wojtekzzz 22.07.15, 21:56 Wiem że może być z tym ciężko w sierpniu, ale czy ktoś z was zna jakieś ciche nieprzeludnione plaże w okolicach Cannes - Antibes - Nicea? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Francuz Re: plaże koło Antibes IP: *.google.com 23.07.15, 06:29 Zeby sie nie rozdrabniac nie ma takich. Odpowiedz Link Zgłoś
piotraso1 Re: plaże koło Antibes 18.08.15, 15:16 Byłem kilka lat temu w Antibes i plaża miejska w lipcu nie sprawiała wrażenia okropnie zatłoczonej. W Fotki1 na stronie urlopek.info/lazurowe-wybrzeze-i-wlochy-camperem-2012/26-pobyt-w-marina-di-pisa-w-toskanii.html masz zdjęcia. Oczywiście plaży nie można uznać za bezludną ale spokojnie można miejsce znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: plaże koło Antibes 23.07.15, 18:01 Menton oddalone jest od Cannes o ok 60 km. Od Antibes o 50 km, a od Nicei o ok. 30 km. Poza tym nawet na początku września (gdy kilka razy byłam w tych okolicach) plaże były w Menton równie zatłoczone, jak i na całym LW. Co tu więc mówić o sierpniu, kiedy większość Francuzów i Włochów wyjeżdża na urlopy. Takiego miejsca z cichą, nieprzeludnioną plażą na południu Francji w sierpniu niestety nie ma, począwszy od granicy włosko-francuskiej po granicę francusko-hiszpańską. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sebastian Re: plaże koło Antibes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.15, 22:47 a tu bym polemizował... ;) są takie w delcie Rodanu - szerokie, długie, piaszczyste... nawet w lipcu czy sierpniu udaje się zachować co najmniej 10-15 metrową "strefę prywatności" pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: plaże koło Antibes 23.07.15, 23:20 A ja nie będę polemizowała. :) Może trochę przesadziłam pisząc "aż po granicę francusko-hiszpańską". W okolicach delty Rodanu ( Rezerwat Camerque) nie byłam często, (a właściwie to tylko raz), więc nie neguję, że można tam znaleźć jakieś spokojne miejsca do plażowania. Ale to ok. 200 km od Cannes. Chyba nie sądzisz, że będzie tam ktoś jechał wypoczywając na LW w okolicach Nicea - Antibes? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sebastian Re: plaże koło Antibes IP: *.static.ip.netia.com.pl 24.07.15, 15:59 Szczerze to pomysł spędzenia urlopu w lipcu czy sierpniu na lazurowym jest równie "logiczny" dla mnie jak jeżdżenie 200 km na plażę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lazurowyprzewodnik.pl Re: plaże koło Antibes 25.07.15, 13:49 Plaże są zatłoczone wszędzie na Lazurowym, ale nie przesadzajmy. Można znaleźć trochę miejsca dla siebie. Czy to w Nicei, czy to w Villefranche-sur-Mer, a nawet na niewielkich plażach półwyspu Cap-Ferrat ;-). Ewentualnie może Cię zainteresują skały między Niceą, a Monako, które widać z pociągu. Tylko uwaga, bo opala się tam wiele nagusów ;-). A jeśli szukasz dodatkowych informacji o Lazurowym Wybrzeżu to zapraszam na swojego bloga: LazurowyPrzewodnik.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
singsing74 Re: plaże koło Antibes 28.07.15, 14:01 Co prawda byłem w tamtych okolicach z 7 lat temu w ostatnim tygodniu sierpnia i pierwszym września, ale pamiętam że ładna plaża bez nadmiernego tłoku była w Saint-Aygulf. Dobra dla małych dzieci, bo dość daleko od brzegu woda była płytka, a sama plaża zabezpieczona przed falami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magda Re: plaże koło Antibes IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.15, 22:22 jadąc od juan-les-pins w stronę cap d'antibes (tak jakby chcac okrążyć cap d'antibes) są malutkie plaze z ktorych korzystaja tylko właściciele pobliskich willi (bez obaw- nie sa to plaze prywatne), nie ma tam tlumów, ale tez nie ma parkingów, natrysków itp, trzeba parkować w uliczkach, polecam bo na calym cap d'antibes są piekne widoki. W samym Antibes tez jest fajna plaza przy starym mieście ale bedzie już bardziej ludna, znajduje sie za dawnymi murami miasta, jest tylko jedno wejscie przez bramę Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aga Re: plaże koło Antibes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.15, 10:01 Z Antibes blisko jest (można przejśc na piechotę) do Juanes les Pines (żan lepen). Są tam małe piaszczyste plaże. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ania Re: plaże koło Antibes IP: *.hsi7.kabel-badenwuerttemberg.de 16.08.15, 21:30 Agay Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: plaże koło Antibes IP: *.57.124.130.mobile.3.dk 17.08.15, 11:19 Agay, faktycznie nie jest zbyt zapchana, szpilke mozna wsadzic, choc to juz deczko za Cannes ale plaza ladna, w ladnej zatoczce i ladnym zapleczem. Sa prysznice. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś