Dodaj do ulubionych

łożysko brzeżnie przodujące

11.03.06, 11:47
Obecnie jestem w 20tc i mam stwierdzone nisko zlokalizowane łożysko,w związku
z tym już trzy razy miałam krwawienia, zwłaszcza po wizycie w
toalecie,wystarczył niewielki wysiłek i od razu krew,czy któraś z was miała,
bądż ma podobnie i jak sobie z tym radzicie.Boję się czy uda mi się
szczęśliwie dotrwać do końca ciąży,bardzo proszę o wsparcie.
Obserwuj wątek
    • basia_31 Re: łożysko brzeżnie przodujące 11.03.06, 13:53
      Do porodu najprawdopodobniej podniesie Ci się i będziesz mogła rodzić siłami
      natury. Nie wiem co na to Twój gin, ja radziłabym Ci leżeć.

Pozdrawiam cieplutko.
      Basia
    • mbkow Re: łożysko brzeżnie przodujące 11.03.06, 19:21
      musisz bardzo uwazac na siebie, bo krwawienia po 24tc to od razu szpital. jak
      krwawisz, to lepiej duzo lez. no i przede wszystkim: musisz tez byc dobrej
      mysli, bo to jest najwazniejsze!!!
      jestem w 24tc, chyba od 15tc jest lozysko przodujace. lekarz nie kaze mi lezec,
      ale uwazac. mam 2latka w domu, wiec ciezko jest odpoczywac wink raz lekko
      krwawilam, kilka razy lekko plamilam. ale jestem spokojna o mojego nowego malego
      synka smile staram sie jak najmniej meczyc i grzecznie sluchac zalecen lekarza wink
      trzymam za Was kciuki!!!!!!!!!!!
      • ola07 Re: łożysko brzeżnie przodujące 13.03.06, 18:28
        Dziekuję ci za słowa otuchy,nawet nie wiesz jak bardzo pomogły.Mój gin też nie
        każe mi leżeć,jedynie nic nie podnosić nawet garnka z zupą no i dużo
        odpoczywać.Ja mam w domu prawie 7latkę,więc jest mi o tyle łatwiej, że ona
        potrafi zająć się już sama sobą,ale też mam wyrzuty sumienia, że nie mogę
        nigdzie z nia wyjść,a widzę, że jest smutna,chociaż stara się zrozumieć całą tą
        sytuację.
    • zebra12 Czy komuś to się poprawiło do porodu? 28.07.06, 17:20
      Mam to samo. Obecnie kończę 21 tydzień. Łożysko znajduje się 6 mm od ujścia. To
      dużo czy mało? Ktoś wie? No i czy to może się znacząco zmienić do porodu?
      • mbkow Re: Czy komuś to się poprawiło do porodu? 04.08.06, 22:49
        jak pisalam ten post wczesniej, lozysko nachodzilo chyba 1cm. pozniej nachodzilo
        3cm na ujscie. w 26tc trafilam do szpitala z silnym krwawieniem. dotrwalam do
        32tc. lozysko sie odkleilo calkowicie, krwotok, cc. bylam caly ten czas w
        szpitalu, mialam w sumie 8 krwawien. ok. polowe czasu przelezalam plackiem.
        uwazaj na siebie bardzo. lozysko migruje, ale nie zawsze w dobra strone. pewnie
        Cie przestraszylam, ale naprawde, uwazaj. zadnych wysilkow, lezec, lezec, lezec,
        ile sie da. sama zalowalam, ze sie nie posluchalam lekarza. ze nikt mnie nie
        przestraszyl.
        trzymam kciuki!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka