Dodaj do ulubionych

ciąża która się nie rozwija

02.04.14, 15:54
Witam! Założyłam nowy watek ponieważ nie znalazłam żadnego który pasowałby do mojego przypadkusad. Jestem w 9tc licząc od OM. W 4 tyg bylam u lekarza, ale nie było nic widać.Byłam tak wcześnie ponieważ jestem po operacji tarczycy i w ciąży muszę być pod ścisłą opieką endokrynologa dlatego zależało mi na potwierdzeniu. Zrobiłam beta hcg wyszło 187 za 48h 397. Po tygodniu pojawił sie pecherzyk ciążowy . Ale nie bylo zarodka. Lekarz kazał przyjść za 2 tyg. Również nic nie było widać i stwierdził że już raczej nic się nie pojawi.. Nie dawało mi to jednak spokoju i poszłam do innego lekarza prywatnie który ma lepszy sprzęt. Ten stwierdził, że widzi i zarodek i jest bicie serca tylko ciaża jest młodsza wyglądała na 6 tydz. kazał przyjść za tydz. aby zobaczyć czy ciaża sie prawidłowo rozwija. Bylam więc dzisiaj i powiedział że nic nie urosło i ciąża nie rozwija się ale serce bije więc kazał znów przyjsć za tydz..uncertain Gdy porównałam sobie tamto usg i to teraz to wychodzi, że zarodek i ciałko żółte jest mniejsze o polowe niż tydzień temu.. Ja już nic z tego nie rozumiem. Nie mam plamień ani bólow. Objawy tak jak przy ciaży. Może ktoś miał podobny przypadek? Jestem załamana.. To moje pierwsze maleństwo.crying
Obserwuj wątek
    • domka9002 Re: ciąża która się nie rozwija 02.04.14, 16:13
      Lezalam w szpitalu z dziewczyna ktora miala takie 3 ciaze... Wszystkie niestety poronila ostatecznie ale tutaj na forum czytalam ze u niektorych dziewczyn serce zaczynalo bic dopiero w 12 tyg. Nie martw sie na zapas bo wszystko jeszcze moze byc dobrze. A przy tak malej ciazy i roznych sprzetach nie mozna porownywac wynikow bo sa obarczone zbyt duzym bledem. Chodz do lekarza ktory ma dobry sprzet. Jak hcg bedzie roslo to powinno byc ok musisz byc tylko cierpliwa. Dziewczyna o ktorej pisalam dostawala progesteron i duphaston chyba i leki na rozrzedzenie krwi profilaktycznie. Ja mam na koncie porod przedwczesny i poronienie i tez na poczatku dostawalam leki na rozrzedzenie krwi.
      • monis2408 Re: ciąża która się nie rozwija 02.04.14, 16:40
        Dziękuję za słowa otuchy. Wiem, że nie powinnam porównywać wyników, ale te dwa usg były wykonywane na tym samym sprzęcie i dlatego mnie to dziwi jak może maleć zarodek i ciałko żółte... W zeszłym tyg ocenił ciąże na 6 tyg a teraz na 5tyg i 4 dnisad Nie rozumiem z tego całego szoku go nie wypytałam.. Zaczął mi tylko mówić że jak serduszko nie będzie już biło to wyśle mnie na zabieg.. bo narazie ciąża jest żywa tylko sie nie rozwija i nie może nic zrobić.. Żyje od tygodnia do tygodnia to jak czekanie na ten ostateczny moment..sad( Czuję się bezsilna.. Co do podtrzymania ciaży to biorę od 3 tyg luteinę.
        • fiziapocio Re: ciąża która się nie rozwija 26.07.23, 18:09
          Czy zaszła pani drugi raz w ciążę i czy już poszło normalnie i czy rozwijała się ciąża bo u mnie niestety na drugim usg ciąża się nie rozwijała i nie biło serduszko i skierowanie na szpital i stwierdzili i zabieg
    • edycia204 Re: ciąża która się nie rozwija 26.07.14, 12:07
      hej moris2408 trafilam na twoj post i twoja histroia jest bardzo podobna do mojej. Wszystko dobrze już u Ciebie??
      U mnie jest tak:
      OM 7 Maj.1Lipca trafilam do szpitala z krwawieniem. Traflo jedna dobe.Wbrew obaw zarodek 3mm z echem 5 tydzien. 10Lipca kontrol. Serduszko bije 6t2d. Kolejnka kontrol 18 lipca. Krwiak przY samym zarodku.Zarodek minimalnie urusl 6t3d serduszko bije. Od.szpitala miałam 3 tyg brazowe plamienia, na ta chwile ustały. Biore teraz luteine 2razy po 3 tabletki plus.no.spa. W poniedziałek mam lekarza i tak sie boje że ciąza mi obumier sad prosze o odpowiedz
    • fiziapocio Re: ciąża która się nie rozwija 26.07.23, 19:18
      U mnie na drugim usg stwierdzili że ciąża się nie rozwija i nie bije serduszko i skierowanie na szpital i zabieg. A na pierwszym usg było wszystko dobrze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka