agniecha973
05.10.11, 22:34
Witam,
Stoję na rozdrożu - myślę o przyszłych wakacjach i nosi mnie po trzech wspomnianych miejscach. Myślałam o Toskanii, ale jedyny kemping w rozsądnej cenie w okolicach morza to Park Albatros. Złe strony tego wyjazdu to mało atrakcyjna plaża w okolicach kempingu, a na ładniejsze trzeba dojeżdżać i zapewne kłopotać się o miejsce parkingowe i jeszcze za nie płacić.
Druga wersja, to Lazurowe Wybrzeże, ale tam też dojazd do plaży z kempingu,a na forum różne opinie o korkach, braku miejsc itp. Poza tym po tegorocznym urlopie we Francji stwierdzamy, że Włochy tańsze.
Trzecia opcja - płw. Gargano, a tam wypatrzyłam kemping 5 Stelle z Vacansoleil. Niestety opinii o nim brak, bo Gargano ze względu na odległość to mało popularne miejsce. Wszelkie opinie tylko po włosku :( A na dodatek w tych okolicach wieje i trochę mnie przeraża południe Włoch - myślę o opiniach dotyczących kradzieży i innej kultury, ale to chyba jeszcze dalej na południu.
Dodam jeszcze, że jeździmy z rodzinką (chłopaki 6 i 12 lat) w ostatnim tygodniu czerwca najczęściej pod namioty z Vacansoleil lub Selectcamp. Mobilehome w okolicach 200-250 zł też wchodzą w grę. Przeglądając oferty kempów (jest ich sporo) indywidualnie, bez powyższych pośredników ceny powalają - w tym terminie to ok. 100 Euro za dobę. A z pośrednikami wybór więc jest ograniczony. Może ktoś coś doradzi?