Dodaj do ulubionych

Wielki Kanion Kolorado

IP: *.elartnet.pl 09.02.07, 22:48
Przepiękne miejsce i przepiękne zdjęcia! Ja też miałam przyjemnośc oglądać
Wielki Kanion "na żywo" - było to o tyle interesujące przeżycie, że panowała
wtedy okropna mgła, więc byłam bardzo rozczarowana, że taki szmat drogi i nic
nie zobaczę. Wszyscy dookoła mówili jednak, żeby sie nie martwić i powoływali
się na "słynny symptom godziny 4 po południu"... Niezbyt wierzyłam, żeby
cokolwiek mogło się zmienić, a jednak... Około godz. 16.00 mgła powoli, bardzo
powoli, zaczęła się unosić i coraz liczniej zgromadzeni turyści zaczęli
dostrzegać wyłaniające się w dole dziwne kształty. Trwało to ze dwie, trzy
godziny, część Kanionu było jeszcze we mgle, częśc już oświetlone pięknym
słońcem - widok nieziemski! A następnego poranka - piekne słońce i Kanion w
całej krasie! Jeśli ktoś byłby zainteresowany zobaczeniem zdjęć, chętnie je
udostępnię.
Pozdrawiam serdecznie
Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: Czeslaw Kasiu z checia zobacze to fotki:) IP: 194.75.238.* 10.02.07, 16:22
      Co prawda nie bylem jeszcze wogole w stanach ale zamierzam sie wybrac. Bede
      wdzieczny za mozliwosc zoabczenie tych fotek. Tylko gdzie je moge znalezc? oto
      moj mail: czeslaw.bukowiec@gmail.com
      • mieszczaneczka Re: Kasiu z checia zobacze to fotki:) 10.02.07, 18:01
        Witam! ja byłam w Kanionie Kolorado i zgadzam sie w pełni - coś tak pieknego
        trzeba zobaczyć! ja miałam to szczęście że przez cały dzien nie bylo mgły i
        widok nieziemski - niestety nie udało się zobaczyć wschodu słońca.
        • Gość: jankop jak miło że bez politycznych podtekstów można IP: *.chello.pl 11.02.07, 08:05
          pisać na forach tej sfrustrowanej gazety,jednak ja wolę przełom Dunajca jest
          bardziej ziemski i cieplejszy w oglądzie, tym bym chciał spłynąć pontonem.
          • Gość: rafcio Re: jak miło że bez politycznych podtekstów można IP: *.abhsia.telus.net 11.02.07, 09:00
            Tych dwoch rzeczy nie nalezy porownywac! Obie sa boskie!
        • Gość: Atomek Re: Kasiu z checia zobacze to fotki:) IP: *.chello.pl 11.02.07, 15:09
          tez bylem i z wrazenia prawie puscily m izwieracze, bez kitu:)
    • Gość: Gość Wielki Kanion Kolorado IP: 153.95.95.* 11.02.07, 07:54
      Veni vidi. Widok przecudowny. Żadne zdjęcia tego nie oddają. I koniecznie
      trzeba się przelecieć helikopterem na kanionem! Poryczałam się ze wzruszenia.
      • Gość: magda Re: Wielki Kanion Kolorado IP: *.ipt.aol.com 11.02.07, 14:16
        ja zwierzalam sie torbie bo nie lubie jak mnie trzesie ale widoki byly
        nieziemnskie
        • Gość: wojcias Re: Wielki Kanion Kolorado IP: *.static.spacenet.com 01.06.07, 06:03
          Widoki niesamowite. U mnie w galerii kilka zdjec z dolu kanionu.
          www.wojcias.ehost.pl/foto/displayimage.php?album=24&pos=29Pozdrawiam
          wc
        • Gość: wojcias Re: Wielki Kanion Kolorado IP: *.static.spacenet.com 01.06.07, 06:14
          Widoki niesamowite. U mnie w galerii kilka zdjec z dolu kanionu.
          www.wojcias.ehost.pl/foto/displayimage.php?album=24&pos=29Pozdrawiam
          wc

www.wojcias.ehost.pl/foto/displayimage.php?album=24&pos=49
    • nictowujek Wielki Kanion Kolorado 11.02.07, 08:17
      Fiedziu, przyjacielu. Czemu nie ma tych wszystkich fotek na Flickrze. Moglbym je dodac do swoich
      ulubionych :). Pozdrawiam

nictowujek
    • Gość: marek Wielki Kanion Kolorado IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 08:27
      Jest to przepiękne miejsce. Moje pierwsze wrażenie to jakbym się znalazł w
      piewszym rzędzie w teatrze, sceneria przytłaczająca.
    • shithead Re: Wielki Kanion Kolorado 11.02.07, 08:42
      Niestety nie widzialem. Za to widzialem: Mt Rushmore i Yellowstone Park.
    • Gość: ED Re: Wielki Kanion Kolorado IP: *.chello.pl 11.02.07, 08:43
      Czolem Kasiu,
      Wlasnie w maju wybieram sie do Stanow aby zobaczyc miedzy innymi Wielki
      Kanion.Poniewaz bylas tam i znasz to miejsce, mam dwie prosby: po pierwsze
      gdybys mogla mi przeslac zrobione przez Ciebie zdjecia oraz druga prosba, czy
      mozesz mi podsunac jakies sugestie odnosnie nie drogiego ale porzadnego noclegu
      blisko Kanionu. Pozdrawiam
      Edek
      • Gość: łukasz Re: Wielki Kanion Kolorado IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 09:02
        Wejdź na stronę moteli Days Inn i poszukaj w wyszukiwarce. Najbliższy motel
        jest oddalony jakieś 20 mil od Kanionu. Cena: ok 50-60 dolarów za dwuosobowy
        pokój.
      • slmako Re: Wielki Kanion Kolorado 11.02.07, 09:12
        Autobusem z Las Vegas 5-6 godzin w jedna strone jazdy ale na pieszo chyba ze
        sie zejdzie na dno kanionu. Roznica ponad 1200 m. Chyba lepsze jest jak
        kolezanka zawzmiankowala lot helikopterem. Ze wzgledu na skopstwo nie
        polecialem i cholernie zaluje. Kanion ma ponad 2 tys km (zalezy jak liczyc)
        wiec z jednego miejscz w parku narod. gdzie zwykle wycieczki przywoza widac to
        co na zdjeciu, W kanionie sa rozne szlaki do wedrowek pieszych kilka dni -dwa
        tygodnie i wiecej ale trzeba brac przewodnika i miec sprzet. Dlatego jesli juz
        chcxecie cos zobaczyc raz w zyciu to trza sie poskrobac na helikopter cena
        chyba ok 500 $ ( to z przed kilku lat) ale warto bo stoi sia na wdechu jeszcze
        dlugo po wycieczce.
        • Gość: kazikpy88 Re: Wielki Kanion Kolorado IP: *.hsd1.il.comcast.net 08.01.13, 06:11
          Piszecie glupoty,jestem swiezo po wycieczce z Las Vegas do Wielkiego Kanionu.Autokar + 30 minutowy przelot helikopterem kosztuje 240 dol. Wycieczka zaczyna sie o 6 rano ,dalej do Hoover Dam 20 minut postoju,4,5 godziny jazdy autokarem do miejsca startu helikoptera,po locie nad kanionem otrzymuje skromny lunch,dalej okolo 1-1,5 wolnego czasu na zdjecia(South Rim) i powrot do Las Vegas okolo 17.30 Czeka was 5 godzin jazdy i jestescie z powrotem w hotelu 22.30.Przyjemnego zwiedzania .Wycieczke mozna zabukowac dzien wczesniej przez internet lub w hotelu (jakimkolwiek)
      • Gość: tabek Re: Wielki Kanion Kolorado IP: *.mnc.pl 11.02.07, 10:03
        Czesc ED,

Ja nocowalem we Flagstaff chyba byl to hotel Quality Inn. Bylem tam w listopadzie 2005 i za jedna noc zaplacilem ok 50 dolarow. Niezly w cene wliczone bylo sniadanie. Z tego miasta jest jeszcze ok 1 godz drogi do Wielkiego Kanionu. Jak bedziesz jechal od Las Vegas pamietaj ze 1 godzinne przesuniecie ;)
        • Gość: ElG Re: Wielki Kanion Kolorado IP: *.valachnet.cz 11.02.07, 13:22
          Ja nocowalem w Tusayan, 10min drogi do kanionu, w hotelu za 60$ na noc. Rano
          zdazylem wschod slonca, potem wdol az do rzeki i zpowrotem. Wzielo mi to 9
          godzin, ale bylo fantastycznie. Z tym, ze trzeba liczyc na to, ze zaczyna sie
          zejsciem a potem wyjscie 1400 m w gore dosyc "boli". Jesli ktos jest nie w
          formie to nie probowac czegos takiego!
          Najtanszy lot helikopterem kosztuje okolo 150$.
      • Gość: Jacko Re: Wielki Kanion Kolorado IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 12:01
        Proponuje lecieć do Las Vegas i tam wynająć samochód - do Wielkiego Kanionu
        masz jakieś 5 godzin - ale droga porządna, samochód płynie, co się naoglądasz
        po drodze to twoje - Nevada, Arizona - coś pięknego. Po drodze masz Tamę
        Hoovera, Route 66, a nocleg w Vegas to nie problem. Pozdro
      • Gość: Marek Re: Wielki Kanion Kolorado IP: *.bchsia.telus.net 11.02.07, 15:00
        Jezeli chcesz przenocowac w Kanionie zrob to na samym dole przy nad Colorado a
        wtedy patrzac z dolu do gory stracisz oddech z emocji.Takiego widoku juz nigdy
        w zyciu nie obejrzysz.Najkrotsze zejscie zajmuje okolo 5 godzin na powrot
        musisz doliczyc jeszcze okolo 2 godzn wiecej pod warunkiem ze wytrzymasz to
        piekielne slonce.Powodzenia.
      • Gość: mitch Re: Wielki Kanion Kolorado IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 12.02.07, 06:58
        ED
        bylem tam w maju 2006. to sie nie da opowiedziec to trzeba na wlasne oczy z

obaczyc. hotel dostaniesz 5mil od grand canion w tusayan,holiday inn EXPRESS
        samochod wypozycz na lotnisku wFLAGSTAFF. polecam zwiedzic miejscowosc SEDONA
        t.j. okolo 30mil od FLAGSTAFF.
    • Gość: mito Re: Wielki Kanion Kolorado IP: *.bulldogdsl.com 11.02.07, 08:59
      dla mnie kanion kolorado byl zbyt wielki bym mogl go ogarnac swoim umyslem

kanion bryce podobal mi sie bardziej
      • Gość: mozz Re: Wielki Kanion Kolorado IP: *.hvc.res.rr.com 11.02.07, 18:09
        mi tez ale to sprawa gustu.
      • Gość: genio Re: Wielki Kanion Kolorado IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 20:19
        nie widzieliście parowu na końcu ulicy Kościuszki w Barlinku
        To dopiero widok !!!
    • Gość: Rafcio Re: Wielki Kanion Kolorado IP: *.abhsia.telus.net 11.02.07, 09:04
      Witaj Kasiu,
      bardzo chetnie zobaczylbym zdjecia, ktore zrobilas w kanionie. Moj adres:
      zamoyski@telus.net
      mieszkam w calgary ale jeszcze nie zdecydowalem sie na zwiedzanie ameryki,
      teraz zajmuje sie ameryka poludniowa
      pozdrawiam
      rafal
    • Gość: Amazing Woman Re: Wielki Kanion Kolorado IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.07, 09:23
      Tak widok Wielkigo Kanionu zapiera dech w piersiach. Koniecznie trzeba zobaczyć
      na żywo. No i polecam Malowaną Pustynię (Painted Desert) w Arizonie. Na mnie
      zrobiła ogromne wrażenie ze względu na grę kolorów. Coś rewelacyjnego. Miałam
      to szczeście zwiedzać Stany od Wisconsin do Arizony tego lata, ale to jest
      tylko niewielka częćś. Mam nadzieję, że kiedyś uda mi się wrócić i zobaczyć
      więcej, np. Yellowstone czy Monument Valley. Polecam również lot helikopterem
      nad Kanionem. Niezapomniane przeżycie, jedyne w swoim rodzaju, bo widok Kanionu
      z góry jest niesamowity.
    • Gość: Tomek Re: Wielki Kanion Kolorado IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 09:34
      Byłem nad Kanionem w kwietniu. To jeden z najlepszych miesięcy na jego
      oglądanie, bo są przepiękne wschody słońca, mgła jest rzadko, a turystów nie
      wiele. Widok tak niewiarygodny, że ma się wrażenie że stoi się przed ogromną
      fototapetą. Mogę udostępnić zdjęcia. Ja zatrzymałem się w miejscowości Tusayan
      (10 minut jazdy autem od Kanionu) m motelu Holiday Inn Express. Doba w pokoju
      2-os. 80dol. Po drugiej stronie drogi jest kapitalna restauracja w stylu
      Dzikiego Zachodu. Kelnerzy ubrani jak cowboy'e, i super jedzenie.
      I koniecznie trzeba zobaczyć Monument Valley- 3 godziny jazdy samochodem od
      Wielkiego Kanionu. Polecam!
      • Gość: Amazing Woman Re: Wielki Kanion Kolorado IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.07, 09:41
        Normalnie wzruszyłam się oglądając te zdjęcia, a w kanionie byłam w sierpniu.
        Również dysponuję zdjęciami. Pozdrawiam wszystkich kochających podróże. Ja już
        z chęcią bym gdzieś pojechała:)Gdyby ktoś chciał zobaczyć Malowaną Pustunię
        chętnie prześlę:)
        • Gość: milosnik podrozy malowana pustynia...please IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 10:21
          czy mógłbym prosić o te zdjęcia z malowanej pustyni? jak on jest daleko do
          kanionu i w ktorą stronę?
          zolcinski@gazeta.pl
          • Gość: janko muzykant Malowana pustynia... IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 12.02.07, 04:39
            Malowana pustynia (painted desert) jest na wschod od Flagstaff, czyli pld-wschod
            od Grand Canyon. Oficjalna nazwa parku to Petrified Forest National Park.
            Bylem tam jakies 8-10 lat temu. Okolo 3 godzin jazdy od Grand Canyon. Sprawdz
            te strone.

www.nps.gov/pefo/
      • Gość: Ian Las Vegas i Grand Canion warto zobaczyc IP: *.vc.shawcable.net 11.02.07, 09:46
        przynajmniej raz w zyciu. Bylem w Las Vegas w pazdzierniku, wykupilem sobie lot
        nad Grand Canion, super sprawa choc chcialbym kiedys jeszcze raz tam pojechac i
        zobaczyc to z ziemi. Polecam jesli ktos ma okazje tam jechac. I koniecznie
        odwiedzic Vegas. Polecam MGM hotel, bylo super.
        • Gość: sietafaka Re: Las Vegas i Grand Canion warto zobaczyc IP: *.lanet.net.pl 11.02.07, 17:06
          zwiedzialem cale zachodnie wybrzeze :) ale jakos las vegas nie zrobilo na mnie
          wrazenia ;) ale te widoki puste przestrzenie, nature ameryakenie maja piekna :)
    • Gość: jolkak11 piękniejszy chyba jest kanion na rzece Tara IP: *.toya.net.pl 11.02.07, 09:55
      niezwykle malowniczy a w dodatku super warunki kajakowe. Równie piękny jest
      kanion na rzece Morawa. Obydwa w Serbii i w Czarnogórze
    • Gość: Californios to wlasnie warto ogladac w Ameryce IP: *.aster.pl 11.02.07, 10:25
      Poza Wielkim Kanionem warto obejrzec jeszcze inne parkow narodowych, "w
      poblizu" Las Vegas. W szczegolnosci Bryce, Sequoia, Yosemite, Zion , Arches,
      Canyonland, Joshua Tree, Kings Canyon i Death Valley. To wycieczka minimum na
      dwa do trzech tygodni, ale wrazenia na cale zycie. Z Polski najlepiej
      przyleciec Condorem do Las Vagas i ta wynajac samochod.
    • mery43 Re: Wielki Kanion Kolorado 11.02.07, 10:26
      Wielki Kanion jest nie do opisania. Ale ja nie odczuwam zalu, ze nie widzialam
      go z helikoptera. Nawet z mniej boskiej "perspektywy" mozna sie nim zachwycic.
      Dla chetnych istnieje takze mozliwosc uzyskania zezwolenia(w administracji
      parku) na nocleg na dnie kanionu. Tylko trzeba byc przygotowanym na niesienie
      ze soba wody.Zaluje, ze ze wzgledu na pospiech nie udalo mi sie tego
      zrealizowac.Ale za to w czasie mojej podrozy zobaczylam tez Bryce Canion,
      Monument Valley, Yellowstone,Arches. -Wszystko godne polecenia
      Schodzac na dno kanionu warto wziac ze soba kije(szczegolnie przydaja sie
      wlasnie przy schodzeniu). Nalezy pamietac tez o zmianach temeperatur. W lecie
      na dnie kanionu jest zancznie gorecej niz na jego krawedziach.Duza ilosc wody,
      nakrycie glowy i stosowne ubranie (jasne i przewiewne) sa niezbedne.
    • Gość: ewka jest łądny ale bez przesady...same skały! IP: *.toya.net.pl 11.02.07, 11:04
      wystarczy popatrzeć, jest piekny i... jechać na łono zielonej przyrody!
      Specjalnie jakoś nie wyobrażam sobie abym pałała chęcią spędzania tam dłużej
      czasu.
      • Gość: Jana Re: jest łądny ale bez przesady...same skały! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.07, 22:26
        Zblazowanej: Aby być na łonie zielonej przyrody, nie musisz się tak strasznie
        poświęcać i jechać tak daleko. Otacza nas ona nawet w mieście w Polsce jeśli
        potrafisz to zauważyć, nawet nie musisz jechać na wieś,

Cześć,
        Jana
    • untochables Wielki Kanion Kolorado 11.02.07, 11:04
      w takim razie jade ;) zobaczyć kanion ;)
    • skipper25 Wielki Kanion Kolorado 11.02.07, 11:05
      Grand Canyon
      wydaje mi się, że taka jest jego prawidłowa nazwa.Możliwe jednak, że autor mówi
      tutaj o całym Kanionie nazywając go Kolorado.
      Jest naprawdę wielki przytoczę więc kilka liczb:
      ma 443 km długości, 16 km szerokości i 1,6 km głębokości.Skały mają do
      2 miliardów lat a przez ostatnie 5 mil. lat drążony był wodą rzeki Colorado.
      Spędziliśmy tam dwa piękne dni w 25 rocznicę naszego ślubu oglądając go z obu
      stron.Na przemieszczenie się z jego północnej na południową stronę musieliśmy
      pokonać prawie 200 km.
      Zobaczyć to "Live" jest fantastycznym przeżycie. Marzyłem o tym od lat oglądając
      dziesiątki westernów i filmów przygodowych.W końcu spełniło się i zobaczyłem tak
      jak go sobie wyobrażałem czyli po prostu Grand Canyon.
      PS.
      w "Mission: Impossible" wspinał się po jego skałach Tom Cruise.
      Na rzece Colorado można wziąść udział w raftingu tj. River Rindingu extremalnie
      niebezpiecznym spływie.Prawie tak jak na "Rzece bez powrotu" z Mariln Monroe.
      • Gość: ElG Re: Wielki Kanion Kolorado IP: *.valachnet.cz 11.02.07, 13:27
        Tom Cruise wspinal sie w filmie Mission Impossible po skalach Monument Valley!
    • mamjuzdosc Wielki Kanion Kolorado 11.02.07, 11:35
      Rzeczywiscie piekne zdjecia, choc nic nie odda ducha tego miejsca! Ja bylam tam
      w 2005 roku, pracowalam w Zion Canyon, ale do Grand Canyonu niedaleko, dlatego
      też czesto jezdzilismy do pobliskich parków samochodem; również uważam że
      helikopter do szczęścia niepotrzebny wystarczy odkryty jeep i zakręty wśród
      czerwonych skał wiatr we włosach, jeszcze dziś mnie ciarki przechodzą; a
      osobiście wolę bajkowy Bryce Canyon
      • borowik1 Re: Wielki Kanion Kolorado 11.02.07, 11:43
        ciekawe czy ktoś z lękiem wysokości dobrze by się tam czuł???
    • Gość: monis Re: Wielki Kanion Kolorado IP: *.jedrysek.kalety.net 11.02.07, 12:08
      chętnie chcialabym zobczyć Twoje fotki moj adres to skarbelek1@gazeta.pl
      pozdrawiam :)
      • Gość: Amazing Woman Re: Wielki Kanion Kolorado IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.07, 12:22
        Jeśli ktoś potrzebuje kontakt do mnie w celu fotek, podaję namiary:
        diana_s@gazeta.pl.
    • Gość: karol Re: Wielki Kanion Kolorado IP: *.aster.pl 11.02.07, 12:09
      Ja też widziałem w kwietniu zeszłego roku, to jest niesamowite wrażenie,
      pierwszy widok zapiera wdech w piersiach, patrzysz i śmiejesz się sam do
      siebie, w ogóle nie chce ci się wracać ani jechać gdzie indziej.
      Pozdrawiam karol
      • Gość: Chris Re: Wielki Kanion Kolorado IP: *.tvk.torun.pl 11.02.07, 12:36
        Jeżeli to nie sprawi problemu,ja też serdecznie poprosze o takowe zdjecia,byłem
        co prawda w Stanach,ale do Kanionu nie dotarłem:( Pozdrawiam
        christofer25@gazeta.pl
      • Gość: Zapiera dech Re: Wielki Kanion Kolorado IP: 80.51.122.* 11.02.07, 13:14
        Ja tez bylam, pieknie jest, jedno z najpiekniejszych miejsc na Ziemi. Nqa swoj
        sposob kazde miejsce jest piekne. A w Monument Valley byliscie? SLICZNIE
    • walerian2 Wielki Kanion Kolorado 11.02.07, 13:30
      Las Vegas zobaczyc i ...zapomniec.
      Wielki Kanion zobaczyc i ..poooozostanie na zawsze.
      Zadne slowa nie opisza..
    • Gość: rafał z bydzi Wielki Kanion Kolorado IP: *.chello.pl 11.02.07, 13:49
      byłem tam dwa lata temu to najpiękniejsze miejsce jakie w życiu
      widziałem,polecam każdemu!
    • Gość: sietafaka Re: Wielki Kanion Kolorado IP: *.lanet.net.pl 11.02.07, 13:58
      :) mam 1.5gb zdjec z grand canion i jakies dodatkowe 1gb z red canion i bryce
      canion :)wykonane aparatem 8MP z ogromnym obiektywem :)
      • Gość: ... A ja q... nie widzialem... IP: *.proxy.aol.com 11.02.07, 14:19
        i nie wiem jak mam pojecia czy kiedys zobacze :-((
    • Gość: Marek Re: Wielki Kanion Kolorado IP: *.dyn.optonline.net 11.02.07, 14:37
      Ja wybieram sie nad Wielki Kanion w polowie kwietnia, jak zobaczylem te zdjecia
      to juz sie naprawde nie moge doczekac!
    • Gość: irek Wielki Kanion Kolorado IP: *.ph.ph.cox.net 11.02.07, 15:12
      ...a ja tu mieszkam (Phoenix, Arizona), bylem w Kanionie z 10 razy i ciagle mi
      malo - to cos fascynujacego!
      • Gość: Marek Re: Wielki Kanion Kolorado IP: *.dyn.optonline.net 11.02.07, 15:17
        Ja wybeiram sie poraz pierwszy w kwietniu.Mam pytanie laduje w LAs vegas o
        13:30 wynajmuje samochod i jeszcze tego samego wieczoru che nocowac w
        Williams,Az zatrzymujac sie po drodze nad zapora Hoovera, a na drugi dzien
        Wielki Kanion i nocleg w Page,AZ.Co o tym sadzisz?Robi to sens?Wystarczy czasu?
        Czy plan zbyt napiety?
        • Gość: skymouse Re: Wielki Kanion Kolorado IP: *.nycap.res.rr.com 11.02.07, 16:09
          Marek
          Bedziesz mial malo czasu na swoj plan ladujesz 1.30 zanim obierzesz bagaze,i
          dostaniesz sie do auto rental bedzie 3 godzina
          Zeby zwiedzic tame Hoover potrzebujesz godzine,zobacz film,wez tour zobaczysz
          generatory,pozniej wskoczysz na droge 93 do Kingman tam wezmiesz autostrade I-
          40 ,tylko sama podroz z Las Vegas bez stopow to 5 godzin gaz do dechy nie ma w
          ogole stanowej policji>Wiliams to dziura, nocuj w Flagstaff wiekszy wybor
          hoteli stamtad jedz do Wielkiego Kanionu od tylu droga 89 pozniej 64 bedziesz
          mial wszystkie punkty widokowe
          Bedac w Flagstaff jesli masz czas podjedz do Sedona wspaniale skalne widoki,od
          Flagstaff 17 tka na poludnie
          Przelot nad Kanionem polecam Air Grand Canyon male kilkuosobowe Cessny ze
          wspanialymi pilotami 90 dolarow od osoby za 45 minut z objasnieniami
          Lotnisko jest w Tusayan zaraz przy wjezdzie do Grand Canyon Park,zobacz tez
          IMAX film jesli masz czas,nie zapomnij wziac jakis smakolyk dla skalnych
          wiewiorek ktorych jest tam pelno
          • o-poranku Re: Wielki Kanion Kolorado 11.02.07, 23:04
            nie mam pojecia jak jest z obecnoscia policji na I-40, ale wiem ze w wielu
            Stanach za przekroczenie dopuszczalnej predkosci o 20 mil(30km)/godzine mozna
            miec bardzo ciekawy nocleg w...ciupie...
            Co do wyboru pomiedzy Flagstaff a Williams: to kwestia gustu. Roznica powiedzmy
            jak pomiedzy Solina a Ustrzykami Gornymi. Dla mnie Flagstaff to typowa "tourist
            trap" a Williams czysta nostalgia, miasteczko niczym "powrot do przeszlosci" z
            podstarzalymi "charakterami" w roli mieszkancow (cos na ksztalt "Przystanku
            Alaska").Natomiast zgadzam sie, ze prawdopodobnie rozsadniej jest jednak
            spedzic te pierwsza noc w Vegas tym bardziej ze slynie ono z
            najtanszych/najbardziej luksusowych hoteli
            (+ najlepszych stolow szwedzkich). Co do noclegu w Grand Canyonie to radze
            "wy-googlowac" hotel, ktory najbardziej odpowiada jakoscia, cena i odlegloscia
            od Brzegu (warto jest byc blisko by zobaczyc wschod slonca).
            • Gość: Mozz Re: Wielki Kanion Kolorado IP: *.nyc.res.rr.com 12.02.07, 04:51
              W Flagstaff jest duzo knajp i barow (miasto czesciowo studenckie), wiec jest
              fajna atmosfera do zabawy, jesli ktos lubi. Williams bardziej dla ludzi nie
              zaineresowanych lokalna "kultura" studencka.

A z ta ciupe za pona 20 mil na godzine to troche przesadziles, rzeczywiscie, za
              przekroczenie ponad 30 mil (zalezy od stanu) mozesz dostac wezwanie do sadu
              miejskiego (cos jak kolegium), ale do ciupy to raczej nie, chyba ze jedziesz po
              pijaku. Np. zlapano mnie w Arizonie na Route 66 (w rezerwacie - uwaga tam
              bardzo czesto lapia!), jechalem ponad
              30 mil wiecej, to dali mi mandat, ktorego nawet nie zaplacilem, dopoki sad
              plemienny (!) nie przyslal mi listu. Wtedy zrobilo mi sie przykro, i
              zaplacilem. Mam nadzieje ze forsa poszla na doksztalcanie dzieci indianskich a
              nie na wode ognista dla starszyzny...

• o-poranku Re: Wielki Kanion Kolorado 12.02.07, 14:23
                A z ta ciupe za pona 20 mil na godzine to troche przesadziles, rzeczywiscie, za
                >
                > przekroczenie ponad 30 mil (zalezy od stanu) mozesz dostac wezwanie do sadu
                > miejskiego (cos jak kolegium), ale do ciupy to raczej nie,

Czyzby?
                www.mit.edu/~jfc/laws.html
                Polecam szczegolnej uwadze stan Nowy Jork.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka