Dodaj do ulubionych

od ktorego miesiaca na basen?

19.07.06, 21:36
Od ktorego miesiaca moza juz isc z maluszkiem na basen?
Obserwuj wątek
    • kisiulak Re: od ktorego miesiaca na basen? 19.07.06, 21:38
      Ja zaczęłam chodzić kilka tygodni temu, moja mała ma teraz 9 m-cy. Ale wiem że
      niektóre dzieci "chodzą" już od 3-ego.

Pozdrawiam!
      Kaśka
    • duniaw77 Re: od ktorego miesiaca na basen? 19.07.06, 22:52
      hej olensia, na tym topiku :-)
      Ja zaczelam chodzic na taki normalny osiedlowy basen (woda chlorowana) jakies
      2-3 tyg temu, a cora ma 7,5 m-ca. Wczesniej tylko taki maly dmuchany basenik na
      balkonie z woda z kranu, letnia. Jesli masz mozliwosc i checi, to zapytaj
      pediatre, bo czasami lekarze maja obiekcje jesli np dziecko ma jakies uczulenia.
      • olensia Re: od ktorego miesiaca na basen? 19.07.06, 22:55
        ok zapytam
        dzieki za odpowiedzi :)
    • nanuk24 Re: od ktorego miesiaca na basen? 19.07.06, 23:44
      Chyba juz mozna od trzeciego miesiaca(ale glowy nie dam uciac), ale w wodzie
      nie mozna spedzic dluzej niz 15 minut, poniewaz cialko niemowlaka sie szybko
      wychladza.
    • marta2777 Re: od ktorego miesiaca na basen? 19.07.06, 23:44
      zalezy o co Ci chodzi.
      Jesli myslisz o przyswajaniu malucha do wody to jak najwczesniej. Wtedy jednak
      musisz znalezc basen z odpowiednio ciepla woda, no i max 20 -45 min.
      Jesli myslisz o tym zeby sie poopalac i relaksowac :) w towarzystwie brzdaca to
      juz zalezy od ciebie jak sobie dajesz rade w terenie z dzieckiem. Ale chyba
      wczesniej jak od okolo 5 miesiaca bym nie polecala.
    • kaszka13 Re: od ktorego miesiaca na basen? 19.07.06, 23:48
      nasz basen zaleca nie wczesniej niz 6 miesiecy, ale oczywiscie jesli chcesz
      wczesniej to nie ma problemu, ja jednak zapytalabym pediatre czy nie widzi
      przeciwskazan:)
    • edytkus Re: od ktorego miesiaca na basen? 20.07.06, 03:32
      zajecia na ktore keidys chodzilysmy byly juz dla dzieci od drugiego tygodnia zycia
      • edytais Re: od ktorego miesiaca na basen? 20.07.06, 16:50
        Jak tylko pepowina sie zagoi :)
        Ja chodzilam na basen z corka i synkiem od 1 miesiaca. Basen nie przystosowany
        do maluchow bo do treningu druzyny plywackiej na uczelni, wiec woda bardzo
        zimna. W lecie podnosza o pare stopni, niewielka roznica, wiec dalej zimno.
        dzieciom to nie przeszkadzalo, potem wchodzilismy do cieplej wody, zeby sie
        ogrzac. Ja nie mialam odwagi po cieplej wejsc do zimnej ale dzieciaki skakaly
        z jednej do drugiej :) edytkus, pamietasz nasze zdjecia z balii w grudniu?
        Michael mial miesiac.
        • edytkus Re: od ktorego miesiaca na basen? 20.07.06, 18:20
          edytais napisała:

> edytkus, pamietasz nasze zdjecia z balii w grudniu?
          > Michael mial miesiac.

oczywiscie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka