Dodaj do ulubionych

zagraniczne sukcesy polskich zespołów

20.09.10, 15:12
www.plotek.pl/plotek/1,78649,8398743,Bayer_Full_podpisal_kontrakt_na_67_milionow_plyt.htm
uważam że to urocze, że odlegli nam przecież kulturowo Chińczycy mają podobnie skopany gust jak Polacy.
Obserwuj wątek
    • noizzy Re: zagraniczne sukcesy polskich zespołów 21.09.10, 13:57
      A Glaca ze Sweet Noise nagrał album z basistą Toola (MTvoid). Może to równie śmieszne, co informacja podana wyżej, a może nie - zobaczymy jak płyta będzie już dostępna.

BTW: przychodzą komuś na myśl jakieś kolaboracje polskich muzyków z jakimiś co-znańszymi zagraniczniakami?
      • tomash8 Re: zagraniczne sukcesy polskich zespołów 21.09.10, 22:08
        noizzy napisał:

> BTW: przychodzą komuś na myśl jakieś kolaboracje polskich muzyków z jakimiś co-
        > znańszymi zagraniczniakami?

Daray niejaki gra na perkusji w Dimmu Borgir, Paweł Mąciwoda gra obecnie na basie w Scorpions, a niejaki Jacek "Perkoz" Perkowski znany choćby z Kobranocki czy Azylu P, grał kilka lat we wiedeńskiej legendzie death metalu - Pungent Stench, i przyznam, że ta informacja mocno mnie zdziwiła, jednak jest prawdziwa.
        • luukasz4 Re: zagraniczne sukcesy polskich zespołów 05.10.10, 11:47
          Ale czy to ten sam Jacek Perkowski?
          Wiem, że taka informacja widnieje w wikipedii, ale akurat interesowałem sie zespołami w których Perkoz grał i sądze, że wiedziałbym o jego udziale w "wiedeńskiej legendzie death metalu".
    • pszemcio1 Re: zagraniczne sukcesy polskich zespołów 21.09.10, 14:02
      polifonia.blog.polityka.pl/?p=223
      • nefil Re: zagraniczne sukcesy polskich zespołów 21.09.10, 14:21
        Anna Maria + Pat Matheny
        Kayak/Bregović

;-)
        • jazzzgot Re: zagraniczne sukcesy polskich zespołów 22.09.10, 13:57
          Nie mam nic wspólnego z tym gatunkiem, a to co napisze jest pewnie oczywistą oczywistością, ale wszędzie słyszę i czytam że Behemoth i Vader, czy jakoś podobnie.
          • tomash8 Re: zagraniczne sukcesy polskich zespołów 22.09.10, 17:10
            Vader tak, przy czym bardziej kiedyś niż teraz(tzn cały czas koncertują po całym świecie, ale to już taka troszkę druga liga), Behemoth również tak, przy czym w obu przypadkach nie są to oczywiście milionowe nakłady płyt i po 5 tysięcy ludzi na koncercie(o ile pamiętam jedna z popularniejszych płyt Vadera - Litany - w Stanach w kilka miesięcy po premierze sprzedała się w ilości 45 tysięcy sztuk czy coś koło tego). Jeszcze tak w ramach ciekawostki można dodać, że kasety demo Vadera("Morbid Reich") i łódzkiego Pandemonium("Devilri") są podobno najlepiej sprzedającymi się demówkami w historii metalu.
            :]
    • moore_ash Re: zagraniczne sukcesy polskich zespołów 27.09.10, 08:54
      sprzedac chinach 67 mln plyt to tak jak w polsce sprzedac 200 sztuk:P

mozdzer i preisner u gilmoura.
      o ile mi wiadomo to stanko jest dosc ceniony zagramanica.

pzdr.
      tb
      • pytajnick Re: zagraniczne sukcesy polskich zespołów 01.10.10, 12:20
        moore_ash napisał:

> sprzedac chinach 67 mln plyt to tak jak w polsce sprzedac 200 sztuk:P

Złote i platynowe płyty Chińczycy przyznają bodaj za taki sam pułap sprzedaży, jak w Polsce. Bo tam oryginały się po prostu nie sprzedają, handluje się piratami albo nie handluje w ogóle.

W całym tym podbijaniu Chin państwu z Bayer Full chodziło o polski rynek... i chwyciło.

Od siebie dorzucam do sukcesów DJ Magdę (Chojnacką). Właśnie debiutuje pełnometrażowym LP w wytwórni Richiego Hawtina, Resident Advisor ten news reklamował nawet wielkim bannerem.
      • dzem_truskawkowy Re: zagraniczne sukcesy polskich zespołów 01.10.10, 13:14
        > o ile mi wiadomo to stanko jest dosc ceniony zagramanica.

a i owszem. Stańko, Wasilewski. Wydaje ich ECM, udzielają się w wielu międzynarodowych projektach.
    • z-ka Re: zagraniczne sukcesy polskich zespołów 27.09.10, 12:04
      No i swego czasu Something Like Elvis. Jakas trasa z NoMeansNo sie nawet zdarzyla.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka