nat26 13.02.10, 12:55 i może wypowiedzieć się na temat tego hotelu? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: x Re: Auramar Beach Resort Albufeira -czy ktoś tam IP: *.tktelekom.pl 29.03.10, 12:32 Nie byłam, ale wybieramy się do tego hotelu pod koniec sierpnia, mam nadzieję, że będzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: Auramar Beach Resort Albufeira -czy ktoś tam IP: 195.205.24.* 10.06.10, 10:30 Byłam w tym hotelu dwa razy. Ma rewelacyjne położenie. Hotel składa się z kilku budynków, położony jest na klifie, po schodkach schodzi się bezpośrednio na uroczą plaże.Plażą można dojść do centrum Albuferii, super spacer zwłaszcza po obfitej kolacji.Czas przejścia ok.30 minut. Hotel jest położony w spokojnej dzielnicy ale do centrum rozrywki ( restauracje, sklepiki itp) jest ok. 300m piechotą. Ma piękny duży basen, duży zadbany ogród. Prawie wszystkie pokoje mają boczny widok na morze i to bez dopłaty. Większość ma też dobrze wyposaźone aneksy kuchenne.Hotel jest stary ale zadbany i widać iż systematycznie odnawiany. Jedzenie bardzo dobre.Miła obsługa.Ma też mały kryty basen i co wieczór organizują jakieś występy. Nawet dobre.Polecam, bo byłam też w innych hotelach ale ten wybrałam po raz drugi ze względu na jego położenie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Antosia Re: Auramar Beach Resort Albufeira -czy ktoś tam IP: *.telpol.net.pl 19.06.10, 06:22 to w koncu 300 m czy 30 minut? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abc Re: Auramar Beach Resort Albufeira -czy ktoś tam IP: *.chello.pl 19.06.10, 08:27 Z tego opisu wynika, że jest 300 metrów do najbliższych sklepów i rozrywek, ale nie do centrum Albufeiry. Przejście plażą do właściwego centrum 30 min. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa Re: Auramar Beach Resort Albufeira -czy ktoś tam IP: *.xdsl.centertel.pl 20.06.10, 20:48 I tak należy to zrozumieć miła Antosiu.!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Auramar Beach Resort Albufeira -czy ktoś tam IP: *.telpol.net.pl 21.06.10, 17:44 Czyli na tzw. zadupiu... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abc Re: Auramar Beach Resort Albufeira -czy ktoś tam IP: *.chello.pl 21.06.10, 22:03 czyli najlepsze miejsce na wakacyjny odpoczynek ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: Auramar Beach Resort Albufeira -czy ktoś tam IP: 195.205.24.* 22.06.10, 10:14 Nie wiem co ktoś rozumie pod nazwą "zadupie". Dla minie jest to hotel idealnie położony pod każdym względem. Napisałam przecież że do centrum rozrywki ze sklepikami i licznymi knajpkami jest bardzo blisko i jest to już Albuferia tylko nowsza część. Do części starszej czyli starego miasta można dojść piechotą ale też kursuje specjana kolejka. Byłam kilka razy w Portugalii i mnie odpowiada to miejsce i dlatego go polecam , a jeżeli ktoś chce mnie gwarno i bezsennie to w samym centru Albuferii też są hotele.Ale mnie one nie odpowiadają.A proponuję jeszcze trochę kultury.drogi gościu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Auramar Beach Resort Albufeira -czy ktoś tam IP: *.telpol.net.pl 22.06.10, 15:25 O co te nerwy? Lubisz wypoczywać w takich miejscach Twoja sprawa, ale żadne eufemizmy nie zmienią faktu, ze jest to z... I pewnie doskonałe miejsce na ukulturalnianie się :P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abc Re: Auramar Beach Resort Albufeira -czy ktoś tam IP: *.chello.pl 23.06.10, 07:20 Ewo! Bardzo dziękuję za opis hotelu. Właśnie takiego miejsca szukałem. A z komentarza gościa wynika, że na zadupiu mieszka i w wakacje potrzebuje się ukulturalnić, więc rozumiem że spokojne miejsce go nie zadowoli. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: a jakie hotele Re: Auramar Beach Resort Albufeira -czy ktoś tam IP: *.telpol.net.pl 25.06.10, 14:43 w centrum polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: Auramar Beach Resort Albufeira -czy ktoś tam IP: 195.205.24.* 28.06.10, 11:04 W samym centrum jest hotel Rocamar, Położony nad plażą. Ale ma mały basen i nie ma ogrodu. Ja go tylko widziałam z zewnątrz. Położenie znakomite ale nie wiem jak jest w środku. Obecnie nie ma go żadne biuro. kiedyś był w ofercie. Jak dobrze poszperać to być może ktoś ma go w swojej ofercie. Trochę dalej też nad plażą jest hotel Sol e Mar. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wybierająca sie Re: Auramar Beach Resort Albufeira -czy ktoś tam IP: *.nfz.gov.pl 02.07.10, 10:00 Napisz coś więcej nt. w Auramar Beach Resort - jakie jest jedzenie, na co trzeba uważać, czy ręczniki plażowe są płatne, z jakim biurem byłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mmmmmm Re: Auramar Beach Resort Albufeira -czy ktoś tam IP: *.tktelekom.pl 02.07.10, 10:46 A w jakim terminie się Pani wybiera? My będziemy w tym hotelu od 29.08 z oferty Sky Club Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wybierająca się Re: Auramar Beach Resort Albufeira -czy ktoś tam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.07.10, 19:22 Wylatujemy 22.08 , też ze Sky Club Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: G Re: Auramar Beach Resort Albufeira -czy ktoś tam IP: *.pool.mediaWays.net 19.07.11, 10:46 my też będziemy w tym terminie :) lecimy z Katowic Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MH Re: Auramar Beach Resort Albufeira -czy ktoś tam IP: *.chello.pl 05.07.10, 08:52 Wróciłam wczoraj, byliśmy ze Sky Club. Hotel ma rzeczywiście świetną lokalizację i widok na ocean ze wszystkich pokoi. Dla mnie położenie poza centrum było dużym atutem. Spacer plażą do centrum Albufeiry zajmuje około 20 minut, ale knajpki i sklepy są również ok 10 minut od hotelu. Jedzenie dobre, duży wybór. O ręcznikach na plażę nic nie wiem, ja miałam własne i sadząc po ręcznikach pozostałych gości hotelowych rozłożonych przy basenie - oni też. Basen jest mały ale zaraz przy hotelu jest zejście na plażę. Byliśmy na wycieczce Perły Zachodu i do Loule. Było OK. Na Perłach warto wykupić dodatkowo przejażdżkę motorówką (10 euro /os) i zobaczyć te słynne skały - to była najlepsza część wycieczki. Wietrzny przylądek Sw. Wincentego i klify też nam się podobały. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, pisz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: Auramar Beach Resort Albufeira -czy ktoś tam IP: 195.205.24.* 05.07.10, 12:54 Ja byłam z Neckermannem. Na plażę musisz mieć swój ręcznik.Jedzenie bardzo dobre. A na co uważać ? Jest bardzo bezpiecznie nawet późnym wieczorem można iść sobie plażą do centrum Albuferii.Zaletą tego miejsca jest również to że można sobie zmieniać plaże. Przy okazji świetny spacer po przepięknych klifach.Ja również wykupiłam wycieczkę do Fatimy i Lizbony . Dla mnie bardzo interesująca.Pojechałam też taksówką do Vilamury (15 euro w jedną stronę). Chciałam zobaczyć ten kurort ale tam nie chciałabym być na dłużej.Wybrzeże Algarve naprawdę jest bardzo piękne.Polecam i życzę miłego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Auramar Beach Resort Albufeira -czy ktoś tam IP: 212.129.83.* 31.05.11, 14:45 korzystajac z twojej wiedzy i uprzejmosci czy moglabys napisac jak temperatura wody w oceanie jade do albufeiry 21 lipca i twoje wrazenia o okolicy co warto zobaczyc pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: x Re: Auramar Beach Resort Albufeira -czy ktoś tam IP: 217.33.154.* 01.06.11, 10:43 > czy moglabys napisac jak temperatura wody w oceanie gógle ukradli? www.meteo.pt Odpowiedz Link Zgłoś
bbww23 Re: Auramar Beach Resort Albufeira -czy ktoś tam 16.05.11, 21:25 witam! prosze o przeslanie kilku zdjec z hotelu i okolic. jakie bylo jedzenie w hotelu?jak z dostepem do internetu. wilba1@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Artur Re: Auramar Beach Resort Albufeira -czy ktoś tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 12:59 też szukałem takiego miejsca i właśnie jutro tam będę Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: KZ Re: Auramar Beach Resort Albufeira -czy ktoś tam IP: *.haye.cable.virginmedia.com 11.08.10, 23:54 Będziemy w tym hotelu od 5 do 15 września. W razie pytań moje gg 9519970 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xx Re: Auramar Beach Resort Albufeira -czy ktoś tam IP: *.tktelekom.pl 12.08.10, 14:00 I jak wrażenia po pobycie? Czy wszystko było OK? My będziemy tam na początku września. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: do KZ Re: Auramar Beach Resort Albufeira -czy ktoś tam IP: *.telpol.net.pl 20.08.10, 15:17 10 dni? To chyba nie z biurem, bo oni mają najczęściej pobyty tygodniowe lub dwutygodniowe? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ds Re: Auramar Beach Resort Albufeira -czy ktoś tam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.11, 11:34 czy jest w okolicy plaza naturtstyczna Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: my Re: Auramar Beach Resort Albufeira -czy ktoś tam IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.13, 10:41 jakieś aktualne opinie? Odpowiedz Link Zgłoś
mythinspirations1987 Re: Auramar Beach Resort Albufeira -czy ktoś tam 17.07.13, 13:56 Witaj! Miejsce naprawdę urocze. Społeczność lokalna przyjazna, pogoda super, ciepła woda w morzu, hotel ok.Moje zastrzeżenia odnoszą się jedynie do kwestii jadalni. Mnie osobiście obrzydza przymus konsumpcji posiłków w towarzystwie ... obleśnych kotów! Po powrocie do kraju postanowiłam zawalczyć o rekompensatę za te utrudnienia. Udało się!!!! Odzyskałam swoje pieniądze! Zanim udasz się na odpoczynek, naprawdę warto zabezpieczyć się w dodatkowy sposób. Ja podałam ci swój, mam nadzieję, iż spędzisz miło czas!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ja.s.i.u Re: Auramar Beach Resort Albufeira -czy ktoś tam 11.01.15, 12:08 No tak, a wszystko po to (post powyżej), żeby zareklamować (klikając na wyraz "pieniądze") nieistniejącą stronkę. Obecnie na stołówce nie ma ani jednego kota! Ale mewy dalej kradną z talerzy tym, którzy decydują się na konsumpcję na zewnątrz w okolicy basenu. Byłem 03-10 stycznia 2015. Znaczna przewaga Anglików, zdarzają się Polacy z Anglii. Animacje po Angielsku. Wyjazd przez niemieckie biuro, lot z Kolonii, transfer, All Inclusive, cały koszt dla 2 osób 735?. Rewelacyjna cena za doskonałe warunki. Trzy gwiazdki, ale bardzo mocne gwiazdki. Hotel nadaje się dla osób z maleńkimi dziećmi. Temperatura wody w wewnętrznym basenie bardzo wysoka, ponad 30 stopni. Gorzej z niepełnosprawnością nóg. Od biedy, korzystając z pochylni i wind można się po hotelu poruszać na wózku, ale zejście na plażę z laską, czy kulami jest praktycznie niemożliwe. Jest zejście (obok ogrodzenia, w stronę hotelu Monica Isabel) i tam można wózkiem próbować, ale na koniec jest kilka schodków. Oczywiście można z uwagi na bezpośrednie zejście na plażę chodzić w kostiumie, czy kąpielówkach, a nawet wyskoczyć na chwilę do oceanu, będąc rozłożonym na leżakach wokół basenu. Dotyczy pełnosprawnych! Bo położenie hotelu na klifie jest bajeczne. Z hotelu do centrum Albufeiry 3x dziennie jeździ bezpłatny hotelowy bus. Można wyjechać np. o 10.00 i wrócić albo plażą, albo uliczkami, albo busem o 12.40 z centrum. Kuchnia rewelacyjna, jak na trójkę. Śniadania pod Anglików, ale były 4 rodzaje plasterków, ser żółty, biały. Obiad w barze przy basenie. Była zupa, ryby, hamburgery. Na kolację zdarzył się pieczony udziec (każdy sam odcinał porcję), doskonałe ryby, mięso, makaron, ryż, dwie zupy. Wszystko lekko niedosolone (są solniczki), rewelacyjne dla osób z nadciśnieniem. Naprawdę nie mogę się do niczego doczepić. W opcji All napoje (wszystkie) podawane są w plastikowych, charakterystycznych kubkach. Prawdopodobnie dlatego, że zdarzały się przypadki oszustw - osoby bez opasek all "zamawiały" wyniesienie napojów przez tych z opłaconym All. A teraz widać, czy ktoś ma prawo do darmowego drinka - ma opaskę, czy opaski nie ma i drinka powinien kupić. Te kupowane są w normalnych szklanych naczyniach. Nawiasem mówiąc caipirinha z plastikowego kubka smakuje wcale nie gorzej, niż ze szkła, chociaż może i nie wygląda. Jeśli ktoś ma pytania, postaram się odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś