monis2408
02.04.14, 15:54
Witam! Założyłam nowy watek ponieważ nie znalazłam żadnego który pasowałby do mojego przypadku

. Jestem w 9tc licząc od OM. W 4 tyg bylam u lekarza, ale nie było nic widać.Byłam tak wcześnie ponieważ jestem po operacji tarczycy i w ciąży muszę być pod ścisłą opieką endokrynologa dlatego zależało mi na potwierdzeniu. Zrobiłam beta hcg wyszło 187 za 48h 397. Po tygodniu pojawił sie pecherzyk ciążowy . Ale nie bylo zarodka. Lekarz kazał przyjść za 2 tyg. Również nic nie było widać i stwierdził że już raczej nic się nie pojawi.. Nie dawało mi to jednak spokoju i poszłam do innego lekarza prywatnie który ma lepszy sprzęt. Ten stwierdził, że widzi i zarodek i jest bicie serca tylko ciaża jest młodsza wyglądała na 6 tydz. kazał przyjść za tydz. aby zobaczyć czy ciaża sie prawidłowo rozwija. Bylam więc dzisiaj i powiedział że nic nie urosło i ciąża nie rozwija się ale serce bije więc kazał znów przyjsć za tydz..

Gdy porównałam sobie tamto usg i to teraz to wychodzi, że zarodek i ciałko żółte jest mniejsze o polowe niż tydzień temu.. Ja już nic z tego nie rozumiem. Nie mam plamień ani bólow. Objawy tak jak przy ciaży. Może ktoś miał podobny przypadek? Jestem załamana.. To moje pierwsze maleństwo.