Dodaj do ulubionych

czy płynął ktos promem z/do Włoch?

IP: *.ket.agh.edu.pl 20.04.06, 13:14
Zamierzam płynąc promem z Durres do Bari (wolałbym z Baru, ale poza sezonem
kursuja rzadko i nie wtedy gdy potrzebuje, z Durres codziennie).
Czy orientuje sie ktos, co kryje sie pod słowem "deck"?
Znaczy sie wiem ze to pokład, ale konkretnie jak to w praktyce wygląda?
alternatywą sa siedzenia albo kabina, ale droższe, z drugiej strony
prom płynie całą noc.
Właściwie to albo deck albo kabina, bo po co płacic za spanie na siedzaco?

Pozdr,
Mc
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: czy płynął ktos promem z/do Włoch? 20.04.06, 13:48
      Jesli masz poklad, pozostaja Ci miejsca np. w barze, lezaki, wlasny spiwor itp.
      Przy podrozy calonocnej zapewnione miejsce siedzace to jednak cos.
      • savera Re: czy płynął ktos promem z/do Włoch? 20.04.06, 21:45
        Kilka lat temu płynęłam na trasie Ancona - Patras i z powrotem (ponad 20 godzin
        na statku oczywiście w jedną stronę). Mieliśmy wykupione miejsca siedzące.
        Płynąc do Patras spędziliśmy noc siedząc na fotelach, jednak w drodze powrotnej
        mąż i syn wzięli śpiwory i położyli sie między fotelami. W salach z fotelami
        nie było zbyt wielu osób i sporo z nich właśnie w ten sposób spędziło noc. Było
        też trochę osób mających wykupiony "deck", ci rozkładali materace, śpiwory w
        zacisznych miejscach na pokładzie statku.
        • Gość: Mc Re: czy płynął ktos promem z/do Włoch? IP: *.radioalfa.pl 21.04.06, 00:09
          Dzięki serdecznie za informacje.
          Jest jeszcze inna opcja, prom wypływający o 12tej w południe,
          wtedy nie ma problemu ze spaniem, ale przypływa się jakos przed północą
          do Bari, a stamtąd mam jeszcze kawałek w stronę Manfredonii - troche głupio
          o 2giej w nocy się meldować na kwaterze, a w Bari też bez sensu hotelu szukać.
          Ponadto nie wiem, na ile wcześniej muszę być w porcie przed wypłynieciem?
          Wolałbym nocować w Czarnogórze, a nie wiem ile się jedzie do Durres po ichnich
          drogach.

Pozdr,
          Mc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka