lol76 11.06.07, 17:15 Wszystko fajnie dopoki, doputy nie zjezdza sie bydlo z Polski... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1410_tenrok Algarve jest cudowne, ale nie nadaje sie dla 11.06.07, 17:50 bogojczyznianego oszołoma, ponieważ obok Alentejo, to najbrdziej komunistyczna prowincja Portugalii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek1f no wlasnie, jakos cicho o tym, ze IP: *.aster.pl 11.06.07, 18:39 tylko morsy moga plywac:-) Dlatego plaze moze i zatloczone ale woda pusta. Za zimno. Pewnie dlatego powstalo fado:-))) z tej frustracji - plaze piekne, setki brzegu i do wody tylko pingwin moze wejsc... Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: tylko ocean zimny... 11.06.07, 19:18 Właśnie w Algarve jest dość ciepły. Zimny jest na zachodnim wybrzeżu Portugalii, dlatego Portugalczycy z całego kraju na plażę jadą na południe. Ale Algarve polecam tylko tym, którzy chcą smażyć tyłki na plaży, "zwiedzaczom" proponuję raczej środkową i północną część kraju. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yan Re: tylko ocean zimny... IP: 89.174.171.* 12.06.07, 06:54 pierdzielicie, Hipolicie. Byłem w zeszłym roku we wrześniu w Portimao i ocean nie był wcale zimny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidia Re: Portugalia. Costa do Algarve - skok nad Atlan IP: 85.136.14.* 11.06.07, 19:26 wlasnie sie tam wybieram w sobote! :) a propos bydla - sie zobaczy ile osob komentuje wyglad innych myslac, ze wokol nikt nie rozumie polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatso Re: Portugalia. Costa do Algarve - skok nad Atlan IP: *.telpol.net.pl 11.06.07, 19:27 Na razie na szczescie siedza na wyspach i licza funciaki by w lipcu lub sierpniu szpanowac nad Baltykiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidia Re: Portugalia. Costa do Algarve - skok nad Atlan IP: 85.136.14.* 11.06.07, 19:58 szkoda, że mamy o sobie nawzajem tak niską opinię, ale jednak są ku temu powody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dam Re: Portugalia. Costa do Algarve - skok nad Atlan IP: *.magma-net.pl 11.06.07, 20:20 Byłem dokładnie w tym miejscu na plazy z pieerwszego zdjęcia. Przypominam sobie to dokładnie. Plaże są na tym wybrzezu naprawde cudowne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muchacho Re: Portugalia. Costa do Algarve - skok nad Atlan IP: *.usc.es 11.06.07, 21:15 bez przesady jakie zimne?! w weekend bylem w porto, teraz w coruñi. da sie plywac i to calkiem niezle, szczegolnie po bialym, albo licor cafe obalonym na plazy z chlopakiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Portugalia. Costa do Algarve - skok nad Atlantyk IP: *.icpnet.pl 11.06.07, 21:21 Byliśmy w ubiełym roku we wrześniu w rejonie Portimao.Tak pięknych plaż jeszcze nie widzieliśmy.Woda mogłaby być cieplejsza/było 21-22C/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo z i m n a w o d a brrrrrrrr IP: 212.244.79.* 11.06.07, 22:21 pamietajcie ,że to nie śródziemne nurkować trza w piance Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmioty europy [...] IP: *.hsd1.or.comcast.net 12.06.07, 00:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owieczka30 Re: Portugalia. Costa do Algarve - skok nad Atlan IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.07, 09:54 Byłam w Algarve, to nie prawda że hotele są nad samym morzem, całe wybrzeże jest wykupione przez Anglików i Niemców, hotele są w ,,drugiej" linii, zwykle trzeba jakieś 10 min do plaży dojść, dobrze ze przynajmniej plaże nie są prywatne(tz. nie należą do posesji prywatnych) Plaze sa piękne i bardzo serdeczni ludzie, miałam tam wypadek i bezinteresowną pomoc zewsząd. Jeśli chodzi o zwiedzanie to w Algarve nie ma nic ciekawego, i dojechać wszędzie daleko, nawet wycieczki fakultatywne skromnie, tylko Lizbona i Sewilla.Ale takiego koloru opalenizny nie przywiozłam z żadnego innego miejsca. Jeśli chodzi o ocean to po 16 się nie wykapiecie bo jest przypływ, bardzo duża fala. FARO przede wszyskim po wylądowaniu cuchnie zepsutymi rybami. Na lotnisku nie kupicie zadnej pamiątki bo nie ma wyboru a ceny zaporowe, tak więc lepiej sie zaopatrzyć podczas pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owieczka30 Re: Portugalia. Costa do Algarve - skok nad Atlan IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.07, 09:57 A i zapomniałam dodac że wzdłuz całego wybrzeża jest droga na której ruch samochodowy jest dzień i noc, i niestety wiekszosć hoteli jest przy tej drodze więc jako Polacy możecie dostać pokoje z widokiem na drogę a nie na ocean do którego aby dojsć trzeba najpierw przejsć przez tą drogę i jeszcze kawał, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koxiarz Re: Portugalia. Costa do Algarve - skok nad Atlan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 16:41 A ja właśnie z tamtą wróciłem. Przepiękne plaże i wspaniała, słoneczna pogoda. Woda może nie jest najcieplejsza ale bez problemu mozna się w niej kompać. Sam spędzałem w wodzie całe dnie. Polecam zwłaszcza okolice miasteczka Carvoeiro. Pierwsze zdjęcie właśnie stamtąd pochodzi. W Algavre jest stosunkowo niewielu Polaków za to pełno Niemców i Brytyjczyków. Pozdrawiam wszystkich i życzę wczasów równie wspaniałych jak miałem ja. P.S. Jest to świetne miejsce dla lubiących biwakować na dziko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domipole szczegolnie takie jak Ty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 11:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sergio Re: szczegolnie takie jak Ty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 09:22 jak najtaniej dolecieć do portugalii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henk Re: szczegolnie takie jak Ty IP: *.dwtele.pl 14.06.07, 12:30 Dla rodziny 4 osobowej taniej samochodem. Liczyłem na wszystkie strony już od lutego kiedy mogłem teoretycznie rezerwować "tanie" loty. Wyliczenia wskazują, że wariant samochodem jest dla takiej rodziny tańszy o ok. 2500 zł. W związku z tym jadę w lipcu na Algarve samochodem. Pobyt w willi na 12 dni (jedzenie we własnym zakresie) wykupiłem w niemieckim biurze podróży za 3000 zł. Powrót bardzo atrakcyjny ze zwiedzaniem, począwszy od Lizbony a kończąc na Paryżu. Masz pytania, pytaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: welo bylem w Faro, fajny targ i ryneczek, w Santos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 14:19 na koncu Europy z Sagres, w VillaMora - nowoczesna marina, Lagos - miasteczko portowe, swietnie bylo, to kilka lat temu jak jeszcze Polakow z Polski tam nie wysylali(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo jakie ceny? ile zabrac ze soba monety? IP: *.stk.vectranet.pl 18.06.07, 19:57 wybieram sie w te rejony we wrzesniu i ciekawi mnie jakie tam sa ceny, podajcie pare przykladow kto byl tam juz i sie orientuje. Odpowiedz Link Zgłoś