Dodaj do ulubionych

Lux-camp.pl czy ktoś korzystał?

15.02.16, 11:17
Zarezerwowałam domek we Włoszech za pośrednictwem tej strony, czy ktoś korzystał z tej firmy? Są pośrednikami i wynajmują domki na campingach różnych firm, np.Gusto camp czy Alfresco ale mało informacji można o nich znaleźć w internecie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jasmine Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? IP: *.6.253.84.static.wline.lns.sme.cust.swisscom.ch 21.03.16, 12:41
      My skorzystalismy z oferty w zeszłym roku. Bylismy na kempingu Solaris w Chorwacji. W tym roku planujemy wakacje dopiero na wrzesień... mam nadzieję, że pogoda będzie odpowiednia. Mielismy domek Aria.
      • singsing74 Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 11.05.16, 16:23
        Nie twierdzę, że wpis jest dokonany przez pracownika, ale szwajcarskie IP, gdzie zarejestrowana jest firma Lux-camp jest zastanawiające. Sam jestem zainteresowany, ale trochę się obawiam bo poza tą, żadnych opinii w sieci nie ma.
        • aseretka Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 11.05.16, 20:18
          Jeśli firma ma korzenie w Szwajcarii, to chyba miałabym do niej zaufanie. :) Jak napisano w informacjach o biurze; " Marka LUX-CAMP.PL należy do DBF Travel Group, która została założona 20 lat temu w Danii pod nazwą "Dansk Bilferie", a dziś jest liderem w organizacji luksusowych campingów w Europie."
          Skoro działają w Holandii, Niemczech, Danii, Szwecji, Szwajcarii i Austrii to tym bardziej nabieram do nich zaufania.
          Ceny też są dość atrakcyjne. Tak dla porównania sprawdziłam cenę domku na Park Umag za 7 nocy od 28 maja (w tym terminie mam wykupiony domek z Eurocampu). Cena z Eurocampu to 1778, 00 zł +84,00 zł dopłaty do ceny bazowej. Cena Lux-campu w zależności od typu domku od 1219,00 do 2178,00
          www.lux-camp.pl/campsite/camping-park-umag.html
          Może w przyszłym roku zdecyduję się na wyjazd z nimi. :)
          • Gość: adalka Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.16, 19:52
            Mam ten sam dylemat. Jest fajna oferta na wyjazd do Włoch, ale ten brak opinii mnie trochę zastanawia (brak i dobrych i złych).
            • aseretka Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 12.05.16, 20:52
              Firma chyba od niedawna działa na polskim rynku.
              www.pzot.pl/p,Nowi-czlonkowie-PZOT
              Ale szczerze powiedziawszy, trochę martwi mnie to, że są tylko pośrednikiem pomiędzy takimi firmami jak np. Gusto Camp, Heppy Camp, Venue Holidays itp.
              Pamiętam jednak początki działania Eurocampu na naszym rynku. Ponad 20 lat temu, gdy po raz pierwszy korzystałam z ich usług też miałam duże obawy: czy nie zostanę naciągnięta i nie stracę wpłaconych pieniędzy, czy wszystko będzie tak, jak w ofercie... Zaryzykowałam i nie zawiodłam się. Jak z Lux-campem? Nie wiem. Ktoś musi być pierwszy i zaopiniować.
              • Gość: adalka Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.16, 13:07
                Przeczytałam Warunki Rezerwacji na stronie lux-camp i powiem szczerze jakoś mnie to przekonuje:
                punkt 17. Gwarancja podróży
                17.1 DBF- Travel jest jako organizator podróży uczestnikiem Szwajcarskiego Turystycznego Funduszu Gwarancyjnego, przez co zapewnia klientom w przypadku swojej niewypłacalności lub upadłości finansowej zwrot kosztów rezerwacji oraz zapewnia podróż powrotną. Szczegółowe informacje odnośnie powyższego uzyskać można w odpowiednim biurze podróży lub na www.garantiefonds.ch.
                17.2. Uczestnictwo w Szwajcarskim Turystycznym Funduszu Gwarancyjnym świadczy o odpowiednim ubezpieczeniu od odpowiedzialności cywilnej. Płacone w tym celu składki organizatora w ubezpieczalni Gouda wynoszą 1,50? za osobę w przypadku podróży grupowych i 1,00? w przypadku pojedynczego zakwaterowania. Koszty te wliczone są w opłatę manipulacyjną, która pobierana jest w czasie rezerwacji online, e-mailowej czy telefonicznej.

Dodam, że strony tej firmy w Niemczech, Holandii, itd, w zasadzie wyglądają tak samo, także raczej nie wygląda mi to podejrzanie.
                • singsing74 Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 15.05.16, 22:34
                  Zrobienie strony wraz z rozmaitymi certyfikatami, to dla rozgarniętego projektanta stron żaden problem. Ja jednak zadzwoniłem do Eurocamp, który podobnie jak Lux-camp sprzedaje ofertę Homair i zapytałem czy możliwe jest, że wspomniany Lux-camp sprzedaje tą samą ofertę taniej? Padła odpowiedź, że tak może być. Zadzwoniłem więc do Lux-camp'u i zamówiłem mobildomek w Chorwacji. Działa to podobnie jak Eurocamp z tym, że nie ma opłaty za rezerwację i ubezpieczenia.
                  • aseretka Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 16.05.16, 09:56
                    > Zadzwoniłem więc do Lux-camp'u i zamówiłem mobildomek w Chorwacji.
                    No to będziesz prekursorem. :) Zamówiłeś na ten rok, czy już na przyszły?
                    • 33maki Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 16.05.16, 12:22
                      Witam
                      Widzę że ktoś więcej zainteresował się Lux-campem niż ja :-)
                      Za trzy tygodnie jadę z nimi na camping w Toskanii, po opłaceniu domku dostałam wszystkie potwierdzenia, a tydzień temu voucher na maila i zwykłą pocztą.
                      Wcześniej jeździliśmy z Sun campem, ale oferta Lux-camp zdecydowanie ich przebiła.
                      Będę w domku firmy Gustocamp na campingu Norcenni Girasole oraz na Marina di Venezia.

• aseretka Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 16.05.16, 12:37
                        > po opłaceniu domku dostałam wszystkie potwierdzenia, a tydzień temu voucher na maila i
                        > zwykłą pocztą.
                        No to zero obaw, że po wpłaceniu należności mogą wystąpić jakieś trudności z otrzymaniem vaucheru i wyjazdem. Super. :) Campingi w ofercie Lux-campu są mi w większości znane, bo na wielu byłam z Eurocampem lub Vacansoleil. A jak kontakt z biurem? Bez problemów? Ja raz byłam z Selectcampem i zniechęcił mnie do nich niezwykle utrudniony kontakt mailowy i telefoniczny. Ciekawa natomiast jestem, czy Lux-camp (podobnie, jak Vacans) wymaga kaucji za wynajem i czy sprawdzany jest przez pilotów stan namiotów/domków przed opuszczeniem campingu? Napisz kilka słów po powrocie.
                        • 33maki Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 16.05.16, 12:47
                          Tak, na pewno się odezwę.
                          Kontakt telefoniczny super, kilka razy zmieniałam dni wyjazdu itd.
                          Kaucja jest, ale w tym okresie w którym będziemy po samodzielnym sprzątnięciu domku jest oddawana. W wysokim sezonie sprzątanie jest obowiązkowe, koszt chyba 50euro.
                          Już nie mogę się doczekać!
                          Mam tylko nadzieję że trzy tygodnie to dość czasu, by temperatura była bardziej letnia niż wiosenna :-)
                          • singsing74 Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 17.05.16, 15:10
                            Jadę w tym roku. Voucher dostałem na maila. Kaucja czy opłata za sprzątanie jest zależna od firmy, która jest właścicielem zakwaterowania. Np. w namiocie Selectcamp w tym samym terminie sprzątanie jest obowiązkowo płatne, a w domkach Homair już nie (chyba, że sobie zażyczysz). Natomiast kaucja za domek to 170 euro płatne gotówką i do odbioru pod warunkiem braku szkód. Lux-camp nie ma pilotów i stan sprawdzają piloci firm, których ofertę Lux-camp sprzedaje.
                          • Gość: adalka Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.16, 16:12
                            Witam, ja także rozważam wyjazd z Lux-Camp ok. 20 czerwca na camping Norcenni Girasole Club w Toskani we Włoszech. Cały czas się waham pomiędzy Vacansoleil a Lux-camp. Poprosiliśmy koleżankę Niemkę o sprawdzenie opinii na niemieckich portalach. Jeśli chodzi o sam lux-camp, to opinie są bardzo dobre, a jeśli pojawiały się jakieś gorsze opinie, to dotyczyły konkretnej firmy (właściciela domków), a nie pośrednictwa w ich sprzedaży. Słabsze komentarze były najczęściej o Homair. Najczęściej narzekano na niezadowalającą czystość domków. Według mnie przejrzystość strony, kontakt telefoniczny i mailowy z polskim przedstawicielem jest bardzo dobry. Uzyskałam informację, że w domkach ElleVacanze pościel i sprzątanie końcowe jest w cenie. We wszystkich domkach (wszystkich firm) klimatyzacja też jest w cenie. W zależności od firmy depozyt (zwrotny) płatny na miejscu waha się od 100 euro (Gusto Camp) do 170 euro (Homair), przy czym w ElleVacanze depozyt można złożyć za pomocą karty kredytowej (wg mnie wygodniejsza forma).
                            Tak jak napisał kolega wyżej - w Lux-camp nie ma opłaty rezerwacyjnej (przewaga nad Vacansoleil). Dodatkowo można wykupić ubezpieczenie od kosztów rezygnacji w wysokości 2% od całego kosztu wyjazdu, w przypadku uzasadnionej rezygnacji zwracają do 90% wpłaconej sumy. W Vacansoleil wynosi ona 3,5%, zwracają do 80% wpłaconej sumy, ale obejmuje oprócz kosztów rezygnacji, także koszty przerwania podróży, czyli konieczności skrócenia pobytu.
                            W Lux-camp nie ma ubezpieczenia podróżnego (koszty leczenia, NNW, OC), trzeba je dokupić we własnym zakresie. W Vacansoleil w cenie jest pakiet podstawowy, ale można go rozszerzyć. Pakiet podstawowy obejmuje ubezpieczenie kosztów leczenia, transportu medycznego i repatriacji oraz następstw nieszczęśliwych wypadków. Pakiet kompleksowy, poza ubezpieczeniem kosztów leczenia, transportu i repatriacji oraz NNW na wyższe sumy gwarancyjne niż pakiet podstawowy, zawiera ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej oraz ubezpieczenie bagażu. Troszkę tańsze (niewiele mniejsze sumy ubezpieczenia) znalazłam w AXA Travel.

Osobiście też skłaniam się troszkę bardziej w kierunku Lux-Camp, ceny konkurencyjne, a można mieć wyższy standard domku.
                            • aseretka Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 17.05.16, 19:57
                              Szczerze powiedziawszy, to kaucja/depozyt pobierana przez różne firmy trochę mnie zniechęca. :( Jestem typem włóczęgi i zwykle po 3-4 nocach lubię się przemieszczać z jednego miejsca w drugie. A że i po drodze od jednego campingu do następnego lubię się gdzieś zatrzymać i coś zwiedzić, to często wyruszamy w drogę zaraz po otwarciu bram campingu, a nawet bywa, że i przed otwarciem. Pobrana kaucja jest przy takim podróżowaniu dużym utrudnieniem, bo jestem uzależniona od tego, kiedy przybędzie pilot, sprawdzi czy wszystko w porządku i zwróci depozyt.
                              • orkaa2 Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 18.05.16, 15:32
                                Ja mam dokładnie tak samo.
                                • singsing74 Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 21.05.16, 10:13
                                  Zgadzam się. Tym Eurocamp wygrywa. Ogólnie rzecz biorąc, to solidna i przyjazna firma. Niestety w czerwcu jego oferty są znacząco droższe (w moim przypadku 1000 zł przy 14 dniowym pobycie), a spędzając wakacje w jednym miejscu, kaucja nie jest tak bardzo uciążliwa.
                                  • Gość: adalka Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.16, 13:38
                                    Jakiś czas temu uzyskałam telefonicznie informację, że w Lux-camp tylko w stosunku do Homair i Gusto Camp dostępność domku ze strony jest 100% pewna, gdyż tylko z tymi dwoma firmami mają bezpośrednie połączenie z systemem. W związku z tym w sobotę 28 maja wysłałam do Lux-camp mailem zapytanie o dostępność domku z Elle Vacanze na campingu we Włoszech, żeby uniknąć ewentualnego "zblokowania" pieniędzy. W poniedziałek dwukrotnie dzwoniłam w tej sprawie. Powiedziano mi, że w poniedziałki firmy są "zalewane" mailami i potwierdzenie powinno przyjść we wtorek. Do dziś (czwartek 02 czerwca) nie dostałam potwierdzenia, czy ten domek faktycznie jest wolny. W związku z tym zamówiłam jednak domek z Vacansoleil. Urlop za 2,5 tygodnia, więc zależało mi by mieć już zaklepane lokum. Pozdrawiam i czekam na pierwsze jakiś klientów Lux-camp. Być może z ich oferty skorzystamy za rok.
                      • aida1977 Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 24.09.16, 07:25
                        Witam i jak było? Zarezerwowałam domek GustoCamp na Marina di Venezia i zastanawiam się nad jego lokalizacją na kempingu itd. Prosiłabym o jakieś informacje, ogólne wrażenia itd ;)
            • aiszaa_2004 Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 07.11.16, 09:05
              My również zastanawiamy się choć już zarezerwowałam domek w północnej części Włoch. Trochę się jednak obawiam bo muszę włacić zadatek w wysokości 300 zł na zagraniczne konto.
              • aseretka Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 07.11.16, 20:48
                Singsing i 33maki zrealizowali już wyjazd z Lux-campem. Wszystko było w porządku. :) Tym osobom można wierzyc, więc nie miej obaw, że stracisz zadatek. :)
                • sempre_dritto Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 07.11.16, 22:12
                  Ja też się skusiłem. Szlaki już przetarte :)

Na marginesie konto jest polskie. Firma tylko nie nasza...
              • Gość: gosc333222 Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? IP: *.dynamic.chello.pl 01.12.16, 15:54
                Nie ma co się obawiać . Firma wiarygodna i działa od 2 lat. Z oferty tej firmy korzystałem w tym roku w czerwcu. Byłem na campingu we Włoszech UNION LIDO koło Wenecji , który gorąco polecam szczególnie dla rodzin z małymi dziećmi. W 2017 w czerwcu wybieramy się do Francji koło Paryża CAMPING LA CROIS DU VIEUX PONT na 7 dni, a następnie na południe nad Lazurowe Wybrzeże też na 7 dni Camping La Baume i dalej w Alpy WŁOSIE NA JEZIORO GARDA TEŻ 7 dni. 21 dni całkowity koszt domków na 5 osób 4300zł po zniżkach
                • aseretka Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 01.12.16, 21:05
                  .> Nie ma co się obawiać . Firma wiarygodna i działa od 2 lat.
                  Od dwóch lat, to działa na polskim rynku. Natomiast LUX-CAMP.PL należy do DBF Travel Group, która została założona 20 lat temu w Danii pod nazwą Dansk Bilferie", a dziś jest liderem w organizacji luksusowych campingów w Europie. Z powodzeniem działają w Holandii, Niemczech, Danii, Szwecji, Szwajcarii i Austrii, więc uważam, że można im zaufać. Zwłaszcza, że i rzetelni użytkownicy forum, którzy skorzystali z ich usług, nie maja zastrzeżeń do tej firmy. Sama jeszcze nie korzystałam, ale może wkrótce skorzystam. :)
      • Gość: korprze Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.16, 19:00
        Witam, w jakim domku byliście na tym campingu ? Też w tym roku chcę się wybrać do Solaris i zastanawia mnie stan domków. Były jakieś dodatkowe koszty w dniu zameldowania ?
        • Gość: Oszukany Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? IP: *.dynamic.inetia.pl 30.05.23, 23:14
          Uwaga na oszustów!!! Lux-camp.pl proponuje ubezpieczenie wyjazdu. Dałem się na to nabrać.

Tuż przed wyjazdem dostałem propozycję nowej pracy i nie mogłem wyjechać na upragniony urlop. Mogłem stracić 8 tys. zł ale na szczęście wykupiłem w Lux-camp.pl ubezpieczenie od takich sytuacji w Campez Couvert. Zgłosiłem się do Lux-camp.pl. Szybko przekierowali mnie bezpośrednio do ubezpieczyciela Campez Couvert, którego polecają w swojej ofercie. Wykonałem wszystko wg zaleceń ubezpieczyciela i czekałem na odpowiedź. Chwalą się na swojej stronie, że rozpatrują wnioski w ciągu 48 godzin. U mnie trwało to ponad miesiąc :) Następnie otrzymałem maila, że nie otrzymam zwrotu pieniędzy!?! Bez uzasadnienia. Brak jakiegokolwiek kontaktu z firmą ubezpieczeniową. Firma zarejestrowana poza juryzdykcją EU. Wszystkie maile od ubezpieczyciela oczywiście po angielsku na poziomie - „Ja być Kali”. Skontaktowałem się z Lux-camp.pl, ale oni umywają ręce i mają wszystko w dupie. Nie biorą odpowiedzialności i udają, że nic nie wiedzą.

ZDECYDOWANIE NIE POLECAM TYCH OSZUSTÓW, KTÓRZY WCISKAJĄ TĘ GÓWNIANĄ OFERTĘ. NIKT Z LUX-CAMP.PL NIE ZAINTERESOWAŁ SIĘ MOJĄ SPRAWĄ. NIKT MI NIE POMÓGŁ. PRZESTRZEGAM PRZED OSZUSTAMI.
    • Gość: jf hsgj Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? IP: 193.22.252.* 30.05.16, 10:50
      Witam,

Również zarezerwowałem wakacje z Lux-Camp wyjazd od 11 czerwce do Chorwacji. jak na razie wszystko przebiega ok kontakt bezproblemowy. Po wakacjach napisze więcej informacji.
      • singsing74 Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 31.05.16, 15:08
        Kolejne informacje. Dostałem tradycyjną pocztą voucher wraz z mapką dojazdu i drobnym upominkiem - piłka plażowa i kredki oraz plan rabatowy na kolejne lata. Kiedyś Eurocamp przysyłał takie gadżety, teraz ogranicza się do wina na powitanie, ale i to jest miłe. Taka korespondencja pozwala wierzyć, że Lux-Camp to jednak rzetelna firma. Niestety mam też dosyć przykrą informację. Wybrałem ten sam termin, kemping i domek na wakacje 2017 i cena z 2679 podskoczyła na 3758, a to już nie jest bardzo konkurencyjna oferta, nawet po przyznaniu 3% rabatu. Mam tylko nadzieję, że ta nowa cena wynika z wysokiego kursu euro i zmieni się wraz z jego spadkiem.
        • itm.an Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 31.05.16, 23:50
          Na spadek euro bardzo bym nie liczyl.Jeżel iW ielkaBrytania wyjdeie z Unii a nasi obecnie rządzący zrujnują finanse to perspektywy nie sa ciekawe.
          • singsing74 Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 04.06.16, 09:59
            Pod koniec 2011 euro stało ponad 4,50 i potem znowu spadło. Dopóki kraj ma własną walutę, to ma PEWIEN wpływ na jego kurs. Co do rujnowania finansów, to jeżeli nie będą grabić dla siebie jak poprzednicy, to tragedii nie będzie.
    • Gość: adalka Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.16, 13:41
      Jakiś czas temu uzyskałam telefonicznie informację, że w Lux-camp tylko w stosunku do Homair i Gusto Camp dostępność domku ze strony jest 100% pewna, gdyż tylko z tymi dwoma firmami mają bezpośrednie połączenie z systemem. W związku z tym w sobotę 28 maja wysłałam do Lux-camp mailem zapytanie o dostępność domku z Elle Vacanze na campingu we Włoszech, żeby uniknąć ewentualnego "zblokowania" pieniędzy. W poniedziałek dwukrotnie dzwoniłam w tej sprawie. Powiedziano mi, że w poniedziałki firmy są "zalewane" mailami i potwierdzenie powinno przyjść we wtorek. Do dziś (czwartek 02 czerwca) nie dostałam potwierdzenia, czy ten domek faktycznie jest wolny. W związku z tym zamówiłam jednak domek z Vacansoleil. Urlop za 2,5 tygodnia, więc zależało mi by mieć już zaklepane lokum. Pozdrawiam i czekam na pierwsze relacje jakiś klientów Lux-camp. Być może z ich oferty skorzystamy za rok.
      • czuszkaa Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 02.06.16, 14:27
        zrobiłam dziś rezerwację na camping w Holandii, domek Alfresco. potwierdzenie przyszło natychmiast.
    • jarfa65 Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 05.06.16, 00:20
      Lux-camp.pl nic nie słyszałem, ale jeżeli są obawy to po wybraniu konkretnego campingu kierujcie zapytania i rezerwacje bezpośrednio do wybranego miejsca.
      • 33maki Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 20.06.16, 23:09
        Wróciłam wczoraj, za pośrednictwem Lux camp zarezerwowałam domki firmy Gusto camp na dwóch campingach. Przed wyjazdem dostałam voucher na maila i pocztą, na miejscu wszystko załatwiałam z przedstawicielami Gusto camp.
        Bez zastrzeżeń, polecam ;-)
        • singsing74 Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 26.06.16, 14:17
          Ja również skorzystałem i polecam.
      • Gość: madzia Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? IP: *.dynamic.mm.pl 28.06.16, 09:29
        ceny o wiele wyższe bezpośrednio
    • Gość: madzia Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? IP: *.dynamic.mm.pl 28.06.16, 09:28
      byłam niedawno na 7 dni w okolicach S. Tropez we Francji, jestem z wyjazdu bardzo zadowolona, kontakt telefoniczny bardzo dobry, domki przeszły moje najśmielsze oczekiwania, w pełni wyposażone, stan jak nowe, byłam w szoku, zapłaciłam 801zł za domek na 7 dni ( w domku były 4 osoby).

Na miejscu była dziewczyna reprezentująca Lux Camp, mówiła w języku angielskim, mieliśmy wpłacić 60euro kaucji za każdy domek ( były trzy domki), okazało się że wystarczy 100 euro na wszystkie domki co nie ukrywam nas zaskoczyło:) POLECAM
    • Gość: lol Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? IP: *.play-internet.pl 24.07.16, 21:30
      Czy ktoś korzystał z domków Alfresco wynajętych przez Lux camp? Zarezerwowałam domek na wrzesien w Norcenni Girasole w Toskanii, cena 500 zł za 6 nocy, zastanawiam się czy wszystko jest okej..
      • singsing74 Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 24.07.16, 22:50
        Jeśli chodzi o Lux-camp to wszystko jest w najlepszym porządku. To pośrednik sprzedający ofertę Alfersco. Jeśli chcesz dowiedzieć się czy to dobry wybór, musisz poczytać opinie o samym Alfresco. Ja przez Lux-camp wynająłem domki Homair i z obydwu firm jestem zadowolony.
    • Gość: Wiktor Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.08.16, 11:58
      Witam i podbijam wątek. Lato za pasem i fajnie by było poczytać opinie o tej firmie od osób które spędziły wakacje z Lux Camp. Sam osobiście zastanawiam się nad spędzeniem tygodnia nad jeziorem. Garda we wrześniu. Pozdrawiam Wiktor
      • Gość: abc Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.16, 13:23
        wrociłem z pobytu w przyczepie kempingowej zarezerwowanej przez luxcamp.pl wszystko w jak najlepszym porządku.zgodnie z opisem.polecam!
      • 1krauzetka Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 24.01.17, 14:06
        My mamy zarezerwowany domek dla 6 osób na kempingu porto felice od 1 lipca. Bardzo dobry kontakt z firma lux-camp. Jestem osobą, która zadaje mnóstwo pytać po prostu lubię wszystko wiedzieć tak, żeby na miejscy nic mnie nie zdziwiło...Pani z firmy jest bardzo cierpliwa i zawsze i szybko odpisuje mi na moje maile. Zobaczymy jak będzie, pozdrawiam Asia
    • Gość: Kaśka Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? IP: *.internetunion.pl 08.10.16, 16:24
      Wszystko ok :) Ja byłam we Francji nad Lazurowym w Campingu Domaine des Naides. Domki rewelacja. Czyste, komplenie wyposażone w garnki, sztućce itp. Byliśmy w termienie od 19 września wiec już po sezonie. Były pustki ale za to spokoj i cisza :) Obsługa nawet niesprawdziła naszych dokumentów. Potrzebny był tylko wydruk z lux camp. Komplet poscieli jednak okazał się 2 przescieradłami i kocem ( a było troche zimno nocami ) . Dostęp do basenu , przepyszne jedzenie w ich restauracji . W recepcji mozna było wypożyczyc gry planszowe, materace do pływania, lezaki i informacje turystyczne. Obsługa mówila po angielsku . Polecam bardzo.
      • sempre_dritto Re: Lux-camp niemiecki 18.10.16, 14:06
        A czy korzystał ktoś z biura niemieckiego?
        Niemcy mają większy wybór, a domek Eurocampu chyba wychodzi taniej niż w Eurocampie.
        • sempre_dritto Re: Lux-camp niemiecki 18.10.16, 16:46
          Jednak po dokładniejszym sprawdzeniu, dodaniu kosztów sprzątania, ubezpieczenia i opłatę klimatyczną, to wychodzi podobnie.
    • Gość: frendli Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? IP: *.CNet.Gawex.PL 17.11.16, 12:15
      Ja zarezerwowałem na 2017 rok, wpłaciłem zaliczkę 300 zł zastanawiam się co i jak ??? mogę ja wycofać bez zadnego ale do końca stycznia 2017 !! piszcie jakby coż było zle
      jade do Park Albatros Toskania Włochy ostatni tydzień czerwca
      • renata813 Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 18.11.16, 20:55
        bylismy w tamtym roku - REWELACJA. Świetne miejsce, śliczne San Vincenzo - tylko tam znaleźliśmy piaszczystą plażę i darmowy parking w miasteczku :). Naprawdę polecam, my byliśmy we wrześniu, był upał - przez całe dwa tygodnie około 26 stopni w dzień. Jedzenie na kempingu takie tam fastfoodowe, drogi supermarket, ale my wzięliśmy trochę jedzenia dla dzieciaczków z domu, zaopatrywaliśmy się w coopie w miasteczku i daliśmy radę. Zrobiliśmy sobie wypad do Sieny i Pienzy - tę drugą polecam najgoręcej! W Pienzie trafiliśmy na festiwal sera - dostaliśmy do skosztowania całe pudło różnych rodzajów sera - fantastycznie :) Oj jak miło powspominać... Na ten rok szukamy czegoś na lazurowym wybrzezu, ale po Albatrosie nie wyobrażam sobie zamknięcia w hotelu! Pozdrawiam i życzę udanych wakacji. :)
        Renata
        • singsing74 Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 23.11.16, 11:20
          Co prawda ja Francję na jakiś czas sobie odpuszczam, ale na Lazurowym mogę polecić kemping La Baume. Kawałek od morza, ale za to fajne baseny. Lux-camp też ma go w swojej ofercie, w we wrześniu dodatkowo w niezłej cenie.
    • pawelek_2017 Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 24.02.17, 17:07
      proszę się tym zainteresować . Ja też tak zrobiłem ale niestety po fakcie natrafiłem na takie pytania jak Pańskie , zapłaciłem wstępnie pieniądze i otrzymałem od firmy Lux Camp potwierdzenie , niestety w docelowym campingu nic o tej rezerwacji nie wiedzą , jestem w trakcie wyjaśniania sprawy , mam nadzieję ,że to tylko pomyłka lub chwilowe niedopatrzenie...
    • pawelek_2017 Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 24.02.17, 17:12
      Proszę się zainteresować swoją rezerwacją ! Ja też zarezerwowałem domek , wpłaciłem pierwsze pieniądze i otrzymałem od Lux-Camp potwierdzenie wpłaty i rezerwacji . Gdy natknąłem się na tytułowy wątek skontaktowałem się z docelowym campingiem gdzie okazało się ,że nic nie widzą o mojej rezerwacji , Sprawa jest wyjaśniana , mam nadzieję ,że to tylko pomyłka lub chwilowe niedopatrzenie ..., Będę informował o przebiegu na bieżąco
      • aseretka Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 24.02.17, 18:07
        > skontaktowałem się z docelowym campingiem gdzie okazało się ,że nic nie widzą o mojej
        > rezerwacji
        I wcale się temu nie dziwię, że nie wiedzieli. :) Lux-camp sprzedaje domki/namioty różnych touroperatorów np. Gp4camp, Roan, Venue Holidays, Gustocamp itp. Te firmy mają już wykupione parcele z domkami/namiotami na stałe i właściciela campingu nie interesuje, komu są one sprzedawane.
      • pawelek_2017 Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 02.03.17, 19:28
        Wszystko wyjaśnione ,
        • pawelek_2017 Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 02.03.17, 19:32
          Skontaktował sur ze mną przedstawiciel firmy i wszystko dokładnie wyjaśnił , nie mam żadnych obaw .
          • aseretka Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 02.03.17, 23:41
            I jakie było wyjaśnienie? Czy takie jak sugerowałam?
            Osobiście nie korzystałam jeszcze z Lux-campu, ale jeżeli Singsing korzystał i pisze, że OK, to ja mu wierzę, bo wiem, ze nie pisze głupot. :)
            PS. Pamiętam, jak pierwszy raz korzystałam z usług Eurocampu rok po tym, jak pojawił się on na polskim rynku (to już jakieś 25 lat temu będzie). Też miałam wiele obaw, bo myślałam, że może to jakaś "firma krzak". Wpłacę pieniądze i ... wyjadę na własną działkę. :) Ale wszystko było w porządku. I tak już sobie co roku wynajmuję za ich pośrednictwem namioty lub domki. Choć muszę powiedzieć, że jest i coraz drożej i coraz gorzej. :(
    • Gość: Momo Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? IP: *.213.194.178.dynamic.wline.res.cust.swisscom.ch 22.04.17, 08:51
      Nie warto! Nie moglam zmienic rezerwacji bo pomylilam sie w datach, zabrali mi 80% ceny wyjazdu z ktorego nie skorzystalam ! To posrednicy, biuro kontaktowe jest w Belgii. Odradzam, lepiej rezerwowac bezposrednio
      • loginek0 Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 23.05.17, 21:03
        nalezy czytac warunki rezerwacji. 80 % kosztow pobieraja do 35 dni przed terminem wyjazdu.wiec jesli dokonales rezerwacje na tydzien, dwa czy trzy tygodnie przed wyjazdem to rezygnacja wiąze za soba takie koszty manipulacyjne. w innych biurach tez sa podobne opłaty manipulacyjne.swoja droga jak mozna na miesiąc przed wyjazdem pomylić daty! po rezerwacji na stronie luxcamp przysyłaja e-maila z potwierdzeniem danych. wtedy dokonuje sie dopiero opłaty za wynajem.ja w tym roku wyjade z luxcamp po raz drugi.przy pierwszym pobycie wszystko było zgodne z opisem i warunkami.
        • rena.k Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 26.05.17, 09:19
          A ja się pomyliłam w rezerwacji - głupkowaty błąd, byłam tak napalona, że pomyliłam lipiec z czerwcem ;) Wyjazd był za mniej niż 30 dni, więc płatność od razu przez przelewy 24. Jak zauważyłam błąd, czyli na następny dzień, byłam pewna, że kasa przepadła. Firma jednak bez żadnych problemów zwróciła całość. Tak więc polecam, bardzo mili i pomocni pracownicy. Jak tylko będę mieć okazję, na pewno zarezerwuję campingi przez tą firmę.
    • Gość: Iza Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? IP: 193.106.128.* 26.05.17, 12:16
      planuje zarezerwowac w tym roku i mampytanie czy wyjazd ubielkoroczny się udał
    • katsin-9284 Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 04.07.17, 17:44
      Korzystaliśmy w terminie od 26.06.17r. do 03.07.2017 r. z oferty firmy lux-camp (Venue Holidays) wróciliśmy z Włoch z campingu Ca, Savio. Kontakt z przedstawicielami był bardzo dobry, dwa tygodnie przed wyjazdem otrzymaliśmy voucher. Na campingu był przedstawiciel firmy Venue Holidays niestety pani mówiła tylko w języku angielskim. Camping ma tylko trzy gwiazdki ale jest całkiem ładny i godny polecenia dla rodzin z dziećmi w wieku do 10 lat, ponieważ posiada malutkie baseny. Domek był nowy z klimatyzacją i posiadał zadaszony taras co jest bardzo ważne na tym campingu. Z domków, które nie mają zadaszonego tarasu nie da się korzystać z tarasu, ponieważ camping jest w lasku sosnowym i pełno igieł i innych zanieczyszczeń spada z drzew. Plaża szeroka, morze cieplutkie nawet początkiem sezonu.
      • singsing74 Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 05.07.17, 09:32
        katsin-9284 napisał(a):

Domek był nowy z klimatyzacją i posiadał zadaszony taras co jest bardzo ważne na tym campingu. Z domków, które nie mają zadaszonego tarasu nie da się korzystać z tarasu, ponieważ camping jest w lasku sosnowym i pełno igieł i innych zanieczyszczeń spada z drzew.

Te które nie mają zadaszonego tarasu, mają przeważnie parasolki przy stoliku. Igły czy liście to żaden problem. Gdyby miały przeszkadzać, to przecież nie wyjdziesz spod tego zadaszonego tarasu, bo drzewa rosną na całym terenie. To kemping w lesie, a nie sala operacyjna, więc jadąc w takie miejsce trzeba zdawać sobie z tego sprawę ;)
      • Gość: grzega21 Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? IP: *.147.34.132.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.12.19, 20:06
        Witam mam pytanie jak w Ca Savio daleko sa domki z lux campu do basenów
        • pan99 Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 19.12.19, 11:12
          Gość portalu: grzega21 napisał(a):

> Witam mam pytanie jak w Ca Savio daleko sa domki z lux campu do basenów

lux-camp to pośrednik, a nie operator. Operator to firma które wynajmuje domki, czyli np. Albatros, Venue, Rent-a-tent, go4camp itp.
          odległość do basenów nie zależy od luxcampa a od ciebie w zależności którego operatora wybierzesz na stronie luxcamp. z tego co pamiętam to raczej większość operatorów ma kawał drogi do basenów, ale główna droga w cieniu więc spacer niestraszny.

• Gość: zadowolony Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? IP: *.centertel.pl 18.09.17, 10:05
      Tak. Sierpień 2017. 10dni Camping Erturia Toskania i 2 dni na Sant Angelo w Di Jesolo.W obydwu campingach namioty willowe.
      Wszystko bylo Ok.
      Na poczatku rezerwując miałem trochę stresa bo to faktycznie jedynie "operator". Współpracuje z wieloma firmami oferującymi wypoczynek na campingach. Najpierw rezerwujesz i wpłacasz pieniądze za noclegi w wolnych terminie a następnie potwierdzają to wciągu 24 godzin (jak bedzie nieaktualne zwracaą pieniądze-u mnie nie było potrzeby). Jak potwierdzili mi Toskanie Erturia zarezerowałem jeszcze Sant Angelo (taki przystanek na kilka dni bo odległość do Toskanii duża). Spaliśmy w namiotach Roan i powiem wam , są lepiej położone od Select Camp czy też innych znanych firm. Specjalnie obszedłem te kamingi by porównać. Jedyny minus to ze nie poinformowali ze a Sant Angelo jest obowiązkowa oplata za sprzatanie (za 2dni) w kwocie 50ero!! Ale okazalo sie ze na kampingu przedstawiciel Roan nie chcial opłaty jak posprzatamy i juz. (fakt o braku informacji zglosilem do Lux Campu-maja to poprawić).
      • joakra75 Re: Lux-camp.pl czy ktoś korzystał? 20.09.17, 20:17
        Również wróciliśmy z wakacji załatwianych przez lux camp domki firmy alfresco camping Bella Italia. Wszystko było ok nawet fakt że dotarliśmy na camping po 20.00 to klucze czekały na nas z instrukcją w recepcji. Na pewno skorzystam z ich usług jeszcze nie raz. polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka