Dodaj do ulubionych

hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico

12.01.10, 19:20
Witam poszukuje opini na temat Hotelu Tiziano chciałabym sie tam wybrac z
mezem i 6letnim synkiem Czy pokoje sa czyste?Czy jedzenie dobre?Jak daleko
jest do plazy czy wogole polecacie ten hotel?szukałam jakis opini na necie ale
nic nie moge znalesc Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: tatuś Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: *.sferanet.pl 03.02.10, 12:06
      Witam, też poszukiwałem opinii na temat Tiziano i dowiedziałem się
      tylko tyle że Buksa Travel ma go pierwszy raz w ofercie. Byłem 3
      razy z Buksa Travel i zawsze było super. Mają we wszystkich hotelach
      swoją obsługę z Polski i żarełko jest pyszne i dużo bo wiedzą że
      Polak lubi dobrze zjeść. Dla dzieci też jest wybór. Dlatego można
      jechać w ciemno, na pewno będzie lux. Ja jadę z rodziną. Pozdrowionka
      • Gość: Magda Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: *.lukman.pl 19.03.10, 23:17
        A jeszcze dodam, że właśnie bardziej sie opłaca jechać na pobyt wypoczynkowy czy
        też wyjazd rodzinny tak jak właśnie do Hotelu Tiziano, gdyż jest super jedzenie
        :D A znowu jeśli ktos sie decyduje na obóz młodzieżowy to tam serwują typowo
        młodzieżowe jedzenie typu fast foody :)) Nie mowie, że to źle ale tak przez
        ponad tydzien czasu jeść takie niezdrowe jedzenie :) Mozna sie tym przejeść... A
        w Tiziano macie tradycyjna Polska kuchnie, ktora kazdy Polak i turysta w tym
        hotelu chwali :) Ale to też zalezy kto co lubi. Jesli bedziecie miec ochote na
        cos mega kalorycznego "fast food" sa przecież blisko bary i pizzerie, także
        polecam :) Pozdrawiam
      • Gość: Iza Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: 151.83.37.* 04.04.11, 23:53
        Bylismy najpierw w Hotelu Tiziano przez tydzien a potem pare dni w hotelu Ile de France, na tej samej ulicy tylko blizej morza i tez prowadzony przez polsko wloska rodzine i w Ile de France mi sie sporo bardziej podobalo, co do jedzenia to mielismy menu do wyboru i napoje gratis i w dodatku taniej niz w Tiziano.
        • Gość: edith Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.11, 20:25
          Witam wszystkich.Mam pytanie. Czy w Velverde jest mozliwość wypożyczenia skuterów, aby dostać sę do centrum?
    • Gość: Magda Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: *.lukman.pl 11.03.10, 18:54
      Witam! Tak, hotel Tiziano to nowy hotel ktory jest w ofercie Buksa Travel ale
      tez jak i na standard hotelu *** jest rownież super. Obsługa Polska, klienci
      hotelu to tez polacy, wyzywienie bardzo obfite. No na pewno jakies minusy sa
      tego hotelu ale tak jak juz napisałam jak na hotel *** jest naprawde dobry :) a
      do morza jest jakies 350m. Bedę w sierpniu tam praktykantka wiec jestem dobrze
      poinformowana gdzie sie wybieram :) pozdrawiam
      • Gość: Klaudia Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: 188.33.43.* 17.03.10, 18:13
        właśnie w sierpniu planuję wyjazd do tego hotelu, czy mogłabyś coś więcej
        napisać o tej miejscowości w której jest, czy to dobre miejsce dla mlodych ludzi?:)
        • Gość: Magda Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: *.lukman.pl 19.03.10, 23:02
          Oczywiście, jest to bardzo rozrywkowa miejscowość, blisko morza, blisko do
          centrum Cesenatico - a warto tam być i port Rimini, choć to juz 25km od
          Valverde Di Cesenatico, ale mysle, ze to tez nie bedzie problem. Mnóstwo młodych
          ludzi i bardzo ciekawe całonocne dyskoteki:)Bary, puby, pizzerie, no to jest
          miescowość dosłownie dla turystów. Naprawdę polecam. :)
    • jeepwdyzlu żenada... kupcie reklamę 12.03.10, 10:51
      i nie zaśmiecajcie forum
      jeep
      • Gość: Gabi&Mery turnus od 18.08, kto się wybiera? IP: 188.33.43.* 17.03.10, 19:44
        z koleżanką mamy zamiar wybrać się z Buksą do Valverde di Cesenatico, może są
        już jacyś chętni na ten turnus? a może już ktoś tam był i chciałby się podzielić
        wrażeniami :D
        • Gość: Basia Re: turnus od 18.08, kto się wybiera? IP: *.proxnet.pl 27.03.10, 22:56
          Ja juz tam byłam tylko ze w innym hotelu i jest naprawde bosko, a szczegolnie w centrum Cesenatico ( kolo wieżowca) ;)) ja jadę z buksa travel 17.09 jedzie ktos tez??
          • Gość: Basia Re: turnus od 18.08, kto się wybiera? IP: *.proxnet.pl 29.06.10, 08:56
            w cesenatico w jakis dzien tygodnia jest bazar, zamykaja drogi i handluja na ulicy :D jak kiedys bylam to fajne rzeczy pokupowalam za taniochę! :D i nikt nas za to nie karał :D

co do plaż bezpłatnych, piasek nad tym morzem jest brudny i przypomina gline troche. Pełno popękanych muszelek ktore mogą się wbić gdzies, wiec ja nie wybrazam sobie bez leżaka Oo. a i jak ja bylam to chodzili faceci i sprzedawali owoce na patykach, takie "szaszłyki" po 2 euro :D w san marino jest pelno taniego alkoholu a ludzie stamtad po usłyszeniu ze jestes polakiem ukochaja cie i nawet umia cos powiedziec po polsku :D do tego sa tam sklepy z perfumami za 5 euro sa podrobki znanych perfum! :D
            jezeli chodzi o Cesenatico to warto tam pojsc b tam jest przeslicznie, szczegolnie w nocy nad kanałem !! pełno restauracji gdzie kelnerzy czestują cię przed zamowieniem. ;)) polecam.
    • anthonyb Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico 27.03.10, 23:38
      A ten hotel moze nazywa sie Hotel Massimo ,Via Tiziano 42,Valverde
      di Cesenatico? Sprawdz z ta nazwa hotelu moze znajdziesz jakies
      opinie.
      • Gość: basia Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: *.proxnet.pl 28.03.10, 15:01
        to nie to :P ten hotel nazywa sie TIZIANO .
    • Gość: marta Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 10:22
      My jedziemy w terminie 5-14 lipca. Dwoje dorosłych i 7-latka. Może ktoś
      "dzieciaty" również się wtedy wybiera?:)
      • panjarekp Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico 05.04.10, 14:50
        Ja wybieram się z rodziną w terminie od 26 czerwca do 7 lipca. Zamierzam jechać
        swoim autem. Ciekawi mnie czy będzie tam możliwość zaparkowania. Na pewno
        wybiorę się na wycieczkę do San Marino. Czekam na opinie o tym hotelu.
        • Gość: Do: panjarekp Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.10, 17:53
          Pytałam w biurze podróży - przy hotelu jest parking dla gości. Też jedziemy
          własnym autem, więc było to dla nas ważne:)
          • Gość: basia Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: *.proxnet.pl 06.04.10, 23:06
            Czytałam gdzies ze hotel ten ma swoj basen? ...
            • Gość: marta basen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.10, 08:41
              Nie, basenu chyba nie ma - ja przynajmniej nigdzie nie znalazłam takiej informacji:)
              • Gość: basen! Re: basen IP: *.proxnet.pl 10.04.10, 21:44
                no przykro mi ze nie znalazłaś... ja znalazłam
                www.trivago.pl/item.php?&path=45368&item=23400&pagetype=overview&name=cesenatico&item_name=tiziano
                • Gość: basen? Re: basen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.10, 20:53
                  No i gdzie ta informacja o basenie? W podanym przez Ciebie linku jej nie widać...
                  • Gość: basia Re: basen... IP: *.proxnet.pl 12.04.10, 12:38
                    Wyposażenie hotelu
                    Bar hotelowy, Całodobowa recepcja, Dostępne łóżka i łóżeczka dziecięce, Dostępny parking lub miejsca parkingowe, Hol, Leżaki przy basenie / na plaży, Opieka nad dziećmi, Parasole słoneczne przy basenie / na plaży, Pokój z balkonem / tarasem, Restauracja, Sala telewizyjna, Serwis bagażowy, Serwis pralniczy, Taras ogrodowy, Winda, Własny odkryty basen

istnieje tam przysick {więcej}
                    • linn_linn Re: basen... 13.04.10, 08:27
                      Mnie zastanawia dlaczego hotel, podobno po renowacji, zlikwidowal wlasna strone
                      internetowa. Kiedys mial, a teraz nie. Informacje w necie sa sprzeczne i czesto
                      niejasne.
                      • Gość: Maria Re: basen... IP: 88.220.37.* 17.04.10, 19:45
                        Proponujuę wszystkim zainteresowanym wejść na stronę
                        www.buksatravel.pl i wybrać wiadomości o Tinzano. Klikając
                        na "więcej informacji" można poczytac o oferowanym nam pobycie , a
                        reszty dowiedziałam sie dzwoniąc bezpośrednio do biura. Pracują tam
                        fajni ludzie, można ich zanudzać pytaniami do woli.
                    • Gość: Maria Re: basen... IP: 88.220.37.* 17.04.10, 19:58
                      Basiu!! Ty chyba weszłaś na stronę dawnego właściciela hotelu!!
                      Teraz wejdż sobie na www.buksatravel i tam wszystkiego się dowiesz,
                      możesz także oglądnąć zdjęcia. Absolutnie na pewno nie ma tam
                      basenu, ani oddzielnej opieki nad dziećmi! Też się tam wybieram w
                      lipcu i szczegóły podano mi telefonicznie w biurze buksa-travel,
                      numer też na tej stronie.
                      • Gość: basia Re IP: *.proxnet.pl 19.04.10, 14:25
                        i co się ciekawego dowiedziałas?:)
                        • Gość: aziza JADE TAM OD 28.05 do 6.06 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 20:45
                          na pewno napisze wam po powrocie co w trawie piszczy.
                          Mam nadzieje ,ze bedzie fajnie a jak nie to sie wkurze :)
                          • Gość: gość Re: JADE TAM OD 28.05 do 6.06 IP: *.ip.netia.com.pl 27.04.10, 12:30
                            a ja od 22 lipca. Mam nadzieje, że sie nie wkurzysz. Czekam niecierpliwie na
                            Twoje wrażenia.
                          • wilczekosw Wybiera się ktoś ... 16.07.10, 09:35
                            Wybiera się tam ktoś od 09.08 ?
        • Gość: wojtek Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 19:04
          witam
          To jedziemy też w tym terminie
          • Gość: Marta do wojtka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 19:42
            Wojtek, w jakim wieku macie dzieciaki?:)
        • Gość: Marco Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 21:33
          Witam
          Ja jadę 26.06-05.07 własnym autem. Czy ktoś jedzie w tym termnie?
          (oprócz pana Jarka) Gdzie planujecie noclegi tranzytowe?
          • Gość: Marta Do Marco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 21:48
            My co prawda wybieramy się w terminie 05.07-14.07, ale jeśli chodzi o nocleg po
            drodze, to mamy zaklepany Oekotel w Grazu - wyszło zdecydowanie najtaniej, a
            przetestowaliśmy tę sieć w czasie wycieczki do Wiednia - wszystko w najlepszym
            porządku:)
    • Gość: sebas1983 Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: *.15-79-b.business.telecomitalia.it 15.05.10, 12:00
      Ja jestem tam teraz razem z żoną i 4 letnim syne. Bardzo ladny hotel
      200m do plaży. Jedzenie dobre. Nie ma basenu. dla mnie wielkim
      minusem jest to ze przy hotelu nie ma nic dla malych dzieci jakies
      piaskownicy czy ślizgawki. Brak serwisu plazowego to tez duzy minus
      bo w sezonie nie bedzie sie gdzie rozłożyć bo wszedzie sa plaze
      płatne. Tylko takie male kawałki sa bezpłatne. W maju też minusem
      jest pogoda bo teraz pół dnia jest pięknie a drugie pół leje. Jest
      to typowo turystczne miasteczko ceny wiec sa dosyc wysokie. to chyba
      tyle jak ktos ma jakies pytania to prosze pytać jak bede mial chwile
      to odpowiem.
      • Gość: wieslawa Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 21:21
        Witam,jadę z grupą zorganizowaną w lipcu, częśc osób będzie na diecie
        bezglutenowej,mam pytanie czy w pobliżu hotelu jest jakiś market ?
        Hotel zapewnia diete, ale może cos bedzie trzeba kupic na miejscu ?
        Jadą ze mną wnuczki 4 i 5 lat , czy w mieście są jakieś place zabaw ?
        Rozumiem ,że ta plaża 200 m od chotelu jest płatna.
        Życze wam miłego pobytu i lepszej pogody.
      • Gość: do sebas1983 Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 22:38
        Daj znać, proszę, czy uda Wam się gdzieś na mieście namierzyć jakiś plac zabaw.

Czy któryś z tych bezpłatnych kawałków plaży jest blisko hotelu?

Miłego wypoczynku i lepszej pogody:)
        • Gość: Basia Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: *.proxnet.pl 16.05.10, 23:32
          Ja mam pytanko za ile jest wstęp na tą plażę? i czy to jest na caly dzien czy jak oni tam jest??
      • Gość: wacpel Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 18:51
        Witam.
        Wybieramy się też do Tiziano na początku lipca proszę o info jakie
        ceny za płatną plażę i za serwis plażowy.Czy jechał Pan autokarem
        jeśli tak to jaki stan, bo różnie ludzie piszą.
        Pozdrawiam i życzę dużo słońca.
        • Gość: Do wacpel Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 20:10
          My też się wybieramy do Tiziano na początku lipca (dokładnie 5-tego):).
          Jedziecie z dzieciakami? My z 6-letnią córką.
      • Gość: SEBAS1983 Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: *.15-79-b.business.telecomitalia.it 17.05.10, 20:49
        Place sa przy barach przy plaży ale tylko dla klientów baru.
        Jechałem autokar nowy już z pasami dla kazdego pasażera. Te darmowe
        place sa co jakieś 150m ale sa małe. Ale troszke dalej jest taki
        wiekszy plac. Przynajmniej narazie darmowy. w hotelu mozna
        wypożyczyć rowery. Jedzenie na śniadanie szwedzki stół, na obiad dwa
        dania na kazde po dwa do wyboru tak samo na kolacje. napoi nie wolno
        przynosic ze soba tylko kupowac w hotelu
        • Gość: sebas1983 Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: *.15-79-b.business.telecomitalia.it 18.05.10, 15:46
          Serwis plażowy to znaczy 2 leżaki i parasol to ok 14 Euro dzień.
          Taki większy sklep jest troszke dalej. A wycieczki do Rzymu i
          Wenecji są bardzo fajne. Do kontaktów potrzebne sa przejściówki.
          Można je kupić w recepcji za 3 euro. jak ktoś chce korzystać z
          internetu w pokoju to trzeba poprosic o pokuj na dole. bo inaczej
          trzeba korzystać w holu.
          • Gość: Frog Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: *.83.230.17.45.debacom.pl.e-zabrze.pl 20.05.10, 14:41
            Witam.Seba super dzieki za dotychczasowe info jesli jeszcze mozna cie pomeczyc;)
            Z jakiego biura jechales czy indywidualnie ?
            Jak wodaw morzu ? Temp. Czystosc?
            Jak ludzie w okolicy ?
            Jak daleko dojakiegos marketu ?Jakies przykladowe ceny kilku produktow moze ?
            Alkohol, Woda,NApoje bulki , zupki chinskie ?;)
            Jakie wyposazenie pokoi ? Czy jest np. Czajnik ? Czy klimatyzacja dziala ?
            Czesto wymieniaja posciel,reczniki ? Podobno jest PL obsluga hotelu ?
            Jak daleko do Centrum Cesenatico? Podobno w ktorys dzien tygodnia jest tam
            urzadzany w okolicy jakis wielki jarmark...
            Jakie ceny wycieczek i czy z twojego biura brales czy sam? Jakie ceny pamiatek ?
            Jakie ceny w San Marino jesli byles ?
            To myslisz ze w sezonie wakacji ciezko bedzie zlapac tam free miejsce ? chyba ze
            sie bedzie klientem jakiegos baru tak to mozna kolo nie go polezakowac ? Bo
            14euro X 10dni to sporo wyjdzie :/
            Czy pokoje na dole maja jakis minus ? Nie wiem chalas z ulic czy cus bo
            napisales ze na plus to wifi. Czy zasieg jest tylko na parterze czy 1 pietro tez?
            Czy napoje w oogle do hotelu nie mozna wnosic czy mowiles o stolowce?

Sorry za meczenie,wiem ze masz wakacje takze w wolnej chwili odp ;)
            • Gość: sebas1983 Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.10, 12:04
              Przykładowa cena to np: coca cola 1,5litr. 2euro. lody na patyku ok
              1,5 euro.Ja jechałem z orlanndo trawel ale to sie niczym nie różni
              od buksy trawel. Czajników nie ma w pokojach tylko byla suszarka tv
              i nowa klima. Temperatura wody była kiepska ale to bylo jeszcze
              przed sezonem. Ludzie raczej przyjemni. taki mały market ok 1km. Ale
              do supermarketu to już dalej nie bylem wiec nie wiem. Do centrum
              cesenatico ok 2km. Pościel wymiana raz w połowie turnusu. A reczniki
              co drugi dzień. Jarmark jest ale dopiero w sezonie. ja bylem tylko w
              Wenecji i w rzymie. wiec nie wiem jak w san marino bylo. n amiejscu
              sie w hotelu wykupuje ceny jak w katalogu za dzieci do 4lat
              bezpłatnie a powyżej troszke taniej niż za dorosłych. Pokoje sa
              takie same na każdym pietrze pokoje sa dopiero na 1pietrze ja
              mieszkalem na trzecim i już internet nie odbierał. Napoje mozna
              wnosic do hotelu ale na stołówke już nie, nikt nic nie mowił jak sie
              wniosło dla dziecka ale raczej ludzie nie wnosili. ulica przy hotelu
              nie jest ruchliwa. Mysle ze jedzenia nie trzeba dokupowac bo jest
              wystarczająco.
              • Gość: Frog Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: *.83.230.17.45.debacom.pl.e-zabrze.pl 22.05.10, 21:31
                Dzieki seba za info. Ja wlasnie tez bede jechal z orlando travel. Powiedz mi ile
                trwala podroz tam,czeste postoje ? I cos o wycieczkach. Ile trwaly tam podroze
                (wenecja,rzym), czy przewodniczka duzo mowila, szlo sie cos dowiedziec opisywala
                czy raczej samemu czlowiek zwiedza... Czy byles moze w MALEJ ITALLI jesli tak to
                jak tam najlepiej dotrzec lub czy byles w Rimini i to samo pytanie. Czy byly
                jakies przypadki zlodziejstwa czy to w hotelu czy na plazach? JEsli mozna
                zapytac ile euro ci starczylo na jaki okres dla ilu osob pomijajac ceny wycieczek.
                • Gość: sebas1983 Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 18:44
                  Na miejscu bylism o 7:30. Postoje co 4,5 godz po 20minut. Wycieczki
                  bardzo ok. Trwały każda caly dzień. Przewodniczka bardzo sympatyczna
                  oprowadza wszedzie i opowiada bardzo dużo. Wycieczka do malej itali
                  tez jest organizowana ale nie bylem na niej. Jesli chodzi o
                  kradzieże to nie spotkalem sie mialem laptopa ktory lezal caly czas
                  na wieszchu i mam go do dzis. Raczej sporo kasy trzeba zabrac. Bo
                  ceny sa w porownaniu z polska naprawde wysokie. Ja głównie na lody,
                  napoje i pamiatki wydawalem. Nie bylem w Rimini ale pani w recepcji
                  napewno podpowie jak dojechac.
                  • Gość: kolezanka Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: *.proxnet.pl 25.05.10, 13:11
                    zauważyłam ze oferta tej wycieczki jest przedstawiana w wielu biurach podrózy. Każde ma swoj autokar czy jak to jest??
                    • Gość: sebas1983 Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 14:46
                      Jeden autokar ze wszystkich biur bo organizatorem jest jedno biuro
                      Orlando trawel a pozostałe wykupują od nich. Tylko moga mniejsze
                      samochody dowozic osoby do Katowic.
                      • Gość: m. Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 16:51
                        Organizatorem jest Buksa Travel - inne biura (m.in. Orlando Travel) mają tę
                        wycieczkę w swojej ofercie.
                        • Gość: koleżanka Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: *.proxnet.pl 26.05.10, 19:09
                          No własnie.. Buksa Travel ;)

czy Seba mogłbys wyslac kilka fotek jak tam wygląda ;)) hotel ,otoczenie, plaza??

basia.pawletko@gmail.com
                          • Gość: Frog Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: *.83.230.17.45.debacom.pl.e-zabrze.pl 31.05.10, 15:25
                            Seba jak bys mogl mi tez podeslac kilka bylbym dzwieczny ;) frogu@tlen.pl
                            • Gość: kaka Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: 109.95.144.* 13.06.10, 17:22
                              Ja właśnie będę w tym hotelu od 31 lipca czy w tym czasie będzie ktoś jeszcze?
                              • Gość: Frog Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: *.83.230.17.45.debacom.pl.e-zabrze.pl 14.06.10, 00:25
                                JA bede :) A dokladnie 4osoby 25-30lat. Zamierzamy zwiedzac, troche sie poopalac
                                i dobrze pobawic. A ty jak? Z dziecmi spokojnie? Para,wiecej osob ?
                                • Gość: kaka Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: 109.95.144.* 14.06.10, 19:17
                                  Ja to dzieci jeszcze nie mam ;)
                                  A jadę z koleżanką.A wybieracie się do mirabilandi?
                                  • Gość: Frog Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: *.83.230.17.45.debacom.pl.e-zabrze.pl 15.06.10, 12:59
                                    Kurde zebym to ja z kolega wczesniej wiedzial to bysmy sami pojechali wedwoje
                                    hehe;) Nie no zartuje ;) My tez jeszcze niemamy heh;) TAk napewno pojedziemy do
                                    Mirabilandi. Jak i do Auqaparku, Wenecji, Rzymu i San Marino. Jak juz jechac to
                                    zaliczyc wszystko zeby nie musiec tam wracac ;) A skad jedziecie ? My z Gliwic.
                                    • Gość: kaka Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: 109.95.144.* 15.06.10, 17:19
                                      My jedziemy z Katowic albo z Bielska.
                                      W Wenecji i Rzymie już byłam więc raczej nie pojedziemy.
                                      • Gość: Robert Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: *.15-79-b.business.telecomitalia.it 15.06.10, 21:25
                                        ja tu własnie jestem. Hotel bardzo ładny, dobre wyzywienie, symaptyczna obsługa,
                                        a na dodatek bardzo ładna;D
                                        • Gość: werka Re: do Roberta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.10, 21:46
                                          Robert, napisz ile kosztuje miejscówka na plaży i czy bezpłatna jest daleko od
                                          hotelu?
                                        • Gość: Frog Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: *.83.230.17.45.debacom.pl.e-zabrze.pl 15.06.10, 22:59
                                          Robert jak bys mial mozliwosc poslania jakis fotek z okolicy i hotelu bede
                                          dzwieczny ;)frogu@tlen.pl I pytanko ile trwala podroz autokarem? Czy trzeba bylo
                                          czekac na wmeldowanie do hotelu czy odrazu po przyjezdzie? Jesli byles na jakis
                                          wycieczkach tojak bylo,jakies porady?;) Namiar na jakis tani sklepik spozywczy
                                          by sie przydal co bywiedziec gdzie tani jedzenie i picie mozna kupic...No i pod
                                          koniec jak bys podal jesli mozna ile starczylo ci euro na osobe heh Bo niemam
                                          pojecia ile wziasc....Nie liczac oplat za wycieczki...
                                          • Gość: ewa Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 18:42
                                            czy ktoś kto tam był mógłby napisać jak wygląda z leżakami na plaży? To prawda
                                            że za komplet trzeba zapłacić 14 euro na dzień?
                                            • linn_linn Re: Riviera Romagnola plaza 21.06.10, 19:27
                                              Znalazlam cos takiego:
                                              info-alberghi-adriatichotels.sanmarinosite.com/prezzi-spiaggia.php
                                              parasol plus 2 lozka nizszy i wyzszy sezon wg miejscowosci
                                              1 dzien i 7 dni
                                              • Gość: wczasowiczka Re: Riviera Romagnola plaza IP: *.raciborz.vectranet.pl 22.06.10, 17:39
                                                wlasnie niedawno wrocilam z valverde: plaza bezplatna jest 5-10
                                                minut spacerkiem z hotelu - naprawde jesli komus nie zalezy
                                                na "lezakowaniu" nie warto przeplacac ;) Ale Hotel Tiziano ma umowe
                                                z jedna z plaz - tam wypozyczenie 2 lezakow + parasol to jakies 8
                                                eur za dobe. Pozdrawiam i zycze milego wypoczynku :)
                                                • Gość: marta Re: Riviera Romagnola plaza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 18:17
                                                  Dzięki za cenne informacje:)

A możesz napisać coś więcej nt. wyjazdu? Jak Ci się podobało Valverde, czy
                                                  brałaś udział w jakichś wycieczkach oferowanych przez biuro podróży, a może
                                                  wybrałaś się gdzieś na własną rękę?

Wszelkie spostrzeżenia, opinie i sugestie mile widziane:)
                                                  • Gość: wczasowiczka Re: Riviera Romagnola plaza IP: *.raciborz.vectranet.pl 22.06.10, 18:38
                                                    Pewnie - sama przegladalam to forum bardzo intensywnie przed
                                                    wyjazdem, dlatego z checia podziele sie informacjami :)
                                                    Bralam udzial w wycieczkach: san marino, rzym, wenecja. Moge
                                                    szczerze polecic, choc wycieczka do rzymu jest dosc trudna, ale
                                                    mysle, ze warto :) wenecja - mnie nie zachwycila - tlumy ludzi i
                                                    spore ceny (czysta komercja), ale bylam i mialam okazje wyrobic
                                                    sobie zdanie na jej temat :) Organizacyjnie bez zarzutu :)
                                                    Sami wybralismy sie tylko do cesenatico, ale nie ma problemu z
                                                    przemieszczaniem sie - sa miejskie autobusy a w hotelu udziela bez
                                                    problemu informacji, gdzie, skad, jak i za ile :)
                                                    Jesli masz jakies pytania po prostu pytaj - postaram sie pomoc w
                                                    miare mozliwosci :) pozdrawiam
                                                  • Gość: marta Re: Riviera Romagnola plaza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 22:18
                                                    Wielkie dzięki za informacje:)

Do Cesenatico wybraliście się na nóżkach czy wspomagaliście się jakimś środkiem
                                                    transportu?:)

My Rzym odpuścimy tym razem, bo jedziemy z dzieckiem, ale mamy w planach Italię
                                                    w miniaturze, Aquafan i Mirabilandię (na własną rękę bo jedziemy samochodem).

O właśnie! Jeszcze dwa pytania mi się nasunęły - orientujesz się może, jakie są
                                                    zniżki na wycieczki fakultatywne dla dzieci (interesuje mnie Wenecja i San
                                                    Marino)? I jak wygląda sprawa parkowania przy hotelu (w biurze powiedzieli mi,
                                                    że hotel ma swój parking, ale wolę się upewnić;))

Z góry dziękuję za odpowiedzi!
                                                  • Gość: wczasowiczka Re: Riviera Romagnola plaza IP: *.raciborz.vectranet.pl 24.06.10, 07:31
                                                    nie ma sprawy :)
                                                    Do cesenatico w jedna strone na nozkach, a spowrotem autobusem - nie
                                                    ma problemu z miejskimi srodkami transportu: wracalismy nr 94, bilet
                                                    na jazde do 60min kosztuje 1eur. moze i warto sie wybrac, bo jest
                                                    tam wiekszy sklep, w ktorym sa nizsze ceny, niz w sklepikach w
                                                    valverde :)
                                                    Co do znizek dla dzieci niestety sie nie orientuje, ale za to
                                                    parking jest przy hotelu na 100%: za budynkiem, odgrodzony, wiec
                                                    parkowanie na ulicy Wam nie grozi :)
                                                    Pozdrawiam i zycze udanego wypoczynku :)
                                                  • Gość: Frog Re: Riviera Romagnola plaza IP: *.83.230.17.45.debacom.pl.e-zabrze.pl 25.06.10, 05:03
                                                    wczasowiczko czy w hotelu mozna uzyskac info w PL czy ENG? Czy mogla bys moze
                                                    poslac na maila jakies fotki z okolicy ? frogu@tlen.pl No i jakie minusy calego
                                                    wypadu ?
                                                  • Gość: marta do frog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 11:02
                                                    Frog, przecież obsługa w hotelu jest polska, więc informacje po polsku na pewno
                                                    będą dostępne:)
                                                  • Gość: Frog Re: do frog IP: *.83.230.17.45.debacom.pl.e-zabrze.pl 25.06.10, 14:35
                                                    Niedoczytalem, myslalem ze tylko Polska kuchnia ;) A czy moze ktos napisac ile
                                                    na wyszlo mu osoba/euro ? Nie liczac oplat za wycieczki ?Bo kurde nie mam
                                                    zielonego pojecia ile wziasc $$$
                                                  • Gość: wczasowiczka Re: do frog IP: *.raciborz.vectranet.pl 26.06.10, 18:05
                                                    oczywiscie obsluga polska, wiec nie ma najmniejszego problemu zeby
                                                    sie porozumiec :) A jesli chodzi o to ile wziac eur na osobe, to
                                                    wszystko zalezy od wymagan ;) Mi sie wydalo jakies 130eur, ale nie
                                                    korzystalam z platnej plazy na przyklad .. ciezko przeliczyc..
                                                    Pozdrawiam :)
                                                  • Gość: Marta A propos bezpłatnej plaży:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.10, 22:30
                                                    No właśnie, a jak wygląda ten kawałek bezpłatnej plaży? Chodzi mi o to, czy jest
                                                    w miarę duży i jak się prezentuje na tle tych płatnych plaż (czy jest brudniej,
                                                    czy jest gorsze zejście do morza itp.):)
                                                  • Gość: wczasowiczka Re: A propos bezpłatnej plaży:) IP: *.raciborz.vectranet.pl 27.06.10, 10:43
                                                    To po prostu kawalek miedzy jedna platna a druga, gdzie nie ma
                                                    lezakow. Jest tam maszt i budka ratownikow a dostep do wody jest
                                                    taki sam - zreszta te plaze nie sa odgrodzone i mozna sobie
                                                    spokojnie spacerowac brzegiem morza.. jaki duzy? proponuje uzyc mapy
                                                    google z widokiem z satelity - widac kawalek paska bez lezakow i
                                                    parasoli ;)
                                                    pozdrawiam i zycze udanego wypoczynku :)
                                                  • Gość: Frog Re: do frog IP: *.83.230.17.45.debacom.pl.e-zabrze.pl 27.06.10, 15:48
                                                    NO jasne trudno przeliczyc, kazdy inaczej wydaje $ Ale dzieki to juz jakas
                                                    orientacje mam. Ja chce glownie na pamiatki na wycieczkach wydac, ze dwa razy na
                                                    disco pojechac do Rimini no i jakies picie i ewentualnie jedzenie ze dwa razy w
                                                    jakis barach zobaczyc wloskie potrawy. To moze 200na lebka starczy. Bylas
                                                    12dni,autokarem ? No jesli bedzie sie dalo miejsce znalesc na bezplatnej plazy
                                                    to tez nie mamzamiaru placic. A powiedz mi jak z zameldowaniem do hotelu i
                                                    wymeldowanie. Dlugo trzeba bylo czekac NA WALIZKACH ? Jesli autokarem to ile
                                                    podroz trwala ?
                                                  • Gość: wczasowiczka Re: do frog IP: *.raciborz.vectranet.pl 28.06.10, 07:52
                                                    Jesli bedziesz mial zdyscyplinowana grupe w autobusie i dobra
                                                    pilotke, to z 16 godzin na podroz musisz liczyc - nam sie tak udalo
                                                    w obie strony dojechac :) Siedzenie na walizkach wpisane w atrakcje:
                                                    przyjazd kwaterowanie na pokoje ok 11:30, wyjazd popoludniu ok 17..
                                                  • Gość: Frog Re: do frog IP: *.83.230.17.45.debacom.pl.e-zabrze.pl 28.06.10, 10:52
                                                    SUper dzieki za info. Jak bys miala jakies fotki okolicy bylbytm dzwieczny za
                                                    podeslanie jakis ;) Aha takie pytanko jeszcze. Wiem ze we wloszech wprowadzili
                                                    kary za kupowanie podrobionych rzeczy od handlarzy kolo plaz. Spotkalas sie z
                                                    takimi akcjami zeby kogos za to nieprzyjemmnosci spotkaly?N o i czy ci handlarze
                                                    w ogole sa i maja cos ciekawego do kupienia? Aha a jakies kontrole graniczne
                                                    byly? Tzn. chodzi mi o kupienie jakis alkoholi w San MArino i przewiezienie.
                                                    Ale chyba i tak maja jakies duze limity jak gdzies przeczytalem to chyba nie mam
                                                    sie czego obawiac o kilka butelek mysle... A iczy w pokojach jest czajnik
                                                    elektr. albo suszarka do wlosow ? Klimatyzacja dziala? Woda ciepla,zimna?
                                                  • linn_linn Re: do frog 28.06.10, 12:35
                                                    Handlarze sprzedaja wszedzie: na chodnikach, na bazarach, na plazy. Kary dot.
                                                    podrobek znanych firm / np. toreb, portfeli /: nie wiem na ile sa czeste, ale
                                                    ryzyko istnieje.
                                                  • Gość: Frog Re: do frog IP: *.83.230.17.45.debacom.pl.e-zabrze.pl 28.06.10, 12:52
                                                    No wlasnie o tych handlarzy podrobkami mi chodzi. CZy bardzo to kontroluja
                                                    rzeczywiscie i trzeba uwazac czy to raczej przepis bardziej NA PAPIERZE i
                                                    straznicy miejscy czy policja nie przykladaja sie specjalnie do tego...
                                                  • ennka Re: do frog 28.06.10, 22:00
                                                    Handlarze uciekają na widok np.obsługi plażowej, strażników miejskich.
                                                    Dotąd nie karano kupujących ,ale coś się chyba w przepisach włoskich zmieniło, bo w tym roku jakaś Austriaczka zapłaciła w Lido di Jesolo 1000 euro kary za podróbkę torby Prady.
                                                    Dla mnie te podróbki ,to tandeta ,a chodzący ciągle nad głową handlarze wkurzają mnie potężnie.
                                                    Jeśli ktoś ma odrobinę rozeznania w temacie ,to bez trudu odróżni oryginał od podróbki.Hitem dla mnie był Rolex z 10-cio letnią gwarancją.
                                                  • Gość: Basia Re: do frog IP: *.proxnet.pl 29.06.10, 08:56
                                                    w cesenatico w jakis dzien tygodnia jest bazar, zamykaja drogi i handluja na ulicy :D jak kiedys bylam to fajne rzeczy pokupowalam za taniochę! :D i nikt nas za to nie karał :D

co do plaż bezpłatnych, piasek nad tym morzem jest brudny i przypomina gline troche. Pełno popękanych muszelek ktore mogą się wbić gdzies, wiec ja nie wybrazam sobie bez leżaka Oo. a i jak ja bylam to chodzili faceci i sprzedawali owoce na patykach, takie "szaszłyki" po 2 euro :D w san marino jest pelno taniego alkoholu a ludzie stamtad po usłyszeniu ze jestes polakiem ukochaja cie i nawet umia cos powiedziec po polsku :D do tego sa tam sklepy z perfumami za 5 euro sa podrobki znanych perfum! :D
                                                    jezeli chodzi o Cesenatico to warto tam pojsc b tam jest przeslicznie, szczegolnie w nocy nad kanałem !! pełno restauracji gdzie kelnerzy czestują cię przed zamowieniem. ;)) polecam.
                                                  • linn_linn Re: do frog 29.06.10, 09:04
                                                    Chyba nie ma pelnej jasnosci. Bazary sa jak najbardziej legalne, sprzedawcy ma
                                                    ja zezwolenia, wnosza oplaty. Ci bez zezwolen moga byc oczywiscie pogonieni.
                                                    Mandaty dla kupujacych dot. tylko i wylacznie tzw. podrobek i to bardzo drogich
                                                    firm / np. toreb, portfeli /. Zwykle maja miejsca tam, gdzie jest duzo drogich
                                                    sklepow i ich wlasciciele drecza straznikow miejskich, a ci z kolei klientow i
                                                    sprzedajacych. Trzeba wiedziec, ze takie mandaty istnieja, a potem ryzyk fizyk...
                                                  • Gość: Frog Re: do frog IP: *.83.230.17.45.debacom.pl.e-zabrze.pl 29.06.10, 16:39
                                                    No wlasnie gdzies czytalem o tym bazarze w Cesenatico czy w BelLair czyjak tosie
                                                    tam pisze ;) Ktos wie w ktory dzien tygodnia to jest ? I pytanko odnosnie San
                                                    MArino CZy oprocz alkoholi i perfum mozna tam zlapac okazje na jakies inne
                                                    rzeczy, nie wiem elektronike, aparaty,kamery,tel i inne ?
                                                  • Gość: Gabi&Mari turnus od 18.08, kto się wybiera? IP: 94.254.169.* 30.06.10, 22:48

już się nie mogę doczekać tego wyjazdu, po przeczytaniu prawie samych
                                                    pozytywnych opinii:))
                                                    jest może tu ktoś kto się wybiera na turnus od 18.08?
                                                  • Gość: Wiegog Re: do frog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.10, 13:12
                                                    W Belari jest bazar organizowny w środy w jednej części miasta i w
                                                    piątki w innej części.Obydwa są bardzo ciekawe /część przemysłowa i
                                                    rolna /.Można tanio ciekawe rzeczy znaleść.
                                                    W San Marino nie należy kupować elektroniki bo to badziewie.
                                                    W sklepach sprzedają przeważnie Polacy i mają tendencję przy
                                                    sprzedaży perfum do oszukiwania/podmieniają orginalne na podróby/.
                                                  • Gość: Frog Re: do frog IP: *.83.230.17.45.debacom.pl.e-zabrze.pl 02.07.10, 16:53
                                                    Wlasnie dzieki Wiegog. O ten bazar w Srody w Belari mi chodzilo. Mam nadzieje ze
                                                    bez problemu tam sie dostane do Belari i do Rimini. Oby komunikacja droga nie
                                                    byla. Ale co do tej elektroniki w San Marino. To co miales na mysli ? Ze
                                                    badziewnych firm? ale jak np.znajdzie sie cos dobrej firmy i po atrakcyjnej
                                                    cenie to chyba okzaja jest nie ? @Weiegog orientujesz sie czy straz miejska i
                                                    policja fest pilnuje tego zakazu kupowania podrobek od handlarzy ? Trzeba uwazac
                                                    ?czy raczej trzeba miec pecha zeby trafic ze cie zlapia ?
                                                  • Gość: Wiegog Re: do frog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 11:32
                                                    Bazar/targ/w Belari znajduje się w części za kanałem w rejonie
                                                    kościoła.Pisząc o elektronice miałem na myśli to,ze sa to podróby i
                                                    zazwyczaj kupujący niezdążył wyjechać a sprzęt mu padł.
                                                    Nie miałem żadnych przygód ze strażnikami,jak również nie widziałem
                                                    by kogoś te "organy"zatrzymały.
                                                    Pozdrawiam.
                                      • Gość: miga Re: hotel Tiziano Valverde Di Cesenatico IP: *.net128.okay.pl 08.07.10, 17:31
                                        ja też będę tam od 31.07:)fajnie, ze jedzie troche rowiesnikow, bo ja sie
                                        wybieram tam z rodzicami;) do zobaczenia wiec:)
    • panjarekp Re: hotel Tiziano - dojazd samochodem. 03.07.10, 17:58
      Szukam informacji jaką trasą najlepiej dojechać do Cesenatico samochodem z
      Wrocławia?
      Można jechać przez Czechy (najkrótsza trasa ale gorsze drogi), można jechać też
      przez Niemcy.
      Jakie są koszty autostrad, winiet, paliwa i orientacyjny czas dojazdu.?
      • Gość: Janusz Re: hotel Tiziano - dojazd samochodem. IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.10, 22:18
        Ja jadę z Bielska-Białej przez Cieszyn-Brno-Wiedeń
        • Gość: Józek Re: hotel Tiziano - dojazd samochodem. IP: *.md4.pl 05.07.10, 22:36
          Jedziecie z noclegiem po drodze?
          • Gość: Janusz Re: hotel Tiziano - dojazd samochodem. IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.10, 23:23
            Raczej bez noclegu ja tam mam 1150 km.mamy tam termin od 31/07/2010,
            ale chcemy zwiedzić Wenecję tylko jeszcze nie wiem czy przed czy po.
    • Gość: Marta Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 15:48
      Jak w temacie - dziś w nocy wróciliśmy - jeśli ktoś ma jakieś pytania - służę
      radą i informacją:)
      • Gość: Beata Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.10, 16:13
        Co Ci się podobało, a co nie ?
        Jechałaś autokarem czy dojazd własny? Jeśli dojazd własny to jaką
        jechałaś trasą?
        • Gość: Marta Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 16:30
          Jechaliśmy własnym autem z Warszawy przez Cieszyn, Brno, Wiedeń, Graz (tam
          mieliśmy nocleg), Villach i dalej autostradą przez Włochy.

Podobał mi się sam hotel i jego położenie (w bocznej uliczce, ale blisko morza),
          samo Valverde i sąsiednie Cesenatico, oczywiście Wenecja i San Marino (bardzo
          fajna, rzeczowa pilotka - Pani Ania).

Nie podobała mi się natomiast obsługa hotelowa. Pani na recepcji niezbyt miła i
          niestety wcale nie tak dobrze poinformowana, jak sama mówiła. Sprzątanie również
          pozostawiało wiele do życzenia - jeżeli w ogóle sprzątaniem można nazwać wymianę
          worków na śmieci i donoszenie papieru toaletowego. Ręczniki były wymienione raz,
          podobnie jak pościel - nie mam fobii na punkcie czystości, ale czułam jednak
          dyskomfort widząc koty z kurzu wyłażące spod łóżka i brudną umywalkę...:)
          • Gość: Beata Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.10, 16:43
            Gdzie kupowaliście winiety i jaka jest cena?Gdzie nocowaliście w
            Graz i czy polecasz, jeśli tak jaka była cena
            za dobę/na osobę, czy ze śniadaniem ?
            Chodziłaś na plażę z płatnymi leżakami (jeśli tak jaka była cena
            serwisu plażowego) jeśli na darmową to w jakiej jest odległości od
            hotelu. Ja jadę 08.08. i są to dla mnie bardzo ważne informacje,
            za które z góry serdecznie dziękuję.
            • Gość: Marta Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 17:19
              Winiety kupowaliśmy na stacji Shella w Jasienicy (jakieś 20 km przed Cieszynem).
              10-dniowa winieta na Austrię kosztowała nas ok. 46zł, a winieta miesięczna na
              Czechy - 70zł. Na Austrię były nam potrzebne dwie winiety, bo wyjeżdżaliśmy
              4-ego, a wracaliśmy 15-ego - czyli 11 dni.
              W Grazu (właściwie w Kalsdorfie pod Grazem) nocowaliśmy w hotelu Oekotel - 44
              euro ze śniadaniem za 2 osoby dorosłe i 7-letnie dziecko.
              Plaża z płatnymi leżakami (ta, z którą ma umowę hotel Tiziano) kosztowała 10
              Euro za 2 leżaki i parasol - gdzie indziej podobno ceny dochodziły do 18 Euro za
              zestaw.
              My chodziliśmy na bezpłatną plażę - idąc z hotelu w kierunku morza na
              promenadzie trzeba skręcić w prawo i przejść jakieś 100-150 metrów. Leżaki można
              pożyczyć w hotelu, ale trzeba to zrobić wcześnie rano (najlepiej jeszcze przed
              śniadaniem), bo jest ich kilka i szybko się rozchodzą, a parasol najlepiej mieć
              własny:)
              • Gość: Ziutka Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.chello.pl 15.07.10, 19:42
                Witam ! Ja z rodzinką ( 2 dzieci w wieku : 11 i 6 lat ) wybieram się 09 sierpnia
                2010 r. Doradźcie ile kasy wziąć ze sobą, czy wycieczki oferowane przez biuro
                odbywają się i ceny są takie jak podane w ofercie ? Z góry dziękuje, a może jest
                jakaś rodzinka co jedzie w tym samym terminie? Pozdrawiam
                • Gość: Marta Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 20:32
                  Wycieczki się odbywają - jest Rzym (60 Euro), Wenecja (50 Euro), San Marino (20
                  Euro), rejs statkiem (do delfinarium i wycieczkowy z degustacją wina i ryb - cen
                  nie pamiętam), Mirabilandia (40 Euro) i Aquafan (też chyba 40 Euro). My byliśmy
                  w Wenecji i w San Marino - wycieczki sympatyczne, nie bardzo męczące. Do Wenecji
                  część drogi pokonuje się autokarem, a część statkiem wycieczkowym po Lagunie
                  Weneckiej.
                  Pozostałe wycieczki lepiej (i taniej) jest zrobić na własną rękę, jeśli
                  jedziecie samochodem.
                  Ja polecam "Italia in Miniatura" - park tematyczny w Viserba di Rimini, a także
                  Aquafan w Riccione (warto pojechać tam w piątek, bo dzieciaki mają wtedy zniżkę
                  - płacą 8 Euro zamiast 18:) - w obu tych parkach dostaje się kolejny dzień
                  gratis - z tym, że w Italii musi to być dzień następny, zaś w Aquafanie - dowolny.
                  • Gość: Frog Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.83.230.17.45.debacom.pl.e-zabrze.pl 15.07.10, 21:28
                    Super, kolejna osoba od ktorej mozna uzyskac jakies info;) A wiec jade z
                    pytaniami jak mozna ;)
                    Czy trudno o miejsce na darmowej plazy? W jakich godz na taka plaze najlepiej
                    sie udawac ?
                    Ile euro okolo wam poszlo na osobe i na ile dni jesli mozna wiedziec? Nie
                    liczac oplat za wycieczki bo na to mam odlozone osobne heh ;)
                    Czy Koloseum jest w programie wycieczki RZYM ?
                    Czy w San Marino jest cos okazjonalnego do kupienia oprocz perfum i alkoholi ?
                    Czy wiecie w ktory dzien jest organizowany jakis duzy targ w Cesenatico i jak
                    tam dotrzec? Oraz namiary na jakis market w ktorym mozna taniej sie zaopatrzyc.
                    Jak dostac sie do Malej Italii ? Ale nie samochodem gdyz jade z biura.
                    Czy w Aquafanie jest miejsce na schowanie np. aparatu dojakiejs szafki, lokera
                    gdy wszyscy ida sie kompac. Czy niestety jak sie bierze sprzet to jedna osoba
                    musi czuwac...?
                    Czy spotkaliscie jakies przypadki zlodzieji ? W hotelu czy na plazy ?
                    Jak jedzenie w hotelu ? Mozna wziasc ze soba czajnik elektr i cos kombinowac
                    samemu w pokoju ?
                    Korzystaliscie z internetu wifi ? Podobno jest free na parterze ?
                    • Gość: Marta Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 21:53
                      Po kolei:)
                      Na darmowej plaży byliśmy zwykle ok. 10 i można było znaleźć miejsce bardzo
                      blisko morza. Później przy brzegu robiło się już ciasno, ale nigdy nie było tak,
                      żeby zupełnie nie było się gdzie rozłożyć.
                      Jeśli chodzi o kasę, to rozeszło nam się na miejscu mniej więcej 100 Euro na 3
                      osoby przez 10 dni (pamiątki, lody, kawa, piwo, wesołe miasteczko w Valverde,
                      bilety na autobus do Cesenatico)
                      W Rzymie nie byliśmy, ale z tego co pamiętam, to Coloseum nie ma w programie
                      (generalne opinie o Rzymie to straszna gonitwa, co przy upale jest bardzo
                      wyczerpujące).
                      W San Marino główne zakupy to rzeczywiście alkohol i perfumy - w programie
                      wycieczki jest krótka degustacja miejscowych alkoholi.
                      Nie pamiętam, kiedy jest organizowany targ w Cesenatico (chyba w poniedziałek),
                      ale na spotkaniu organizacyjnym na początku mówią, kiedy i gdzie są targi (jest
                      też targ w samym Valverde i w Belarii).
                      Co do sklepu, to my zaopatrywaliśmy się w dużym hipermarkecie w Romagna Center
                      (duże centrum handlowe koło Valverde), ale bez auta ciężko się chyba tam dostać.
                      W Valverde supermarketu chyba nie ma, w Cesenatico na pewno coś jest.
                      Nie wiem, niestety, jak dojechać do Italii w Miniaturze komunikacją publiczną,
                      ale spróbuj wejść na ich stronę - powinny być jakieś info odnośnie dojazdu.
                      W Aquafanie są takie małe skrytki na kluczyk - można tam schować cenniejsze
                      przedmioty.
                      Z kradzieżami się nie spotkaliśmy - ani w Valverde, ani na wycieczkach, ale
                      oczywiście pilnować się trzeba:)
                      Jedzenie ok - zwłaszcza wszelkiego rodzaju makarony. My się spokojnie
                      najadaliśmy na wszystkie posiłki.
                      Z internetu korzystaliśmy - działał na dole bardzo przyzwoicie.
                      • Gość: Beata Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.10, 16:29
                        Dziękuję za dotychczasowe informacje. Mam jeszcze pytanie jak się
                        opłaca drogi we Włoszech. Tam są chyba wszystkie płatne ?
                        Ile kosztuje opłata na autostradzie ? Chciałamym wiedzieć jakie mi
                        są potrzebne nominały EURO.
                        Czy na miejscu płaciliście gdzieś kartą czy wszystko gotówką?
                        Podobno kartą wychodzi taniej, bo przeliczają po niższym kursie ?
                        Czy był gdzieś blisko hotelu bankomat ?
                        • linn_linn Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: 16.07.10, 17:31
                          Wszystkie nie. Autostrady na pewno. Od 1 lipca moga byc platne jeszcze jakies
                          odcinki poza autostradami, ale informacje w necie sa dosc zawile, wiec nie
                          podaje. Jak zdarzy sie Wam potrzeba zaplacenia, to najwyzej zaplacicie :)
                        • Gość: Marta Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 19:29
                          W sumie za autostradę w jedną stronę płaciliśmy 27,30 Euro (22,30 + 5), płacić
                          można kartą, gotówką i kartami ViaCard (my płaciliśmy w jedną stronę kartą, a z
                          powrotem gotówką).

Na miejscu płaciliśmy za pierdółki (lody, kawa, wesołe miasteczko itd.) gotówką
                          braną na miejscu w bankomacie (jest b. blisko), a za większe atrakcje (Aquafan,
                          Italia w Miniaturze, jakaś pizza) płaciliśmy kartą i faktycznie wychodziło
                          korzystnie.
                        • Gość: Janusz Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.10, 00:50
                          ja proponuję na wysokości Wenecji zjechać z autostrady i jechać wzdłuż
                          wybrzeża jest bliżej ok. 50 km. i się nie płaci ja tak jechałem w 2006 r. i
                          teraz też tak pojadę
                          • Gość: Frog Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.83.230.17.45.debacom.pl.e-zabrze.pl 19.07.10, 10:28
                            Ja moze jeszcze z 2 pytania. Jak daleko pieszo do centrum Cesenatico ? Czy
                            spacerkiem spokojnie mozna tam dojsc np w kwadrans ? Zeby moc tam spedzic
                            rozrywkowo noc czy wieczor. Czy ktos wie w jakie dni organizowane sa jakies
                            imprezy na plazy ? Jakies disco itp ? No i ostatnie czy ktos widzial gdzies tam
                            w Cesentaico lub Rimini lub w Mrabilandi czy Aquaparku Bungee ? Jesli tak to
                            jaka wysokosc i cena jesli ktos wie ?
                            • Gość: Basia Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.proxnet.pl 09.08.10, 15:31
                              a tak zapytam czy masz może jakies ciekawe zdjęcia stamtąd do pokazania? :)) jak tak, to wyślij mi na maila: basia.pawletko@gmail.com
              • Gość: Ania Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 18:57
                Witam czy w tym hotelu obowiązuje cisza nocna , bo spotkałam się z takimi informacjami.
                • ennka Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: 26.03.11, 22:47
                  W każdym hotelu obowiązuje cisza nocna .Najczęściej od 22 do 6 .
                  Co nie znaczy ,że masz być o 22 w łóżku ,bo pani przyjdzie sprawdzić czy masz czyste nogi i zgasi światło.
          • Gość: nebia Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.15-79-b.business.telecomitalia.it 16.07.10, 14:14
            Nie trzeba było wyciągać kosza na korytarz, to pokój byłby sprzatany codziennie
            , pościel wymieniana jest raz w turnuie a reczniki co drugi dzien
            • wilczekosw Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: 16.07.10, 14:18
              wybieraj się ktoś bodajże od 9sierpnia tam?:>
            • Gość: Marta Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 19:31
              Nie wyciągaliśmy kosa na korytarz, a sprzątane nie było i tak. Ja naprawdę nie
              mam problemów z rozumieniem tego, co ktoś do mnie mówi - jeśli na początku
              turnusu mówią mi, że wystawiony kosz oznacza, że sprzątanie nie jest potrzebne,
              to ja go nie wyciągam - brudno było i tak.
              Co do ręczników - były zmienione raz, w tym dniu, kiedy wymieniona była pościel.
              • linn_linn Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: 16.07.10, 19:49
                www.trivago.it/cesenatico-45368/hotel/tiziano-23400
                Praktycznie poza polozeniem zalet ten hotel nie ma, ale to nie jest ich zasluga.
                • Gość: Marta Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 20:40
                  Sam hotel wg mnie i innych turystów, z którymi rozmawiałam, zasługuje na swoje 3
                  gwiazdki - jest wyremontowany, pokoje i łazienki są świeże, meble i armatura
                  nowe, klimatyzacja działa sprawnie. Cały problem w obsłudze, która niestety
                  zaniża bardzo ogólną ocenę...
                  • Gość: jaro Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.15-79-b.business.telecomitalia.it 16.07.10, 22:55
                    Czytamy z żoną pani wypowiedzi i zastanawiamy się, czym ta obsługa
                    się pani naraziła. My mieliśmy wymieniane ręczniki co dwa dni, nawet
                    bardzo z nich nie korzystaliśmy. Pokój był sprzątany
                    codziennie,pomimo,że nieraz nie chcieliśmy tego. Jedzenia aż za
                    dużo. No może jak dla mnie to za mało wieprzowinki. Jedyne co nam
                    czasami przeszkadzało, to gwar z kuchni.
                    • Gość: Marta Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 23:05
                      Widzi Pan - mnie natomiast gwar z kuchni ani zbyt mała ilość wieprzowiny nie
                      przeszkadzały. Przeszkadzała mi natomiast brudna umywalka, koty z kurzu pod
                      łóżkiem, a także impertynencja i niedoinformowanie Pani na recepcji (Pani Ewy -
                      Pani Ania, mimo, że też niezbyt poinformowana przynajmniej nie wprowadzała w
                      błąd i była sympatyczna).
                      Nie zmienia to jednak faktu, że z wyjazdu jako całości jesteśmy zadowoleni -
                      wszystko o czym piszę, to drobiazgi, które jednak dla innych mogą być istotne.
            • Gość: Frog Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.83.230.17.45.debacom.pl.e-zabrze.pl 16.07.10, 21:32
              Kurcze ta posciel mogla by byc czesciej zmieniana. W Hiszpani czesciej mi
              zmieniali w hotelu **+.
              • Gość: Marta Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 21:40
                My też dwa lata temu byliśmy w Hiszpanii w 2 gwiazdkach - pościel i ręczniki
                zmieniali co 2-gi dzień, a sprzątanie obejmowało również podłogę, brodzik,
                umywalkę i toaletę;) Z panią "menadżer" hotelu dogadać się w tej kwestii nie
                szło - podobnie zresztą, jak w innych;P
            • Gość: Jaro Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.15-79-b.business.telecomitalia.it 16.07.10, 22:38
              Wróciliśmy z żoną dopiero co z Tiziano i uważmy,że ze wszystkich
              trzech hoteli ten podoba się nam najbardziej.Byliśśmy już w Wenezii
              i Mittingu. teraz było nam najlepiej. Przede wszystkim ładne,
              wygodne i czyściutkie pokoje, miła grzeczna polska obsługa. Jedynym
              mankamentem było stanie w kolejce do stołu szwedzkiego, ale za to
              najadaliśmy się do woli.Co do recepcji, to faktycznie troszkę
              sztywna, ale dało sie wytrzymać. Było ogólnie bardzo fajnie.
              • Gość: Marta Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 22:46
                My też właśnie wróciliśmy:) Naprawdę mieliście czysto w pokoju? Bo my, sąsiedzi
                obok i parę innych osób na tę czystość narzekało... Może po prostu panie
                sprzątające do 4-ego piętra nie docierały;p
                • Gość: Barbara Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.25-87-b.business.telecomitalia.it 17.07.10, 15:25
                  Jade na wakcje w sierpniu. w zeszłym roku byłam na wakcjach w hotelu wenecja i z tego co pamietam na recepcjii tez była pani Ewa. Jest ktoś w stanie odpowiedzieć mi czy to ta sama osoba?? obawiam sie niestety ze tak a nie chciałabym mieć juz z nią nic wspólnego... czekam na odpowiedź
                  • Gość: Marta Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.10, 19:31
                    Jest duża szansa, że to ona - "siedzi" we Włoszech podobno już ładnych kilka lat
                    i obiło mi się o uszy, że wcześniej szefowała w innym hotelu, ale nie wiem, czy
                    w Venezii czy w Meetingu.

• Gość: zuza Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.15-79-b.business.telecomitalia.it 17.07.10, 21:33
                    Byłam w tym hotelu w maju. Ogólnie bardzo mi się podobało, chociaż jak
                    dla młodych, to zbyt spokojna nazwijmy to miejscowość. Może teraz w
                    sezonie jest tam ciekawiej. W hotelu było czysto - mieszkalismy na 2-
                    gim piętrze. Obsługująca nas starsza pani była bardzo miła. Natomiast
                    co do recepcji to mam mieszane uczucia. Ale jestem pewna,że szefujaca
                    tam pani miała na imię Ewa. Jak dla nas, nie znających języka było zbyt
                    mało informacji , np,sposób poruszania się po okolicy itp. Poza tym
                    byliśmy zadowoleni i wybieramy się tam w przyszłym roku.Pozdrawiam!
                    • Gość: Ziutka Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.chello.pl 18.07.10, 17:21
                      Witam ! Czy ktoś był w Mirabilandii ? Jak tam jest i czy cena ( 40 EUR) zwiera
                      tylko wejście, czy wszystkie atrakcje na miejscu też ? Jakie są jeszcze fajne
                      wycieczki, w szczególności dla dzieci?
            • Gość: Ziutka Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.chello.pl 18.07.10, 17:16
              Czy ktoś był w Mirabilandii ? Czy cena tej wycieczki ( 40 EUR ) zawiera wstęp i
              atrakcje w parki, czy trzeba coś dodatkowo kupować ? Jak tam jest ? Które z
              oferowanych wycieczek są fajne i warto się na n ie wybrać z dziećmi ?
              • Gość: Marta Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.10, 17:25
                Cena 40 Euro zawiera bilet wstępu i dojazd do Mirabilandii autokarem.

My możemy polecić Italię w Miniaturze (we własnym zakresie, bo biuro nie
                organizuje tam wycieczki), Aquafan (zabawa i dla dorosłych i dla dzieci),
                Wenecję i San Marino też - byliśmy z 7-latką, podołała bez problemu i była
                zadowolona:)
                • Gość: Ziutka Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.chello.pl 18.07.10, 18:28
                  A Pani Marto czy orientuje się Pani jakie ceny są tam w Mirabilandii ? czy ktoś
                  z Pani turnusu tam był?
                  • Gość: Marta Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.10, 18:40
                    Ale ceny czego?:) Bilet kosztuje chyba 25 Euro (można sprawdzić na ich stronie)
                    i obejmuje wszystkie atrakcje na terenie parku poza Mirabilandia Beach.
                    • Gość: Ziutka Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.chello.pl 18.07.10, 19:56
                      Chodzi mi o ceny tam na miejscu w Mirabilandii ? Tzn. czy są jakieś karnety,i
                      można ze wszystkiego korzystać,czy każda atrakcja kosztuje osobno?
                      • Gość: Marta Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.10, 20:27
                        Nie, nie - ten bilet za 25 euro obejmuje korzystanie ze wszystkich atrakcji na
                        terenie parku - czyli wchodzisz i korzystasz ile chcesz (lub ile zdążysz - bo
                        podobno do najlepszych atrakcji bywają kolejki:))
                        • Gość: basia Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.proxnet.pl 19.07.10, 11:58
                          a ja wam powiem ze ja bylam w mirabilandii i zdazylam na wszystko nawet po kilka razy na niektre bo kolejki szybko idą! szczegolnie na katun :D byłam w szoku ;))
                          • Gość: Frog Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.83.230.17.45.debacom.pl.e-zabrze.pl 19.07.10, 16:43
                            Ja moze jeszcze z 2 pytania. Jak daleko pieszo do centrum Cesenatico ? Czy
                            spacerkiem spokojnie mozna tam dojsc np w kwadrans ? Zeby moc tam spedzic
                            rozrywkowo noc czy wieczor. Czy ktos wie w jakie dni organizowane sa jakies
                            imprezy na plazy ? Jakies disco itp ? No i ostatnie czy ktos widzial gdzies tam
                            w Cesentaico lub Rimini lub w Mrabilandi czy Aquaparku Bungee ? Jesli tak to
                            jaka wysokosc i cena jesli ktos wie ?
                            • Gość: magma Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.10, 20:45
                              Do centrum i portu, jest z hotelu daleko, ok. 50 min spacerkiem w
                              jedną stronę. Jeździliśmy tam samochodem. Można też tam się dostać
                              autobusem nr 1 (koszt 1 E) bilety można kupić w recepcji u
                              wspominanej już na forum Pani Ewy. Bilet jest ważny 80 min.Co do
                              disco w okolicy- nic na ten temat nie wiem, nikt nie nagabywał do
                              klubów i żadnej dyskoteki nie słyszałam;-)Co do uwag Pani Marty
                              odnośnie sprzątania- nie ma w nich odrobiny przesady. Pani
                              sprzątająca ogranicza się do wyrzucenia śmieci...Też mieszkałam na 4
                              piętrze.
                              • Gość: Frog Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.83.230.17.45.debacom.pl.e-zabrze.pl 23.07.10, 13:55
                                No widac kolejna szczera opinia. Dziekuje za info .Bo info od @Jaro ktory niby
                                wrocil juz z zona a domena wloska ciagnie sie za nimi dalej "IP:
                                *.15-79-b.business.telecomitalia.it 16.07.10, 22:38

Wróciliśmy z żoną dopiero co z Tiziano i uważmy,że ze wszystkich
                                trzech hoteli ten podoba się nam najbardziej.B" To ja za bardzo nie wierze.

To samo @ Zuza. Byla w maju w hotelu ale widac dalej we wloszech jest ;P IP:
                                *.15-79-b.business.telecomitalia.it 17.07.10, 21:33
                                Dodaj do ulubionych Skasujcie
                                Odpowiedz
                                Byłam w tym hotelu w maju. Ale widac dalej pomieszkuje we wloszech.

Dzieki Magma za info o transporcie. Kurde szkoda ze tak daleko do tego centrum
                                Cesenatico. 50min to kawalek jest. Takze chyba takie spacerki odpadna. Musze
                                jeszcze zorientowac sie jak dostac najlepiej sie do Rimini bo dwarazy chchialbym
                                tam pojechac. Podobno pociag wypada najlepiej....
                                • Gość: magma Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 19:18
                                  Byliśmy samochodem i tylko nim się poruszaliśmy, także w tej kwestii
                                  Ci nie pomogę...
                                  • panjarekp Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: 24.07.10, 20:43
                                    Byłem pierwszy raz we Włoszech i się rozczarowałem tym co widziałem na plaży.
                                    Ładnych kobiet jak na lekarstwo. Przez 10 dni tylko jedną widziałem topless.
                                    Co do hotelu był OK. Polska obsługa bez problemu, miłe i zapracowane kelnerki,
                                    (które też sprzątają). Jedzenie dobre co ważne można sobie wybrać dzień
                                    wcześniej. Uważam, że za tą cenę warto było.
                                    Pozdrawiam mój turnus (wyjechałem 23 lipca) i obsługę.
                                    • Gość: Wiesława Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 22:27
                                      Hotel bardzo przyjemny, u nas Pani sprzątała codziennie,ręczniki
                                      wymieniane co drugi dzień i raz w turnusie 9dni zmiana poscieli.
                                      Jedzenie dobre, jedynie przy małych dzieciach obiadokolacje nie zawsze
                                      byly do zjedzenia ,pomimo przymusowego wykupienia całych porcji dla 4 i 5
                                      latki.Pomimo polskiego personelu nie udało się uprosić przygotowania czegoś
                                      innego.Byliśmy w Lido de Lavinio , gdzie obsługa
                                      była włoska i nie było z tym problemu, byli bardziej życzliwi dla dzieci.Obsługa
                                      mało poinformowana o lokalnych sklepach, dyskotekach i innych atrakcjach.Osoby ,
                                      które nie zabiorą ze sobą czajnika lub grzałki muszą sie liczyć z dodatkowymi
                                      kosztami tj.porcja gorącej wody w hotelowym barku - 50 eurocentów.3 euro
                                      kosztuje wtyczka umozliwiajaca korzystanie z prądu.W Wenecji 7 euro mala pepsi ,
                                      4 euro mała woda mineralna,8 euro sok mrożony - podane przy stoliku.
                                      Troche taniej jezeli na wynos.Osoby na diecie bezglutenowej mogą
                                      najeśc sie lodów / lodziarnia jakieś 500 m od hotelu/lody są świetne
                                      podwójna porcja 0d 1,50 do 1.70.Dwie średnie porcje frytek 4.40 E
                                      Nie ma dużych marketów,sklepy są zamknięte od 12 do 16.00.Ogólnie
                                      jest nieżle ale nudnawo, bezpłatne plaże pomiędzy prywatnymi blisko hotelu.
                                      trzeba uważać ,żeby nie rozkladać się przed prywatnymi leżakami przy
                                      brzegu,mogą wam złosliwie skopać rzeczy .Po drugim wyjeżdzie do Włoch
                                      uważam , ze nie ma jak Hiszpania,polecam Costa Brava - Loret de Mare
                                      lepsze jedzenie,lepsze hotele,mili ludzie i wesoło .W Walverde Cesenatico po 23
                                      jak w Borach Tucholskich.
                                      Pozdrawiam i zycze miłego wypoczynku.

• Gość: Frog Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.83.230.17.45.debacom.pl.e-zabrze.pl 28.07.10, 01:24
                                        Hej Wieslawo. Dzieki za kolejne porcje info. Moj wyjazd juz za 3dni ale kurcze
                                        troche mnie podlamalas :(, jesli tam wieczorami nie ma co robic:( Liczylem na
                                        jakies puby disco gdzie wieczorem mozna spedzic czas, nic przy plazy nie ma noca
                                        otwartego zmuzyka ? A nie wiesz jak w samym centrum Cesenatico ? Czy tam warto
                                        podjechac (chyba busem sie da?) lub przejsc te 4km czy tam ciekawiej ? Mysle tez
                                        nad wypadami do Rimini. Dzieki za rade z czajnikiem wezme. Planuje wykupic
                                        wycieczki do Wenecji,Rzymu,San MArino,MIrabilandi i Aquafunu wiec przynajmniej
                                        tyle rozrywki bedzie. Jakies porady a propo tych wycieczek ? Co gdzie sie
                                        oplaca, czego sie wystrzegac, co wziasc ze soba ? W lloret de mar bylem i bardzo
                                        mi sie podobalo. Ale chcialem teraz jakiejs odmiany. Ja tam wszedzie przezyje
                                        ale mam nadzieje ze dziewczynie i jej siostrze z chlopakiem bedzie sie podobac w
                                        spokojnym Cesenatico. Oni jeszcze nigdy za granica nie byli.... Aha jak w hotelu
                                        z klimatyacja i woda i tv ? Wszystko ok, ciepla woda jest ? I pytanko jesli
                                        mozna ile euro na osobe i na ile dni wam starczylo ?
                                        • Gość: Marta Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 10:11
                                          Frog, ubawiłeś mnie tym pytaniem o ciepłą wodę;p Woda jest oczywiście, ale w te
                                          upały w czasie naszego pobytu towarem deficytowym była zimna woda, bo wszyscy
                                          się chłodzili pod prysznicem;p

Tv 14-cali, odbiera TV Polonia i chyba TV Silesia.
                                          Na dole w hallu TV LCD 50 cali z pakietem Cyfrowego Polsatu - my byliśmy w
                                          czasie Mistrzostw Świata, więc było jak znalazł:)

Klima nowa, działająca bez zarzutu.

Valverde jest rzeczywiście dość spokojne, ale myślę, że w samym Cesenatico
                                          znajdziesz na pewno jakieś dyskoteki - wracaliśmy kiedyś stamtąd w okolicach 22,
                                          na ulicach było sporo młodzieży w "imprezowych" ciuchach, więc na pewno jakieś
                                          miejscówki są:)

Co do Aquafanu - pamiętaj, że po zrobieniu sobie zdjęcia w odpowiednim punkcie
                                          (cały czas o tym zresztą mówią przez megafony) i naklejeniu go na bilet drugi
                                          dzień macie gratis - pozostanie Wam tylko zorganizować sobie transport, ale
                                          myślę, że da radę:)
                                          Aha! W Aquafanie polecam pizzerię (jest naprzeciwko Cartoon Network Beach -
                                          pizza pycha i stosunkowo niedroga:)
                                        • linn_linn Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: 28.07.10, 11:15
                                          Tu masz spis lokali i dyskkotek w Cesenatico:
                                          www.info-alberghi.com/disco_cesenatico.php
                                          • Gość: F Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.83.230.17.45.debacom.pl.e-zabrze.pl 28.07.10, 15:29

Dzieki @lin Lin za linka i marto za namiar na pizzerie ;) A wiec zostaly mi 2dni
                                            na zorientowanie sie jak najlepiej przemieszczac sie miedzy Vaverde i Cesenatico
                                            jak nie bedzie sie chcialo pieszo isc lub pogoda nie bedzie dopisywac. Podobno
                                            bus 8mka za 1euro jest. KTos sprawdzal moze?
                                            • linn_linn Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: 28.07.10, 17:03
                                              Na to wyglada:
                                              www.atr.fc.it/main/index.php?id_pag=206&op=tr&id_inf_loc=303&id_loc_end=81
                                              Mozna kupic karnet 10-biletowy za 9,0 euro: wazny takze przy przejzadach kilku osob.
                                              • Gość: magma Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 17:59
                                                Frog, autobus nr 1, na pewno jeździ do centrum. Przystanek ma w
                                                okolicach plaży. Jestem pewna, że znajdziesz... A co do ilości
                                                pieniędzy- biorąc pod uwagę liczbę planowanych przez Ciebie
                                                wycieczek- musisz ich wziąć sporo. Oczywiście wkoło pełno jest
                                                bankomatów, także może nie jest potrzebny worek gotówki...Jedź i baw
                                                się dobrze!
                                                • Gość: Frog Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.83.230.17.45.debacom.pl.e-zabrze.pl 28.07.10, 18:46
                                                  Lin Lin ale ten karnet to na jakiej zasadzie ze kilka osob moze ? Jezdzimy we
                                                  4ke np. 10razy? BO jak dalem do translategooogle to cos napisalo ze niby :
                                                  "Jest to blok 10 przejazdów nie mogą być używane oddzielnie, każde ważne przez
                                                  godzinę i dwadzieścia minut wewnątrz obszaru 90. Il carnet può essere utilizzato
                                                  contemporaneamente da più persone, convalidando 1 biglietto per ogni
                                                  utilizzatore Karnet może być używane jednocześnie przez kilka osób, weryfikacji
                                                  biletu dla każdego użytkownika"
                                                  Ze niby oddzielnienie mozna ? tylko 10h pod rzad ?
                                                  Musze jeszcze4 zobaczyc jak do Rimini najlepiejale tam chyba pociagiem. Mam
                                                  nadzieje ze do dworca daleko nie ma.
                                                  @magma ok bus 1 zapisalem ;) Na wycieczki zgodnie z cennikiem na stronie biura
                                                  mam odlozone, tego nie licze. Oprocz tego nie wiem 200Euro na osobe na jakies
                                                  pamiatki,disco,zabawe itp mysle starczy. A wlasnie czy ktos widzial gdzies
                                                  Bungee ? Jesli tak to prosze o namiar ;> W Hiszpani bylo przed Aquaparkiem, mam
                                                  cicha nadzieje ze tu tez przed jakims parkiem bedzie mozliwosc podbic sobie
                                                  adrenaline ;)
                                                  • linn_linn Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: 28.07.10, 20:38
                                                    Faktycznie jakis dziwny ten karnet. Niby kazdy bilet jest wazny 80 minut, ale
                                                    oddzielnie nie moze byc uzyty.
                                                    Raczej tylko np. 1 x10 albo np. 2 razy po 5 osob w ramach czasu. Inaczej nie.
                                                    Zreszta oszczednosc nieduza, wiec lepiej uzyc tych pojedynczych.
                                        • Gość: Wieslawa Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 09:02
                                          Witam Frog,do Cesenatico polecam wyprawy plażą,naprawdę blisko,na drobne
                                          pamiątki,lody,napoje,owoce i w hotelu na herbatę,kawę ,sok oraz
                                          2 butelki wina do obiadów około 500 euro w tym 70 euro w Wenecji/ na
                                          2 pepsi,2 fanty,sałatkę z tuńczykiem, porcję lazani i dwa granity i jedna kawę
                                          exspresso/ na dwie dorosłe osoby i dwoje dzieci.Wodę mineralną przywieżlismy ze
                                          sobą.
                                          Klimatyzacja u nas działała i wiatrak,z wodą też nie było problemu,
                                          Ogólnie hotel mi się podobał, ale z małymi dziećmi będe szukała innego.
                                          Aha, o 23.00 jest cisza nocna i o 24.00 hotel jest zamykany,trzeba dzwonić i
                                          budzić personel.Ja byłam z dużą grupą i jak szli na dyskotekę to opiekun dostał
                                          klucz wejściowy.Nie wiem jak z wyjściami
                                          indywidualnymi.
                                          Na plaży sa fajne rowery wodne ze zjeżdzalnią - cztero lub pięcio osobowe ,coś
                                          około 5 euro od roweru.
                                          Pozdrawiam
                                          • Gość: Frog Re: Byłam, wróciłam, chętnie odpowiem na pytania: