Dodaj do ulubionych

Lido di Spina, aktualne opinie

04.03.13, 23:21
Witam,

opinie które są na forum o miejscowości Lido di Spina można sprowadzić do "plagi komarów", aczkolwiek wpisy te nie pochodzą z ostatniego roku. Czy wiecie jak było ubiegłego lata?

A samo miasteczko - czy jest gdzie spacerować, czy jest wybór restauracji, czy jest promenada wzdłuż moża ... Proszę o jakieś opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: SingSing74 Re: Lido di Spina, aktualne opinie IP: *.piekary.net 05.03.13, 10:10
      Ta miejscowość jest dość dobrze sfotografowana przez googlemaps. Jeżeli chodzi więc o spacery to już teraz możesz sobie zrobić taki wirtualny. Prawie wszystkie uliczki są dostępne w tym systemie. Z tego co widać to wzdłuż plaży idzie ścieżka, której promenadą bym nie nazwał.
    • Gość: magda Re: Lido di Spina, aktualne opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.13, 13:13
      Ja mam alergię na komary, więc Ciebie rozumiem. Ale jest na to sposób. Kup sobie w aptece tabletki Comar lub Komar Off (zawierają wit. z grupy B oraz jakąś roślinę), nie są drogie (do 10 zł).

www.doz.pl/apteka/p48702-Comar_tabletki_30_szt
      www.allecco.pl/produkt-Inne_DOMOWA_APTECZKA_A_SADKOWSKI_KomarOff_30_tabl_-57470,1069.html
      Ponadto jak gdzieś jadę zabieram ze sobą takie coś elektryczne z wkładami jak odświeżacz powietrza:

BROS elektro + płyn na komary

To polska firma, tańsza od Raid.

są też inne formy, ten produkt to fachowo nazywa się elektrofumigator owadobójczy.

Ja się ma te tabletki i płyn do gniazdka elektr. to nie trzeba już smarować się niczym przeciw komarom, ani mieć siatki. W każdym razie mnie to pomogło.
    • Gość: magda Re: Lido di Spina, aktualne opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.13, 12:25
      Nie wiem czy to się przyda, ale to linki dot. okolicy:

www.turismocomacchio.it/
      www.ferraraterraeacqua.it/en/comacchio/services-and-fair-districts/tourist-services/information-centres/ufficio-informazioni-turistiche-del-lido-degli-estensi
      www.tripadvisor.com/Tourism-g946968-Lido_di_Spina_Comacchio_Province_of_Ferrara_Emilia_Romagna-Vacations.html
    • Gość: vvv Re: Lido di Spina, aktualne opinie IP: *.ists.pl 14.03.13, 19:32
      LdS ciągle i niezmiennie leży między morzem a zbiornikami stojącej wody słodkiej - taką uwielbiają komary :)
      • Gość: brus Re: Lido di Spina, aktualne opinie IP: *.xdsl.centertel.pl 15.03.13, 01:48
        Odradzam...
        Ew. w pobliżu Porto Garibaldi
        Pozdr
        • aseretka Re: Lido di Spina, aktualne opinie 17.03.13, 19:45
          Według mnie Lido di Spina, gdzie byłam kilkanaście lat temu, jest miejscowością mało ciekawą, składającą się głównie z letnich domów mieszkańców Włoch. Promenady nadmorskiej, gdy ja tam byłam, nie było. Komarów za to mnóstwo, bo to delta Pada i tereny podmokłe, ulubione przez te owady. W położonym kilka kilometrów dalej Porto Garibaldi, byłam w ubiegłym roku. Owszem jest promenada nadmorska, ale sama miejscowość też moim zdaniem mało ciekawa. Na pocfzątku września wszystkie lodziarnie zamkięte na cztery supsty. Komarów za to multum. Nawet moskitiery w oknach pozwalały im wciskać się do środka, gdy zapaone było światło. Osobiście nie polecam terenów leżacych w delcie Padu.
          • Gość: orka Re: Lido di Spina, aktualne opinie IP: *.dynamic.lte.plus.pl 18.03.13, 10:01
            Tak, jak kilkanaście lat temu w Lido di Spina, nie zostałam pogryziona przez komary nigdzie, nawet bliżej ujścia Padu, w Lido di Volano...
            Poza tym - plaża brzydka, woda brudna. Miejsce można polecić jedynie ornitologom.
    • Gość: agata Re: Lido di Spina, aktualne opinie IP: *.35-79-r.retail.telecomitalia.it 18.03.13, 11:50
      A według mnie nie jest aż tak źle, chociaż to nie jest miejsce, w które bym specjalnie jechała nad morze, jak większość na północ ode mnie. Nie ma jako takiej promenady, ale jest dużo drzew, zieleni, ciekawej przyrody. Zależy co kto lubi. Ani plaża, ani woda w morzu niczym specjalnym się nie wyróżnia, ale ma przyznaną od wielu lat Błękitną Flagę. Zatrzymywaliśmy się tam parę razy na kąpiel w morzu, przejeżdżając w okolicy, i ja komarów nie uświadczyłam. Ale to było w dzień a pewnie bestie wychodzą wieczorem :)

Pozdrawiam,
      Agata - Italia Forum
      italiaforum.pl
    • Gość: fitz Re: Lido di Spina, aktualne opinie IP: 89.174.214.* 03.06.13, 16:30
      A jak wygląda sprawa z plażami - płatne/bezpłatne? Dzieci raczej nie wysiedzą na leżakach więc nawet ta bezpłatna bardziej wskazana żeby rozłożyć się z jakimś kocykiem/parasolem

Ruszamy za tydzień z Krakowa - drogą nieco okrężną, bo przez Niemcy - mamy do zobaczenia parę miejsc po drodze.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka