Dodaj do ulubionych

bezwodzie i tragiczne przeplywy

25.04.16, 17:38
Witam szukam dziewczyn kture mialy takie same przykre doswiadczenia jak ja czyli 20 tydzien badania super pomimo ze synek byl mniejszy o pare dni 23 tydzien ciazy pojechalam do szpitala bo nieczulam ruchow dziecka i okazalo sie ze jest bezwodzie i tragiczne przeplywy wszystkie dziecko rozwojem na 20 tydzien trafilam na patologie ciazy codziennie badania i zostaly wlaczone leki ( clexane,acard,teowent) niestety nic nie pomoglo ja dostalam cisnienia wlaczono dopegyt 3x i po ponat tygodniu wypisano mnie do domu niechcieli uzupelnic wod bo przeplywy zle i nic by to niepomoglo mialam co tydzien jezdzic na kontrole serduszka malego i kontrolowac cisnienie noi tak jezdzilam do 37 tygodnia ciazy bo maly walczyl dzielnie ja niemialam infekcji w 37 tygodniu maly zmarl a ja pojechalam na kliniczna w gdansku by urodzic mojego synka porud trwal 3 godziny synek wazyl 560 g a wyniki z sekcji nic niewykazaly tylkoz lozyska wyszlo ze mialam rozlegly zawal lekaze niewiedza czemu tak sie stalo bo do 19 tygodnia bylo wszystko ok mialam ruwniez robiona amniopunkcjie w warszawie u dr.kretowicza i wyniki ok teraz mysle o kolejnej ciazy bardzo sie boje ale niewyobrazam se zycia bez dziecka wiem tylko ze napewno bedzie prowadzona na clexane i acard i kontrole przeplywow ( czy ktos ma podobne doswiadczenia? Prosze napiszcie )
Obserwuj wątek
    • michrunnisa Re: bezwodzie i tragiczne przeplywy 26.04.16, 01:23
      Strasznie Ci współczuje i ściskam Cie najmocniej jak umiem! Nie mam doświadczenia w tym temacie i rozumiem twój strach przed kolejna ciązą ale trzeba wierzyć i próbować!
    • looser3333 Re: bezwodzie i tragiczne przeplywy 06.05.16, 19:03
      Tez miałam ciążę z tragicznymi przepływami. Druga ciąża ma być prowadzona na zastrzykach clexane od samago początku czyli od ujrzenia pozytywnego testu ciążowego. Lekarz daje duze szanse na powodzenie. Ale pamietaj, że liczy się kazdy dzien ciązy, im szybciej właczysz heparyne, tym lepiej. Tętnice i zyły tworzą się na początku ciąży, do 6 tygodnia, jakos tak. Tak mi lekarz tłumaczył.
      Przczytaj mój wątek

forum.gazeta.pl/forum/w,15302,160119983,160119983,strach_przed_druga_ciaza.html

Trzymaj się, współczuję straty sad
    • kiddy Re: bezwodzie i tragiczne przeplywy 12.05.16, 18:41
      Zanim zdecydujesz się na kolejną ciążę, zbadaj się pod kątem trombofilii. Być może masz któryś rodzaj nadkrzepliwości, co razem z fizjologiczną nadkrzepliwością u ciężarnych powoduje, że w łożysku tworzą się zatory i dziecko się nie rozwija. Mam niedobór białka S, jestem w ciąży z drugim dzieckiem, biorę Clexane 0,8 i aspirynę w dawce 100 mg. Dawki heparyny powinien ci dobierać hematolog, nie ginekolog, bo ginekolodzy zawsze dają za małe. Dawki dobiera się do wagi matki i modyfikuje wraz ze wzrostem jej wagi. Powodzenia.
      • looser3333 Re: bezwodzie i tragiczne przeplywy 14.05.16, 17:31
        kiddy dzieki za info o wadze i dawkach heparyny. Bede miec to na uwadze. Zyczę szczęsliwego dobicia do mety smile pozdrawiam smile
        • kiddy Re: bezwodzie i tragiczne przeplywy 14.05.16, 20:50
          Dziękuję. Jestem tak naszprycowana lekami przeciwzakrzepowymi, że mój brzuch wygląda jak po zderzeniu z pociągiem, mam na nim wszystkie kolory tęczy wink .
      • magdamiloszmateusz Re: bezwodzie i tragiczne przeplywy 14.05.16, 20:29
        Dobrze wiedziec o tych dawkach. ja waze w tej chwili 80 kg ??( przytylo mi sie w ostatniej ciazy ??) wiec bede truc lekarzowi glowe . ?
        • kiddy Re: bezwodzie i tragiczne przeplywy 14.05.16, 20:53
          Truj, truj, tylko się nie zdziw, jak będzie marudził i robił wielkie oczy. Powtórzę: mnie dawki dobierał hematolog, bo ginekolodzy nie znają się, boją się heparyny, zupełnie bez powodu. Na patologii ciąży na siłę próbowali mi zmniejszyć dawki o połowę (!) bez konsultacji hematologicznej. Odmówiono mi też cesarskiego cięcia z powodu przyjmowania heparyny, mimo że od przyjęcia dawki minęły 24 godziny, nie chcieli też podać ZZO (ostatecznie dostałam, bo mnie szlag trafił wink). Hematolog popukała się w głowę, jak się o tym dowiedziała.
          • magdamiloszmateusz Re: bezwodzie i tragiczne przeplywy 14.05.16, 21:42
            Hmmm a na to badanie kieruje lekarz ,czy moge sama zrobic se prywatnie . I jak dlugo czeka sie na wyniki?
            • kiddy Re: bezwodzie i tragiczne przeplywy 14.05.16, 21:55
              O jakie badanie pytasz?
              • magdamiloszmateusz Re: bezwodzie i tragiczne przeplywy 14.05.16, 22:08
                Pod kontem trombofili
    • magdamiloszmateusz Re: bezwodzie i tragiczne przeplywy 13.05.16, 11:57
      Dzieki dziewczyny bedziemy starac sie od tego miesiaca biore juz acard,femibion,kwas foliowy i jak wyjda 2 krechy to clexane. mam nadzieje ze bedzie wszystko ok. bo juz wiecej nie zniose.
      • looser3333 Re: bezwodzie i tragiczne przeplywy 14.05.16, 17:29
        Wielu dziewczynom z clexane w ciąży udaje się szczęsliwie je donosić. Trzymam kciuki za starania i za ciążę. Głowa do góry smile Najważniejsze to, że na złe przepływy jest lekarstwo czyli heparyna od początku ciąży. Ja też w tym miesiącu zaczynam starania wink pozdrawiam!
        • magdamiloszmateusz Re: bezwodzie i tragiczne przeplywy 14.05.16, 20:06
          Dzieki i ja tez trzymam kciuki. Daj znac jak bedzie fasolka .?
    • kasia-ol Re: bezwodzie i tragiczne przeplywy 12.06.16, 18:14
      Witam, mam podobny przypadek. Pierwsza ciąża do 28 tygodnia ok, w 30 obumarcie, niewiadoma przyczyna, zwapnienia na łożysku, synek mniejszy niż wykazywał tydzień ciązy. 2 ciąża, do 25 wszystko ok, od 27 tc kiepskie przepływy, córcianie rosła, hipotrofia się pogłębiała, ale wytrwałam do 34 tc, rozwiązana przz cc, córka mniejsza o ok. 4-5 tygodni, ważyła 1250 gr, na szczęście bez powikłań wcześniaczych, dzisiaj zdrowa 5-latka. 3 ciąża od 21 tygodnia małowodzie, kiepskie przepływy, do tego doszło nadciśnienie . Obumarcie w 25 tc. Obecnie jestem w 15 t , to już czwarta ciąża i oczywiście drżę. Biorę clexane 60 i acard. I czekam co będzie. Oczywiście wierzę ,że się uda. Badania imunnologiczne ok, genetyczne ok, tarczyca ok. Nie ma uchwytnej przyczyny.
      • kiddy Re: bezwodzie i tragiczne przeplywy 13.06.16, 09:35
        A badania związane z krzepliwością? Jakie konkretnie miałaś badania? Od którego tygodnia zażywasz leki?
      • magdamiloszmateusz Re: bezwodzie i tragiczne przeplywy 13.06.16, 20:43
        Witam bardzo cie podziwiam za odwage. ja tez chciala bym zajsc w kolejna ciaze, tylko strasznie boje sie , ze znow sie nieuda . Musze przejsc amniopunkcjie, czekac na wyniki ,a puzniej strach o dalszy przebieg ciazy. ( czy znowu wszystko sie nie powtuzy ?)masakra no ale zaczelam starania i zobaczymy co bedzie .mysle ze moje dzieci czuwaja . ( kochane anioleczki )
      • magdamiloszmateusz Re: bezwodzie i tragiczne przeplywy 13.06.16, 21:06
        Witam mam tez takie putania . Czy robilas badania np homocystemina , MTHFR ? czy w poprzednich ciazach bralas clexane?
        • magdamiloszmateusz Re: bezwodzie i tragiczne przeplywy 13.06.16, 21:09
          Homocysteina
      • magdamiloszmateusz Re: bezwodzie i tragiczne przeplywy 20.10.16, 19:21
        Kasia-ol co u ciebie ? Jak maluszek ? Jesli znajdziesz chwilke odpisz prosze 😊 my staramy sie juz troche czasu niestety bez efektow .mam problemy z wysoka prolaktyna biore bromka od 2 miesiecy .zobaczymy co bedzie dalej .

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka