Dodaj do ulubionych

Przypływy i odpływy

05.07.12, 15:23
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć w jakich godzinach pojawiają się przypływy i odpływy w Algarve?
Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • jaari_65 Re: Przypływy i odpływy 05.07.12, 17:30
      Woda podnosi się około 10-11, natomiast zaczyna opadać od ok.15-16.
      Niektóre plaże mogą być częściowo odcinane od "cywilizacji", więc jeżeli zamierzasz zejść z plaży przed 18-tą trzeba uważać.
      Zaobserwowane na początku czerwca :)
      • lagattina Re: Przypływy i odpływy 05.07.12, 19:20
        Właśnie wyczytałam, że "nasza" plaża jest odcinana przez przypływy, stąd moje pytanie :) Czyli plażowanie wieczorkiem, albo wczesnym rankiem :)
        Dziękuję!
        • jaari_65 Re: Przypływy i odpływy 05.07.12, 22:02
          Która to plaża? Może coś podpowiem :)
          • lagattina Re: Przypływy i odpływy 06.07.12, 13:53
            To plaża Vale Covo w Carvoeiro.
            A może przy okazji polecisz jakieś fajne miejsca w okolicy?
            • jaari_65 Re: Przypływy i odpływy 07.07.12, 17:23
              lagattina napisała:

> To plaża Vale Covo w Carvoeiro.
              > A może przy okazji polecisz jakieś fajne miejsca w okolicy?

Najbliżej masz chyba Benagil. Fajna, kameralna plaża na której spokojnie możesz przetrwać przypływ :) Miejsce wypadowe dla tych, którzy chcą popłynąć łódką do okolicznych grot. Ta największa - z dwiema dziurami w sklepieniu jest właśnie tuż obok Benagil.
              Praia Marinha - super skały, świetna plaża - uważaj, zachodnia strona jest odcinana przez przypływ.
              Te dwie miejsca są tuż obok. Aby zobaczyć resztę, proponuję wypożyczyć samochód.
              Rekomendowałbym plaże: Dona Ana i Praia do Camilo w Lagos, Playa da Rocha w Portimao oraz na zachodnim wybrzeżu Portugalii - Praia de Odeceixe i Carrapateira.
              Zdjęcia w/w lokalizacji znajdziesz na mojej stronie www.
    • Gość: kroliczana Re: Przypływy i odpływy IP: *.statestreet.com 06.07.12, 09:29
      moze nie jest to najbardziej przyjazna strona ale mozna znalezc dosc dokladne informacje:
      Tekst linka
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka