Dodaj do ulubionych

Plamienia w 14tc

27.04.06, 10:21
Bardzo proszę o pomoc. Napiszcie jaka może być przyczyna plamień w 14tc.
Dziś w nocy pojawiło się u mnie plamienie początkowo było jasne jakby krew
wymieszna z wodą, po czym minęło i pojawiło się brunatne, ciemne i dość
gęste. Nie jest to plamienie obfite ale bardzo sie niepokoję.
Zapisałam sie na jutro do lekarza, ale do tego czasu chyba umrę z nerwów.
Dodam jeszcze, że ostatnia wizytę miałam 3 dni temu i wszystko było ok,
dzidziuś rozijał sie prawidłowo i miał już 70mm, wtedy nic nie wskazywało na
to, ze może dziać się coś złego.
Wzięłam no spę, luteinę i czekam ale na razie cały czas plamię.
Bardzo proszę o odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • dragica Re: Plamienia w 14tc 27.04.06, 10:26
      a boli cie brzuch?
      • klaudynka5 Re: Plamienia w 14tc 27.04.06, 10:28
        Właśnie mnie nie boli. Mam tylko problemy z oddawanie moczu, tak szczypie jakby
        zapalenie cewki moczowej, ale to chyba nie jest to przyczyna plamień.
        • wimabe Re: Plamienia w 14tc 27.04.06, 10:40
          Plamienie świeżą krwią w ciąży to nigdy nie jest nic dobrego. Do lekarza
          poszlabym jak najszybciej. U mnie tak było, ze najpierw pojawilo się troszkę
          świeżej, takiej wałśnie wodnistej krwi a potem tylko brunatne plamienia (bardzo
          skąpe)i nie było dobrze.Brzuch mnie nie bolal. Jednak znam też przypadek, kiedy
          jasne plamienie było z cewki moczowej (macica tak sie ułożyla na pęcherzu, że
          drobne naczynka nie wytrzymaly), więc może tak jest u Ciebie? Poza tym jak
          szczypie cewka to może jest jakaś infekcja a to trzeba wyleczyć, bo też nie
          jest wskazane w ciaży. Odpoczywaj i może przyśpiesz tę wizytę, albo
          przynajmniej zadzwoń do lekarza. Pozdrawiam i życzę, żeby wszystko było dobrze
          • dragica Re: Plamienia w 14tc 27.04.06, 10:47
            najlepiej pojedz do szpitala
            • wimabe Re: Plamienia w 14tc 27.04.06, 10:53
              Dokladnie tak jak napisała Dragica!!! I koniecznie daj znać po wizycie, żebyśmy
              się nie martwiły o Was!!!
              • klaudynka5 Re: Plamienia w 14tc 27.04.06, 11:15
                W tej chwili nie mogę jechać do szpitala bo do 15 jestem w pracy. Na szczęście
                pracę mam siedzącą i jestem sama w biurze tak, że prawie leżę, rozwalona na
                dwóch krzesłach.
                Przed chwilą byłam też w toalecie i na razie plamienie się zatrzymało, na
                papierze nie została nawet najmniejsza plamka.
                Bardzo wam dziękuję za odpowiedzi. Jeżeli plamienie już się nie powtórzy to
                zaczekam do jutrzejszej wizyty, a jeżeli się powtórzy to po południu pojadę do
                szpitala. Po wizycie napiszę czy jest dobrze i czy wiadomo co jest przyczyną
                tych plamień.
                Trzymajcie kciuki za moje dziecko, bo trzeciego poronienia nie chciałabym
                przeżyć.
                • kama.garbi Re: Plamienia w 14tc 27.04.06, 12:23
                  ja radziłabym ci odpuścić sobie pracę
                  i jezeli plamienie się powtórzy od razu pojechać do szpitala wtedy lekarz ma
                  możliwośc stwierdzenia skąd jest to plamienie
                  ja jestem dokładnie w 13t5d w ndz w nocy miałam czerowno-brunatne plamienie jak
                  już pojechałam do szpitala nie było nic widać (choć lekarz właściwie spał)
                  wczoraj wypadł mi ogromny skrzep (na szczescie jakis b stary) to on mógł
                  powodowac te plamienia
                  a głównym podejrzanym jest kosmówka która mi sie osunęła na ujście szyjki (a
                  jeszcze w ndz jej tam nie było) i teraz każde kichnięcie może spowodowac
                  pęknięcie jakiegoś naczynka a że mam długą szyjke to plamienie może wystąpić
                  nawet kilka dni po incydencie
                  ja radzilabym tak jak dziewczyny lezenie do wizyty i jak najszybsza wizyta
                  lepiej za wczasu reagować i mam nadzieje że usłyszysz że wszystko ok smile
                  • ania_czarna Re: Plamienia w 14tc 27.04.06, 15:38
                    Ja też pojechałabym do szpitala na izbę..Im szybciej, tym lepiej..Ja przegapiłam
                    głupia i teraz bardzo żałujesad
                    Trzymam kciuki!!Powodzenia!
                    • claudynkaa Re: Plamienia w 14tc 28.04.06, 07:43
                      Wczoraj po południu zadzwoniłam do mojego lekarza i miałam szczęście bo akurat
                      miał dyżur w szpitalu, więc pojechałam. Okazało się, że to plamienie to nic
                      groźnego. Ja mam dośc skomplikowaną sytuację ginekologiczną, której nie będę
                      teraz opisywała, ale właśnie to jest powodem tych plamień. Mam leżeć, brać leki
                      i spokojnie czekać, w każej chwili plamienia powinny się skończyć.
                      Bałam się bardzo tej wizyty ale już jestem spokojna. Dzidziuś rośnie, w ciągu 3
                      dni urusł 0,5cm i ma sie dobrze.
                      Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam.
    • claudynkaa Re: Plamienia w 14tc 28.04.06, 07:45
      klaudynka5 i claudynkaa to ta sama osoba, mam po prostu dwa nicki.
    • ania_czarna Re: Plamienia w 14tc 28.04.06, 09:51
      To super!!Uważaj na siebiesmile
      Pozdrawiam.
    • zaisa Re: Plamienia w 14tc 28.04.06, 10:08
      C/Klaudynkosmile Cieszę się, że jest dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka