Dodaj do ulubionych

Ostrzegam przed Locauto i Argusrental

20.01.13, 21:32
Ostrzegam wszystkich przed wypożyczalnią samochodów Locauto we Włoszech i pośrednikiem Argusrental.com , z których usług korzystałam w październiku w Rzymie, a dziś skradziono mi z karty kredytowej środki, mimo, iż wielokrotnie dzwoniłam do posrednika w Polsce Argus rental, ze firma Locauto jest nieuczciwa i nie zdejmuje mi blokady środków na kaucję oraz opłat, mimo, zezapłaciłam gotówką przy oddawaniu samochodu.3 dni temu bezprawnie użyto moich danych do zablokowania środków na karcie, a dziś kradzieży - zadnej reakcji ze strony pośrednika w Polsce nie było, mimo kilku moich telefonów i skargi pisemnej do obsługi klienta. Nikt się ze mną nie skontaktował, nikt nie pomógł. Nadal wspólpracują ze złodziejami z Locauto, chociaż dowiedziałam się ze swojego banku, ze nie tylko mnie w ten sposób okradziono.
Obserwuj wątek
    • Gość: auto Re: Ostrzegam przed Locauto i Argusrental IP: *.16-87-r.retail.telecomitalia.it 21.01.13, 08:48
      Warto sprawdzac opinie w necie. Locauto ma fatalne.
      www.tripadvisor.com/ShowTopic-g187849-i143-k1942307-Car_Rental_Locauto-Milan_Lombardy.html

• Gość: Tomasz Re: Ostrzegam przed Locauto i Argusrental IP: *.play-internet.pl 20.05.14, 10:15
        Potwierdzam. LOKAAUTO oszuści! Sku...syńskie firmy.
        Należy bardzo uważać. Tylko brac z ubezpieczeniem wkładu własnego. w innytm wypadku pobierają z karty blokowana sume nawet kilka dni po zakończonym zwrocie auta. Brak odpowiedzi na maile i możliwość odzyskania kwot. Porazka. Druga sprawa to lotnbisko Mediolan Malpenze. Uwaga na mafie paliwowa. Nie oddacie auta z pelnym bakiem bo w w promieniu 10 km od lotniska w dniu zwrotu na stacjach samoobsługowych albo były zepsute terminale do pobierania banknotow albo nie było benzyny! tak czy inaczej bardzo uważajcie na wszelkie umowy i pobieranie kwot pod zabezpieczenia karty!!!!
    • mopsik13 Re: Ostrzegam przed Locauto i Argusrental 20.05.14, 19:36
      Rownież potwierdzam ze jeśli ma sie opcje to należy wybrac inna firmę. U mnie koszt dodatkowy to 45 Euro za godzinę spóźnienia pomimo ze nie wszedłem w nowy dzien i długi okres oczekiwania na odblokowanie karty. Lepiej wziąsc droższy ale z innej firmy. Ostatnio brałem w Rzymie z Hertza poprzez carrentals i nawet nie zablokowali żadnej kaucji.
    • Gość: rafal Re: Ostrzegam przed Locauto i Argusrental IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.15, 15:40
      Tez potwierdzam Locauto z Pizzy wypożyczane przez rentalcars.com samochód sprawdzany (dopiero we Włoszech zacząłem czytać opinie o tych ch..) kilka krotnie, umyty dokładnie tuż przed oddaniem + paliwo kilka km od nich. Oczywiście okazało się że zadrapana jest felga 75 EURO do tego naliczyli dodatkowego kierowce a zpłacilismy juz za niego w rentalcars.com, jak na razie reklamacja odmowna!! Obie firmy siebie warte
      • Gość: tomek Re: Ostrzegam przed Locauto i Argusrental IP: *.11-87-r.retail.telecomitalia.it 07.07.15, 08:34
        Nie trzeba myc auta.przed oddaniem. Moze byc chlew w srodku, byleby bak byl pelny :-) dotyczy wszystkich wypozyczalni
        • jot.be Re: Ostrzegam przed Locauto i Argusrental 07.07.15, 09:29
          Gość portalu: tomek napisał(a):

> byleby bak byl pel
          > ny :-) dotyczy wszystkich wypozyczalni

Zależy od warunków... zdarza się (zwłaszcza w sławetnym Goldcarze) , że masz warunki pełny/pusty - czyli oddajesz z pustym bakiem (kupujac uprzednio w wypożyczalni pełen
          bak po zazwyczaj bardzo atrakcyjnej cenie)...
          • Gość: Marcin Re: Ostrzegam przed Locauto i Argusrental IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.15, 11:13
            Nie wypożyczajcie w Locauto
            Wypożyczyłem samochód w Trapani zapłaciłem zapłaciłem dodatkowo za pełny bak otrzymałem połowę musiałem się upominać Kiedy oddawałem samochód był z zewnątrz brudny powiedziano mi że takiego samochodu nie przyjmą bo nie mogą dokonac oględzin powiedziałem że go umyję powiedzieli że nie zmuszono mnie do podpisania zgody na oględziny pojazdu bez mojej obecności ( mało czasu do odlotu samolotu) zapewniając mnie że nie będę dodatkowo płacił Po tygodniu okazało się że naliczono mi 90 euro za wyczyszczenie pojazdu. To oszuści i nieuczciwa firma. wypożyczałem w Europie nie raz ppjazdy i nigdy nie było żadnych problemów nawet jak był brudny pojazd. OMIJAJCIE TĄ FIRMĘ Z DALEKA
            • Gość: tomek Re: Ostrzegam przed Locauto i Argusrental IP: *.cgn1.cld.meteor.ie 10.11.15, 13:47
              Niezli kretacze i zlodzieje. Ja chyba 2 razy wypozyczalem od nich na lotnisku w palermo, zawsze auto bylo brudne przy oddaniu - i nigdy nie bylo klopotu.
              Czyli jak im wiatr zawieje, zawsze probuja naciagnac. A ja chyba po prostu mialem szczescie ;-)
    • Gość: mariogor Re: Ostrzegam przed Locauto i Argusrental IP: *.cirow.pl 16.06.16, 08:14
      Wypożyczałem od LOCAUTO samochód w Genui na 1 dzień. Obsługa jak najbardziej ok, szybko i bez zbytecznych ceregieli. Owszem depozyt został zablokowany na karcie kredytowej 100 E na poczet paliwa i 350 E na poczet ewentualnych szkód od których nie byłem ubezpieczony (szyby, reflektory, opony). Depozyt ten został zwolniony dokładnie po 10 dniach ale to bardziej wina VISA i banku ponieważ formalnie został odblokowany przez LOCAUTO w następnym dniu po oddaniu samochodu. Wydaje mi się zatem że negatywne opinie są trochę na wyrost. Sam byłem pod wrażeniem wszystkich negatywnych opinii ale nic się w tym zakresie nie zdarzyło. Jak najbardziej polecam.
    • alexzzzs1 Re: Ostrzegam przed Locauto i Argusrental 17.07.17, 01:25
      to prawda unikajcie tej firmy jak ognia tak samo jak alamo i enterprise!! złodziejstwo i tyle mnie też okradziono na 385 euro!!! zrobiłam rezerwacje przez alamo miałam otrzymać samochód od enterprise a na końcu okazało się, że otrzymałam go od locauto!!! bez żadnej informacji. nie mogłam już na lotnisku jej odwołać!!! UNIKAJCIE ENTERPRISE ALAMO I LOCAUTO!!!!
    • dwo Re: Ostrzegam przed Locauto i Argusrental 06.03.19, 23:18
      Uważajcie na Locauto, oszuści i złodzieje, trzymajci się od dala od nich. Ryanair z nimi współpracuje i tak samo oszukuje. Oddałem samochód bez żadnych szkód, czysty i pełny bak. Zostawiłem samochód rano o 5 i kazali mi wrzucić kliczy do skrzynki bo o tej godzinie nie pracują, tak też zrobiłem. Potem przyszedł rachunek 250 Euro za to że są rysy na felgach!!! Kłamstwo i tyle. Prosiłem o dodatkową informacje, zdjęcia, itp. Nic tego, dalej czekam. Pierwszy i ostatni raz, złodzieje w pełnym znaczeniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka