=13094586&a=13221642

jednolity front
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=14618379&a=15090214

pojawily sie i zaproszenia
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=14618379&a=15107735

jest miejsce rowniez na modlitwe
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=15214250&a=15218559
                                    z "odpowiedzia" typu "o najwyzszym i wyszukanym poziomie dyplomacji z
                                    zachowaniem najwyzszej i wyszukanej kulturze wypowiedzi"

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=15214250&a=15377052

szczypta uogolnien nie zaszkodzi
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=18685635&a=18700964

przyznam sie szczerze ze jestem w szoku, bo przeciez tak sie staram i nic nie
                                    znalazlem takiego ... poszukam moze na calym portalu gazeta.pl

no chyba cos zaczynam rozumiec
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11154&w=12874704&a=12874704

zwazywszy na historyczne uwarunkowania (dzieci kwiaty itp.)
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=11883700&a=12910893

oraz na profesjonalne podloze
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15080&w=12790231&a=12911307

a takze na gleboka znajomosc tematu imigracji
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=12511122&v=2&s=0

jak rowniez zakladania rodziny
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20479&w=13103324&a=13103324

tudziez placenia podatkow
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20479&w=13103415&a=13103415

wysnuc mozna wniosek, ze ...
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20479&w=13114459&a=13116277

wszystko rozbija sie o jeden podstawowy temat, jakim jest ...
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=9875458&a=9875458

no i nareszcie dochodzimy do sedna sprawy ...
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=305&w=8717945&a=8926687
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=305&w=8717945&a=8939430

juz wtedy nijaki Andre niezle podirytowany napisal dradamowi - "W takich
                                    sytuacjach nie daje się rad jakich Ty udzieliłeś a przynajmiej w taki sposób."

a dzialo sie to juz w czerwcu 2003 roku, wiec precedens "nie daje się rad
                                    jakich Ty udzieliłeś a przynajmiej w taki sposób" trwa juz dobrych pare lat na
                                    forach portalu gazeta.pl

............. brak komentarzy .................

A ostatnich gryza psy ... :-)
                                    • borasca0107 Re: ........ druga fala z dradamem na wierzchu .. 06.02.05, 23:08
                                      ala84tol napisała:

> Na wstepie pragne napisac, ze jestem zawiedziony, bo nieznalazlem tego czego
                                      > szukalem. No chyba, ze to co ponizej wypelni owa luke.

zawiedzioNY??? :)))

eehh.. to jeszcze gorzej - ja myslalam, ze to pranie siersci Dradama, a teraz
                                      mojej to byl zwykly PMS a tu sie okazuje, ze to nie UNA tylko UN??? :)))

Zal mi troche Twojego wysilku - zastanawiam sie ile osób poswięci sie aby w
                                      ogole otworzyc linki ktore tak skrupulatnie wyszukujesz i zalączasz??? :))

No nic... w kazdym razie milego dzionka zycze... wyszedlbys lepiej na spacer
                                      zamiast tutaj tak bez sensu piane ubijac! :)

Pozdrawiam:)

a swoja droga, przypomniales mi - ciekawe co sie z Qoczurkiem stalo :)))

pa...
                                      • qoczurek the third WAVE... 07.02.05, 01:43
                                        borasca0107 napisała:

> a swoja droga, przypomniales mi - ciekawe co sie z Qoczurkiem stalo :)))

hmm...
                                        ciekawe, przebijajac sie z pewnym trudem przez
                                        najwidoczniej najpopularniejszy watek ostatnich dni a moze nawet tygodni,
                                        natrafiam na takie interesujace dywagacje na temat losu niejakiego
                                        qoczurka
                                        hehe, dzieki za zainteresowanie, chociaz moja wrodzona
                                        podejrzliwosci podsuwa mi raczej makabryczne pomysly co do samej
                                        przyczyny tego zaintersowania
                                        tym nie mniej dzieki i pozdrawiam ;P
                                        btw, moze mi ktos wytlumaczy o co chodzi w tym watku opanowanym
                                        przez dobrze znanego drewa i jego nemesis alamakota
                                        moze ktos o dobrze rozwinietej trzeciej polowie mozgu moze zrozumiec te
                                        abstrakcyjne pelne zimnej pogaredy i emocji wywody, dla mnie szkoda czasu...

ale co ty tu robisz
                                        Bozenko?
                                        czy to twoja zyciowa pasja walki z glupota i chamstwem
                                        zwabily ci na ten watek
                                        czy tez oblodzenie drog nie pozwala na ulubiona rekreacje rowerowa?

u mnie kolejny piekny dzien, cieplo, zielen i kwiaty ruszaja do ataku
                                        czego i wam w Kanadzie zycze :))

• ala84tol Re: the third WAVE... 07.02.05, 01:52
                                          qoczurek napisał:

> u mnie kolejny piekny dzien, cieplo, zielen i kwiaty ruszaja do ataku
                                          > czego i wam w Kanadzie zycze :))
                                          >

znaczy sie wiosna panie sierzancie :-)
                                        • borasca0107 Re: the third WAVE... 07.02.05, 03:07
                                          qoczurek napisał:

> ale co ty tu robisz
                                          > Bozenko?

oooooo! Qiczuuuuśśśśś sie odnalazl!!! :)))))
                                          nie wierze wlasnym oczom!!! :))

ale ale...skąd Ty znasz moje imie??!!
                                          Przyznaj się bez bicia bo inaczej
                                          wióry z sierści polecą!!! :))))

> u mnie kolejny piekny dzien, cieplo, zielen i kwiaty ruszaja do ataku
                                          > czego i wam w Kanadzie zycze :))

kwiaty, rozumiem, w doniczce???? :))
                                          przecież to aż wydaje się nierealne,
                                          aby gdziekolwiek indziej śniegu nie bylo:)

Pozdrowionka:)
                                          • ala84tol Re: the third WAVE... 07.02.05, 03:27
                                            borasca0107 napisała:

> kwiaty, rozumiem, w doniczce???? :))
                                            > przecież to aż wydaje się nierealne,
                                            > aby gdziekolwiek indziej śniegu nie bylo:)

No widzisz. Nie tylko paja cie ominela ale i wiosna. Na naszym brzegu juz od
                                            kilku tygodni wiosennie (tez Kanada) z pierwszymi kwiatami na laczkach i
                                            paczkami na krzaczkach i drzewkach. Dzisiaj u nas troszeczke padalo. Za to
                                            jutro bedzie piekna sloneczna pogoda (tez w Kanadzie). Bo Kanada to rowniez BC.
                                            Nieprawdaz?
                                          • qoczurek Re: the third WAVE... 07.02.05, 15:11
                                            borasca0107 napisała:

> ale ale...skąd Ty znasz moje imie??!!

A jak myslisz?
                                            Skad moge wiedziec?

OK, jak zwykle prawda jest duzo bardziej prozaiczna i prawie nudna
                                            nie trudno sie domyslec,
                                            ze sama to oglosilas w naglym, trudnym do opanowanie przyplywie somouwielbienie,
                                            kiedy to twoj forumowy instynkt obronny oslabl na moment
                                            przygnieciony twoja legendarna duma i pycha ;)

ale nie ma sie czego wstydzic Bozenka to bardzo ladne imie
                                            kojarzy mi sie z dobrym winem, ktore chociaz wymaga troche
                                            ostatecznego szlifu, ma w sobie jakis ukryty blizej nieokreslony
                                            wrecz intrygujacy potencjal...

"... fairly bright cherry ruby with black highlights and cherry rim. The
                                            bouquet is powerful and strongly fruit laced, with cherry fruit and berry fruit
                                            jam mingling with slight sandalwood and deft spice. Pleasant and harmonious in
                                            a vibrantly youthful key. On the palate it's full, rich, and powerful, with
                                            strong cherry fruit with forest berry fruit overtones supported by warm spicy
                                            tannins that have some greenish graphite shavings and flow into considerable
                                            warmth. Pleasant in a young aggressive key, and will work well with succulent
                                            hearty roasts that will benefit from its aggressiveness. Not for lovers of
                                            smooth soft wines now (it will settle some over the next 3-5 years), but if you
                                            like the style it is refreshing and enjoyable... "
                                            • borasca0107 Re: the third WAVE... 07.02.05, 16:02
                                              qoczurek napisał:

> OK, jak zwykle prawda jest duzo bardziej prozaiczna i prawie nudna
                                              > nie trudno sie domyslec,
                                              > ze sama to oglosilas w naglym, trudnym do opanowanie przyplywie
                                              > somouwielbieniu kiedy to twoj forumowy instynkt obronny oslabl na moment
                                              > przygnieciony twoja legendarna duma i pycha ;)

:)))))))

qoczurku - zastanawiam sie, skad bierze sie we mnie
                                              ta przeogromna ochota wywieszenia Twojego futerka na trzepak..hmmm :)))))))

:p
                                    • dradam1 Re: ........ druga fala z dradamem na wierzchu .. 06.02.05, 23:08
                                      ala84tol napisała:

(...)
                                      > >
                                      > >
                                      > Na wstepie pragne napisac, ze jestem zawiedziony, bo nieznalazlem tego czego
                                      > szukalem. No chyba, ze to co ponizej wypelni owa luke.
                                      >
                                      >

May I help you ?

Pozdrawiam

dradam1

PS. Radze zagladnac pod :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23005&w=20305318&a=20305318&v=2&wv.x=0

• ala84tol ........ trzecia fala z dradamem na wierzchu .. 06.02.05, 23:28
                                        dradam1 napisał:

> PS. Radze zagladnac pod :
                                        >
                                        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23005&w=20305318&a=20305318&v=2&wv.x=0
                                        >

Reklama - dzwignia ...
                                        Dzwigniami poslugiwana juz sie w starozytnosci ...

Najwazniejsze aby o Tobie gadali. A co gadaja - niewazne. Wazne, ze rozmawiaja
                                        o Tobie i o forum "Kanada i jej Polonia" :-)

Powodzenia w "walce o wolnosc i demokracje". A tak na marginesie. Nieuwazasz,
                                        ze "duch europejskosci" jakos zanika w Kanadzie? Patrzac na polityke
                                        imigracyjna rzadu federalnego nietrudno wyciagnac taki wniosek.

..... a psy same sie pogryzly w walce o ofiare ........
                                        • dradam1 Re: ........ trzecia fala z dradamem na wierzchu 06.02.05, 23:41
                                          ala84tol napisał:

>
                                          > Reklama - dzwignia ...
                                          > Dzwigniami poslugiwana juz sie w starozytnosci ...

Myslisz o powiedzeniu : "dajcie mi punkt podparcia, a porusze Ziemie ?"

>
                                          > Najwazniejsze aby o Tobie gadali. A co gadaja - niewazne. Wazne, ze
                                          rozmawiaja
                                          > o Tobie i o forum "Kanada i jej Polonia" :-)

Sames zaczal, wiec mysle, ze powinienem Ci podziekowac !

>
                                          > Powodzenia w "walce o wolnosc i demokracje". A tak na marginesie. Nieuwazasz,
                                          > ze "duch europejskosci" jakos zanika w Kanadzie? Patrzac na polityke
                                          > imigracyjna rzadu federalnego nietrudno wyciagnac taki wniosek.

Hmmm, patrzac na te piekne Koreanki , a takze , odrobine mniej , Wietnamki, to
                                          nie jestem takim przeciwnikiem "ajatyckosci". Ja wiem, ze w tym momencie wylazi
                                          ze mnie, ze jestem "feminista", ale staremu lwu pozostalo tylko ryczenie.

>
                                          >
                                          > ..... a psy same sie pogryzly w walce o ofiare ........

Znasz liste dyskusyjna "PSY" ?
                                          Moj rotweiler i ja Ciebie zapraszamy...

Pozdrawiam

dradam1
                                          • ala84tol Re: ........ czwarta fala z dradamem na wierzchu 07.02.05, 00:20
                                            dradam1 napisał:

> Myslisz o powiedzeniu : "dajcie mi punkt podparcia, a porusze Ziemie ?"

dokladnie - w samej rzeczy

> Sames zaczal, wiec mysle, ze powinienem Ci podziekowac !

nie ja zaczalem, ale od przybytku glowa nie boli, wiec sie nie krepaj :-)
                                            moze mnie zapiszesz na swoje forum? Obiecuje byc grzeczny. Przeczytalem
                                            regulamin i wyrazam publicznie swoja zgode na przestrzeganie netykiety na w/w
                                            forum. Co ty na to?

> Hmmm, patrzac na te piekne Koreanki , a takze , odrobine mniej , Wietnamki,
                                            to
                                            > nie jestem takim przeciwnikiem "ajatyckosci".

Nie wymieniasz osobnikow pci meskiej ani politykow li biznespipul. Znaczy
                                            sie "cos w tym jest".

> ze mnie, ze jestem "feminista", ale staremu lwu pozostalo tylko ryczenie.

Tylko nie zaglosno. Wiesz jak to jest o tej krowie co duzo ryczy. No ale lwy
                                            nie daja mleka.

> Znasz liste dyskusyjna "PSY" ?
                                            > Moj rotweiler i ja Ciebie zapraszamy...

Nie znam. :-) Podaj link, to chetnie tam zagladne.

> Pozdrawiam

No to ja cie rowniez po staropolsku.

>
                                            >
                                            > dradam1
                                            • Gość: dradam Re: ........ czwarta fala z dradamem na wierzchu IP: *.direcpc.com 07.02.05, 00:35
                                              ala84tol napisała:

> nie ja zaczalem, ale od przybytku glowa nie boli, wiec sie nie krepaj :-)
                                              > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html ?f=23005
                                              > moze mnie zapiszesz na swoje forum? Obiecuje byc grzeczny. Przeczytalem
                                              > regulamin i wyrazam publicznie swoja zgode na przestrzeganie netykiety na w/w
                                              > forum. Co ty na to?

A pamietasz Ty swoj post :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=15214250&a=15377052
                                              Trzeba byc konsekwentym, prawda ? Rozumiem Twoje intencje, ale moze najpierw
                                              odwolasz to posadzenie mnie o "personality" problems ?

>
                                              >
                                              > > Hmmm, patrzac na te piekne Koreanki , a takze , odrobine mniej , Wietnamk
                                              > i,
                                              > to
                                              > > nie jestem takim przeciwnikiem "ajatyckosci".
                                              >
                                              >
                                              > Nie wymieniasz osobnikow pci meskiej ani politykow li biznespipul. Znaczy
                                              > sie "cos w tym jest".

Myslenie ma wielka przyszlosc !
                                              Widze to po Tobie !

>
                                              >
                                              > > ze mnie, ze jestem "feminista", ale staremu lwu pozostalo tylko ryczenie.
                                              >
                                              > Tylko nie zaglosno. Wiesz jak to jest o tej krowie co duzo ryczy. No ale lwy
                                              > nie daja mleka.

Hm...

>
                                              >
                                              > > Znasz liste dyskusyjna "PSY" ?
                                              > > Moj rotweiler i ja Ciebie zapraszamy...
                                              >
                                              >
                                              > Nie znam. :-) Podaj link, to chetnie tam zagladne.
                                              >

Dostepna tylko dla zapisanych. Przy zapisie obowiazuje wykazanie sie
                                              referencjami od psa.

Pozdrawiam

dradam
                                              • byt2 Czy takie psie "referencje" sa wymagane ? 07.02.05, 01:03
                                                Gość portalu: dradam napisał(a):

Przy zapisie obowiazuje wykazanie sie
                                                > referencjami od psa.
                                                • Gość: dradam Re: Czy takie psie "referencje" sa wymagane ? IP: *.direcpc.com 07.02.05, 01:13
                                                  byt2 napisał:

> The dog mauled a three-year-old boy last year and left injuries requiring
                                                  more
                                                  > than 200 stitches.
                                                  > ****
                                                  > A 25-year-old man may need extensive reconstructive surgery after being
                                                  > attacked in a parking lot by two pit bulls.

A ilu osobom psy uratowaly zycie ?

Widzisz to nie jest taki prosty problem, jak to niektorzy usiluja przedstawic.
                                                  Bo to czlowiek udomowil wilka, wyhodowal z niego psa. Bo widocznie mu ten pies
                                                  byl potrzebny...

I tak jest nadal.
                                                  Ale ten pies tez ma swoje wymagania. Musi sie dobrze czuc w czlowieczym stadzie.
                                                  Musi byc dobrze traktowany, musi miec miejsce, jedzenie i woda , a przede
                                                  wszystkim musi byc kochany. I wtedy bedzie Ciebie tez kochal...

Miektorzy ludzie zapominaja, ze pies ma tez potrzeby. Nie tylko "fizyczne", ale
                                                  takze socjalne. Bo dla psa czlowiek i jego rodzina, jest jego "stadem".

Jak nie ma tej rownowagi miedzy wymaganiami pod adresem psa i tego co mu sie
                                                  zapewnia, to pies nie czuje i zachowuje sie "dobrze". I dochodzi do tragedii
                                                  takie jak opisane.

Pozdrawiamy

dradam1 and Max

Ps. Wiadomosc dla Pan :
                                                  -jak nalezy traktowac meza ?
                                                  -nalezy go traktowac jak psa !
                                                  -To znaczy dobrze karmic, czesto glaskac i od czasu do czasu wypuscic wolno aby
                                                  sie wybiegal.

• borasca0107 Re: Czy takie psie "referencje" sa wymagane ? 07.02.05, 01:42

> Ps. Wiadomosc dla Pan :
                                                    > -jak nalezy traktowac meza ?
                                                    > -nalezy go traktowac jak psa !
                                                    > -To znaczy dobrze karmic, czesto glaskac i od czasu do czasu wypuscic wolno
                                                    aby
                                                    >
                                                    > sie wybiegal.

:o))))))))

A swoją drogą uważam, że to zlośliwe, obrażliwe powiedzenie czlowiekowi
                                                    'Ty Psie' jest baaaaaaaardzo krzywdzące.... dla psa:)

Zmienilabym to raczej na 'Ty Czlowieku' :)

Nikt ani nic nie dorówna czlowiekowi w okrucieństwach.

(żal mi ontaryjskich pittbullów!!!)

a tak na marginesie, Dradam... te psie referencje jak maja wyglądać??:)
                                                    Odcisk lapy na klawiaturze czy wystarczy liznięcie różowym jęzorem
                                                    monitora?? :))))
                                                  • ala84tol Re: Czy takie psie "referencje" sa wymagane ? 07.02.05, 02:05
                                                    borasca0107 napisała:

> a tak na marginesie, Dradam... te psie referencje jak maja wyglądać??:)
                                                    > Odcisk lapy na klawiaturze czy wystarczy liznięcie różowym jęzorem
                                                    > monitora?? :))))

No wiesz co? Gdybym cie nie znal, wyciagnalbym wniosek, ze sobie kpiny
                                                    robisz. :-)

Ja swojego psa juz dawno nauczylem pisac i czytac. Mnie tylko interesuje czy te
                                                    referencje maja byc poswiadczone jakos i przez kogo?

• Gość: dradam1 Re: Czy takie psie "referencje" sa wymagane ? IP: *.direcpc.com 07.02.05, 02:46
                                                    ala84tol napisała:

(...)
                                                    >
                                                    > Ja swojego psa juz dawno nauczylem pisac i czytac. Mnie tylko interesuje czy
                                                    te
                                                    >
                                                    > referencje maja byc poswiadczone jakos i przez kogo?

dradam.polscy-lekarze.net/naszepsy/prawo_jazdy_zart.jpg
                                                    dradam.polscy-lekarze.net/naszepsy/max.gif
                                                    Pozdrawiamy

dradam1 and Max
                                                  • borasca0107 Re: Czy takie psie "referencje" sa wymagane ? 07.02.05, 03:18
                                                    ala84tol napisała:

> No wiesz co? Gdybym cie nie znal, wyciagnalbym wniosek, ze sobie kpiny
                                                    > robisz. :-)

hmmmm... a ja gdybym Cię znala to pomyślalabym, że poważnie mówisz??? :)))

a teraz serio... pleaseeeee, napisz, że mnie nie znasz!! Bo inaczej nabawie się
                                                    na ulicy (tylko nie mylić z latarniami!GRR:)) ticku nerwowego od ciąglego
                                                    oglądania za siebie... :)))))))))
                                                  • ala84tol .......... w sprawie ticku nerwowego ............. 07.02.05, 03:30
                                                    borasca0107 napisała:

> hmmmm... a ja gdybym Cię znala to pomyślalabym, że poważnie mówisz??? :)))

No przeciez dalas upust swoim talentom, dajac wszem i wobec do poznaki, ze mnie
                                                    znasz. A teraz sie wycofujesz? :-(

> a teraz serio... pleaseeeee, napisz, że mnie nie znasz!! Bo inaczej nabawie
                                                    się
                                                    >
                                                    > na ulicy (tylko nie mylić z latarniami!GRR:)) ticku nerwowego od ciąglego
                                                    > oglądania za siebie... :)))))))))

No trudno. Ja bede tyl a ty bedziesz miala ticka nerwowego ... :-)
                                                  • Gość: dradam Re: Czy takie psie "referencje" sa wymagane ? IP: *.direcpc.com 07.02.05, 03:11
                                                    borasca0107 napisała:

(...)
                                                    >
                                                    > Zmienilabym to raczej na 'Ty Czlowieku' :)
                                                    >
                                                    > Nikt ani nic nie dorówna czlowiekowi w okrucieństwach.

I to jest prawda.

dradam.polscy-lekarze.net/naszepsy/44.jpg
                                                    dradam.polscy-lekarze.net/naszepsy/59.jpg
                                                    Pozdrawiam

dradam1
                                                  • ala84tol Re: Czy takie psie "referencje" sa wymagane ? 07.02.05, 03:32

> dradam.polscy-lekarze.net/naszepsy/59.jpg

albo inaczej :

"badz czlowiekiem, nie badz wisnia"

No to co z tymi namiarami na konferencyjke?
                                                    A co z zapisami na forum? Przeciez odwolalem ...
                                                  • byt2 PSY - problem publiczny . 07.02.05, 04:30
                                                    borasca0107 napisała:

> A swoją drogą uważam, że to zlośliwe, obrażliwe powiedzenie czlowiekowi
                                                    > 'Ty Psie' jest baaaaaaaardzo krzywdzące.... dla psa:)
                                                    > Zmienilabym to raczej na 'Ty Czlowieku' :)
                                                    > Nikt ani nic nie dorówna czlowiekowi w okrucieństwach.
                                                    > (żal mi ontaryjskich pittbullów!!!)

A mnie jest zal niewinnych ofiar psich klow :

www.cbc.ca/consumers/market/files/health/dangerousdogs/
                                                    "We estimate, based on the American experience, and our statistics, that
                                                    reliably there are … 400,000 to 500,000 bites in this country," Therien told
                                                    Marketplace. "It's a major, major public health problem. I think a lot of
                                                    people have really buried their heads in the sand and it's about time we
                                                    address it."

www.cbc.ca/story/canada/national/2003/11/04/dogmaul_nb031104.html
                                                    SAINT JOHN, N.B. - The man whose Rottweilers mauled a four-year-old New
                                                    Brunswick boy to death told an inquest on Tuesday the dogs were not aggressive
                                                    before the attack.
                                                    Mike Clark's three dogs attacked and killed James Waddell, known as "little
                                                    Jim," in the backyard of the boy's father's Kingston Peninsula home last March.

news.bbc.co.uk/onthisday/hi/dates/stories/august/5/newsid_2527000/2527393.stm
                                                    A two-year-old girl is recovering in hospital after being savaged by a
                                                    Rottweiler dog.

================================================================================

Dla pelniejszej informacji zdolnosci edukacyjne Rottweiler,a sa bliskie zeru :

Learning Rate: Low, Obedience - Low, Problem Solving - Low

• ala84tol Re: PSY - problem publiczny . 07.02.05, 05:07
                                                    byt2 napisał:

> Dla pelniejszej informacji zdolnosci edukacyjne Rottweiler,a sa bliskie zeru :
                                                    >
                                                    > Learning Rate: Low, Obedience - Low, Problem Solving - Low

dla scislejszej informacji: te trzy x low odnosi sie do low self estime
                                                    wlascicieli lub trenerow :-( i dlatego takie sa statystyki
                                                  • Gość: dradam1 Max sie zastanawia IP: *.direcpc.com 07.02.05, 16:27
                                                    ala84tol napisał:

>
                                                    > > Dla pelniejszej informacji zdolnosci edukacyjne Rottweiler,a sa bliskie z
                                                    > eru :
                                                    > >
                                                    > > Learning Rate: Low, Obedience - Low, Problem Solving - Low
                                                    >
                                                    > dla scislejszej informacji: te trzy x low odnosi sie do low self estime
                                                    > wlascicieli lub trenerow :-( i dlatego takie sa statystyki

Max postanowil to wszystko sprawdzic.
                                                    Niestety nie ma za duzo wolnego czasu, bo ma randke z przyjaciolkami.
                                                    No i na jutro wypada termin sprawdzenia populacji kojotow w okolicy. Nadzor nad
                                                    naszymi kociakami to tez "full time job".
                                                    Oswiadczyl, ze jak sie odrobi, to zadecyduje o Twoim zapisie.
                                                    Na razie zmienil mi, bestia, password na serwerze, wiec nie moge nic zrobic.

Pozdrawiamy

dradam & Max

Ps. Odezwe sie jak wroce z pracy.
                                                  • ala84tol ........ do Maxa ............................... .. 07.02.05, 19:08
                                                    Gość portalu: dradam1 napisał(a):

> Oswiadczyl, ze jak sie odrobi, to zadecyduje o Twoim zapisie.
                                                    > Na razie zmienil mi, bestia, password na serwerze, wiec nie moge nic zrobic.

Maxiu, nie badz czlowiekiem :-) oddaj password.

Na skape mozna mnie znalezc pod tym samym nikiem. Tak, ze Maxiu jak sie
                                                    dogadamy z dradam1-em to i my moze sobie pogadamy. :-)

pozdrawiam
                                                  • borasca0107 Re: ........ do Maxa ............................ 08.02.05, 19:31
                                                    ala84tol napisała:

> Maxiu, nie badz czlowiekiem :-) oddaj password.

:))))))))))

eeehh... Alatolu:) (84 to Twoje latka?:)))

nie wiesz jak sprawy zalatwiac - zaginaj na poczte i FEDEXem wyslij paczke do
                                                    Maxia - z kilogramem wedzonego boczku...Jak juz tam bedziesz to od razu wyslij
                                                    druga paczke - tym razem do mnie - z dwoma kilogramami swiezutkiej
                                                    wlasnorecznie robionej truskawkowej paji - koniecznie posypanej cukrem
                                                    pudrem!!!!! :)))

takim sposobem wilk bedzie caly i owca syta :))))))))

Maxiu osobiscie wpisze Cie na liste
                                                    bez pytania Dradama o opinie, a ja przy
                                                    okazji sprawdze ile jest prawdy w tych
                                                    Twoich przechwalkach o tym, ze wlasnorecznie
                                                    potrafisz cos zjadliwego upitrasic :))))

;p
                                                  • ala84tol Re: .....to mialo byc do Maxa ............. 08.02.05, 20:36
                                                    borasca0107 napisała:

> eeehh... Alatolu:) (84 to Twoje latka?:)))

Nie jestem lwem i nie rycze :-)
                                                    A 84 to zagadka. Jesli ja odgadniesz w ciagu 6 dni od czsu pojawienia sie tego
                                                    wpisu to masz nie fedexem ale do drzwi twoich dostarczona paczke -
                                                    niespodzianke. Czas start. Masz dokladnie 144 godziny. :-)

> takim sposobem wilk bedzie caly i owca syta :))))))))

Wilk - znaczy sie Maxio
                                                    Owca - znaczy sie borasca0107
                                                    :-)

> Maxiu osobiscie wpisze Cie na liste
                                                    > bez pytania Dradama o opinie, a ja przy

Ja bym nie byl tego taki pewny.

> okazji sprawdze ile jest prawdy w tych
                                                    > Twoich przechwalkach o tym, ze wlasnorecznie
                                                    > potrafisz cos zjadliwego upitrasic :))))

Jest wiele osob, ktore do tej pory nie moga sie otrzasnac z szoku. Ja tobie
                                                    tego nie zycze. Powinnas uwierzyc na slowo :-)

Pozdrowka
                                                  • byt2 Re: .....to mialo byc do Maxa ............. 08.02.05, 21:07
                                                    ala84tol napisała:

> A 84 to zagadka.

--------------------------------------
                                                    To nie zagadka to twoj IQ .
                                                  • ala84tol Re: .....to mialo byc do Maxa ............. 08.02.05, 22:08
                                                    byt2 napisał:

> --------------------------------------
                                                    > To nie zagadka to twoj IQ .

Odpowiedz nie prwidlowa. A poza tym zagadka byla dla boraski
                                                  • hummerr Re: .....to mialo byc do Maxa ............. 08.02.05, 21:11
                                                    ala84tol napisała:

> borasca0107 napisała:
                                                    >
                                                    > > eeehh... Alatolu:) (84 to Twoje latka?:)))
                                                    >
                                                    >
                                                    > Nie jestem lwem i nie rycze :-)
                                                    > A 84 to zagadka. Jesli ja odgadniesz w ciagu 6 dni od czsu pojawienia sie
                                                    tego
                                                    > wpisu to masz nie fedexem ale do drzwi twoich dostarczona paczke -
                                                    > niespodzianke. Czas start. Masz dokladnie 144 godziny. :-)

that's very challenging indeed, how about 2 minutes?
                                                    84tol = lot48 or lance48lot

48 =

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20479&w=15248834&a=15320912
                                                    plus kilka innych nickow ktore lubuja sie w zagadkach w sygnaturce
                                                    i kilku innych rzeczach...

:)))))))

• borasca0107 Re: .....to mialo byc do Maxa ............. 08.02.05, 21:54
                                                    hummerr napisał:

> 84tol = lot48 or lance48lot

jesli to jest prawidlowe rozwiazanie zagadki
                                                    to sie strasznie ciesze - bo jak rozumiem, nagroda
                                                    i tak podjezdza pod moje drzwi, prawda??? :)))))))))))
                                                  • hummerr Re: .....to mialo byc do Maxa ............. 08.02.05, 22:09
                                                    > to sie strasznie ciesze - bo jak rozumiem, nagroda
                                                    > i tak podjezdza pod moje drzwi, prawda???

alez oczywiscie Bozenko, I will split with you,
                                                    under certain conditions ;)
                                                    a teraz lec do drzwi i zacznij sprawdzac, every 5 minutes or so,
                                                    hey you never know...
                                                    :))
                                                  • ala84tol Re: .....to mialo byc do Maxa ............. 08.02.05, 22:15
                                                    hummerr napisał:

> a teraz lec do drzwi i zacznij sprawdzac, every 5 minutes or so,
                                                    > hey you never know...
                                                    > :))

Zanim paczka nadejdzie, najpierw otrzymasz telefon abys nie musiala biegac co
                                                    piec minut or so :-)
                                                    PS. Bedzie za potwierdzeniem odbioru :-)
                                                    Ale ile to czasu pozostalo ? :-)
                                                  • borasca0107 Re: .....to mialo byc do Maxa ............. 09.02.05, 14:49
                                                    hummerr napisał:

> alez oczywiscie Bozenko,

:)))
                                                    tick lewego oka z odchyleniem na prawo juz na stale u mnie zagoscil:)))

> I will split with you,
                                                    > under certain conditions ;)

uff.. dzieki Bogu, ze zglaszasz sie na ochotnika
                                                    w koncu ktos musi sprawdzic, czy niespodzianka nie jest zatruta:))
                                                  • ala84tol ........... .....no to ............. 09.02.05, 17:33
                                                    borasca0107 napisała:

> hummerr napisał:

> > I will split with you,

> w koncu ktos musi sprawdzic, czy niespodzianka nie jest zatruta:))

podesle dwie przesylki dla przyzwoitosci - no ale ile to czasu zostalo ?? :-)
                                                  • borasca0107 Re: ........... .....no to ............. 10.02.05, 04:45
                                                    ala84tol napisała:

> podesle dwie przesylki dla przyzwoitosci - no ale ile to czasu zostalo ?? :-)

aahh... ile czasu zostalo do czego? to prawidlowa
                                                    bingo zagadka ma być rozstrzelona w określonym czasie? :))))

dwie przesylki dla przyzwoitości czy pewności, ze jeśli
                                                    w pierwszej granaty nie odbezpieczą się to druga
                                                    napewno nie zawiedzie??? hhmmmm... :))

to ja już chyba lepiej odszczekam to zdiagnozowanie
                                                    schizofrenii - tak na wszelki wypadeczek :)))))))
                                                  • ala84tol Re: .....tak.. .....no to ............. 10.02.05, 19:52
                                                    borasca0107 napisała:

> aahh... ile czasu zostalo do czego? to prawidlowa
                                                    > bingo zagadka ma być rozstrzelona w określonym czasie? :))))

zaczelo sie od 144 godzin :-) czyli 6 x 24

> dwie przesylki dla przyzwoitości czy pewności, ze jeśli

dla przyzwoitosci ma sie rozumiec :-)

> w pierwszej granaty nie odbezpieczą się to druga
                                                    > napewno nie zawiedzie??? hhmmmm... :))

ja bym na taki pomysl wpadl dopiero po 144 miesiacach :-)

> to ja już chyba lepiej odszczekam to zdiagnozowanie
                                                    > schizofrenii - tak na wszelki wypadeczek :)))))))

Ja tego nie oczekuje :-)
                                                  • ala84tol Re: .....to mialo byc do Maxa ............. 08.02.05, 22:13
                                                    borasca0107 napisała:

> jesli to jest prawidlowe rozwiazanie zagadki

To nie jest prawidlowa odpowiedz. Ile godzin pozostalo?
                                                  • borasca0107 Re: .....to mialo byc do Maxa ............. 09.02.05, 15:00
                                                    ala84tol napisała:

> To nie jest prawidlowa odpowiedz. Ile godzin pozostalo?

qrcze.. nie znecaj sie nade mna:)

moja duma i pycha zatopiona w morzu samouwielbienia
                                                    nie pozwala mi myslec - nie mam czym:)

ale strzelam

84
                                                    8 inchy dlugosci
                                                    4 centymetry szerokosci?
                                                    :))))
                                                  • ala84tol .................. .....alez borasco ............. 09.02.05, 17:48
                                                    borasca0107 napisała:

> qrcze.. nie znecaj sie nade mna:)

No wiesz co ? Przeciez my juz jak dobre stare konie ... :-) Przeciez to tylko
                                                    zgadywanka :-)

> moja duma i pycha zatopiona w morzu samouwielbienia
                                                    > nie pozwala mi myslec - nie mam czym:)

Napewno jeszcze cos tam zostalo. Wez sie i skup. Przeciagnij sie. Wstan z
                                                    krzeselka (czy na czym tam siedzisz). Stan obok, tak abys miala troche miejsca.
                                                    Nabierz glebokiego oddechu. Wyyyyyyyydech. Wdeeeeeeeeeech. Wyyyyyyydech.

No a teraz ... przymknij na chwile oczy ... lewa reka nacisnij leciutko koniec
                                                    twojego nosa ... a prawa odszukaj lewe ucho tak aby reka "poszybowala" za twoja
                                                    glowa ... Powiedz teraz glosno AAAAAAAAAAAAAAAAA .... nieodrywajac rak wykonaj
                                                    trzy przysiady .... teraz odwroc sie o 180 stopni i ponownie wykonaj trzy
                                                    przysiady ... otworz oczy ... opusc rece ... i teraz udaj ze plujesz -
                                                    pojedyncze (udawane) spluniecie w kazda strone swiata (czyli cztery swiata) i
                                                    przy kazdym "splunieciu" wypowiadaj te slowa (po splunieciu) "To na twoj urok i
                                                    czar. Oddaj mi moc myslenia"

I to wszystko. Zapewniam, ze po tej gimnastyce poczujesz sie jak nowonarodzona.
                                                    Z ochota i werwa zabierzesz sie do pracy. Twoje mysli beda krazyc z szybkoscia
                                                    blyskawicy. I blask olsniewajacy rozswietli ci horyzonta. :-)

Cwiczenie mozesz powtarzac za kazdym razem kiedy poczujesz w sobie ociazenie i
                                                    depresje tudziez wszelaki stres lub inna "zaraze". :-)

> 8 inchy dlugosci
                                                    > 4 centymetry szerokosci?
                                                    > :))))

Nop. Odpowiedz nieprawidlowa.

:-)))))))0 Pozdrawiam
                                                  • ala84tol Re: .....male naprowadzenie ............. 08.02.05, 22:29
                                                    borasca0107 napisała:

> jesli to jest prawidlowe rozwiazanie zagadki
                                                    > to sie strasznie ciesze - bo jak rozumiem, nagroda
                                                    > i tak podjezdza pod moje drzwi, prawda??? :)))))))))))

Moze to cie naprowadzi na slad rozwiazania zagadki:

www.startrekfans.net/lofiversion/index.php/t15962.html

Ile czasu zostalo?
                                                  • borasca0107 Re: .....male naprowadzenie ............. 09.02.05, 15:01
                                                    ala84tol napisała:

> Moze to cie naprowadzi na slad rozwiazania zagadki:

oohhh.. to malenkie naprowadzenie mialo mi pomoc w rozwiazaniu??? GRRR :)
                                                  • ala84tol ..... no dobra no to zaczynamy od poczatu ....... 09.02.05, 17:56
                                                    borasca0107 napisała:

> oohhh.. to malenkie naprowadzenie mialo mi pomoc w rozwiazaniu??? GRRR :)

Wstan ... (powtorz cwiczenie dokladnie w/g instrukcji obslugi) ... No i jak
                                                    lepiej ci ? :-))))))

Spokojnie. Troche cierpliwosci i odpowiedz sama sie pojawi :-)

ufffffff ......
                                                  • ala84tol Re: .....to mialo byc do Maxa ............. 08.02.05, 22:11
                                                    hummerr napisał:

> that's very challenging indeed, how about 2 minutes?
                                                    > 84tol = lot48 or lance48lot
                                                    >
                                                    > 48 =

Odpowiedz nieprawidlowa. Po za tym zagadka byla dla boraski
                                                  • Gość: dradam.and.max Re: ........ do Maxa ............................ IP: *.direcpc.com 09.02.05, 00:00
                                                    borasca0107 napisała:

> ala84tol napisała:
                                                    >
                                                    >
                                                    > > Maxiu, nie badz czlowiekiem :-) oddaj password.
                                                    >
                                                    > :))))))))))

Hm....

>
                                                    > nie wiesz jak sprawy zalatwiac - zaginaj na poczte i FEDEXem wyslij paczke do
                                                    > Maxia - z kilogramem wedzonego boczku...

Ale jezeli Alatol nie mieszka w Kanadzie to mu paczki nie wpuszcza.
                                                    Latwiej juz jest wyslac te $15 panu Jasiowi z miejscowsej polskiej masarni.

Ale czy to bedzie dobry pomysl ?

Nasz Cyndi potrafila opierniczyc cala kosc udowa byka (razem z ogryzieniem
                                                    miecha, chrzastek itp.) ) w ciagu 48 godzin . Ale ona byla tak wychowana. Maxio
                                                    to jest wybredny. On to zje chlebus jak ma ten chlebus na wierzchu maselko... !

Ostatnio przyniusl kregoslup jakiego zwierzaka. Ale po kregoslupie ( na oko to
                                                    byl jakis jelen) Maxio rzygal.

No wiec na takie numery nie pojdziemy. Co Maxio jada to jada. Ale nie jakies
                                                    tam wedzone tlustosci...

Swoja droga widac jak to latwo mozna cos poradzic w sprawie imigracji do
                                                    Kanady, a potem sie okazuje, ze wcale porada nie wyszla.

(...)
                                                    >
                                                    > Maxiu osobiscie wpisze Cie na liste
                                                    > bez pytania Dradama o opinie, (...) >
                                                    >

:=))))
                                                    No comments.
                                                    Tylko trzeba bedzie "odszczekac" to co sie napisalo o rotweilerach.

Gość portalu: ala84tol 08.02.2005 18:06 napisał:

> Boje sie, ze Max nie odda passwordu. On jest na to za cwany... :-0(((

A jak Maxiu reaguje na wdzieki pci przeciwnej? Jeszcze nie spotkalem takiego
                                                    pieska co by nie zrobil tego czego sie od niego oczekuje w obliczu pci
                                                    pieknej. :-)

Z tym to jest sprawa skomplikowana. Bo Max to jest prawdziwy pies "kanadyjski".
                                                    Ma na codzien dwie przyjaciolki , dwa kociaki zreszta, Jave i Minimi. Kociaki
                                                    sa dla Maxa bardzo mile, ale nie lubia, jak sie pojawiaja w okolicy inne
                                                    dziewczyny, zwlaszcza pochodzenia psiego.

Wyjatek stanowia "Maxina" (suczka z sasiedztwa) i "Rubi" - odwiedzajaca Maxa co
                                                    wtorek suczka naszej pani zbierajacej smieci. Maxina jest troche powsinoga, ale
                                                    z Maxem i Java i Minimi sa w swietnej komitywie.

Z tymi dziewczynami kociaki sie swietnie bawia. No i Max tez. Mozna sie obsmiac
                                                    obserwujac trzy psy i dwa koty goniace sie po trawniku. Przy czym czesto gesto
                                                    to nie psy gonia koty, ale koty gonia psy...

Max, oczywiscie, co wieczor, w nocy dostaje wychodne, aby sobie policzyl kojoty
                                                    i wilki w okolicy. Co on tam robi z przedstawicielkami tejze plci pieknej to ja
                                                    nie wiem i nie chce wiedziec.

Na ogol u wilkow, jak wiadomo, do sexu dochodzi tylko wtedy gdy samica jest w
                                                    ruji. Czyli w przypadku stada wilczego jest to wylacznie samica alfa (samice
                                                    beta, gamma i tak dalej nie maja estrus). Ktora pilnuje dokladnie samiec alfa.

No i tyle to by bylo na temat Maxa. Mysle, ze na tym temat zakonczymy.
                                                    Zapraszam do napisania do mnie e-mail w kwestii zapisu tak jak to okresla
                                                    zaproszenie na "forum" (strona glowna) .

Pozdrawiam

dradam1
                                                  • borasca0107 Re: ........ do Maxa ............................ 09.02.05, 14:45
                                                    borasca0107 napisała:

> nie wiesz jak sprawy zalatwiac - zaginaj na poczte i FEDEXem wyslij paczke do
                                                    > Maxia - z kilogramem wedzonego boczku...

po wnikliwym przejrzeniu fotek Maxia i jego przyjaciolek, (oraz jego
                                                    sniadania!!:) -przyznaje bez bicia, ze pomylilam rotwelliera z ratlerkiem :)))
                                                    Stad tez mala poprawka - zamiast boczku musisz upolowac bizona, wtedy cos
                                                    wskorasz:))))

Dradam - strona jest BOMBOWA!! ZDJECIA JESZCZE LEPSZE! DZIEKI!!
                                                  • ala84tol ........ no tom siem zapisujem ................. 09.02.05, 18:05
                                                    borasca0107 napisała:

> sniadania!!:) -przyznaje bez bicia, ze pomylilam rotwelliera z
                                                    ratlerkiem :)))

Pamietaj o cwiczeniu ... :-))0 zdarza sie w najlepszej rodzinie .... czekaj, bo
                                                    to byl juz i lew i stare konie i pieski pod reka sa .... hmmm (tu drapanie w
                                                    lysinke) ... dlaczego mnie tak ssie ???

Aaa ... juz wiem (wlasnie wykonalem cwiczenie) ... przeciez ja sniadania
                                                    jeszcze nie jadlem :-( ... no to ja zaraz wracam tylko sobie cos mlasne :-)

> Stad tez mala poprawka - zamiast boczku musisz upolowac bizona, wtedy cos
                                                    > wskorasz:))))

Zapominasz boraska ze jestem PC ...

> Dradam - strona jest BOMBOWA!! ZDJECIA JESZCZE LEPSZE! DZIEKI!!

widzialem , podziwialem , :-)))))))))
                                                  • borasca0107 Re: ........ no tom siem zapisujem ............. 10.02.05, 04:53
                                                    ala84tol napisała:

> ... no to ja zaraz wracam tylko sobie cos mlasne :-)

ciągle mlaskasz? :)))))))))

> Zapominasz boraska ze jestem PC ...

hmmmmm... jeszcze jedna nie rozwiązana,
                                                    a tu już nastepną zagadką sypiesz po oczach??? ;p

pozdrowionkaaaaaaaaa....
                                                  • ala84tol ufff ........ no tom siem zapisalem ............. 10.02.05, 19:55
                                                    borasca0107 napisała:

> ciągle mlaskasz? :)))))))))

tylko jak siem oblizujem :-)

> hmmmmm... jeszcze jedna nie rozwiązana,
                                                    > a tu już nastepną zagadką sypiesz po oczach??? ;p

ale sie atmosfera rozgrzala ... juz sam nie pamietam o co chodzilo na samym
                                                    poczatku ... hmmm ... O czym to my ???? ...

> pozdrowionkaaaaaaaaa....

No ja ciebie tez ... hmmm ... o czym to my .... ? ? ?
                                                  • Gość: dradam inteligencja rotich IP: *.direcpc.com 08.02.05, 07:19
                                                    Nie wiam skad sa te dane zaczerpniete.
                                                    Najbardziej znanym autorytetem, nie tylko zreszta w Kanadzie , w tym zakresie
                                                    jest Dr. Stanley Coren (mieszkajacy zreszta w Vancouver, B.C.) .
                                                    Otoz przytacza on taka tabele : www.stanleycoren.com/e_intelligence.htm

Jak widac bardzo wysoka pozycje maja owczarki alzackie ( i slusznie), ale i
                                                    rotim nic nie brakuje.

Jezeli pozwalam sobie zabrac glos w tej materii to wynika z tego, ze pare lat
                                                    temu dla potrzeb portalu www.naszepsy.pl pisywalem recencje ksiazek i
                                                    czasopism o psach. W tym rowniez pisywalem na temat ksiazek Corena. Stad tez
                                                    mialem mozliwosc zapoznac sie z ta tematyka.

Co do self esteme wlascicieli i trenerow, to ja sie na tym nie znam...

Boje sie, ze Max nie odda passwordu. On jest na to za cwany... :-0(((

Pozdrawiamy

dradam
                                                  • byt2 Re: inteligencja rotich 08.02.05, 08:10

> Nie wiam skad sa te dane zaczerpniete.
                                                    -----------------------------------------------
                                                    dogbreedersdirectory.com/breeders.htm
                                                  • dradam1 Re: inteligencja rotich 08.02.05, 08:24
                                                    Dziekuje. To nie sa dane o inteligencji.
                                                    To sa dane o : Learning Rate: Low, Obedience - Low, Problem Solving - Low.

Max oswiadcza, ze on sie nie musi wysilac, bo i tak wszystko rozumie i wie
                                                    (skad my to znamy ?).

Co do kwestii "obedience" . Jak sie ma 55 kg zywej wagi i zebiska jak cholera
                                                    to kogo on bedzie sluchac ? Z nim trzeba pertraktowac, a nie wydawac mu
                                                    polecenia. Co oni tam napisali "Training should be kind, patient and
                                                    consistent as a Rottweilers is dominant in nature."

Ale jest dobry z dziecmi (lubi dominowac), zwlaszcza z dziewczynkami ( na priva
                                                    moge Ci wyslac pare zdjec). POza tym reszta sie zgadza : "With Children: Yes,
                                                    but does better with school aged children."

Co tam jeszcze napisali : "During the First World War the Rottweilers proved to
                                                    to be an intelligent police and guard dog." - zgadza sie 100 %.""Needs early
                                                    exposure, may show some aggression towards other dogs. "" - moze to i prawda.
                                                    Bardzo dobry z kociakami ( zwlaszcza plci zenskiej).

Pozdrawiamy

dradam.and.max (mamy takie e-mail konto)
                                                  • borasca0107 Re: inteligencja rotich 08.02.05, 19:48
                                                    dradam1 napisał:

> Ale jest dobry z dziecmi (lubi dominowac), zwlaszcza z dziewczynkami ( na
                                                    >priva moge Ci wyslac pare zdjec).

:))))))))))

pare zdjec dziewczynek??? nie dziekuje.. :)
                                                    panienki rozsylajcie pomiedzy soba - ja poprosze
                                                    o fotki samego Maxia!!! :)))
                                                  • Gość: dradam1 zdjecia Maxa IP: *.direcpc.com 08.02.05, 19:59
                                                    borasca0107 napisała:

> dradam1 napisał:
                                                    >
                                                    > > Ale jest dobry z dziecmi (lubi dominowac), zwlaszcza z dziewczynkami ( na
                                                    >
                                                    > >priva moge Ci wyslac pare zdjec).
                                                    >
                                                    > :))))))))))
                                                    >
                                                    > pare zdjec dziewczynek??? nie dziekuje.. :)
                                                    > panienki rozsylajcie pomiedzy soba - ja poprosze
                                                    > o fotki samego Maxia!!! :)))
                                                    >

Zdjecia Maxa, rowniez z przyjaciolkami, znajduja sie pod URL,ktory Ci wyslalem
                                                    na Twoj e-mail account .

Pozdrawiam

dradam1
                                                  • ala84tol Re: zdjecia Maxa ....... a co ze mna? ............ 08.02.05, 20:41
                                                    Gość portalu: dradam1 napisał(a):

> Zdjecia Maxa, rowniez z przyjaciolkami, znajduja sie pod URL,ktory Ci
                                                    wyslalem
                                                    > na Twoj e-mail account .

Pozdrawienia dla Maxia.

Ja tez chce ....... :-)
                                                  • ala84tol ......... a znacie taki dowcip ............ 08.02.05, 20:48
                                                    Rozmawiaja dwaj sasiedzi:

- Pana pies pogryzl wczoraj moja tesciowa.
                                                    - Niezmiernie mi przykro, co moge dla pana zrobic?
                                                    - Blagam pana, niech mi go pan sprzeda!

:-)))

Znacie moze inne??
                                                  • ala84tol ......... aby Maxia rozbawic dowcipem ......... 11.02.05, 04:57
                                                    Biegnie zziajany pies przez pustynie i mysli:
                                                    "Jak zaraz nie znajde jakiegos drzewa to się posikam"

wrrrrrrrrrr
                                                  • borasca0107 Re: ......... aby Maxia rozbawic dowcipem ...... 11.02.05, 16:50
                                                    ala84tol napisała:

> Biegnie zziajany pies przez pustynie i mysli:
                                                    > "Jak zaraz nie znajde jakiegos drzewa to się posikam"

:)))))))))))

tylko Maxia rozbawic??
                                                    no to przepraszam, ze tez mi humor poprawiles.. grrrrr
                                                    :))))))
                                                  • sylwek07 Re: ......... aby Maxia rozbawic dowcipem ...... 11.02.05, 22:23
                                                    a nie lepiej Maxowi dac lody dla psa,,wytwarzaja w Belgii w ksztalcie kosci :))
                                                  • borasca0107 Re: ......... aby Maxia rozbawic dowcipem ...... 12.02.05, 00:57
                                                    sylwek07 napisał:

> a nie lepiej Maxowi dac lody dla psa,,wytwarzaja w Belgii w ksztalcie
                                                    kosci :))

no nie wiem Sylwek - Maxiu ma za duże zębiska
                                                    i wolalabym takiego raczej nie rozjuszać...:)

Wyobraz sobie, że ktoś kladzie Ci przed nosem apetycznego loda
                                                    - nie musi być z bitą śmietana i truskawkami, może być tylko
                                                    w czekoladzie i na patyku... na jego widok zaczynają Ci się toczyć
                                                    śliniaki i już zaczynasz wyobrażać sobie jak Ci sie bedzie
                                                    w ustach rozplywal, wbijasz zęby a tu co?? Kość??? :)
                                                    eeehh... czarno to widzę:)))))))
                                                  • ala84tol .........lepiej rozbawic nastepnym dowcipem ...... 12.02.05, 07:44
                                                    borasca0107 napisała:

> eeehh... czarno to widzę:)))))))

No to aby sie troszke rozjasnilo w tej czerni :-)

Buldog szczeka na jamniczke siedzaca na parapecie okna:
                                                    - No zeskocz tu do mnie mala...
                                                    - O nie - odpowiada suczka - jak spadne to potem bede miala taka morde jak ty!

Pozdrawiam
                                                  • borasca0107 Re: .........lepiej rozbawic nastepnym dowcipem . 14.02.05, 02:26
                                                    ala84tol napisała:

> Buldog szczeka na jamniczke siedzaca na parapecie okna:
                                                    > - No zeskocz tu do mnie mala...
                                                    > - O nie - odpowiada suczka - jak spadne to potem bede miala taka morde jak
                                                    ty!

DOBRE!!:)))))))
                                                  • ala84tol () .........lepiej rozbawic nastepnym dowcipem ... 14.02.05, 18:55
                                                    borasca0107 napisała:

> DOBRE!!:)))

Przychodzi klient do kawiarni i widzi psa zamawiającego lody czekoladowe.
                                                    - Dziwne, pies zamawia lody czekoladowe!
                                                    Na to kelnerka:
                                                    - Tez sie zdziwilam, zwykle zamawia truskawkowe.

-----------------
                                                  • ala84tol ......... dowcipem mozna poprawiac humor ...... 12.02.05, 07:46
                                                    borasca0107 napisała:

> no to przepraszam, ze tez mi humor poprawiles.. grrrrr
                                                    > :))))))

no widzisz jak milo sie zrobilo :-)

Pozdrawiam
                                                  • ala84tol ......... psi albo pieski humor .............. 13.02.05, 00:15
                                                    Po wyjsciu z kina meżczyzna zaczepia kobiete, która przyszła na seans z psem na
                                                    smyczy - przepraszam, że pania zaczepiam - tlumaczy sie - ale podczas filmu
                                                    pani pies plakal w najbardziej wzruszajacych momentach, wiercil sie w fotelu
                                                    podczas dluzyzn, a kiedy bylo trzeba smiał sie do rozpuku. Nie widzi pani w tym
                                                    nic dziwnego?

Prawde mowiac widze - przyznala kobieta - ksiazka, na podstawie ktorej
                                                    nakrecono ten film w ogole mu sie nie podobala...

------------
                                                  • ala84tol Re: inteligencja rotich i Maxiu 08.02.05, 18:06

> Boje sie, ze Max nie odda passwordu. On jest na to za cwany... :-0(((

A jak Maxiu reaguje na wdzieki pci przeciwnej? Jeszcze nie spotkalem takiego
                                                    pieska co by nie zrobil tego czego sie od niego oczekuje w obliczu pci
                                                    pieknej. :-)

• ala84tol Re: Czy takie psie "referencje" sa wymagane ? 07.02.05, 02:02

> Ps. Wiadomosc dla Pan :
                                                    > -jak nalezy traktowac meza ?
                                                    > -nalezy go traktowac jak psa !
                                                    > -To znaczy dobrze karmic, czesto glaskac i od czasu do czasu wypuscic wolno
                                                    aby
                                                    > sie wybiegal.

PS. Wiadomosc dla Panow tez powinna sie znalezc. Nieuwazasz?
                                              • ala84tol Re: ........ piata fala z dradamem na wierzchu 07.02.05, 01:59

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=15214250&a=15377052
                                                > Trzeba byc konsekwentym, prawda ? Rozumiem Twoje intencje, ale moze najpierw
                                                > odwolasz to posadzenie mnie o "personality" problems ?

"idz sie lecz czlowieku poki nie jest zapozno i nie udawaj lekarza panie
                                                dradam1, dradam, ana1p, starypie.. i jakie tam jeszcze nick name sobie
                                                wymyslisz"

Niniejszym publicznie odwoluje i wszem wobec oglaszm, ze ze skruszonym sercem i
                                                dusza lkajaca chyle czola i pokornie oswiadczam co nastepuje:

Moja wina ... tu walenie sie pinsciom w klate ... moja wina i o wybaczeni
                                                waszmosc prosze

No wiec wlasnie uczynilem cos waszmosc zapragnales. Wiec co? Zapiszesz teraz?
                                                :-)

> Dostepna tylko dla zapisanych. Przy zapisie obowiazuje wykazanie sie
                                                > referencjami od psa.

Czy poswiadczenie ma byc notarialne :-)

Pozdrawiam

• borasca0107 Re: ........ piata fala z dradamem na wierzchu 07.02.05, 03:11
                                                  ala84tol napisała:

> Niniejszym publicznie odwoluje i wszem wobec oglaszm, ze ze skruszonym sercem
                                                  i
                                                  >
                                                  > dusza lkajaca chyle czola i pokornie oswiadczam co nastepuje:
                                                  >
                                                  > Moja wina ... tu walenie sie pinsciom w klate ... moja wina i o wybaczeni
                                                  > waszmosc prosze
                                                  >
                                                  > No wiec wlasnie uczynilem cos waszmosc zapragnales. Wiec co? Zapiszesz teraz?
                                                  > :-)

:))))))))))))))

no nie, Dradam... a Ty nic na to??? :))))
                                                  • Gość: dradam1 prosze nie gwalcic ! IP: *.direcpc.com 07.02.05, 03:21
                                                    borasca0107 napisała:

>
                                                    > no nie, Dradam... a Ty nic na to??? :))))
                                                    >

Oj, ktos tu mnie gwaltuje !
                                                    A mnie sie klawiatura juz zagrzala.
                                                    Zrobi sie, jak zanalizuje sytuacje rodzinna ( w tym i wsparcie od "pets" )
                                                    kandydata.

Pozdrawiam

dradam1
                                                  • ala84tol Re: ........ piata fala z dradamem na wierzchu 07.02.05, 03:34
                                                    borasca0107 napisała:

> :))))))))))))))
                                                    > no nie, Dradam... a Ty nic na to??? :))))
                                                    >

pewnie ... a on na to jak na lato ... czeka do lata :-)
                                                  • borasca0107 Re: ........ piata fala z dradamem na wierzchu 07.02.05, 04:02
                                                    no nie... zaglądając tu dzisiaj uzbroilam się w gruby pancerz,
                                                    a skonczylo się na zerwaniu... boków... ze śmiechu:)
                                                    Chwala za to!! i dzięki za dostarczenie rozrywki!
                                                    Ciągle nie chce mi się wierzyć, że nawet Qoczurek
                                                    zszedl z dachu na chwilke!:p
                                                    I pomyślec, ze wydawalo mi sie,
                                                    ze tutaj rozmawia sie tylko 'na noże' :)

ale się Marcin (autor wątku) zdziwi gdy tu ponownie zajrzy:))))))

Teraz pora na mnie - koldra wzywaaaaa :)

bylo już coś dla pań, więc
                                                    teraz na koniec coś dla panow:)

"W biurze kolega pyta drugiego:
                                                    - Stary, co ty tam wycinasz z tej gazety?
                                                    - Notatke o tym, jak mąż zamordowal żone,
                                                    bo mu stale kieszenie przeszukiwala - odpowiada.
                                                    - I co masz zamiar zrobić z tym wycinkiem?
                                                    - Schować w do kieszeni."

Pozdrowionka... :)))
                                                  • ala84tol Re: ........ na dobranoc fala z dradamem 07.02.05, 05:09
                                                    borasca0107 napisała:

> Pozdrowionka... :)))
                                                    >

Dobranocka
                                    • byt2 Re: ........ druga fala z dradamem na wierzchu .. 06.02.05, 23:36
                                      ala84tol napisało:
                                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=18398475&a=20284151

[...]
                                      Autor: ala84tol
                                      Data: 05.02.2005 20:53

--------------------------------------------------------------------------------
                                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

********************************************************************************

Nerwy puszczaja cooo? , z litosci nie bede wiecej tobie odpowiadal .

• ala84tol ........... fala z byt2em tym razem na wierzchu .. 07.02.05, 00:26
                                        byt2 napisali:

> ala84tol napisało:
                                        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=18398475&a=20284151
                                        >

> Nerwy puszczaja cooo? , z litosci nie bede wiecej tobie odpowiadal .

Dlaczego od razu z litosci?
                                • Gość: niezalogowana tora Re: .... aby formalnosci stalo sie zadosc ....... IP: *.qc.sympatico.ca 10.02.05, 05:55
                                  o rany! alez ci sie nudzi.... ledwie rzucilam okiem i szczerze watpie czy
                                  znajdziesz tu kogos kto doceni twoja prace ;-))
                                  i po co to?
                                  • ala84tol .... wlasnie formalnosci stalo sie zadosc ....... 10.02.05, 19:58
                                    Gość portalu: niezalogowana tora napisał(a):

> o rany! alez ci sie nudzi.... ledwie rzucilam okiem i szczerze watpie czy
                                    > znajdziesz tu kogos kto doceni twoja prace ;-))
                                    > i po co to?

to tylko pozory ... :-)

i po co to
                                    i na co to ... ???

no wiesz ... tak na wszelki wypadek ... inaczej bys nie odpowiedziala :-)