maff1 19.01.11, 22:13 pierwotny wątek nam sie zarchiwizował... forum.gazeta.pl/forum/w,20715,38483157,,wydarzenia_muzyczne_koncerty_w_TV.html?s=0 sugeruję w tytule wpisać "kto o co" Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maff1 Emerson, Lake & Palmer w TVP Kultura 19.01.11, 22:15 dziś o 22.50 Noc z rockiem: Emerson Lake and Palmer - Beyond the Begining Odpowiedz Link
maff1 Re: Emerson, Lake & Palmer w TVP Kultura 20.01.11, 08:10 kto nie oglądał niech żałuje - dokument w głównej mierze to wywiad z członkami zespołu. Pełen rożnego rodzaju anegdot. np. K.Emerson opowiada jak doszło do powstania zespołu. Grał wtedy w USA trasę koncertową z Nice, na koniec trasy grali razem z King Krimson. Emerson chciał załozyć nowy zespól, zapytał sie G.Lake czy nie miał by ochoty... Lake odpowiedział - mój obecny zespół (King Krimson) to zespół bez przyszłości... był to rok 1970. Odpowiedz Link
hongkonggarden Re: Emerson, Lake & Palmer w TVP Kultura 22.01.11, 18:46 W sumie Lake miał rację, KC to był wtedy (1970) faktycznie zespół bez przyszłości: - dalej w awangardowych itp. pomysłach niż w drugiej części Moonchild już nie zaszedł - większego czadu niż 20th Century... już nie nagrał - ładniejszej, bardziej nastrojowej i klimatycznej ballady (i melodii - konkurencję stanowi tylko Epitaph, również na tej płycie, ew. Starless i Heartbeat) niż I Talk To The Wind też w dorobku KC nie widzę. Najgorsze cechy muzyki KC również osiagnęły na debiucie swoja kulminację (patos w utworze tytułowym i Epitaph). = Lake wiedział co mówi, a z ELP zdobył większy rozgłos i jeszcze parę sporych hitów. michał maff1 napisał: > kto nie oglądał niech żałuje - dokument w głównej mierze to wywiad z członkami > zespołu. > Pełen rożnego rodzaju anegdot. > np. K.Emerson opowiada jak doszło do powstania zespołu. > Grał wtedy w USA trasę koncertową z Nice, na koniec trasy grali razem z King Kr > imson. > Emerson chciał załozyć nowy zespól, zapytał sie G.Lake czy nie miał by ochoty.. > . > Lake odpowiedział - mój obecny zespół (King Krimson) to zespół bez przyszłości. > .. > > był to rok 1970. Odpowiedz Link
maff1 Anna German TVP Kultura - obowiązkowo 14.02.11, 07:46 dziś recital o 19.30. Nieziemski głos światowego formatu. www.youtube.com/watch?v=JigNf_b5T7A&feature=related Odpowiedz Link
maff1 Klasyczne albumy rocka - na TVP Kultura 03.11.12, 18:58 cykl już od jakiegoś czasu nadawany w TVP Kultura dziś Ruch - Moving Pictures www.teleman.pl/tv/Klasyczne-Albumy-Rocka-Rush-2112-Moving-Pictures-828715 powtórka 4.11. o 13.20 za tydzień Judas Priest "British Steel" a były już Dark Side of the Moon, Paranoid, Black Album Metalliki, Ace of Spades - Motorhead... Odpowiedz Link
maff1 Re: Klasyczne albumy rocka - na TVP Kultura 03.11.12, 18:59 ups, naturalnie Rush Odpowiedz Link
maff1 Queen - Historia "Bohemian Rhapsody" 25.11.12, 13:00 w ramach klasycznych albumów. Wczoraj, i dziś powtórka o 13.20 naprawdę warto www.teleman.pl/tv/Queen-Historia-Bohemian-Rhapsody-840422 Odpowiedz Link
maff1 Merry Christmas, Mr. Lawrence dziś TVP Kultura 26.11.12, 15:03 www.teleman.pl/tv/Wesolych-Swiat-Pulkowniku-Lawrence-62241 (jest powtórka 29.11.) wszyscy (chyba) znamy temat przewodni z tego filmu w wykonaniu R.Sakamoto. Ale film już niekoniecznie, w którym występuje m.in. Dawid Bowie Odpowiedz Link
maff1 kanał TCM - Purpurowy deszsz 05.01.13, 23:52 czyli Purple Rain. myślałem że się zestarzał, ostatnio go oglądałem ok 20 lat temu. i miłe rozczarowanie. TCM dziś - emisja po godz.23... kiedy następna nie wiem. Ale jak to była będzie na pewno kilka powtórek. Odpowiedz Link