Dodaj do ulubionych

Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkania

IP: *.centertel.pl 30.01.09, 10:51
Witam
jest nas dwoje :)
szukamy chetnych do wynajmu wspolnego mieszkania w Paryzu, w
terminie 26.03.09 - 2.04.09. Cena 45 euro za cale mieszkanie za
dobe.Odleglosc ok. 3,5 km od Pount Neuf (centrum Paryza).5 min do
stacji metra.15 min do Pól Elizejskich.
Mieszkanie pelen komfort,odnowione, ma ok 20 kw. z kuchnia z pelnym
wyposazeniem (Toaster,Kettle,Kitchen necessary,Coffee Pot,Micro
wave,Hotplate,Fridge,American Kitchen), lazienka, w pokoju Tv set.
W mieszkaniu jest 5-6 miejsc do spania (2 duze lózka i materac).

moj mejl : ptaszysco@yahoo.com
Obserwuj wątek
    • tycja78 Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani 30.01.09, 12:56
      a skąd jesteście ? może byłabym zainteresowana. nas dwoje + dziecko.
      • iwonka55 Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani 30.01.09, 14:07
        sorry, ale 5 osob w malym studiu to nie jest dobry pomysl :// Takie
        mieszkanka sa najlepsze dla dwoch osob, wiem to z wlasnego
        doswiadczenia.
        • Gość: bury Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani IP: *.centertel.pl 30.01.09, 16:03
          Iwonko,jak jedziesz do Paryza spac do 12 i siedziec tylkiem w fotelu
          to masz racje.Jednak w wiekszosci ludzie jezdza w innych celach:)
      • Gość: Alicja Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani IP: *.centertel.pl 31.01.09, 10:29
        jestesmy z Lodzi i z Bytomia.
        Dziewczyna i chlopak. 26 lat.
        :)
        • ennka Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani 01.02.09, 18:35
          Gdzie te dwa duże łóżka się mieszczą ,na tak małej powierzchni.
          Odległość 3,5 km od centrum ,to oznacza gdzieś na obrzeżach miasta ,
          w okolicach periferica.

• Gość: maka Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani IP: *.centertel.pl 01.02.09, 22:49
            pewnie nie slyszalas nigdy o rozkladanych sofach ani tym bardziej o
            antresoli, teraz widzisz jaka Twoja wyobraznia jest plytka:)
            • ennka Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani 02.02.09, 11:17
              Rzeczywiście,moja wyobraźnia jest bardzo płytka,bo nie pozwala mi
              wyobrazić sobie gnieżdżenia się na kupie 5-6 obcym osobom.
              Gratuluje Ci Twojej i życzę , żeby wystarczyło Ci jej na przeżycie
              tych kilku dni ,jeśli zdecydujesz się na taką ofertę.
              • Gość: coco Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani IP: 91.68.105.* 02.02.09, 15:15
                faktycznie: wspolzycie zupelnie obcym osobom w tak malej przestrzeni
                moze nie byc latwe! ale czegoz nie robi sie dla zaoszczedzenia paru
                euro?
                • Gość: Alicja Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani IP: *.centertel.pl 02.02.09, 18:40
                  nie jedziemy tam wspolzyc i gniezdzic sie od 7 rano do 23 jak
                  pewnie masz w zwyczaju, my prowadzimy inny tryb zycia :)
                  poza tym oferta skierowana jest do 5 osob przez sama firme zajmujaca
                  sie wynajem tych miekszan, wiec jesli tak starsznie bola Cie
                  niegodziwe i niehumanitarne warunki to moze wytocz jakies sensowne
                  powodztwo, ale pewnie nie wiesz o czym mowie, takze upajaj sie
                  prymitywnym glosem w tej dyskusji :)
                  • ennka Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani 02.02.09, 22:27
                    Najbardziej prymitywna jest Twoja odpowiedź.
                    Może wiesz ,co to powództwo,ale na pewno nie wiesz ,co to znaczy
                    współżycie.
                    Tobie kojarzy się to wyłącznie ze współżyciem seksualnym,ale jak
                    zajrzysz do Słownika Języka Polskiego /mam nadzieję ,że wiesz o czym
                    mówię/ ,to poznasz prawdziwy zakres tego słowa.
                    Może Ci się kiedyś ta wiedza przyda do mniej żenującej
                    wypowiedzi ,niż powyższa.
                    P.S.Firma wynajmująca upchnie i 10-ciu frajerów jak ich znajdzie.
                    • iwonka55 Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani 02.02.09, 22:38
                      sluchajcie, nie ma sensu zeby obrzucac sie inwektywami, ja rozumiem zalozycielke watku, chociaz sie z nia nie zgadzam (podobnie jak ennka), ale nie badzmy dla siebie niemili...
                      Alicja nie widzi problemu w mieszkaniu (spaniu) w 20metrowym pokoju z otwarta kuchnia w 5 osob, w studiu na obrzezach Paryza, my tak, i OK, nie przekonamy sie nawzajem. Alicja zrobi jak zechce, ale mysle ze nastepnym razem napewno bedzie chciala jechac tylko ze swoim chlopakiem ;)

pozdrawiam
                      iwona

• Gość: Alicja Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani IP: *.centertel.pl 02.02.09, 23:44
                      ennko,moze troche wiecej kreatywnosci w Twoich odpowiedziach, co? :)
                      Jednak obawiam sie, ze to nieosiagalne przy zdolnosciach mniej niz
                      przecietnych :(
                      Takze coz..
                      pozostaje nam byc swiadkiem tych ripost na nienajwyzszym poziomie :)
                      pozdr.
                      A. :)
                      • femme-fatale Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani 03.02.09, 09:55
                        Alicjo, z Twoich postów można odnieść wrażenie, że ciężko byłoby z Tobą
                        wytrzymać nawet na 300 metrach kwadratowych, więc nie miej za złe
                        współforumowiczom, że tak sceptycznie odnoszą się do Twojego pomysłu.
                        • Gość: embeel Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani IP: *.centertel.pl 03.02.09, 13:59
                          głupia gadka naiwnych bab
                          • Gość: madziorek Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani IP: *.centertel.pl 03.02.09, 14:11
                            Byłybyśmy zainteresowane.
                            Dwie studentki V roku z Krakowa.
                            Jeśli propozycja jest aktualna to prosimy o info na mejla
                            madziorek84@wp.pl
                          • iwonka55 Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani 03.02.09, 14:23
                            "Alicja" vel "Bury" vel "maka" vel "embeel", o kurcze, rozczworzenie
                            jazni !
                            • Gość: mimi Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 14:52
                              :D, Pani Alicja nie popisała się inteligencją, fakt. Embeel mieszka
                              we Francji :).
                              Generalnie, jest miło na naszym forum, ale niestety, pojawiają się
                              czasem takie "Alicje" :(.
                              Ciekawe, czy jakiś czytelnik forum zdecyduje się na wspólny wynajem
                              mieszkanka z Alicją ;). Jeżeli tak - prosimy o relację po
                              powrocie ;)
                            • femme-fatale Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani 03.02.09, 16:56
                              A faktycznie, nawet nie zauważyłam, że wszyscy, którzy popierają Alicję piszą z
                              tego samego, rzadkiego IP...
                              • ennka Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani 03.02.09, 18:37
                                Alicjo , znaczenia słowa kreatywność ,to nie znasz na pewno.
                                O poziomie się nie wypowiadam ,bo kazdy sam oceni,kto jaki
                                reprezentuję.
                                Femmme ,one wszystkie ,łącznie z panią A. są naganiaczkami do
                                tego "interesu",dlatego tak je rozsierdziła moja krytyczna uwaga.
                                Na tym kończę swój wkład w ten "poucząjący" dyskurs.
                                • Gość: Alicja Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani IP: *.centertel.pl 03.02.09, 20:01
                                  Propozycja jest aktualna,tylko zmienilo sie miejsce i cena (a wiec
                                  kolejne wyzwanie dla zgorzknialych Pan, zyjacych tym watkiem:)).
                                  Mieszkanie jest w 2 dzielnicy (1100 m od centrum Paryza) i kosztuje
                                  55 euro za dzien.Standard ten sam co wczesniej.
                                  moj mejl: ptaszysco@yahoo.com
                                  pozdrawiam
                            • Gość: Alicja Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani IP: *.centertel.pl 03.02.09, 20:05
                              iwonko rozumiem, ze nabralas takich nawykow wychowujac sie w latach
                              50-tych tamtego wieku.Trudno,ale rozumiem:) Musisz jednak zdac sobie
                              sprawe ze poziom i kultura ludzi znacznie sie podniosly :)
                              • Gość: mimi Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 21:20
                                Alicjo vel mako vel bury vel "embeel", doprawdy będąc dzieckiem
                                epoki cyfrowej po raz drugi pokazujesz, że nie tylko maniery, ale i
                                świat internetu jest Ci obcy.
                                Forumowiczki są bardzo wyrozumiałe i pomocne, nie są zgorzkniałe,
                                naprawdę. Jako osoby na poziomie nie wytknęły Ci ani błędów w Twojej
                                mowie ojczystej ("firma zajmujaca sie wynajem tych miekszan") ani
                                nieznajomości języków obcych - francuskiego ("Pount Neuf") oraz
                                angielskiego ("American Kitchen" jako wyposażenie kuchni).
                                Pozdrawiam i życzę miłego pobytu w Paryżu :)

• Gość: Alicja Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani IP: *.centertel.pl 03.02.09, 21:41
                                  ale jakie te literowki maja znaczenie ?:) bo nie rozumiem :)
                                  Zadna instytucja publiczna,nawet tak powazna jak sad RP takich jak
                                  te- oczywistych bledow,w roznego rodzaju pisamch, nie bierze pod
                                  uwage. Wiec nie wiem co chcialas pokazac.Rozumiem, ze to przejaw
                                  niemocy :)
                                  • Gość: mimi Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 21:54
                                    To nie były literówki, no, może poza pierwszym podanym przeze mnie
                                    przykładem. Ze znajomością prawa też u Ciebie nie najlepiej: może
                                    słyszałaś, że w prawie karnym, cywilnym i administracyjnym istnieje
                                    postępowanie o sprostowanie oczywistej omyłki pisarskiej? Ma ono
                                    zastosowanie do omyłki oczywistej, a gdy omyłka nie jest oczywista
                                    to musi być wyjaśniona w odpowiednim dla danego postępowania trybie.
                                    Jak czegoś nie wiesz, to nie udawaj, że wiesz, bo się po prostu
                                    ośmieszasz.
                                    • ennka Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani 03.02.09, 22:19
                                      A jednak jeszcze sobie "pogadam".
                                      Alicjo ,zeby mówić o kulturze trzeba wiedzieć ,co to znaczy .Znowu
                                      odsyłam do Słownika Języka Polskiego.
                                      Mam wrażenie ,że sporo mogłabyś się z niego nauczyć ,bo walisz
                                      słowami na oślep,jak cepem ,nie rozumiejąc ich znaczenia.
                                      Mam dla Ciebie zagadkę - Czym różni się człowiek dobrze wychowany od
                                      kulturalnego.Może zgadniesz ,a jak nie to jutro dam odpowiedź.
                                    • Gość: Alicje Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani IP: *.centertel.pl 04.02.09, 01:09
                                      wlasnie mowie o oczywistych pomylkach, o niczym innym, wiec nie wiem
                                      skad to poddenerwowanie
                                      • Gość: mimi Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 01:36
                                        Przeczytaj jeszcze raz, co napisałaś:
                                        "Zadna instytucja publiczna,nawet tak powazna jak sad RP takich jak
                                        uwage." - Przepisy prawa stanowią jednak zupełnie inaczej. Oczywiste
                                        omyłki pisarskie podlegają sprostowaniu z urzędu lub na wniosek
                                        strony.

Wobec tych Twoich słów zwróciłam Ci uwagę, że wygłaszając
                                        kategoryczne stwiedzenia odnośnie spraw, na których się nie znasz,
                                        tylko się ośmieszasz.

Z ostatniego Twojego postu wynika, iż czytanie ze zrozumieniem
                                        i logiczne myślenie również nie jest Twoją najmocniejszą stroną.

Pamiętaj o zagadce Ennki - wszak, jak zapewne wiesz, dobrym
                                        obyczajem jest odpisywanie na listy ;)

Pozdrawiam Cię i dobranoc wszystkim
                                        • Gość: Alicja Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani IP: *.centertel.pl 04.02.09, 09:43
                                          oczywiscie podlegaja sprostowaniu, ale nie sa przeszkda do nadania
                                          pismu biegu,dlatego padlo pytanie jakie znaczenie maja moje
                                          literowki.Doszlismy do wniosku ze to przejaw niemocy i braku
                                          sensownych argumentow,a ze przeczytalas cztery przpisy i Ci sie
                                          zamieszalo ..:)
                                          • Gość: mimi Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 08:38
                                            Zwracam Ci uwagę, że napisałaś:
                                            "Zadna instytucja publiczna,nawet tak powazna jak sad RP takich jak
                                            uwage" a ja Ci wyjaśniłam ,że:

"w prawie karnym, cywilnym i administracyjnym istnieje
                                            postępowanie o sprostowanie oczywistej omyłki pisarskiej? Ma ono
                                            zastosowanie do omyłki oczywistej, a gdy omyłka nie jest oczywista
                                            to musi być wyjaśniona w odpowiednim dla danego postępowania trybie."

z czego wynika, że WSZELKIE omyłki (a nie, jak napisałaś, błędy, bo
                                            błąd w jezyku prawniczym znaczy coś innego niż omyłka)podlegają
                                            ZAWSZE badaniu na okoliczność, czy są oczywiste, więc ZAWSZE są
                                            brane pod uwagę - Z logicznym myśleniem jest u Ciebie naprawdę
                                            kiepsko.

A ta wycieczka osobista:
                                            > a ze przeczytalas cztery przepisy i Ci sie zamieszalo ..:)

i ta wiedza, ile przeczytałam przepisów oraz,że doszłyśmy do jakiś
                                            wniosków...

To ja też Ci napisze co myślę o Tobie, bo dlaczego nie: Ty o mnie,
                                            to ja o Tobie ;) - że jesteś 26 latką bez kompetencji, które
                                            pozwoliłyby Ci znaleźć dobrą pracę (wszak mieszkasz w dość dużym
                                            mieście), aby w przyzwoitych warunkach spędzć wakacje. Nie umiesz
                                            pisać szybko i bezbłednie na komputerze, nie znasz ani angielskiego
                                            ani francuskiego. Na pewno nie znasz się na prawie. Nie znasz
                                            podstaw działania internetu (umiesz wyszukać jedynie proste
                                            informacje w google, np. o sprostowaniu omyki pisarskiej ;)), za to
                                            jesteś skłonna używać forteli - niestety, nie udaje Ci się z braku
                                            wiedzy (vide "embeel"). Braki w wykształceniu nadrabiasz używaniem
                                            słów, których nie rozumiesz. Z logicznym myślenie u Ciebie nie
                                            najlepiej. Twój sposób bycia powoduje, że nikt nie chce spędzać z
                                            Tobą wakacji - dlatego musisz szukać współlokatorów przez internet -
                                            jedyna szansa, bo każdy, kto choć trochę Cię zna, nie pojedzie
                                            nawet, gdybyś mu dopłaciła. Twojemu chłopakowi nie zależy, żeby
                                            spędzić z Tobą wakacje w Paryżu w warunkach gwarantujących
                                            intymność - tego już nie będę rozwijać, ale .... sama rozumiesz (a
                                            jak nie rozumiesz, to wszyscy inni rozumieją ;)).
                                            To tyle - cieszę się, że Cię tu nie będzie co najmniej kilka dni,
                                            (mamy nadzieje, że nie odezwiesz się "z nart"), faktycznie zajmiemy
                                            się na forum tym co zwykle, czyli przyjemnymi rozmowami. Swoją
                                            drogą, myślę, że ten wyjazd na narty to Twój kolejny "fortelik", bo
                                            zabrakło Ci sensownych argumentów ;), ale dobre i to - ważne, że
                                            będzie spokój przez kilka dni ;). Nie będę tęsknić i raczej nie będę
                                            już odpisywać na Twoje kolejne posty, nawet, jak się
                                            podpiszesz "embeel" albo "ennka" ;)

N cóż

• ennka Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani 05.02.09, 12:27
                                              O ,przepraszam bardzo,ale jeśli sądzisz ,że posty Alicji i Ennki ,to
                                              tej samej osoby ,to ja uczuje się urażona.
                                              Przeczytaj watek jeszcze raz , bo chyba coś Ci się pomyliło.
                                              Tak przynajmniej sadzę.
                                              • Gość: mimi Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 13:29
                                                Nie, ennko,tak nie myślę, Twoich postów nie da się pomylić z postami
                                                Alicji ;). Nigdy bym nie pomyślała, że Ty i ona to jedna osoba - to
                                                byłoby niemożliwe ;) Chodziło mi tylko a to, że Alicja już
                                                występowała m.in jako embeel, więc kto wie, pod jakim nickiem
                                                powróci - a powróci na pewno ;(.
                              • iwonka55 Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani 03.02.09, 21:37
                                nie Alicjo, moj nick nie ma nic wspolnego z moim wiekiem ;) ale jesli juz stawiasz taka teze, to powiem Ci, ze z opowiadan moich rodzicow wiem, ze chyba wiecej kultury bylo 50 lat temu, niz dzis; wystarczy przesledzic ten watek ...
                                • Gość: coco Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani IP: 91.68.105.* 03.02.09, 22:10
                                  ha,ha,ha,
                                  dawno juz to forum nie bylo takie zywe!!!
                                  niestety i ja nie chcialabym dzielic czegokolwiek z alicja...
                                  • Gość: Alicja Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani IP: *.centertel.pl 04.02.09, 09:45
                                    Alicja wyjezdza dzisiaj na narty, takze przez najblizsze 10 dni
                                    bedziecie mogly zajac sie czyms sensowniejszym. Mysle, ze wyjdzie to
                                    wszystkim na dobre :)
                                    pozdrawiam i caluje
                                    A.
                                    • ennka Re: Chetni do wspolnego wynajmu taniego mieszkani 04.02.09, 11:53
                                      Witam!
                                      Rozwiązanie zagadki dla zainteresowanych.
                                      Człowiek dobrze wychowany mówi "przepraszam" ,kiedy kogoś potrąci.
                                      Człowiek kulturalny nie potrąca.
                                      Piękne ,prawda!
                                      Alicjo ,mam nadzieję ,ze zrozumiałaś .Pa.pa.Uff...
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka