olensia 19.07.06, 21:36 Od ktorego miesiaca moza juz isc z maluszkiem na basen? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kisiulak Re: od ktorego miesiaca na basen? 19.07.06, 21:38 Ja zaczęłam chodzić kilka tygodni temu, moja mała ma teraz 9 m-cy. Ale wiem że niektóre dzieci "chodzą" już od 3-ego. Pozdrawiam! Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
duniaw77 Re: od ktorego miesiaca na basen? 19.07.06, 22:52 hej olensia, na tym topiku :-) Ja zaczelam chodzic na taki normalny osiedlowy basen (woda chlorowana) jakies 2-3 tyg temu, a cora ma 7,5 m-ca. Wczesniej tylko taki maly dmuchany basenik na balkonie z woda z kranu, letnia. Jesli masz mozliwosc i checi, to zapytaj pediatre, bo czasami lekarze maja obiekcje jesli np dziecko ma jakies uczulenia. Odpowiedz Link Zgłoś
olensia Re: od ktorego miesiaca na basen? 19.07.06, 22:55 ok zapytam dzieki za odpowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: od ktorego miesiaca na basen? 19.07.06, 23:44 Chyba juz mozna od trzeciego miesiaca(ale glowy nie dam uciac), ale w wodzie nie mozna spedzic dluzej niz 15 minut, poniewaz cialko niemowlaka sie szybko wychladza. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2777 Re: od ktorego miesiaca na basen? 19.07.06, 23:44 zalezy o co Ci chodzi. Jesli myslisz o przyswajaniu malucha do wody to jak najwczesniej. Wtedy jednak musisz znalezc basen z odpowiednio ciepla woda, no i max 20 -45 min. Jesli myslisz o tym zeby sie poopalac i relaksowac :) w towarzystwie brzdaca to juz zalezy od ciebie jak sobie dajesz rade w terenie z dzieckiem. Ale chyba wczesniej jak od okolo 5 miesiaca bym nie polecala. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszka13 Re: od ktorego miesiaca na basen? 19.07.06, 23:48 nasz basen zaleca nie wczesniej niz 6 miesiecy, ale oczywiscie jesli chcesz wczesniej to nie ma problemu, ja jednak zapytalabym pediatre czy nie widzi przeciwskazan:) Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: od ktorego miesiaca na basen? 20.07.06, 03:32 zajecia na ktore keidys chodzilysmy byly juz dla dzieci od drugiego tygodnia zycia Odpowiedz Link Zgłoś
edytais Re: od ktorego miesiaca na basen? 20.07.06, 16:50 Jak tylko pepowina sie zagoi :) Ja chodzilam na basen z corka i synkiem od 1 miesiaca. Basen nie przystosowany do maluchow bo do treningu druzyny plywackiej na uczelni, wiec woda bardzo zimna. W lecie podnosza o pare stopni, niewielka roznica, wiec dalej zimno. dzieciom to nie przeszkadzalo, potem wchodzilismy do cieplej wody, zeby sie ogrzac. Ja nie mialam odwagi po cieplej wejsc do zimnej ale dzieciaki skakaly z jednej do drugiej :) edytkus, pamietasz nasze zdjecia z balii w grudniu? Michael mial miesiac. Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: od ktorego miesiaca na basen? 20.07.06, 18:20 edytais napisała: > edytkus, pamietasz nasze zdjecia z balii w grudniu? > Michael mial miesiac. oczywiscie :) Odpowiedz Link Zgłoś